|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
:/ Zadzwonili właśnie do mnie z Luxmedu mówiąc, że mam nieprawidłowe wyniki badania moczu i mam się z lekarzem prowadzącym skonsultować, bo najprawdopodobniej mam stan zapalny... Moja ginka nie odbiera, ale napisałam jej smsa, ciekawe co mi poradzi
![]() Napisała też Aaś W weekend mieli dużo roboty w pokoju dziewczyn i nie miała siły kompa włączać. Jutro się odezwie
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
To chyba raz takie coś miałam, dokładnie co 2 sekundy małe puknięcie na środku brzucha.
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale byłam zaskoczona, że ktoś się tym w ogóle interesujeMoże powtórz to badanie? Zobaczysz czy się poprawiły wyniki czy jest gorzej ![]() Dobrze, że u Aaś ok
|
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) planujemy wakacje we wrześniu/październiku; mam nadzieję że jakiś wyjazd wypali, bo potrzebuję odpoczynku i słoneczka ![]() ![]() Nad polskie morze nie pojedziemy, bo dołożymy trochę km i jesteśmy w Chorwacji ![]() |
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
zawsze możesz zrobić sesję w bieliźnie
![]() lub okrywając się tylko materiałem czy rekwizytami ![]() za udaną wizytę i dla Dużej już córci ![]() Cytat:
w najbliższym czasie postaram się zamówić chociaż część wyprawki z allegro aż się boję podliczać ile muszę szykować kasy na zakupy.. kurde nie wiem jeszcze jaki laktator kupić.. i nie wiem jakie butelki ![]() myślałam żeby na początek kupić dwie małe (125-150ml) z TT i Avent |
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
W tym roku jedyne wakacje jakie planuję to u rodziców. Samolotem nie polecimy bo mąż stwierdził, że do samolotu nigdy nie wsiądzie, nad morze to ewentualnie małym autkiem, ale, że się nie zabierzemy, a kombiak nie wiadomo czy dojedzie ... to zostają wczasy u rodziców
W międzyczasie oni wyjeżdżają na wakacje więc nie będzie problemów z zawożeniem babci do cioci bo będę ja z bąblem to i babcią się zajmiemy. Babcia samodzielna, ale samą na dłużej niż 1 noc to się boimy ją zostawiać w domu ze względu na wiek. Jak się zajmie prawnuczką to zapomni o swoich problemach zdrowotnych.
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z laktatorem to powiem ci, że dużo osób się wstrzymuje ze względu na cenę, żeby zobaczyć czy będzie potrzebny czy nie.
|
|
#3669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my i nad polskie morze i nad obce pojedziemy![]() Cytat:
ale spróbuje pare fotek w większym negliżu i zobaczę jak będa wychodziły, bo jak spoko to pójdę tą drogą materiałem okryć się zamierzamNo duża już jest nasza maleńka fajnie tak wiedzieć ile waży ten ludzik z brzucha![]() Właśnie dlatego ja zaczęłam kupowac wcześniej, bo tak na teraz jakbym miała wydać tą całą kasiore, która już wydana została to sobie tego nie wyobrażam, chyba, że bym co miesiąc odkładała sumiennie kasę na wyprawkę, ale ja tak nie umiem, więc pewnie by była padaka i rozrywanie lokat a tak elegancko co miesiąc z bieżacej kasy wszystko kupiłam i nawet nie odczuliśmy odpływu gotówki
Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2013-02-18 o 21:05 |
||
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde dzisiaj sprawdziłam i od tego roku szkoła rodzenia 100 zł, a była za free (na jakąś fundacje spzitalną mam przelać) no niech im już będzie
|
|
|
#3671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wanienke chyba kupimy bez stelaza, ostatnio ogladalismy je w hurtowni i te stelaze wydaja sie takie jakies niestabilne kosmetyki tez zostawie na pozniej, bez sensu zeby lezaly. kupie sobie juz po przeprowadzce z dluzsza data przydatnosci. pampersow mamy jedna paczke, wiec jeszcze przy okazji jakis zakupow dokupimy, chociaz znajomi z norwegii obiecali dostawe na wielkanoc (placa za paczke malutkich 2zl - taki socjal!) karuzelka bujaczek mata wszystko czeka...to mam na szczescie po chrzesniaku.zszokowalam sie kwota 700zl, bo z najdrozszych rzeczy nie mamy poscieli, a to ok 150zl? reszta to kosmetyki, podklady i inne glupoty - a sumka uzbierala sie jednak dosc konkretna ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
bedzie jakas niespodzianka.
|
||
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pampków mam pół paczki dwójek od koleżanki, jedną jedynek chcę dokupić co najmniej i jeszcze jedną dwójek ja wczoraj byłam w szoku, to co napisałam wyżej, że kupiłam kosztowało mnie ponad 200zł a same pierdu, pierdu ![]() a co do stelaża to ja potrzebuję bo nie mam gdzie położyć wanienki a nie uśmiecha mi się na podłodze, na kolanach kąpać
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-02-18 o 21:10 |
|
|
|
|
#3673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/avent-laktator-rec...016562428.html koleżanka mi polecała z philipsa właśnie heheh mąż się oburzył lekko ... poskładał szafkę, zaczął układać ciuszki dziecięce (tak ładnie, rozmiarami ) ... i zdziwiony że całą szafa zapełniona ... i stwierdził że "ten bajtel się jeszcze nie urodził a już ma więcej ciuchów niż on"
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-18 o 21:13 |
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
luxmed jest niezly, dzwonia o 20, ze jest infekcja? lekarka pewnie mniej sie przejmie hehe. przeciez zapelenia w ciazy to prawie norma...
|
|
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zszokowałam jak policzyłam ile nas całość wyjdzie...dobrze, że chociaż za opiekę medyczną nie płaciłam tylko zapłacę za położną...masakra, ale wszystko kupuje z myślą o dwójce, następnym razem będzie taniej:P
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laktator ma tt reczny, planuje kupic elektryczny, ale chyba skusze sie na uzywany butelki mam, wiec beda pasowaly, silikonowa koncowke sobie wyparze i juz. widzialam kilka aukcji konczacych sie nawet za 100-150zl, a nowy to koszt ok. 300zl
|
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Nic, ja idę się położyć do wyrka z herbatką i książką, jakoś ostatnio się z nią opierdzielam
Jutro czekam na kuriera, ma nam przywieźć xboxa z naprawy |
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie chcę myśleć ile jeszcze tego wyjdzie... Ale tak jak piszesz przy drugim dziecku będzie taniej
|
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby była inna płeć to najwyżej tylko nową garderobę skompletuję, póki co na ciuszki wydałam 1500 zł, więc co to jest w obliczu całej reszty, której nie będę musiała już kupować
|
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3682 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3684 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie tylko taka daje uczucie, że się napoiłam. i właśnie podczas sportu najbardziej to odczuwam.Cytat:
a teraz w ciąży jeszcze bardziej. wkurzające to jest szczególnie w nocy, bo dosłownie słyszę swój puls. muszę się tak układać, żeby mi nic nie skakało i żeby do uszu dochodziły inne szumy, bo od słuchania pulsu można świra dostać ![]() Cytat:
Cytat:
jak trochę dłużej poleżą, to się chyba też nic nie stanie... se tak myślę... albo robić pakiety sortowane według daty prania? Cytat:
fajnie, że u Aaś wszystko okej. niech przygotują już ten pokój i w ogóle wszystko - nigdy nic nie wiadomo!!! a potem na ostatnich nogach to się nic nie chce
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
z wózkiem, meblami i położną zamkniemy się w 10k, ale tak dokładnie to też nie liczyłam np 20 zł na ciuchach itp. tylko takie wieksze kwoty
|
|
#3686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Płeć nie była wpisana, bo nam się wcześniej nie pochwaliłaś ![]() Co słychać ?? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, ale najważniejsze że wszystko ok
|
||||
|
|
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys w szpitalach wozono dzieci na takich wozkach dwupoziomowych
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Super!
Cytat:
![]() Cytat:
) pod koniec kwietnia/początkiem maja.Cytat:
dla męża
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

najpierw test jak się sprawdza jazda samochodem nad polskie morze, jak pójdzie gładko to jedziemy autem do Włoch lub na Chorwację/do Czarnogóry i Bośni. Jak będzie padaka z daleką jazdą autem to samolotem Kreta lub Teneryfa. Ogólnie chcieliśmy Karaiby zimą, ale nie wiem czy chcę takiego malucha zabierać w takie miejsca nie za bardzo skażone cywilizowanymi szpitalami, więc raczej zaczniemy bezpiecznie od basenu Morza Śródziemnego a najwyżej jak będzie miała półtorej roczku i się ją poszczepi na wszystkie pneumokoki i japońskie zapalenia mózgu to wio w świat

tak się wydaje ale też kuuupa kasy pójdzie 

my i nad polskie morze i nad obce pojedziemy
ale spróbuje pare fotek w większym negliżu i zobaczę jak będa wychodziły, bo jak spoko to pójdę tą drogą

a same pierdu, pierdu

albo robić pakiety sortowane według daty prania?