Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 09:24   #3271
jagnna
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
zawsze mi się wydawało, że takie malutkie dzieci są najfajniejsze bo nic nie robią tylko śpią i ładnie wyglądają...

tez tak myslała, kiedys

Cytat:
Ja wczoraj wypiłam Karmi... choćbym miała sikać od tego mlekiem na prawo i lewo (co przy moim obecnym lekkim kryzysie jest wskazane) to w życiu tego nie wypiję więcej. Nie wiem jak można to coś pić z własnej woli...
można
tylko ja malinowego pijam inne są takie ło...

Cytat:
Też mam wrażenie,że wygląda na zadziora małego
coś w tym jest niestety
wczoraj spotkalam na spacerze mame kolezanki. Stwierdziła ze Ulka to delikatna dziewczynkaubawił a mnie niezmiernie tym

Cytat:
A we wtorek mi mamcia masaż sponsoruje dla odprężenia styranych gnatów
a w jakim sensie masaż? taki w saloonie?

Cytat:
Bry i widzenia.
Jadę do mamy SPAĆĆĆĆĆĆĆ
Trzymajcie ciotki kciuki, żeby tż młodej nie ubił... chociaż cwaniak teściową zaprosił se na dzisiaj do pomocy

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 09:57   #3272
musso4
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

dobry
Ulencja, cudo taki słodki aniołek
Stary 2013-02-17, 10:43   #3273
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

jagnna - słodka Ula
Jak wy to robicie, że uchwycacie aparatem uśmiech waszych dzieci? Moje od razu wyczuwa co się święci i przestaje się śmiać jak tylko wyjmę aparat

dzika - kciuki I zazdroszczę spania
Stary 2013-02-17, 11:07   #3274
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
mi nie chodzi o to że będę siedziec jak w wiezy i nie pójdę nigdzie, bo dziecko mam. Tylko do tej pory było tak, że jak mieliśmy z M wolne, to padła decyzja i jechaliśmy w Bieszczady na motorze, i zostawaliśmy tam np.3 dni. A z Ulą to już grubsza wyprawa będzie i na pewno nie motorkiem (chyba ze na dwa pojazdy, żeby Urszulkowy ekwipunek załadować:P) Jeśli chodzi o imprezy to tez mam zamiar Ulke zabierać, przy czym wiadomo- nie na jakieś biby-melanże, gdzie alkohol się leje po ścianach byłam aktywna i taka mam zamiar pozostać. Na innych warunkach- to fakt Już teraz powoli Ulke "wdrażam": chodzi ze mną na plotki do psiapsiuły
To super

Na pewno trzeba będzie znaleźć jakiś złoty środek w pewnych kwestiach, ale musimy tak kombinować, żeby nam też to pasowało

Cytat:
O masz no, pomyśleć człowiekowi w spokoju nie dadzą
My dbamy o to, żebyś się nie zdołowała.

Cytat:

Sola Ty żyjesz w świecie, w którym dzieci grzecznie śpią
Jak pojechaliśmy pierwszy raz do rodziny to moja też była bardzo pobudzona i nie mogła spać, bo to były dla niej nowe nieznane wrażenia ale w którymś momencie padła.

Ja napisałam to co ja bym zrobiła w takiej sytuacji jak napisała Emylka. W Twojej może inne rozwiązanie byłoby lepsze, nie wiem. Ja wiem, że ja jakbym bardzo chciała wyjść, dziecko nie chorowało to bym tego nie oddała walkowerem, chyba, że naprawdę nie byłoby wyjścia.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 11:48   #3275
nini_b
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim
Cytat:
Ja wczoraj wypiłam Karmi... choćbym miała sikać od tego mlekiem na prawo i lewo (co przy moim obecnym lekkim kryzysie jest wskazane) to w życiu tego nie wypiję więcej. Nie wiem jak można to coś pić z własnej woli...
A ja uwielbiam karmi, mogłabym pić codziennie

Jeśli chodzi o wyjścia z dzieckiem, ja też jestem za
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 12:38   #3276
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
dobry
Ulencja, cudo taki słodki aniołek
aniołek jak śpi
ale uwielbiam ją nawet jak drze jape

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

jagnna - słodka Ula
Jak wy to robicie, że uchwycacie aparatem uśmiech waszych dzieci? Moje od razu wyczuwa co się święci i przestaje się śmiać jak tylko wyjmę aparat

dzika - kciuki I zazdroszczę spania
kochana, to było kilkudniowe polowanie na uśmiech Bo zawsze albo się wierci, albo chowa, albo coś innego wymyśla.

