|
Notka |
|
Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety Policjantów/przyszłych Policjantów część III
Mój prawdopodobnie bedzie miał adaptacje normalnie u nas takie plotki chodza a jak bedzie sie okaże 25 marca xd
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Raczkowanie
|
....
Edytowane przez Anusiak_87 Czas edycji: 2013-02-18 o 05:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Przyczajenie
|
Moj ma na szczęście adaptację w mieście, gdzie będzie pracował. A zmian w jego osobowości wcale nie musiałam się doszukiwać. Widać je bardzo wyraźnie gołym okiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Raczkowanie
|
Moj TŻ czy sie zmienił? trudno ocenic niby jak sie widzimy to jest czuły itd ale jak tam jedzie hmm juz jest inaczej tzn juz nie jest taki wylewny ;p wkurza mnie czasami to ze jak wraca to opowiada tam co robili co sie wydarzyło itd a zapomina sie zapytac np co u mnie co ja robiłam ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Przyczajenie
|
mój chłopak kiedy jest tutaj na weekendy, także jest czuły, ciągle mi powtarza, że mnie kocha, przytula się, a kiedy przychodzi niedziela i musi wracać, to czasami wydaje mi się nawet, że szklą mu się oczka. jednak przez to jak jest tam traktowany, ciągłe zmęczenie i stres czasami kiedy rozmawiamy przez telefon robi się taki "zimny". No i zdarza mu się powiedzieć coś w rodzaju "marudzisz, że musisz tutaj na mnie czekać, ale masz koło siebie przyjaciół i rodzinę. Idziesz na 8h do pracy, wracasz i możesz się zająć sobą, a ja tam przechodzę istne piekło. Zresztą ty i tak tego nie zrozumiesz, bo ciebie tam nie ma"
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#818 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W szkole zależy im na tym, zeby się utrzymac i pozdawać co trzeba. Maja prawo być zestresowani i skupieni tam na swoich problemach z tym związanych.
![]() |
#819 |
Wtajemniczenie
|
A ja Wam powiem,że na mojego faceta nie narzekam. Paradoksalnie nas to wzmocniło. Upewniliśmy się w naszych uczuciach, wiemy że chcemy razem być. On ciężko tam pracuje, ja zresztą też mam co robić. I to nie jest tak jak pączuszek pisał - nie czekam z utęsknieniem, nie poświęcam swojego życia. On to robi dla nas. To jest dobra robota. Stała, dobrze płatna - niewiele osob ma ten komfort. Naprawdę nie rozumiem czemu niektóre dziewczyny tak wydziwiają.
I nie - nie muszę mu gotować, prać i sprzątać bo się boje że mnie zdradzi. Wiem że tego nie zrobi. Ale czy nie jest przyjemnie usiąść po tygodniu nie widzenia się przy dobrej kolacji, winie i pogadać? Jak oni tam są to nie mają czasu na rozmowy, jak ja jestem w pracy to też nie wisze na telefonie. Jak już jest po robocie - nie pogada za swobodnie bo 6 par uszu słucha i mu sie nie dziwie. Potrzebuje wsparcia, ale nie czuje żebym tylko ja mu je dawała. Tak samo on wspiera mnie. Pyta co u mnie. Dopinguje. I też nie pytał mnie o zgode na złożenie papierów do Policji. I w życiu by mi to do głowy nie przyszło, żeby miał to robić. Facet jest odpowiedzialny - chce mieć jak najlepszą robote, nic dziwnego. Przecież mógłby siedzieć w tesco na kasie, miałabym go pod nosem. No ale co z tego? Ja studiuje taki kierunek,że po studiach będę musiała przez długi okres czasu bywać poza domem i nie wyobrażam sobie pytać go o zgodę. To jest moja praca, moja kariera. I tak jak ja teraz wspieram jego, on będzie wspierał mnie. Ani razu nie doświadczyłam od niego któregokolwiek z zachowań o jakich mówicie. Starał sie zawsze wynagrodzić mi ten czas spędzony osobno i wygospodarować troche czasu po powrocie na inne rzeczy niż siedzenie w domu na kanapie. Tak więc jak widać nie zawsze tak być musi ![]()
#820 | |
Przyczajenie
|
Może faktycznie mam ostatnio za mało zrozumienia, a on przecież nie ma tam sielanki no i robi to dla nas. Strasznie tęsknie i chciała bym mieć go już z powrotem tutaj, pewnie dlatego czasami brakuje mi cierpliwości.
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 |
Przyczajenie
|
Gaduły z Was.
Weekend spędzony ze swoją kobietą. Piątek wieczór przegadała o szkole wypakowywaniu się i telefonie. W sobotę spała do południa później poszliśmy na zakupy i do znajomych i wieczorem już się źle czuła bo babskie dni i wspólczuje jej kiepsko wyglądała. Dziś wspólne leniuchowanie. Czy się zmieniła z wygląd tak z charakteru ciężko powiedzieć. Zazdrość przeszła mi bo mówi o wszystkim otwarcie i o dobrych i złych rzeczach. |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Raczkowanie
|
No widzisz czyli jednak jakoś to jest no i dobrze
![]() Edytowane przez Anusiak_87 Czas edycji: 2013-02-17 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja nie mowie ze tak jest zawsze po prostu napisalam o swoich obserwacjach po przeczytaniu kilkudziesieciu stron... i dzieki ze napisalas bo odzyskalam wiare w normalnie funkcjonujace zwiazki podczas szkolki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Przyczajenie
|
Relacje dobre. Ona ma taki a nie inny charakter najpierw się nagada później pomyśli przywykłem do tego i Jej czasem nawet "bardzo głupich" pomysłów. Za prezent cały piątek dziękowała, ale przez telefon musiała litanie odwalić. Postanowiłem sobie kończy szkołę i czy chce czy nie oświadczam Jej się. Powie NIE to wiem na czym stoję powie TAK wiadomo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Przyczajenie
|
Lady17-aż zrobiło mi się głupio. Ale to dobrze. Analizując swoje zachowanie przez ostatnie 2 tygodnie, muszę stwierdzić, że więcej marudziłam, niż dawałam mu wsparcia i otuchy.
Cieszę się bardzo, że Was znalazłam, bo tak na prawdę nie miałam komu powiedzieć o tym, co czuję. Rozmowa z kimś, kto jest w temacie przynosi na prawdę ogromną ulgę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#828 |
Raczkowanie
|
Widzę że bardzo Ci na niej zależy, poczekasz jak skonczy i zobaczysz jaka będzie, czy się zmieni może na lepsze i będzie bardziej się angażować w związek.
Edytowane przez Anusiak_87 Czas edycji: 2013-02-19 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
BAN stały
|
Wiesz to pewnie zalezy skad jestesmy... ale uwazam ze 2500 to nie sa jakies zawrotne pieniadze za stanie na ulicy i czesto bycie narazonym na uszczypliwosci i niebezpieczne sytuacje. Oraz po rekrutacji ktora trwa pluz minus ok roku i tez jest stresujaca... takie pieniadze dostaje sekretarka znajaca jeden jezyk... wiec uwazam ze zarobki w policji sa smiesznie male i nie proporcjonalne do poswiecenia jakie niesie za soba sluzba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Anusiak_87 Czas edycji: 2013-02-19 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tą sekretarką to chyba przesadziłaś... pewnie,że w dużych firmach są takie co mają więcej, ale średnia płaca sekretarek to poziom ok. 1800 zł.
My road. My life. My dream. Edytowane przez lady17 Czas edycji: 2013-02-17 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
BAN stały
|
Temat bezrobocia jest nakrecony przez ludzi... a tak naprawde w duzych miasta bezrobocia praktycznie nie ma, nie pracuje ten kto nie chce pracowac... no ale nie wazne, nie o tym temat...
Uwazam ze policjant zarabia malo i nie przekonuje mnie to ze to stabilna praca bo nie zwalniaja. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 |
Przyczajenie
|
Weźcie pod uwagę jednak to, że sekretarka w każdej chwili może dostać wypowiedzenie, a w policji takie rzeczy nie mają miejsca, no chyba, że ktoś bardzo poważnie złamie zasady. No i możliwości dostania kredytu. Dzięki tej pracy będziemy w stanie zacząć budować nasz wymarzony domek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Przyczajenie
|
Mój dopiero przed chwilką pojechał
![]() ![]() Anusiak_87 - Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby byli w jednym pokoju ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma bezrobocia? A to ciekawe.. Tż po licencjacie z językiem nigdzie! pracy nie znalazł. Był na kilku rozmowach i nic. Pewnie gdyby zadowolił się studencką pensją to by pracował, ale co po takiej pracy? Ani rodziny założyć, ani na wakacje jechać.
![]() |
#839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Anusiak_87 Czas edycji: 2013-02-18 o 05:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Wtajemniczenie
|
Na taką pensje mało kto może w tym kraju liczyć. A już napewno nie na starcie... I nie bez konkretnego fachu lub wykształcenia.Ja naprawde nie rozumiem takiego podejścia - dostać sie, nic nie robić i żeby kasa sama płynęła (oczywiście więcej niż 5 tyś.)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.