|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
![]() Cytat:
tego Ci życzę z całego serca ![]() Cytat:
Dziewczyny, jak u Was z tymi zaparciami u Maluszków? Jak sobie z tym radzicie? |
|||
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39296598]neti urodziła
Antoś dorodny facet 4600 i 57 cm, był źle ułożony więc cc. Gratulacje ogromne! [/QUOTE]GRATULACJE |
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak spi w lozeczku tez o dobrze slychac jak sie obudzi glodny ![]() hmm wg mnie lepsze skurcze bo przynajmniej wiadomo ze rozwarcie sie juz robi
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NETI- gratuluje ![]() która kolejna? jesli chodzi o spanie to mój mały w nocy zasypia sam w łózeczku i w łóżeczku spi bo nie chce uczyc z nami. Budzi sie na jedzenie to zaczyna skrzeczec ale nie plakac, takze sie budze jak go uslysze,a łóżeczko mam bezposrednio koło łóżka- wyciagam reke i dotykam Bartula na leżąco. w ciągu dnia spi na rozłozonej kanapie w salonie |
|
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Moa wcześniej nie miała problemów, kupa była kilka razy na dzień. Ale gazy nie odchodziły, więc zaczęliśmy dawać espumisan, gazy odchodzą choć i tak pręży się przy tym strasznie, ale teraz znowu kupa 1 na 2-3 dni.
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej jak sie zaczyna skurczami i to zeby jeszcze z brzucha były a nie krzyżowe
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wcześniej myślałam, że wody lepsze bo się ich nie przegapi a ze skurczami to nie wiem, czy będę wiedziała kiedy jechać i czy to te właśnie ale w sumie co będzie to będzie ![]() a Ty fewcia masz jakieś skurcze? Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-18 o 09:31 |
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szklanka- wymeczyłas sie bidulo, ale najwazniejsze że dzidziunia zdrowiutka, a teraz sie juz nie pamieta no nie? ja rodziłam 14 godz, leciałam przez rece, partych ponad godzine, młody dwukrotnie okręcony pępowiną, nacieta do samej d.py, ale jak go zobaczyłam to bym mogla od razu jeszcze raz przez to przechodzic
|
|
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Nawijki i Neti!
Moja Hania jak co rano prezy sie kwika steka zal mi jej wczoraj kupilismy biogaie mam nadzieje ze pomoze. Nie lubie kiedy nie wiem jak jej pomoc !Na dodatek tz pojechal do warszawy i wroci w nocy :/ Milego dnia dziewczyny i grzecznych dzieciaczkow bez kolek i wzdec!
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem Wam, że ja już jestem na etapie, że mi jest wszystko jedno co ze mną zrobią, wcześniej miałam chęć zrobienia planu porodowego ( u mnie w szpitalu to można powiedzieć obowiązkowe) a teraz to chcę po prostu urodzić zdrowego Dzidziusia i mieć go już przy sobie, nieważne po ilu godzinach porodu czy bólu. Do tego jak mi Mały wczoraj przestał się rano ruszać to myślałam, że zwariuję ze strachu. Już wolę rodzić niż się o niego codziennie martwić, czy coś mu się w brzuchu nie dzieje. |
|
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2503 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Antoś dorodny facet 4600 i 57 cm, był źle ułożony więc cc. [/QUOTE] Ooo pięknie. Ogromne gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I jeszcze jedno. Dziewczyny nie pamiętam której TŻ jeździ do Niemiec do pracy. Potrzebuję coś z tamtejszej apteki. Bardzo proszę o kontakt ![]()
|
|
#2504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak zechce wyjść wcześniej to sobie i tak dasz radę ![]() Cytat:
to może nie prześpię płaczącego Kubusia ![]() dziewczyny, w pytaniu na śniadanie mówią coś o rozstępach w ciąży... już się skończyło
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-02-18 o 09:57 |
||
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, jak urodzisz to bedziesz sie bala 100x barzdiej o malenstwo
ja tak mam, ale ja matka schiz jestem i co 10 min sprawdzam, czy dycha![]() Oczywiscie, ze pilnuje, lubi sie zaryc noskiem w kanape i mimo, ze ma jak oddychac, to zawsze mu glowke przekrecam jednak I kurcze, zal mi go strasznie, bo ewidentnie na pleckach sie meczy, budzi sie co chwile, nie wysypia i jest marudny, a na brzusiu - anioleczek! Ale na noc nie ma opcji, ze go na brzuchu zostawie. Neti!
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, poznalam, ze puste, bo niunia lapala, niby ssala i w placz.. to sprobowalam cos wycisnac, nic nie polecialo, zaczelam majstrowac laktatorem i ani kropelki, a ciagnelam z pol godz
|
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Moj jak jest glodny to piastki polyka, w sumie wszystko co jest dookola niego
Najsmieszniej jak jest glodny, chce mu dac buziaka, nachylam sie, a on zasysa moj nos ![]() Co do spania to nasz spi z nami w lozku w nocy, w dzien zazwyczaj na kanapie lub lezaczku, do lozeczka odkladam jak wiem, ze ma bardzo mocny sen i nie bedzie krzyku, ostatnio strasznie sie boi sam zostawac, normalnie az widac przerazenie w oczkach, mimo, ze glaszcze, tule, caluje to i tak sie boi, wiec lozeczko poszlo w odstawke
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-02-18 o 10:00 |
|
|
|
#2508 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lece na miasto mam dużo spraw do pozałatwiania.
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle,że u mnie siedzi na razie na pupci, więc może nie będzie takich silnych skurczy, to się sama zawiozę do szpitala Ale większość dziewczyn rodzących mówiła,że lepiej jak ktoś jest obok... Nie lubię zostawać sama... I tak nie ma Go całymi dniami Na pewno nie prześpisz Ja to chyba się już przygotowuję do niespania w nocy, bo cierpię od paru dni na straszną bezsenność |
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może to "latanie" po mieście przyspieszy poród?
|
|
|
|
|
#2512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moja odwrotnie, na brzuszku nie za bardzo lubi, nie wiem jak ją zachęcić. Na pleckach lubi i na boczku też ja też ciągle sprawdzam Cytat:
u mnie w nocy dzidzia spi w wózku, cholera, niby łózeczko tak blisko ale tak blizej mam ja przy sobie ale juz ja staram sie zanosic do lozeczka a tak w dzien to łózeczo, lezaczek, np jak na brzuszku jest to na kanapie kima. dzis ma przyjsc poloznaaaaaaaa, wysprzatalam, i musze siebie ogarnac i jechac znowu praktyki zalatwiać wczoraj bylam u tesciowej z malutką, robilismy test fotelika, musialam sama ja zatargać do samochodu, sama zapiąć itd i jechala z przodu samochodu, bo bede juz z nia jezdzic od przyszlego tygodnia tak to tzt robil. ach ide sie ogarniać ![]() Gratulacje dla Neti, ale kolosek
|
|
|
#2513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie wiem czy tak fajnie, a co jak trafię za późno? Nie no gadam już głupoty.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie lubię zostawać sama, nawet teraz to mam takiego stresa jak sama zostaję a małżon idzie do pracy, niby wiem, że mogę do niego zadzwonić i on za jakieś pół godziny będzie ale mimo wszystko... Strasznie bym nie chciała odstawić akcji, że ja myślę, że coś się dzieje on się zwalnia, przyjeżdża, jedziemy na ip a tam się okazuje, że to fałszywy alarm. Dasz sobie radę a myślę, że jak się dowie, że Maluszek jest już na świecie to stanie na głowie, żeby do Was przyjechać
|
|
|
|
|
#2515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Neti
. gratulacje!Nancy, ja w dzien odkladam malutka do lozeczka, a w nocy spi z nami Nasza malutka jak jest glodna to wypycha jezyk . Albo wlasnie piastki wcina Ktora nastepna do rozpakowywania? Widze, ze lutowki zwiekszaja tempo
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Iffonka, ja chodzilam z 2cm, rozwarcia na pewno k.tygodnia, potem odeszly mi wody i na porodowce sie okazalo, ze mam 4-5cm
potem to juz droga przez meke W naszym wozku spi kot :/ nic nie pomaga, nakrywamy, naciagamy, skladamy, zawsze wlezie
|
#2520 |
|
Wtajemniczenie
|
Neti, Nawijka gratulacje
ja tak na szybko wrzucam jedno zdjęcie z chrzcin - więcej będzie jak je dostanę teraz uciekam wysprzątać dom
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

tego Ci życzę z całego serca

bo naje sie przebrany, a na przykład drze się i jak go wezmę pionowo na ręce to spokój i rozgląda się na około, na wszystko patrzy tak: