Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 13:16   #3361
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

.

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-02-18 o 20:37
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:16   #3362
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciaczki też mają tak jakby napady duszności???? Mój czasami tak ma, że aż nóżkami macha. A jak nakrywam Go kocykiem i dmuchnie mu powietrze w buźkę to tak jakby się zatyka na sekundkę.
Muszę o tym powiedzieć w środę pediatrze.
Spokojnie, wiekszosc dzieci tak ma.
Jak wieje na dworze a malemu sie nosek odkryje to też go zatyka.
Nam jak wieje wicher to też zatyka nie?
Bo mnie tak
To jest mały nosek przecież więc na te podmuchy tak dzieci działają.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 13:21   #3363
Enigmama
Raczkowanie

Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
nareszcie!!!!!! opowiadaj jak tam u was? jak DOrotka?
Jest cudownym pogodnym dzieckiem, zawsze uśmiechnieta oczarowuje wszytskich Nie mielismy problemów wiekszych z brzuszkiem, wprowadzamy jedzonko od miesiaca słoiczkowe, i od miesiąca jestesmy juz tylko na butli... długa historia... Postaram sie dzis przeslac na maila zdjecia malej

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
helloł

własnie wrocilam z miasta i od okulisty.wiktor naszczescie nie musi okularow nisic

Pola wcina obiadek i ciągle powtarza ba ba ba balezaczek najedzony i wszystko dookoła a ona prawie nic nie zjadła

eniagmamawitaj,dawno Cie nie bylo
Heej fajnie ze mnie ktos pamieta

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:01   #3364
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
kto chcial dukana na maila zeby wyslac?? wyslijcie mi maile na priv to Wam wysle, bo jestem akurat na kompie
ja chciałam, już wysyłam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:24   #3365
Kalpana
Zakorzenienie

Czyli żeby być na klubie trzeba coś pisać. Nieważne co, byle pisać. A kilka wątków wstecz, jeszcze na poczekalni większość opowiadała się za tym, żeby klub był tylko do rzeczy, o których nie chcemy pisać publicznie. Czyli jeżeli nie mam na razie takich tematów, to nie mogę być w klubie. Albo pisać o wszystkim tam i tak jak się bała większość dziewczyn wątek umrze bo wszystko będzie się działo w klubie....
Ale dobra, skoro tak zdecydowałyście, to ok.
Tamlin nie obrażam się o to, tylko jestem praktycznie od samego początku, fakt faktem że się rzadziej wypowiadam, ale to chyba zrozumiałe, że mam małe dziecko i czasem też chciałabym mieć trochę czasu dla siebie, trzeba posprzątać itd ale jednak w każdej części się wypowiadam i mam zawsze więcej niż te 5 postów, skoro jestem na pierwszej stronie. Jestem w 2 klubach i nikt nikogo o takie rzeczy nie wyrzucał, ale skoro tutaj jest taka "polityka" to ok. dostosuję się.
I proponuję zakończyć ten temat, bo zaraz się posypią tłumaczenia dlaczegoż to jest tak a nie inaczej, więc sobie darujmy.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:35   #3366
zielona191189
Raczkowanie

Ale mnie nie wyrzucajcie z klubu bo poki co moje konto nadal zablokowane

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Kalpana
Ja Cie rozumiem bo mnie tez wyrzucili z klubu ale z calkiem innego watku. Bylam z tamtymi dziewczynami bardzo zgrana,to byl wątek staraczkowy,całymi dniami tylko pisałam tam a potem sie przeniosły na klub a w klubie ja sie nie udzielałam wiec mnie wyrzucili a potem wątek umarł i tyle...
Stary 2013-02-18, 14:36   #3367
zielona1911
Zakorzenienie

O dzien dobry
Witam sie ponownie
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:40   #3368
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej dziewczyny,

Jestem po pierwszym dniu w pracy po macierzyńskim
Było całkiem fajnie, dobrze jest się urwać z domu, a 5 godzin pracy jest w sam raz. Przez te 5 godzin to się faktycznie pracuje, a po powrocie do domu ma się jeszcze siłę do życia, nie to co po 8 godzinach.
Po takim czasie niewiedzenia dziecka, wydaje się ono jeszcze piękniejsze

Jutro zaś pracuję w domu od 16 do 21 więc będę mogła czasami zajrzeć na wizaż

W ogóle to mam głupie troche pytanie, ale nie znacie jakiegoś sposobu na zwiekszenie libido? Normalnie od jakiegoś czasu nic mi nie robi, nawet sex w książkach mnie nie kręci, a zwykle to mnie jarało. Teraz jestem sucha choćby nie wiem co... masakra. Chciałabym żeby miesiączka wróciła, może to by nieco unormowało sytuację.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Czyli żeby być na klubie trzeba coś pisać. Nieważne co, byle pisać. A kilka wątków wstecz, jeszcze na poczekalni większość opowiadała się za tym, żeby klub był tylko do rzeczy, o których nie chcemy pisać publicznie. Czyli jeżeli nie mam na razie takich tematów, to nie mogę być w klubie. Albo pisać o wszystkim tam i tak jak się bała większość dziewczyn wątek umrze bo wszystko będzie się działo w klubie....
Ale dobra, skoro tak zdecydowałyście, to ok.
Tamlin nie obrażam się o to, tylko jestem praktycznie od samego początku, fakt faktem że się rzadziej wypowiadam, ale to chyba zrozumiałe, że mam małe dziecko i czasem też chciałabym mieć trochę czasu dla siebie, trzeba posprzątać itd ale jednak w każdej części się wypowiadam i mam zawsze więcej niż te 5 postów, skoro jestem na pierwszej stronie. Jestem w 2 klubach i nikt nikogo o takie rzeczy nie wyrzucał, ale skoro tutaj jest taka "polityka" to ok. dostosuję się.
I proponuję zakończyć ten temat, bo zaraz się posypią tłumaczenia dlaczegoż to jest tak a nie inaczej, więc sobie darujmy.
Wywalili Cie bo sie nie udzielałaś... hmmm... to ciekawe czy ja mam jeszcze dostęp

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Mnie też wywalono, buuu
No cóż, w sumie się nie dziwię.
Kalpana ja też nie miałam czasu tam zaglądać. Jak już mam chwilę to staram się tutaj udzielać.
Stary 2013-02-18, 14:43   #3369
nataleczka_t
Przyczajenie

Jejku ja też byłam dzisiaj w pracy i 25.04 wracam.... ale to zleciało.... masakra...

Biedne te Wasze dzieciaczki z Alergiami ale trzeba mieć nadzieję że przejdzie.
nataleczka_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:48   #3370
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Było całkiem fajnie, dobrze jest się urwać z domu, a 5 godzin pracy jest w sam raz. Przez te 5 godzin to się faktycznie pracuje, a po powrocie do domu ma się jeszcze siłę do życia, nie to co po 8 godzinach.

W ogóle to mam głupie troche pytanie, ale nie znacie jakiegoś sposobu na zwiekszenie libido? Normalnie od jakiegoś czasu nic mi nie robi, nawet sex w książkach mnie nie kręci, a zwykle to mnie jarało. Teraz jestem sucha choćby nie wiem co... masakra. Chciałabym żeby miesiączka wróciła, może to by nieco unormowało sytuację.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Wywalili Cie bo sie nie udzielałaś... hmmm... to ciekawe czy ja mam jeszcze dostęp

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Mnie też wywalono, buuu
Kalpana ja też nie miałam czasu tam zaglądać. Jak już mam chwilę to staram się tutaj udzielać.
Hmmm...też mam ten problem
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:55   #3371
kraven
Zakorzenienie

MOje dziecie dzisiaj marudne i jeśc nie chce

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:08   #3372
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Mogę Wam polecić Winiary pomysł na... "Jablecznik pod chmurką". Bardzo smaczne ciasto. Wczoraj zrobiłam i prawie całe zostało zjedzone od razu
Mam jeszcze "Bajaderkę pod pierzynką". Wygląda zachęcająco. Niedługo też zrobię.
Stary 2013-02-18, 15:28   #3373
angel166
Zakorzenienie

Kochane wysyłam wam dukana sprawdźcie czy doszlo, bo z tel

Za godz idziemy do rehabilitanta 3majcie kciuki by była poprawa!

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:35   #3374
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Trzymam kciuki!
Stary 2013-02-18, 15:48   #3375
kajaja
Zadomowienie

Cytat:

30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:49   #3376
lidka0308
Zadomowienie

Heloł!

Lili znowu załapała pierdzenie ustami a już ze dwa tygodnie był spokój
no i skubana pełza

Maggie 100 latek dla Zuzinki - wczoraj jakoś nie doczytałam, że już pół roczku skończyła

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Ja warzywka miałam z targu, od rolnika, ale widać, że naturalne - marchewki nierówne itd.
Oby Ci się wszystko ułożyło

Ja nic nie dostałam

Przez 3 miesiące musisz 6 razy zrobić zakupy z kartą ja np. już mam zaliczone 6 zakupów, ale muszę jeszcze ponad miesiąc czekać, aż mi zwiększą rabat.

Najlepszego dla Zuzanki
aż się wzruszyłam czytając to powyżej

u mnie dzień do d... aż szkoda pisać
i proszę was o trzymanie za mnie kciuków w środę - mam obronę
a czarno to widzę
kciuki zaciśnięte - będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
No, to tym bardziej nie dajcie codziennym głupotom panować nad Waszym życiem. Ja też czasami mam dość tego że dzień w dzień jest to samo. Mój małżon jest naprawdę cudowny, a też czasami mnie podkurzy i czasami jakaś totalna głupota jest właśnie tą kroplą która przepełnia czarę. Tak jak dziś rano zbieramy się do kościoła, 20 minut do mszy zostało, ja zaczynam się ubierać, mała jeszcze nie ubrana, a temu się na przytulanie zebrało bo kawałek cycka zobaczył. Jak go pogoniłam żeby sobie wreszcie spodnie uprasował, to się sfochał że jeszcze 20 minut temu siedziałam na wizażu a teraz go poganiam Nie no, wizaż będzie mi wypominał, moje jedyne okno na świat To i ja się sfochałam. Całe pół godziny się nie odzywałam Ale czasami jak się we mnie frustracje nagromadzą to i płaczem się kończy. Tak się oczyszczam mniej więcej raz na 2 miesiące.
A tak naprawdę to najbardziej denerwuje mnie chyba to, że on na wszystko ma czas... zawsze wszystko odkłada na ostatnią chwilę, a ogarnięcie dwóch rzeczy naraz jest dla niego niemożliwe. Jak zmywa naczynia to nie może w międzyczasie wstawić wody żeby się zagotowała na mleko dla Ali - nie, on najpierw pozmywa, a potem dopiero wstawi wodę... która w trakcie tego zmywania zagotowałaby się ze 3 razy... Wiem wiem drobiazgi takie ale uch, jak mnie to denerwuje, zwłaszcza że ja z tych co to mają ze trzy pary rąk naraz Dobraliśmy się, flegmatyk z choleryczką Ale i tak go kocham
no to ładne rzeczy mężulowi przychodzą do głowy na 20 minut przed kościołem
a za taką nieumiejętność ogarniania kilku rzeczy na raz też bym się podkurzała co jakiś czas, bo ja podobnie jak ty potrafię załatwić kilka czynności w tym samym czasie
np jak sprzątam to wstawiam pranie najpierw i mam załtwione i jedno i drugie
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:05   #3377
Katee27
Zadomowienie

Witam
Cytat:
No, to tym bardziej nie dajcie codziennym głupotom panować nad Waszym życiem. Ja też czasami mam dość tego że dzień w dzień jest to samo. Mój małżon jest naprawdę cudowny, a też czasami mnie podkurzy i czasami jakaś totalna głupota jest właśnie tą kroplą która przepełnia czarę. Tak jak dziś rano zbieramy się do kościoła, 20 minut do mszy zostało, ja zaczynam się ubierać, mała jeszcze nie ubrana, a temu się na przytulanie zebrało bo kawałek cycka zobaczył. Jak go pogoniłam żeby sobie wreszcie spodnie uprasował, to się sfochał że jeszcze 20 minut temu siedziałam na wizażu a teraz go poganiam Nie no, wizaż będzie mi wypominał, moje jedyne okno na świat To i ja się sfochałam. Całe pół godziny się nie odzywałam Ale czasami jak się we mnie frustracje nagromadzą to i płaczem się kończy. Tak się oczyszczam mniej więcej raz na 2 miesiące.
A tak naprawdę to najbardziej denerwuje mnie chyba to, że on na wszystko ma czas... zawsze wszystko odkłada na ostatnią chwilę, a ogarnięcie dwóch rzeczy naraz jest dla niego niemożliwe. Jak zmywa naczynia to nie może w międzyczasie wstawić wody żeby się zagotowała na mleko dla Ali - nie, on najpierw pozmywa, a potem dopiero wstawi wodę... która w trakcie tego zmywania zagotowałaby się ze 3 razy... Wiem wiem drobiazgi takie ale uch, jak mnie to denerwuje, zwłaszcza że ja z tych co to mają ze trzy pary rąk naraz Dobraliśmy się, flegmatyk z choleryczką Ale i tak go kocham
Facecia z tym oknem na świat też się zgodzę

Cytat:
Maggie wszystkiwgo naj dla Zuzi, Poli i Jasia werobiki

I dla dzisiejszych maluszków, ktore końca kolejne mc Igi, Kubusia, Filipka i Kini
Dziękujemy i również przesyłamy najlepsze życzonka:roza :

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
czesc mamusie, udało mi sie Was odnalezc na odchowalni
o znalazła się zgubawitaj i czekam na fotki panny Dorotki

Cytat:
Hej dziewczyny,

dla mnie jest moje dziecko piękniejsze jak chociaż w dzień pośpi 2godziny a jak 3 to w ogóle jest bosko
Co do libido...a Wasze relacje z mężem ok?bo u mnie wcześniej nie było za dobrze i libido kulało,teraz jest całkiem nieźle

Cytat:

trzymam

Dziś poprałam trochę ciszków po starszym dla Kubusia.I wiecie,że Jurek w takiej koszuli z besta plus chodził mając 7mc a Kuba ma 5 i jest na niegomatko w kogo on się wrodził?chyba w męża

Byliśmy na spacerze i w jednym małym sklepiku jest wyprzedaż dziecięcych ubrań.W sumie zaduzego wyboru nie ma,ale kupiłam Kubusiowi na wiosnę czapeczkę za 5zł,akurat się obudził,więc go wyjęłam z gondoli i do środka,by przymierzyć,powinna być dobra do kwietnia

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:08   #3378
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

Po ślubie można

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dziś poprałam trochę ciszków po starszym dla Kubusia.I wiecie,że Jurek w takiej koszuli z besta plus chodził mając 7mc a Kuba ma 5 i jest na niegomatko w kogo on się wrodził?chyba w męża
Alicja ma sporo ciuszków po swojej kuzynce (mojej siostrzenicy). I rzeczy które Tosia nosiła mając ok 8 miesięcy na Alę właśnie robią się za małe
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:18   #3379
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Heloł!

Lili znowu załapała pierdzenie ustami a już ze dwa tygodnie był spokój
no i skubana pełza

a za taką nieumiejętność ogarniania kilku rzeczy na raz też bym się podkurzała co jakiś czas, bo ja podobnie jak ty potrafię załatwić kilka czynności w tym samym czasie
np jak sprzątam to wstawiam pranie najpierw i mam załtwione i jedno i drugie
mój też dziś na spacerze jak się obudził,wypluł smoka i zaczął pierdzieć buzią,aż się cały opluła potem zaczął wycie jak próbowałam go uśpić,ale zasnął

A z tym radzeniem sobie z kilkoma czynnościami naraz,to jednak my kobiety lepiej sobie radzimy.Chyba Pan Bóg nas takie stworzyłw końcu jesteśmy matkami

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Po ślubie można

Alicja ma sporo ciuszków po swojej kuzynce (mojej siostrzenicy). I rzeczy które Tosia nosiła mając ok 8 miesięcy na Alę właśnie robią się za małe

szybko nam dzieci rosną

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2013-02-18, 16:23   #3380
marta1986222
Zakorzenienie

Katte nie pisałam bo jeszcze zdjęcia nie doszły,może jutro będą.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:24   #3381
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
U nas sa wszystkie ulubione. Chyba nie ma czegoś takiego co Jasiu by nie zjadł

Alez tu dzisiaj spokoj. Ja grałam w tenisa pierwszy raz od 4 lat. Chwilowo ledwo żyje wszystko mnie boli a jutro pewnie nie wstane

Po katarze u nas ani śladu juz praktycznie

Gda u nas 2 posiłki były przed ukończeniem 5 miesiąca a teraz mamy 4 mleko, jogurt, obiadek, deserku(świeże owoce badz sloiczek) kaszka
ale za to po tenisie najszybciej chudnie pupa

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
a ja Zośce od 2 miesięcy wymieniam smoczek z 0-3 na 3-6 ale bandyta za nic go nie chce przyjąć i ciumka swoje starego, malutkiego i już powyciąganego przyjaciela kupiłam jej identyczny tylko że po prostu większy, nawet kolor ten sam ale nie i koniec
moja nawet nie zauważyła

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Robicie obiadki z takich sklepowych warzyw???
niestety już nie mam takiego zamiaru, pediatra skutecznie wybiła mi to z głowy

Cytat:
Cześć.ja tylko na chwilkę...

Prezentacje na mailu poprawione.
Mam nadzieję,że już wszystko ok
Katee przepraszam, że nie odpisałam, ale w weekendy zwykle nie korzystam z komputera

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Nadrobiłam, ale nie mam weny na pisanie i jestem mega zmęczona. Wczoraj byliśmy na urodzinach, dzisiaj na pogrzebie...
Słuchajcie, Maja jak pije moje mleko odciągnięte z butelki to bardzo się krztusi, a jak z tej samej butelki pije herbatkę to jest okej, macie pomysł dlaczego tak jest?
A jak myślicie, mam smoczek 6+ (taki do ciumkania) to mogę jej dać jak zacznie 6 miesiąc, czy jak skończy? Czy to nie ma znaczenia?
Maja już używa takiego 6+

Cytat:

Widziałam dziś Filusie(podczytywała nas),ale nie mogłam pisać.Ciekawe co u niej...Kochana odezwij się

Uciekam spać.Pa.
ja pisałam do niej na priva, ale też się nie odezwała

Cytat:
czesc mamusie, udało mi sie Was odnalezc na odchowalni
aaaaaaaa ale się cieszę Enigma

Cytat:
Napisane przez zielona191189 Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedzi i komplementy

Czyli jednak decyduje sie na ta ostatnia. Wielu z Was podoba sie tamta ostatnia ale z koronką,niewiem ale chyba mi sie nie widzi. Ta z pasem czarnym po srodku bardziej wyszczupla chyba
koronkowa dużo bardziej do Ciebie pasuje. Zielona Ty jesteś szczupła, więc się nie przejmuj
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:40   #3382
zielona1911
Zakorzenienie

moni
jestem troszke wieksza w biodrach i udach zobacz:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0203.jpg (47,5 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0205.jpg (70,4 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0207.jpg (30,0 KB, 51 załadowań)
Stary 2013-02-18, 16:45   #3383
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Angel dziękuje za Dukana kochana.

Chłopcy mi sie wyspali. Fabiś leży i gada z pieluchą a Gracjankowi musze coś naszykować jeść.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
moni
zazdroszcze figurki

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 16:47   #3384
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Angel dziękuje za Dukana kochana.

Chłopcy mi sie wyspali. Fabiś leży i gada z pieluchą a Gracjankowi musze coś naszykować jeść.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

zazdroszcze figurki
mam 165cm i z 64/65kg i nosze rozm L wiec nie ma czego zazdroscic i nogi mam krótkie
Stary 2013-02-18, 16:50   #3385
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Właśnie też Cię miałam o fotki pytać.

Ja zawsze zamawiałam tu http://allegro.pl/show_user.php?uid=3376096 ale teraz odwalili taką fuszerkę, że szkoda gadać, straciłam prawie 400zł więc odradzam. Nie zamawiajcie u niego.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 17:00   #3386
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
moni
Cytat:
mam 165cm i z 64/65kg i nosze rozm L wiec nie ma czego zazdroscic i nogi mam krótkie
Weź nie wydziwiaj Masz świetną kobiecą figurę, którą trzeba podkreślać a nie maskować! Kurde, to ja przy moich 174 cm i ok 80 kg aktualnie powinnam się w płachtę owijać jak wychodzę z domu A o rozmiarze L to mogę sobie pomarzyć jak sobie ze dwa X dopiszę z przodu
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 17:11   #3387
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
OK.Myślałam właśnie dziś o Tobie,miałam dzwonić

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Katee przepraszam, że nie odpisałam, ale w weekendy zwykle nie korzystam z komputera

ja pisałam do niej na priva, ale też się nie odezwała
nic nie szkodzi.Jest już prezentacja,to sobie obejrzyj
Kurcze co z tą Filusią

Cytat:
moni
fajna klepsydrajestes bardzo kobieca

Kurcze dziś mróz -4 i moje dziecko śpi już 2,5godz.tęsknie za nim
A co do szczepienia,to niestety pani doktor nie mogła nas przyjąć.Pójdziemy za tydzień(jak nie zapomne go znowu w pt zapisać)a w piątek nefrolog

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-02-18 o 17:12
Stary 2013-02-18, 17:49   #3388
nataleczka_t
Przyczajenie

Angel ja niestety nie dostałam... jak by to nie byl problem to poprosze jeszcze raz
nataleczka_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 17:57   #3389
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Troche ponadrabiałam. Ostatnie dwa tygodnie wolności i praca.

Nie wiem czy to przypadek czy jak ale zauważyłam, że Sonia lepiej się wypróżnia gdy zrobię jej własnej roboty zupkę niż taka ze słoiczka ( po którym robi kupkę na raty przez kilka dni).

Wczoraj miałam ostatni słoiczek ziemniaczki ze szpinakiem, nie przyjęło się, młoda pluła jak najdalej się dało do tego ją trzepało przy każdej łyżeczce, więc po trzeciej już jej nie męczyłam i ugotowałam małej zupkę.

Wzięłam jedną marchewkę, pół ziemniaczka, kawałeczek piersi z kurczaka (wielkości małej łyżeczki), pół łyżeczki oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia (zakupiony w lidlu w takie ciemnej wąskiej butelce) oraz pół łyżeczki kaszki manny (gluten). Następnie warzywka trę na tarle o grubych oczkach zalewam wodą do wysokości tych warzyw i się gotują do miękkości.

Taką zupę Sonia pięknie wcisnęła, potem podałam pierś i poszła spać na dwie godzinki.

Właśnie zauważyłam, że od paru dni mała ma fajny rytm dnia i zawsze po obiadku, który jej podaję między 12-13 robi sobie solidna dwugodzinną drzemkę

W ogóle kolejna obserwacja, jak coś jem to mała strasznie się dopomina, w sobotę jadłam jabłuszko a ona aż się trzęsła, jabłuszko było bardzo soczyste. Dałam jej polizać to tak cmokała, że hej więc stwierdziłam a dam ci trochę, wzięłam łyżeczkę i jak dawniej moja mama tak i ja tak skrobałam jej to jabłuszko, że wcisnęła pół ależ była zadowolona
Lili jak my jemy to się nam bardzo uważnie przygląda i tak buźką rusza, jakby też coś przeżuwała
strasznie śmiesznie to wygląda

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciaczki też mają tak jakby napady duszności???? Mój czasami tak ma, że aż nóżkami macha. A jak nakrywam Go kocykiem i dmuchnie mu powietrze w buźkę to tak jakby się zatyka na sekundkę.
Muszę o tym powiedzieć w środę pediatrze.
Lili nie ma duszności
ale za to ma taki etap, że wciąga powietrze i przy tym jest taki okropny dźwięk, jakby się dusiła i robi tak prawie całymi dniami od trzech dni gdzieś

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Jak na razie mleko, jabłko, jakiś składnik z kremu mustela zimowego. Chyba załatwił ją też kleik ryżowy , obserwuję na razie. Za namową znajomej zrobiłam jej 2 razy mleko na wodzie oligoceńskiej, wysypało że ho ho. Zamieniłam jej wodę żywiec na primaverę, jest lepiej. Pozbyłam się materaca kokos-gryka na rzecz lateksowego (w kokosie siedzą roztocza, a gryka to odpad przemysłowy z pestycydami ). Ubranka wszystkie jasne, to co przy ciele najlepiej żeby białe było, bo barwniki też mogą uczulać. Już wiem, że pogorszenie jest po szczepieniu, a w zasadzie chyba szczepionkami sprowokowaliśmy najgorszy wygląd skóry jaki do tej pory miała.

Bez problemu przeszła marchewka , chociaż tyle, bo Alka 5 m-cy skończone, a jest tylko na nutrze i marchewce.
ojej tulę mocno i mam nadzieję, że te uczulenia przejdą i będzie wam łatwiej

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka mala nam sie rozchorowala i bylismy u lekarza i cos zaczyna dziac sie z krtania
zdrówka dla córeczki

Cytat:
helloł

własnie wrocilam z miasta i od okulisty.wiktor naszczescie nie musi okularow nisic

Pola wcina obiadek i ciągle powtarza ba ba ba balezaczek najedzony i wszystko dookoła a ona prawie nic nie zjadła

no to dobrze, że z oczkami Wiktora wszystko ok

Cytat:
Jest cudownym pogodnym dzieckiem, zawsze uśmiechnieta oczarowuje wszytskich Nie mielismy problemów wiekszych z brzuszkiem, wprowadzamy jedzonko od miesiaca słoiczkowe, i od miesiąca jestesmy juz tylko na butli... długa historia... Postaram sie dzis przeslac na maila zdjecia malej

Heej fajnie ze mnie ktos pamieta
kochana wiele z nas cię pamięta - już nie pamiętam, ile razy wspominałyśmy, że zniknełaś nam i się nie odzywasz
obyś teraz miała więcej czasu i choć raz dziennie dała znać, co u was

Cytat:
Hej dziewczyny,

Mnie też wywalono, buuu
odnośnie libido ja czytałam kiedyś, że nic nie działa lepiej jak częste korzystanie z tej przyjemności
i w sumie coś w tym chyba jest, bo im częściej kochamy się z mężem to ja mam więcej ochoty i nawilżenie coraz lepsze

Cytat:
Po ślubie można

hihihihihi

Cytat:
mój też dziś na spacerze jak się obudził,wypluł smoka i zaczął pierdzieć buzią,aż się cały opluła potem zaczął wycie jak próbowałam go uśpić,ale zasnął

A z tym radzeniem sobie z kilkoma czynnościami naraz,to jednak my kobiety lepiej sobie radzimy.Chyba Pan Bóg nas takie stworzyłw końcu jesteśmy matkami

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

szybko nam dzieci rosną
no właśnie Lili też cała zapluta znowu a już nie musiałam jej śliniaków zakładać oprócz karmienia i znowu muszę, bo cała mokra w 5 minut się robi

Cytat:
OK.Myślałam właśnie dziś o Tobie,miałam dzwonić

nic nie szkodzi.Jest już prezentacja,to sobie obejrzyj
Kurcze co z tą Filusią

fajna klepsydrajestes bardzo kobieca

Kurcze dziś mróz -4 i moje dziecko śpi już 2,5godz.tęsknie za nim
A co do szczepienia,to niestety pani doktor nie mogła nas przyjąć.Pójdziemy za tydzień(jak nie zapomne go znowu w pt zapisać)a w piątek nefrolog
już dziś trzymam kciuki za nefrologa
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 18:03   #3390
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mój nie.
A po co nakrywasz go kocem i dmuchasz w twarz???

Cytat:
helloł

Dziś Henio cały dzień wrzeszczy "babababa" i "dadadada"

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

niestety już nie mam takiego zamiaru, pediatra skutecznie wybiła mi to z głowy
Czemu???

Ja dziś kupiłam w sklepie ekologicznym...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości