|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
cześć
Cytat:
pytałam z ciekawości, pomyślałam, ze pewnie McKenziem pojechali, ale jak terapia manualna i PNF (dobrze dobrany i wykonany) to spoko ![]() Cytat:
wiesz, ze ja nigdy nie wchodzę do Bershki... BTW snilo mi się dzisiaj, ze byłyśmy razem u fryzjera Ty się farbowalas na brąz, a mnie chciała obcinać praktykantka - tak się przestraszyłam tego, ze się obudziłam Dzisiaj zaplanowałam piwo ze znajomymi, mam nadzieje, ze będzie milo ![]() W ogóle muszę kupić jakiś porządny stanik, ostatnio powyrzucalam wiekszasc co miałam
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-02-15 o 10:21 |
||
|
|
|
#4052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale prawda taka że w ogóle mi się widocznie mięśnie u kobiet nie podobają ![]() Muszę jechać zakupić w takim razie. Aczkolwiek ja wolałabym w ogóle zainwestować w coś co jest bezglutenowe a zarazem nie kukurydziane i ryżowe- moje dziecko ma bardzo ubogą dietę jeśli chodzi o węgle. Okazuje się że jest dużo sklepów netowych z produktami bezglutenowymi. Muszę zrobić porządne zamówienie. Ja muszę chleb piec- bo jednak dziecko to powinno uczyć sie jeść coś takiego jak kanapki. Cytat:
![]() A wiesz że dziś przeszło mi przez myśl żeby się na ciemny brąz przefarbować ![]() Przy piwie zawsze jest miło
|
|
#4053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mnie odcinek piersiowy przestał męczyć dzięki ćwiczeniom siłowym.piwo ze znajomymi i zakup stanika, ekstra plany Cytat:
Cytat:
Co do chleba - tutaj widziałam przepis na bezglutenowy: http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_c...96301-s28.html a i jeszcze mogę ci polecić fajny blog, gdzie jest dużo bezglutenowych posiłków na których widok ślina mi leci: http://smakoterapia.blogspot.com/ ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- tak sobie z ciekawości weszłam na stronę sklepu bezglutenowego, żeby sprawdzić, czy moja obawa przed etykietą gluten free jest słuszna: dwa pierwsze z brzegu produkty: Mąka razowa: krobia kukurydziana, mąka z siemienia lnianego, otręby grochu, otręby ryżowe, błonnik pokarmowy, sól, cukier, substancja zagęszczająca: guma guar. Makaron: skrobia kukurydziana, woda, mąka ryżowa, izolat białka grochowego, sól, substancja zagęszczająca: E 464, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości: E 575, barwnik: beta karoten ja podziękuję ![]() |
|||
|
|
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tylko po głowie ten brąz chodzi- ufarbować się nie zdecyduję - już wiem czym pachnie przechodzenie później na blond A pewnym jest ze za pół roku blond znowu bym chciała. Cytat:
Nie wiedziałam że kasza gryczana jest bezglutenowa...a to super że jest. Jakaś alternatywa. Kurde faktycznie slabo z tym składem..a moje dziecko tak sie domaga makaronu. Może uda mi się znaleźć jakiś lepszy ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Dzieki za ten link. Matko jakie przepisy super. Od razu sie zaśliniłam na widok kluseczków ziemniaczanych z soczewicą i suszonymi pomidorami. Robię jutro!!!! I udam się na polowanie kaszy jaglanej.
|
|
#4056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzis dzien bez cwiczen i juz mnie wyrzuty zzeraja
|
||
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja się pochwalę, że zrobiłam wczoraj Killera Na elementach cardio czasem maszerowałam zamiast paru pajacyków, ale dałam z siebie wszystko. Xzora, masz rację z tymi mięśniami nóg - w ogóle ich nie czuć. Już mam wrażenie, że po skalpelu bardziej się napracuję - mam na myśli pracę mięśni, bo generalnie po killerze lało się ze mnie strumieniami.Haniu, mi się nigdy taka sylwetka z mięśniami nie podobała, aż do czasu, jak zobaczyłam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=4z85Ik8bAcA Wiadomo, że można wyrzeźbić się jeszcze bardziej, ale jak dla mnie ta dziewczyna wygląda świetnie! Ja się muszę skupić na udach i tyłku. Jak widzę, brzuch mi i tak "spada", tak jakby przy okazji, a uda jednak nie - bardzo ciężko mi walczyć z "bryczesami". Cóż, nogi zawsze miałam mocniejsze od raszty i bardziej otłuszczone. Zmieniając temat, a propos dzieci - Ewa dziś mnie zapytała, dlaczego kupa śmierdzi ![]() Byliśmy dzisiaj na szopingu, potem u babci TŻ - młoda zasnęła nam w aucie o 18:30, po przyjeździe do domu wyciągnęliśmy ją, ściągnęliśmy dżinsy, kurtkę, czapkę i szalik i wsadziliśmy do łóżka - w rajtuzach, body, swetrze, bez kolacji Dodam, że Ewa już nie śpi za dnia.W trakcie szopingu byliśmy na obiedzie - Młoda wypluwała wszystko, oprócz kurczaka. TŻ stwierdził, że weźmiemy ją do McDonaldsa i kupimy hamburgera Zjadła połowę. Jest mi z tym źle i mam wyrzuty sumienia.Idę kulać sałatkę z kurczakiem. |
|
|
|
#4058 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
i tego będę się trzymać Cytat:
![]() Zauważyłam, ze w tym wątku przeważają córeczki ![]() Ciekawe ile ja przytyję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, ja zmieniałam różne smarowidła. Głównie oliwką z Babydream https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html , tylko że drażnił mnie jej zapach - nie mam ani jednego rozstępu po ciąży.
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Jak zwykle się nie wyspałam. |
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Widzę, że ostatnio w rozmowach dominują dwa wątki, pielęgnacyjny i dzieciowy... Ja wciąż się nie zmobilizowałam do ćwiczeń, ale za to postanowiłam odstawić słodycze na jakiś czas, bo mnie pogrążają. Już prawie tydzień wytrzymałam Myślę, że jak zrobi się bezśnieżnie, to zacznę znowu biegać...W kwestii dzieci - ostatnio dużo czasu spędzamy z dziećmi przyjaciół i wychodzi na to, że nawet mam sporo cierpliwości, jednak bunt dwu i trzylatka z permanentnym "nie" mnie nieco obezwładnia ![]() Ja dla odmiany cały tydzień się wysypiałam do bólu (mieliśmy urlop) i dziś nawet bez problemu się dobudziłam. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybieraliście się gdzieś? |
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna sprawa, ale za krótko go używam, żeby widzieć jakieś efekty.Do słodyczy mnie aktualnie nie ciągnie za bardzo. |
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Odkąd postanowiłam, że nie jem - mnie też nie. Dziwne ![]() Wypoczęłam, już mi się chciało wrócić do pracy ![]() Nigdzie nie pojechaliśmy na dłużej, trochę pobyliśmy u rodziców, trochę w domu, na jeden dzień wyskoczyliśmy do Łodzi dla rozrywki i ponadrabialiśmy towarzysko, spacerowo, zakupowo-mieszkaniowo Jakoś nie mogliśmy się zdecydować na wyjazd, przegapiliśmy bilety do Budapesztu, poza tym zima zniechęciła do poznawania nowych miast. Teraz żałujemy, że jednak nie wyrwaliśmy się w góry, jednak urlop wyjazdowy lepiej relaksuje... ale ogólnie było ok. |
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na porodówce też..pierwsze co zrobiłam jak mogłam wstać to wzięłam prysznic i cała się wysmarowałam balsamem. Ja też
|
|
#4070 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My w sobotę robiliśmy ognisko. Taka kielbaska zimą smakuje o wiele lepiej niż latem
|
|
#4071 | ||
|
Zakorzenienie
|
a propos spania, to ja chyba jako jedyna z was sypiam po 9h
ale za to coś jest ze mną nie tak od jakiegoś czasu - zawsze rano wstawałam bez problemu w pełni sił, a teraz się nie mogę zwlec z łóżka. No i był już czas, kiedy 8h wystarczałoCytat:
![]() Cytat:
![]() Co do słodyczy, kiedyś na ich widok w zasięgu mojego wzroku dostawałam ślinotoku i nie było bata żebym nie zjadła. Ostatnio bez problemu oparłam się czekoladzie milce (dla mnie szok), w ogóle ostatni tydzień był ciągłym kuszeniem przez TŻ - dla niego ja się katuje, dla mnie on się truje ![]() Ale powiem wam, że w tym tygodniu mam ochotę na porządną porcję gorzkiej czekolady. A i zła jestem, bo ( nie wiem jak to możliwe, ale wszystko na to wskazuje) wyrób mojej babci z mąki kukurydzianej spsuł moją pokarmową homeostazę. Chyba gluten był w tej mące, albo ta taka reakcja organizmu na skład zbliżony do glutenu (coś tam czytałam, że niby jak się nie toleruje glutenu to trzeba wszystkie zboża odstawić). |
||
|
|
|
#4072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak jeszcze do tej kiełbaski jest grzane wino to już w ogóle. Za 2 tygodnie będę żarła wursty Cytat:
Mój mąż niby się cieszy że ćwiczę bo wie że dobra kontycja jest dla nie ważna- ale z drugiej strony w sobotę prosił żeby odpuściła Chodakowską i wino z nich piła. Oczywiście nie opierałam się i oczywiście zżerały mnie wyrzuty sumienia. Ty masz stwierdzoną tą nietolerancje? czy po prostu doszłaś do tego że bez glutenu jest Ci lepiej i nie jesz? ----------- Moje dziecko było w czwartek u teściów...całą noc z czwartku na piątek się wierciła i prutała...w sobotę teściu sie cieszył że Mania tak ładnie u nich ostatnio wafelki jadła No żesz..tłumacze od 2 miesięcy że nie może niczego co z mąką..żadnych biszkoptów, makaronu, bułeczek ( abstrahując już od tego że słodyczy też jej nie daję) a ci zdziwieni ..a to wafelków też nie!!!. ZAŁAMKA mówię Wam.
|
|
#4073 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a że w tym samym czasie rzuciłam gluten i poczułam się lepiej, to już sobie odpuściłam dalsze pielgrzymki do lekarzano i z tym glutenem się potwierdza, bo jak zjem coś przypadkiem glutenowego (np. chipsy okazały się być ze słodem jęczmiennym) to objawy wracają Cytat:
najgorzej, że jak się zje takiego małego wafelka, to objawy są przez kilka tygodniA z tym glutenem to niektórym trzeba jak krowie na miedzy (chyba tak się mówi) tłumaczyć. Przykładem jest mój TŻ, który częstuje mnie paluszkami, ciasteczkami i chipsami zbożowymi |
||||
|
|
|
#4074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale prawda taka że mnie ciągnie- ale i tak nie jem bo nie kupuję. Pizzy mi się chce od miesiąca i co mąż mówi "to ja zamówię tą pizzę" to ja mówię że nieeee już za późno na pizzę ![]() Zawsze byłam dobra w niejedzeniu tego co niezdrowe...a podczas karmienia to już w ogóle doszłam z tym do perfekcji .Cytat:
Cytat:
No ale w sumie...jak coś kogoś nie dotyczy to nie za specjalnie interesuje się tematem. Gorzej jak dotyczy, a temat cały czas jakby obcy. Ba! nawet mój mąż nie może pojąc że np. kasza jęczmienna to też gluten i kupił wczoraj dziecku krupniczek gerbera
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia: ja smarowałam oliwką BD i balsamem z Palmersa. Palmers stosuję do tej pory, bo nawilża dobrze. Ale mi wyszło kilka malutkich rozstępów na dole brzucha, na niecały tydzień ;( przed porodem. Pocieszające jest, że teraz jak tak patrzę..to chyba znikają, zmniejszają się - choć nie wiem jak to możliwe.
Hania: załamka. Co mani dajecie w ramach śniadania? Zresztą ja rachubę straciłam, ile ona ma teraz mcy? |
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rano je kaszkę ryżową i najczęściej zagryza to jajkiem ugotowanym na twardo . Domaga się już tego co je mama- dlatego mama je kanapki po kryjomu.Muszę jej zacząć gotować coś innego na te śniadania bo ileż można jeść ryż. Właśnie wróciłam z PiP- kupiłam mąkę ryżową, kasze jaglaną, makaron kukurydziany- dziecko będzie zadowolone.
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Betti, tylko że ja po prostu nie dosypiam. W tygodniu śpię ok. 6 h w nocy.
Xzora, myślisz, że już mogę? Tak poważnie - planuję kupić sobie hantle po wakacjach. Dziś ćwiczyłam niektóre rzeczy z obciążeniem po 0,9 kg na rękę - mam takie gumowe kule.Haniu, na szczęście moje dziecko nie budzi się w nocy kompletnie - ostatnio, jak Wam pisałam o tym zaśnięciu bez kolacji, to przebudziła się ok. 23 - TŻ wziął ją do naszego łóżka, zasnęła ponownie w minutę. O północy chciała "mlecko", więc zrobiłam jej, wypiła i ponownie zasnęła w minutę, spała do 7 ![]() Generalnie - wpieprzanie się do indywidualnego podejścia do własnego dziecka drażni mnie bardzo. Ostatnio usłyszałam, że np. jestem mało stanowcza A jak była mowa o dziennej drzemce (której Ewa już nie ma od dłuższego czasu), to usłyszałam od szwagierki, że to przecież ja decyduję w domu, więc dziecko powinno spać, jak mu każę Debrah, z tymi rozstępami to jest możliwe, bo przypomniało mi się, że po porodzie wyszły mi dwa małe na jednej piersi - i same zniknęły po krótkim czasie. Tylko się nawilżałam normalnym balsamem. Jestem po skalpelu, idę pochłonąć twaróg i orzechy
|
|
|
|
#4078 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w sumie w weekendy też Haniu, widzę, że Twoi teściowie jak moi, ile byś nie tłumaczyła, już myślisz, że zrozumieli, a za chwilę oni dalej swoje moja tesciowa tylko kiwa glowa z mina "co Ty tam wiesz" Biedna Mania, nie puszczaj jej do nich samej heh ![]() Ad. słodyczy. Czekolada mnie nie rusza, ale wszelkiego rodzaju desery i wypieki Poza tym jest jeszcze coca-cola, był czas kiedy piłam duuuzo W ogóle mam problem, co jeść w ciągu dnia kiedy jestem w pracy biore zawsze jakiś owoc, kanapki, ale zaraz z powrotem jestem glodna i coś bym wciągnęła chciałabym jeść w miarę regularnie, a nie jak do tej pory. Przez takie nie jedzenie w ciągu dnia, zawsze wieczorem zazwyczaj rzucalam się na jedzenie jak wyglodnialy pies
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-02-19 o 06:52 |
||
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
|
|
|
|
|
#4080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
możesz, możeszbetti, ja do pracy biorę pojemnik a w nim: ryż brązowy. mięso/ryba, ogórek kiszony, oliwa, sok z cytryny, sól, pieprz - mało roboty, a pożywne ostatnio brałam jeszcze oprócz pojemnika z ryżem placki z soczewicyGeneralnie ciężko w pracy zjeść aż tyle kalorii, żeby potem w domu nie nadrabiać, dlatego ja się przestawiłam tak, że pierwsze i II śniadanie jem jako jeden posiłek w domu (takie na ok. 800kcal ), potem ok. 13tej w pracy, a potem w domu o 17.30 i 20.30 (albo k. 22 jeśli ćwiczę).
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

pytałam z ciekawości, pomyślałam, ze pewnie McKenziem pojechali, ale jak terapia manualna i PNF (dobrze dobrany i wykonany) to spoko
wiesz, ze ja nigdy nie wchodzę do Bershki...

spodobal mi sie ten royce 

najgorzej, że jak się zje takiego małego wafelka, to objawy są przez kilka tygodni
Poza tym jest jeszcze coca-cola, był czas kiedy piłam duuuzo