Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 11:59   #2581
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
lepszy motyw;d

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:02   #2582
Debrah
Zakorzenienie

Silver: ja też mam miękkie. Ja myślę, że u Ciebie nie ma kiedy się nazbierać za dużo skoro Mała ci ciągle wisi przy piersi - zjada na bieżąco po prostu
Jakbyś z domu wyszła na parę godzin (tak jak ja na uczelnię) to byś zobaczyła różnicę))

Kurdę, mam paranoję z tym katarem, nawet Tż stwierdził, że jednak charczy. Chyba ją zapisz do lekarza. Tyle, że ciągnę fridą i niemal nic nie leci..hm.

A te słonie torbalskie to ja sobie potem przypomniałam że kojarzę sklep- ale myślałam, że tam tylko podróżne torby, nie zaglądałam nigdy.
Zainteresuję się.
Myślałam o czymś z Parfois - macie? polecacie?
Niezłe są takie np:
http://www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=51&idp=6922
http://www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=51&idp=7301
http://www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=51&idp=6975

Moja mi psikusa zrobiła : przewijam ją - jest koopa. Przewinięta. Nagle pierdki i następna, tyle, że WIELKA sądząc po odgłosach:d Przewijam. W trakcie przewijania - siku na przewijak. No full wypasik
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:03   #2583
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:

a tatuś pewnie zdjęcie robił, bezczelny!

Basiu, ja używałam emolium tylko z tych próbek, które w szpitalu dostaliśmy jak Małemu skórka schodziła po urodzeniu, ale czy samo przeszło, czy to zasługa emolium, to nie wiem, bo trwało to jakieś 2 tyg :P

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:03   #2584
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Basiu, ja bym krem kupiła

A matka z fotki niewydajna, olałabym ziemniaki i ugotowała ryż albo makaron, obierać nie trzeba
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:03   #2585
BlackSanctum
Zakorzenienie

Moja niunia budziła się dzisiaj w nocy calutkie 2 razy. Jestem tak wyspana, że zaraz zrobię makijaż na bloga, bo wreszcie nie mam metrowych dołków pod oczami.

A swoją drogą - teraz w Rossmanie są chusteczki Pampers w promocji, wychodzi 4,50zł za paczkę - 6pak za 27zł.

Co do porodu, to uważam, że lepiej jest, jak się akcja zaczyna od skurczy, bo przynajmniej wiesz, że coś tam się dzieje, że ta szyjka się otwiera powoli - a z wodami jest różnie, czasem nie ma akcji i trzeba wywoływać, bo czas jest wtedy ograniczony, a większość szpitali przeprowadza cc dopiero w ostateczności w takim momencie.

Silver, moje są miękkie po karmieniu, a po kilku godzinach jak kamienie, wtedy muszę podłączyć małą, bo przy okazji bolą od tego nadmiaru mleka.

Neti, gratuluję! Chyba największe dziecię w całym wątku?
Ps. Dużo tych cesarek u nas, masakra.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:07   #2586
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szaja, też mnie dobija ten brak słońca, od 13 w domu światło się pali!!!!! Szlag by to.

Debrah i co ja teraz zrobię?! Takie piękne torebki!!!

Kurczę, aż mi głupio, kładę dziecię na brzuszku, a on śpi, a ja mam czas na wszystko

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:09   #2587
Debrah
Zakorzenienie

Gapa ze mnie!

Gratuluję Neti i Nawijce!
Ale nas już niewiele zostało, super!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 12:22   #2588
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nawijko! Gratuluję, kochana!

Ps. Bierzcie znieczulenie, dziewczyny w 2paku, bierzcie - pomaga! Jak nie na ból, to na przyspieszenie akcji.
Jak ja poprosiłam o znieczulenie w szpitalu to powiedziała mi że teraz to już za póżno wrrr...myślałam że ja Ale dałam radę
Stary 2013-02-18, 12:23   #2589
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Może właśnie Ty dziś??
no i wróciłam ze szpitala i mam czekać na akcję, na zapisie linia prosta a chciałabym dziś rodzić bo mój lekarz prowadzący ma dyżur i są fajne położne. Doktorek jak mnie zobaczył to się pyta "Pani to jeszcze nie urodziła??"
teraz mam w środę się stawić, a jak do piątku nie urodzę to będą wywoływać

Cytat:
Stary 2013-02-18, 12:31   #2590
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ale geniusz z mojego TŻa. Pojechał załatwić akt urodzenia małej, w urzędzie zrobili błąd, a on tego nie zauważył - błąd jest w jego drugim imieniu. I co teraz z tym zrobić?

Dobra, już to załatwił, ehh, a myślałam, że będzie problem - wystarczyło zadzwonić, przyślą nowe akty pocztą.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-02-18 o 12:38
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:41   #2591
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ale czemu od razu sie bac, jak dla mnie im wieksze rozwarcie trafiajac do szpitala tym lepiej

boję się np. że dziecko nie bedzie monitorowane i będzie to jakieś zagrożenie do niego

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
no i wróciłam ze szpitala i mam czekać na akcję, na zapisie linia prosta a chciałabym dziś rodzić bo mój lekarz prowadzący ma dyżur i są fajne położne. Doktorek jak mnie zobaczył to się pyta "Pani to jeszcze nie urodziła??"

zobaczysz do środy urodzisz a badanko dowcipne ci robili ?

Mój brzuch pokrył się od spodu już cały rozstępami

Na pierwszej stronie brak aktualizacji - nie ma kto zrobić

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-02-18 o 12:42
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:47   #2592
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Szklanka- wymeczyłas sie bidulo, ale najwazniejsze że dzidziunia zdrowiutka, a teraz sie juz nie pamieta no nie? ja rodziłam 14 godz, leciałam przez rece, partych ponad godzine, młody dwukrotnie okręcony pępowiną, nacieta do samej d.py, ale jak go zobaczyłam to bym mogla od razu jeszcze raz przez to przechodzic
Jeszcze raz przez to przejść dla mojej Małej bym mogła, ale mówiąc szczerze pamiętam dalej Nawet niedawno Mamie mówiłam, że wciskali mi wszyscy kit, że się o tym bólu zapomina, a mnie na samą myśl ciarki przechodzą Ale jak widać okazałam się potworną histeryczką, także dziewczyny z brzuszkami nie sugerować się moimi schizami

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
powiem Wam, że ja już jestem na etapie, że mi jest wszystko jedno co ze mną zrobią, wcześniej miałam chęć zrobienia planu porodowego ( u mnie w szpitalu to można powiedzieć obowiązkowe) a teraz to chcę po prostu urodzić zdrowego Dzidziusia i mieć go już przy sobie, nieważne po ilu godzinach porodu czy bólu. Do tego jak mi Mały wczoraj przestał się rano ruszać to myślałam, że zwariuję ze strachu. Już wolę rodzić niż się o niego codziennie martwić, czy coś mu się w brzuchu nie dzieje.
Ja też schizowałam czy wszystko u Ewci ok. Teraz też mam milion stresów, ale jakoś mi łatwiej, bo Mała leży przy mnie, w każdej chwili mogę zajrzeć czy oddycha, zawołać męża, żeby mnie uspokoił, że jest ok itp. W brzuchu jednak było trudniej pod tym względem.

Cytat:
Troszkę pobolewa mnie brzuch, napina się tak mocno,a poza tym cisza... Ogarnia mnie już ogromna frustracja !!
Do tego TŻ wyjeżdża na cały tydzień, a to ostatni tydzień ciąży i troszkę się martwię bo zostaję całkowicie sama(
A w razie czego masz kogoś koło siebie? Bo samej jechać to tak trochę nie bardzo. Wiem, że u nas chyba Djerba też miała taki plan, ale jak się skończyło to nie wiem

E_vel ale cudnie Maja śpi

Cytat:
kurde dziewczyny, znowu wyskoczyła mi opryszczka na wardze. Ledwo tydzień temu wyleczyłam jedną a tu następna
O ile dobrze pamiętam to moja Mama najszybciej i najskuteczniej opryszczkę wyleczyła naparem z tymianku chyba. Jeśli chcesz to zapytam o szczegóły.

Meduzza jakie Julianka ma fajne brwi!

Bokeh ja już mam opanowanych dużo czynności, które robię jedną ręką śniadanie - inka, bułka oczywiście z masłem i dżemem, serek biały mieszam z cukrem, łóżko ścielę, pranie robię ostatnio nawet marchewkę obierałam

Neti gratulacje i dużo zdrowia dla Ciebie i Antosia!

uff, nadrobiłam i pocytowałam w końcu Moja Mała ma jakieś strachy ostatnio, tylko chce się tulić, krzywi się do płaczu przez sen, jak się Jej nie utuli to ryczy od razu, masakra jakaś. Oby to minęło w końcu bo w nocy wstaje co godzinę na minimum pół godziny... A od 5 koniec spania.

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2013-02-18 o 12:48
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 12:48   #2593
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jak ja poprosiłam o znieczulenie w szpitalu to powiedziała mi że teraz to już za póżno wrrr...myślałam że ja Ale dałam radę
Ja też rodziłam bez znieczulenia, było do przeżycia, choć bolało, ale do przeżycia

Kurcze dziś jakiś nadzwyczajny dzień, Krzysiu mi już śpi od 11, ja sobie tu wertuje forum, zrobiłam obiad, ogarnęłam pokój, a Krzysiu dalej śpi, hmm.. u mnie to niespotykane zjawisko tak długo w tym czasie jeszcze nigdy mi nie spał Moje cyce nie są do tego przyzwyczajone.
Stary 2013-02-18, 13:28   #2594
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39296598]neti urodziła Antoś dorodny facet 4600 i 57 cm, był źle ułożony więc cc.

Gratulacje ogromne! [/QUOTE]

Gratuluję !!

Cytat:
dziewczyny, takie głupie pytanie: jak Wasze dzidzie śpią, to Wy śpicie z nimi w jednym łóżku? Czy Maluszek śpi sobie u siebie, Wy u siebie, budzicie się jak Maluszek wstanie?

a pilnujesz go jak śpi na brzuszku?

kurcze, już sama nie wiem, czy wolałabym odejście wód czy skurcze... jak myślicie dziewczyny co jest "lepsze"?

ooo, zaczyna się

punktualny mężczyzna gratulacje serdeczne i buziaki dla Kubusia

chyba się już nie można wycofać

a to nie jest przypadkiem sklep z torebkami? Kiedyś był na dole koło Empiku z Bonarce ale teraz go chyba gdzieś przenieśli. Dawno nie byłam w sumie.

piękny opis, popłakałam się oczywiście na końcu jeszcze raz gratuluję

Duży ważne, że już po serdecznie gratuluję i buzi buzi przesyłam dla Antosia
Mój śpi ze mną w łóżku. Tak mi wygodniej. W nocy jak budzi się jeść, daję na leżąco a potem zasypia. Nie chciało by mi się odkładać do łóżeczka. Ma jeszcze na to czas, jak się nocne karmienia uregulują.

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie mam czasu na nic. Czasami uda mi się was podczytać ale jak chcę coś napisać, mały sie budzi albo płacze. Ostatnio wisi mi cały dzień na cycach, je co 30 min, co godzinę, possie 5 min przysypia, ja chcę go odłożyć do spania a ten w ryk. Przez te maratony karmieniowe w ciagu dnia, juz miałam 2 razy problem z zatorempo nocy - wtedy je co 3 godziny. Do tego wszystkiego znowu mam poranione i obolałe sutki. Nie mogą się w ciagu dnia zregenerować. Podawanie cyca wiąże sie z takim bólem, ze ryczę strasznie, nie sprawia mi to juz przyjemności . Mimo wszystko chcę wytrzymać do końca 2 miesiąca, moze mi się uda jeszcze te 3 tygodnie. Wszystko ze względu na jego asymetrię - buźka mu się ładnie wyrównuje od karmienia i sie poświęcam . Smutne to wszystko, pierwsze 2 miesiące będę mi sie kojarzyć z bólem, nerwami. Nie mam siły czasami.
Jak Kuba patrzy na mnie tymi swoimi wielkimi oczętami to się rozpływam, wszystko dla niego mimo, że mi ciężko strasznie.

GRATULUJĘ NOWO ROZPAKOWANYM!!! trzymam kciuki za was dziewczyny jeszcze w 2paku
Przykro mi że masz takie problemy z karmieniem. Spróbuj tej kapusty, też słyszałam że działa cuda.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39298989]Lady, jeśli w dzień śpi, to i mniej je, a ilość cyca musi się dobowo zgadzać widać w nocy nadrabia.

Ja pranie wstawiłam, piecze się mięcho dla męża, mała nakarmiona godzinę temu, sama śniadanie kończę.
Wiecie, jak mi CHOLERNIE słońca brakuje? Niech będzie zimno, ale niech świeci! a nie ciągle tylko, co wyjrzę za okno, szarość

Chrzciny powinnam załatwić, ale... szczerze mówiąc w kościele to bylam dawno temu i tak jakoś nieswojo mi do księdza iść a chcemy ochrzcić, bo cała rodzina ochrzczona, mimo, że my tacy bardziej na papierze katolicy - ale święta obchodzimy, chcemy by dzieci też je obchodziły, a jak będą dziewczynki dorosłe, to wcale nie muszą się decydować na pozostanie w KK. A skoro teraz my, rodzice, decydujemy, to właśnie taka jest nasza decyzja i tyle.

PS. Dorotka pospała, cały kwadrans

Zaczęłam tę karuzelkę robić, poniżej ptaszek - czerwień jest żywa, nie taka ruda, ale fotka telefonem:[/QUOTE]

Mi też bardzo brakuje słońca, tym bardziej że mam czekać na słoneczną pogodę, żeby z młodym wyjść.

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Neti i Nawijka - gratulacje dla Was i bobasków

No jeśli będzie się już rozliczonym to wtedy za 2012, a jak ktoś już teraz załatwia no to za 2011.

Ja najbardziej lubię pozycję na leżąco, jakoś nam z Krzysiem najlepiej wychodzi to karmienie. Choć z tym karmieniem to różnie bywa. Jest fajnie, ale czasem Krzyś jakoś tak nerwowo je, niespokojnie, szarpie cyca albo się odłącza od cyca, płacze, za chwile znowu szuka, nieraz nie wiem o co chodzi. Ale ogólnie spoko

U mnie Krzyś też zjada swoje piąstki - to jeden ze znaków, że chce jeść,
Inny - szuka wszędzie gdzie się da- tzn. np. jak go trzymam na rękach to otwiera buźkę i bije główką jak dzięciołek po szyi, klatce piersiowej, tak jak by się chciał przyssać a nie ma wtedy do czego, jak już jest bardzo głodny to płacz i zdenerwowanie - nie umiem tego wytłumaczyć ale taki charakterystyczny, że wiem, że to na jedzenie.
U mnie czasem podobnie, ale doszłam już do tego, że wcale mu wtedy nie o jedzenie chodzi. Najczęściej ma tak jak jest już bardzo zmęczony, ale nie potrafi się sam uspokoić. Wtedy biorę go w kocyku i mocno przytulam i szuszam do niego. Często daję mu też wtedy smoka. jak się uspokoi, kładę go i głaszczę, lub jak widzę że oczka się zamykają to zostawiam i śpi. Niekiedy dopiero po takim uspokojeniu karmię.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Myslicie ze moge zjesc sledzia w smietanowym sosie?
Ja się nie odważyłam, ale mam ogromną ochotę.

Cytat:
śliczności
co do suprajsa to faktycznie full opcja rzyg plus kupencja
fajnie Ci, że będziesz tyle czasu ze swoją Niunią, ja nie mam w ogóle pomysłu na siebie po porodzie i po macierzyńskim.
Mój dziś nad ranem nie dość że mnie obsikał, to jeszcze strzelił kupę. Trochę prania mam

Dziś mi dość ładnie w dzień śpi i boję się że to zapowiedź ciężkiej nocki
Co do piersi ja mam miękkie jak młody zjada na bieżąco. W nocy robią się twarde bo przerwy robi dłuższe.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:29   #2595
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
To już niedługo,mimo wszystko... Trzymam kciuki, żeby samo się rozkręciło - co natura to natura

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

A w razie czego masz kogoś koło siebie? Bo samej jechać to tak trochę nie bardzo. Wiem, że u nas chyba Djerba też miała taki plan, ale jak się skończyło to nie wiem

ostatnio nawet marchewkę obierałam
Niestety nie mam,sama jak palec Ale co ma być to będzie...Jakoś może sobie poradzę.. Mam Was

marchewkę jedną ręką? chapeau bas
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:30   #2596
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki aby wreszcie się rozkręciło

Szklanka super opis Aż się popłakałam.
Jak ja przyjechałam na IP to też mnie nie badali tylko od razu na porodówke przyjęcie.
Stary 2013-02-18, 13:31   #2597
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie tego czopa
Stary 2013-02-18, 13:40   #2598
Debrah
Zakorzenienie

Pytanie: nie byłam jeszcze z małą na spacerze bo tak myślę o tym szczepieniu...że może lepiej teraz nie, bo niedługo szczepienie?
A po szczepieniu to jak? normalnie można od razu wyjść?
Stary 2013-02-18, 13:40   #2599
Lubcia
Zadomowienie

Hej dziewczęta

Wróciłam niedawno ze szpitala do którego miałam się dzisiaj zgłosić bo 7 doba mija a moje dzidzia nie chce wyjść Oczywiście nic się nie dzieje ktg jest ok lekarz mnie zbadał i stwierdził że nie rodzę i miejsca dla mnie ma na oddziale nie ma i mam wracać do domu Mogę oczywiście poszukać miejsca w innym szpitalu ale to mało prawdopodobne że znajdę Mam następnym razem przyjechać jak będą skurcze i zacznie się akcja porodowa wtedy na pewno mnie przyjmą Jestem taka zła i wyczerpana tymi jazdami w tą i z powrotem oraz takim przedmiotowym traktowaniem. Coś czuję że to ja chyba będę ostatnia która będzie rodziła na tym wątku

Gratuluję serdecznie Neti Duży ten twój Antoś niech dalej tak rośnie i chowa się zdrowo
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 13:44   #2600
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta

Wróciłam niedawno ze szpitala do którego miałam się dzisiaj zgłosić bo 7 doba mija a moje dzidzia nie chce wyjść Oczywiście nic się nie dzieje ktg jest ok lekarz mnie zbadał i stwierdził że nie rodzę i miejsca dla mnie ma na oddziale nie ma i mam wracać do domu Mogę oczywiście poszukać miejsca w innym szpitalu ale to mało prawdopodobne że znajdę Mam następnym razem przyjechać jak będą skurcze i zacznie się akcja porodowa wtedy na pewno mnie przyjmą Jestem taka zła i wyczerpana tymi jazdami w tą i z powrotem oraz takim przedmiotowym traktowaniem. Coś czuję że to ja chyba będę ostatnia która będzie rodziła na tym wątku
Nie martw się : glasiu:
Dziewczyny tu opisywały różne sytuacje,więc może i u Ciebie zacznie się nagle, znienacka
A wg terminu to ja jak na razie jestem ostatnia
Uszka w górę,przecież musimy kiedyś urodzić
Stary 2013-02-18, 13:45   #2601
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczęta

Gratuluję serdecznie Neti Duży ten twój Antoś niech dalej tak rośnie i chowa się zdrowo
Bidulko, nie martw się doczekasz się. Wiem jakie to frustrujące, chociaż mi cesarkę zrobili 2 dni po terminie, ale narzekałam wam tu bardzo. Trzymam kciuki za to, żeby akcja rozkręciła się szybko.

Michaś superbohater
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9273.jpg (47,7 KB, 40 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:49   #2602
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Pytanie: nie byłam jeszcze z małą na spacerze bo tak myślę o tym szczepieniu...że może lepiej teraz nie, bo niedługo szczepienie?
Ja byłam na pierwszym spacerku jak mała skończyła 3 tygodnie. Uważam że trzeba przyzwyczajać maluszki żeby potem chore nie były.

Cytat:
Hej dziewczęta

Kurcze przykro mi. Nie wyobrażam sobie nawet jak musisz się czuć
Stary 2013-02-18, 13:50   #2603
pstryczek84
Zakorzenienie

Bylismy wczoraj u tesciow. o dziwo nie bylo zadnych rad ani komentarzy nt brzuszka az dziwnie sie czulam babcia (tesciowka) wniebowzieta, zakochana we wnuczku na maxa

a tak w ogole to pierwszy raz bylismy z mlodym w gosciach no i przy takim wyjezdzie na chwilke w zasadzie to jest tyle zamieszania ze szok!!! trzeba o wszystkim pamietac, spokowac tryliardy rzeczy a i tak o czyms zawsze sie zapomni
no i najelpsza sprawa - po wczorajszej wyprawie na gwałt szukamy samochodu w kombi bez komentarza

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno. Dziewczyny nie pamiętam której TŻ jeździ do Niemiec do pracy. Potrzebuję coś z tamtejszej apteki. Bardzo proszę o kontakt
pewnie chodzi o kropelki na kole.... na allegro je widzialam

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
w nocy spi ze mną, bo jak spał w łóżeczku, to na każde jego jęknięcie wstawałam i sprawdzałam co się dzieje i byłam masakrycznie niewyspana; a teraz jest super; a w dzień na kanapie, albo w łóżeczku, zależy w którym pomieszczeniu mam coś do zrobienia
u nas tez tak jest. w nocy spi z nami, dzieki temu zarowno ja jak i maz jestesmy mega wyspani!!!! a w dzien to zazwyczaj na kanapie albo w lozeczku albo na lezaczku

Cytat:
A ja, że urodziłam w grudniu to jeszcze według starych przepisów więc PITa w ogóle nie muszę mieć.Tylko ksero dowodów, wniosek i zaświadczenie lekarskie.
oj tak, zero formalnosci, 5 minut zalatwiania i kasa za chwilke na koncie

Cytat:
Poszukaj inspiracji, a na allegro jest sporo taniej. Dziewczyny pisały tu wcześniej o koszulo-bodach. Moja kuzynka ubrała swojego synka w różową koszulę i białe spodenki, wyglądał prześlicznie. I tatusia, żeby pasował do całości, też ubrała w różową koszulę
ja kupilam to koszulobody. powiem tak-wyglad rwelacyjny ale średnio przyjemne do zakladania bo to normalny koszulowy material, nie rozciagajacy sie wiec troche trudno sie zakladalo. dzieki Bogu mamy rozmiar 68 wiec dalo sie zalozyc no i ten kolnierzyk jest taki hmm prawdziwny, w sensie sztywny i mlodego uwieral w szyjke i glowke. podejrzewam ze to ubranko jest ok dla dzidzi ktora trzyma sama sztywno glowke. ogolnie zrobilismy kilka zdjec i przebralam mlodego w pajacyka

jak ktoras zainteresowana to moze spojrzec jak to wyglada "w rzeczywistości" - objecane zdjecie w kośiuli

Cytat:
dziewczyny a jak to jest z tym zwolnieniem dla małżona jako opieka nad żoną w połogu? Czy przy porodzie sn też można je wziąć? Czy tylko po cc?
moj dostal na tydzien, ja rodzilam sn

Cytat:
Kurdę, mam paranoję z tym katarem, nawet Tż stwierdził, że jednak charczy. Chyba ją zapisz do lekarza. Tyle, że ciągnę fridą i niemal nic nie leci..hm.
tez to przechodzilam skoro nic z noska nie leci to raczej jest to sapka, normslna sprawa u takich maluszkow ale zapisz ja do tego lekarza, bedziesz spokojniejsza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kk.jpg (25,2 KB, 57 załadowań)

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:54   #2604
j1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
zobaczysz do środy urodzisz a badanko dowcipne ci robili ?
było do porodu szyjka się przygotowuje bo miękka jest i podobno czop mi odchodzi ale tego to nie zauważalnym, rozwarcie na 2cm ale z takim to chodzę już od 28 tc.

Cytat:
Hej dziewczęta

nie będziesz ostatnia
Stary 2013-02-18, 14:03   #2605
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
oj tak, zero formalnosci, 5 minut zalatwiania i kasa za chwilke na koncie
Takim to dobrze Ja miesiąc wszystkie papierki załatwiałam

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-02-18 o 14:07
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:11   #2606
elllmi
Zakorzenienie

haaa, przekonałam młodego do husiawkipięknie zasnął
jeszcze tylko do chusty go przekonam i nic mi więcej nie potrzeba

Cytat:
no i nie ma użalania się nad sobą, obiad musi być

Cytat:

Myślałam o czymś z Parfois - macie? polecacie?
Niezłe są takie np:
http://www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=51&idp=6922
http://www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=51&idp=7301
http://www.parfois.com/index.php?pais=pl&id=51&idp=6975
mój mały też tak charczy jakby cały czas miał coś w nosku, ale nic nie widać w środku, nawet dzwoniłam o to do lekarza i jak był na wizycie patronażowej to go osłuchał z każdej strony i nic się nie dzieje, także wydaje mi się, że u ciebie będzie podobnie, jak nic z noska nie leci; ja zawsze rano psiukam wodą morską i wyciągam fridą i zawsze coś wyjdzie, bo ta woda rozmiękcza i po nocce takie suche babole się nazbierają

a torebki są cudne, szczególnie ta pierwsza i trzecia

Cytat:
A swoją drogą - teraz w Rossmanie są chusteczki Pampers w promocji, wychodzi 4,50zł za paczkę - 6pak za 27zł.
ale te zwykłe czy sensitive?

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Na pierwszej stronie brak aktualizacji - nie ma kto zrobić
trzeba nawijkę pogonić

Cytat:
ja też nie byłam jeszcze na spacerze, tylko na taras wózek wystawiam, bo śniegu tyle, że się wózkiem nie przebiję, a dziecia trzeba wietrzyć w tym tygodniu planuję iść na szczepienie i w sumie chyba nie ma przeciwwskazań żeby potem na spacer
a tak w ogóle, to szczepiłyście od razu po ukończeniu 6 tygodnia, czy tak po 7 albo 8?

Cytat:
Hej dziewczęta

no ale jakby i tak ci nie wywoływali ,to chyba lepiej w domu niż w szpitalu czekać

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Michaś superbohater
super wygląda, jeszcze jakby miał rękę w górę jak superman

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:14   #2607
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
nieźle
Cytat:

może jednak coś się dzisiaj zacznie
co do słów doktorka to jasne urodziłaś i brzuch sobie zostawiłaś
Cytat:
Ale geniusz z mojego TŻa. Pojechał załatwić akt urodzenia małej, w urzędzie zrobili błąd, a on tego nie zauważył - błąd jest w jego drugim imieniu. I co teraz z tym zrobić?

Dobra, już to załatwił, ehh, a myślałam, że będzie problem - wystarczyło zadzwonić, przyślą nowe akty pocztą.
w końcu nie codziennie załatwia się akt urodzenia swojego Dzidziulka, pewnie się bał, żeby to w Jej danych nie było błędów
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
O ile dobrze pamiętam to moja Mama najszybciej i najskuteczniej opryszczkę wyleczyła naparem z tymianku chyba. Jeśli chcesz to zapytam o szczegóły.
ooo to bardzo proszę o przepis na ten napar, bo smaruje Hascovirem ale to nic nie pomaga
Cytat:
Hej dziewczęta

po prostu Maluszkowi bardzo dobrze u Ciebie w brzuszku
a to ileś dni po terminie nie powinno się już leżeć w szpitalu?
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Michaś superbohater
jaki słodki a ubranko pierwsza klasa
Cytat:
no i najelpsza sprawa - po wczorajszej wyprawie na gwałt szukamy samochodu w kombi bez komentarza

jak ktoras zainteresowana to moze spojrzec jak to wyglada "w rzeczywistości" - objecane zdjecie w kośiuli
nawet nie mów o tym kombi. My z małżonem też o tym myśleliśmy, a wcześniej śmialiśmy się z ludzi co to mają jednego bobaska a kupują od razu kombi. Ale prawda jest taka, że jak się często jeździ to trzeba jednak wszystko zapakować, raz że rzeczy dla Małego a dwa rzeczy dla siebie. My jak w dwójkę jeździliśmy do rodziców to już praktycznie cały bagażnik był zapełniony a jak od nich wracamy to jeszcze bardziej jest dopakowany (jedzonko od mamuś, jakieś przetwory itd itp), także zobaczymy się to wszystko wyjdzie po porodzie ale pewnie u nas też trzeba będzie o tym pomyśleć
co do zdjęcia to mały kawaler Ci rośnie

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-02-18 o 14:17
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:16   #2608
maluchna30
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Mam takie pytanko? Używa któraś dla bobaska emolium??

My do tej pory używaliśmy kosmetyki hippa i mydelko bambino, całkiem fajnie się sprawują, ale ostatnio Krzyś ma suche i szorstkie nóżki, a najbardziej kolana, ile bym nie smarowała oliwką czy kremem to one i tak za chwilkę są suche i właśnie zastanawiam się nad kupnem emolium. Tylko nie wiem czy kupić emulsję do smarowania czy np. płyn do kąpieli.
Myślałam nad emulsją, bo całe ciałko ma fajne mięciutkie i wystarcza oliwka hippa którą mam, a tylko te nóżki takie suche. Co mi radzicie???
Ja uzywam emolium po kapieli.Na razie jest ok i nic zlego sie nie dzieje.
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej laseczki

Na początku GRATULACJE dla neti i nawijki

Moja Daria znowu mi nie dała pospać w nocy. Budzi się co 2h :/
Rano spała od 9 do 11 więc spałam z nią i dopiero śniadanie zjadłam. Ehh

Mam pytanko do mam które karmią piersią. Czy macie miękkie piersi? Bo ja mam bardzo miękkie i wydaje mi się że mam bardzo mało pokarmu

Moja tak samo 15-go skończyła miesiąc i dalej budzi się w nocy co 2h ,czasem nawet co godzine
Juz nie mam sił...

Moja zasypia w łóżeczku ale jak się budzi w nocy na jedzonko to już zasypia w naszym i śpimy tak do rana.

To nie Aga tylko ja podałam czopek
Juz się postaram nie podawać bo troche mnie nastraszyłyście
Ale dziękuję Wam

Co to kropelek sabsimplex ja mam od siostry. Podałam raz dopiero ale wydaje mi się że pomogły bo przestała płakać i zasnęła.

A spray do noska używam od 2 tyg chyba ( a 3 dni temu Daria skończyła miesiąc)

O piękny ptaszek Zdolniacha z Ciebie

A mi właśnie dziś wyskoczyła

ja tak miałam

Evel,Meduzza - Śliczne dzieciaczki
ja tez mam miekkie cycki.Nawet pytalam mamy czy to normalka.Tak,normalka.
Stary 2013-02-18, 14:21   #2609
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogole to pierwszy raz bylismy z mlodym w gosciach no i przy takim wyjezdzie na chwilke w zasadzie to jest tyle zamieszania ze szok!!! trzeba o wszystkim pamietac, spokowac tryliardy rzeczy a i tak o czyms zawsze sie zapomni

z tym wyjściem z dzidziolkiem to rzeczywiście zamieszanie niezłe jest; my jak ostatnio pojechaliśmy z małym do teściów, to zapomnieliśmy mleka dla niego jak zaczął wrzeszczeć i się zorientowaliśmy, to zaczęłam się śmiać jak opętana, bo wszystkie inne pierdólki mieliśmy, a najważniejszego nie; na szczęście mieszkamy w odległości 5 min samochodem, także tragedii nie było

a elegancik cudny, spodnie pod pachami też szał robią

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
ooo to bardzo proszę o przepis na ten napar, bo smaruje Hascovirem ale to nic nie pomaga
możesz jeszcze smarować olejkiem herbacianym, szybko zasusza; ja tak kiedyś samrowałąm bo nic innego nie miałam w domu i wyczytałam na necie, że można i rzeczywiście pomogło, tylko wszystko co jadłammiało posmak olejku

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:22   #2610
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

nawet nie mów o tym kombi. My z małżonem też o tym myśleliśmy, a wcześniej śmialiśmy się z ludzi co to mają jednego bobaska a kupują od razu kombi. Ale prawda jest taka, że jak się często jeździ to trzeba jednak wszystko zapakować, raz że rzeczy dla Małego a dwa rzeczy dla siebie. My jak w dwójkę jeździliśmy do rodziców to już praktycznie cały bagażnik był zapełniony a jak od nich wracamy to jeszcze bardziej jest dopakowany (jedzonko od mamuś, jakieś przetwory itd itp), także zobaczymy się to wszystko wyjdzie po porodzie ale pewnie u nas też trzeba będzie o tym pomyśleć
co do zdjęcia to mały kawaler Ci rośnie
ja do tej pory nie moge sie pozbierac myslalam ze wozek bez problemu wejdzie do bagaznika. o ja naiwna! stelaz w bagazniku, gondolka na przednim siedzeniu i w droge brakowalo jeszcze tylko czegos na dachu i wygladalibysmy jak ten samochod z reklamy ikei

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości