|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
A ja się tak napaliłam;(
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
ale to hormony plus wizyta u przyszlej tesciowej tak na mnie podzialaly...no i byl cichy wieczor (zajecia indywidualne |
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nie dużo wyższa i Ci sprzeda to bo nie będzie mu się opłacało drugi raz wystawiać ![]() Postanowiłam przeczytać Bartkowi bajkę i nie wiem czy mu się spodobało czy nie ale o ile przed pięknie fikał tak jak tylko się odezwałam to siedzi nieruchomo do teraz |
|
|
|
|
#3244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mąż mówił, że mogliśmy przeoczyć, bo się tak zwieszało to allegro bo powinno od początku nam wskazywać, że cena jest za niska A napaliłam się jak dziecko na cukierka---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Bartuś usnął??
|
|
#3245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja to w ogóle nie umiem sie na niego gniewać, ani on na mnie.. i tak po kilku minutach patrzymy się na siebie i się z tego smiejemy.. Chyba bym nie wytrzymała w zwiazku w którym byla moja kolezanka.. tzn juz nie jest wiec i ona nie wytrzymała.. Oboja normalnie to spokojni ludzie, zwłaszcza ona.. Ale przy sobie to mieli jakieś zapalniki i od słowa do słowa wychodziła wielka kłótnia.. Potem tydzien nieodzywania sie.. Albo taka kłótnia ze sobie rzeczy przez okno wywalali albo rzucali o ścianę, albo niszczyli... Balam się, ze kiedyś w ferworze walki się zasztyletuja normalnie.. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- walczę z wilgotnością w domu, a w zasadzie z jej brakiem.. przy rozszczelnionym oknie mam 23%... pomoczyłam masę ręczników i popowieszałam w całym domu.. wygląda troche jak jakaś suszarnia.. popsiukałam też wszędzie takim psiukaczem do kwiatków co by parowało do podłogi.. na razie jest 39% muszę sobie koniecznie nawilżacz do powietrza kupic, ale juz wyczyściłam konto i muszę czekać do kolejnego miesiąca.. ide zbudzić TZta bo jeszcze śpi... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-17 o 13:56 |
||
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak mi tylko spadnie do 45% to go zaraz włanczam.
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale aż przez nos czuć że jest sucho.. jak wdycham powietrze nosem to mnie drapie w gardle.. U mnie jest też dosyc ciepło chociaż kaloryfery powyłączane.. - 24-25 st.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-17 o 14:01 |
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 21 stopni w domu.
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym sfiksowała w takim związku. Wiadomo jesteśmy ludźmi, różnimy się, kłótnie się zdarzają, ale coś takiego to masakra...Co do nawilżacza, to dla mnie on jest głównie potrzebny w zimie. Chciałam kupić w grudniu ale jakoś się nie złożyło i teraz już mi się nie chce na to kasy wydawać, bo idzie wiosna ale jak czujesz, że będziesz używać cały rok to trzeba brać |
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
A chciałam powiedzieć, że ludzie pomimo zimowego płaszczyka zaczęli zauważać ciążę
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od wiosny zazwyczaj mamy pootwierane okna wiec możliwe, ze nie będzie potrzebny.. W sumie w zimie też mamy często otwarte, albo rozsczelnione.. ale już mi przeszkadza budzenie się rano z bolącym gardłem i zawalonym nosem.. myśle, że posłuży i tak kilka lat nawet jeśli tylko przez zimę.. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
ja zmieniłam kurtkę i też zaczeli zauważać.. Mam jedną na suwak i mi się brzuch w niej równo rozkłada, że można pomyślec, że mam bluzę pod spodem z kieszeniami, albo trochę grubsza jestem.. A drugą mam na guziki, taką dłuższą i w środkowej części to ledwo guzik dopinam..I tam baardzo widać.. jakbym piłę miała pod spodem |
||
|
|
|
#3252 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Nie dałam rady was nadgonić |
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 51% wilgotności
moja mała sauna![]() W ogole to mi sie tak strasznie chce na saunę.. Co idę na gimnastykę i czuje ten zapach sauny to aż mi smutno.. Uwielbiam, zwłaszcza w zimie.. Kładę się na tych deskach i myśle sobie, że jestem na plazy.. i słonce mnie tak grzeje.. i mi wszystko w środku odblokowuje.. ehh dopiero za rok pewnie pójdę, no moze za 9 miesięcy.. bo w lecie to nie lubię chodzic.. |
|
|
|
#3254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sorki za bezpośredniość, ale pewnie po prostu nie zwracasz na to uwagi![]() Ja mam nawilżacz i stację pogodową i nie badam na bieżąco wilgotności... nawilżacz włączam tylko jak czujemy, że jest sucho. Nawet nie wiedziałam, że powinno być koło 50%, teraz mam 31% to chyba bardzo źle?A na zewnątrz pokazuje mi 71%, sporo. Nuna cudne te ubranka, aż się zdziwiłam, że ktoś zgodził się to oddać za 26 zł a tu takie buty... spróbuj się skontaktować ze sprzedającym jak radzą dziewczyny, chociaż ja bym się liczyła w kwotą powyżej stówki czy tam w okolicach, bo ciuszki ładne i niezniszczone. Powodzenia ![]() Ash sama komponujesz dietę czy korzystasz z gotowca? Ja muszę przystopować ze słodyczami, bo mi się buzia zaokrągliła ale też widzę, że woda mi się zatrzymuje, bo raz mam grubsze palce raz chudsze...
|
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i waga mi się zatrzymała a nawet troszke schudłam i to na wieczornym ważenie ![]() boję się,że to nienormalne
|
|
|
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nuna, napisz do niego jaka była cena minimalna, może Ci spasuje i Ci po takiej sprzeda?
|
|
#3257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zakł adam tylko jak wychodzę z domu. Wkurza mnie to ja się jutro ważę przed wizytą, ale coś czuję, że dobiłam już do 10 kg. Oby większość to była woda a nie tłuszcz![]() Aha Justii ja nie dojrzałam pęknięcia na płytkach szczerze mówiąc nie chciałoby mi sie z tym pieprzyć i bym zostawiła bardzo ładnie się w ogóle prezentują te płytki
Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-02-17 o 14:23 |
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak nie to ciężko ze mną ![]() pierścionka też już nie noszę bo za mały
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
Dla nieświadomych - wygooglałam, że optymalna wilgotność powietrza to 40-60% http://www.aero7.pl/poradnik-3-optym...ieszkaniu.html
no nic, to czas włączyć nawilżacz idę gotować obiadek, kluski na parze, więc wilgotności tez pomogą
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj mojego TZta z błędu wyprowadzilam.. Mówię zę mam 10 kg na plusie..a on spoko, bo pewnie tak z 80% to wody płodowe..a ja ze bym tak chciała, ale niestety nie.. |
|
|
|
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a co do płytek to zostawiamy jak jest. Co wchodzę do kuchni to tam spoglądam i... nie zauważam bo to w rogu, oświetlenie kiepskie... A przecież u nas nie może być idealnie Też mi się podoba ogólny efekt, po 3 latach oszaleję z nim kiedyś ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla teściówki ![]() Moja napisała nam ostatnio maila, żebyśmy ogarneli tansakcje "moneygram", bo im tak najłatwiej przesłać nam kaskę na łóżeczki i okołołóżeczkowe rzeczy :yupi: Któraś z Was z tego korzystała? Muszę się rozejrzeć i zobaczyć z czym to się je ![]() Cytat:
Palce też mi puchną, od ok 2 tyg pierścionek zaręczynowy i obrączkę noszę na łańcuszku, o na palcu mi nie wygodnie i boje się, że nie zdejmę
|
||
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
ja również i raczej się to nie zmieni
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wiecej - ja jak zdjęłam podczas 1 ciazy tak do dziś nie noszę
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
A, jeszcze do okrągłej buzi miałam się odnieść
![]() Nic mi tak nie przeszkadza, jak właśnie ta gęba jak księżyc w pęłni I właśnie to mnie trochę przed sesją powstrzymuje... Chyba, że fotografa wybłagam, żeby mi retusz twarzy w ps zrobił a a propos sesji, ostatnio rozglądałam się na allegro za jakąś zwiewną białą sukienką na sesję właśnie. Bo mi się marzy taka sceneria: sad jabłkowy, kwiecień, my w jasnych kolorach. Tak świeżo i wiosennie http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 Później na lato będzie też fajna... Tylko boję się, że jest za duża ale cena spoczko....
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
II ja
wieczorem prysznic, zmiana piżamy i spać Cytat:
|
|
|
|
|
#3268 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba też chętnie bym się wybrała Już widzę ten tłok ![]() Cytat:
i to czasami z byle powodu. Moja koleżanka opowiadała, że raz płakała przez godzinę dlatego, że mąż powiedział, że niepotrzebnie wiesza sama firanki w całym domu ![]() Cytat:
ja wczoraj też o 3:30 a dziś oboje wstaliśmy o 14:00...coś chyba jest w pogodzieCytat:
Do nas w pt. przyszedł ten wilicytowany wózek http://allegro.pl/show_item.php?item=3008167268 więc dziś go poskładaliśmy posprawdzać co i jak i jestem ZACHWYCONA
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2-3marca,od 10tej, decyduje kolejność zgłoszeń, (czyli pojadę o 10 )w ramach akcji Szczęśliwa mama=szcześliwe dziecko, dwa razy do roku jest ta akcja ![]() co się wystoje to moje,ale chętnie popodglądam ![]() jak już będzie coś na necie to będę pisać
|
|
|
|
|
#3270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ja do kapieli odrazu oilum kupuje i moze jak sie skonczy to sprobuje zmienic... juz sie doczytalam ze awaria byla ![]() Cytat:
Cytat:
![]() na 17,30 jedziemy ogladac , juz sie doczekac nie moge
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

mozesz napisac do tego kogos i zapytac jaka mial cene minimalna. moze sprzeda Ci taniej albo bedzie mu odpowiadala Twoja wylicytowana kwota...
A ja się tak napaliłam;(

Ale z Was widzę kolejna gorąca para 

bo powinno od początku nam wskazywać, że cena jest za niska
Ślub 27. X. 2012

ja bym sfiksowała w takim związku. Wiadomo jesteśmy ludźmi, różnimy się, kłótnie się zdarzają, ale coś takiego to masakra...

dla teściówki