Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-16, 00:13   #3121
Kayko92
Rozeznanie

Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.

7.02 zostałam kierowcą!
Egzamin zdany za drugim razem w bardzo trudnych warunkach atmosferycznych(śnieżyca) i bardzo duży ruch był, ale się udało. Teraz tylko czekam na odebranie dokumentu i podbijam polskie i włoskie drogi.
Powodzenia dziewczyny !
Kayko92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 06:45   #3122
pendraiw
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3925195 6]ja mam prawko od dwóch lat i od czasu egzaminu jeszcze nie jeździłam i nie mam nawet takiego zamiaru.
Zdałam przypadkiem (2 razy wymusiłam pierwszeństwo, zaczepiłam o krawężnik, przejechałam po ciągłej, spowodowałabym wypadek, gdyby egzaminator nie nacisnął ukradkiem hamulca.
I mimo takich błędów zdałam.
Powiedzcie mi teraz że żeby mieć prawko trzeba umieć jeździć.[/QUOTE]
.....a ludzie oblewają bo świateł nie włączą
Stary 2013-02-16, 08:36   #3123
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
.....a ludzie oblewają bo świateł nie włączą
No i co? też oblałam bo świateł mnie włączyłam i nie robiłam z tego jakiegoś dramatu.
A raz oblałam po pół godziny jazdy i wykonaniu większości zadań bo bus wymusił na mnie pierwszeństwo. I egzaminator powiedział że koniec mojego egzaminu i kazał mi zjechać na bok, a ja wtedy zaczepiłam lekko o krawężnik, nie zmieściłam się bo obok stały samochody. I co zostało wpisane do prokołu? Nie zdała przez kolizje z krawężnikiem I do tej pory nie wiem dlaczego wtedy na tym rondzie oblałam, skoro właściwie nic nie było i przyhamowałam przed busem który mi się chamsko wpieprzył.
I wtedy też słowa nie powiedziałam, tylko poszłam zapłaciłam i zdawałam nalej. A potem już co bedzie to bedzie, dlatego na tym ostatnim jeździłam jak szalona i miałam wszystko w dupie, prędkości, i linie i tego egzaminatora I po tej ciągłej specjalnie przejechałam, bo miałam już tego dosyć i stwierdziłam że ja dzisiaj nie chcę zdawać Luz całkowity był wtedy zero i spinki. A faceta zagadałam na śmierć, a on biedny nic się nie odzywał. Tylko chyba czekał na koniec. i po 50 minutach jazdy za to wszystko napisał mi że zdałam. Potem modliłam się tylko, żeby filmu z kamerki nikt nie oglądał Oprócz tych durnych niuansików wszystkie zadania wykonałam poprawnie przecież
A na pierwszym egzaminie trąciłam pachołek na placu.
Normalka.
I wyszło tak że na egzaminie na którym najgorzej jeździłam zdałam, a na tym na którym dobrze mi szło, oblałam i nie wiem dlaczego
To zależy od szczęścia a nie od umiejętności i taka jest prawda.
A u mnie jeszcze teraz budują nowy Word, więc oblewać będą jeszcze więcej osób, bo skądś trzeba brać kasę nie? bo o kasę tutaj chodzi, a nie o jakieś tam późniejsze bezpieczeństwo na drodze.
4 egzaminy, 2 tysiaki z groszami wsadzone razem z kursem i jadami dodatkowymi. A prawko chętnie bym komuś oddała bo nie chce jeździć.

Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Czas edycji: 2013-02-16 o 08:43
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 09:02   #3124
pendraiw
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3926390 1]No i co? też oblałam bo świateł mnie włączyłam i nie robiłam z tego jakiegoś dramatu.
A raz oblałam po pół godziny jazdy i wykonaniu większości zadań bo bus wymusił na mnie pierwszeństwo. I egzaminator powiedział że koniec mojego egzaminu i kazał mi zjechać na bok, a ja wtedy zaczepiłam lekko o krawężnik, nie zmieściłam się bo obok stały samochody. I co zostało wpisane do prokołu? Nie zdała przez kolizje z krawężnikiem I do tej pory nie wiem dlaczego wtedy na tym rondzie oblałam, skoro właściwie nic nie było i przyhamowałam przed busem który mi się chamsko wpieprzył.
I wtedy też słowa nie powiedziałam, tylko poszłam zapłaciłam i zdawałam nalej. A potem już co bedzie to bedzie, dlatego na tym ostatnim jeździłam jak szalona i miałam wszystko w dupie, prędkości, i linie i tego egzaminatora I po tej ciągłej specjalnie przejechałam, bo miałam już tego dosyć i stwierdziłam że ja dzisiaj nie chcę zdawać Luz całkowity był wtedy zero i spinki. A faceta zagadałam na śmierć, a on biedny nic się nie odzywał. Tylko chyba czekał na koniec. i po 50 minutach jazdy za to wszystko napisał mi że zdałam. Potem modliłam się tylko, żeby filmu z kamerki nikt nie oglądał Oprócz tych durnych niuansików wszystkie zadania wykonałam poprawnie przecież
A na pierwszym egzaminie trąciłam pachołek na placu.
Normalka.
I wyszło tak że na egzaminie na którym najgorzej jeździłam zdałam, a na tym na którym dobrze mi szło, oblałam i nie wiem dlaczego
To zależy od szczęścia a nie od umiejętności i taka jest prawda.
A u mnie jeszcze teraz budują nowy Word, więc oblewać będą jeszcze więcej osób, bo skądś trzeba brać kasę nie? bo o kasę tutaj chodzi, a nie o jakieś tam późniejsze bezpieczeństwo na drodze.
4 egzaminy, 2 tysiaki z groszami wsadzone razem z kursem i jadami dodatkowymi. A prawko chętnie bym komuś oddała bo nie chce jeździć.[/QUOTE]
Trochę tak Poprostu dziwię się że prawie spowodowałaś wypadek i masz zaliczone, podczas gdy za bzdury , które nie powodują żadnego zagrożenia ,osoby są oblewane. Ale co tam, prawko masz. Mam znajomą która też zdała przypadkiem i też nie wsiądzie do auta by przejechać parę metrów po wsi Zapytałam kiedys dlaczego tak jest - odparła, " zdałam prawko by je mieć, bo w szkole wszyscy poszli na kurs to i ja"

Ps: w sumie to dobrze że nie wsiadasz do auta bo teraz już egzaminator nie zahamuje
Stary 2013-02-16, 09:09   #3125
Konto usunięte

Cytat:
Trochę tak Poprostu dziwię się że prawie spowodowałaś wypadek i masz zaliczone, podczas gdy za bzdury , które nie powodują żadnego zagrożenia ,osoby są oblewane. Ale co tam, prawko masz. Mam znajomą która też zdała przypadkiem i też nie wsiądzie do auta by przejechać parę metrów po wsi Zapytałam kiedys dlaczego tak jest - odparła, " zdałam prawko by je mieć, bo w szkole wszyscy poszli na kurs to i ja"

Ps: w sumie to dobrze że nie wsiadasz do auta bo teraz już egzaminator nie zahamuje
Ja na kurs poszłam bo bardzo chciałam jeździć, ale się okazało że dupa wołowa ze mnie.
Stary 2013-02-16, 09:15   #3126
pendraiw
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3926410 8]Ja na kurs poszłam bo bardzo chciałam jeździć, ale się okazało że dupa wołowa ze mnie.[/QUOTE]
Wiesz, prawko masz to teraz na luzie mozesz dokupić sobie parę jazd i bezstresowo poćwiczyć i bedziesz jeździć, jeśli będziesz chcieć
Stary 2013-02-16, 09:36   #3127
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

Cytat:
Napisane przez Kayko92 Pokaż wiadomość
7.02 zostałam kierowcą!
Egzamin zdany za drugim razem w bardzo trudnych warunkach atmosferycznych(śnieżyca) i bardzo duży ruch był, ale się udało. Teraz tylko czekam na odebranie dokumentu i podbijam polskie i włoskie drogi.
Powodzenia dziewczyny !
Gratulacje
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam.
justka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 09:56   #3128
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz, prawko masz to teraz na luzie mozesz dokupić sobie parę jazd i bezstresowo poćwiczyć i bedziesz jeździć, jeśli będziesz chcieć
Wiem, ale moja szkoła się zwinęła. A miałam świetnego instruktora.
Ja chyba nie chcę jeździć jednak. Wole spacer i autobus szczerze mówiąc.
Stary 2013-02-16, 10:04   #3129
sophisticated_
Rozeznanie

hej dziewczyny pisze do was zeby was troche pocieszyc nie przejmujcie sie chamskimi egzaminatorami ja tez mialam wiele chamskich sytuacji za pierwszym razem oblalam po 13minutach bo jechalam za blisko samochodu moglam sie odwolac ale u nas w kielcach jest straszna korupcja i sie balam zdalam w koncu za 8 razlem po tylu nieprzyjemnych egzaminatorach po tylu wylanych lzach trafil mi sie cudowny egzaminator zdalam w zime byly tragiczne warunki pogodowe zimno mnostwo sniegu ciemno ale mialam takie egzaminatora ktory caly czas ze mna rozmawilal zeby mnie uspokoic i pomimo 3bledow przepuscil mnie takze wierze w was dziewczyny ze zdacie i bedziecie mogly cieszyc sie prawem jazdy

ps zdawala moze ktoras z was ta nowa teorie?? bardzo ciezka jest? bo duzo osob na internecie wypowiada sie na ten temat ale ja nie robilam tych testow wiec nie bardzo wiem jak to wyglada a ciekawi mnie to
sophisticated_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 13:34   #3130
truskawa0
Przyczajenie

Zdałam, za trzecim razem w Bydgoszczy. Egzamin miałam 13.02.13 r. Zero stesu przed egzaminem, co w moim przypadku jest strasznie dziwne. Miałam egzamin o 16:00, jedynie w poczekalni trochę nogi mi się trzęsły. Później łuk - nigdy nie miałam z Nim problemu, bo instruktor idealnie mnie nauczył, i wzniesienie.. jedyny element całego egzaminu którego bałam się strasznie, ale się udało i potem już bez stresu. Mimo, że egzaminator był nie miły, to ja jednym uchem wpuściłam a drugim wypuściłam jak miał jakieś pretensje i tylko powtarzałam "przepraszam" Jeszcze na koniec jak powiedział POZYTYWNY coś do mnie sapał, to szybko wzięłam kartkę, kurtkę powiedziałam: dziękuje, do widzenia i uciekłam :P

Dziewczyny podstawa to dobry instruktor! Trzymam kciuki za reszte
Stary 2013-02-16, 14:57   #3131
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sophisticated_ Pokaż wiadomość

ps zdawala moze ktoras z was ta nowa teorie?? bardzo ciezka jest? bo duzo osob na internecie wypowiada sie na ten temat ale ja nie robilam tych testow wiec nie bardzo wiem jak to wyglada a ciekawi mnie to
ja jeszcze nie zdawałam, ale teorię na kursie mam już prowadzoną na nowych zasadach, na razie ok, tragedii nie ma, chociaż przykładowe pytania zdarzają się i takie, że w ogóle nie mam pojęcia o co chodziło autorowi pytania... mam nadzieję, że jednak uda mi się zdać teorię w Wordzie!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 16:58   #3132
pendraiw
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie nową teorię i zdałam ale wiadomo, w domu - zero stresów, kawkę popijając i pyk
Stary 2013-02-16, 23:14   #3133
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
Napisane przez justka89 Pokaż wiadomość
Niestety nie udało się. Na łuku poległam.
ojojo szkoda...widze ze mialas egzaminatora Barana.... trzymam kciuki za 14.03

Cytat:
Napisane przez mandy20 Pokaż wiadomość
Oblałam
przykro mi.....

Cytat:
Napisane przez brr Pokaż wiadomość
Nie zdałam znów i jestem strasznie ZAŁAMANA
glowa do Gory BRR dasz rade.....za nastepnym razem

Cytat:
Napisane przez Kayko92 Pokaż wiadomość
7.02 zostałam kierowcą!
Powodzenia dziewczyny !
super GRATKI!!!!!!!!!!!!: jupi:

Cytat:
Zrobiłam sobie nową teorię i zdałam ale wiadomo, w domu - zero stresów, kawkę popijając i pyk
gratlki!!!

ja wam powiem ze coraz bardziej sie boje,..,,,,5.03....ze nie dam...a tak bym juz chciala jedzic autkiem heh
Stary 2013-02-17, 14:43   #3134
olivien
Raczkowanie

GG do olivien

gratuluję zdanych egzaminów
dziewczyny, gdzie wy robicie tą nową teorię? chciałabym spróbować z ciekawości, ale na necie nie mogę znaleźć

a ja nie umiem parkować większym autem, na razie jeżdże pod okiem tżta i on mi mówi jak mam kręcić, ale jak pojadę gdzieś sama to jakaś porażka przecież będzie..już się boję..
Stary 2013-02-17, 15:34   #3135
niepa
Catleesi Morza Kocimiętki

Cytat:
Napisane przez olivien Pokaż wiadomość
dziewczyny, gdzie wy robicie tą nową teorię? chciałabym spróbować z ciekawości, ale na necie nie mogę znaleźć

a ja nie umiem parkować większym autem, na razie jeżdże pod okiem tżta i on mi mówi jak mam kręcić, ale jak pojadę gdzieś sama to jakaś porażka przecież będzie..już się boję..
nową teorię, tzn część jej pytań, można wykupić pakietem sms, poza tym na gazecie.pl kiedyś były pytania i bodajże Frutti podała kiedyś linka.

ja za to jeżdżę tylko dużym autem, tzn jeździłabym, gdybym mogła. 2 miesiące już nie jeżdżę, bo kolano czeka na operację, a w międzyczasie dzielnie przyjmuję po kilkanaście zastrzyków w nie, żeby móc chodzić...
niepa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:34   #3136
crayon18
Raczkowanie

Mój egzamin się zbliża.. Już za tydzień. A boję się bardziej niż przed pierwszym. Jestem pewna, że nie zdam.. Stresuję się jak o tym pomyślę, a co dopiero będzie w poczekalni i na samym egzaminie..
crayon18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:05   #3137
truskawa0
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez crayon18 Pokaż wiadomość
Mój egzamin się zbliża.. Już za tydzień. A boję się bardziej niż przed pierwszym. Jestem pewna, że nie zdam.. Stresuję się jak o tym pomyślę, a co dopiero będzie w poczekalni i na samym egzaminie..

Nie myśl o egzaminie, zajmij się czymś Ja dopiero w wieczór przed egzaminem zaczęłam o Nim myśleć. Po 2 miesiącach przerwy od poprzedniego egzaminu stwierdziłam, że wypadałoby przypomnieć sobie o światłach i płynach, nic więcej A w poczekalni w Bydgoskim WORDzie włączyli Nam M jak Miłość! I wmawiaj sobie: ZDAM!
Stary 2013-02-17, 18:24   #3138
CiociaRudzia
Przyczajenie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3925195 6]ja mam prawko od dwóch lat i od czasu egzaminu jeszcze nie jeździłam i nie mam nawet takiego zamiaru.
Zdałam przypadkiem (2 razy wymusiłam pierwszeństwo, zaczepiłam o krawężnik, przejechałam po ciągłej, spowodowałabym wypadek, gdyby egzaminator nie nacisnął ukradkiem hamulca.
I mimo takich błędów zdałam.
Powiedzcie mi teraz że żeby mieć prawko trzeba umieć jeździć.[/QUOTE]

Ukradkiem hamulca? Przecież jeśli egzaminator pierwszy przyciśnie hamulec, uruchamia się sygnał dźwiękowy i jest po egzaminie.
Stary 2013-02-17, 18:33   #3139
Whim
...

Cytat:
Napisane przez CiociaRudzia Pokaż wiadomość
Ukradkiem hamulca? Przecież jeśli egzaminator pierwszy przyciśnie hamulec, uruchamia się sygnał dźwiękowy i jest po egzaminie.
W każdym samochodzie tak jest? Ja przy wymuszeniu nie słyszałam żadnego dźwięku, ale może po prostu nie zwróciłam uwagi

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:35   #3140
Konto usunięte

Cytat:
Tak??
to by znaczyło, że ja go wyprzedziłam i pierwsza nacisnęłam...... bo tez hamowałam, ale poczułam jak on naciska pedał, bo przecież one są połączone jak w osk-owych elkach.
Stary 2013-02-17, 18:38   #3141
Karolina :-)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
W każdym samochodzie tak jest? Ja przy wymuszeniu nie słyszałam żadnego dźwięku, ale może po prostu nie zwróciłam uwagi
Też identycznie pomyślałam, bo na dwóch egzaminach egzaminator musiał zahamować i też nie kojarzę żadnego dźwięku, no chyba, że byłam w takim szoku, że nie usłyszałam go
Karolina :-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:40   #3142
CiociaRudzia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
w każdym egzaminacyjnym, rozmawiałam o tym z moim instruktorem jeszcze w czasie kursu. stres robi swoje

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3928953 1]Tak??
to by znaczyło, że ja go wyprzedziłam i pierwsza nacisnęłam...... bo tez hamowałam, ale poczułam jak on naciska pedał, bo przecież one są połączone jak w osk-owych elkach.[/QUOTE]

jeśli "depnęłaś" pierwsza, a on w trakcie zareagował, to ok. tak przecież może być
Stary 2013-02-17, 20:50   #3143
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:
w każdym egzaminacyjnym, rozmawiałam o tym z moim instruktorem jeszcze w czasie kursu. stres robi swoje

jeśli "depnęłaś" pierwsza, a on w trakcie zareagował, to ok. tak przecież może być
Ee, jak mi depnął na hamulec na pierwszym egzaminie, to też nic nie słyszałam. Może lekko na hamulcu miałam? łeee, nie pamiętam!

Cytat:
Napisane przez truskawa0 Pokaż wiadomość
Zdałam, za trzecim razem w Bydgoszczy. Egzamin miałam 13.02.13 r. Zero stesu przed egzaminem, co w moim przypadku jest strasznie dziwne. Miałam egzamin o 16:00, jedynie w poczekalni trochę nogi mi się trzęsły. Później łuk - nigdy nie miałam z Nim problemu, bo instruktor idealnie mnie nauczył, i wzniesienie.. jedyny element całego egzaminu którego bałam się strasznie, ale się udało i potem już bez stresu. Mimo, że egzaminator był nie miły, to ja jednym uchem wpuściłam a drugim wypuściłam jak miał jakieś pretensje i tylko powtarzałam "przepraszam" Jeszcze na koniec jak powiedział POZYTYWNY coś do mnie sapał, to szybko wzięłam kartkę, kurtkę powiedziałam: dziękuje, do widzenia i uciekłam :P

Dziewczyny podstawa to dobry instruktor! Trzymam kciuki za reszte
GRATULUJĘ!!!

Cytat:
Napisane przez crayon18 Pokaż wiadomość

Ja też się bardzo stresowałam przed drugim egzaminem (chyba nawet 2 tygodnie przed ), w dzień egzaminu miałam normalnie łzy w oczach, naprawdę prawie płakałam ze stresu. Trzęsłam się, nawet przyjaciółka od razu po jednej wiadomości zauważyła, że jest bardzo źle. A mimo to na egzaminie to wszystko opanowałam i zdałam! Więc spokojnie, daj z siebie wszystko i pojedź jak najlepiej potrafisz!!!
Stary 2013-02-17, 20:53   #3144
Konto usunięte

podpytałam, i się okazuje że najwyraźniej nie ma żadnego alarmu, kiedy egzaminator naciska hamulec. przynajmniej nie w moim mieście.
Stary 2013-02-17, 21:32   #3145
sheep_zonz
Rozeznanie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3929236 7]podpytałam, i się okazuje że najwyraźniej nie ma żadnego alarmu, kiedy egzaminator naciska hamulec. przynajmniej nie w moim mieście.[/QUOTE]

Może tylko w niektórych jest, samochodach jednej czy dwóch lub więcej marek? Bo w Peugeot'ach jestem prawie pewna, że nic nie było..
Stary 2013-02-17, 21:56   #3146
lowekrowe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olivien Pokaż wiadomość

Ja w tym tygodniu dostanę już prawko, a mamy renault megane scenic, na samą myśl o parkowaniu tym klocem ciarki mi przechodzą po plecach

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
Może tylko w niektórych jest, samochodach jednej czy dwóch lub więcej marek? Bo w Peugeot'ach jestem prawie pewna, że nic nie było..
W naszych toyotach yaris też tego nie ma
lowekrowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 21:58   #3147
brr
Raczkowanie

U mnie raczej też nie ma, bo nie przypominam sobie, żeby coś buczalo. A zdawałam na suzuki.
Są jakieś lampki, ale nie wiem od czego zależy że się świecą. Mają jakieś połączenie z pedałami kierowcy?
brr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 22:21   #3148
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
a tego to nie wiedzialam
Stary 2013-02-17, 22:26   #3149
CiociaRudzia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
We Wrocku w Clio są na bank W każdym razie nie chciałam wprowadzać niepokoju dziewuchy
Co złego to przecież nie ja

Edytowane przez CiociaRudzia
Czas edycji: 2013-02-17 o 22:27
CiociaRudzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 22:29   #3150
Wanilka5
Idealna Źona; )

Cytat:
We Wrocku w Clio są na bank W każdym razie nie chciałam wprowadzać niepokoju dziewuchy
Co złego to przecież nie ja
ja jezdze Yariska wiec moze w nich nie ma
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości