|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Tak, tak - właśnie ta mi się bardziej podoba
Już mam taki mętlik z tymi wózkami, że masakra.
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
właśnie!proszek w lidlu!
dzięki za przypomnienie, trzeba się będzie wybrac.. i witam się w 30tc ![]() |
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dasz radę:P moja przyjaciółka pojechała w 33 nad morze i spacerowała po kilka km a tam masz tylko wysiedzieć, ja właśnie policzyłam, że jak będę pracować do kwietnia to coś 31 tygodnia będzie, mam nadzieję, że nie będę się jeszcze toczyć![]() moja też jasna i na razie kończy się w połowie drogi do pępka, ale czuję, że ściemnieje, a propo cholernie się zdziwiłam jak zobaczyłam u mojej przyjaciółki 2,5 miecha po porodzie dalej ciemną...
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
reakcja nr.1: SUPER! w końcu zobaczę małą! reakcja nr.2: zwiewam! nie jestem jeszcze gotowa ![]() chyba powoli się zacznę stresować
|
|
|
|
#3396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2.nad ziajką też się zastanawiam, ale na razie prym wiedzie hipp 3.takie maluszk, jeszcze w brzuszku a już nas potrafią rozczulić 4. to teraz zabiłaś mi kolejnego ćwieka... myślałam o rożku i właśnie o usztywnianym. choć wiem, że to bardziej dla mnie i dla tatusia bo na początku pewnie będę bała się trzymać bezpiecznie dziecko Cytat:
2. zadowolona jesteś z termometru ? ![]() Cytat:
Cloche, Banka za Wasze wizyty i resztę wizytujących dzisiaj ![]() zaraz spradzę, kto tam jest wpisany w kalendarzu, bo nie pamiętam ![]() edit: już doczytałam jeszcze Pola wizytuje dzisiaj- więc trzymam
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-02-18 o 09:37 |
|||
|
|
|
#3397 | |
|
Raczkowanie
|
Witam
podczytuje was na bieżąco, ale nie miałam kiedy pisać.... mam jeszcze do zrobienia 80 zaproszeń ślubnych, ale co do nich siądę to po chwili boli mnie kręgosłup![]() Widziałam, ze przewijał się temat termometrów. Mój znajomy kupił termometr bezdotykowy. Jak mierzył dziecku temperaturę kilka razy pod rząd to za każdym razem wychodziła inna temperatura Potem doczytał w instrukcji: należy zmierzyć temperaturę kilkakrotnie i wyliczyć średniąCytat:
To tyle czas na rogalik i kakao
|
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obym urodziła tak mniej więcej w 38 tc, bo nie chce się kulać do 40-42 tc![]() właśnie ja dlatego nie chcę tej linii zbyt ciemnej, bo ona tak ekspresowo nie znika a w planach mam wakacje w ciepłych krajach jakieś 3-4 miesiące po porodzie a jak będzie to najwyżej domaluję poziome kreski i będą udawały kaloryferMi też się zaczęła do pępka a teraz sięga tak z 10 cm nad pępek, ale nie ciemnieje póki co. W sumie nawet mi się podoba
|
|
|
|
|
#3399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smacznego ![]() z tym termometrem to masakra. dla mnie bezdotykowy odpada w przedbiegach.. ale nie wiem co zamiast tego ![]() AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAA!!!!!!!!!!! nie pochwaliłam się!!! Mam znów moją kochaną,najlepszą pracę ! ![]() Ten facet,któremu ilustrowałam podręczniki (nawet jestem oficjalnie jako autor hehe Jutro rozmowa i do dzieła ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
hahahha, też sobie narysuję.. będę udawać,że jestem fit
|
||
|
|
|
#3400 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, sukienki szyte na miarę, każda z dziewczyn sama soie wybierała krój. Mi tylko zależało na tym, by były z jednego materiału ![]() Ja też w sumie nie znam nikogo innego, z poza naszego grona. A wymyśliłyśmy to przed pierwszym ślubem i tak zostało ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale myślę też o czymś w tym stylu, żeby otulać maleństwo:http://www.lamillou.com/shop/la-mill...-by-anna-mucha nie koniecznie ten, bo cena powala ale coś na tę modłę.Cytat:
No proszę, jedna się chociaż cieszy z tej ciemnej krechy! U mnie jest już bardzo ciemna i dłuuuuga, do tego krzywa ale spoczko, jak od Sofci to może być ![]() Ja już po badaniach. Obyło się bez kolejek, aż byłam w szoku. Miałam morfologie i przeciwciała i tym razem poszłam na czczo, bo ostatnio jak miałam morfo to pielęgniarka powiedziała, że śniadanie może zaburzyć wynik na szczęście jakoś dałam radę...Cloche, Pola i Banka -trzymam mocne za wizyty!
|
||||||
|
|
|
#3401 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ja też mam już tę linię, dosyć długą, bo jeszcze sporo nad pępkiem ale taką delikatną, cienką. Mogłaby taka zostać i nie ciemnieć .. nawet mi się podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Moja "kuzynka" urodziła w nocy córeczkę. Tyle tylko wiem, bo jej siostra musiała się pochwalić na fb, że jest ciocią. Od szczęśliwych rodziców jeszcze nie mam żadnego info, ale coś czuję, że jak moja mama się dowie to będzie linia zajęta i wszystkie informacje przepytane
|
#3403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma przecież czym Cytat:
To jest bardzo naturalny proces-raczej nie będziesz chciała malucha odkłądać do łóżeczka ![]() Przestań koszmary miałam senne z tymi wózkami i nic mądrego się z tego nie wyklułoTak- ale w domu mam też taki "zwykły" w razie gdyby mi baterie padły w tym elektrycznym ![]() Cytat:
A z maluszkiem lecicie? Pytam, bo mój TŻ mnie zaczął zasypywać ofertami wakacji a ja nie wiem co robić ![]() ![]() Trochę się boję z takim maleństwem lecieć gdzieś daleko i powiedzialam, że wystarczy nam polskie morze
|
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to jak wrócę do domu to sobie pooglądam Cytat:
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
#3406 | ||
|
Zakorzenienie
|
za 30tCytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie liczę na to, że mi szybko zejdzie, bo niestety już jest mocno widoczna...
|
||
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Już wiem co i jak. Mała urodziła się przez cc, ale nie wiem dlaczego ... 60cm i 4kg40 wagi.
|
#3409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---- Cześć Mąż poszedł dziś do pracy ![]() I musiał biedny wstać przed 5:00 bo miał spotkanie umówione z gościem od BHP. Ja przed chwilą wstałam i nawet udało mi się złożyć ogień Pół nocy nie spałam bo miałam nos zatkany, więc z otwartą buzią musiałam być i mi ciągle zasychało ale już jest chyba lepiej Nawet wczoraj trochę krwi się puściło, nie wiem czy to nie zatoki
|
|||
|
|
|
#3410 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 30 tc!Już niedługo, coraz bliżej... ![]() Cytat:
Super informacja!
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
za dzisiejsze wizyty trzymam mocno kciuki za kolejne tygodnie wielkie ![]() axella super ..widzisz wracasz do "formy"...praca a jak cieszy! ![]() pisałyście o rożkach..moim zdaniem jest to niezbędne ..szczególnie dla początkujących mam...w gorące dni można dziecko w samej koszulce włozyc i nie będzie mu gorąco...a tu i tak chodzi o pierwsze tylko tygodnie..dziecko otulone czuje się bezpieczne..i to też ma duże znaczenie..nie tylko wygoda dla mam i domowników ale i dla dziecka jakiś komfort ![]() jak dla mnie rożek całkowicie na tak....tylko Ja preferuje bez usztywniaczy....potem służy mi jako kołdereczka...lub mata...
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć poznałam na wizażu dziewczynę, która faktycznie bała się dziecko brać na ręce, dziwne to jak dla mnie
|
|
|
|
|
#3413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo duża i cieżka...pewnie były przeszkody
|
|
|
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3416 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i właśnie mam kilka wersji najpierw test jak się sprawdza jazda samochodem nad polskie morze, jak pójdzie gładko to jedziemy autem do Włoch lub na Chorwację/do Czarnogóry i Bośni. Jak będzie padaka z daleką jazdą autem to samolotem Kreta lub Teneryfa. Ogólnie chcieliśmy Karaiby zimą, ale nie wiem czy chcę takiego malucha zabierać w takie miejsca nie za bardzo skażone cywilizowanymi szpitalami, więc raczej zaczniemy bezpiecznie od basenu Morza Śródziemnego a najwyżej jak będzie miała półtorej roczku i się ją poszczepi na wszystkie pneumokoki i japońskie zapalenia mózgu to wio w świat oby tylko chciała współpracować, bo marzę o wyprawie we trójkę, ale jeśli będzie z niej maruda to zostanie z dziadkami jak my będziemy gdzieś na końcu świata a ją będziemy zabierać tylko w takie bardziej cywilizowane miejsca taki jest plan, ale ponoć nie będziemy w stanie zostawić dziecka z dziadkami, tak nam mówią dzieciaci znajomi, ciekawe jak to będzie![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Długa owszem, oni chyba coś przeczuwali bo mają ubranka od 62
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny jest. Jeszcze się zastanawiałam nam babyOno ale więcej osób polecało ten.Co to pokazywanie różnych temp to tam jest określony czas po jakim można zrobić następny pomiar. A jak ktoś mierzy pomiar za pomiarem to ja się wcale nie dziwie że wyjdzie jakiś błąd. Mi jak na razie pokazuje dobrze. Co do kosmetyków to mam zamiar używać serii babydream Asieni jak ja pytałam o badania w lab to mi panie powiedziały że każde badanie z krwi powinno być na czczo. |
|
|
|
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też dzisiaj poszedł po tygodniowym urlopie.
Nie powiem, szkoda mi tego wspólnego budzenia się, śniadań, wspólnego zasypiania o ludzkiej porze (Mąż jak pracuje do 21-22 już kima) i pewnie zaraz za tym zatęsknię. Ale z drugiej strony, niech sobie pracuje, może zatęskni trochę za mną i będzie bardziej znośny ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Kurczę, od kilku dni męczy mnie taka zgaga, że masakra- bez względu na to co zjem... Zgago precz!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

za Wasze wizyty i resztę wizytujących dzisiaj 

fajnie
ale coś na tę modłę.
na szczęście jakoś dałam radę...