Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 16:27   #3271
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Ja opanowałam allegro i zamawiam wyprawkę dla Bartka
Mam tylko problem z termometrem i zostawię to na później

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:32   #3272
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
To opowiem jeszcze jedną historię ze szpitala po porodzie dot. jakości mleka.
Byłyśmy w pokoju we 3.
Ja urodziłam dobę po dziewczynach tak +/-
Jedna z nich miała dzieciaka cały czas głodnego mimo, że jadł z opbu piersi a druga karmiła swojego jedną - z drugiej odciągała bo maluch po jednej spał...
Ta, która miała problem z jakością pokarmu poprosiła tą drugą o dokarmienie jej dzieciaka - dostała mleko z drugiej piersi w butelce i co? I maluch usnął raz dwa z uśmiechem na ustach a ta siedziała i beczała, że jej mleko jest do doopy.
No i chyba coś w tym jednak jest.. bo po tym eksperymencie nie wierzę, że może być inaczej
jak najbardziej wierzę, że są różnice w pokarmie zależnie od matki jak już pisałam wcześniej - chociażby to, jak się dana kobieta odżywia, musi mieć wpływ na pokarm. a swoją drogą to fajnie, że się mamuśki zgadały na eksperyment
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

aaa no widzisz to nie jest ze mną tak źle
no co, kreda to też wartościowe minerały

a propos aukcji... małż choruje, leży w łóżku z lapem, i wylicytował wózek maxi cosi mura 4 przeliczając na polskie za około tysiaczka wprawdzie nie mój wymarzony kolor (niebieski), ale w dobrym stanie. chociaż okaże się jeszcze po dostawie...
to była aukcja typu kup teraz lub zaproponuj cenę. jeszcze parę dni do końca było, a propozycji się roiło. więc nie było na co czekać. ostatnio taki sam zestaw tylko w innym kolorze poszedł za ponad 320 euro na kup teraz, a aukcje dochodzą do 500 euro szaleństwo! owszem, na aukcjach pakiet większy, bo jeszcze parasolka i fotelik... ale chrzanić parasolkę - jak będę chciała, to sobie dokupię adapter do fotelika i pokrywa przeciwdeszczowa są w pakiecie, więc styknie na początek
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:37   #3273
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja opanowałam allegro i zamawiam wyprawkę dla Bartka
Mam tylko problem z termometrem i zostawię to na później
ja tez mam i z gruszka/ ew. aspiratorem..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:38   #3274
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a propos aukcji... małż choruje, leży w łóżku z lapem, i wylicytował wózek maxi cosi mura 4 przeliczając na polskie za około tysiaczka wprawdzie nie mój wymarzony kolor (niebieski), ale w dobrym stanie. chociaż okaże się jeszcze po dostawie...
to była aukcja typu kup teraz lub zaproponuj cenę. jeszcze parę dni do końca było, a propozycji się roiło. więc nie było na co czekać. ostatnio taki sam zestaw tylko w innym kolorze poszedł za ponad 320 euro na kup teraz, a aukcje dochodzą do 500 euro szaleństwo! owszem, na aukcjach pakiet większy, bo jeszcze parasolka i fotelik... ale chrzanić parasolkę - jak będę chciała, to sobie dokupię adapter do fotelika i pokrywa przeciwdeszczowa są w pakiecie, więc styknie na początek
super to masz 3w1, tak?

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja tez mam i z gruszka/ ew. aspiratorem..
ja zamówiłam fridę widziałam w akcji u koleżanki i super sprawa jak dla mnie wcześniej myślałam, że to obrzydliwe i nie dam rady ale glutków praktycznie nie widać w tej rurce

Stary 2013-02-17, 16:40   #3275
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
super to masz 3w1, tak?

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

ja zamówiłam fridę widziałam w akcji u koleżanki i super sprawa jak dla mnie wcześniej myślałam, że to obrzydliwe i nie dam rady ale glutków praktycznie nie widać w tej rurce
ja nie dam rady, na samą myśl mi niedobrze..

