![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Hej i to by było na tyle Idę do młodej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |||
Zakorzenienie
|
Hej!
Młoda kimnęła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za długą odpowiedź ![]() Cytat:
Byłam wczoraj w sklepie i wiem, że tak nie jest. Naprawdę jest ogromna różnica - przede wszystkim w prowadzeniu takiego wózka. Nawet na płytkach, którymi była wyłożona podłoga w sklepie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Muszę się pochawilić: Luśka zna już znaczenie słowa "puść". Jak coś trzyma i powiem "puść" to od razu luzuje chwyt
![]() A uczyłyśmy się tego od dawna, zaczęło się od prośby, żeby moje włosy puszczała ![]()
#185 | |
Wtajemniczenie
|
właściwie to tak. Pani doktor tez mowiła, że budzi go katar a nie co innego i że jak minie to będzie lepiej.
Dzięki za kciuki ![]() Cytat:
![]() Ja też byłam w sklepie oglądać spacerówki. Wniosek jest dla mnie jeden - tak naprawdę żadna, ale to żadna, nie wpadła mi w oko i nie mam czegoś takiego jak wtedy jak kupowałam ten wózek co mam teraz - czyli jak go zobaczyłam to powiedziałam "muszę go mieć". Dla mnie będzie to pewnie zakup kiedyś tam w przyszłości bo na razie, mimo oglądania, nie chcę żadnego. Liczę, że może mi się kiedyś coś spodoba ![]() A co do prowadzenia to nie ma co liczyć na to, że coś na takich małych kolach i do tego niepompowanych będzie się dobrze prowadziło. Poza tym z moich doświadczeń, a mam kilkoro dzieci w rodzinie, żadne z dzieci jak skończyło mniej więcej 2 lata nie chciało już jeździć w wózku. Inna sprawa, że dla mnie spacer to też wyjście do ogrodu więc nawet jak się dziecko w trakcie tego spaceru zmęczy to nie jest to problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas 4 pobudki w tym jedna też ok 1,5h ale nie wiem o co mu chodziło pogadał trochę pomarudził popłakał dałam jeszcze raz cycka i poszedł spać jak dziś się powtórzy to dam z butelki może więcej zje Cytat:
![]() * Mieliśmy iść dziś do pediatry się osłuchać czy już po chorobie no ale dodzwonić się do nas do przychodni to koszmar a jak już się dodzwoniłam o 10 to nie było miejsc do naszego pediatry ![]() Zaczęliśmy wczoraj ekspozycję glutenu, nic się nie dzieje czyli że mogę już wprowadzać nowości inne czyli np mięsko do zupek? Żółtko od 7 miesiąca rozpoczętego? Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-02-18 o 13:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
hej my po lekarzu. Ogolnie mała zdrowa nic jej nie dolega kaszel i goraczka na zeby bo ma rozpulchnione gorne dziąsła i dolne!
![]() a opowiedzialam o tych niby drgawkach i mamy pilne skierowanie do neurologa ![]() ![]()
#190 | |||
Zadomowienie
|
hehe, a tu Cię zaskoczę!
![]() Nasz jest biały/przezroczysty (link wrzuciłam, by pokazać kształt trzymadełka, ale nasza butla nie wygląda jak żadna z pokazanych), ale w...różowe truskawki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() (no dobra, niech mu już będzie, nie lubię takich prezentów, ale pewnie w przeciwnym razie wcisnąłby małej po prostu kasę) Przyszedł Maclaren! Maciejka_, raz jeszcze dzięki za info o jego istnieniu ![]() Karolina - Tobie jeszcze raz buźka za linka do strony z brązowawym egzemplarzem ![]() Jestem zachwycona! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdarzyło się kilka razy, że w odciągniętej wydzielinie były niteczki krwi. Ale takie pojedyncze. Jednak mial dużo kataru i często mu odciągałam więc się nie dziwiłam. Co do diety to ja wprowadzam gluten od miesiąca, a mięsko od jakichś 2-3 tygodni. Poczekaj jeszcze parę dni na reakcję na gluten bo nie musi wystąpić natychmiast. Jak po jakimś tygodniu będzie dobrze to ja bym zaczęła wprowadzać inne rzeczy. Tylko też nie wszystko na raz bo nie będziesz wiedziała co wywołało rewolucję ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tak, mam taki fotelik. Z czystym sercem polecam. Ja jestem zachwycona, a młody jeszcze bardziej bo w końcu coś z niego widzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nam spacerówkę kupi mój tata, bo się uparł że on chce i już ![]() Tak więc do Polski lecimy z samym nosidełkiem, a wózek będzie już na Nas czekał... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Mamy trzeciego zęba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą wchodząc do markowych sklepów z odzieżą nieraz jestem zdumiona, że takie szmaty (bo szczerze niektóre wyglądają jak szmaty) sprzedawane są po tak wysokich cenach... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A i info o foteliku też dla mnie cenne bo ni cholery się na tym nie znam cenowo na moją kieszeń, Wojtuś drobny to jest szansa że mu wystarczy na całkiem (moja bratanica z wagą 14 kg i wiekiem 8 lat przesiadła się na podkładkę - może to u nas rodzinne) no i z racji że nosidełko mamy kijowe (coneco - teściowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj ale byłam dumna z mojego synka, wciąz mówił po swojemu podczas gdy jego 13-sto miesięczna koleżanka ani słowa nie powiedziała, jej rodzice byli pod wrażeniem jak on ładnie "mówi" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Soleilka chyba używa. My mieliśmy jedno opakowanie na próbę, są trochę sztywniejsze i rozmiary są zaniżone. Teraz jak miałabym kupować to kupiłabym 4+ , ale ogólnie złe nie są.
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
no tylko jakoś markowe/niemarkowe to jednak równa się drogie/tanie
![]()
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Haniu gratuluję ząbka ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-18 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sztuka polega chyba na znalezieniu wózka, który spełni nasze wymagania, nie rozsypie się lub nie stanie niebezpieczny tak długo, jak długo zamierzamy z niego korzystać. Wolę spacer brzegiem morza i leśną ścieżką, niż bulwarem nadmorskim, czyli nosić będę go po schodach (do mieszkania na trzecim piętrze i tam, gdzie nie ma windy) i właśnie na takich spacerach. Po chodniku wózek można prowadzić, w miejsca bez wind jeździć bez dziecka albo z tż, w samochodzie liczy się zajmowane miejsce, a mieszkać można w domku jednorodzinnym lub bloku z widną, więc te moje kryteria oceny wcale nie są uniwersalne. Oby Ci dobrze służył. ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-02-18 o 15:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
![]() Dziękuję ![]() Ja kupiłam 0-18. Ja się nie zdecydowałam na 9-36 bo nie wierzę w to, że fotelik może być tak samo wygodny i bezpieczny dla dziecka powiedzmy 10miesięcznego jak i dla 3 letniego. |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() im mniejszy zakres wagowy dla jakiego fotelik jest przeznaczony tym lepiej
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Pokazywałam mojemu mężowi tego Volo i też mu się bardzo podoba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
tylko przy tym volo trzeba koniecznie pamiętać o jednym - dziecko w nim powinno przebywać jak najmniej, bo nie ma usztywnionego oparcia, a to dla kręgosłupa bardzo szkodliwe. Dlatego ja go nie kupiłam, bo co prawda waga i cena fajna, ale jednak jak dla mnie to jest wózek, żeby dziecko przewieźć na jakiś baaaardzo króciutki dystans i tyle
#207 | |
Wtajemniczenie
|
Mnie się fiolet podoba
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | ||||
Rozeznanie
|
Cześć,
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My też się pochwalimy: mamy czwartego ząbka! Czyli wszystkie jedynki ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wy tak o tych fotelikach, a Fabian dalej w 0-13 i mi się mieści ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- gratulujemy nowych ząbków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
ja tez gratuluje nowych ząbków!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.