DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-02-16, 20:03   #661
ulicznica
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 071
Send a message via Skype™ to ulicznica
Dot.: DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o!

Cytat:
Napisane przez noubanaa Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e to bêdzie s³abe porówanie i nie odda tego co chcê przekazaæ, ale s± ludzie, którzy czytaj± ksi±¿ki, wiersze, s³uchaj± muzyki i przyk³adaj± wagê do s³ów w tych piosenkach. Nie wiem czy kto¶ czyta³ blog Andrzeja Poniedzielskiego i jego korespondencjê z Magd± Umer, albo kojarzy ¿yciorys Osieckiej i jej romanse np. z Jeremim Przybor±, gdzie wiele rzeczy przek³ada³o siê na twórczo¶æ.
Nie by³o prawdziwego zwi±zku, ale by³a fascynacja, która uj¶cie znalaz³a niestety tylko w necie, w postach, w muzyce.
Zreszt± naprawdê moje t³umaczenie nie ma tu ju¿ najmniejszego sensu.
TWOJA fascynacja NIM.
Nie na odwrót.
Zdrowy ZAFASCYNOWANY kobiet± facet okazuje to w inny sposób, i przede wszystkim umie okazaæ to BEZPO¦REDNIO I WPROST.

KSI¡¯KOWE NOWO¦CI W W¡TKU - KLIK!

Bi¿u i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 20:04   #662
Angelika1125
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 6

POWIEDZCIE MI CZY MAM £ADNE PIERSI I CZY S¡ ODPOWIEDNIO DU¯E http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Fotka948 KOMENTOWAÆ.
Angelika1125 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 20:09   #663
noubanaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 189

Cytat:
Napisane przez shawty19 Poka¿ wiadomo¶æ
Mam nadzieje, ¿e wypowiadam siê tu po raz ostatni.
Droga Autorko, jak ju¿ wiêkszo¶æ z Nas Ci proponowa³a warto skorzystaæ z pomocy psychologa, ¿eby rozwi±za³ Twoje problemy. Nie zaprzeczaj, ¿e takowych nie masz. Nie widzê sensu, w wypominaniu nam ile, która czasu spêdzi³a na forum i jak czêsto siê na nim udziela³a.
Ty w przeci±gu 3 dni nabi³a¶ blisko 150 postów, twierdz±c ¿e wypowiadasz siê jasno i rzeczowo. Jednak od co najmniej 15 stron nie wnosisz do w±tku nic nowego.
Pozna³a¶ nasze opinie, których i tak do siebie nie dopu¶ci³a¶, bo przecie¿ po co. W Twoim mniemaniu, wszystkie które zebra³y¶my siê tu, ¿eby Ci pomóc, jeste¶my hienami, które nie tylko czekaj± na fragmenty Twojego ¿ycia..Bardzo m±drze, my¶l tak dalej
Co do samego forum, skoro zdecydowa³a¶ siê tu napisaæ, musia³a¶ wiedzieæ na czym to polega, a wiêc na próbie pomocy/wyja¶nienia pewnych spraw przez osoby trzecie.
Zazwyczaj osoby postronne (wiza¿anki w tym przypadku) patrz± obiektywnie na sytuacjê i wypowiadaj± siê, ka¿da we w³asnym imieniu.

Podsumowuj±c, skoro ¿a³ujesz, ¿e za³o¿y³a¶ ten w±tek tu, proponuje przestaæ w Nim pisaæ b±d¼ napisaæ do moderatora o usuniêcie w±tku.
¯yczê powodzenia w wychodzeniu na prost±.
To ¿e komentarze do mnie przemówi³y potwierdza fakt, ¿e przysz³am tutaj zastanawiaj±c siê czy powinnam mieæ nadziejê, a wychodzê zupe³nie inna. Powiedzia³am ju¿ do których b³êdów siê przyznajê.

