Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 09:17   #2491
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
A Wy kobitki nie wierzycie w porody.NETI gratki dla Was kochana i wszystkiego dobrego.
właśnie zaczynam wierzyć, że ta ciąża to jednak porodem się kończy, chociaż jakoś ciężko mi to przychodzi
Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość

u mnie dziś termin porodu i cisza nic się nie dzieje idę szykować się na wizytę w szpitalu zobaczymy co powiedzą
kciuki za wizytę, może u Ciebie będzie tak punktualnie jak u Nawijki tego Ci życzę z całego serca
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
He he no właśnie nie nawet gadasz do rzeczy

Neti-gratuluję.

J1987-trzymam za ciebie

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Nancy-a jak u ciebie sprawa wyglada? Dzieje sie coś?

Uspałam swoje dziecię,czas coś zjeść
Jestem mega wyspana-spał mi od 21 do 3,potem pobudka o 7 i znowu śpi. Jak nic go nie męczy to anioł a nie dziecko.
u mnie sprawa ma się tak, że w sobotę mi trochę czopa wylazło (tak przypuszczam, że to było to), wczoraj też w nocy kawałek odszedł, w nocy miałam UWAGA 3 skurcze (całe trzy sztuki skurczyków), do tego mam takiego schiza, że mi w nocy wody odejdą, że dzisiaj wcale spać nie mogłam. A dziś co, po skurczach usnęłam, wody nie odeszły. Niby termin mam na sobotę ale w sumie to mogłoby już coś się zacząć...

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
hehe ale ja nie podawałam jeszcze
i wcale nie odradzam bo ciężko patrzeć jak dzieciątko się męczy....tylko tak jak piszesz z umiarem trzeba to robić
Dziewczyny, jak u Was z tymi zaparciami u Maluszków? Jak sobie z tym radzicie?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:20   #2492
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39296598]neti urodziła Antoś dorodny facet 4600 i 57 cm, był źle ułożony więc cc.

Gratulacje ogromne! [/QUOTE]

GRATULACJE ale waga imponująca ...
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:21   #2493
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, takie głupie pytanie: jak Wasze dzidzie śpią, to Wy śpicie z nimi w jednym łóżku? Czy Maluszek śpi sobie u siebie, Wy u siebie, budzicie się jak Maluszek wstanie?

kurcze, już sama nie wiem, czy wolałabym odejście wód czy skurcze... jak myślicie dziewczyny co jest "lepsze"?
ja spie w pokoju z maluszkiem i albo spi w swoim lozeczku albo jak mi sie juz nie chce go odkladac to spi ze mna jak spi w lozeczku tez o dobrze slychac jak sie obudzi glodny

hmm wg mnie lepsze skurcze bo przynajmniej wiadomo ze rozwarcie sie juz robi

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:23   #2494
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Co to są te słonie torbalskie? idę wygooglować

Neti: i to jest dobre podejście! Mandarynki trzeba zjeść, coby się nie zmarnowały..)

Czyli widzę że z tym krwawieniem to norma. Trudno, trza się będzie jeszcze trochę powkurzać.
przeczytałam trąbalskie i zachodziłam w głowe jak mozna tego nie wiedziec dopiero drugi raz zaczailam

NETI- gratuluje
która kolejna?

jesli chodzi o spanie to mój mały w nocy zasypia sam w łózeczku i w łóżeczku spi bo nie chce uczyc z nami. Budzi sie na jedzenie to zaczyna skrzeczec ale nie plakac, takze sie budze jak go uslysze,a łóżeczko mam bezposrednio koło łóżka- wyciagam reke i dotykam Bartula na leżąco. w ciągu dnia spi na rozłozonej kanapie w salonie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:23   #2495
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Dziewczyny, jak u Was z tymi zaparciami u Maluszków? Jak sobie z tym radzicie?
Moa wcześniej nie miała problemów, kupa była kilka razy na dzień. Ale gazy nie odchodziły, więc zaczęliśmy dawać espumisan, gazy odchodzą choć i tak pręży się przy tym strasznie, ale teraz znowu kupa 1 na 2-3 dni.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:24   #2496
sylwietta1988
Zakorzenienie

najlepiej jak sie zaczyna skurczami i to zeby jeszcze z brzucha były a nie krzyżowe
Stary 2013-02-18, 09:27   #2497
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

Ja też tak myślę, mimo że jeszcze niedoświadczona Przy skurczach wiesz że na pewno coś się dzieje... Zobacz nawet ile się Nawijka męczyła...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 09:30   #2498
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja spie w pokoju z maluszkiem i albo spi w swoim lozeczku albo jak mi sie juz nie chce go odkladac to spi ze mna jak spi w lozeczku tez o dobrze slychac jak sie obudzi glodny

kurde mam schiza czy usłyszę Maluszka jak będziemy sobie drzemali

wcześniej myślałam, że wody lepsze bo się ich nie przegapi a ze skurczami to nie wiem, czy będę wiedziała kiedy jechać i czy to te właśnie ale w sumie co będzie to będzie

a Ty fewcia masz jakieś skurcze?

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-02-18 o 09:31
Stary 2013-02-18, 09:33   #2499
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

wcześniej myślałam, że wody lepsze bo się ich nie przegapi a ze skurczami to nie wiem, czy będę wiedziała kiedy jechać i czy to te właśnie ale w sumie co będzie to będzie
cytując Lady Whisper- jak ci zacznie dupe urywac to bedziesz wiedziała, że to te i że to już

Szklanka- wymeczyłas sie bidulo, ale najwazniejsze że dzidziunia zdrowiutka, a teraz sie juz nie pamieta no nie? ja rodziłam 14 godz, leciałam przez rece, partych ponad godzine, młody dwukrotnie okręcony pępowiną, nacieta do samej d.py, ale jak go zobaczyłam to bym mogla od razu jeszcze raz przez to przechodzic
Stary 2013-02-18, 09:37   #2500
bokeh
Zakorzenienie

Gratulacje dla Nawijki i Neti!

Moja Hania jak co rano prezy sie kwika steka zal mi jej wczoraj kupilismy biogaie mam nadzieje ze pomoze. Nie lubie kiedy nie wiem jak jej pomoc !

Na dodatek tz pojechal do warszawy i wroci w nocy :/

Milego dnia dziewczyny i grzecznych dzieciaczkow bez kolek i wzdec!
Stary 2013-02-18, 09:40   #2501
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
cytując Lady Whisper- jak ci zacznie dupe urywac to bedziesz wiedziała, że to te i że to już

Szklanka- wymeczyłas sie bidulo, ale najwazniejsze że dzidziunia zdrowiutka, a teraz sie juz nie pamieta no nie? ja rodziłam 14 godz, leciałam przez rece, partych ponad godzine, młody dwukrotnie okręcony pępowiną, nacieta do samej d.py, ale jak go zobaczyłam to bym mogla od razu jeszcze raz przez to przechodzic
zapamiętam, zapamiętam

powiem Wam, że ja już jestem na etapie, że mi jest wszystko jedno co ze mną zrobią, wcześniej miałam chęć zrobienia planu porodowego ( u mnie w szpitalu to można powiedzieć obowiązkowe) a teraz to chcę po prostu urodzić zdrowego Dzidziusia i mieć go już przy sobie, nieważne po ilu godzinach porodu czy bólu. Do tego jak mi Mały wczoraj przestał się rano ruszać to myślałam, że zwariuję ze strachu. Już wolę rodzić niż się o niego codziennie martwić, czy coś mu się w brzuchu nie dzieje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 09:47   #2502
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
a Ty fewcia masz jakieś skurcze?
Troszkę pobolewa mnie brzuch, napina się tak mocno,a poza tym cisza... Ogarnia mnie już ogromna frustracja !!
Do tego TŻ wyjeżdża na cały tydzień, a to ostatni tydzień ciąży i troszkę się martwię bo zostaję całkowicie sama(
Stary 2013-02-18, 09:50   #2503
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
a jeśli chodzi o czerwone newsy... Nawijka napisała: "Kubus przyszedł na świat o 16.40 SN - 3725g, 56 cm. Ból okropny!!! 14,5 h mnie trzymało przez to, że najpierw wody odeszły, ale oczywiście warto! Wzięłam znieczulenie i nie żałuje- rozwarcie szybciej poszło! Pozdrawiam!'
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39296598]neti urodziła Antoś dorodny facet 4600 i 57 cm, był źle ułożony więc cc.
[/QUOTE]
Ooo pięknie. Ogromne gratulacje
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam czy u nas skok minąl czy jest czy co bo naje sie przebrany, a na przykład drze się i jak go wezmę pionowo na ręce to spokój i rozgląda się na około, na wszystko patrzy tak:
no i częściej głodny ..
Hope a z buziulki już poschodziło mu to paskudztwo po tej maści? A jakie Dawidek miał kupy jak jeszcze jadłaś nabiał, nie dało się wywnioskować że coś jest nie tak? Tylko te zmiany na buzi były objawem czy coś jeszcze lekarz mówił?

Cytat:

Pytanie odnośnie połogu:

Dziwnie mam z krwawieniem. Bo intensywnie było tylko przez 2 dni. Od 3 dnia było coraz bardziej skąpo, tak jak przy końcówce okresu. I już parę razy miałam przekonanie, że to koniec krwawienia, bo nic się nie działo, a potem znowu plamienie. I takie male plamienia mam cały czas - np po kilkunastu godzinach kiedy jest czysto, przychodzi plamienie. Przez to cały czas muszę podpasek używać i już mnie to drażni, bo już z 10 razy myślałam, że to koniec a potem znowu.

Ile to u was trwało??
U mnie było tak samo, już się cieszyłam że koniec a następnego dnia z nowu. Zupełnie przestałam plamić jakoś w 5 tygodniu.
Cytat:
A jak wy dziewczyny poznajecie, że dziecko chce piersi?
Poza np zjadaniem własnych rączek (moja tak robi:P)
Pytam zwłaszcza te z Was które piszą, że dziecko przy piersi co godzinę itp, bo tak "chciało" - po czym poznajecie??
Zjada rączki ale też np kocyk czy ręcznik którym jest nakryty; odchyla do tyłu główkę rozdziawiając przy tym buźkę, płacze charakterystycznie ("głee").

Cytat:
Też się bałam bo ja to zawsze miałam taki twardy sen że z łóżkiem można mnie wynieść i np nie słyszałam jak męża budzik dzwonił rano do pracy. Teraz słyszę najmniejsze stęknięcie synka

I jeszcze jedno. Dziewczyny nie pamiętam której TŻ jeździ do Niemiec do pracy. Potrzebuję coś z tamtejszej apteki. Bardzo proszę o kontakt
Stary 2013-02-18, 09:53   #2504
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Troszkę pobolewa mnie brzuch, napina się tak mocno,a poza tym cisza... Ogarnia mnie już ogromna frustracja !!
Do tego TŻ wyjeżdża na cały tydzień, a to ostatni tydzień ciąży i troszkę się martwię bo zostaję całkowicie sama(
nie martw się, może Dzidziuś poczeka na tatusia a jak zechce wyjść wcześniej to sobie i tak dasz radę
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Też się bałam bo ja to zawsze miałam taki twardy sen że z łóżkiem można mnie wynieść i np nie słyszałam jak męża budzik dzwonił rano do pracy. Teraz słyszę najmniejsze stęknięcie synka
właśnie tak samo sprawa wygląda u mnie to może nie prześpię płaczącego Kubusia

dziewczyny, w pytaniu na śniadanie mówią coś o rozstępach w ciąży... już się skończyło

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-02-18 o 09:57
Stary 2013-02-18, 09:54   #2505
LadyWhisper
Zakorzenienie

Nancy, jak urodzisz to bedziesz sie bala 100x barzdiej o malenstwo ja tak mam, ale ja matka schiz jestem i co 10 min sprawdzam, czy dycha
Oczywiscie, ze pilnuje, lubi sie zaryc noskiem w kanape i mimo, ze ma jak oddychac, to zawsze mu glowke przekrecam jednak
I kurcze, zal mi go strasznie, bo ewidentnie na pleckach sie meczy, budzi sie co chwile, nie wysypia i jest marudny, a na brzusiu - anioleczek! Ale na noc nie ma opcji, ze go na brzuchu zostawie.

Neti! ale cudownie, gratulacje serdeczne, a jakie chlopisko

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 09:55   #2506
badziabadzia
Zakorzenienie

Debrah, poznalam, ze puste, bo niunia lapala, niby ssala i w placz.. to sprobowalam cos wycisnac, nic nie polecialo, zaczelam majstrowac laktatorem i ani kropelki, a ciagnelam z pol godz
Stary 2013-02-18, 09:57   #2507
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moj jak jest glodny to piastki polyka, w sumie wszystko co jest dookola niego
Najsmieszniej jak jest glodny, chce mu dac buziaka, nachylam sie, a on zasysa moj nos no i oczywiscie koncert jest na pol bloku

Co do spania to nasz spi z nami w lozku w nocy, w dzien zazwyczaj na kanapie lub lezaczku, do lozeczka odkladam jak wiem, ze ma bardzo mocny sen i nie bedzie krzyku, ostatnio strasznie sie boi sam zostawac, normalnie az widac przerazenie w oczkach, mimo, ze glaszcze, tule, caluje to i tak sie boi, wiec lozeczko poszlo w odstawke

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-02-18 o 10:00
Stary 2013-02-18, 10:00   #2508
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Ja też tak myślę, mimo że jeszcze niedoświadczona Przy skurczach wiesz że na pewno coś się dzieje... Zobacz nawet ile się Nawijka męczyła...

Cytat:
Napisane przez eff8
Ja mam skurczyki codziennie, co godzinne co dwie i tydzień temu na wizycie miałam 2 cm rozwarcia to co jak jak trafie na porodówkę to mogę mieć nawet i 5 cm?

Lece na miasto mam dużo spraw do pozałatwiania.
Stary 2013-02-18, 10:02   #2509
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
nie martw się, może Dzidziuś poczeka na tatusia a jak zechce wyjść wcześniej to sobie i tak dasz radę

właśnie tak samo sprawa wygląda u mnie to może nie prześpię płaczącego Kubusia

dziewczyny, w pytaniu na śniadanie mówią coś o rozstępach w ciąży... już się skończyło
Nie wiem czy poczeka, bo od samego początku robi nam same psikusy Tyle,że u mnie siedzi na razie na pupci, więc może nie będzie takich silnych skurczy, to się sama zawiozę do szpitala Ale większość dziewczyn rodzących mówiła,że lepiej jak ktoś jest obok... Nie lubię zostawać sama... I tak nie ma Go całymi dniami

Na pewno nie prześpisz Ja to chyba się już przygotowuję do niespania w nocy, bo cierpię od paru dni na straszną bezsenność

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 10:02   #2510
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nancy, jak urodzisz to bedziesz sie bala 100x barzdiej o malenstwo ja tak mam, ale ja matka schiz jestem i co 10 min sprawdzam, czy dycha
Oczywiscie, ze pilnuje, lubi sie zaryc noskiem w kanape i mimo, ze ma jak oddychac, to zawsze mu glowke przekrecam jednak
I kurcze, zal mi go strasznie, bo ewidentnie na pleckach sie meczy, budzi sie co chwile, nie wysypia i jest marudny, a na brzusiu - anioleczek! Ale na noc nie ma opcji, ze go na brzuchu zostawie.

oj to u mnie też może się rozwinąć taki schiz, coś czuję... Bo ja to już teraz wszystkim się sraczkuję a co będzie jak Mały będzie na świecie
Stary 2013-02-18, 10:04   #2511
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja mam skurczyki codziennie, co godzinne co dwie i tydzień temu na wizycie miałam 2 cm rozwarcia to co jak jak trafie na porodówkę to mogę mieć nawet i 5 cm?

Lece na miasto mam dużo spraw do pozałatwiania.
Jak będziesz miała 5cm to tylko się cieszyć, że w miarę bezboleśnie do tego doszłaś

Może to "latanie" po mieście przyspieszy poród?
Stary 2013-02-18, 10:06   #2512
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

a moja odwrotnie, na brzuszku nie za bardzo lubi, nie wiem jak ją zachęcić. Na pleckach lubi i na boczku też
ja też ciągle sprawdzam

Cytat:
Moj jak jest glodny to piastki polyka, w sumie wszystko co jest dookola niego
Najsmieszniej jak jest glodny, chce mu dac buziaka, nachylam sie, a on zasysa moj nos no i oczywiscie koncert jest na pol bloku

Co do spania to nasz spi z nami w lozku w nocy, w dzien zazwyczaj na kanapie lub lezaczku, do lozeczka odkladam jak wiem, ze ma bardzo mocny sen i nie bedzie krzyku, ostatnio strasznie sie boi sam zostawac, normalnie az widac przerazenie w oczkach, mimo, ze glaszcze, tule, caluje to i tak sie boi, wiec lozeczko poszlo w odstawke
nooo z tym nosem to u mnie tak samo:haha ha:
u mnie w nocy dzidzia spi w wózku, cholera, niby łózeczko tak blisko ale tak blizej mam ja przy sobie ale juz ja staram sie zanosic do lozeczka a tak w dzien to łózeczo, lezaczek, np jak na brzuszku jest to na kanapie kima.

dzis ma przyjsc poloznaaaaaaaa, wysprzatalam, i musze siebie ogarnac i jechac znowu praktyki zalatwiać wczoraj bylam u tesciowej z malutką, robilismy test fotelika, musialam sama ja zatargać do samochodu, sama zapiąć itd i jechala z przodu samochodu, bo bede juz z nia jezdzic od przyszlego tygodnia tak to tzt robil.

ach ide sie ogarniać

Gratulacje dla Neti, ale kolosek

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 10:07   #2513
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Jak będziesz miała 5cm to tylko się cieszyć, że w miarę bezboleśnie do tego doszłaś

Może to "latanie" po mieście przyspieszy poród?

No nie wiem czy tak fajnie, a co jak trafię za późno? Nie no gadam już głupoty.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 10:09   #2514
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy poczeka, bo od samego początku robi nam same psikusy Tyle,że u mnie siedzi na razie na pupci, więc może nie będzie takich silnych skurczy, to się sama zawiozę do szpitala Ale większość dziewczyn rodzących mówiła,że lepiej jak ktoś jest obok... Nie lubię zostawać sama... I tak nie ma Go całymi dniami

Na pewno nie prześpisz Ja to chyba się już przygotowuję do niespania w nocy, bo cierpię od paru dni na straszną bezsenność
ale to chcesz sama samochodem jechać?
Ja też nie lubię zostawać sama, nawet teraz to mam takiego stresa jak sama zostaję a małżon idzie do pracy, niby wiem, że mogę do niego zadzwonić i on za jakieś pół godziny będzie ale mimo wszystko...
Strasznie bym nie chciała odstawić akcji, że ja myślę, że coś się dzieje on się zwalnia, przyjeżdża, jedziemy na ip a tam się okazuje, że to fałszywy alarm.
Dasz sobie radę a myślę, że jak się dowie, że Maluszek jest już na świecie to stanie na głowie, żeby do Was przyjechać
Stary 2013-02-18, 10:09   #2515
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno. Dziewczyny nie pamiętam której TŻ jeździ do Niemiec do pracy. Potrzebuję coś z tamtejszej apteki. Bardzo proszę o kontakt
Mój
Stary 2013-02-18, 10:10   #2516
badziabadzia
Zakorzenienie

Neti . gratulacje!

Nancy, ja w dzien odkladam malutka do lozeczka, a w nocy spi z nami jakos bezpieczniej sie czuje jak mam ja blizej

Nasza malutka jak jest glodna to wypycha jezyk . Albo wlasnie piastki wcina

Ktora nastepna do rozpakowywania? Widze, ze lutowki zwiekszaja tempo
Stary 2013-02-18, 10:11   #2517
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
trafisz już tak, że jak Cię zbadają to każą Ci przeć i poród będzie ekspresowy
Stary 2013-02-18, 10:13   #2518
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Żadne głupoty, ja też myślę,że jak się zacznie wcześniej niż planowana cc, to zbagatelizuję to i pojadę do szpitala za późno... To chyba takie normalne obawy nas w dwupaku
Stary 2013-02-18, 10:13   #2519
LadyWhisper
Zakorzenienie

Iffonka, ja chodzilam z 2cm, rozwarcia na pewno k.tygodnia, potem odeszly mi wody i na porodowce sie okazalo, ze mam 4-5cm potem to juz droga przez meke

W naszym wozku spi kot :/ nic nie pomaga, nakrywamy, naciagamy, skladamy, zawsze wlezie

Stary 2013-02-18, 10:14   #2520
e_vel
Wtajemniczenie

Neti, Nawijka gratulacje

ja tak na szybko wrzucam jedno zdjęcie z chrzcin - więcej będzie jak je dostanę teraz uciekam wysprzątać dom
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chrzciny.jpg (55,9 KB, 61 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości