|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
ja na niemiecka sluzbe zdrowia na razie nie moge narzekac... zawsze jestem obsluzona kompleksowo co miesiac mam robiona kompletna morfologie + proby watrobowe i jakies jeszcze inne badania chociaz w zasadzie prosze tylko o badanie tarczycy i to wszystko za darmo.... do tego teraz moj tz mial problem z oddychaniem i na miejscu porobili mu wszystkie mozliwe badania, bez czekania, proszenia, lazenia jakby to bylo w polsce....
|
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciuszki 56 - dobrze kilka sztuk mieć, ale 62 to już jak najabrdziej się przydają a ja jestem chyba dziwna, bo mnie te odwiedziny położnej nie przeszkadzały nie robiłam z tego błysku w mieszkaniu, bardziej chodziło mi o to by zapytać o wszystko co do czego miałam wątpliwości, a przy pierwszym dziecku trochę tych wątpliwości miałam
|
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Brydzia, cos mi swita
ale nie pamietam z ktorego watku, bo okupowalam ich co najmniej kilka -nascie....
|
|
#3754 |
|
BAN stały
|
Poczytałam trochę o tych niemieckich położnych i rzeczywiście nie zamówiona nie przyjdzie.
Ale ponoć warto zamówić szczególnie przy pieszym dziecku.Kobiety są zadowolone z tych wizyt, połozna pomaga w opiece nie tylko nad dzieckiem, ale też nad matką.Nie zajmuje sie pierdołami. Co do opieki położnej w PL to jest beznadzieja.Mojej koleżance sprawdzała co ma w lodówce i nawet do szafy z ciuchami zaglądała, a dziecko z tym czasie dostało jakiegoś zapalenia od nieprawidłowo gojącego sie pępka. |
|
|
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszyscy znajomi byli bardzo zadowoleni z takiej pomocy,a moja bratowa czasem sama wydzwaniała do takiej Pani Takie osoby są po to aby pomóc,a nie przeszkadzać Wiadomo,że czasem spotka się jakieś 'suczysko',ale miejmy nadzieję,że tak nie będzie
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także byle do czwartku
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
tez mi sie wydaje ze taka polozna to dobry pomysl i ja bede chciala z tego skorzystac... zwlaszcza ze nie bedzie przy mnie mamy, ani nikogo kto moglby pomoc w pierwszych dniach zycia malenstwa, a my z mezem jestesmy zieloni w te klocki....
![]() od ktorego tygodnia ciazy mozna sie zglosic do takiej pani? lub na szkole rodzenia? ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
on jest za tym zebym juz jutro leciala na zakupy, ale ja poczekam ![]() maz mi wlasnie zrobil pyszna pizze... normalnie niebo w gebie... zjadlam 4 kawalki i pekam
|
|
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym kraju jest to obowiązkowe
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn na razie nie chce zadnych wizyt tylko chce wiedziec co i jak...
|
|
|
|
|
#3760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak myslalam, ze z miesiac trzeba bedzie zaczekac az miesiac... ja jutro ide na 1 wizyte do poloznej... ![]() o tak, przepraszam ehhhh
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() co do smarowideł to ja mam babydream fur mama co do lumkpków- ostatnio kupiłam ogrodniczki, body i polarek, pokazałam ostatnio mężowi a on się obraził, że on nie chce żeby jego dziecko nosiło ubranka po nie wiadomo kim ![]() co do mdłości, ja wczoraj i dziś zjadłam cały obiad, smakował mi strasznie i nie wymiotowałam teraz mnie troszkę mdli ale mam nadzieję, że przejdzie
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-02-17 o 16:27 |
|
|
|
#3762 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie zwymiotowalam wspomniana pizze.... masakra... kiedy to sie skonczy
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o jaka wizyte ci chodzi?? my jestesmy ubezpieczeni w technicznej kasie chorych i za nic nie place placi sie tez 10 euro jesli jedziesz na dyzur np w sobote czy w nocy... ale jak juz jestes tak chory ze jedziesz w ta sobote to wydaje mi sie ze 10 euro to pikus nie wiem zreszta czy to jest nadal aktualne czy moze to zniesli, bo moj maz byl tylko raz kiedys w sobote w zeszlym roku...
|
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj jak mój mąż byl na tym pogotowiu to nawet mu cisnienia nie zmierzyli, a i tak skasowali duża kasę.. mimo ubezpieczenia, zawsze kasują. Ale kobiety w ciąży maja za darmo i dzieci.. ja sie strasznie boje wlasnie jak to pozniej bedzie tutaj.. dziecko mi zachoruje a on mi będzie kazał Paracetamol wziąc
|
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie tego czasu nie uwazam za stracony, nauczylam sie tego jezyka, teraz tylko kwestia odswiezenia... jakbym tam pojechala to mysle ze pare dni i bym smigala... teraz to pierwsze co mi przychodzi na mysl to niemiecki no ale z perspektywy osoby doroslej wybralabym inny kierunek... wtedy bylam mloda i marzyly mi sie podroze... chcialam byc pilotem wycieczek i stwierdzilam ze jezyk bedzie lepszym rozwiazaniem niz np turystyka... potem na studiach pracowalam w biurze podrozy (tu mi sie bardzo podobalo ale to byla taka umowa zlecenie chyba 4 czy 5 zl/h wiec kasa zadna, poza tym nic pewnego) zrobilam kurs pilotow co uzmyslowilo mi ze nie nadaje sie do tego zawodu i ze wcale nie jest to takie fajne jak mi sie wydawalo i na koniec na 2 lata utknelam w hotelu na recepcji... to to juz w ogole bylo porazka mojego zycia i wlasnie wtedy postanowilam isc na rachunkowosc hahah co ciekawe mama zawsze chciala zebym na to szla, ale ja jej mowilam ze ja sie do papierow nie nadaje
|
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3770 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny czy, ktoras z Was tez tak ma? Rozpoczełam 12 tydzien i jakies 1.5 tygodnia temu przeszły mi zupełnie mdłosci. Wiem, ze po piwrwszym trymestrze to narmalne, ale czesem mnie to martwi....
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tego co pamiętam to byłas na spotkaniu w Kato m.in. z niut ![]() ja wtedy niestety nie mogłam przyjechać
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
połozna czy pielęgniarka środowiskowa pewnie też ma za zadanie sprawdzić czy dziecku krzywda się nie dzieje
jakoś muszą to robić![]() ale się wyspałam przez ten weekend, śpię jak mały niedźwiadek, jak to mój małżonek mówi
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kisielki i galaretki owocowe mniam, ostatnio codziennie zjadam dość dużo owoców, ;ppptez zaczęłam się już smarować bo mój brzusio jest już dość duży ja się zastanawiam już nad kupieniem spodni ciążowych bo wszystkie inne cisną mnie w pasie o.O co to będzie dalej.... co do studiów to właśnie moją pomyłką życiową było to, że nie postawiłam na języki... skończyłam lic z gospodarki nieruchomościami, a mgr kończę z rachunkowości i controllingu i najprawdopodobniej skończę za granicą bo tutaj porządnej pracy nie mogę znaleźć...
|
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko teraz doszly dziwne pobolewania w brzuchu nie skurcze tylko jakby czuje to rozwijanie babla w srodku i to troche boli... no i pieeeersi!
|
|
#3776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie mąż zabrał dziś na spóźniony obiad walentynkowy (w walentynki nie lubię nigdzie chodzić bo wszędzie tłok no i przepłacasz) i jadłam przepyszny krem z borowików. Pychotka ![]() ![]()
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny postanowione:P Idę jutro z TZ do lekarza i zobacze czy mnie przyjmą a jak nie to sie chociaz zapisze na wizyte na przyszlosc:P Jednka nie wytrzymam do 12 tc
|
|
|
|
#3778 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najwidoczniej swoje już przecierpiałaś i teraz będzie już tylko lepiej. Ja też czekam na koniec mdłości![]() Zjadłam gulasz z kapustą z grzybami
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakbys nie byla w ciazy to nie masz prawa do wizyty u ginekologa? typu cytologia, tabletki, sprawdzenie czy wszystko ok?? bo moze to jest jakis sposob, idziesz niby na kontrolna wizyte a tu sie okazuje ze w srodku siedzi bobas ![]() :brzyda l: Polak potrafi... przeciez matka nie musi wiedziec od razu ze jest w ciazy niektore nawet normalnie okres maja wiec nie wiedza....moze nie trzeba sie od razu przyznawac?
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeej
Oznajmiliśmy nowiny rodzicom. Nie spodziewałam się tak spokojnych reakcji ![]() Sprawdziłam sobie moje przeklęte bmi i jako że miałam nadwagę (sporą;/) to powinnam przytyć 7-11 kg, nei więcej... A mnie już nudzi to zdrowe jedzenie ;P I brzuch mnie ciągle boli. Zarówno podbrzusze, jak i cały brzuch (wzdęcia...) i plecy ![]() ![]() Martwie się... W dodatku dopadło mnie przeziębienie i sie męczę. ;(;(
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

Wiecie co, wczoraj moj TZ caly dzien sie zle czul, serce go ściskało, kuło, mial since pod oczami.. pojechalismy o 21 na pogtowie.. zrobili mu EKG, lekarz stwierdzil, ze wszystko jest w najlepszym porządku i ma brać Paracetamol
co miesiac mam robiona kompletna morfologie + proby watrobowe i jakies jeszcze inne badania chociaz w zasadzie prosze tylko o badanie tarczycy 

nie robiłam z tego błysku w mieszkaniu, bardziej chodziło mi o to by zapytać o wszystko co do czego miałam wątpliwości, a przy pierwszym dziecku trochę tych wątpliwości miałam

) Przychodzić może nawet kilka razy. Dla mnie to będzie mega wyzwanie, bo ja nie lubię jak mi się ktoś miesza w życie i mam nadzieje, że nie będzie się mnie czepiać bo nie ręczę za siebie

teraz mnie troszkę mdli ale mam nadzieję, że przejdzie