Na forum jestem pierwszy i ostatni raz. A w swojej sprawie bêdê siê wypowiadaæ do woli. Bo wolê w swojej ni¿ w czyjej¶.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ulicznica Poka¿ wiadomo¶æ
TWOJA fascynacja NIM.
Nie na odwrót.
Zdrowy ZAFASCYNOWANY kobiet± facet okazuje to w inny sposób, i przede wszystkim umie okazaæ to BEZPO¦REDNIO I WPROST.
Na bank. Nie, nie wy¶lê linka do jego bloga
noubanaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 20:16   #664
Hultaj
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 27 877

Cytat:
nie mam pojêcia co w twoim mniemaniu jest owym nakrêcaniem siê.
je¶li masz na my¶li rady na powa¿nie i próby dotarcia do autorki, to tak. to jest dobry pomys³.
nie; to, ¿e w ramach pisania odpowiedzi na posty od 3 dni wa³kuje ten temat wci±¿ i wci±¿ usi³uj±c przekonaæ wiza¿anki (to chyba wygl±da tak, jakby trafi³a na publiczno¶æ?), ¿e nie maj± s³uszno¶ci. (I btw, tak jak nie przyjmuje do wiadomo¶ci, ¿e kurczowo siê trzyma swoich przekonañ, a nie faktów, wzglêdem ch³opaka i jego utajonego rzekomego uczucia do niej, tak samo wypiera to, co dziewczyny jej tu pisz±; choæ to akurat nie dziwi). Mam wra¿enie, ¿e wa³kuj±c ten topic nieustannie, jest w tym wszystkim jak alkoholik przy tacy z drinkami; podczas gdy powinna siê wyciszaæ i odchodziæ od tej toksycznej sytuacji.
Hultaj jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 20:17   #665
lolusl
Japoñska rzepa

Wiadomo¶ci: 29 367

25 latka i 23 latek bawi±cy sie w interpretacjê swoich statusów na fb i zdjêæ na blogu? To dopiero cholernie niedojrza³e i nienormalne Jakby nie mozna by³o zapytaæ "kole¶,w co Ty pogrywasz? "
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 20:20   #666
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Poka¿ wiadomo¶æ
Mam wra¿enie, ¿e wa³kuj±c ten topic nieustannie, jest w tym wszystkim jak alkoholik przy tacy z drinkami; podczas gdy powinna siê wyciszaæ i odchodziæ od tej toksycznej sytuacji.
Powinnam.

Pierwszy raz piszê na forum, i w sumie przyznajê, ¿e mo¿na siê wci±gn±æ. Co¶ jak 'nie ¶piê, bo kto¶ w Internecie nie ma racji'.

¯eby nie kusi³o spróbujê usun±æ w±tek.
Stary 2013-02-16, 20:28   #667
Hultaj
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 27 877

Cytat:
Mam wra¿enie, ¿e wiêkszo¶æ (szczególnie te z licznikami powy¿ej tysi±ca) to z wykszta³cenia psycholo¿ki albo lekarki ze specjalizacj± z psychiatrii. Takie pierwszego kontaktu oczywi¶cie.
dlatego w³a¶nie najlepszym siê wydaje, aby¶ skorzysta³a z pomocy kogo¶, kto pomóg³by fachowo pouk³adaæ sobie emocje i zycie, zamiast spieraæ siê z przypadkowymi osobami z neta. Dziêki temu masz wiêksz± szansê, ¿e przy nowym zakochaniu siê, nie pope³nisz starych b³êdów. Pozdrawiam serdecznie.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
¯eby nie kusi³o spróbujê usun±æ w±tek.
napisz do moderatora z pro¶b± by zamknêli temat lub go go skasowali, je¶li tego rzeczywi¶cie chcesz, albo gdy uznasz, ¿e ci±gnie siê zbyt d³ugo i bêdziesz chcia³a zamkn±æ t± dyskusjê.
Hultaj jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 20:45   #668
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Poka¿ wiadomo¶æ
dlatego w³a¶nie najlepszym siê wydaje, aby¶ skorzysta³a z pomocy kogo¶, kto pomóg³by fachowo pouk³adaæ sobie emocje i zycie, zamiast spieraæ siê z przypadkowymi osobami z neta. Dziêki temu masz wiêksz± szansê, ¿e przy nowym zakochaniu siê, nie pope³nisz starych b³êdów. Pozdrawiam serdecznie.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

