|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
w c&a przeceny !!!
![]() właśnie kupiłam młodemu 2 swetry i dres a sobie koszulę ![]() http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...0bluzy/92534/1 http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...0bluzy/94048/1 http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...estawy/89554/2 http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...0nocne/96129/1 przesyłka przy płatności kartą za free
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
pawie oczko ja też już mam 10 kg na plusie ![]() u mnie też takie śniadanko ![]() axella za 30 tc
|
|
|
|
|
#3423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się właśnie takiego dużego dziecka boję - a mój aplikuje na podobne wymiary![]() Mój też wstaje przed 5 - codziennie - a nasza mała razem z nim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko u nas wyjazd najpóźniej musi być w sierpniu bo Z. zaczyna szkołę we wrześniu - potem dopiero w ferie i tak się zastanawiam czy właśnie z takim 3 m-czny maluchem nie pojedziemy tylko nad morze tu w Polsce a potem w lutym gdzieś pod palmę ![]() Ehh zobaczy się - ale gdzieś jechać trzeba bo oszaleję ![]() A co do zostawiania maluszka na dłużej to ja nie miałabym obiekcji.. Ale pamiętam że małą zostawiliśmy na tydzień dopiero jak miała 2,5 roku ... ;-P Teraz chyba będę miała inne podejście..
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-02-18 o 10:20 |
|||
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rożek chce tylko i wyłącznie dla TŻta |
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
no to on normalnie wstaje 5:20 - więc dziś całe 40 minut wcześniej musiał
trageeedia
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj wstałam zaraz po nim i już wychodząc z sypialni mówiłam "idę sikać". Niestety mąż się tak przyzwyczaił, że o tej godzinie jest sam na nogach, że jak poprzednio wstałam tak rano sikać, to kazał mi sygnalizować swoją obecnosć, bo zawału mało nie dostał. A ja sobie grzecznie czekałam w ciemnym korytarzu (bo światło o tej godzinie razi) za drzwiami ubikacji na swoją kolej.
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-02-18 o 10:29 |
|
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wstaję tylko na siku, posyłam buziaka i się zakopuję pod kołdrą |
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Dla zasady, że się śmieję to nie pośpię, a jak już nie śpię to można zrobić śniadanie .... cel by się znalazł.
|
#3430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja swojemu też zafundowałam kilka razy taką rozrywkę
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie nasze dziecię będzie dużo podróżować i mam nadzieję, że się szybko zaadoptuje
|
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja parę razy byłam taka dobra i na dobre mi to nie wyszło mój by w życiu nie wstał |
|
|
|
|
#3433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak mogłam spać to nie wstawałam - nawet na siku A teraz wstaję razem z nimi. tzn chwilę po nich bo zanim się zwlekę z brzucholem z łóżka to się schodzi
|
|
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też śpioch, ale niestety, taka praca... A lepsza taka niż żadna...
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdy taka dobra nie byłam
![]() Ale wiem, że żona kuzyna wstaje razem z nim, robi mu śniadanie do pracy, razem jedzą śniadanie, on idzie do pracy a ona wraca spać, bo nie pracuje tylko studiuje zaocznie. No ale to o 6 rano a nie o 5 ... chociaż ja bym i tak chyba nie wstała. Ale jak kto sobie chłopa wychowa tak ma ![]() A, no i mój w domu śniadania nie je ani kawy nie pije, dopiero w pracy.
|
#3436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
im szybciej tym lepiej ![]() nie wiem jak pomalować sobie pazurki u nóg
|
||
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Mysia ten sweterek dla młodego jest uroczy
![]() Cytat:
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka tam zaszła w ciążę w podróży poślubnej Mieszkali w tym hotelu na wyspie palmie Przepięknie tam jest ehhh... Raj na ziemi.. Moja koleżanka leciała z usa do pl z taką małą dzidzią - jak trzeba to się da;-) Lot 12h....
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-02-18 o 10:41 |
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie wiem przeważnie kiedy mąż wstaje, budzę się rano a jego już nie ma. No chyba, ze chce mi się siusiu to jakoś wyczuwam, że wstaje i idę za nim. Przy okazji o buziaka się upomnę
|
#3440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
doszły mi próbki z johnsona.
od października szły |
|
|
|
#3442 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skompletowałam koszyk po czym okazało się, ze połowy rzeczy nie ma i zamóienie było na mniej niż 59 zł i nie chciało mi przepuścić już któryś raz z kolei mam tak z C&A. Jakoś nie jest mi dane nic tam kupićCytat:
właśnie ja nie wiem jakie to jest 3-miesięczne dziecko w obejściu, bo jak już takie w miarę ustabilizowane to może można gdzies zabrać... my z ciepłymi wakacjami bardziej we wrzesień celujemy, żeby nie było upałów, ale my to w ogóle nie mamy pojęcia jak się z dzieckiem obchodzic, co ono będzie lubić, jak reagować na temperatury, więc na naszym polskim lecie przetestujemy i się pomyśli. I tak jak coś uderzymy w lasta Ale powiem Ci, że też mnie już nosi, zwłaszcza, że dla nas właśnie marzec-kwiecień to okres na wyjazdy a ja się będę z brzuchem turlać, więc jak tylko będzie można to wybywam odpocząć na leżaczek![]() Hehe mówisz, że nie wyzywałabyś od wyrodnych matek jakbym sobie poleciała na tydzień ponurkować bo jak mówię o tym znajomym to reakcje sa takie jakbysmy byli jacys wyrodni z reszta zobaczymy, może nas tak rodzicielstwo wciągnie, że zabierzemy bobasa na łódź ale wtedy tez się znajdą tacy co nas będą chcieli zlinczować
|
||
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstawałam razem z TŻtem i śniadanko, kanapeczki. Po kilku latach mi przeszło a on się musiał odzwyczaić...Ja nawet nie wiem jak je obciąć - nie wspominając o malowaniu
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() że też nie da się na chwilę odczepić tej głupiej nogi, a potem przyczepić znów.. |
|
|
|
|
#3445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj nasze też zamysł jest taki, że będzie dużo podróżować tylko oby to lubiła, bo też nie chce maluszka męczyć. Ale ponoć takim maluchom jest obojętne gdzie są, więc liczę, że będzie z niej mały podróżnik 2h w samolocie luzik![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- ja mam niepomalowane nie lubię tak nawet patrzyłam ile kosztuje pedicure u takiej dojeżdżającej do domu kosmetyczki i kurde ceny normalne jak w salonie to już wolę spacer zrobić, ale też mi szkoda kasy na coś co mogę sama zrobić... tzn. teraz nie mogę bez uciskania brzucha, więc może byłoby to jakieś wytłumaczenie, ale wolę za to coś kupić z wyprawki.A mąż mi pedi nie zrobi, wystarczy, że mi nogi goli |
|
|
|
|
#3446 | ||
|
Zakorzenienie
|
wow
Cytat:
![]() W porzyszłym roku to mi wisi i polecimy we wrześniu gdzieś z maluchami - jakoś się w szkole wytłumaczę ale teraz na samym starcie nie mogę małej tego zrobić![]() Wyrodna matka? No daj spokój - każdy ma prawo do chwili dla siebie ![]() Mój TŻ wczoraj wpadł na "genialny pomysł", żebym odciągnęła mleko - pomroziła na zapas i zostawimy malucha a sami z Z. polecimy na wakacje Moja teściowa skwitowała, że zobaczymy czy nadal będzie taki mądry jak mały się urodzi ![]() Tak naprawdę teraz to nawet nie ma co planować, bo dziecko może być chorowite albo darcioch i wtedy się nie ma siły nawet myśleć o jakimkolwiek wyjeździe.. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Tylko nogi? ![]() To go zagoń do roboty
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś wymyślę.. może pędzelek od lakieru przyczepię do szczotki od miotły... hmmm ![]()
|
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i w sumie może córkę by dziadkowie wyprawili do szkoły za jednym zamachem?Eh za rok to już będzie marzenie (hope so ). Własnie nie ma co planować, bo wszystko nam wyjdzie w nasze oby piękne polskie lato.
|
|
|
|
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Emirates lata od niedawna z Warszawy do Dubaju i spokojnie można za tysiaka w obie strony polecieć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zwykle wstajemy podobnie, także śniadanie jemy razem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

za 30 tc

A teraz wstaję razem z nimi. tzn chwilę po nich bo zanim się zwlekę z brzucholem z łóżka to się schodzi