|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Ptaszysko jak ciśnienie i opuchlizna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3272 |
Rozeznanie
|
witam się dopiero teraz... od rana porządki a na popołudnie odwiedzili nas znajomi z 5 miesięczną córcia. taka słodziutka ta malutka, że nie mogę się doczekać swojego Michałka. taki maluch a bez spania wytrzymała z dobre 4 godziny i to bez płaczu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dla kolezanek i ![]() ![]() no u mnie dalej impreza ale jakos zmeczona sie zrobilam senna ... chyab przez ten tort haha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3274 |
Zadomowienie
|
strippi ależ masz blisko... trzymam kciuki
![]() Byliśmy dzisiaj po odbiór wózka ![]() No i w tygodniu poprzychodziły nowe nabytki więc pokazuje. Zajechaliśmy dzisiaj jeszcze do galerii ale już praktycznie po wyprzedażach więc nic fajnego nie kupiłam ![]() ![]() Przewijak też będę zakładać na łóżeczko, mam nadzieję, że za często sufitu nie będę musiała myć ![]() Mam jeszcze pytanie czy przypadkiem któraś z Was kupowała taka narzutę na łóżko : http://allegro.pl/portugalskie-narzu...024317828.html ? jeśli tak to proszę o opinię na temat jakości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3275 |
Wtajemniczenie
|
Dragusia, tak ja ważyłam coś kolo 2800. Ginka o tym wie. Mysle, ze gdybym przeplywy miala ok, to by dala Malemu spokoj z tą wagą, bo po prostu przyjęłaby, ze maly poszedł po mamie. Ale ze wzgledu na słabe przepływy woli to kontrolować, bo jednak w tym momencie nie ma pewnci skąd niższa waga...
A Ty planujesz brochow w razie gdyby na kamieńskiego nie wypalło? ![]() Ot taka ja - ja sobie nie wyobrażam by teściowie wybrali mi wózek. Choć też mam zaborczą teściową i były takie próby. Ale my bardzo jasno powiedzieliśmy co wybraliśmy i tyle. W końcu odpuściła i dali kasę. A też były plany, że w marcu. Uświadomiliśmy ich jednak ze bylismy w 3 sklepach i wszedzie sie czeka kolo miesiaca na wybrany kolor.
![]() |
#3276 | ||
Zakorzenienie
|
czesć ale miałam koszmarną noc
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3277 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie!
Przywiozłam wczoraj torbę od mamy Mam zamiar w końcu ją spakować ![]() ![]() Kupiliśmy też klej do tapet i dziś zakończymy akcję w pokoju małego. W poniedziałek będę musiała wszystko tam ogarnąć i łóżeczko może przychodzić ![]() Życzę miłej i spokojnej niedzieli kochane ![]()
![]() |
![]() |
#3278 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() nestelle najlepszego dla Ninki ! klementyna ![]() takinna ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3279 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, czytam Was tylko pobierznie, bez bicia przyznaję ale chwilowo u nas tryb dzienny to odciąganie - szpital - dom - odciąganie ponowne - szpital - i dopiero do domu. A w domu mogę Małą podglądać przez webcam w necie.
No ale wyczytałam chyba że bzinka urodziny świętowała? Ode mnie też najlepszego! Liwka super opis porodu, potwierdzam że szybki poród nie zawsze jest łatwy, u mnie faza aktywna też trwała bardzo krótko ale ciężko było. No ale chciałam Ci powiedzieć że Michalinka jest śliczna ![]() ![]() A jak tam Twoje szwy że tak zapytam? Strippi cały czas sprawdzam czy czasem nie rodzisz ale ciągle nic... Aaa i możesz na 1szej stronie dodać że Jas ma 47 cm bo mi ją w końcu zmierzyli. No ale dziewczyny do marca już bardzo blisko i już nie długo posypią się maluszki (: No trzymajcie się
23.11.2010 ![]() 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine ![]() Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2013-02-17 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3280 | |
Zakorzenienie
|
Klementynka ale masz super koleżanki
![]() Cytat:
![]() narzuty nie miałam ale też szukam więc daj znać jakby co ![]() Agnieszka jak będziesz miała chwile to opowiedz coś o malutkiej ![]() taka jestem ciekawa, czy bierzesz ją na ręce, czy płacze itd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3281 |
Kniaginia
|
Witam
![]() Cała obolała, już nie wiem jak spać. W dodatku łóżko wyleżane, niewygodne jak cholera. Liwka, dzięki za opis. I fajnie, że już w domu jesteście. Klementyna, zarąbiste przyjaciółki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3282 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3283 |
Zakorzenienie
|
Klementyna - no masz super, świetne przyjaciółki. Możesz im od nas przekazać, że zbiorowo bijemy im brawo za akcję.
![]() Aga - a jak Ty się czujesz? Że tak powiem na ciele i umyśle?
![]() |
#3284 | |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Cytat:
Agnjeska dzięki za życzenia, ja za mąż wychodziłam ![]() ![]() Trzymajcie się cieplusio obydwie!
![]() |
![]() |
#3285 |
Zadomowienie
|
Luna dwa razy dziennie mogę jechać do szpitala i normalnie się nią zająć, przebrać, przewinąć i spróbować nakarmić piersią (bo dalej głównie dostaje jedzenie przez sonde) u nas to godziny 12.00 i 18.00. Wczoraj pierś brała ale nie bardzo jej się udało uciągnąć, za to potem tata dał jej butelkę i ją w ekspresowym tempie opróżniła więc jest dobrze. Bo żeby wyjść ze szpitala musi trzy warunki spełniać, dobrze pić, waga i trzymać temperaturę. Z tym ostatnim też dobrze sobie radzi, od kiedy jest w kołysce. Teraz tylko czekamy na wyniki żółtaczki bo wczoraj rano była na granicy, dzisiaj znowu jej krew do badania pobierali. Jak przekroczy to niestety będzie musiała iść pod lampy i znowu do inkubatora... Modlę się żeby nie musiała bo to jednak będzie oddalać nas od powrotu do domu.
A i wczoraj miała pierwszą kąpiel ![]() No i powiem że do ubierania jej to jej tatuś ma więcej cierpliwości... ja jak zapłacze to się stresuję a on spokojnie ją ubierze ![]() No rozpisałam się. bzinka wybacz to i tak wszystkiego naj na nowej drodze życia (: Widziałam tylko życzenia, resztę sobie dopisałam ale przyznaje się bez bicia ![]() megi na ciele od wczoraj 100% lepiej! Nie wiem czy to powrót do domu tak na mnie zadziałał ale mam o wiele więcej energi i szwy już prawie nie dokuczają. Krwawienia już prawie nie ma. Ogólnie fizycznie nie narzekam. No a jeżeli chodzi o psychikę... na razie jestem optymistycznie nastawiona, szczególnie że Mała dobrze sobie radzi poza inkubatorem, tylko martwi mnie ta żółtaczka i że będzie musiała iść pod lampy jak się trochę pogorszy. No ale wiem że ma świetną opiekę w szpitalu i to mnie trochę uspokaja, szczególnie że mogę podglądać ją przez kamerę.
23.11.2010 ![]() 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine ![]() Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2013-02-17 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() klementyna1 zazdroszczę imprezki a przyjaciółki zaskoczyły i ![]() takinna fajne te narzuty my dostaliśmy na święta z home&you bardzo fajną i póki co ciągle w użyciu zobaczymy jak długo, pochwal się wózkiem jak zlożycie to mutsy evo? i ciuszki ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Bzinka Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia szczęścia i dużo dużo pokładów nieskończonej miłości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3287 | |
Zakorzenienie
|
Ale super
![]() ![]() Cytat:
![]() te niebieskie i białe spodenki z przedostatniego zdjęcia mnie urzekły ![]() do nas jak tylko kurier przywiózł wózek, tż od razu wszystko rzucił i wziął się za składanie i testowanie ![]() ![]() Aga trzymam kciuki, żeby wszystko bylo coraz lepiej i żebyście jak najszybciej byli razem w domu. Przede mną dzisiaj nudna samotna niedziela. Tż wrócił rano z nocki a na popołudnie już musi znowu iść do pracy. Porażka z tą jego pracą - praktycznie zero wolnego, bo jak wróci z ze zmian popołudniowych to od razu na rano następnego dnia musi iść. Jedynie jak ma pierwszą nockę, to ma dzień do wieczora wolny. Nawet nie mamy kiedy pojechać na zakupy uzupełnić wyprawkę ![]() A tak w ogóle to zaczynamy dzisiaj 33 tydzień ![]() Uświadomiłam sobie właśnie, że to już w sumie niedługo wybije godzina "zero", a ja mam tylko jedną koszulę i szlafrok do szpitala, poza tym nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3288 |
Zakorzenienie
|
mokka to chyba z tymi przeplyami nie doczytalam al napewno bedzie dobrze
![]()
![]() |
#3289 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() witam się z rana z poczuciem odbębnienia wszystkich uroczystości ,obowiąków itp..... ufffffff , juz nic takiego nie muszę .... ,wczoraj były urodziny ninki - ostatnia impreza tego typu co musiałam przygotowywac ,gotować itd dla wielu gości .... Dzieci sie świetnie bawiły ,dorosli chyba też i szybko nawet ogarnełam dom "po " wszystkim ... A więc teraz oprócz zwykłych domowych obowiązków i ogarnięcia dzieci .... moge troszkę odpocząć , pomyśleć i pzrygotować .... Niestety torba z zaginionymi ciuszkami się nie odnalazła więc teraz musze kombinować - nie mam nic ciepłego dla maluszka ..... Mam nadzieję ,że sie ogarnę i nie długo będę mieć coś więcej do szpitala niż notesik ![]() idę nadrabiać .....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3290 | |||
Zakorzenienie
|
Klementynka, brava dla koleżanek. ekstra niespodzianka!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3291 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli co, wygląda ze może wyjdziecie wcześniej niz 4-5 tygodni jak kiedyś pisałaś? ![]()
![]() |
![]() |
#3292 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, od jutra jest tydzień maluszka w Lidlu http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=34487
kupiłabym kilka rzeczy, myślicie, że będą dobrej jakości? na pewno kupię te wspominane wcześniej pudełka http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_34734.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3293 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() agus :kcuki: za Jaske codziennie trzymam .. byscie jak najszybciej mogli sie juz nia cieszyc w domku ![]() niooo ja wstalam dopiero ..... ![]() milej niedzielii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3294 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=bzinka;39274375] ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() DZIĘKUJĘ WAM WSZYTKIM ![]()
![]() |
![]() |
#3295 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za owacje dla koleżanek;p Ale teraz wiem dlaczego tzta tak przypiliło z tym składaniem tego łżóeczka i wózka po praniu;p wczoraj rano wstał wczesniej i poskładał go;p Tak sobie myslałam, co on pili, a on chciał na to przyjście tych koleżanek juz poskładac;p żeby bałaganu nie było;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3296 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() fajne ciuszki, a te spodenki faktycznie urocze ![]() Cytat:
![]() ja musiałam w styczniu kupić nowe, bo nie tylko brzuch się nie mieścił, ale tyłek też... Cytat:
![]() jaka cudna niespodzianka! brawa dla koleżanek i tżta ![]() ![]() Cytat:
![]() Aga ![]() ![]() A ja jeszcze chciałam życzyć kociarom, bo wiem że jest nas tu parę, najlepszego z okazji Światowego Dnia Kota ![]() ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-02-17 o 10:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agnieszka to super ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3298 |
Wtajemniczenie
|
Agnjeska trzymam kciuki za Jaske!! Co do szwów to trochę ciągną...przemywam tantum rosa ale chyba kupie żel rivel jak dobrze pamiętam do smarowania. Ja krwawienie mam spore niestety.
Ciekawe która będzie następna? ![]() Misia dziś cały dzień wisi na cycku. Z pokarmem chyba coraz lepiej bo udało się odciągnąć wczoraj 30 ml a dziś juz 60 ml. Cycki coraz bardziej twarde i bola. Zastanawiam się nad kupnem laktatora elektrycznego bo tym ręcznym idzie się zmęczyć. sorki kochane ze nie cytuje nic ale pisze ciągle na tel. Jakieś problemy mam z netem w domu. Bzinka wszystkiego naj naj!!!
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... ![]() Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-02-17 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3299 |
Rozeznanie
|
na rany polecam octenisept , podobno rewelacyjnie się po tym goją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...81%3B590%3B772 Dla tych, co myślą, ze mają wielki brzuch;p Ciekawe jak te dzieci sa ułożóne- chyba gęsiego;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.