Wojtek
Stary 2013-02-17, 16:49   #3276
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
potwierdzam... obleszka :P

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 16:56   #3277
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
przypomnialas mi znajoma poleca mustele do kapieli. http://allegro.pl/mustela-bebe-zel-d...012344574.html podobno bardzo wydajny i pieknie pachnie. Cloche, zerknij prosze na sklad

ale chyba zaczne od hippa.
o ile skład zgadza się z tym z KWC (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...niemowlat.html), to moim skromnym zdaniem hipp będzie lepszym wyborem no i hipp pachnie przepięknie i delikatnie mój ulubiony żel pod prysznic!
Cytat:
u mnie mąż robił sam po tym jak zobaczył stosunek ceny do jakości wykonania przez fachowców.. Co kogoś nie wzieliśmy to brali krocie a robota była na odwol.. Mi to jeszcze pół biedy mogłabym się na to nie patrzeć, ale maż inżynier dostawał skrętu wszystkiego i wolał sam, chociaż robil pierwszy raz i i tak lepiej wyszło niż przez "fachowców".. tylko dłużej..
no patrz, dokładnie do takich samych wniosków doszedł mój małż a "fachowcy" sobie życzyli od 100 zł wzwyż za położenie metra kwadratowego. plus materiał to jest życie! mąż stwierdził, że się przekwalifikuje i będziemy żyć jak pączki w maśle
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
DZiewczynki patrzcie co wylicytowałam

http://allegro.pl/mega-paka-dla-ksie...001347899.html
piękny pakiet! ale doczytałam, że cosik nie tak poszło, bo cena minimalna była... może da się jeszcze jakoś dogadać ze sprzedawcą, bo paka super!
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja właśnie będę chciała chronić jak się da, ale wiesz, zmienisz na chwilę kąt jazdy i słonko dziecko dopadnie a że mam zamiar dużo czasu spędzać na dworze to pomyślałam o takim kremiku dla świętego spokoju. W superpharm sa produkty musteli 25% taniej więc postanowiłam spróować. Jak nie będzie dobry dla Sofci, to ja go będę używać
na wszelki wypadek warto mieć ten filtr, zobaczysz jak wyjdzie ze słońcem i ochroną. ja sama jeszcze się będę doedukowywać w tym zakresie
Stary 2013-02-17, 17:10   #3278
candace1
Zakorzenienie

cloche-rewelacyjna cena i świetny wózek
Ja się nad nim zastanawiam cały czas ale chciałabym 3 kołowca jednak
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 17:17   #3279
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mura chyba też jest w wersji 3 kołowej

Stary 2013-02-17, 17:20   #3280
szczesliwa25
Rozeznanie

Tak, tak poprzednia wersja mury była 3kołowa ) Nadrabiam Was na bieżąco z ukrycia
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 17:30   #3281
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
właśnie nie ma na poczcie a mąż mówił, że mogliśmy przeoczyć, bo się tak zwieszało to allegro bo powinno od początku nam wskazywać, że cena jest za niska A napaliłam się jak dziecko na cukierka

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

tak zrobię

Bartuś usnął??
przecież jak licytujesz to od razu masz komunikat że nie przebiłas drugiej osoby i widać na aukcji napis że cena minimalna nie została osiągnięta.. tam pod aktualną ceną.. to byłoby niemożliwe żeby ktoś sprzedał tyle ładnych ubranek za taka kwotę..
choć trafiłam na kilku idiotów i kupiłam np nowy zestaw bluzka plus spodnie (cena z metki 30zł) za 1,25zł nie rozumiem czemu dają aukcje od złotówki.. przecież nic na tym nie zarobią

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2013-02-17 o 17:44
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 17:31   #3282
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
ale Twoja wersja mnie ujęła ...
jak robisz te filety w cieście??
ciasto to mąka, mleko, jajko, przyprawy. Żeby wyszło takie gęściejsze niż na naleśniki. Można całego fileta w tym obtoczyć i smażyć. Ja robię dość gęste ciasto i fileta kroję na małe kawałeczki. Do tego pokrojone pieczarki i cebula. Mieszam wszystko i smażę nalewając chochelką. Z jednej piersi wychodzą spokojnie 4 duże kotlety. Ostatnio dodałam też kukurydzę bo miałam na zbyciu.
Najlepiej smakuje z frytkami albo ryżem

angie za zakupy

nuna szkoda z tą aukcją licytujesz jeszcze raz?
Stary 2013-02-17, 17:33   #3283
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Do nas w pt. przyszedł ten wilicytowany wózek
http://allegro.pl/show_item.php?item=3008167268
więc dziś go poskładaliśmy posprawdzać co i jak i jestem ZACHWYCONA Naprawdę jest śliczny- nie wiem jakim cudem ale nie ma żadnych śladów użytkowania. Wszystko czyste, bez plam, żadnych otarć, pęknięć nic a nic i oczywiście w pełni sprawny. Jutro odwieziemy go do rodziców do domku ( u nas mało miejsca) i tylko zostawimy fotelik samochodowy bo ten nam będzie potrzebny najwcześniej
Nie drogo i do tego w takim świetnym stanie! Świetnie

Cytat:
No proszę, kolejny wózeczek dziś Mam nadzieję, że jak do Was przyjedzie, będziecie tak samo zadowoleni jak Magiusa ze swojego I zdrówka dla męża!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 17:34   #3284
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
przecież jak licytujesz to widać na aukcji napis że cena minimalna nie została osiągnięta.. od razu pod aktualną ceną.. to byłoby niemożliwe żeby ktoś sprzedał tyle ładnych ubranek za taka kwotę..
choć trafiłam na kilku idotów i kupiłam np nowy zestaw bluzka plus spodnie (cena z metki 30zł) za 1,25zł nie rozumiem czemu dają aukcje od złotówki.. przecież nic na tym nie zarobią
niektórzy chcą się pozbyć ciuchów po prostu i nie zależy im za zarobku

Stary 2013-02-17, 17:36   #3285
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Mi Pani w sklepie powiedziała, że ona nie miała siły, znajome też nie i to raczej mężczyźni używają do maluszków, powiedziała, że lepszy odkurzaczowy dla kobiety.

Obrączkę noszę na stałe, pierścionek zaręczynowy jak wychodzę, bo mnie drażni jak się obraca w kółko, ale mniejszy by przez kostki w palcu nie przeszedł chyba. W ogóle to bez problemu ściągnęłabym obrączkę, no może poza porankiem, bo rano to ja jakaś bardziej opuchnięta jestem, ale to jeszcze przed ciążą zauważyłam. Większość ludzi ma tak na wieczór.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 17:37   #3286
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Nie dałam rady was nadgonić . Z ciążowych nowinek. Od 3 dni łupie mnie w krzyżu niemiłosiernie. Zdarza się to w nocy. Ani na jednym boku spać, ani na drugim, na wznak tez za bardzo. Leżę tak obłożona poduchami. Jeszcze się naczytałam, że przy twardnieniu brzucha to może być oznaka rozwierania i skracania się szyjki. Dobrze, że we wtorek mam wizytę. Chyba zwariuję!!!
no to mnie zmartwilas mnie też ostatnio plecy w lędźwiach bolą...jakbym miała zakwasy.. a jak sie położe na wznak to czuje ulge..jakby kręgosłup wracał do prawidłowego wykrzywienia.. qrde mam nadzieje, że nic mi sie nie rozwiera..plus twardy brzuch.. a jak na złość wizyte mam dopiero 25.02 bo gin na feriach;/
Cytat:
niektórzy chcą się pozbyć ciuchów po prostu i nie zależy im za zarobku
wolałabym komuś dać
Stary 2013-02-17, 17:51   #3287
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Nie dałam rady was nadgonić . Z ciążowych nowinek. Od 3 dni łupie mnie w krzyżu niemiłosiernie. Zdarza się to w nocy. Ani na jednym boku spać, ani na drugim, na wznak tez za bardzo. Leżę tak obłożona poduchami. Jeszcze się naczytałam, że przy twardnieniu brzucha to może być oznaka rozwierania i skracania się szyjki. Dobrze, że we wtorek mam wizytę. Chyba zwariuję!!!

głowne zakupy już za mną. Wózek kupiony, łóżeczko i materacyk też, teraz tylko wyprawkę do szpitala w pełni skompletować. Znaleźliśmy fajny komis gdzie za wózek, karuzele fp i materac gryka-kokos daliśmy 500 zł. A w zasadzie teściowa wyłożyła fundusze,za co jestem ogromnie wdzięczna
kurcze, u mnie się zbiegły bóle w krzyżu z dniami, w które mniej magnezu brałam... nie wiem, czy to może być? ale ćwiczyłam z piłką, na macie - takie proste ćwiczenia ciążowe, i zaczęło przechodzić. potem jeszcze walnęłam sobie znów magnezu i jest dobrze
fajnie z wyprawką mnie jeszcze czeka praktycznie wszystko prócz ciuchów i wózka czyli od pieluch aż po meble
Cytat:
Mam 51% wilgotności moja mała sauna

W ogole to mi sie tak strasznie chce na saunę.. Co idę na gimnastykę i czuje ten zapach sauny to aż mi smutno.. Uwielbiam, zwłaszcza w zimie.. Kładę się na tych deskach i myśle sobie, że jestem na plazy.. i słonce mnie tak grzeje.. i mi wszystko w środku odblokowuje.. ehh
dopiero za rok pewnie pójdę, no moze za 9 miesięcy.. bo w lecie to nie lubię chodzic..
ja gdzieś czytałam, że na saunę można... ale nie tą 90 stopni, tylko chyba max 60 i na krótko... ale nie dam se głowy uciąć. chyba bym poszperała w necie na twoim miejscu i pogadała z ginem, czy widzi jakieś "ale"

oooo!!! mam! ta informacja to z poradnika ciążowego z mojej kasy chorych. mianowicie piszą, że jeśli kobieta jest przyzwyczajona do saunowania, jej ciąża przebiega bezproblemowo i nic nie grozi przedwczesnym porodem, to można iść do sauny, AAAAAAALE: max 3 wejścia na max 10 minut i fazy wychładzania wydłużyć. żadnych nagłych zimnych pryszniców. tylko spokojnie i powolutku się odprężyć. i mieć kogoś u boku w razie wu
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Ja mam nawilżacz i stację pogodową i nie badam na bieżąco wilgotności... nawilżacz włączam tylko jak czujemy, że jest sucho. Nawet nie wiedziałam, że powinno być koło 50%, teraz mam 31% to chyba bardzo źle?A na zewnątrz pokazuje mi 71%, sporo.
to teraz...
mała lekcja na temat wilgotności powietrza
wilgotność powietrza podawana w % oznacza stopień nasycenia tego powietrza wodą. powietrze zimne jest w stanie wchłonąć znacznie mniej wody niż powietrze ciepłe. i tak na przykład wilgotność 70% powietrza zimnego oznacza x litrów wody na metr sześcienny, a jak ogrzejemy to powietrze o parę stopni, to ta wilgotność spadnie do powiedzmy 50%, albo jeśli ma skąd, to wchłonie dodatkową wilgoć - wtedy wilgotność na przykład zostanie na tym samym poziomie, ale wody w tym powietrzu będzie już powiedzmy 1,5 razy x
i teraz... wietrząc w zimie wpuszczamy do mieszkania/domu powietrze zimne. niech ono ma nawet wilgotność 80% - po ogrzaniu go nici z tych procentów nie będzie, zależnie od tego, ile nagrzejemy, wilgotność może być baaardzo niska. trzeba wówczas powietrze nasycić wilgocią, czy to przez nawilżacz, czy przez mokre ręczniki na kaloryferach
idealnie dla śluzówek jest koło 60%. w pracy mamy klimę i wilgotność na dolnej granicy przyzwoitości - czyli 40%, i zawsze mi sucho w gardle i mój nos + zatoki się buntują
Cytat:
Kurcze, ja na szczęście jeszcze nie rozpłakałam się tak mocno, ale słyszałam, że to właśnie mega normalne. Że kobiecie tak hormony szaleją, że jak zacznie płakać to nie może przestać i to czasami z byle powodu. Moja koleżanka opowiadała, że raz płakała przez godzinę dlatego, że mąż powiedział, że niepotrzebnie wiesza sama firanki w całym domu

więc dziś go poskładaliśmy posprawdzać co i jak i jestem ZACHWYCONA Naprawdę jest śliczny- nie wiem jakim cudem ale nie ma żadnych śladów użytkowania. Wszystko czyste, bez plam, żadnych otarć, pęknięć nic a nic i oczywiście w pełni sprawny. Jutro odwieziemy go do rodziców do domku ( u nas mało miejsca) i tylko zostawimy fotelik samochodowy bo ten nam będzie potrzebny najwcześniej
wreszcie z avkiem! i to jakim ładnym
ja też całe szczęście się jeszcze tak bez opanowania nie rozryczałam, ale fajnie tak sobie ulżyć od czasu do czasu z tym że u mnie to nie ciążowe... ale ja zawsze coś z hormonami miałam nie tak

a co do wózka: super okazja i cieszę się ogromnie, że w tak dobrym stanie jest ciekawe jaki będzie mój...

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
super to masz 3w1, tak?
tylko fotelika w tym pakiecie nie ma, ale spoko, dokupię też używany, jeszcze wyczaję aukcję, albo na pchlim targu może... w marcu dużo pchlich targów u nas, więc na pewno coś się znajdzie
Cytat:
mura też jest w wersji 3kołowej - zwie się maxi cosi mura 3 i nie jest to oznaką wcześniejszej wersji czwórki, tylko właśnie ilość kół
podobno różnie bywa ze stabilnością tych 3kołowych, ale mura daje sobie świetnie radę. może szukaj aukcji, a nuż się trafi
Cytat:
No proszę, kolejny wózeczek dziś Mam nadzieję, że jak do Was przyjedzie, będziecie tak samo zadowoleni jak Magiusa ze swojego I zdrówka dla męża!
ech, też mam nadzieję... dam znać, jak wózio dojdzie.
a małżowi dobrze - noszę mu jedzenie, picie... on ma spokój... no ale należy mu się
Cytat:
no to mnie zmartwilas mnie też ostatnio plecy w lędźwiach bolą...jakbym miała zakwasy.. a jak sie położe na wznak to czuje ulge..jakby kręgosłup wracał do prawidłowego wykrzywienia.. qrde mam nadzieje, że nic mi sie nie rozwiera..plus twardy brzuch.. a jak na złość wizyte mam dopiero 25.02 bo gin na feriach;/
bierzesz jakiś porządny magnez??? taki z tych dobrze wchłanialnych??? bo to wszystko jakoś tak na braki by wskazywało...
Stary 2013-02-17, 17:55   #3288
maarchewka
Zakorzenienie

łe nie mogę sobie fajnego filmu do oglądania znaleźć. Obejrzałam O północy w Paryży.. zdjęcia przepiękne, wsiadłabym w samolot i poleciała do Paryża na żywca zobaczyć, ale historia.. wynudziłam się strasznie w polowie chciałam wyłączać..
Teraz sobie oglądam Love actually ale też nuda, może się jeszcze rozkręci.. na razie 30 minut filmu obejrzałam..
Nie wiem czy ja mam jakiś słaby dzien na ogląanie czy co..

Wojtek
Stary 2013-02-17, 17:57   #3289
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
łe nie mogę sobie fajnego filmu do oglądania znaleźć. Obejrzałam O północy w Paryży.. zdjęcia przepiękne, wsiadłabym w samolot i poleciała do Paryża na żywca zobaczyć, ale historia.. wynudziłam się strasznie w polowie chciałam wyłączać..
Teraz sobie oglądam Love actually ale też nuda, może się jeszcze rozkręci.. na razie 30 minut filmu obejrzałam..
ja sobie oglądam rodzinkę

Stary 2013-02-17, 18:02   #3290
maarchewka
Zakorzenienie

a co w koncu kupujecie do kąpania dziecka?? w sensie kosmetyków?

Mi koleżanka rekomendowała Oilatum.. Widziałam w sklepach też Oilum.. Jak wpisałam w necie czy Oilum czy Oilatum to mi wyskoczyly, ze jeszcze jest Emolium i jest tańsze, ale, żeby w ogóle tego nei używać chyba, że dziecko jest alergikiem tylko używać szarego mydła biały jeleń.. Ewentualnie zwykłą parafinę psiukaną kupić i psiukać do wody.. to w ogóle jakaś abstrakcja dla mnie..
A tym mydłem to można głowę myć??

Wojtek
Stary 2013-02-17, 18:12   #3291
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Obrączkę noszę na stałe, pierścionek zaręczynowy jak wychodzę, bo mnie drażni jak się obraca w kółko, ale mniejszy by przez kostki w palcu nie przeszedł chyba. W ogóle to bez problemu ściągnęłabym obrączkę, no może poza porankiem, bo rano to ja jakaś bardziej opuchnięta jestem, ale to jeszcze przed ciążą zauważyłam. Większość ludzi ma tak na wieczór.
Mam tak jak Ty, że bardziej jestem spuchnięta rano i też to po obrączce zauważyłam. Mówię też o (zamierzchłych) czasach sprzed ciąży. Rano zakładałam z trudem, a wieczorem prawie spadała mi z palca Ale ja to sobie tłumaczyłam tym, że przez noc się nie ruszam za bardzo...

Cytat:
bierzesz jakiś porządny magnez??? taki z tych dobrze wchłanialnych??? bo to wszystko jakoś tak na braki by wskazywało...
A tak z ciekawości spytam, jaki Ty magnez łykasz? W jakiej postaci?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Jak chcesz coś z wartką akcją to chyba przedwczoraj oglądaliśmy Limitless (w Polsce to chyba się zwało Jestem Bogiem). Nawet może być, taki sensacyjny na jeden raz.

Cytat:

Mi koleżanka rekomendowała Oilatum.. Widziałam w sklepach też Oilum.. Jak wpisałam w necie czy Oilum czy Oilatum to mi wyskoczyly, ze jeszcze jest Emolium i jest tańsze, ale, żeby w ogóle tego nei używać chyba, że dziecko jest alergikiem tylko używać szarego mydła biały jeleń.. Ewentualnie zwykłą parafinę psiukaną kupić i psiukać do wody.. to w ogóle jakaś abstrakcja dla mnie..
Ja właśnie się zaopatrzyłam w żel do ciała i włosów hipp, do tego mam mydełko naturalne nagietkowe. Nie chcę się bawić w parafinę. Z resztą Cloche już kilka razy tłumaczyła jak to z tą parafiną jest.
Stary 2013-02-17, 18:26   #3292
Tity
Zakorzenienie

Cytat:

Ja już zrobiłam zapas Emolium, Oilatum jest drogie i mniej wydajne.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:35   #3293
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chcesz coś z wartką akcją to chyba przedwczoraj oglądaliśmy Limitless (w Polsce to chyba się zwało Jestem Bogiem). Nawet może być, taki sensacyjny na jeden raz.
widziałam, fajny.. no i bradley cooper

Wojtek
Stary 2013-02-17, 18:45   #3294
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam, fajny.. no i bradley cooper
Oj taaak

Dziś będziemy oglądać Rzeź, bo jeszcze nie widzieliśmy.
Stary 2013-02-17, 18:50   #3295
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj taaak

Dziś będziemy oglądać Rzeź, bo jeszcze nie widzieliśmy.
ja chyba też nie widziałam.. zobaczę sobie..

Wojtek
Stary 2013-02-17, 19:01   #3296
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Edukuje się na ten stronce "słodkie mamy" ale bardziej na zasadzie wskazówek i inspiracji. Jem zbożowe rzeczy tylko w wersji pełnoziarnistej, gotowane al dente, chleb razowy bez dodatków słodu, syropów itd, mleka nieprzetworzonego mało, jeden owoc (w przypadku malin porcja) dziennie, dużo warzyw i nabiału (twaróg wcinam codziennie, jajka trochę rzadziej), zupy gotuje jak zwykle, dadaje troszkę śmietany, ale spróbuję z jogurtem. Nie smażę, nie solę za dużo, mięso duszę na patelni teflonowej bez tłuszczu. No i oczywiście zero cukrów prostych. I jakoś leci, nie rozmyślam nad tym zbyt dużo, tylko staram się tych wytycznych trzymać. Czuję się dobrze, więc powinno być ok.
no to ja sie tak odżywiam poza słodyczami, których ostatnio zupełnie nie wiem po co jadłam sporoa do zupy nigdy nie dodaję śmietany, jeśli cokolwiek dodaję to jogurt

Cytat:
A, jeszcze do okrągłej buzi miałam się odnieść
Nic mi tak nie przeszkadza, jak właśnie ta gęba jak księżyc w pęłni Patrze w lustro i się nie poznaję No ale to chya nieuniknione...
I właśnie to mnie trochę przed sesją powstrzymuje... Chyba, że fotografa wybłagam, żeby mi retusz twarzy w ps zrobił
a a propos sesji, ostatnio rozglądałam się na allegro za jakąś zwiewną białą sukienką na sesję właśnie. Bo mi się marzy taka sceneria: sad jabłkowy, kwiecień, my w jasnych kolorach. Tak świeżo i wiosennie I znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
Później na lato będzie też fajna... Tylko boję się, że jest za duża ale cena spoczko....
eh no ja tez nie wiem jak zniosę siebie na tych zdjęciacha koncepcja na sesję naprawdę fajna

Cytat:
ładnie się prezentuje

Cytat:
fajnie

Cytat:
o ile skład zgadza się z tym z KWC (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...niemowlat.html), to moim skromnym zdaniem hipp będzie lepszym wyborem no i hipp pachnie przepięknie i delikatnie mój ulubiony żel pod prysznic!
ja właśnie go kupiłam wczoraj
btw chciałam wczoraj poczytać opinie kosmetyków Hippa na KWC i strasznie mnie zirytowało, że większość opinii dotyczy nie dzieci tylko jakiś lasekfajnie, ze im krem na odparzenia działa na jakieś wiszące skórki przy nosie, ale mogliby by jakoś zrobić rozróżnienie na opinie dotyczące dzieci i dorosłych, bo to że jakiejś starej dupie dobrze robi na twarz krem na odparzenia niewiele mi mówi i odparzeniach po siuśkach na dupce dziecka.

Cytat:
przecież jak licytujesz to od razu masz komunikat że nie przebiłas drugiej osoby i widać na aukcji napis że cena minimalna nie została osiągnięta.. tam pod aktualną ceną.. to byłoby niemożliwe żeby ktoś sprzedał tyle ładnych ubranek za taka kwotę..
choć trafiłam na kilku idiotów i kupiłam np nowy zestaw bluzka plus spodnie (cena z metki 30zł) za 1,25zł nie rozumiem czemu dają aukcje od złotówki.. przecież nic na tym nie zarobią
ja jestem przekonana, że ci ludzie to wcale nie tacy idioci tylko po prostu te rzekomo nowe ciuchy w większości przypadków są z ciucholandów i nawet sprzedając je za parę złotych zarabiają.
Z resztą po zawartości innych aukcji sprzedającego świetnie widac kto sprzedaje nowe ciuchy a kto ma wygrzebane z sh.

Cytat:
to teraz...
mała lekcja na temat wilgotności powietrza
wilgotność powietrza podawana w % oznacza stopień nasycenia tego powietrza wodą. powietrze zimne jest w stanie wchłonąć znacznie mniej wody niż powietrze ciepłe. i tak na przykład wilgotność 70% powietrza zimnego oznacza x litrów wody na metr sześcienny, a jak ogrzejemy to powietrze o parę stopni, to ta wilgotność spadnie do powiedzmy 50%, albo jeśli ma skąd, to wchłonie dodatkową wilgoć - wtedy wilgotność na przykład zostanie na tym samym poziomie, ale wody w tym powietrzu będzie już powiedzmy 1,5 razy x
i teraz... wietrząc w zimie wpuszczamy do mieszkania/domu powietrze zimne. niech ono ma nawet wilgotność 80% - po ogrzaniu go nici z tych procentów nie będzie, zależnie od tego, ile nagrzejemy, wilgotność może być baaardzo niska. trzeba wówczas powietrze nasycić wilgocią, czy to przez nawilżacz, czy przez mokre ręczniki na kaloryferach
idealnie dla śluzówek jest koło 60%. w pracy mamy klimę i wilgotność na dolnej granicy przyzwoitości - czyli 40%, i zawsze mi sucho w gardle i mój nos + zatoki się buntują
dzięki za wyjasnienie

Cytat:

ja kupiłam wszystko Hippa. Żadnych oilatumów, emoliumów i innych balneumów nie kupuję, bo nie będę płaciła ciężkiej kasy za ciekłą parafinę to raz a dwa dopóki skóra dziecka nie będzie tego wymagała (atopowa czy inna wrażliwa) nie mam zamiaru go takim syfem smarowaćMoja dzidzia będzie kąpana i smarowana zestawem Hipp&olejek migdałowy&olejek kokosowy i być może mydełko marsylskie

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-02-17 o 19:10
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:10   #3297
maarchewka
Zakorzenienie

włączyłam sobie jeszcze raz ostatni odcinek gotowych na wszystko i się zryczałam..

Wojtek
Stary 2013-02-17, 19:26   #3298
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

o, widzę, że Ashyshqa pilnie czytała moje posty i już ci odpisała... a ja się powtórzę: za cholerę nie pojmuję, jak można tyle pieniędzy kasować za najtańszy składnik kosmetyczny świata - parafinę
tutaj cytat producenta (oilatum) na temat parafiny:
Parafina ciekła tworzy oleistą powłokę na warstwie rogowej naskórka, zapobiegając nadmiernemu parowaniu wody z powierzchni skóry i zapewniając jej tym samym odpowiednią wilgotność i natłuszczenie.
hmm... ja powiem tak: parafina ciekła tworzy nieprzepuszczającą powietrze warstwę na skórze - czyli owszem, woda z naskórka nie odparuje, ale też skóra nie oddycha. skóra maluszka ma powoli budować swoją barierę ochronną. jak tu ją budować, skoro się ją obkleja bezwartościowym lepiszczem?
lepiej do kąpieli wlać wartościowy olej, np. migdałowy (chyba że mamy do czynienia z alergikiem - przykładowo oliwa z oliwek jest bardzo dobrze tolerowana) - i mamy lepszy efekt skóra jest natłuszczona, ale oddycha, olej dostarczy jej też trochę witaminek w naturalnej postaci.
do typowego mycia są tańsze i składowo bez zarzutów żele. ja się zastanawiam, czy trzeba aż od początku malucha szorować... czy nie wystarczy właśnie woda, olej i ściereczka - niczym w OCM, czyli "oil cleansing method"...

---
edit:
krótkie wyjaśnienie na temat parafiny - ja nie twierdzę, że to zło i że przy nieprawidłowościach, jakichś łuszczących plamach, te oilatumy itp się nie sprawdzą - może właśnie wtedy taki "plaster" skórze pomoże dojść do siebie... chociaż na moim bracie się to nie sprawdziło, ulga była chwilowa, a skóra po paru godzinach robiła się jeszcze brzydsza... no ale wszystko zależy od problemu
nie używałabym jednak takich kosmetyków "profilaktycznie" - to bez sensu...
koniec edita
---

a do smarowania już się zdecydowałam, że na pierwszy rzut idą kosmetyki martiny gebhardt - mają serię bejbikową i piękne składy no i sama ich specyfiki używam z radością i zadowoleniem
Cytat:
A tak z ciekawości spytam, jaki Ty magnez łykasz? W jakiej postaci?
ja mam magnerot, nie wiem czy to w polsce jest... a magnez występuje tam w postaci magnesium orodate. wiem, że jest super absorbowany przez organizm, ale i magnesium citrate dobrze się wchłania. w inne formy niż któraś z tych dwóch podobno nie ma co się bawić... ale sama się nie znam, dopiero jak zobaczyłam cenę tego polecanego przez mojego gina magnezu, to się chwilę wczytałam, dlaczego musi być droższy

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2013-02-17 o 19:29
Stary 2013-02-17, 19:26   #3299
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
tak juz jest prawie ok, wrocilam do normalnego funkcjonowania itd. wiadomo sa slabe momenty gdzie sie wszystko przypomina i staje przed oczami ale jakos sobie tlumacze i probuje zajac sie czyms innym zeby za duzo nie myslec.
hej Meli

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Relacja z wizyty:

Tym razem w poczekalni nie było nikogo i weszliśmy na czas Po wejściu najpierw chwila rozmowy, gin sprawdził wyniki: wyniki z morfo mam super, za to w moczu mam jakieś bakterie i mam brać żuravit + dostałam jakieś globulki. Za 2 tyg mam zrobić ponownie mocz i wtedy też (o ile nie będzie za późno) pójdę na glukozę (więc w sumie dobrze, że nie byłam wczoraj , bo mógłby się doczepić że dopiero 1 dzień po skończonym 24 tc ). Następnie wskok na wagę - pokazała +1kg (ale to pewnie przez obiad , na którym byliśmy przed wizytą); a po 24 tygodniach ciąży mam dalej wagę w normie czyli minus 1-2kg od wagi wyjściowej. Potem badanie na fotelu - macica jest jakieś 4 cm nad pępkiem, szyjka dalej długa i zamknięta, a Ptyś ułożony wysoko. Ubrałam się, zmierzył mi ciśnienie (ale już nie pamiętam ile miałam ) i poszłam po męża. Usg przez brzuch, Ptyś pięknie zaprezentował nam się z profilu. Waży już 764g - wagowo wychodzi na 24t6d (a dzisiaj mamy 24t2d), orientacyjna waga w dniu porodu to 3-3,5 kg; a tp z usg tym razem na 03.06.2013, więc różnica z om 2 dni. Posłuchaliśmy serduszka i gin sprawdził czy wszystko ok, potem zmierzył główkę (wykluczył wodogłowie), brzuszek i kość udową, sprawdził żołądek, pęcherz, Ptyś jest dalej chłopcem. Oglądaliśmy normalnie i czasami gin przełączał na 3d/4d. Widzieliśmy buźkę już lepiej niż ostatnio, ale dalej zakrywał się jedną rączką - wstydniś mały W trakcie badania wyszło jakby sobie coś gadał i drapał się rączką po główce No i był baaardzo spokojny, a ledwo co wsiedliśmy do auta to zaczęło się szaleństwo... Po badaniu jeszcze chwila rozmowy, dostaliśmy opis usg i 2 wydrukowane fotki, a resztę na pendrivie. Kolejna wizyta 14.03
za wizytę

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Hej hej!
Ja już po wizycie, wszystko w porządku
No i mam iść na USG, więc się zarejestruję niedługo.

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
hej ja tez dziś miałam wizytę i mocz ok wzięła mi krew żeby sprawdzić czy nie ma anemii potem zmierzyła wagę i od początku ciąży przybyło dopiero 5kg następnie mierzenie brzuszka ma 30cm a powinien mieć 29cm najlepsze ze według skali w książce Emilek waży już 1800gram a to dopiero 29tydzień.

hej hej wróciłam Zakopanego, wybawiona i przeszczęśliwa, i się witam z wami w 22t no i nadrabiam bo widzę że nie próżnowałyście i mam bagatela ok. 17 stron
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:32   #3300
lonely_lady
Zakorzenienie

Witam się poweekendowo, ale nie mam siły na razie Was nadrobić..
może zaraz zregeneruję siły i znajdę trochę czasu..
a może gdzieś jest skrót z dzisiejszego i wczorajszego dnia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości