|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
nie ma to jak awaria allegro w dniu, w którym planowałam ogarnąć zakupy wyprawkowe
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() poza ty DZIEN DOBRY! wczoraj znow poszlam spac o 3 zaraz uciekam na obiad, dzis u mamy luuubie weekendy!
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz idziemy robic obiadek...
syn obierze ziemniaczki.. tż utłucze i za panieruje schabowe Ja zrobie mizerie... a Wiktorek bedzie nas zabawiał swoją osóbką pomagając wszystkim .. nasza domowa cieszynka kochana uwielbiam niedzielne wspólne obiadki ![]() bo wszyscy siedzimy w kuchni i razem przyrządzamy....
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też lubie ![]() i jeszcze troche i będę to przezywac,ze "swoją"rodzinką ![]() all działa
|
|
|
|
|
#3215 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aa, i my płytki kupowaliśmy na palety, a w palecie parę metrów kwadratowych. Cytat:
tyle kobiet wieki całe dawały radę bez, więc dlaczego ja mam nie dać? mama po trójce naprawdę dużych dzieci powiedziała, że dam radę, bom tfardzielka jak ona ![]() wiesz, może inaczej by było, jak by zzo było bardziej przewidywalne... a tyle razy się naczytałam, że ciężko utrafić odpowiednią dawkę - i potem albo jest za mocno, albo za słabo i trzeba podkręcić, po czym kończy się to komplikacjami... ja nie wiem, wolę nie grzebać przy kręgosłupie nigdy nie wiem, jak się to skończy, a ja ogólnie na wszelkie leki i znieczulenia często dość alergicznie reaguję...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przynajmniej moje "górki" są na tyle duże, że to tylko głowa może być...Cytat:
i masz rację, potem na pewno łatwo będzie się pozbyć ciążowych kg!
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajoma poleca mustele do kapieli. http://allegro.pl/mustela-bebe-zel-d...012344574.html podobno bardzo wydajny i pieknie pachnie. Cloche, zerknij prosze na sklad ![]() ale chyba zaczne od hippa. |
|
|
|
|
#3217 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Boje się też że mi źle dobiorą to znieczulenie i nie będę czuła partych i wszystko się wydłuży..albo mi za malo dadzą i i tak będę czuła ból a będzie dzieciaczek oglupiony.. Cytat:
W castoramie i praktikerze można było kupić płytki na sztuki.. Nie wiem gdzie kupowaliscie? Swoja drogą bardzo ładnie wyglądają te płytki
|
|||
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W praktikerze kupowaliśmy, nie wiedziałam, że można na sztuki Dzięki ![]() Allegro już działa
|
|
|
|
|
#3219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wcześniej też mi się zacinało. Cytat:
Też mi sie tak wydaje bo to była duża "górka" Cytat:
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
dzięki laski za odpowiedzi w sprawie znieczuleń. Niezłe z was bohaterki, i będę trzymać kciuki za was, żebyście dały radę. Ja to nawet dentysty sobie nie mogę wyobrazić bez znieczulenia, ale każdy ma inny próg bólu.
kurde u nas a galerii dzisiaj wystawa kotów.... kolejny rok nie pójdziemy, przez to Blanki przeziębienie! bo mówi, że to jej kulka. Ja też bym poszła, kocham kociska, pewnie bym wróciła z całą torbą nowych kotów
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
DZiewczynki patrzcie co wylicytowałam
![]() http://allegro.pl/mega-paka-dla-ksie...001347899.html
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
aha, motylku, odnośnie tego mutsy, to ja nie wiem, czy dokładnie taki sam model mamy na myśli, ale i tak każdy ma inny gust, ten wózek wygląda dla mnie też super. Ale po prostu śmiać mi się chciało z tej mojej kumpeli bo ona zawsze wyżej.... niż d..p.. ma, i ojciec jej dziecka fundnął jej taki drogi wózek, i zamiast jak normalny człowiek kupić sobie parasolkę na lato (mała miała już z półtora roku) to męczyła się z tym gnatem, na parter do moich rodziców musiałyśmy go wnosić we dwie. A ja parasolka pod pachę i lajcik. Stąd pamiętam, że strasznie ciężki, ale najlepiej to sobie samemu w sklepie wózeczek przetestować.
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mial wczoraj jakis nie bardzo humor i się pokłocilismy.. Dobrze ze my tak się kłocimy a po 5 minutach juz nikt nic nie pamięta.. Przyszłam do niego coś sie zapytać a on wtedy pracował.. I nei wiem jak to wyszlo, ale powiedział, że ja się opi..e..rd..alam cały czas a on pracuje... Tak mnie zdenerwował tym, ze się darłam na niego i darłam.. W koncu podkulił ogon i poszedł robić sam hamburgerki.. Znalazł przepis, zrobił kotleciki, wysmażył w piekarniku, poskładał buły.. I wyszły całkiem dobre ![]() Cytat:
![]() chyba wszystkie które mieli na stanie, te na zamówienie to nie, tam na opakowania trzeba bylo.. |
||
|
|
|
#3225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo super te ciuszki, bardzo gustowne i przesłodkie, zwłaszcza te pajace z disneya i sukienusie!!! |
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej nie lubie tego uczucia wiercenia, ze tak drga wszystko w srodku, ale to nawet żadno znieczulenia nie zniweluje ![]() Mój kumpel dostał robotę w Googlu w Zurychu.. Cieszę się jego szczęściem i jednocześnie mi smutno, że wyjeżdża
|
|
|
|
|
#3227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-02-17 o 13:33 |
|||
|
|
|
#3228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam dziewczynom szansę do jutra, stwierdziłam, że najpierw zoaczę tą z allegro. Ale szczerze mówiąc baaarrdzo mi sie podoba. I taki len na lato, ildealny Cytat:
a że mam zamiar dużo czasu spędzać na dworze to pomyślałam o takim kremiku dla świętego spokoju. W superpharm sa produkty musteli 25% taniej więc postanowiłam spróować. Jak nie będzie dobry dla Sofci, to ja go będę używać ![]() Cytat:
zobaczymy jak mu pójdzie
|
|||
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne
|
|
|
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
dobra idę się uczyć w końcu....
|
|
|
|
#3231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porżnęłam się ładnie![]() dżdżowniiicooo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale muszę go pochwalić, że on znalazł aukcje a ja chciałam licytować
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
ja z musteli uwielbiam cold cream dla małej na mróz, ale ten płyn do mycia jak dla mnie ma nieznośny zapach.
a krem z filtrem na pewno małemu kupię, bo mimo parasolki przy wózku cuś tam na niego padnie, ale bez przesady, niech trochę słońca złapie, bo to witaminka D dawniej tam filtrów niemieli i chyba nic tym dzieciom nie było. ale oczywiście będę filtry używać.
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Nieee
Takie są zasady na allegro, że jak cena nie osiągnie ceny minimalnej ( po to się ją ustala i dopłaca za to, żeby za zbyt małą kasę nie sprzedać ) to transakcja jest nieważna. To samo było z wózkiem jak licytowałam. Cena była 1150, ale nie osiągnęła minimalnej i nic z tego.
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna, tylko to byla aukcja z cena minimalna, ktora nie zostala osiagnieta, wiec ciuszki nie sa Twoje...nie wygralas aukcji
mozesz napisac do tego kogos i zapytac jaka mial cene minimalna. moze sprzeda Ci taniej albo bedzie mu odpowiadala Twoja wylicytowana kwota...
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z Was widzę kolejna gorąca para My ostatnio coś osłabliślmy i nic się nie kłócimy... Trzebaby podgrzać atmosferę w związku jakoś
|
|
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze powachac ale nastawilam sie juz na hippa, wiec raczej od niego zaczniemy
|
|
|
|
|
#3239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój tylko raz mi wyskoczył z takim tekstem i dodał, ze przecież w domu to nic się nie robi i przy dziecku też prawie nic a ja leżę i pachnę. Więc wróciłam do pracy i jak mała się rozchorowała (ospa) to kazałam jemu wziąć L4. Ucieszył się "w końcu odpocznę" ![]() Po dwóch dniach wracam z pracy (wracałam b. późno tak ok 23-23.30) i czeka na mnie kolacja i wielkie przeprosiny bo on nie zdawal sobie sprawy z tego ile w domu się trzeba narobić i jak to wygląda cały dzień z dzieckiem... Więc wyszło na moje Teraz już nawet nie próbuje mi rzucać takimi textami ![]()
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-02-17 o 13:43 |
||
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdz mail to bedziesz pewna w 100%. na pewno napisali, ze aukcja zakonczona, ale nikt nie wygral, bo cena nie zostala osiagnieta.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

luuubie weekendy!

Ma filtry mineralne, ale co do reszty składu to trudno mi ocenić... Czytałam o nim bardzo dore opinie na blogu farmaceutycznym i się zastanawiam.
i masz rację, potem na pewno łatwo będzie się pozbyć ciążowych kg!

Ślub 27. X. 2012

Co do brzuszka, wcale się nie dziwię, że zrobił furorę