Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 19:32   #3301
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
no to ja sie tak odżywiam poza słodyczami, których ostatnio zupełnie nie wiem po co jadłam sporoa do zupy nigdy nie dodaję śmietany, jeśli cokolwiek dodaję to jogurt

Moja dzidzia będzie kąpana i smarowana zestawem Hipp&olejek migdałowy&olejek kokosowy i być może mydełko marsylskie
Naprawdę nie smażysz, nie jesz białych makaronów, ryżu? To nieźle, też mam nadzieję, że mi to na dłużej zostanie Śmietanę akurat ubóstwiam, ale mam nadzieję, że przejście na jogurt będzie mało bolesne.

Sposób kąpieli planuję podobny, może olejki nie zawsze te, troszkę inne mydełko ale generalnie przemawia do mnie to
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:33   #3302
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

halo

my po całym dniu wizytowym u rodziców i babci po drodze zahaczyliśmy o tesco i młody dostał bluzę w czaszki i śliniaki takie duże foliowe jakby z kieszonką gdzie jedzenie wpada

Pawie oczko pytałaś o gry
My gramy w:
-Carcassone
-Puerto Rico
-Agricola
-Osadnicy
-Dixit

graliśmy kilka razy w Kolejkę , Wsiąść do pociągui K2-te nas nie zachwyciły
Stary 2013-02-17, 19:35   #3303
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
włączyłam sobie jeszcze raz ostatni odcinek gotowych na wszystko i się zryczałam..
oo moj filmmm tez bym sie zryczala

Cytat:
a co w koncu kupujecie do kąpania dziecka?? w sensie kosmetyków?

Mi koleżanka rekomendowała Oilatum.. Widziałam w sklepach też Oilum.. Jak wpisałam w necie czy Oilum czy Oilatum to mi wyskoczyly, ze jeszcze jest Emolium i jest tańsze, ale, żeby w ogóle tego nei używać chyba, że dziecko jest alergikiem tylko używać szarego mydła biały jeleń.. Ewentualnie zwykłą parafinę psiukaną kupić i psiukać do wody.. to w ogóle jakaś abstrakcja dla mnie..
A tym mydłem to można głowę myć??
ja oilum przez pierwszy miesiac, oilatum uzywalam z mlodym ale jest drogi a uzywalam go dlugo ze wzgledu na AZS. Po miesiacu powoli zaczne przestawiac go na Bubchena .

Dziewczynyy mam ten wozekkk wlasnie piore czesci materialowe, powiem szczerze ze nastawiona bylam na spacerowke z wkladem ale jestem zadowolona z tej gondoli, a i ma podnoszone oparcie w gondoli.. i stelaz mi sie podoba , powiem szczerze jestem mega zadowolona i tz tezzz
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:38   #3304
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Jestem zła, rozżalona, wściekła! Plakać się chcę!!!
hej, wyniki nie są wcale złe. bardzo podobne do tych co ja miałam za pierwszym razem - dostałam skierowanie na posiew moczu, tam żadnych bakterii nie wykryto i okazało się że bakterie w moczu pojawiły się w wyniku źle pobranego materiału. a lekarza bym próbowała zmienić. dla własnego komfortu psychicznego.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Jutro jedziemy do rodziców na week (od świat niebyliśmy) i dlategoo upiekłam: placek z jabłkami i anansem i rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
Po wizycie wszystko w porządku, Bartuś waży już około 950g i jest przesłodki Był bardzo spokojny podczas USG a w pewnym momencie tak uroczo skrzywił buźkę Jestem zakochana bez pamięci

No i powiedziałam ginowi o oskrzelach, przepisał mi inny antybiotyk i syrop
za wizytę i jak samopoczucie?

joooasia za 24t a u ciebie jak ze zdrowiem?

klauda88 za wizytę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:38   #3305
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dziewczynyy mam ten wozekkk wlasnie piore czesci materialowe, powiem szczerze ze nastawiona bylam na spacerowke z wkladem ale jestem zadowolona z tej gondoli, a i ma podnoszone oparcie w gondoli.. i stelaz mi sie podoba , powiem szczerze jestem mega zadowolona i tz tezzz
No to super, że jesteście zadowoleni

A podnoszone oparcie mają teraz prawie wszystkie wózki z tego co widziałam

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:40   #3306
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
1) ja właśnie go kupiłam wczoraj
btw chciałam wczoraj poczytać opinie kosmetyków Hippa na KWC i strasznie mnie zirytowało, że większość opinii dotyczy nie dzieci tylko jakiś lasekfajnie, ze im krem na odparzenia działa na jakieś wiszące skórki przy nosie, ale mogliby by jakoś zrobić rozróżnienie na opinie dotyczące dzieci i dorosłych, bo to że jakiejś starej dupie dobrze robi na twarz krem na odparzenia niewiele mi mówi i odparzeniach po siuśkach na dupce dziecka.