napisz do moderatora z pro¶b± by zamknêli temat lub go go skasowali, je¶li tego rzeczywi¶cie chcesz, albo gdy uznasz, ¿e ci±gnie siê zbyt d³ugo i bêdziesz chcia³a zamkn±æ t± dyskusjê.
Nie wiem czy siê gdziekolwiek bêdê zg³aszaæ Nie kontaktujê siê z tym ch³opakiem, wracam do ludzi od poniedzia³ku, jestem umówiona z kim¶ W REALU, wiêc kwestia czasu, a¿ zapomnê to co by³o.
Jak wyczyta³a i poinformowa³a mnie shawty19 to w±tku usun±æ siê nie da.
Dziêki za posty. Byæ mo¿e czujecie jakby¶cie mnie do niczego przekonali, ale zarêczam, ¿e parê postów spowodowa³o, ¿e zaczê³am trze¼wieæ. Oczywi¶cie zachowam czê¶æ swoich racji, bo Wy jednak nie prze¿yli¶cie tego osobi¶cie i wiele os±dów ca³kowicie nijak siê mia³o nawet do tej chorej sytuacji. Pozdrawiam.
Stary 2013-02-16, 20:48   #669
panna mati_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 831

Nie lepiej w Tesco?
panna mati_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 21:17   #670
monika192
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 789

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Poka¿ wiadomo¶æ
Nie lepiej w Tesco?
hahaha
monika192 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 21:34   #671
giselle2504
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 869

Obrzucanie siê b³otem na forum jest tak samo infantylne, jak fascynacja facetem, który mia³ Autorkê gdzie¶.
Jak która¶ chce wyrzuciæ swoje frustracje to polecam min. pó³godzinny trening, bieganie albo porz±dki w domu. Wy bêdziecie zdrowsze, a i Intymnie oczy¶ci siê z wypowiedzi, które nic nie wnosz± do tematu tylko gnoj± autora w±tku.
Prosta zasada: NIE MASZ OCHOTY POMÓC - NIE ODZYWAJ SIÊ

Do Autorki:
Powodzenia, oby¶ sobie wszystko u³o¿y³a i trze¼wo patrzy³a na rzeczywisto¶æ

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 21:42   #672
Stace
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 040

Bo¿e, to¿ to autorka w ogóle honoru nie ma . Nie wierzê w to co czytam

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 21:54   #673
olenkasz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 809

Cytat:
Napisane przez monika192 Poka¿ wiadomo¶æ
hahaha
hhahah, no boki zrywaæ, ale ubaw.

dno.
Stary 2013-02-16, 22:43   #674
Osiak
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064
GG do Osiak

Autorko!
Przez 23 strony w±tku, gdzie wypowiedzia³o siê chyba ze sto dziewczyn na palcach jednej reki mo¿na policzyæ opinie, ¿e ty jeste¶ ofiar±, a ch³opak jest oprawc±. Nie daje ci to choæ trochê, minimalnie do my¶lenia? Gdyby mi tyle osób napisa³o ¿e moje zachowanie jest dziwne to naprawdê w chwili autorefleksji bym siê rzeczywi¶cie zastanowi³a nad sob±. Ty natomiast dalej brniesz w swoj± wersjê zdarzeñ, co dla mnie ¶wiadczy zdecydowanie o tym, ¿e masz jaki¶ powa¿ny problem, który powinien byæ rozwi±zany przez psychoterapeutê.

Edytowane przez Osiak
Czas edycji: 2013-02-16 o 22:44
Osiak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 22:56   #675
Black Rainbow
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 641

Cytat:
Napisane przez Osiak Poka¿ wiadomo¶æ
Autorko!
Przez 23 strony w±tku, gdzie wypowiedzia³o siê chyba ze sto dziewczyn na palcach jednej reki mo¿na policzyæ opinie, ¿e ty jeste¶ ofiar±, a ch³opak jest oprawc±. Nie daje ci to choæ trochê, minimalnie do my¶lenia? Gdyby mi tyle osób napisa³o ¿e moje zachowanie jest dziwne to naprawdê w chwili autorefleksji bym siê rzeczywi¶cie zastanowi³a nad sob±. Ty natomiast dalej brniesz w swoj± wersjê zdarzeñ, co dla mnie ¶wiadczy zdecydowanie o tym, ¿e masz jaki¶ powa¿ny problem, który powinien byæ rozwi±zany przez psychoterapeutê.
Otó¿ to. By³o wiele wypowiedzi tylko i wy³±cznie krytykuj±cych, ale i mnóstwo, w których dziewczyny chcia³y autorce pomóc, zawieraj±cych konstruktywne porady.

Autorka zamiast siê do nich ustosunkowaæ - odpowiada³a wybiórczo, po czym na pytania (od dziewczyn, które naprawdê chcia³y pomóc) "jakie to znaki?" - stwierdzi³a, ¿e nie musi ich pokazywaæ. Nie o pokazywanie chodzi³o, a o dok³adnie napisanie jak co wygl±da³o.

Jedyne co odczyta³am z jej wypocin to to, ¿e:
- dawa³ jej znaki na blogu
- jest trudny, artystyczna dusza
- wypisywa³a do niego mnóstwo smsów
- spotkali siê na kilku imprezach

Co chwila powtarza dwa zdania: "on napisa³, ¿e nie chce w ogóle kontaktu dwa tygodnie temu" i "dawa³ mi znaki na blogu".

Stwierdzasz, ¿e wiza¿anki Ci wmawiaj±, ¿e jeste¶ chora. Nie, to Ty mnóstwo rzeczy sobie wmówi³a¶, tak, ¿e wygl±da to jakby¶ mia³a jakie¶ zaburzenia - warto siê nad tym zastanowiæ. Nie jeste¶ wariatk±, ale mo¿e osob±, która powinna porozmawiaæ z psychologiem, bo jest bardzo emocjonalna i wszystko bierze do siebie dos³ownie.

Oburzy³a¶ siê, bo nie chcemy wieszaæ psów na tym facecie - po tym co napisa³a¶, po prostu siê nie da. Przedstawi³a¶ swoje fatalne zachowanie, wiêc siê nie dziw, ¿e wysz³o jak wysz³o. Co chwila powtarzasz to samo i nic z tego nie wynika, niczego siê dowiedzieæ nie mo¿na, by inaczej spojrzeæ na Twój problem.
Black Rainbow jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 23:29   #676
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367

S±dzê, ¿e stosunek jaki ma autorka do odpisywania i ogólnie to co pisze (czyli ca³y czas te same informacje) trochê ukazuje jak mog³a sobie wykreowaæ ca³± tê sytuacjê. Widzi czyta i pisze to co chce widzieæ czytaæ i pisaæ. :P
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-16, 23:44   #677
kaja2301
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 964

Cytat:
Napisane przez Black Rainbow Poka¿ wiadomo¶æ
Otó¿ to. By³o wiele wypowiedzi tylko i wy³±cznie krytykuj±cych, ale i mnóstwo, w których dziewczyny chcia³y autorce pomóc, zawieraj±cych konstruktywne porady.

Autorka zamiast siê do nich ustosunkowaæ - odpowiada³a wybiórczo, po czym na pytania (od dziewczyn, które naprawdê chcia³y pomóc) "jakie to znaki?" - stwierdzi³a, ¿e nie musi ich pokazywaæ. Nie o pokazywanie chodzi³o, a o dok³adnie napisanie jak co wygl±da³o.

Jedyne co odczyta³am z jej wypocin to to, ¿e:
- dawa³ jej znaki na blogu
- jest trudny, artystyczna dusza
- wypisywa³a do niego mnóstwo smsów
- spotkali siê na kilku imprezach

Co chwila powtarza dwa zdania: "on napisa³, ¿e nie chce w ogóle kontaktu dwa tygodnie temu" i "dawa³ mi znaki na blogu".

Stwierdzasz, ¿e wiza¿anki Ci wmawiaj±, ¿e jeste¶ chora. Nie, to Ty mnóstwo rzeczy sobie wmówi³a¶, tak, ¿e wygl±da to jakby¶ mia³a jakie¶ zaburzenia - warto siê nad tym zastanowiæ. Nie jeste¶ wariatk±, ale mo¿e osob±, która powinna porozmawiaæ z psychologiem, bo jest bardzo emocjonalna i wszystko bierze do siebie dos³ownie.

Oburzy³a¶ siê, bo nie chcemy wieszaæ psów na tym facecie - po tym co napisa³a¶, po prostu siê nie da. Przedstawi³a¶ swoje fatalne zachowanie, wiêc siê nie dziw, ¿e wysz³o jak wysz³o. Co chwila powtarzasz to samo i nic z tego nie wynika, niczego siê dowiedzieæ nie mo¿na, by inaczej spojrzeæ na Twój problem.
równie dobrze moglabys chyba mówic do sciany

no có¿, zwykle trochê szybciej niz po 23 stronach nastêpuje zmiana stanowiska autora w±tku z proszenia o radê, na obra¿anie wiza¿anek bo rada i ocena sytuacji siê nie spodoba³a, ale miejmy nadzieje, ¿e to zwiastuje koniec tego w±tku... autorka odpisuje tylko na to, do czego moze dopasowaæ swoj± odpowied¼ któr± ciagle powtarza, ¿e on wysy³a³ jej znaki itp.

Ten w±tek w tej chwili to rozbijanie gów.na na atomy, chorej sytuacji która powinna siê skonczyc na policji i to policji powinna¶ siê t³umaczyæ, ¿e nie jestes stalkerk± a nie nam.
Stary 2013-02-16, 23:56   #678
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367

Cytat:
Napisane przez kaja2301 Poka¿ wiadomo¶æ
Ten w±tek w tej chwili to rozbijanie gów.na na atomy, chorej sytuacji która powinna siê skonczyc na policji i to policji powinna¶ siê t³umaczyæ, ¿e nie jestes stalkerk± a nie nam.

uwa¿am, ¿e ten w±tek powinien byæ zamkniêty. Bo to ¶mietnik ju¿.
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 09:29   #679
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Obsesja jest wyleczalna. Nie mówiê tego z³o¶liwie bo czytajac ten w±tek mam wrazenie, ze autorka albo siê z nas nabija i sprawia jej przyjemnosc, ze jej w±tek sta³ siê tak popularny; albo wymy¶li³a to wszystko, bo jej siê nudzi; albo faktycznie ma problem z obsesj± na punkcie tego faceta; albo powinna pój¶c do psychologa, bo mêczy j± ta sytuacja; albo...
Szkoda mi... ch³opaka. Sama wiem, jak to jest, gdy kto¶ nas "prze¶laduje".
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 10:16   #680
noubanaa
Raczkowanie

Przeczyta³am ZNOWU Wasze m±dre komentarze i naprawdê nadziwiæ siê nie mogê, ¿e Wam równie¿ chce siê powtarzaæ ci±gle to samo.

Podejrzewam, ¿e nie ma w tej chwili niczego, co spowodowa³oby, ¿e ktokolwiek przyjmie do wiadomo¶ci, ¿e poza tym, ¿e zgadzam siê co do istnienia chorej sytuacji, to nie by³ to ¿aden stalking.

Tak w ramach podsumowania kilka faktów, które mia³y miejsce, a wg mnie tak nie zachowuje siê ofiara stalkingu:

- puszczanie dzwonków zaraz po smsie z pytaniem czy siê jutro widzimy
- 25 sty - na jego blogu zosta³o wklejone moje zdjêcie
- u¿ywanie sformu³owañ ¿ywcem wyrwanych z moich wiadomo¶ci
- na moje pytanie czy mam CZEKAÆ na niego i awanturê przez smsy, ¿e siê mêczê itd. owszem nie dostajê smsa, ale wchodzê na jego blogowy dziennik i co czytam (jakie¶ 2 h pó¼niej): "Jeszcze trochê czekaj. Jeszcze trochê, ja te¿ nie jestem szczê¶liwy..." i oboje wiemy, ¿e my te swoje dzienniki czytamy
- w wiadomo¶ciach i na ¿ywo powiedzia³ mi, ¿e mu imponujê, ¿e chcia³by ze mn± byæ

Powiem jeszcze tyle, ¿e je¶li kto¶ (mam nadziejê ¿e ¿adna z Was) przyjdzie do mnie w przysz³o¶ci do gabinetu i powie, ¿e boli tu i tu, ¿e nie jad³ tego i tego, ¿e za¿y³ to i to, to ja tej osobie nie bêdê wmawiaæ, ¿e NA PEWNO PAN/PANI nie wziê³a lekarstw, wymy¶li³a to Pani, niemo¿liwe itd.
Ponadto je¶li mnie w ten sposób s±dzicie, to istnieje co¶ takiego jak domniemana niewinno¶æ, wiêc mam prawo przedstawienia swojej wersji wydarzeñ i wydaje mi siê, ¿e je¶li chce siê komu¶ pomóc to trzeba za³o¿yæ, ¿e ta osoba mówi prawdê, tym bardziej, ¿e jedynym Waszym argumentem jest to, ¿e ja sobie co¶ wyobra¿am.

A komentarze typu "a mo¿e w Tesco" i "hahaha" ¶wiadcz± o poziomie tych u¿ytkowniczek. Osobi¶cie komentuj±c co¶ w ten sposób czu³abym siê przynajmniej g³upio.

Pozdrawiam.
Stary 2013-02-17, 10:19   #681
ulicznica
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 071
Send a message via Skype™ to ulicznica

Doro¶li, zdrowi, normalni ludzie porozumiewaj± siê ze sob± normalnie, a nie za pomoc± blogów, statusów na fb i piosenek. Koniec, kropka.

KSI¡¯KOWE NOWO¦CI W W¡TKU - KLIK!

Bi¿u i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 10:24   #682
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 33 558

Cytat:
Doro¶li, zdrowi, normalni ludzie porozumiewaj± siê ze sob± normalnie, a nie za pomoc± blogów, statusów na fb i piosenek. Koniec, kropka.
Tak.
I wiedza, ze prawidlowe wyrazenie to "domniemanie niewinnosci" a nie "domniemana niewinnosc".

Poza brakami wiedzy i zachowaniami rodem z Psychozy to naprawde sie zastanawiam jak tacy ludzie radza sobie w zyciu.
Do tego wyjsc z podziwu nie moge jak moi dziadkowe sie spikneli bez lajkowania piosenek i pisania o choince w grudniu .

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2013-02-17 o 10:30
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 10:30   #683
oliwia18
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 005

Cytat:

Podejrzewam, ¿e nie ma w tej chwili niczego, co spowodowa³oby, ¿e ktokolwiek przyjmie do wiadomo¶ci, ¿e poza tym, ¿e zgadzam siê co do istnienia chorej sytuacji, to nie by³ to ¿aden stalking.

Tak w ramach podsumowania kilka faktów, które mia³y miejsce, a wg mnie tak nie zachowuje siê ofiara stalkingu:

- na moje pytanie czy mam CZEKAÆ na niego i awanturê przez smsy, ¿e siê mêczê itd. owszem nie dostajê smsa, ale wchodzê na jego blogowy dziennik i co czytam (jakie¶ 2 h pó¼niej): "Jeszcze trochê czekaj. Jeszcze trochê, ja te¿ nie jestem szczê¶liwy..." i oboje wiemy, ¿e my te swoje dzienniki czytamy
- w wiadomo¶ciach i na ¿ywo powiedzia³ mi, ¿e mu imponujê, ¿e chcia³by ze mn± byæ
Ale potem pozna³ inn± dziewczynê i stworzy³ z ni± zwi±zek, czy dobrze rozumiem?
oliwia18 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 10:40   #684
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Widaæ ani nie by³o to doros³e, ani normalne, ale by³o. A nie tak jak wmawia mi czê¶æ za Was, ¿e powinnam leczyæ urojenia na kozetce u psychiatry.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwia18 Poka¿ wiadomo¶æ
Ale potem pozna³ inn± dziewczynê i stworzy³ z ni± zwi±zek, czy dobrze rozumiem?
Taka sytuacja. A zwi±zek nazwa³, cytujê 'fejkowym'.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;39281880]Tak.
I wiedza, ze prawidlowe wyrazenie to "domniemanie niewinnosci" a nie "domniemana niewinnosc".

Poza brakami wiedzy i zachowaniami rodem z Psychozy to naprawde sie zastanawiam jak tacy ludzie radza sobie w zyciu.
Do tego wyjsc z podziwu nie moge jak moi dziadkowe sie spikneli bez lajkowania piosenek i pisania o choince w grudniu .[/QUOTE]

Wybacz b³±d.

Byæ mo¿e w³a¶nie sobie nie radzili.

Patrz±c na m³odsze pokolenia te¿ nie mogê sobie pewnych rzeczy wyobraziæ.

Pozdrawiam Wszystkie m±dre, dojrza³e, posiadaj±ce wiedzê i do¶wiadczenie.
Stary 2013-02-17, 10:43   #685
Flashdance
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 843

Cytat:
Przeczyta³am ZNOWU Wasze m±dre komentarze i naprawdê nadziwiæ siê nie mogê, ¿e Wam równie¿ chce siê powtarzaæ ci±gle to samo.

Powiem jeszcze tyle, ¿e je¶li kto¶ (mam nadziejê ¿e ¿adna z Was) przyjdzie do mnie w przysz³o¶ci do gabinetu i powie, ¿e boli tu i tu, ¿e nie jad³ tego i tego, ¿e za¿y³ to i to, to ja tej osobie nie bêdê wmawiaæ, ¿e NA PEWNO PAN/PANI nie wziê³a lekarstw, wymy¶li³a to Pani, niemo¿liwe itd.
Ponadto je¶li mnie w ten sposób s±dzicie, to istnieje co¶ takiego jak domniemana niewinno¶æ, wiêc mam prawo przedstawienia swojej wersji wydarzeñ i wydaje mi siê, ¿e je¶li chce siê komu¶ pomóc to trzeba za³o¿yæ, ¿e ta osoba mówi prawdê, tym bardziej, ¿e jedynym Waszym argumentem jest to, ¿e ja sobie co¶ wyobra¿am.

A komentarze typu "a mo¿e w Tesco" i "hahaha" ¶wiadcz± o poziomie tych u¿ytkowniczek. Osobi¶cie komentuj±c co¶ w ten sposób czu³abym siê przynajmniej g³upio.

Pozdrawiam.
Tak, a w miêdzy czasie pozna³ inn± dziewczynê, rozmawia³ z ni± normalnie, spotyka³ siê na randkach i w koñcu z ni± jest. Taki bardzo nie¶mia³y, trudny, zamkniêty w sobie, artystyczna dusza a jednak jak pozna³ dziewczynê z któr± chcia³ byæ to da³ radê.

Po za tym wiêkszo¶æ rzeczy o których piszesz wystêpuje w relacjach rodzeñstwa, znajomych, przyjació³. Je¶li ch³opak by chcia³ aby wasza relacja wysz³a poza czysto przyjacielski uk³ad zrobi³by co¶. Sama jeste¶ sobie winna, tkwi³a¶ w nierealnym ¶wiecie marz±c o tym ¿e ch³opak który jest z inn± kiedy¶ zmieni zdanie i bêdzie chcia³ byæ z tob±. Swoje marzenia opiera³a¶ na tym ¿e cytowa³ twoje smsy na swoim blogu. To trochê za ma³o aby wierzyæ ¿e chcia³ byæ z tob±. Mimo to ty nadal tkwi³a¶ w swoich marzeniach, nadinterpretuj±c ka¿d± najmniejsz± wiadomo¶æ i rozdmuchuj±c j± do niebotycznych rozmiarów. "Zacytowa³ mojego smsa na pewno chce byæ ze mn±" - to my¶lenie by³o w twojej g³owie.

Edytowane przez Flashdance
Czas edycji: 2013-02-17 o 10:48
Flashdance jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 10:46   #686
maryanna3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 911

Cytat:
Widaæ ani nie by³o to doros³e, ani normalne, ale by³o. A nie tak jak wmawia mi czê¶æ za Was, ¿e powinnam leczyæ urojenia na kozetce u psychiatry.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Taka sytuacja. A zwi±zek nazwa³, cytujê 'fejkowym'.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Wybacz b³±d.

Byæ mo¿e w³a¶nie sobie nie radzili.

Patrz±c na m³odsze pokolenia te¿ nie mogê sobie pewnych rzeczy wyobraziæ.

Pozdrawiam Wszystkie m±dre, dojrza³e, posiadaj±ce wiedzê i do¶wiadczenie.
Przynajmniej ten fejkowy zwi±zek by³ osadzony w jakiejkolwiek rzeczywisto¶ci, nie wirtualnej...

Mam do Ciebie jedno jedyne proste pytanie? Po co tu jeszcze piszesz? Jaki jest tego cel? Co Ci to da? Bo jak widzê masz swoj± wersjê i mimo 99% g³osów które jej nie przystaj± zdania nie zmienisz, nad psychologiem siê nie zastanowisz-ok, doros³a jeste¶, Twój wybór. No ale w takim razie po co tu piszesz? Bo jak dla mnie to ju¿ jeden wielki ¶mietnik, który g³ównie Ty tworzysz a pozdrawiasz nas ju¿ po raz setny, naprawdê czujê siê ju¿ wystarczaj±co pozdrowiona Nie musisz zamykaæ w±tków, usuwaæ wypowiedzi, robiæ cyrków, po prostu skoñcz tu pisaæ....
maryanna3 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 10:49   #687
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 503

Cytat:

Pozdrawiam.
Masakra jaka¶, uwa¿am, ¿e to ten kole¶ jest walniêty, a nie ty

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 10:52   #688
oliwia18
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 005

Musisz zrozumieæ, ¿e to, ¿e powiedzia³ Ci dobry rok temu (jak nie wiêcej), ¿e chcia³by z Tob± byæ, to nie jest deklaracja na wieki. Szczególnie, ¿e go odrzuci³a¶. Czêsto jest tak, ¿e facet traci nerwy po takiej (dla nas kobiet- niewinnej) gierce "chcê ciê, ale siê nie starasz, wiêc dla ¿artu (albo ¿eby ciê sprawdziæ) powiem NIE". I odchodz±, bo nie wiedz±, czego spodziewaæ siê po takiej kobiecie w dalszym etapie znajomo¶ci.
Potem pozna³ inn± i te¿ stwierdzi³, ¿e chcia³by z ni± byæ i nawet jest.
To jest namacalny, prawdziwy, realny gest, znak, wiadomo¶æ, który powinna¶ odczytaæ i trzymaæ.
oliwia18 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 10:56   #689
noubanaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Flashdance Poka¿ wiadomo¶æ
Tak, a w miêdzy czasie pozna³ inn± dziewczynê, rozmawia³ z ni± normalnie, spotyka³ siê na randkach i w koñcu z ni± jest. Taki bardzo nie¶mia³y, trudny, zamkniêty w sobie, artystyczna dusza a jednak jak pozna³ dziewczynê z któr± chcia³ byæ to da³ radê.

Po za tym wiêkszo¶æ rzeczy o których piszesz wystêpuje w relacjach rodzeñstwa, znajomych, przyjació³. Je¶li ch³opak by chcia³ aby wasza relacja wysz³a poza czysto przyjacielski uk³ad zrobi³by co¶.
Przecie¿ nie przeczê, ¿e wiedzia³am o innej dziewczynie. Tylko irytuje mnie fakt zaprzeczania, i¿ na podstawie tych jakby nie patrzeæ pierdó³ w necie czy te¿ na ¿ywo nie mia³am prawa mieæ kawa³ka nadziei. Tym bardziej ¿e opisywa³am ju¿ sytuacjê np. z grudnia, kiedy powiedzia³am mu jasno, ¿e je¶li nie bêdzie dzia³ania do ¶wi±t to ja po prostu zapominam i koñczê t± chor± sytuacjê. I kilka dni trwa³am w postanowieniu póki mnie znów nie rozmiêkczy³ i nie obieca³ w styczniu dzia³aæ. W styczniu wywiera³am du¿± presjê na zmiany i prawdopodobnie w koñcu te¿ uzna³, ¿e to siê musi skoñczyæ. I z dniem 31 sty porzuci³ dawanie mi 'znaków'. Napisa³ jakie¶ tam smsy, o których ju¿ tutaj pisa³am. Teraz milczymy. Tzn. blog istnieje itd., ale tre¶ci zupe³nie inne ni¿ przed 31 sty.
Stary 2013-02-17, 10:57   #690
kaja2301
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 964

Cytat:

Pozdrawiam.
no có¿, szkoda, ¿e nie by³o Ci g³upio narzucaæ siê komu¶ przez ponad pó³ roku, ³udziæ siê, ¿e stworzycie zwi±zek, wypisaæ smsy bez odpowiedzi o tym, ¿e bez niego umierasz i zabija ciê to, bo facet miêdzy jednym a drugim spotkaniem ze swoj± prawdziw± dziewczyn± pos³a³ ci znak na swoim blogu...

Mi by by³o nie tylko g³upio, ale niewyobra¿alnie wstyd. Ty chyba masz zero poczucia w³asnej warto¶ci, godno¶ci, zdrowego rozs±dku czy czegokolwiek takiego.

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.