|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#3362 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Witam się wieczorową porą.
Nie odzywałam się, bo miałam dzień nerwusa Pojechaliśmy z TŻ do centrum handlowego i nie było nic na mnie .... wszystko za małe... byłam załamna. Ale w końcu znalazłam śliczną sukienkę w kwiatki z Top Secret przecenioną w dodatku ze 139zł na 30zł I jeszcze bluzkę koszulową w House za 29zł jeeeaaa
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Oo, super. A pamietasz na czym to polega? Trzeba miec konto w banku, ktory to obsluguje, czy osoba robiaca przelew po prostu podaje adres placowki w ktorej zostana odebrane pieniadze i danr osoby, ktora je.podejmie? Bede wdzieczna za info bo totalnie jestem zielona w tym temacie.
|
|
|
|
#3364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mówię przed chwilą, żeby popatrzył na brzuszek jak mała buszuje bo się rusza jak galareta. Oczywiście mnie zaczął łaskotać, więc koniec z patrzeniem i powiedział, że poczeka aż wypnie tyłek to jej da klapsa od razu
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie się to imię kojarzy z moim teściem. i z bawarią też trochę... więc pasi no i z patronem łowców!
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobranoc |
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój się śmieje jak mały wystawi pupę i mam brzuch wypukły w jednym miejscu
|
|
|
|
|
#3368 | |
|
Wtajemniczenie
|
widzisz za późno nadrabiam i nie jestem na bieżąco
jak Wam nie przeszkadza to git ![]() cloche za wózeczek! fajna bryczka i wizualnie jakoś taki podobny do xlandera. Kurka my najprawdopodobniej we środę wybieramy się oglądać jakieś wózki więc mam pn i wt na zgłębienie tematu i wybranie modelu, uffffffff będzie ciężko i w tym tyg. chce też zamówić większą część wyprawki więc w ogóle ciężki tydzień przede mną ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
budowę zaczęliśmy na wakacjach w 2011 jak Wasze postępy? co teraz robicie?
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
spadam
i jutro badanka.. dam znaka po
|
|
|
|
#3370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładne ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
z tego co pamiętam to nie trzeba podawać konkretnego adresu placówki - chyba można w każdym, ale dane osoby, która ma odebrać już tak ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Spadam poczytać "ciążę i poród bez obaw" bo jakoś napawa mnie spokojem
|
|
#3371 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie Cytat:
![]() Cytat:
ale zamierzam wziąć jedną średnią podróżną na kółkach, taką 60x40 cm. Tak zeby wszystko dla mnie i dziecka było razem. Cytat:
ostatnio to piję po 2-3 litry wody mineralnej, non stop mi sie chce pić i sikać....![]() mamy już cały wózek x-landera Ale wszystko do siebie pasuje i wyglada jak nowe miłego tygodnia Wam życzę |
|||||
|
|
|
#3372 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec moze Nuna bedziesz mogla licytowac jeszcze raz :P---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/aquatherm-termomet...996487388.html cos takiego? bo mam taki w domu i on faktycznie w kazdym uchu pokazuje inna temperature i pomiar za kazdym razem wychodzi inny. w szpitalach maja chyba takie "strzelajace" ![]() http://allegro.pl/bezdotykowy-termom...003470359.html http://allegro.pl/termometr-lekarski...002823254.html trzeba poczytac jakie firmy sa polecane ![]() wlasnie skonczylismy ogladac film - jesli ktoras szuka czegos wesolego i lekkiego, ale nie glupiutkiej komedii to polecam http://www.filmweb.pl/film/Sesje-2012-524303 film bardzo podobny do "motyl i skafander" http://www.filmweb.pl/Motyl.I.Skafander albo "nietykalni" http://www.filmweb.pl/film/Nietykalni-2011-583390 sporo scen rozbieranych, lozkowych, ale naprawde polecam piekny temat seksu wsrod osob niepelnosprawnych, ich sekusualnosci...warto obejrzec.---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
chociaz po glowie wciaz chodzila mi ziajka i hipp (znajoma polecala mi hipp oliwke, gdy pytalam czym smarowala brzuch w ciazy. to jedna z niewielu na rynku bez parabenow, nawet bambino ma je w skladzie) bubchen tez wydaje sie fajny ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
za wozek! podobaja mi sie czerwone. i czarne...---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() ja dzien nerwusa mialam wczoraj ) wielkim fochu i pretensjach do calego swiata. mieszanka hormonow ciezarnej plus wizyta u tesciowej to zly pomysl hehe. pomogl spacer, cichy wieczor i dzisiejsze dluuugie przepraszanie tz (choc naprawde nie mial za co). no ale wygarnelam mu, ze juz go z Nelka nie lubimy, bo nas nie broni przed babci "dobrymi radami" w zamian dzisiaj "wielki dzien dziecka". mamy masazyki (ja nog, Nelciak oliwkowy brzuszka ), koktajl truskawkowy, sok marchewkowy, kolacja na kanapie, film. no i troche nam foch przeszedl...ale jeszcze chyba troche "poksiezniczkujemy", zeby nie myslal, ze to takie proste ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
chyba mloda nadstawila kregoslupik zeby ja lepiej wymasowac ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ---------- mam dylemat rożkowy wyczytalam, ze Zawitkowski (fizjoterapeuta) odradza usztywniane, bo to rozek ma dostosowac sie do ksztaltu dziecka, a nie kregoslup noworodka do usztywnienia... no i klops! upatrzylam sobie rozek http://allegro.pl/arus-becik-rozek-u...012688611.html szare paski z czerwona kokardka, chcialam tylko poczytac, czy ta kokarda nie bedzie nam przeszkadzala (bo rzep tez jest), a znalazlam same informacje przeciw :P mamuski pisza, ze lepiej zainwestowac w fajne bawelniane kocyki. i co tu robic?
|
|||||||
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
diabli-ja rożka nie kupuję. Mam zimowe dziecko i też nie kupowałam poprzednim razem.
Mała spała w "mydelniczce" przykryta kocykiem - ja w ogóle nie rozumiem zastosowania rtożka w dzisiejszych czasach Dzień dobry. Spać nie mogę. Od 5tej jestem na nogach. Śniły mi się całą noc wózki Ja mam termometr taki firmy chicco: 23f116cdb0f0ece2172d0dbf31f9c6c9438dafd4_348x348.jpg Przykłada się go do czoła.
|
|
#3374 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzień dobry
|
|
#3375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) rozumiem ze sluzy juz Tobie dluzszy czas?Cytat:
Dzien doberek ja mykam do szkoly z mlodym potem w domu sniadanko i gin na 10.20 :P trzymam kciuki za reszte wizytujacych
|
|
#3376 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jak wy kupska oporządzicie albo rzyga???![]() ja to zawsze dogłębnie jeszce oglądam te śpikole, żeby sprawdzić ile było i jakiej jakości Cytat:
Cytat:
a co do obrączki, ja nie noszę prawie nigdy jakoś nie lubię być zaobrączkowana. Za to małż nieodłącznie.Cytat:
a najwyżej potem się przerzucę na coś innego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a my wczoraj wyrwaliśmy się do kina na szklaną pułapkę. Nie ma to jak boski Bruce.... jeszcze daje dziadziuś radę!! ![]() od rana napieprza mnie pęcherz, mała sprzedana do babci, a ja zasiadam do nauki. Jupi!! Edytowane przez metropolitan Czas edycji: 2013-02-18 o 08:22 |
||||||||
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez do kapieli bede uzywala na poczatku te gowna z parafina hehehhe Sniadanko zjedzone - płatki z mlekiem zaraz herbatka z mlekiem i jescze male upiekszenie sie na dole i lecim do gina dzisij zobacze Michasia
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i za resztę wizyt dziś
|
|
#3380 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie najważniejsze było prowadzenie - również po lesie, śniegu - no i tu mura jest super. z tej aukcji jedyne co mi się nie podobało, to tylko jedna fotka... więc nie było widać detali, gdzie co jak zużyte. szkoda... aaa, i kolor "nie mój", ale teraz sobie myślę, że maluszkowi się taki radosny, jasno-niebieski powinien spodobać (atlantic slice). ech, za tą cenę nie będę narzekać ![]() widzisz, małżowie to jednak nas wyedukują podczas budowy my jesteśmy na etapie szykowania ścian do malowania, płytkowania łazienek... czyli już nawet daleko całe szczęście! za dwa miechy przeprowadzka! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do rożka - ja nie kupuję. za to jakiś bawełniany kocyk będę chciała mieć. podobno odpowiednio owinięte maluszki, jakby w kokon, dużo bezpieczniej się czują na początku i lepiej śpią. po niemiecku to się "pucken" nazywa - znaczy to owijanie niemowlaka w kokonik ![]() Cytat:
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oglądać-jasne,ale wyobraź sobie zasysanie zawartości pieluchy..dla mnie nie do obejsćia i tyle ![]() witam się już po wizycie w US i po badaniach... teraz kawa i pączuś.. AAA! C&A online ma mega promocje dziś/jutro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-18 o 09:06 |
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
cloche
za wózek![]() kciuki za dzisiejsze wizyty
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie, ja wizytuję o 10tej
ale dzisiaj chyba bez usg. wezmę zdjęcie z sinym pępkiem, może nie zapomnę się spytać, czy to normalne...małż mówi, że pewnie mi się tam skóra naciągnęła, zrobiła cieńsza, i dlatego tak wygląda. bo powoli mi pępek wypycha więc możliwe w sumie, że racja... nie ma co narzekać, lepsze to chyba niż rozstępy!
|
#3384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() zaraz ruszam do lidla po lovele, śliniaki itp. ![]() dziewczyny z Krakowa, znalazłam info, ze warsztaty świadoma mama intymnie będą u nas 21.03, ale jeszcze nie ma zapisów ![]() http://www.zdrowieintymne.pl/zdrowa-...iny-warsztatow ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
znajomi mi mówili, że do ucha wsadzić małemu wiercącemu się dziecku to dramat więc chciałam taki kupić, a znalazłam o nim same dobre opinie... ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ej. nie tylko mi się brzuszek pokazuje ale i linea negra
|
|
|
#3385 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() edit- doczytałam, że nie ruszyliście ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zakupy!Cytat:
to macie temat wózka z głowy ![]() Cytat:
za 22tc! No i cholernie zazdroszczę takiego wypadu... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---- Przyszłam nadrobić weekend i uciekam się myć. Wczoraj ze zmęczenia, nerwów i zdenerwowania przespałam popołudnie, później zasnęłam przed TV i jak się obudziłam o 1 w nocy, to już nie dałam rady się myć i poszłam spać na brudasa... A normalnie nie zasnę nie wymyta...Zapytałam dzisiaj Męża czy mnie podrzuci do Lidla czy mam z buta cisnąć, to stwierdził cytuję "jak będziesz grzeczna, to Cię zawiozę"... A ja Mu pokaże! Jak się wyrobię przed Jego przyjazdem z pracy, to sama wyciągnę autko z garażu i sobie sama podjadę. O!!! A jak nie, to pójdę później z buta ![]() Kto chce pomóc mi się pakować?!?
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Tak już kilka lat
Znowu rano puściłąm pawika jak ja dam radę w środę na tej gluzkozie to ja nie wiem
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3388 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
makarony tylko ciemne, ryż jeśli się zdarzy to tylko brązowy, chleb tylko pełnoziarnisty, smietany w ogóle nie kupuję za to zawsze mam jogurty naturalne w zapasie tylko co z tego, że się zdrowo odżywiam jak przy mojej tendencji do tycia i tak zjem ciacho i od razu w dupe idzie![]() Cytat:
już pierzesz... ja zamierzałam wyprać po świętach jak się zrobi cieplej...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wrzucę jakieś fotki z sesji brzuszkowej hehe tłuszczu nie miałam ale już mam |
|||||||
|
|
|
#3389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do lekarza robie liste z pytaniami , bo potem zapominam heheh Cytat:
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez mam tą linię, póki co delikatną i mam nadzieję, że nie ściemnieje... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

dla teściówki 

Pojechaliśmy z TŻ do centrum handlowego i nie było nic na mnie .... wszystko za małe... byłam załamna. Ale w końcu znalazłam śliczną sukienkę w kwiatki z Top Secret przecenioną w dodatku ze 139zł na 30zł 

jak Wam nie przeszkadza to git
i wizualnie jakoś taki podobny do xlandera. Kurka my najprawdopodobniej we środę wybieramy się oglądać jakieś wózki więc mam pn i wt na zgłębienie tematu i wybranie modelu, uffffffff będzie ciężko 

jak ja dam radę w środę na tej gluzkozie to ja nie wiem