2) dzięki za wyjasnienie

3) ja kupiłam wszystko Hippa. Żadnych oilatumów, emoliumów i innych balneumów nie kupuję, bo nie będę płaciła ciężkiej kasy za ciekłą parafinę to raz a dwa dopóki skóra dziecka nie będzie tego wymagała (atopowa czy inna wrażliwa) nie mam zamiaru go takim syfem smarowaćMoja dzidzia będzie kąpana i smarowana zestawem Hipp&olejek migdałowy&olejek kokosowy i być może mydełko marsylskie
1) oj racja... szczególnie denerwujące są opinie typu "beznadziejny, zapchał mnie" nosz kurna chata, bo to nie krem dla nastolatki z problemami hormonalnymi!
i te wszelkie delikatne myjadełka... jak ktoś narzeka, że za słabo myje czy się pieni, albo że nie poradził sobie z suchością po kwasie 40% u kosmetyczki, to ... ech, nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...

2) ależ proszę. wykład mi ostatnio małż zrobił. chciał mi wyjaśnić, dlaczego zima jest akurat atutem podczas suszenia budowy wpuszczamy zimne powietrze, grzejemy, ono chłonie parę litrów wody, wietrzymy... i znowu. tym sposobem duuuuużo litrów wody z tynków, farby itp. możemy się szybko pozbyć.

3) brawa! za podejście i nie danie się zrobić w bambuko dobry zestaw, dupcia maluszka będzie ci wdzięczna
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
hej hej wróciłam Zakopanego, wybawiona i przeszczęśliwa, i się witam z wami w 22t no i nadrabiam bo widzę że nie próżnowałyście i mam bagatela ok. 17 stron
heeej 17 stron to nic... tyle to ja mam po przyjściu z pracy, czyli powiedzmy po 12 godzinach nieobecności
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:41   #3307
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
za wizytę i jak samopoczucie?

dziś już lepiej, gardło nie boli, został kaszel ale nie taki uciążliwy i z nosa leci jak z kranu - to najgorsze ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że w piątek na kontroli okaże się, że już jest ok i nie przedłuży mi antybiotyku

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:54   #3308
angie83
Raczkowanie

Cytat:
ja ściągnęłam i teraz nie noszę.. nie wciskam.. i ciągle mam wrażenie, że kazdy mi na ręce patrzy i brzuch.. że nie mam obrączki a brzuch mam...
Ja nie noszę, bo sporadycznie palce mi puchną w nocy. I jak wyjdę do miasta, to mam wrażenie, że ludzie myślą - O bezbożnica jedna! I mam scenę przed oczyma z widłami i pochodniami w ich rękach

Cytat:
ja nie dam rady, na samą myśl mi niedobrze..
Uff, a myślałam że tylko ja mam jakieś dziwne nastawienie. Trochę to obrzydliwie wygląda, nie ma co!

Cytat:
łe nie mogę sobie fajnego filmu do oglądania znaleźć. Obejrzałam O północy w Paryży.. zdjęcia przepiękne, wsiadłabym w samolot i poleciała do Paryża na żywca zobaczyć, ale historia.. wynudziłam się strasznie w polowie chciałam wyłączać..
Teraz sobie oglądam Love actually ale też nuda, może się jeszcze rozkręci.. na razie 30 minut filmu obejrzałam..
Nie wiem czy ja mam jakiś słaby dzien na ogląanie czy co..
Z filmów romantycznych, za którymi nie przepadam, polecam "Kobiety pragną bardziej", taka prawda o facetach. Może to nie komedia,bardziej obyczaj, ale dobrze się oglądało.
Stary 2013-02-17, 19:54   #3309
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
W moim szpitalu oprócz "normalnych" znieczuleń dostępny jest też gaz rozweselający. Myślałyście może nad użyciem go podczas porodu?
nawet nie wiedziałam o takiej możliwości. ale nie jestem przekonana. będę się śmiać jak wariatka, gdy będzie mnie boleć? ja bez gazu rozweselającego będę się cieszyć jak zobaczę maleństwo

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a ja z okazji magicznego 30 tc wrzucam zdjęcie brzucholka w ubranku i bez
za brzuch i tą ilość ubranek

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
my kończymy 25tydzień pomału ?

a co do magnezu to ja biorę zwykły a następny jaki planuję kupić to ten z potasem

Cytat:
Napisane przez anoxee
Zapomniałam napisać, że przez tego naszego uparciucha śniło mi się, że byłam w szpitalu. Leżałam na jakiejś kozetce, wtulona w męża i czekałam na swoją kolej przyjęcia. I nagle pojawił się mój lekarz prowadzący i tak strasznie się chowałam, żeby mnie nie zauważył. I wtedy... zaczęłam się zastanawiać PO CO ja tu w ogóle przyjechałam?! Chodziło o to, że chciałam coś wymyślić, że jest nie tak, żeby mi podali płeć dziecka w końcu. A przed swoim lekarzem było mi wstyd. Dżizas... ten dzieciak to mnie wykończy do porodu.

Cytat:
Napisane przez adunia89
Wrzucam fotkę naszej Blanki z wczorajszej wizyty. Wizyta ok, szyjka długa i mocno trzyma, Mała waży już 708g, wysępiłam nawet fotkę 4D od mojego gina. Dostałam też skierowanie na glukozę 75, więc pójdę jakoś w przyszłym tyg, to będzie 25tc.
śliczna

gold fish za 30t

minkionka za paczkę ubranek

----
jeszcze tylko jakieś 10 stron idę coś zjeść żeby zregenerować siły
Stary 2013-02-17, 20:15   #3310
angie83
Raczkowanie

Allegro dalej ma jakieś problemy. Muli jak cholera, stronka odpala się dobrych pare minut. Dziś dam chyba spokój. Po prostu przekombinowali. Stary układ był czytelniejszy.
Stary 2013-02-17, 20:19   #3311
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
wszyscy pytają jak się czuje, jak badania, jak dzidziuś itp..
u mnie tak samo. i drażni mnie ta nadmierna troska. bo ja czuje się normalnie, tyle że brzuch mi trochę urósł.

Cytat:
swoją drogą u mnie się mówi wykąpana
kiedyś brat miał z kolegą ze studiów rozmowę.. tamtem wlasnie też mówił okąpac się bo twierdził, że wykąpac to tak jakby się wewnątrz umyć a nie na zewnątrz..
u mnie też się mówi wykąpana

happy mocno zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Mężu wrócił z pracy. Poprosiłam go, żeby pod drodze kupił pierś z kurczaka (chciałam dodać do szpinaku, który nam z wczoraj został). Przyniósł 2 udka
pomylił cycka z udem

Cytat:
Napisane przez joooasia
tak to jest, jak lekarz boi się jakiekolwiek leki wypisać ciężarówce, a ja już jestem chora prawie 2 tygodnie... wróciłam do domu po komplecie badań i z receptą na antybiotyk i syrop... normalnie wszystkie kończyny mi opadły..
nawet nie wiedziałam że coś takiego jest. zdrowiej

Motylku cały czas przytulam

minkionka spokojnie nystatyna jest bezpieczna tez brałam, i z małym wszystko OK

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
Muszę pochwalić mojego męża Położył dziś kafle w kuchni między meblami Niby nic ale pierwszy raz to robił w życiu, więc jestem z niego dumna
dla męża
Stary 2013-02-17, 20:24   #3312
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
No dziś jest wózkowy dzień jak nic cieszę się, że Wam się podoba i kolejna rzecz na wyprawkowej liście odhaczona

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja mam magnerot, nie wiem czy to w polsce jest... a magnez występuje tam w postaci magnesium orodate. wiem, że jest super absorbowany przez organizm, ale i magnesium citrate dobrze się wchłania. w inne formy niż któraś z tych dwóch podobno nie ma co się bawić... ale sama się nie znam, dopiero jak zobaczyłam cenę tego polecanego przez mojego gina magnezu, to się chwilę wczytałam, dlaczego musi być droższy
Popatrzę, czy są w PL preparaty z magnezem w tej postaci. Ja biorę cytrynian więc jest ok. Na szczęście jest niewiele droższy niż te inne formy, a dużo lepiej się wchłania. Niestety ostatnio łykam ich 6-7 dziennie, ale widać tak trzeba i już.

Cytat:
hej hej wróciłam Zakopanego, wybawiona i przeszczęśliwa, i się witam z wami w 22t no i nadrabiam bo widzę że nie próżnowałyście i mam bagatela ok. 17 stron
Witaj! Super, że się dobrze bawiłaś. My nie miałyśmy tak dobrze, więc zostało nam plotkowanie
Stary 2013-02-17, 20:29   #3313
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
A z poztywnych spraw to byłam w piątek na wizycie. U małej wszystko w jak najlepszym porządku, zdrowiuteńka malutka jest waży tylko 530g. Ja też zdrowa jak to lekarz powiedział idealnie
miałam robioną cytologie i dostałam skierowanie na tą magiczną glukoze 75ml

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

aaaaa no i witam się w 24tygodniu
za pracę i za wizytę i za 24t

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić dzisiaj zostałam ciocią ślicznej Anielki
2685g i 51cm Ma czarne sliczne włoski
Siostra pojechała do szpitala o 21 a o 00.40 malutka już była na świecie
gratulacje dla rodziców i cioci

ada32 cieszę się że wszystko OK

angie za zakupy

lonely przepatrzyłam kilkanaście stron i nie ma żadnego skrótu
Stary 2013-02-17, 20:32   #3314
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
XA chyba nie ma.
Cytat:
2) ależ proszę. wykład mi ostatnio małż zrobił. chciał mi wyjaśnić, dlaczego zima jest akurat atutem podczas suszenia budowy wpuszczamy zimne powietrze, grzejemy, ono chłonie parę litrów wody, wietrzymy... i znowu. tym sposobem duuuuużo litrów wody z tynków, farby itp. możemy się szybko pozbyć.
Przy malowaniu niby też, ale wolę malowania i inne takie w lecie bo i tak zakleja się okna, a po wietrzeniu dupka nie zamarza

Byłam z mężem dzisiaj w sklepie kupić spodnie. Wczoraj jak przyszedł kuzyn ubrał spodnie, i mówię, że ma przetarte 2 dziurki, a ten jak małe dziecko zaraz paluchami zaczął szukać i pytać "gdzie?". Efekt po minucie "a, tutaj" no i juz się zrobiła jedna większa dziura, a że już było zszywane to teraz nie ma nawet jak chwycić. Stare przetarte galotki, więc nie szkoda.

Chyba nie mogę jeść ciężej strawnych rzeczy. Zrobiłam na obiad lazanię i nawet teraz po kolacji nadal czuję jak mi się nią odbija. To podejście nr2 do tej potrawy i chyba w ciąży ostatnie. Jedyne co, to może mięso zmienić mogę na mniej tłuste np. kurczaka ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:32   #3315
axella
Zakorzenienie

GG do axella

kupiłam kieckę na all. zwykłą, wygodną kieckę.
chcę już lato

jutro lecę na badania..mocz,morfo i hbs
a w środę wizyta z usg

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:33   #3316
Mysia mysz
Zakorzenienie

szukam termometru bezdotykowego, macie jakieś sugestie?

myślę o tym

http://allegro.pl/termometr-wielofun...030864873.html
Stary 2013-02-17, 20:34   #3317
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
heeej 17 stron to nic... tyle to ja mam po przyjściu z pracy, czyli powiedzmy po 12 godzinach nieobecności
trochę mi to zajęło ale im bliżej końca, tym bardziej pobieżnie czytałam i nie bawiłam się w cytowanie

Cytat:

dziś już lepiej, gardło nie boli, został kaszel ale nie taki uciążliwy i z nosa leci jak z kranu - to najgorsze ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że w piątek na kontroli okaże się, że już jest ok i nie przedłuży mi antybiotyku
no to dobrze. fajnie że gin zmienił ci te leki, i że działają. no i obyś wyzdrowiała do piątku

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Witaj! Super, że się dobrze bawiłaś. My nie miałyśmy tak dobrze, więc zostało nam plotkowanie
Stary 2013-02-17, 20:34   #3318
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
No to super, że jesteście zadowoleni

heheeh a to dobrxe wiedziec heheh
Cytat:
No dziś jest wózkowy dzień jak nic cieszę się, że Wam się podoba i kolejna rzecz na wyprawkowej liście odhaczona

Popatrzę, czy są w PL preparaty z magnezem w tej postaci. Ja biorę cytrynian więc jest ok. Na szczęście jest niewiele droższy niż te inne formy, a dużo lepiej się wchłania. Niestety ostatnio łykam ich 6-7 dziennie, ale widać tak trzeba i już.

o tak odrazu na liscie wozek, fotelik odkreslony
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:36   #3319
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
szukam termometru bezdotykowego, macie jakieś sugestie?

myślę o tym

http://allegro.pl/termometr-wielofun...030864873.html
Pytałam koleżankę co ona o tym sądzi, bo kupowała rok temu. Odpisała, że ostatnio była chora i jej pokazał raz 39,7 a po chwili 37,7 ... jak dla mnie to dyskwalifikuje tego typu termometry. A kupowała niby super firma itp. itd ...

Stary 2013-02-17, 20:38   #3320
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ja opanowałam allegro i zamawiam wyprawkę dla Bartka
Mam tylko problem z termometrem i zostawię to na później
jakiego sprzedawcę wybrałaś ?

Cytat:
a propos aukcji... małż choruje, leży w łóżku z lapem, i wylicytował wózek maxi cosi mura 4 przeliczając na polskie za około tysiaczka wprawdzie nie mój wymarzony kolor (niebieski), ale w dobrym stanie. chociaż okaże się jeszcze po dostawie...
to była aukcja typu kup teraz lub zaproponuj cenę. jeszcze parę dni do końca było, a propozycji się roiło. więc nie było na co czekać. ostatnio taki sam zestaw tylko w innym kolorze poszedł za ponad 320 euro na kup teraz, a aukcje dochodzą do 500 euro szaleństwo! owszem, na aukcjach pakiet większy, bo jeszcze parasolka i fotelik... ale chrzanić parasolkę - jak będę chciała, to sobie dokupię adapter do fotelika i pokrywa przeciwdeszczowa są w pakiecie, więc styknie na początek
super fajny model wózka no i cena jeszcze fajniejsza. To już druga mura na naszym forum, o ile dobrze kojarzę to Szczęśliwa też upolowała na allegro murę

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja się nad nim zastanawiam cały czas ale chciałabym 3 kołowca jednak
ale są też chyba 3-kołowe

Cytat:
super widzę, że coraz więcej wózeczków się pojawia.
a jaki to model, bo nie doczytałam

Widziałam, że znowu poruszany był temat w czym będziemy kąpać maluszki..
Jakiś czas temu już była o tym burzliwa dyskusja.
Zdecydowałam, że nie chcę oillatum czy innych parafinowych specyfików (mam nadzieję, że obędzie się bez tego)
zacznę od żelu hipp i wymieszam go z jakimś naturalnym olejkiem

Dziwię się, że położne polecają wszystkim jak leci to Oilatum, sama prawie uległam takim namowom i cieszę się że zaczęłam zgłębiać temat.

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:39   #3321
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jutro lecę na badania..mocz,morfo i hbs
a w środę wizyta z usg
O, ja też się wybieram z rańca
Stary 2013-02-17, 20:39   #3322
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Pytałam koleżankę co ona o tym sądzi, bo kupowała rok temu. Odpisała, że ostatnio była chora i jej pokazał raz 39,7 a po chwili 37,7 ... jak dla mnie to dyskwalifikuje tego typu termometry. A kupowała niby super firma itp. itd ...
z tego co czytałam w opiniach trzeba się nauczyć mierzyć takimi, ten ma też opcje douszną więc zawsze mogę zweryfikować
Stary 2013-02-17, 20:41   #3323
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
A o jakim Ty myślisz? Bo ja myślałam, że te na podczerwień sa jednak najdokładniejsze
Stary 2013-02-17, 20:41   #3324
angie83
Raczkowanie

Cytat:

Chyba nie mogę jeść ciężej strawnych rzeczy. Zrobiłam na obiad lazanię i nawet teraz po kolacji nadal czuję jak mi się nią odbija. To podejście nr2 do tej potrawy i chyba w ciąży ostatnie. Jedyne co, to może mięso zmienić mogę na mniej tłuste np. kurczaka ...
Metodą prób i błędów eliminuje potrawy, których dzidzia nie toleruje. Z Małżem mamy naszą małą tradycję i od czasu do czasu robimy sobie "śniadanie mistrzów", (czytaj mega bomba cholesterolowa) - podpiekana bułka z serem, sadzonym jajkiem i chrupkim bekonem. Niestety po ostatnim śniadanku zgaga męczyła mnie przez pół dnia...buuu trzeba będzie odpuścić...
Stary 2013-02-17, 20:41   #3325
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joooasia
W moim szpitalu oprócz "normalnych" znieczuleń dostępny jest też gaz rozweselający. Myślałyście może nad użyciem go podczas porodu?

nawet nie wiedziałam o takiej możliwości. ale nie jestem przekonana. będę się śmiać jak wariatka, gdy będzie mnie boleć? ja bez gazu rozweselającego będę się cieszyć jak zobaczę maleństwo
U mnie w szpitalu też jest to dostępne (zzo nie ma nawet na życzenie) więc myśle, że skorzystam a co! Trzeba mieć coś przyjemnego z tego porodu

Dziewczyny, czy orientujecie się może czy badanie na hiv i toxo robi się na czczo?
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:42   #3326
xal
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co czytałam w opiniach trzeba się nauczyć mierzyć takimi, ten ma też opcje douszną więc zawsze mogę zweryfikować
Nie wiem jak mierzyła, napisałam co mi opisała. Sama nigdy czegoś takiego nie uzywałam.

Stary 2013-02-17, 20:44   #3327
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
lonely przepatrzyłam kilkanaście stron i nie ma żadnego skrótu
No właśnie widzę jak dzielnie nadrobiłaś mi się nie chciało
przeleciałam tylko "po łepkach", dziś jakoś nie mam siły na wnikliwe nadrabianie. podziwiam Cię za wytrwałość i za tygodnie

Cytat:
kurde
myślałam, że te termometry to jedne z tych bardziej wiarygodnych..
to ja już nie wiem jaki wybrać

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-02-17 o 20:48
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:44   #3328
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A o jakim Ty myślisz? Bo ja myślałam, że te na podczerwień sa jednak najdokładniejsze
Rtęciówka? mąż wyśmiał właśnie ten mój pomysł, więc nie wiem, muszę podpytać więcej osób. Moja babcia ma do ucha i jej zaniża poniżej 36, ma elektroniczny i coś też nie tak było ...
Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Metodą prób i błędów eliminuje potrawy, których dzidzia nie toleruje. Z Małżem mamy naszą małą tradycję i od czasu do czasu robimy sobie "śniadanie mistrzów", (czytaj mega bomba cholesterolowa) - podpiekana bułka z serem, sadzonym jajkiem i chrupkim bekonem. Niestety po ostatnim śniadanku zgaga męczyła mnie przez pół dnia...buuu trzeba będzie odpuścić...
Też mnie zgaga męczyła, ale zgaga zgagą, a mi się odbijało i tak jakoś nie że niedobrze, ale coś niefajnie.

Stary 2013-02-17, 20:45   #3329
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Hej

ale cuuuuuuudowną i leniwą niedziele dziś spędziliśmy
na koniec chciałam iść na chwilę do pracy, więc zostaliśmy tam od razu na "pięknych istotach" - nie do końca mój gatunek filmowy, coś w rodzaju "Zmierzchu" ale stwierdziliśmy, że lepszy od niego co prawda nie oglądałam 20 minut w środku ale stwierdzam, że całkiem miły, lekki i przyjemny jak na niedzielę

Cytat:

Pawie oczko pytałaś o gry
My gramy w:
-Carcassone
-Puerto Rico
-Agricola
-Osadnicy
-Dixit

graliśmy kilka razy w Kolejkę , Wsiąść do pociągui K2-te nas nie zachwyciły
o dziękuję bardzo za odp. ! muszę je sprawdzić i coś kupić bo czasem chętnie byśmy w coś pograli a nie mamy w co
Stary 2013-02-17, 20:46   #3330
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
O, ja też się wybieram z rańca
powodzonka

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu też jest to dostępne (zzo nie ma nawet na życzenie) więc myśle, że skorzystam a co! Trzeba mieć coś przyjemnego z tego porodu

Dziewczyny, czy orientujecie się może czy badanie na hiv i toxo robi się na czczo?
nie trzeba na czczo, mozna coś wszamać przed

na paciorkowca się robi badania?? bo gdzieś mi się kiedyś o uszy obiło i nie mam pojęcia

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości