|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Ciebie wiecznie coś boli xDD
Co raz więcej tutaj nas xD Lolita, No na 1000kcal długo nie pociągniesz, a na pewno szybko z powrotem przytyjesz xD skoro nas czytałaś, to wiesz ze jemy mniej wiecej 1500 Powiedz coś wiecej- ile wazysz, ile mierzysz ![]() Co sądzicie o tym makaronie, co ten ktoś tu przedstawił? xD Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-02-17 o 13:07 |
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Może za mało czytałam
![]() Z wielką ochotą zjem więcej... Dziękuje za podpowiedz...poprostu bardzo mi zależy ale przecież muszę normalnie funkcjonować
|
#3453 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
najbardziej dowalają mnie takie komentarze ........że schudlam......to man problemy............nic nie jem............i na pewno czeka mnie efekt jo-jo a co bardziej przykre ........to nie którzy czekają na to kiedy dopadnę się do żarcia i przytyję............ ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- witam wszystkie nowe koleżanki dziewczynki jutro ważenie
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dzisiejsze menu: Kawa z mlekiem i słodzikiem. Jogurt Danone z truskawkami Cappuccino Kromka chleba pełnoziarnistego z szynką sopocką Pół woreczka kaszy perłowej,surówka z kiszonej kapusty,kawałek pieczonej szynki Miseczka rosołu z lanymi kluskami Na deser pewnie zjem pomarańczo i na kolacje cos wymysle
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka
Jestem chodzący ból po prostu Byłam na dworze, zimno. Zaczęłam przed chwilą ćwiczyć, zrobiłam rozgrzewkę i padłam...Może za dużo w tym tygodniu albo to na skutek @. Jedno wiem, że muszę dziś poćwiczyć. Jutro będzie dzień przerwy. Kurcze, zjadłam obiad i czuję się napchana A wszamałam tyle co zawsze...2 ziemniaki, dużo kapusty kiszonej i pół cyca kurczaczka smażonego w papierku...Nie chcę chudnąć po raz trzeci tego samego Jak mi do tej pory ładnie szło, to od tygodnia, półtorej jakby szlag trafił |
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
No tak...ciągle gubić to samo...to smutne
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mam pare diet za sobą...jestem taka że szybko widać ze schudłam ale też szybko potrafie przybrać....
Czytam własnie forum dziewczyn które sa na diecie 1000 kcal i je podziwiam...ich dzien czasami kończy się na 700 kcal....to dopiero jest depresja...o rany
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
Hmm Wydaje mi się ze niektóre z nasz lubią hmm dobre jedzonko
dla tego skutki sa takie jakie sa i ciągle musimy gubić to samo
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo...Ja wiem, że dziś do kawy zjem coś słodkiego, bo moja silna wola leży i kwiczy od paru dni... Potem będę ćwiczyć, chociaż nie najlepiej się czuję.
|
|
|
|
#3461 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobryyyy kochane - sesja zamknięta z powodzeniem
Cytat:
![]() Monia współczuję matmy jak humanista - humaniście trzymam kciuki za wysłane cv![]() Martha z miętą zielonej herbaty nie próbowałam... A bardzo ją lubię - przetestuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a co do zmiany nawyków ja mam identycznie i też gdybym potrafiła stosować się do tego co wiem to było by niebooo a ciągle jakieś przyzwyczajenia albo stereotypy siedzą z tyłu głowy![]() Cytat:
Furry już pisała ale jeszcze raz nie 1000 kalorii! To szkodliwe, na dłuższą metę i tak nie wykonalne więc efekt jojo gwarantowany po za tym brak energi - no bo i skąd (organizm do własnych procesów potrzebuję więcej niż 1000 a gdzie dalej) polecam również post fatass i linki z niegoOlu ciesz się z komplementów Ja już z lekkim sercem (bo po sesji ) mogę się skupić na diecie - waga wciąż stoi mój organizm jest do niczego![]() Dziś: I jogurt nat. + musli, otręby II bułka (biała ) z sałatą, serem i rzodkiewką III 2 gotowane ziemniaki + sos z jogurtu nat. pierś z piekarnika i buraczki IV ??? moze wafel ryżowy z sałatą i serem? V sałatka z pomidora, sałaty, cebuli, ogórka i rzodkiewki VI piwooo
-17kg "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-02-17 o 14:51 |
|||||
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież o ile pamięam to Twoja waga nie skacze zbyt często- utyłaś po ciązach , teraz jesteśna diecie , chudniesz skutecznie . Tak powinno być - tylko podziwiać Jakies dziwne komentarze i podejrzenia są juz bardziej usparawiedliwone w przypadku osob które na okrągło chudną i tyja albo są na diecie a wcale nie chudną Pewnie zawiść poprostu No tak - weekendy to moje przekleństwo - choć w ten zaczęłam w czw a dzis już dietuje Mój problem (poza brakiem silnej woli - co oczywiste jest taki że prowadzę dosyc nieregularny tryb życia wieć okzaji do jedzenia jest sporo .. a że kocham jeść i wszyscy wokół mnie też ... To wiadomo jak się kończy A poza tym schudłam na tyle że jakos to wyglada (przy czym większa tu zasługa wyćwiczenia niż zrzuconych kilgramów Znajomi/rodzina chwalą, mniejsze rozmiary ciuchów pasują i motywacja mi spadła ... Ale to niestety prostadroga do jojo... A poza tym ja bym chciała chociaż to BMI mieć w normie . Co wszystko razem dowodzi wyłacznie mojej głupoty
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robie na obiad pieczone ziemniaki z marchewka w piekarniku z łyzka oliwy.Ile to moze miec kcal? Sprawdzalam, ale jakos malo sie wydaje xD
miałam nie liczyc tych kcal, ale i tak wszystko co jem licze xDD Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-02-17 o 15:36 |
|
|
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez już po obiadku rosół z makaronem tradycyjnie w niedziele i pieczone udko na oliwie z sałatka z ogórka pomidora i salaty z jogurtem naturalnym ....
Dzis mam ciezki dzien ciągle chce mi sie jesc, ale nie dam sie ....
|
|
|
|
#3465 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jogurt owocowy zastąp naturalnym z dodatkami różnych ziaren albo owsianki...........owoce cappucino- do śmieci ........zamiast tego inka z mlekiem ........a jeszcze lepiej zielona herbata lane klusrczki na diecie.............zostaw ie to bez komentarza ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() dla mnie dobre jedzonko to coś co bardzo pozytywnie wpływa na moje zdrowie........samopoczuc ie...........wygląd ............wagę więc teraz myślę ze pochlaniam dobre jedzonko...........wcześn iej jadlam stertę śmieci.............. z tym dobrym jedzonkiem............nal eży się przestawić w głowie.............
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cappucino mogłam sobie odpuscic...i od jutra go nie rusze a jeżeli chodzi o słodzik to został mi z diety dukanowej....tam wszystko na słodziku
|
|
#3467 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mówię ci asia cycki mi opadają............nad zwyczajniej brakuje mi słów ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Postaram się zrezygnować ze słodzika ale może być cięzko,ze względu na przyzwyczajenie
![]() Sumując to co dziś zjadłam z pomarańczem na deser wyszło ok 900 kcal. Ciągle mysle nad kolacją ![]() Czasami robie sobie płatki owsiane na mleku z jabłkiem i cynamonem,zazwyczaj na porcje zużywam 3 łyżki płatków i 1 szkl mleka 1,5%(jutro zakupie mleko 0,5%)+jedno jabłko...jak myślicie ile to kcal???
|
#3469 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
U mnie dieta wczoraj i dzisiaj ok. Wczoraj ćwiczyłam na orbitku, dzisiaj mam przerwę. Mój tata w piątek przyjechał z niemiec i znowu słodyczy naprzywoził, ale udało mi się oprzeć wszystkiemu, a sporo tego było, więc jestem z siebie dumna .Jutro raczej jakichś spadków się nie spodziewam bo w sumie chudnę drugi raz to samo, po tym skoku do prawie 77 kg. I zauważyłam, że jak sobie pozwolę na chociaż trochę słodkości i słonych przekąsek to waga od razu skacze, moja mama zje to samo i więcej a jej waga nie skacze. lolita25Witaj! Słodzik to zło ani to zdrowe ani smaczne. I tak jak dziewczyny mówią 1000 kcal to stanowczo za mało Wczoraj mnie głowa bolała, teraz też trochę pobolewa nie wiem czemu bo mnie rzadko kiedy boli
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Lolita
A ja myślę, że nie musisz rezygnować z mleka 1,5%. Ja tylko takiego używam. Tylko ja mało mleka używam, jedynie do kawy. No raz na miesiąc wypiję sobie szklankę ciepłego albo kakao. Kto jest za tym, żeby Lolita nie rezygnowała z mleka 1,5%? ![]() Przed chwilą skończyłam ćwiczyć, standardowo godzina cardio. Nie miałam dziś fikać, bo od @ rozbolał mnie brzuch, głowa też napieprzała, ale o dziwo po tych ćwiczeniach czuję się doskonale Widocznie tego mi po prostu brakowało. Kolację dziś zjem malutką i bez pieczywa - serek wiejski, 1/4 papryki czerwonej i pół pomidorka. Zastanawiam się czy cały serek (200 g) to nie za dużo? Kurcze, dziewczyny mam taką full motywację do ćwiczeń, że chyba nic mnie nie zatrzyma Mam ochotę na jeszcze, ale to może później z pół godzinki bonusowo Nawet luby mnie nie wkurzy (nie odzywa się dziś) Beata Ja też ledwo zjem kawałek ciasta, to waga na drugi dzień jest większa. Widać mamy takie okropne skłonności do tycia Słodyczy nie rusz!
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
A za mną dziś ciasto chodzi,takie czekoladowe....chyba zaraz oszaleje,wczoraj zjadłam 4 cukierki czekoladowe bo juz nie mogłam wytrzymac....ja życ bez słodkiego nie mogę....ale dziś nic czekoladowego nie ruszyłam
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja uzywam zawsze mleka 3,2 oOO masaakers ;/ Chyba czas wtedy na 1,5. xD wy wszystkie na takim? Mleko to w sumie tylko do kawy... I raz na ruski rok jakies płatki. |
|
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
U mnie chwilowo nie najlepiej. Dostałam jadłospisy od dietetyczki, ale jak na moje oko, to jest w nich bardzo mało kalorii i trochę boję się ich stosować Bo jak tam jest z 1000 kcal, to może i się najem i schudnę, ale potem dopadnie mnie takie jojo, że nie będę wiedziała, gdzie góra, a gdzie dół ![]() Wczoraj miałam miłą kolację z Tż ![]() Witam wszystkie nowe duszyczki - żadnych 1000 kcal Jest to dieta na szybkie schudnięcie, ale nie na dłuższą metę. Całe życie na 1000 kcal nie przeżyjecie, a zwiększając limit do 1500 przytyjecie szybciej, niż schudłyście.- słodziki wywalić Aspartamowa chemia i tyle Jak już to kupcie sobie ksylitol - jest drogi, ale o wiele słodszy niż normalny cukier, przez co wydajniejszy i zdrowszy.- zupy zabielane? ![]() Najzdrowsze zupy to czyste warzywne, bez zabielania. Wrzućcie sobie tam kawałki kurczaka i będzie mega sycąca - ja Wam dam jakieś kluseczki w rosołku Pomijając fakt, że na pewno z białej mąki ![]() ogolnie jak Ci smakowało mięsko z papierka?
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po kolacji zjadłam:
-serek wiejski z piątnicy 3% tłusz,(mniejszą połowe zjadła moja psinka) -kawalek chleba zytniego,pełnoziarnistego -0,5 pomidorka Było pyszne,razem jakies 220 kcal w porównaniu do kolacji mojego męża jest kolosalna różnica...on pochłonoł jakies 600 kcal
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Marysia
Dobre, bo sama robiłam Kurcze, może jestem tradycjonalistka, ale wolę jednak gotowane mięsko Głodna jestem, a dziś skąpa kolacja jak na mnie No ale nic, do jutra przetrwam
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ja juz na stancji i zaczynam swoje prawdziwe dietowanie Ostatni tydzien nie byłtragiczny od tym wzgledem, ale też nie taki jak zaplanowałam. Wiec pewnie nic mi nie ubyło. Jutro bankowo bede miec @, wszystko na to wskazuje![]() lolita25, witaj ![]() Co do mleka to ja uzywam 2%, kiedys uzywałam 0,5% ale sie nawróciłam i nie załuje ![]() Niunia, fajnie, ze juz po sesji Zdane wszytsko? Mi sie ferie skonczyly i znow na uczelnie jutro![]() Kupiłam dziś zielona herbatę i bede pić Poza tym kupiłam dziś pare rzeczy na przecenach ![]() sn: musli z mlekiem, kawa 2sn: pol grahamki z wedlina i zoltym serem, poomidorek o: pol grahamki, piers kurczaka, kapusta k: jajecznica z 2 jaj z wedlina i pomidorkiem A od jutra zaczynam wcinać owsiankę
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo lubię pieczone, ale szkopuł w tym jest taki, że długo się robi
Więc jeśli mam ochotę na szybki obiad, to gdy nie mam już upieczonej piersi to nic z tego
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię dużo ziół, także dużo przyprawiam, aczkolwiek od tygodnia zrezygnowałam z solenia. Soliłam warzywa do śniadania czy kolacji, np. ogórka, paprykę czy pomidora. Teraz nie solę, bo sól też niedobra...Jestem z siebie dumna ![]() A teraz zajadam kolację, wieśniaka mam, 1/4 papryki czerwonej, małego pomidora i kawałek ogóra. Wszystko bez soli
Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-02-17 o 19:11 |
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do słodzików, ja używam stevię. |
|
|
|
|
#3480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
???????????krop ki ci przeszkadzają???????????? ????
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Dziękuje za podpowiedz...poprostu bardzo mi zależy ale przecież muszę normalnie funkcjonować
I zły nastrój ale to mam jużod dawna permanentnie ... 
Jakbyś wiedziała ile schudłąś ale nie do końca ogarniała jak to w lustrze widać 
-20kg 04.05.2013

ani to zdrowe ani smaczne. I tak jak dziewczyny mówią 1000 kcal to stanowczo za mało
Aspartamowa chemia i tyle
Więc jeśli mam ochotę na szybki obiad, to gdy nie mam już upieczonej piersi to nic z tego