|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.
7.02 zostałam kierowcą!
Egzamin zdany za drugim razem w bardzo trudnych warunkach atmosferycznych(śnieżyca) i bardzo duży ruch był, ale się udało. Teraz tylko czekam na odebranie dokumentu i podbijam polskie i włoskie drogi. Powodzenia dziewczyny !
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3925195 6]ja mam prawko od dwóch lat i od czasu egzaminu jeszcze nie jeździłam i nie mam nawet takiego zamiaru.
Zdałam przypadkiem (2 razy wymusiłam pierwszeństwo, zaczepiłam o krawężnik, przejechałam po ciągłej, spowodowałabym wypadek, gdyby egzaminator nie nacisnął ukradkiem hamulca. I mimo takich błędów zdałam. Powiedzcie mi teraz że żeby mieć prawko trzeba umieć jeździć.[/QUOTE] .....a ludzie oblewają bo świateł nie włączą
|
#3123 |
|
Konto usunięte
|
No i co? też oblałam bo świateł mnie włączyłam i nie robiłam z tego jakiegoś dramatu.
A raz oblałam po pół godziny jazdy i wykonaniu większości zadań bo bus wymusił na mnie pierwszeństwo. I egzaminator powiedział że koniec mojego egzaminu i kazał mi zjechać na bok, a ja wtedy zaczepiłam lekko o krawężnik, nie zmieściłam się bo obok stały samochody. I co zostało wpisane do prokołu? Nie zdała przez kolizje z krawężnikiem I do tej pory nie wiem dlaczego wtedy na tym rondzie oblałam, skoro właściwie nic nie było i przyhamowałam przed busem który mi się chamsko wpieprzył. I wtedy też słowa nie powiedziałam, tylko poszłam zapłaciłam i zdawałam nalej. A potem już co bedzie to bedzie, dlatego na tym ostatnim jeździłam jak szalona i miałam wszystko w dupie, prędkości, i linie i tego egzaminatora I po tej ciągłej specjalnie przejechałam, bo miałam już tego dosyć i stwierdziłam że ja dzisiaj nie chcę zdawać Luz całkowity był wtedy zero i spinki. A faceta zagadałam na śmierć, a on biedny nic się nie odzywał. Tylko chyba czekał na koniec. i po 50 minutach jazdy za to wszystko napisał mi że zdałam. Potem modliłam się tylko, żeby filmu z kamerki nikt nie oglądał Oprócz tych durnych niuansików wszystkie zadania wykonałam poprawnie przecież A na pierwszym egzaminie trąciłam pachołek na placu. Normalka. I wyszło tak że na egzaminie na którym najgorzej jeździłam zdałam, a na tym na którym dobrze mi szło, oblałam i nie wiem dlaczego ![]() To zależy od szczęścia a nie od umiejętności i taka jest prawda. A u mnie jeszcze teraz budują nowy Word, więc oblewać będą jeszcze więcej osób, bo skądś trzeba brać kasę nie? bo o kasę tutaj chodzi, a nie o jakieś tam późniejsze bezpieczeństwo na drodze. 4 egzaminy, 2 tysiaki z groszami wsadzone razem z kursem i jadami dodatkowymi. A prawko chętnie bym komuś oddała bo nie chce jeździć. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2013-02-16 o 08:43 |
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3926390 1]No i co? też oblałam bo świateł mnie włączyłam i nie robiłam z tego jakiegoś dramatu.
A raz oblałam po pół godziny jazdy i wykonaniu większości zadań bo bus wymusił na mnie pierwszeństwo. I egzaminator powiedział że koniec mojego egzaminu i kazał mi zjechać na bok, a ja wtedy zaczepiłam lekko o krawężnik, nie zmieściłam się bo obok stały samochody. I co zostało wpisane do prokołu? Nie zdała przez kolizje z krawężnikiem I do tej pory nie wiem dlaczego wtedy na tym rondzie oblałam, skoro właściwie nic nie było i przyhamowałam przed busem który mi się chamsko wpieprzył. I wtedy też słowa nie powiedziałam, tylko poszłam zapłaciłam i zdawałam nalej. A potem już co bedzie to bedzie, dlatego na tym ostatnim jeździłam jak szalona i miałam wszystko w dupie, prędkości, i linie i tego egzaminatora I po tej ciągłej specjalnie przejechałam, bo miałam już tego dosyć i stwierdziłam że ja dzisiaj nie chcę zdawać Luz całkowity był wtedy zero i spinki. A faceta zagadałam na śmierć, a on biedny nic się nie odzywał. Tylko chyba czekał na koniec. i po 50 minutach jazdy za to wszystko napisał mi że zdałam. Potem modliłam się tylko, żeby filmu z kamerki nikt nie oglądał Oprócz tych durnych niuansików wszystkie zadania wykonałam poprawnie przecież A na pierwszym egzaminie trąciłam pachołek na placu. Normalka. I wyszło tak że na egzaminie na którym najgorzej jeździłam zdałam, a na tym na którym dobrze mi szło, oblałam i nie wiem dlaczego ![]() To zależy od szczęścia a nie od umiejętności i taka jest prawda. A u mnie jeszcze teraz budują nowy Word, więc oblewać będą jeszcze więcej osób, bo skądś trzeba brać kasę nie? bo o kasę tutaj chodzi, a nie o jakieś tam późniejsze bezpieczeństwo na drodze. 4 egzaminy, 2 tysiaki z groszami wsadzone razem z kursem i jadami dodatkowymi. A prawko chętnie bym komuś oddała bo nie chce jeździć.[/QUOTE] Trochę tak Zapytałam kiedys dlaczego tak jest - odparła, " zdałam prawko by je mieć, bo w szkole wszyscy poszli na kurs to i ja"Ps: w sumie to dobrze że nie wsiadasz do auta bo teraz już egzaminator nie zahamuje
|
#3125 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3926410 8]Ja na kurs poszłam bo bardzo chciałam jeździć, ale się okazało że dupa wołowa ze mnie.[/QUOTE]
Wiesz, prawko masz to teraz na luzie mozesz dokupić sobie parę jazd i bezstresowo poćwiczyć i bedziesz jeździć, jeśli będziesz chcieć
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#3128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja chyba nie chcę jeździć jednak. Wole spacer i autobus szczerze mówiąc. |
|
|
|
|
#3129 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
pisze do was zeby was troche pocieszyc nie przejmujcie sie chamskimi egzaminatorami ja tez mialam wiele chamskich sytuacji za pierwszym razem oblalam po 13minutach bo jechalam za blisko samochodu moglam sie odwolac ale u nas w kielcach jest straszna korupcja i sie balam zdalam w koncu za 8 razlem po tylu nieprzyjemnych egzaminatorach po tylu wylanych lzach trafil mi sie cudowny egzaminator zdalam w zime byly tragiczne warunki pogodowe zimno mnostwo sniegu ciemno ale mialam takie egzaminatora ktory caly czas ze mna rozmawilal zeby mnie uspokoic i pomimo 3bledow przepuscil mnie takze wierze w was dziewczyny ze zdacie i bedziecie mogly cieszyc sie prawem jazdy![]() ps zdawala moze ktoras z was ta nowa teorie?? bardzo ciezka jest? bo duzo osob na internecie wypowiada sie na ten temat ale ja nie robilam tych testow wiec nie bardzo wiem jak to wyglada a ciekawi mnie to
|
|
|
|
#3130 |
|
Przyczajenie
|
Zdałam, za trzecim razem w Bydgoszczy.
Zero stesu przed egzaminem, co w moim przypadku jest strasznie dziwne. Miałam egzamin o 16:00, jedynie w poczekalni trochę nogi mi się trzęsły. Później łuk - nigdy nie miałam z Nim problemu, bo instruktor idealnie mnie nauczył, i wzniesienie.. jedyny element całego egzaminu którego bałam się strasznie, ale się udało i potem już bez stresu. Mimo, że egzaminator był nie miły, to ja jednym uchem wpuściłam a drugim wypuściłam jak miał jakieś pretensje i tylko powtarzałam "przepraszam" Jeszcze na koniec jak powiedział POZYTYWNY coś do mnie sapał, to szybko wzięłam kartkę, kurtkę powiedziałam: dziękuje, do widzenia i uciekłam :P Dziewczyny podstawa to dobry instruktor! Trzymam kciuki za reszte
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie zdawałam, ale teorię na kursie mam już prowadzoną na nowych zasadach, na razie ok, tragedii nie ma, chociaż przykładowe pytania zdarzają się i takie, że w ogóle nie mam pojęcia o co chodziło autorowi pytania... mam nadzieję, że jednak uda mi się zdać teorię w Wordzie!
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie nową teorię i zdałam
|
#3133 | ||
|
Idealna Źona; )
|
ojojo szkoda...widze ze mialas egzaminatora Barana....
![]() trzymam kciuki za 14.03przykro mi..... glowa do Gory BRR dasz rade.....za nastepnym razemCytat:
Cytat:
ja wam powiem ze coraz bardziej sie boje,..,,,,5.03....ze nie dam...a tak bym juz chciala jedzic autkiem heh |
||
|
|
|
#3134 |
|
Raczkowanie
|
gratuluję zdanych egzaminów
![]() dziewczyny, gdzie wy robicie tą nową teorię? chciałabym spróbować z ciekawości, ale na necie nie mogę znaleźć ![]() a ja nie umiem parkować większym autem , na razie jeżdże pod okiem tżta i on mi mówi jak mam kręcić, ale jak pojadę gdzieś sama to jakaś porażka przecież będzie.. już się boję..
|
|
#3135 | |
|
Catleesi Morza Kocimiętki
|
Cytat:
ja za to jeżdżę tylko dużym autem, tzn jeździłabym, gdybym mogła. 2 miesiące już nie jeżdżę, bo kolano czeka na operację, a w międzyczasie dzielnie przyjmuję po kilkanaście zastrzyków w nie, żeby móc chodzić... |
|
|
|
|
#3136 |
|
Raczkowanie
|
Mój egzamin się zbliża.. Już za tydzień. A boję się bardziej niż przed pierwszym. Jestem pewna, że nie zdam..
|
|
|
|
#3137 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie myśl o egzaminie, zajmij się czymś Ja dopiero w wieczór przed egzaminem zaczęłam o Nim myśleć. Po 2 miesiącach przerwy od poprzedniego egzaminu stwierdziłam, że wypadałoby przypomnieć sobie o światłach i płynach, nic więcej A w poczekalni w Bydgoskim WORDzie włączyli Nam M jak Miłość! I wmawiaj sobie: ZDAM!
|
|
#3138 |
|
Przyczajenie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3925195 6]ja mam prawko od dwóch lat i od czasu egzaminu jeszcze nie jeździłam i nie mam nawet takiego zamiaru.
Zdałam przypadkiem (2 razy wymusiłam pierwszeństwo, zaczepiłam o krawężnik, przejechałam po ciągłej, spowodowałabym wypadek, gdyby egzaminator nie nacisnął ukradkiem hamulca. I mimo takich błędów zdałam. Powiedzcie mi teraz że żeby mieć prawko trzeba umieć jeździć.[/QUOTE] Ukradkiem hamulca? Przecież jeśli egzaminator pierwszy przyciśnie hamulec, uruchamia się sygnał dźwiękowy i jest po egzaminie.
|
#3139 | |
|
...
|
Cytat:
|
|
|
#3140 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to by znaczyło, że ja go wyprzedziłam i pierwsza nacisnęłam...... bo tez hamowałam, ale poczułam jak on naciska pedał, bo przecież one są połączone jak w osk-owych elkach. |
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3142 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3928953 1]Tak?? to by znaczyło, że ja go wyprzedziłam i pierwsza nacisnęłam...... bo tez hamowałam, ale poczułam jak on naciska pedał, bo przecież one są połączone jak w osk-owych elkach.[/QUOTE] jeśli "depnęłaś" pierwsza, a on w trakcie zareagował, to ok. tak przecież może być
|
|
#3143 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może lekko na hamulcu miałam? łeee, nie pamiętam! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też się bardzo stresowałam przed drugim egzaminem (chyba nawet 2 tygodnie przed ), w dzień egzaminu miałam normalnie łzy w oczach, naprawdę prawie płakałam ze stresu. Trzęsłam się, nawet przyjaciółka od razu po jednej wiadomości zauważyła, że jest bardzo źle. A mimo to na egzaminie to wszystko opanowałam i zdałam! Więc spokojnie, daj z siebie wszystko i pojedź jak najlepiej potrafisz!!!
|
|||
|
|
|
#3144 |
|
Konto usunięte
|
podpytałam, i się okazuje że najwyraźniej nie ma żadnego alarmu, kiedy egzaminator naciska hamulec. przynajmniej nie w moim mieście.
|
|
|
|
#3145 |
|
Rozeznanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3929236 7]podpytałam, i się okazuje że najwyraźniej nie ma żadnego alarmu, kiedy egzaminator naciska hamulec. przynajmniej nie w moim mieście.[/QUOTE]
Może tylko w niektórych jest, samochodach jednej czy dwóch lub więcej marek? Bo w Peugeot'ach jestem prawie pewna, że nic nie było.. |
|
|
|
#3146 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3147 |
|
Raczkowanie
|
U mnie raczej też nie ma, bo nie przypominam sobie, żeby coś buczalo. A zdawałam na suzuki.
Są jakieś lampki, ale nie wiem od czego zależy że się świecą. Mają jakieś połączenie z pedałami kierowcy? |
|
|
|
#3148 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W każdym razie nie chciałam wprowadzać niepokoju dziewuchy ![]() Co złego to przecież nie ja
Najbardziej nie lubię pierwszych pięciu dni po weekendzie. Edytowane przez CiociaRudzia Czas edycji: 2013-02-17 o 22:27 |
|
|
|
|
#3150 |
|
Idealna Źona; )
|
ja jezdze Yariska wiec moze w nich nie ma
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

!

.....a ludzie oblewają bo świateł nie włączą
I do tej pory nie wiem dlaczego wtedy na tym rondzie oblałam, skoro właściwie nic nie było i przyhamowałam przed busem który mi się chamsko wpieprzył.
Zapytałam kiedys dlaczego tak jest - odparła, " zdałam prawko by je mieć, bo w szkole wszyscy poszli na kurs to i ja"
bo teraz już egzaminator nie zahamuje

zdalam w koncu za 8 razlem po tylu nieprzyjemnych egzaminatorach po tylu wylanych lzach trafil mi sie cudowny egzaminator zdalam w zime byly tragiczne warunki pogodowe zimno mnostwo sniegu ciemno ale mialam takie egzaminatora ktory caly czas ze mna rozmawilal zeby mnie uspokoic i pomimo 3bledow przepuscil mnie

, na razie jeżdże pod okiem tżta i on mi mówi jak mam kręcić, ale jak pojadę gdzieś sama to jakaś porażka przecież będzie..
już się boję..