Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 14:17   #3751
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
chyba wszędzie jest tak, że przychodzi jakaś pilegniarka po porodzie? U nas w Norwegii też slyszalam ze jakaś przychodzi.. mi sie tez to zbytnio nie usmiecha..

Wogole tutejsze sluzby zdrowia to masakra Wiecie co, wczoraj moj TZ caly dzien sie zle czul, serce go ściskało, kuło, mial since pod oczami.. pojechalismy o 21 na pogtowie.. zrobili mu EKG, lekarz stwierdzil, ze wszystko jest w najlepszym porządku i ma brać Paracetamol i do widzenia.. dzsiaiaj troche lepeij, ale i tak Go serce boli..
kurcze wspolczuje przezyc ja na niemiecka sluzbe zdrowia na razie nie moge narzekac... zawsze jestem obsluzona kompleksowo co miesiac mam robiona kompletna morfologie + proby watrobowe i jakies jeszcze inne badania chociaz w zasadzie prosze tylko o badanie tarczycy i to wszystko za darmo.... do tego teraz moj tz mial problem z oddychaniem i na miejscu porobili mu wszystkie mozliwe badania, bez czekania, proszenia, lazenia jakby to bylo w polsce....
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:25   #3752
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja poranek mialam wspanialy, mloda sie obudzila z 40 st goraczki od razu do lekarza i zapalenie oskrzeli, kolejny antybiotyk i kolejne dwa tyg w domu wykoncza mnie te choroby
łącze się w bólu.... moja poszła po 3 tyg do żłobka, bo miała zapalenie płuc. 1,5 tyg leczyliśmy a 1,5 ją jeszcze przetrzymałam, żeby się wzmocniła. I co? pochodziła 4 dni i znów gil, kaszel też byliśmy wczoraj u lekarza, ale na szczęście osłuchowo czysto, to tylko jakiś wirus. ale zasugerowała nam żeby mała została 2-3 tygodnie w domu, dała nam immunotrofine, może się trochę wzmocni

ciuszki 56 - dobrze kilka sztuk mieć, ale 62 to już jak najabrdziej się przydają

a ja jestem chyba dziwna, bo mnie te odwiedziny położnej nie przeszkadzały nie robiłam z tego błysku w mieszkaniu, bardziej chodziło mi o to by zapytać o wszystko co do czego miałam wątpliwości, a przy pierwszym dziecku trochę tych wątpliwości miałam

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:41   #3753
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
a koleżanka ze ślubnego to mnie nie kojarzy już ?
Brydzia, cos mi swita ale nie pamietam z ktorego watku, bo okupowalam ich co najmniej kilka -nascie....

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:41   #3754
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Poczytałam trochę o tych niemieckich położnych i rzeczywiście nie zamówiona nie przyjdzie.
Ale ponoć warto zamówić szczególnie przy pieszym dziecku.Kobiety są zadowolone z tych wizyt, połozna pomaga w opiece nie tylko nad dzieckiem, ale też nad matką.Nie zajmuje sie pierdołami.
Co do opieki położnej w PL to jest beznadzieja.Mojej koleżance sprawdzała co ma w lodówce i nawet do szafy z ciuchami zaglądała, a dziecko z tym czasie dostało jakiegoś zapalenia od nieprawidłowo gojącego sie pępka.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:18   #3755
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
wlasnie ja tez..musze zaczac gotowac je w koncu :P

a na kiedy masz to USG??? i o co chodzi z tym health visitor??? chyba tylko my 2 jestesmy tu z UK
Hej,hej... i ja jeszcze jestem

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
usg mam na 15 marca dopiero i to będzie mój 13tc. Co do health visitora to jest to ktoś w rodzaju pielegniarki środowiskowej, która przychodzi sprawdzić czy nie zaniedbujemy i czy radzimy sobie z dzieckiem, waży malucha, obserwuje relacje między rodzicami, patrzy czy jest w domu posprzątane, znajomej zaglądała nawet do lodówki (cholera 3 dni po porodzie raczej na sprzątanie nie będę miała czasu) Przychodzić może nawet kilka razy. Dla mnie to będzie mega wyzwanie, bo ja nie lubię jak mi się ktoś miesza w życie i mam nadzieje, że nie będzie się mnie czepiać bo nie ręczę za siebie
Nie ma co z góry nastawiać się na najgorsze
Wszyscy znajomi byli bardzo zadowoleni z takiej pomocy,a moja bratowa czasem sama wydzwaniała do takiej Pani
Takie osoby są po to aby pomóc,a nie przeszkadzać
Wiadomo,że czasem spotka się jakieś 'suczysko',ale miejmy nadzieję,że tak nie będzie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:26   #3756
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

a w ogole stwierdzilam ze musze sobie kupic dresy ciazowe po domu...wprawdzie brzuch jeszcze nie urosl ale te co mam to maja strasznie gruba gume i mi sie wzynaja w brzuchol...takze czekam na czwartkowe usg i jesli bedzie ok to ide na zakupy...
ja tak samo- czekam do czwartku na usg i jeśli wszystko będzie ok to kupię sobie jakieś spodnie ciążowe- codziennie w nich jeszcze śmigać nie będę ale po co brzucholka gnieść jak można wygodnie sobie siedzieć także byle do czwartku
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:29   #3757
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

tez mi sie wydaje ze taka polozna to dobry pomysl i ja bede chciala z tego skorzystac... zwlaszcza ze nie bedzie przy mnie mamy, ani nikogo kto moglby pomoc w pierwszych dniach zycia malenstwa, a my z mezem jestesmy zieloni w te klocki....

od ktorego tygodnia ciazy mozna sie zglosic do takiej pani? lub na szkole rodzenia?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ja tak samo- czekam do czwartku na usg i jeśli wszystko będzie ok to kupię sobie jakieś spodnie ciążowe- codziennie w nich jeszcze śmigać nie będę ale po co brzucholka gnieść jak można wygodnie sobie siedzieć także byle do czwartku
no ja tez jeszcze we wszystkie jeansy sie normalnie mieszcze i nic mnie nie gniecie, ale akurat te dresy co mam po domu sa dosc wysokie i do tego maja taka gruba gume i strasznie mnie to teraz uciska... nie moge tak chodzic... wczoraj nawet myslalam zeby wypruc gume z jednych spodni ale tz powiedzial ze po co bede sobie spodnie niszczyc jak moge sobie kupic specjalne dla ciezarowek on jest za tym zebym juz jutro leciala na zakupy, ale ja poczekam

maz mi wlasnie zrobil pyszna pizze... normalnie niebo w gebie... zjadlam 4 kawalki i pekam
Stary 2013-02-17, 15:33   #3758
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
tez mi sie wydaje ze taka polozna to dobry pomysl i ja bede chciala z tego skorzystac... zwlaszcza ze nie bedzie przy mnie mamy, ani nikogo kto moglby pomoc w pierwszych dniach zycia malenstwa, a my z mezem jestesmy zieloni w te klocki....

od ktorego tygodnia ciazy mozna sie zglosic do takiej pani? lub na szkole rodzenia?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

no ja tez jeszcze we wszystkie jeansy sie normalnie mieszcze i nic mnie nie gniecie, ale akurat te dresy co mam po domu sa dosc wysokie i do tego maja taka gruba gume i strasznie mnie to teraz uciska... nie moge tak chodzic... wczoraj nawet myslalam zeby wypruc gume z jednych spodni ale tz powiedzial ze po co bede sobie spodnie niszczyc jak moge sobie kupic specjalne dla ciezarowek on jest za tym zebym juz jutro leciala na zakupy, ale ja poczekam

maz mi wlasnie zrobil pyszna pizze... normalnie niebo w gebie... zjadlam 4 kawalki i pekam
Kochana nie wiem jak to jest u Ciebie,ale w UK nie trzeba nigdzie dzwonić,tylko po prostu ma się taką położną przydzieloną W tym kraju jest to obowiązkowe

Stary 2013-02-17, 15:51   #3759
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kochana nie wiem jak to jest u Ciebie,ale w UK nie trzeba nigdzie dzwonić,tylko po prostu ma się taką położną przydzieloną W tym kraju jest to obowiązkowe
tutaj chyba dobrowolne... zreszta znalazlam wlasnie taka co gada po polsku w dodatku 1,4 km ode mnie i pracuje w moim szpitalu takze zadzwonie sie zapytac tylko nie wiem czy mnie nie wysmieje jak sie dowie ze jestem w 11 tyg tzn na razie nie chce zadnych wizyt tylko chce wiedziec co i jak...
Stary 2013-02-17, 16:14   #3760
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
mustelle nie materne haha centrum materna to witaminy dla ciezarnych
tak myslalam, ze cos pokrecilam

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
usg mam na 15 marca dopiero i to będzie mój 13tc. Co do health visitora to jest to ktoś w rodzaju pielegniarki środowiskowej, która przychodzi sprawdzić czy nie zaniedbujemy i czy radzimy sobie z dzieckiem, waży malucha, obserwuje relacje między rodzicami, patrzy czy jest w domu posprzątane, znajomej zaglądała nawet do lodówki (cholera 3 dni po porodzie raczej na sprzątanie nie będę miała czasu) Przychodzić może nawet kilka razy. Dla mnie to będzie mega wyzwanie, bo ja nie lubię jak mi się ktoś miesza w życie i mam nadzieje, że nie będzie się mnie czepiać bo nie ręczę za siebie
jejciu..a u nas to obowiazkowe...sama nie wiem jak to bedzie bo moj Bambosz do czysciochow nie nalezy i zawsze to ja dbam o czystosc i porzadek w domu a po porodzie czy tuz przed nim watpie ze bede miala tak sile i czas na sprzatanie
tak myslalam, ze z miesiac trzeba bedzie zaczekac az miesiac... ja jutro ide na 1 wizyte do poloznej...

Cytat:
Hej,hej... i ja jeszcze jestem
o tak, przepraszam

Cytat:
ehhhh

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:26   #3761
kaska87
Zakorzenienie

cześć

co do smarowideł to ja mam babydream fur mama

co do lumkpków- ostatnio kupiłam ogrodniczki, body i polarek, pokazałam ostatnio mężowi a on się obraził, że on nie chce żeby jego dziecko nosiło ubranka po nie wiadomo kim

co do mdłości, ja wczoraj i dziś zjadłam cały obiad, smakował mi strasznie i nie wymiotowałam teraz mnie troszkę mdli ale mam nadzieję, że przejdzie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-02-17 o 16:27
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:28   #3762
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
tutaj chyba dobrowolne... zreszta znalazlam wlasnie taka co gada po polsku w dodatku 1,4 km ode mnie i pracuje w moim szpitalu takze zadzwonie sie zapytac tylko nie wiem czy mnie nie wysmieje jak sie dowie ze jestem w 11 tyg tzn na razie nie chce zadnych wizyt tylko chce wiedziec co i jak...
Mam pytanie.Czy to prawda, że w DE za wizytę trzeba płacić nawet jak sie na ubezpieczenie?Ciężarnych i dzieci to też dotyczy?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:29   #3763
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

a ja wlasnie zwymiotowalam wspomniana pizze.... masakra... kiedy to sie skonczy
Stary 2013-02-17, 16:30   #3764
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez filolog tyle ze chorwacki na szczescie skonczylam tez rachunkowosc bo pierwsze studia to blad mlodosci haha chociaz bardzo milo wspominam studiowanie
A gdzie studiowałaś chorwacką? Ja zaczęłam w Poznaniu jako 2 kierunek, było super, bardzo ciekawie i w ogóle podobało mi się, ale później się przeniosłam bardziej praktycznie na angielską - też super. Ale Bałkany lubię do dziś i mam sentyment
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:38   #3765
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mam pytanie.Czy to prawda, że w DE za wizytę trzeba płacić nawet jak sie na ubezpieczenie?Ciężarnych i dzieci to też dotyczy?

ale o jaka wizyte ci chodzi?? my jestesmy ubezpieczeni w technicznej kasie chorych i za nic nie place w zeszlym roku bylo jeszcze cos takiego ze np jak szlas do ogolnego to placilas raz na kwartal 10 euro i potem np jak chcialas isc do ginekologa to bralas od ogolnego skierowanie i juz u gina nic nie placilas... jesli nie chcialo ci sie isc po skierowanie to musialas u gina tez zaplacic te 10 euro za kwartal... ale to zniesli od tego roku i teraz jak ide do ogolnego to nic nie place, do gina tez nie musze miec skierowania i tez jest za free... jedyne co to musialam zaplacic 30 euro za usg bo jak bylam za 1 razem to zrobil mi usg ale byl dopiero 5 tydz i ktorys tam dzien ciazy i nie bylo serduszka, a ze ja juz raz poronilam to wolalam chuchac na zimne i kazal mi przyjechac tydzien pozniej sprawdzic czy juz jest... i wtedy placilam 30 euro bo 1 wizyte potraktowal jako ze przychodzi pacjentka z ulicy i on przy okazji stwierdza ciaze i dlatego nie placilam, a tak standardowo to 1 usg wykonuja dopiero w 10 tygodniu wiec w sumie za to 1 powinnam zaplacic.... w ciazy w sumie refunduja 3 badania usg w 10, 20 i 30 tyg ciazy, jesli chcesz czesciej to musisz placic wlasnie to 30 euro to ci zrobia nie ma problemu... oprocz tego gin na wizycie pobiera ci krew do badania i mocz i za to tez sie nie placi... platna jest jedynie toxoplazmowa bodajze 20 euro i te genetyczne badania tez...

placi sie tez 10 euro jesli jedziesz na dyzur np w sobote czy w nocy... ale jak juz jestes tak chory ze jedziesz w ta sobote to wydaje mi sie ze 10 euro to pikus nie wiem zreszta czy to jest nadal aktualne czy moze to zniesli, bo moj maz byl tylko raz kiedys w sobote w zeszlym roku...
Stary 2013-02-17, 16:39   #3766
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze wspolczuje przezyc ja na niemiecka sluzbe zdrowia na razie nie moge narzekac... zawsze jestem obsluzona kompleksowo co miesiac mam robiona kompletna morfologie + proby watrobowe i jakies jeszcze inne badania chociaz w zasadzie prosze tylko o badanie tarczycy i to wszystko za darmo.... do tego teraz moj tz mial problem z oddychaniem i na miejscu porobili mu wszystkie mozliwe badania, bez czekania, proszenia, lazenia jakby to bylo w polsce....
wiem, że w DE lekarze, opieka jest super.. pozazdroscic... niestety nie tutaj w NO Wczoraj jak mój mąż byl na tym pogotowiu to nawet mu cisnienia nie zmierzyli, a i tak skasowali duża kasę.. mimo ubezpieczenia, zawsze kasują. Ale kobiety w ciąży maja za darmo i dzieci.. ja sie strasznie boje wlasnie jak to pozniej bedzie tutaj.. dziecko mi zachoruje a on mi będzie kazał Paracetamol wziąc oni tu na wszystko to przypisują
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:44   #3767
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A gdzie studiowałaś chorwacką? Ja zaczęłam w Poznaniu jako 2 kierunek, było super, bardzo ciekawie i w ogóle podobało mi się, ale później się przeniosłam bardziej praktycznie na angielską - też super. Ale Bałkany lubię do dziś i mam sentyment
w moim rodzinnym Bielsku-Bialej w sumie tego czasu nie uwazam za stracony, nauczylam sie tego jezyka, teraz tylko kwestia odswiezenia... jakbym tam pojechala to mysle ze pare dni i bym smigala... teraz to pierwsze co mi przychodzi na mysl to niemiecki no ale z perspektywy osoby doroslej wybralabym inny kierunek... wtedy bylam mloda i marzyly mi sie podroze... chcialam byc pilotem wycieczek i stwierdzilam ze jezyk bedzie lepszym rozwiazaniem niz np turystyka... potem na studiach pracowalam w biurze podrozy (tu mi sie bardzo podobalo ale to byla taka umowa zlecenie chyba 4 czy 5 zl/h wiec kasa zadna, poza tym nic pewnego) zrobilam kurs pilotow co uzmyslowilo mi ze nie nadaje sie do tego zawodu i ze wcale nie jest to takie fajne jak mi sie wydawalo i na koniec na 2 lata utknelam w hotelu na recepcji... to to juz w ogole bylo porazka mojego zycia i wlasnie wtedy postanowilam isc na rachunkowosc hahah co ciekawe mama zawsze chciala zebym na to szla, ale ja jej mowilam ze ja sie do papierow nie nadaje
Stary 2013-02-17, 16:47   #3768
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
w moim rodzinnym Bielsku-Bialej w sumie tego czasu nie uwazam za stracony, nauczylam sie tego jezyka, teraz tylko kwestia odswiezenia... jakbym tam pojechala to mysle ze pare dni i bym smigala... teraz to pierwsze co mi przychodzi na mysl to niemiecki no ale z perspektywy osoby doroslej wybralabym inny kierunek... wtedy bylam mloda i marzyly mi sie podroze... chcialam byc pilotem wycieczek i stwierdzilam ze jezyk bedzie lepszym rozwiazaniem niz np turystyka... potem na studiach pracowalam w biurze podrozy (tu mi sie bardzo podobalo ale to byla taka umowa zlecenie chyba 4 czy 5 zl/h wiec kasa zadna, poza tym nic pewnego) zrobilam kurs pilotow co uzmyslowilo mi ze nie nadaje sie do tego zawodu i ze wcale nie jest to takie fajne jak mi sie wydawalo i na koniec na 2 lata utknelam w hotelu na recepcji... to to juz w ogole bylo porazka mojego zycia i wlasnie wtedy postanowilam isc na rachunkowosc hahah co ciekawe mama zawsze chciala zebym na to szla, ale ja jej mowilam ze ja sie do papierow nie nadaje
No niestety życie weryfikuje pewne rzeczy. Ja studiowałam najpierw filologię polską, potem w trakcie zaczęłam chorwacką, ale przerwałam i potem poszłam na angielską lic. i mgr. Więc jestem podwójnym filologiem, a pracuję w banku w marketingu, więc też trochę nie bardzo związane ze studiami. Chociaż kiedyś pracowałam kilka lat w szkole językowej i gdyby tam mi ktoś chciał dać normalną umowę to bym mogła tak całe życie... A tak trzeba było być praktycznym.
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:50   #3769
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że w DE lekarze, opieka jest super.. pozazdroscic... niestety nie tutaj w NO Wczoraj jak mój mąż byl na tym pogotowiu to nawet mu cisnienia nie zmierzyli, a i tak skasowali duża kasę.. mimo ubezpieczenia, zawsze kasują. Ale kobiety w ciąży maja za darmo i dzieci.. ja sie strasznie boje wlasnie jak to pozniej bedzie tutaj.. dziecko mi zachoruje a on mi będzie kazał Paracetamol wziąc oni tu na wszystko to przypisują
masakra... a nie ma tam jakis polskich lekarzy? bo ja do ogolnego to jezdze do polki... bardzo fajna kobitka.. co prawda musze dojechac ok. 15 km ale przynajmniej wiem ze jestem pod dobra opieka...
Stary 2013-02-17, 16:52   #3770
Karolina264
Przyczajenie

dziewczyny czy, ktoras z Was tez tak ma? Rozpoczełam 12 tydzien i jakies 1.5 tygodnia temu przeszły mi zupełnie mdłosci. Wiem, ze po piwrwszym trymestrze to narmalne, ale czesem mnie to martwi....
Karolina264 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:56   #3771
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
masakra... a nie ma tam jakis polskich lekarzy? bo ja do ogolnego to jezdze do polki... bardzo fajna kobitka.. co prawda musze dojechac ok. 15 km ale przynajmniej wiem ze jestem pod dobra opieka...
nie ma.. eh nic nie slyszalam.. Ty masz super, 15km to pikuś!
Stary 2013-02-17, 18:15   #3772
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
ja Cie kojarze z ślubnego

mi sie nawet sprzatac nie chce..:P tylko pranie wstawilam:P

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Brydzia, cos mi swita ale nie pamietam z ktorego watku, bo okupowalam ich co najmniej kilka -nascie....
no z PM2012
z tego co pamiętam to byłas na spotkaniu w Kato m.in. z niut
ja wtedy niestety nie mogłam przyjechać

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:44   #3773
passion80
Zakorzenienie

połozna czy pielęgniarka środowiskowa pewnie też ma za zadanie sprawdzić czy dziecku krzywda się nie dzieje jakoś muszą to robić

ale się wyspałam przez ten weekend, śpię jak mały niedźwiadek, jak to mój małżonek mówi
Stary 2013-02-17, 19:16   #3774
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brooter Pokaż wiadomość
ja ogólnie zrobiłam się w ciąży meeeega zupowa!
koniecznie musi być jakaś na obiad, albo nawet tylko zupa!
bosh ja też mogłabym tylko zupy! kisielki i galaretki owocowe mniam, ostatnio codziennie zjadam dość dużo owoców, ;ppp

tez zaczęłam się już smarować bo mój brzusio jest już dość duży ja się zastanawiam już nad kupieniem spodni ciążowych bo wszystkie inne cisną mnie w pasie o.O co to będzie dalej....

co do studiów to właśnie moją pomyłką życiową było to, że nie postawiłam na języki... skończyłam lic z gospodarki nieruchomościami, a mgr kończę z rachunkowości i controllingu i najprawdopodobniej skończę za granicą bo tutaj porządnej pracy nie mogę znaleźć...
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:17   #3775
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina264 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy, ktoras z Was tez tak ma? Rozpoczełam 12 tydzien i jakies 1.5 tygodnia temu przeszły mi zupełnie mdłosci. Wiem, ze po piwrwszym trymestrze to narmalne, ale czesem mnie to martwi....
ja tak mam tylko teraz doszly dziwne pobolewania w brzuchu nie skurcze tylko jakby czuje to rozwijanie babla w srodku i to troche boli... no i pieeeersi!
Stary 2013-02-17, 19:31   #3776
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
A ja na kolację mam ochotę na... boczek smażony na patelni na chrupiąco!
Ostanio stałam się boczkożercą
a ja boczku unikam jak ognia... nawet mojej ulubionej jajecznicy z boczkiem nie mogę jeść bo zaraz mnie mdli

Cytat:
Mnie teraz chodzi po głowie zupa grzybowa
Mnie mąż zabrał dziś na spóźniony obiad walentynkowy (w walentynki nie lubię nigdzie chodzić bo wszędzie tłok no i przepłacasz) i jadłam przepyszny krem z borowików. Pychotka

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:45   #3777
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dziewczyny postanowione:P Idę jutro z TZ do lekarza i zobacze czy mnie przyjmą a jak nie to sie chociaz zapisze na wizyte na przyszlosc:P Jednka nie wytrzymam do 12 tc
Stary 2013-02-17, 19:49   #3778
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
O,super Ci się trafiło

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć

co do smarowideł to ja mam babydream fur mama

co do lumkpków- ostatnio kupiłam ogrodniczki, body i polarek, pokazałam ostatnio mężowi a on się obraził, że on nie chce żeby jego dziecko nosiło ubranka po nie wiadomo kim

co do mdłości, ja wczoraj i dziś zjadłam cały obiad, smakował mi strasznie i nie wymiotowałam teraz mnie troszkę mdli ale mam nadzieję, że przejdzie
Też smarowałam się w pierwszej ciąży tym smarowidełkiem,ale na nic się nie zdał
Cytat:
a ja wlasnie zwymiotowalam wspomniana pizze.... masakra... kiedy to sie skonczy
uuuu,bidulka

Cytat:
Napisane przez Karolina264 Pokaż wiadomość
Nie martw się Najwidoczniej swoje już przecierpiałaś i teraz będzie już tylko lepiej. Ja też czekam na koniec mdłości

Zjadłam gulasz z kapustą z grzybami

Stary 2013-02-17, 19:50   #3779
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny postanowione:P Idę jutro z TZ do lekarza i zobacze czy mnie przyjmą a jak nie to sie chociaz zapisze na wizyte na przyszlosc:P Jednka nie wytrzymam do 12 tc
no i dobrze a jakbys nie byla w ciazy to nie masz prawa do wizyty u ginekologa? typu cytologia, tabletki, sprawdzenie czy wszystko ok?? bo moze to jest jakis sposob, idziesz niby na kontrolna wizyte a tu sie okazuje ze w srodku siedzi bobas :brzyda l: Polak potrafi... przeciez matka nie musi wiedziec od razu ze jest w ciazy niektore nawet normalnie okres maja wiec nie wiedza....moze nie trzeba sie od razu przyznawac?
Stary 2013-02-17, 19:51   #3780
teacherka
Zakorzenienie

Heeeej
Oznajmiliśmy nowiny rodzicom. Nie spodziewałam się tak spokojnych reakcji

Sprawdziłam sobie moje przeklęte bmi i jako że miałam nadwagę (sporą;/) to powinnam przytyć 7-11 kg, nei więcej... A mnie już nudzi to zdrowe jedzenie ;P

I brzuch mnie ciągle boli. Zarówno podbrzusze, jak i cały brzuch (wzdęcia...) i plecy Martwie się... W dodatku dopadło mnie przeziębienie i sie męczę. ;(;(
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości