|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Też uważam, że to bezsens, skoro większość z nas nie planowała nawet jeszcze ciąży w 2011. No ale Polska to ogólnie bezsens.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | ||||||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39268802]
Mąż dzwoni, każe mi przez okno wyjrzeć, a tam.... nasze nowe autko ![]() no proszę, taki prezent spóźniony walentynkowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kruszynka śliczna, taka pyziulka kochana ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jestem, jestem ![]() ![]() ![]() Ilkas ogromne gratulacje ![]() mi wczoraj zaczął czop odłazić, mąż się zestresował trochę. W ogóle to wczoraj myślałam, że będzie to TEN dzień, czułam w kościach, że mój czas nadchodzi i pupa zbita :/ Dopakowałam nawet torbę, małżonowi mały sprawdzian z tego, co gdzie jest zrobiłam i co? i nic ![]() dzisiaj rano bardzo się wystraszyłam, bo Mały się nie ruszał, zjadłam śniadanie, wypiłam herbatkę i nic. Napiłam się wody i nic. Dopiero jak się położyłam to poczułam delikatne ruchy, potem coraz mocniejsze, aż się popłakałam. Wcześniej nie miałam tego parcia na rodzenie ale teraz to ja już chcę urodzić. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
O becikowe mozna skladac do 12 miesiecy po narodzinach dziecka tak? Wiec jak juz bedziemy rozliczeni za 2012, to beda chcieli pita itd za 2012?
![]() ![]() Hm, Black, my zaczelismy starania pod koniec 2011 ![]()
#2434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za informacje
![]() ![]() Kurcze moja niunia caly dzien dzis spi.. ciekawe co bedzie w nocy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Zakorzenienie
|
A moja jest dzisiaj marudna nieco, ale to nic - teraz zasnęła, mam nadzieję, że da pospać w nocy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
Moja też dzis w dzień coś dużo śpi i chyba w nocy będzie buszować więc pewnie sobie nie pośpię. Aha no a po kąpieli to ona zawsze zamiast spać to się rozbudza i oczy jak 5 zł
![]()
#2438 |
Zakorzenienie
|
Nasz misiek na brzuszku spi - rano prawie 4godz!!! Teraz tez, straszliwie marudny byl, dalam na brzusio - 10s i spi. I tak juz godzine. Ciekawe, co dalej
![]() Ktos wie, co u Nawijki?
#2439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się zacznie u Ciebie jak u Nawijki ? ![]() No właśnie,co u niej??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
J, dzieki, poczekamy w taki razie na rozliczenie 2012
![]() Silver, u nas jest kapiel, cyc i spanie ![]()
#2441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Zadomowienie
|
DELI gratki za egzamin.EWIK urodzinki dzisiaj?STO LAT. Ja kapie co dwa dni o 19,tak to przemywam woda i wacikami.Mala tak sie juz nauczyla,ze o siodmej myju myju,ze sama sie przed budzi.
#2443 |
Zakorzenienie
|
zaczęły mi się skurcze.. na razie miałam 4 co 20-15 min...i co dalej???
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-02-17 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zakorzenienie
|
a jeśli chodzi o czerwone newsy... Nawijka napisała: "Kubus przyszedł na świat o 16.40 SN - 3725g, 56 cm. Ból okropny!!! 14,5 h mnie trzymało przez to, że najpierw wody odeszły, ale oczywiście warto! Wzięłam znieczulenie i nie żałuje- rozwarcie szybciej poszło! Pozdrawiam!'
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
Nawijko!
![]() ![]() ![]() Ps. Bierzcie znieczulenie, dziewczyny w 2paku, bierzcie - pomaga! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Ale punktualny bobas!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- ja mam kolejny skurcz...ból okresowy..trwał 60 sekund..a ja się boję ![]() ![]() Czy ja bym mogła się z tego wycofać? ![]() ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
Neti, jeszcze się nie zaczęło na dobre, a już chcesz się wycofywać?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem że ból jest i będzie nieporównywalnie gorszy...przeszłyście to Wy to i ja chyba dam radę.. ![]() idę powyjadać mandarynki... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2451 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale! Czasem trzeba ulżyć dziecku, Aga - nie biczuj się że podałaś czopka raz - grunt, żeby zachowywać umiar i zostawić sobie czopki na sytuacje ekstremalne by nie weszło w nawyk. Ooo... kciuki kochana! Cytat:
![]() Delicjanka : gratulacje zdanych egzaminów. Ja miałam 4 (!) na tym zjeździe.. + 2 zaliczenia, jeden pewnie się skończy poprawką. Zobaczymy. Też bym sobie chciała coś kupić, może torbę jakąś fajną ![]() ![]() Bardzo lubię bershkę, w ogóle cały inditex. Najbardziej chyba stradivariusa. Black: moja też swego czasu miała problem z prawą piersią - dlatego w lewej mi się szybciej laktacja rozkręciła, bo z niej najpierw ssała i preferowała ją. Wiesz co pomogło? Zmiana pozycji na pozycję spod pachy - mam tą poduchę do karmienia - taki mały rogal - super wygodnie z nią jest. I teraz już Mała ssie normalnie, obie w każdej pozycji. Sutki dalej bolą, ból jest wtedy nawet jak mi się zimno zrobi i sutki się "kurczą" ![]() Zauważyłam, że Mała mocno usta zaciska, a nie daj boże jak zacznie roszać głowką bo zaśnie i np odchyla głowę do tyłu. Ała! Ale puścić nie chce ![]() Bokeh: dzięki za cynk odnośnie tych staników HM, chciałam z atlantica te co Lady pisała, że fajne, ale ilekroć nie pytam to rozmiaru nie ma... zobaczę w H&M, Jaka cena ich?? Dziewczyny - z tym popłakiwaniem i prężeniem się to chyba wszystkie mamy identycznie... Moja bidulka przez sen czasem płacze intensywnie przez chwilę, bączek pójdzie i bida śpi dalej. Dzisiaj taki poranek miałyśmy, 2 godziny stękania, prężenia się, popłakiwania ( na szczęście bez ciągłego płaczu - tylko taki po minutę a zaraz potem sen, a to już dużo - może Biogaia zaczyna działać?), rowerek nóżkami robiłyśmy, masowałam itp itd, ale i tak ciężko było dziecku. Co do pionowej pozycji - moja też się wtedy uspokaja, zwróćcie uwagę, że ułożenie ciała jest takie samo jak przy leżeniu na brzuchu - a ta pozycja daje ulgę. Często bączki idą i ulga przychodzi właśnie jak położę na brzuszek. Lady: moja też kocha na brzuchu leżeć i tak spać. Boję się co będzie jak się sama zacznie przekręcać w nocy na brzuch. Ale jestem padnięta po tych egzaminach, boże. Został jeszcze 1 ale dopiero za 2 tygodnie. No i oczekiwanie na wyniki z tych co pisałam.. Ale będzie co ma być, już nic nie zmienię. Pytanie odnośnie połogu: Dziwnie mam z krwawieniem. Bo intensywnie było tylko przez 2 dni. Od 3 dnia było coraz bardziej skąpo, tak jak przy końcówce okresu. I już parę razy miałam przekonanie, że to koniec krwawienia, bo nic się nie działo, a potem znowu plamienie. I takie male plamienia mam cały czas - np po kilkunastu godzinach kiedy jest czysto, przychodzi plamienie. Przez to cały czas muszę podpasek używać i już mnie to drażni, bo już z 10 razy myślałam, że to koniec a potem znowu. Ile to u was trwało?? I dopiero teraz mam lekkie pobolewania brzucha przy karmieniu. To dalej macica? Możliwe to, po 3 tygodniach?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Konto usunięte
|
O, widzę, że Neti jednak napisała mimo skurczy :d
Trzymam Neti kciuki by poszło do przpdu ![]() Nawijko, matko prowadząca - gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
Nawijka, wielkie gratulacje!!!!!!!!!
![]() Neti ![]() ![]() ![]() Black, my z Silver mialysmy tak mega szybka akcje, ze nie bylo szans na zzo ![]() ![]()
#2454 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A kilka dni temu jeszcze nagle podbarwione krwią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Zakorzenienie
|
Debrah, ja jestem 6tyg po sn, a jak maly sie zassie tak fest, to tez czasem poboli podbrzusze - mimo, ze lekarz na wizycie popologowej stwierdzil, ze macica obkurczona calkiem. Wiec nie wiem?
Co do krwawienia to mi sie wieksze pojawia jak jestem wiecej na nogach, ostatnio zaczelam krwawic konkretnie, po calym dniu latania ![]()
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neti Trzymam kciuki, żeby to było już ![]() Młody wykąpany, najedzony zasnął. Nie wiem, chyba przechodzi skok rozwojowy. Co godzinę wisi na cycu, prawie nie śpi, jest trochę bardziej marudny. Przy piersi się wije i ryczy i puszcza, a potem z powrotem rzuca na jedzenie i znów ryk. Muszę już go ubierać w ubranka rozmiar 62, ale mi szybko kawaler rośnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A jednak są punktualni mężczyźni na świecie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2458 |
Zakorzenienie
|
Nawijka
![]() Neti ![]() ![]() Moja niunia sie obudzila, marudna.. chyba bedzie nocka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
Nawijko brawa wielkie
![]() ![]() Neti trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() Moj synio tez dzis pieknie w dzien spal, az sie boje nocy ![]()
#2460 |
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Nawijki!
![]() ![]() Neti to najedz się mandarynek i na porodówkę ![]() Ewik sto lat! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.