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Na pewno trzeba będzie znaleźć jakiś złoty środek w pewnych kwestiach, ale musimy tak kombinować, żeby nam też to pasowało
Mąż już znalazł "złoty srodek". Stwierdził że kupi boczny wózek do motoru, bo mamy też 30letnią Jawę. I tata z mamą na motór, a dziecko do przyczepki

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

haloooo!!
ale tu pustki..
Na obiady się pewnie porozłaziły

Stary 2013-02-17, 13:03   #3277
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Mąż już znalazł "złoty srodek". Stwierdził że kupi boczny wózek do motoru, bo mamy też 30letnią Jawę. I tata z mamą na motór, a dziecko do przyczepki
Ale super Potrafisz jeździć na motorze?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 13:51   #3278
emylka86
Zakorzenienie

hehe jestem w trakcie obiadu. a po bierzemy małego i na spacer.

a co do uśmiechu to mi złapać uśmiech małego też nie jest łatwo, zazwyczaj przestaje się śmiać jak zobaczy sprzęt... chociaż pare razy się udało... gorzej z nagraniem gadania małego, zawsze umilknie na czas nagrywania

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 13:54   #3279
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super Potrafisz jeździć na motorze?
Niet mam zamiar zrobić prawo jazdy od 2 lat prawie, ale zawsze mi coś innego wypada. Póki co pełnię funkcję balastu dla męża

Stary 2013-02-17, 14:10   #3280
hania207
Zakorzenienie

tata bawi syna, mamusia odpoczywa
Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
hehe jestem w trakcie obiadu. a po bierzemy małego i na spacer.

a co do uśmiechu to mi złapać uśmiech małego też nie jest łatwo, zazwyczaj przestaje się śmiać jak zobaczy sprzęt... chociaż pare razy się udało... gorzej z nagraniem gadania małego, zawsze umilknie na czas nagrywania
my tez byliśmy po obiedzie na spacerku, pierwszym

my uchwyciliśmy uśmiech sposobem
Tz zabawiał Kacperka, a ja stałam za nimi z aparatem

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 15:09   #3281
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Niet mam zamiar zrobić prawo jazdy od 2 lat prawie, ale zawsze mi coś innego wypada. Póki co pełnię funkcję balastu dla męża

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość

my uchwyciliśmy uśmiech sposobem
Tz zabawiał Kacperka, a ja stałam za nimi z aparatem
U mnie też tak robimy lub samemu ale tak, żeby młoda nie widziała aparatu. Czasem uda się uchwycić uśmiech jak go widzi, ale to jest raczej trudne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 15:10   #3282
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
no mi już chyba kręgosłup wysiada, zwłaszcza od podnoszenia z leżącego ;/ a co będzie później?! ;o
Jejku, ja od wczoraj regularnie zaczęłam ćwiczyć kręgosłup bo normalnie wieczorek kładłam się z bólem i musiałam leżec na płasko... Masakra, stwierdziłam że muszę zapisać się też na basen bo dłużej tak nie pociągnę tym bardziej że mój też już sporo waży a lżej nie będzie...

Cytat:
Ja mam zamiar od nowa nauczyć się jeździć samochodem bo ja z tych co mam prawko ale nie jeżdżę. A tak sobie myślę o ile by mi było łatwiej gdybym jezdziła, zwłaszcza teraz

Cytat:
A co do najtrudniejszego okresu... zawsze mi się wydawało, że takie malutkie dzieci są najfajniejsze bo nic nie robią tylko śpią i ładnie wyglądają... o luuuuudzie alem naiwna była. Nic dziwnego, że się człowiek nie przygotował psychicznie odpowiednio

Bry i widzenia.
Jadę do mamy SPAĆĆĆĆĆĆĆ
Trzymajcie ciotki kciuki, żeby tż młodej nie ubił... chociaż cwaniak teściową zaprosił se na dzisiaj do pomocy
I ja tak myślałam. Przeciez takie maluszki są takie słodkie i niewinne... Taaa jasne...

Cytat:

Dziewczyny nie wiem jak Wy, ale ja zamierzam się bawić. Nigdy nie piłam do upadłego więc to mi nie przeszkadza. Jak przestanę odciągać to napiję się jakiegoś dobrego piwka czy winka.
Może po barach nie będę jej ciągać, ale jak ktoś nas zaprosi na grilla jak będzie ciepło to mała będzie jeździć z nami. Niech się uczy życia w dorosłym świecie. Mam przykład mojej kuzynki, która karmi piersią i jeździ z dzieckiem gdzie chce i która w sumie tak mnie natchnęła do macierzyństwa, że dziecko nie musi być sprowadzeniem do sytuacji gdzie siedzi się cały czas w domu.
Emylka a dlaczego nie pojechaliście z Michasiem też na te urodziny? Ja mam takie małe turystyczne łóżeczko w kształcie gondoli i bym je po prostu zabrała ze sobą czy ogólnie wózek i dziecko by tam sobie spało. My ostatnio wróciliśmy później mała spała to już jej nawet nie kąpałam tylko odłożyłam do łóżeczka. Ja osobiście uważam, że im wcześniej przyzwyczai się dziecko do różnych sytuacji tym lepiej. Wiadomo jakieś tam rytuały dziecko potrzebuje, ale też bez przesady. Zresztą nikt z nas chyba nie imprezował codziennie. Mam koleżankę, która rzadko wychodzi z domu i jak wyjdzie to o którejś tam godzinie musi wracać, bo dziecko nie uśnie gdzie indziej.

Ja wiem że przez pierwsze miesiące uczymy się zachowań dziecka i próbujemy to jakoś ogarnąć, ale nie zamykajmy się w czterech ścianach, bo wpadniemy w depresję.
Zgadzam się w całości z tym co napisałaś i tez mam takie nastawienie ale jakoś trudniej mi jest wcielić to w życie. Fakt że unikamy sklepów i innych skupisk ludzi przez choroby... Ale mam nadzieję że wiosną będziemy spędzać czas głównie poza domem, odwrotnie niż teraz

W ogóle planujemy na wiosnę jakiś wyjazd za granicę . Poleciałybyście samolotem czy raczej wybrałybyście samochód ???????
Stary 2013-02-17, 16:29   #3283
Sola1
Zakorzenienie

Któraś z Was pisała o Pampersach Sleep &Play. Rzeczywiście są lepsze - ten tył jest dłuższy. Jedynie mogłyby być trochę grubsze ( w sensie bardziej chłonne).

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
W ogóle planujemy na wiosnę jakiś wyjazd za granicę . Poleciałybyście samolotem czy raczej wybrałybyście samochód ???????
Jakbym miała do wyboru to wybrałabym samolot. Te foteliki samochodowe- już pomijając wpływ na kręgosłup, nie są dla dziecka wygodne przy dłuższej jeździe ( wydaje mi się, że dla tych starszych dzieci są wygodniejsze). Być może jak już dziecko siedzi to jest inaczej. Generalnie trzeba podróż rozplanować tak, żeby były postoje. Ja prawdopodobnie pojadę nad morze samochodem i właśnie tak będziemy musieli robić - często się zatrzymywać.

A gdzie jedziecie?

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-02-17 o 16:30
Stary 2013-02-17, 17:26   #3284
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Jakbym miała do wyboru to wybrałabym samolot. Te foteliki samochodowe- już pomijając wpływ na kręgosłup, nie są dla dziecka wygodne przy dłuższej jeździe ( wydaje mi się, że dla tych starszych dzieci są wygodniejsze). Być może jak już dziecko siedzi to jest inaczej. Generalnie trzeba podróż rozplanować tak, żeby były postoje. Ja prawdopodobnie pojadę nad morze samochodem i właśnie tak będziemy musieli robić - często się zatrzymywać.
mi się marzy też z morze w tym roku Ale pewnie jak bysmy pojechali, to by mnie trafiało, że tłumy, że drogo i że smierdzi rybami Pomijam przejechanie całej Polski z dzidziolem na pokładzie. Bardziej prawdopodobne jest to, że wypadniemy na kilka dni w Bieszczady lub na Słowację.

Stary 2013-02-17, 17:30   #3285
hania207
Zakorzenienie

mąż śpi, dziecko śpi a ja sie nudze

Stary 2013-02-17, 17:33   #3286
jagnna
Zakorzenienie

A w ogóle to stwierdziłąm że jestem głupia jak bucior, bo nie wykorzystałam nieobecności męża i nie wyobklejałam sypialni dookoła naklejkami w zwierzątka i robaczki Jakoś przy nim nie mam nastroju na klejenie, bo jest przeciwny i skutecznie powstrzymuje moje zapędy dekoratorskie

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
mąż śpi, dziecko śpi a ja sie nudze
ja tak skutecznie umęczyłam dziecko popołudniu, że padło i śpi. Nawet jej nie zdążyłam wykąpać
i nie wiem co ze sobą zrobić i zamiast zrobić coś konkretnego, to czytam internet

Stary 2013-02-17, 17:43   #3287
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
mi się marzy też z morze w tym roku Ale pewnie jak bysmy pojechali, to by mnie trafiało, że tłumy, że drogo i że smierdzi rybami Pomijam przejechanie całej Polski z dzidziolem na pokładzie. Bardziej prawdopodobne jest to, że wypadniemy na kilka dni w Bieszczady lub na Słowację.
U nas tak samo daleko nad morze czy w góry

Cytat:
i nie wiem co ze sobą zrobić i zamiast zrobić coś konkretnego, to czytam internet
Tylko nie wyczytaj całego, zostaw sobie coś na później
Stary 2013-02-17, 18:43   #3288
emylka86
Zakorzenienie

a my mielismy w odwiedzinach tesciowa bleee, ale Michał też miał dosc tych odwiedzin i rozplakal sie tak , ze przekurzyl babcie, a jak juz poszla to sie uspokoił... dziwnie co nie?

wykapalismy sie przed chwila i teraz wisimy na cycu wiec wybaczcie pismo, ale lewa reka ciezko

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-02-17, 18:50   #3289
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
a my mielismy w odwiedzinach tesciowa bleee, ale Michał też miał dosc tych odwiedzin i rozplakal sie tak , ze przekurzyl babcie, a jak juz poszla to sie uspokoił... dziwnie co nie?

wykapalismy sie przed chwila i teraz wisimy na cycu wiec wybaczcie pismo, ale lewa reka ciezko
u nas dzis byla tesciowa, moja mama i babcia wiec w sumie 3 babcie przezylismy i mlody tez wisi na cycu juz od godziny
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 18:57   #3290
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle to stwierdziłąm że jestem głupia jak bucior, bo nie wykorzystałam nieobecności męża i nie wyobklejałam sypialni dookoła naklejkami w zwierzątka i robaczki Jakoś przy nim nie mam nastroju na klejenie, bo jest przeciwny i skutecznie powstrzymuje moje zapędy dekoratorskie

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

ja tak skutecznie umęczyłam dziecko popołudniu, że padło i śpi. Nawet jej nie zdążyłam wykąpać
a czym ja tak wymęczyłaś?

mój sam padł i dalej śpi, chyba zrobił sobie dłuższą "nocną" przerwe, a zaraz brutalna matka wybudzi go na kąpiel

Stary 2013-02-17, 18:57   #3291
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
u nas dzis byla tesciowa, moja mama i babcia wiec w sumie 3 babcie przezylismy i mlody tez wisi na cycu juz od godziny
moja mama była wcześniej, ale to akurat dla nas luzik ; p

Borysek 09.10.2015

Stary 2013-02-17, 19:28   #3292
dzinek
Wtajemniczenie

Mala byla w czwartek na szczepieniu DTP darla sie niemilosiernie jeszcze przed cala akcja, madrala obczaila sytuacje i wiedziala ze tam przyjemnie nie bedzie, ale na drugi dzien juz ja przestalo to wkucie bolec. Altacet do smarowania

No i walczymy z zaparciami, ale na razie bezskutecznie.

Sola info z sanepidu
Szczepionka:
DTP 3 w1 jest stosowana od ponad 40 lat produkowana przez polska firme Biomed Krakow, ( co spelnia moje kryteria wiec zaszczepilam mala)
HIB jest stosowana od 2004 w duzych skupiskach dzieci , tj domy dziecka etc, w calej popoulacji stosowana od 2007r wczesniej jej nie bylo ( tego nie mam zamiaru szczepic jak na razie)
IPV Polio wczesniej byla tylko szczepiona doustna , od 2003 r w iniekcji ( zastanawiam sie czy poczekac az mala podrosnie i doustnie czy wedlug zalecen)

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

A co do wychodzenia z dzieckiem jestem jak najbardziej za , tylko zeby jeszcze mala zechciala wspolpracowac
bylysmy 3 tygodnie temu w centrum handlowym, mama sie postanowiala obkupic bo nie ma co na tylek po porodzie zalozyc,
2 h wycia uspokajala sie tylko na chwile na rekach i od nowa marudzenia( za duzo ludzi musi przywyknac), wyszlam na dwor -dziecka nie ma spi , wiec przcwaniakowalam i zawracam tylko minelam drzwi , dziecko nie spi.
Musze ja zabierac na takie krotkie przebiezki po centrach to sie przyzwyczai, bo widzialam nie jedna mame pomykajaca i dzieci albo spiace albo spokojne

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:48   #3293
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Jakoś wcale mnie to nie dziwi
Cytat:
My po kąpieli mamy wyciszanie, tzn. jesteśmy w pokoju we dwójkę, światło przyciemnione, karmię na leżąco i już przy odbijaniu z reguły zasypia, odkładam do łóżeczka i gotowe
Cytat:
mój sam padł i dalej śpi, chyba zrobił sobie dłuższą "nocną" przerwe, a zaraz brutalna matka wybudzi go na kąpiel
Wcześniej też wybudzałam, żeby kąpiel była o stałej porze, ale to nie zdawało egzaminu, najczęściej mały płakał. Teraz go obserwuję i jak widzę, że robi się śpiący a jest już po 19 to idziemy do kąpieli, bo jak zaśnie o tej porze to z reguły na kilka godzin.
Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
bylysmy 3 tygodnie temu w centrum handlowym, mama sie postanowiala obkupic bo nie ma co na tylek po porodzie zalozyc,
2 h wycia uspokajala sie tylko na chwile na rekach i od nowa marudzenia( za duzo ludzi musi przywyknac), wyszlam na dwor -dziecka nie ma spi , wiec przcwaniakowalam i zawracam tylko minelam drzwi , dziecko nie spi.
Musze ja zabierac na takie krotkie przebiezki po centrach to sie przyzwyczai, bo widzialam nie jedna mame pomykajaca i dzieci albo spiace albo spokojne
My byliśmy w środę po raz pierwszy w CH i wyjazd udany - w aucie mały spał, w sklepie też, przewijanie i karmienie w pokoju dla matki z dzieckiem, potem się porozglądał i w drodze powrotnej znów zasnął
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:54   #3294
dzinek
Wtajemniczenie

szczesciara z Ciebie
ale i tak bym sie nie zamienila

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:33   #3295
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tak samo daleko nad morze czy w góry
u mnie nie. 700km a 150 to jest różnica Wybór wydaje się być oczywisty...

Cytat:

mądrala.. przyznaj się ze go na głodnego trzymałaś żeby płakał
Niezła jesteś.. lewą ręką to ja tylko myszkę obsługuję i to ledwo!!

Cytat:
a czym ja tak wymęczyłaś?

rozmową
Ja już nie wybudzam na kąpiel. Jak Ula łaskawie zaśnie, cieszę sie z tego co mi daje los i korzystam

Stary 2013-02-17, 20:35   #3296
mmm12345
Rozeznanie

Co do wychodzenia z maluszkami, to my chodziliśmy w zasadzie od początku. Mój facet (ten mały) to idealny kompan na zakupy, tylko wchodzimy do centrum handlowego, to śpi, i mogę w zasadzie dowolny czas spędzać na zakupach. To znaczy tak chodziliśmy gdzieś do świąt, teraz zrezygnowałam ze względu na grypę itp. - jeździmy tylko po rodzinie i znajomych, a tam już dokazuje, ale nie narzekam, bo zawsze się znajdą dodatkowe niańki, więc w zasadzie jestem tylko do karmienia i przewijania

A jeśli chodzi o przewożenie samochodem w tych fotelikach-kołyskach, to pan rehabilitant, u którego byłam powiedział, że najlepiej jak jest w nim góra godzina. Ale że w najbliższych dniach czeka nas podróż z Warszawy do Wrocławia, to powiedział, żeby pruć póki dziecko śpi - nie wybudzać. I tak zrobię, w końcu nie będzie podróżował tyle codziennie. Jak się obudzi po drodze, to zrobimy sobie postój, bez pośpiechu, na jedzenie, przewinięcie i poleżenie sobie w wózku. Też się zastanawiałam nad środkiem lokomocji, ale pociągiem sama raczej nie pojadę, nie wyobrażam sobie takiej podróży z wózkiem. Niby ktoś mógłby mi dotrzymać towarzystwa, ale ostatecznie doszłam do wniosku, że jednak nawet z czyjąś pomocą, to jednak ten wózek jest kłopotliwy. Do tego wiadomo jak te nasze pociągi jeżdżą. Co do samolotu, to też musiałby trochę posiedzieć w foteliku przed odlotem, no i w samolocie nie wiem - gdzieś w gazecie czytałam, że najlepiej kupić oddzielne miejsce i też w foteliku. A jakby trzymać na kolanach, to przecież też dopóki dziecko nie siedzi, to będzie niezdrowa pozycja dla niego. Więc myślę, że taka jednorazowa podróż nie powinna być problemem. Zwłaszcza jak planujecie wyjazdy wiosną czy wręcz latem, nasze dzieciaczki już będą nieco podrośnięte.
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:35   #3297
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ja malinowego pijam inne są takie ło...

a w jakim sensie masaż? taki w saloonie?
Malinowego tyż mam bo tż z dobrego serca kupił dwa różne, tak mnie rozpieszcza Skoro mówisz, że dobry to ryzykne fizykne i się uchlam
A masaż u jakiegoś pana rehabilitanta. Moja mama do niego chodzi regularnie i się strasznie podnieca więc skoro namawia i mnie to co ja się będę opierać

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Moje dziecko z zaciekawieniem patrzy na aparat więc nie mam z tym większych problemów

Cytat:
My dbamy o to, żebyś się nie zdołowała.

Cytat:

haloooo!!
ale tu pustki..
Na obiady się pewnie porozłaziły
Ja żem wybyła i spała
Aczkolwiek nie wyspałam się tak jak zakładałam. Jednak w nie swoim łóżku to nie to samo a tż jakoś sobie z dzieckiem poradził o dziwo. Twierdzi, że miał ochotę smoczek jej na gumkę przyczepić do buzi jak się darła ale wytrzymał mało tego - z teściową zrobili ruskie! Stwierdzam zatem, że spokojnie mogę sobie robić wagary raz na jakiś czas

Cytat:
Ja prawdopodobnie pojadę nad morze samochodem i właśnie tak będziemy musieli robić - często się zatrzymywać.
Cytat:
mi się marzy też z morze w tym roku Ale pewnie jak bysmy pojechali, to by mnie trafiało, że tłumy, że drogo i że smierdzi rybami
Ooo! Zróbmy nadmorski zlot! Bo my też nad morze

Cytat:
Nabyłam dziś te słynne biedronkowe naklejki. I od razu powyklejałam okolice przewijaka - nie wiem jak można mieć naklejki w domu i od razu ich nie wykorzystać jeden minus tylko, że moja biedra biedna i w zakresie wypukłych bida z nędzą była i musiałam wziąć płaskie. Ale za to wypaśne - luziowe lobacki i motylki

Cytat:

Nasza córa padła w połowie butelki i śpi snem sprawiedliwego. Wreszcie mam czas poczytać książkę!

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:36   #3298
villemi
Zadomowienie

hej! korzystam z tego, ze Czarus spi i pisze w dzien mam tylko czas na podczytywanie w czasie karmienia

synek dal nam czadu wczoraj, poszedl spac jakos o 3
mamusia padla, tatus padl, a synus gadal do siebie i fikal pod kordla
ale w koncu chyba sie zmeczyl i zasnal
to chyba dlatego, ze wczoraj wrocilismy od mojej mamy do tesciow i moze to za duzo wrazen dla niego
a we wtorek wracamy do domu, juz sie boje co to bedzie

z dobrych wiesci to oczko przestalo nam ropiec

i udalo mi sie zredukowac kilka karmien mm do jednego, reszte jedziemy na cycusiu

Cytat:
stanęłam na wagę z Miśkiem i bez i wyszło mi, że mały waży 6,1 kg ; o
dziś równo 2 miesiące... na wiosnę bica już powinnam mieć wyrobionego ; p
ja musze zwazyc mojego malego klocuszka, bo pewnie tez juz dobija do 6kg

Cytat:
O masz no, pomyśleć człowiekowi w spokoju nie dadzą
A co do najtrudniejszego okresu... zawsze mi się wydawało, że takie malutkie dzieci są najfajniejsze bo nic nie robią tylko śpią i ładnie wyglądają... o luuuuudzie alem naiwna była. Nic dziwnego, że się człowiek nie przygotował psychicznie odpowiednio

jak bylam w ciazy, to myslalam, ze jak sie synus urodzi, to bede miala wiecej wolnego czasu na nauke i pisanie pracy lic niz jakbym miala pracowac, no i troche nie wyszlo

popijam karmi od czasu do czasu, ale tylko kawowe i nawet mi smakuje

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar od nowa nauczyć się jeździć samochodem bo ja z tych co mam prawko ale nie jeżdżę. A tak sobie myślę o ile by mi było łatwiej gdybym jezdziła, zwłaszcza teraz
a ja od grudnia nie jezdzilam i jakos mam stracha wsiasc za kierownice, ale w koncu musze ruszyc ten tylek bo zapomne jak sie jezdzi

Cytat:
Któraś z Was pisała o Pampersach Sleep &Play. Rzeczywiście są lepsze - ten tył jest dłuższy. Jedynie mogłyby być trochę grubsze ( w sensie bardziej chłonne).
no my wlasnie konczymy paczke i ani jedna pielucha nam nie przeciekla wiec polecam, ja na pewno jeszcze je kupie
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:46   #3299
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie nie. 700km a 150 to jest różnica Wybór wydaje się być oczywisty...
Pfff... nie pękaj - dawaj nad morze

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Co do wychodzenia z maluszkami, to my chodziliśmy w zasadzie od początku. Mój facet (ten mały) to idealny kompan na zakupy, tylko wchodzimy do centrum handlowego, to śpi, i mogę w zasadzie dowolny czas spędzać na zakupach. To znaczy tak chodziliśmy gdzieś do świąt, teraz zrezygnowałam ze względu na grypę itp. - jeździmy tylko po rodzinie i znajomych, a tam już dokazuje, ale nie narzekam, bo zawsze się znajdą dodatkowe niańki, więc w zasadzie jestem tylko do karmienia i przewijania
To jest bardzo zdrowe podejście do tematu... szkoda tylko, że mnie nikt w gości nie zaprasza poza własną osobistą mamusią

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
synek dal nam czadu wczoraj, poszedl spac jakos o 3
mamusia padla, tatus padl, a synus gadal do siebie i fikal pod kordla
ale w koncu chyba sie zmeczyl i zasnal
to chyba dlatego, ze wczoraj wrocilismy od mojej mamy do tesciow i moze to za duzo wrazen dla niego
a we wtorek wracamy do domu, juz sie boje co to bedzie

...

i udalo mi sie zredukowac kilka karmien mm do jednego, reszte jedziemy na cycusiu
...

a ja od grudnia nie jezdzilam i jakos mam stracha wsiasc za kierownice, ale w koncu musze ruszyc ten tylek bo zapomne jak sie jezdzi
Pewnie za dużo wrażeń dla młodego... ale fajnie tak pojeździć, przynajmniej sobie pobędziecie wśród ludzi.

Gratki z karmieniami. A u nas na odwrót - moje dziecko robi się coraz bardziej żerte i nie nadążam z cyckami więc mm coraz częściej. Wczoraj np. była akcja cycek nr 1, cycek nr 2, 90ml i cycek nr 1

Ja jeździłam do porodu i jeżdżę od porodu ale mam wrażenie, że teraz mając dziecko jestem jakaś bardziej podenerwowana i jeżdżę mniej uważnie. Muszę się bardziej pilnować.

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:50   #3300
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość

Wcześniej też wybudzałam, żeby kąpiel była o stałej porze, ale to nie zdawało egzaminu, najczęściej mały płakał. Teraz go obserwuję i jak widzę, że robi się śpiący a jest już po 19 to idziemy do kąpieli, bo jak zaśnie o tej porze to z reguły na kilka godzin.
a może był głodny, dlatego płakał?
my zawsze troszke pojemy, odbijemy sobie i za jakas chwile sie kąpiemy
potem dojadamy i już przy końu butli młody usypia znowu
Cytat:

rozmową
Ja już nie wybudzam na kąpiel. Jak Ula łaskawie zaśnie, cieszę sie z tego co mi daje los i korzystam
za to z mojego Kacperka niezły śpioch po tacie

Cytat:
Malinowego tyż mam bo tż z dobrego serca kupił dwa różne, tak mnie rozpieszcza Skoro mówisz, że dobry to ryzykne fizykne i się uchlam
A masaż u jakiegoś pana rehabilitanta. Moja mama do niego chodzi regularnie i się strasznie podnieca więc skoro namawia i mnie to co ja się będę opierać
malinowy najlepszy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości