DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-02-17, 14:32   #781
KaerbEmEvig
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 575
Dot.: DZIWNA HISTORIA ! :( zwi±zek, którego nie by³o!

Cytat:
Napisane przez noubanaa Poka¿ wiadomo¶æ
Znikam. Ju¿ mi wystarczy.

Pozdrawiam.
To ju¿ chyba pi±ty raz, kiedy znikasz.
KaerbEmEvig jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 14:34   #782
karmelek102
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Kosmos

W sumie to ju¿ wszystko co chcia³abym napisaæ, ju¿ Dziewczyny napisa³y...
Równie¿ uwa¿am, ¿e kole¶ sobie z Ciebie jaja robi³. Przykre to i smutne, ¿e mo¿na sobie z kogo¶ tak ¿artowaæ, ale moim skromnym zdaniem tak w³asnie by³o.

Autorko, sk±d jeste¶ pewna, ¿e na 100 % jego dziewczyna nie wie o blogu? Przecie¿ nie jeste¶ w stanie tego stwierdziæ. Sk±d wiesz, mo¿e ona sama mu podsuwa³a te 'odpowiedzi' na Twoje smsy?

To, ¿e uwa¿asz, ¿e jest artysta o wra¿liwej duszy - wcale tak nie musi byæ, przecie¿ ch³opaka nie znasz.
Przecie¿ nie tak trudno byæ po prostu mi³ym, sprawiaæ pozory. A dla osób, z którymi codziennie siê obcujê, byæ zupe³nie kim¶ innym.

I niestety, zbiegi okoliczno¶ci istniej±. Nie chce, ¿eby¶ to odebra³a jako atak, no ale puszczanie sygna³u? Przecie¿ móg³ co¶ przez przypadek wcisn±æ. Nie jest to wcale takie niezwyk³e...

Nie obra¼ siê, nie piszê tego z³o¶liwie. Musisz nauczyæ siê kontroli nad swoj± wyobra¼ni±, bo naprawdê kiedy¶ to siê mo¿e ¼le skoñczyæ.
karmelek102 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 14:36   #783
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367
Cytat:
Napisane przez KaerbEmEvig Poka¿ wiadomo¶æ
To już chyba piąty raz, kiedy znikasz.
i nie ostatni :-D

Sent from my SK17i using Tapatalk
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 14:42   #784
KaerbEmEvig
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez chwast Poka¿ wiadomo¶æ
i nie ostatni :-D

Co¶ czujê, ¿e autorka "znika" po prostu, ¿eby siê posiliæ/skorzystaæ z toalety.
Stary 2013-02-17, 14:46   #785
Osiak
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064
GG do Osiak

Cytat:
Napisane przez Flashdance Poka¿ wiadomo¶æ
Taka malutka ró¿nica. Ty trzymasz siê swojej wersji i uwa¿asz ¿e ch³opak chcia³ z tob± byæ, tylko by³ niedojrza³y. Ja na podstawie tego co napisa³a¶ uwa¿am, ¿e ch³opak nie chcia³ byæ z tob± (bo gdyby tak by³o postêpowa³ by zupe³nie inaczej). Uwa¿asz ¿e te wszystkie cytaty i piosenki na blogu by³y "znakiem" ¿e chce byæ z tob±, ja uwa¿am, ¿e takie cytowanie na blogu lub zamieszczanie piosenek i zdjêæ o niczym nie ¶wiadczy bo tak mo¿na sie zachowywaæ w stosunku do zwyk³ego znajomego (sama znam kilka osób które tak robi±). Ty uwa¿asz ¿e nie dojrza³ do zwi±zku, ja uwa¿am ¿e skoro stworzy³ zwi±zek z inn± dziewczyn± (potrafi³ j± zaprosiæ na randkê, potrafi³ powiedzieæ jej wprost i jest z ni±) to jest dojrza³y do tworzenia zwi±zku, tylko nie chcia³ go tworzyæ z tob±.

Dodatkowo uwa¿am ¿e sama nie chcia³a¶ przez d³ugi czas rezygnowaæ z tej "chorej" sytuacji, bo to oznacza³oby koniec z marzeniami. Wystarczy³o ¿eby¶ siê z nim spotka³a i zapyta³a patrz±c mu prosto w oczy "tak czy nie, decyduj tu i teraz". Ale ty wola³a¶ robiæ awanturê przez smsy, bo na nie odpowiada³ na blogu i znowu mog³a¶ uczepiæ siê kurczowo tej obsesyjnej nadziej.

Oczywi¶cie, ¿e teraz bêdziesz broniæ swego stanowiska i równie kurczowo i obsesyjnie bêdziesz trzymaæ sie wersji, ¿e on chcia³ ale nie dojrza³. Bo to oznacza, ¿e nie zmarnowa³a¶ zupe³nie tego czasu. Gdyby¶ przyzna³a ¿e nadinterpretowa³a¶ pewne sytuacje, gdyby¶ przyzna³a, ¿e sie pomyli³a¶ i on nie chcia³ byæ z tob± oznacza³oby to ¿e ca³y ten czas straci³a¶ po nic, z w³asnej g³upoty. Oczywi¶cie do tego nigdy sie nie przyznasz nawet przed sam± sob±.
Doskonale napisane, zgadzam siê ze wszystkimi twoimi wypowiedziami.

Cytat:
To mo¿e facet siê wypowie.

Tak, brzmi znajomo i pewnie wygl±da³o znajomo dla obiektu zainteresowañ autorki. Przeczyta³em pierwsze 10 stron w±tku, gdzie autorka w kó³ko powtarza³a to samo (znaki, znaki, znaki), ale zapytana nie potrafi³a podaæ ani jednego przyk³adu. Porady o udanie siê do specjalisty nazywa³a atakami na jej osobê. Przez kolejne strony przegl±da³em ju¿ tylko wypowiedzi autorki.

Od której¶ nastej strony autorka zmieni³a stanowisko i zaczê³± sobie oraz forumowiczom wmawiaæ, ¿e ch³opak podstêpnie ni± manipulowa³, a kiedy nic tym nie wskóra³a, zacze³± wyzywaæ i wy¶miewaæ u¿ytkowniczki, które j± krytykowa³y.

Teraz znowu zmieni³a stanowisko i wkleja rzekome "znaki" od swojego obiektu westchnieñ. Po pierwsze - nie wierzê w autentyczno¶æ tych jego "wypowiedzi" "w stronê autorki". Po drugie, nawet gdyby by³y one autentyczne, to w ¿aden sposób nie ¶wiadcz± one o jego zainteresowaniu autork± w±tku.

Dlaczego nie powiedzia³ autorce dosadniej, ¿eby da³a mu spokój? Dlaczego nie zg³osi³ nêkania na policjê?

Pierw za³o¿y³, ¿e autorka nie jest chora psychicznie i po ewidentnym olaniu jej przez niego, da mu spokój. Kiedy zaczê³a mu wysy³aæ po kilkadziesi±t SMS'ów dziennie stwierdzi³, ¿e mo¿e ignorowanie podzia³a. Nie podzia³a³o, wiêc da³ jej do zrozumienia bardziej dosadnie.

Pój¶cie na policjê nic by nie da³o. Wystarczy przyjrzeæ siê temu, jak traktowane na komisariatach s± ofiary przemocy domowej lub gwa³tów p³ci mêskiej. Kiedy¶ w uwadze by³ reportarz o mêskiej ofierze stalkingu. Policja ignorowa³a zg³oszenia poszkodowanego. Spraw± zajê³a siê dopiero, kiedy ofiara skoñczy³a w no¿em w klatce piersiowej.

Na moje, to ofiara ba³a siê o zdrowie swoje, swojej rodziny i swoich znajomych i uzna³a, ¿e ignorowanie bêdzie najlepsz± metod±, skoro autorka w±tku we wszystkich jego wypowiedziach i gestach - niewa¿ne do kogo skierowanych - widzi tajemne znaki jego mi³o¶ci do niej.
Cytat:
Nie wierzê w autentyczno¶æ owych znaków z prostego powodu. Autorka w±tku od samego pocz±tku my¶la³a, ¿e wszyscy u¿ytkownicy forum przyznaj± jej racjê i poklepi± po ramieniu.

Tak siê jednak nie sta³o, wiêc autorka zaczê³a wspominaæ o jakich¶ tajemniczych znakach. Nikt tego nie kupi³, a ludzie zaczêli prosiæ o podanie przyk³adu takiego znaku. Przez 20 stron autorka wzbrania³a siê przed podaniem choæby jednego przyk³adu.

W pewnym momencie siê przemog³a i poda³a przyk³ad owych znaków. Wszyscy, jak jeden m±¿, powiedzieli autorce, ¿e to, co ona poda³a jako przyk³ad znaków ¶wiadcz±cych o jego zainteresowaniu jej osob±, nic takiego nie sugeruje. Z ka¿dym kolejnym postem "znaki" przybieraj± na intensywno¶ci. Teraz dowiadujemy siê o rzekomym zamieszczaniu jej zdjêæ na jego blogu. Proste pytanie: dlaczego nie zosta³o to wspomniane w pierwszym po¶cie, a dopiero na 25 stronie? Odpowied¼ jest prosta: autorka wymy¶li³a ten rzekomy znak na poczekaniu, ¿eby mieæ silniejszy argument w przekonywaniu publiczno¶ci, bo pozosta³e argumenty zawiod³y.

Pytanie z innej beczki. Jak to mo¿liwe, ¿e nikt nie zwróci³ uwagi, ¿e nietrudno powi±zaæ czyj±¶ wypowied¼ na blogu z wys³anym SMS'em, je¿eli tych SMS'ów wysy³a siê po kilkadziesi±t dziennie - dzieñ w dzieñ przez 8 miesiêcy. Jeden SMS dziennie przez 8 miesiêcy daje 244 wys³ane SMS'y. Po przemno¿eniu przez kilkadziesi±t daje kilka tysiêcy wys³anych SMS'ów.

Je¿eli to nie jest oznaka choroby psychicznej, to nie wiem czego.
Cytat:
Napisane przez SALIX Poka¿ wiadomo¶æ
nie mogê, co chwilê nowe ekstra szczegó³y nam tu autorka zapodaje nie no, na pewno jego dziewczyna nigdy jego bloga nie czyta³a, na pewno by nie zapyta³a "o co chodzi z jej zdjêciem", na pewno grzecznie lub nie¶wiadomie pozwala³a mu przelewaæ na stronach internetu jego ukryt± mi³o¶æ do Ciebie
wytrze¼wiej kobieto i id¼ do tego psychologa, bo nawet to, ¿e tworzysz historie niestworzone nie ¶wiadczy dobrze o Twoim stanie umys³u w tym momencie.
Zgadzam siê w zupe³no¶ci, stawiam, ¿e ¿adna z tych sytuacji z ostatnich stron nie zaistnia³a, autorka natomiast lubi swoimi fantazjami budowaæ napiêcie i zdobywaæ publikê Tak nam po kawa³ku te informacje wydziela, ¿e ciê¿ko mi nie jest jej oskar¿yæ albo o trollizm, albo o mitomaniê

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja ju¿ sama nie wiem czy Ty jeste¶ wariatk± czy jeste¶[tu epitety za które mog³abym dostaæ bana]czy po prostu zatrzyma³a¶ siê na etapie prze³omu podstawówki z gimnazjum.
Ju¿ nie wiem, która opcja najgorsza
Stary 2013-02-17, 14:54   #786
monika192
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 789

Cytat:
Napisane przez chwast Poka¿ wiadomo¶æ
jasne ju¿ tak opuszczasz w±tek 10000 raz, to tak samo jak z tym kolesiem, nie mo¿esz daæ sobie spokoju :P
co¶ czujê ¿e autorka d³ugo nie opu¶ci tego w±tku. mo¿e nawet uka¿e siê jego druga czê¶æ? Dziwna historia part 2? ;D

autorko je¶li piszesz o moim poziomie to lepiej zacznij troszkê bardziej krytycznym okiem patrzeæ na sam± siebie. Mój komentarz: "hahaha" to nic przy tym jak Ty zachowywa³a¶ siê wobec tego ch³opaka. Mam tu na my¶li pisanie mu smsów mimo ¿e on na nie odpisywa³ i na koñcu napisa³: spier.. papier
i nie piszê Ci tego z³o¶liwie bo kiedy¶ te¿ zauroczy³am siê w jednym facecie który po spotkaniu przez mój trudny charakter po prostu sobie odpu¶ci³. Jak wiadomo krêci nas to co jest nieosi±galne a mo¿na powiedzieæ ¿e po swojej decyzji taki dla mnie by³, wiêc zaczê³am byæ w stosunku do niego natrêtna. Oczywi¶cie to by³y tylko pojedyncze wiadomo¶ci i trwa³o to bardzo krótko. Zaledwie napisa³am mo¿e z 3,4 razy do niego, nie pamiêtam bo to by³o ju¿ dawno z 3 lata temu
Czu³am wstyd po ca³ej tej akcji któr± odwali³am. Zadawa³am sobie pytania jak mog³am mu siê tak narzucaæ? Straci³am godno¶æ do jasnej anielki?! Z tym ¿e my mieli¶my normalny kontakt, spotkali¶my siê, pisali¶my ze sob±, mówi³ mi wprost ¿e chce siê ze mn± spotykaæ niestety to mi co¶ odwali³o, facet siê zniechêci³ i bach by³o to cholerne narzucanie.
Sedno sprawy: mo¿e u¶wiadomisz sobie swoje zachowanie i przestaniesz obra¿aæ innych i siê wywy¿szaæ bo takie mam wra¿enie ci±g³e ¿e potrafisz z innych szydziæ jaki to nie jest ich poziom a ty sama jeste¶ najlepsza ( no tak bo w koñcu chodzisz na medyk ) ¿enada.

Edytowane przez monika192
Czas edycji: 2013-02-17 o 14:57
monika192 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 14:55   #787
oliwia18
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 005

Cytat:
Podwa¿aj ka¿dy argument. Gdyby to by³o raz, dwa, trzy, cztery, dziesiêæ, ¿e to siê wszystko nam zgrywa, ale to siê zgrywa miesi±cami. Przyk³ad zdjêcia z 25ego poda³am jako przyk³ad dlatego, ¿e to by³o 6 dni przed tym jak urwa³ 'kontakt', wiêc nikt mnie nie pos±dzi, ¿e wyci±gam co¶ z nie wiadomo jak odleg³ej przesz³o¶ci.
Nie oburzaj siê tak.
Skoro facet ma zainteresowania muzyczne, wcze¶niej rzuci³ fragmentem G'n'R, to i ten cytat da³ MI do my¶lenia. Ale widzê, ¿e Tobie nie mo¿na pomóc inaczej, jak tylko zgodziæ siê z Tob± i napisaæ tylko to, co chcesz przeczytaæ.
Nikomu nie chcesz powiedzieæ o tej sytuacji- psychologa ob¶miewasz (co jest dla mnie ZDUMIEWAJ¡CE u studentki medycyny), na moje pytanie czy jest w tej grupie kto¶, z kim mo¿esz szczerze porozmawiaæ, odpisa³a¶ pokrêtnie ¿e "oni wiedz±" czy co¶ w tym stylu (nie bêdê teraz szuka³a cytatów). ¯adna pomoc nie jest dla Ciebie wystarczaj±ca.
Ka¿d± osobê, która próbuje zainteresowaæ siê Twoim problemem (bo po to ten w±tek za³o¿y³a¶), bijesz jak szalona- jak nie nazywaj±c hienami, rzucaj±c ¿e s³uchaj± disco polo, obje¿d¿aj±c T¯-ów, wyliczaj±c kto ile i gdzie napisa³ na forum, po wytykanie, ¿e kto¶ rzuca jakiekolwiek argumenty i rady (z którymi raz siê zgadzasz, by za 3 strony ob¶miaæ z góry na dó³). I tak co 3 strony jest sinusoida.
oliwia18 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 14:58   #788
KaerbEmEvig
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez monika192 Poka¿ wiadomo¶æ
co¶ czujê ¿e autorka d³ugo nie opu¶ci tego w±tku. mo¿e nawet uka¿e siê jego druga czê¶æ? Dziwna historia part 2? ;D
Mam tylko nadziejê, ¿e podtytu³ nie bêdzie brzmia³ "Zabójstwo, którego nie by³o"...
Stary 2013-02-17, 15:02   #789
monika192
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 789

Cytat:
Co¶ czujê, ¿e autorka "znika" po prostu, ¿eby siê posiliæ/skorzystaæ z toalety.
albo wylogowuje siê a i tak siedzi na w±tku i uk³ada sobie odpowiedzi

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Mam tylko nadziejê, ¿e podtytu³ nie bêdzie brzmia³ "Zabójstwo, którego nie by³o"...
ahaha my¶lê ¿e z autork± wszystko jest mo¿liwe ;D
monika192 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 15:07   #790
panna mati_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 831

Autorka rozczarowa³a sie trochê. Gdyby to na ch³opaka posypa³y siê gromy w stylu: ale on by³, jak on tak móg³ Ci nie odpisaæ, co za typ itp, to inaczej by reagowa³a. A tak to foch.
panna mati_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 15:18   #791
Dziubka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 308

Facet prowadzi³ bloga dla dwóch osób???? no nie mogê....szkoda, ¿e nie specjalnie dla ciebie. Bo tylko tak siê z tob± kontaktowa³.
Dziubka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 15:24   #792
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367
Autorka pewnie siedzi na wylogowanym szkoda.... Niech ktoś zamknie ten wątek błagam :$

chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-17, 23:42   #793
Pioter28
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 107

Przeczyta³em ca³y w±tek....kosmos normalnie.

Dziewczyno we¼ siê w koñcu ogarnij i zajmij siê normalnym ¿yciem...
Pioter28 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 09:24   #794
JanePanzram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 479

Cytat:
Napisane przez SALIX Poka¿ wiadomo¶æ
wiesz na czym polega Twój problem? nie potrafisz poj±æ, ¿e te "k±ski", dla Ciebie wa¿ne znaki ¶wiadcz±ce o jego zainteresowaniu, ka¿da szanuj±ca siê kobieta pstryknê³aby palcem i posz³a dalej. Nie pozwoli³aby siê tak traktowaæ, to nie by³yby dla niej tajemne znaki mi³o¶ci a bezczelne oznaki lekcewa¿enia. Facet Ciê zabajerowa³ raz a potem mu siê odechcia³o, powinna¶ to by³a poj±æ - tak, w³a¶nie po tych "znakach". Nie wszytko w ¿yciu czyta siê wprost, czasem trzeba czytaæ miêdzy wierszami.
¦wiêta prawda.

Powtarzam: mi³o¶æ takiej g³upoty nie t³umaczy
Zamiast t³umaczyæ "nie by³am stalkerk±" - to ty zrozum, ze osi±ga³a¶ dno i jak jeszcze pomy¶lisz o tym, zeby "czekaæ na to, a¿ on dojrzeje" to ty jeszcze siê w ten rów mariañski zag³êbiasz dalej!
Jest to skrajne robienie z siebie g³upca, psa na posy³ki, grzecznej, potulnej, NIC nie wymagaj±cej naiwnej dziewczyny przed 16 rokiem ¿ycia.

----------------
[dobra, wycinam to co tu napisa³am]

------------------
kogo to obchodzi, czy by³a¶ stalkerk± czy nie - skupiasz siê na najmniej wa¿nej sprawie teraz
skup siê na tym, ¿e pozwoli³a¶ sobie na taki brak my¶lenia, oraz wodzenie siê za nos jakiemu¶ g³upcowi, co ju¿ ¶wiadczy o tobie bardzo ¼le

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-02-18 o 09:38
JanePanzram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 09:31   #795
motyla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 934

na moje oko, to kole¶ jest popaprany i w dodatku tego nie ukrywa. a poniewa¿ nie ukrywa swojego popaprañstwa, to nie rozumiem zdziwienia Autorki, ¿e relacjê z nim te¿ mia³a popapran±.

my¶lê, ¿e facet mia³ ubaw z Autorki. jara³o go pewnie, ¿e wystarczy jej g³upie zdanie na blogu, ¿eby siê podnieci³a jak gimnazjalistka. to jest jaki¶ chory gówniarz, który postanowi³ pochichraæ siê ze starszej kole¿anki i tyle.

te "znaki", o których mówi Autorka, dla normalnie my¶l±cej dziewczyny nie by³yby znakami - mówiê serio. potrzeba specyficznej psychiki (a raczej taka osoba musi byæ psychicznie w specyficznym miejscu), by najzwyklejsze w ¿yciu rzeczy odbieraæ jak mi³osne znaki. ten ch³opta¶ pewnie z ka¿dym rozmawia w tak pokrêtny sposób (czyli odpowiadanie na blogu czy fb), ale nie ka¿dy odczyta to jak mi³osne zaczepki. mo¿e jak zorientowa³ siê, ¿e Autorka jara siê tymi g³upotami, to postanowi³ zobaczyæ, na ile mo¿e sobie pozwoliæ.

reasumuj±c... Autorka sama sobie winna. tak to jest jak siê w³azi w gówno i siê dziwi, ¿e gira ¶mierdzi. na miejscu Autorki zastanowi³abym siê, dlaczego odbiera³a zwyczajne rzeczy jak mi³osne wyznania. bo tak siê dzia³o moim zdaniem - przynajmniej na pocz±tku. co¶ jest z my¶leniem Autorki nie do koñca teges i niestety jak tego nie naprawi, to znowu w³aduje siê w jak±¶ dziwn± relacjê z kolejnym popapranym ch³opaczkiem.
motyla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 09:58   #796
JanePanzram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 479

Facet ma osobowo¶æ typowej têpej strza³ki, a nie inteligentnego nietypowego cz³owieka, ale autorka nie widzi tego,
roi sobie, ¿e on z wielkiej swej inteligencji wpad³ na takie DEBILNE pomys³y
kiedy tymczasem to jest zwyk³y attention seeker, który nie jest wiêcej wart od ka¿dej innej takiej têpej strza³ki, która lubi jak jej siê ego pompuje.
To jest tu widoczne: ten cz³owiek jest p³ytki jak ka³u¿a, a nie g³êboki jak Bajka³, jak to zdaje siê autorce.
Mo¿e jak zda sobie sprawê z tego prostego faktu, który dla osoby postronnej jest widoczny - to zacznie siê u niej pomy¶lunek?

Ale to nie jest wa¿ne, jaki jest on.
Wa¿ne jest, co robi³a ona, ¿e otrze¼wienie nie nastêpowa³o.
Teraz my¶lenie o tym, ¿e "on kiedy¶ dojrzeje" to jest najbardziej nieprawid³owy kierunek dzia³ania, jaki byæ mo¿e. Bo ze strony tego cz³owieka nie spotka jej nic oprócz dalszych takich têpych gierek, a ona sobie fatalne ¶wiadectwo wystawia dalej maj±c nadziejê na dalsze ci±gniêcie tej quasi-znajomo¶ci.

S± pewne granice, których przekroczenie nie ¶wiadczy o mi³o¶ci (bo tutaj nie ma ju¿ zastosowania t³umaczenie siê mi³o¶ci±), tylko albo o braku instynktu samozachowawczego, albo o brakach w my¶leniu
...¿e tak to wyra¿ê wprost.

Dlatego w celu ograniczania fatalnych skutków - trzeba tak skierowaæ swe my¶lenie, ¿eby m±drzeæ po takiej nauce, a nie g³upieæ. Nie cackaæ sie ze sob±, nie szukaæ pietrowych wyt³umaczeñ, tylko zdaæ sobie sprawê z b³êdu i wystrzegaæ siê dalszego brniêcia w to.

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2013-02-18 o 10:01
JanePanzram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 17:40   #797
noubanaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 189

Podczyta³am...

JanePanzram - masz wiele racji. Przynajmniej zauwa¿y³a¶, ¿e on jednak móg³ w ten sposób pogrywaæ. Ta krytyka w wiêkszo¶ci s³uszna, bo by³am jak piesek reaguj±cy na najmniejsz± jego internetow± zaczepkê... upad³am zbyt nisko...
Z Pary¿a wróci³, wczoraj pu¶ci³ mi dzwonka, wesz³am na jego bloga, a tam co¶ takiego: 'Pary¿ by³ zdecydowanie z niew³a¶ciw± osob±' i jeszcze parê zdañ.
Normalnie wys³a³abym mu jakiego¶ smsa albo i kilka, ale siê nie odzywam. Skuteczno¶æ komentarzy chyba na najwy¿szym poziomie.
noubanaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 17:46   #798
vouvray
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

Cytat:
Podczyta³am...

JanePanzram - masz wiele racji. Przynajmniej zauwa¿y³a¶, ¿e on jednak móg³ w ten sposób pogrywaæ. Ta krytyka w wiêkszo¶ci s³uszna, bo by³am jak piesek reaguj±cy na najmniejsz± jego internetow± zaczepkê... upad³am zbyt nisko...
Z Pary¿a wróci³, wczoraj pu¶ci³ mi dzwonka, wesz³am na jego bloga, a tam co¶ takiego: 'Pary¿ by³ zdecydowanie z niew³a¶ciw± osob±' i jeszcze parê zdañ.
Normalnie wys³a³abym mu jakiego¶ smsa albo i kilka, ale siê nie odzywam. Skuteczno¶æ komentarzy chyba na najwy¿szym poziomie.
proponuje podes³aæ linka jego dziewczynie
vouvray jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 17:53   #799
Magdallen
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 223

Cytat:
Napisane przez vouvray Poka¿ wiadomo¶æ
proponuje podes³aæ linka jego dziewczynie

i ukróciæ jego cierpienia w tym nieszczê¶liwym zwi±zku
Magdallen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 18:00   #800
vouvray
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

Cytat:
Napisane przez Magdallen Poka¿ wiadomo¶æ

i ukróciæ jego cierpienia w tym nieszczê¶liwym zwi±zku
Widzisz autorko, to bêdzie Twoje 5 min.
Dziewczynê uwolnisz od palanta, jemu dasz wytchnienie od niechcianego zwi±zku, a sama bêdziesz nie do¶æ ¿e lojalna wobec kole¿anki to jeszcze sobie ukrócisz cierpienia, bo ta patola siê w koñcu skoñczy.
vouvray jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 18:05   #801
SlodkaGrzesznica90
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 142

Cytat:
Podczyta³am...

a sk±d to przekonanie ¿e chodzi³o mu ¿e t± niew³a¶ciw± osob± okaza³a siê jego dziewczyna? Mo¿e by³ z kim¶ innym i ¿a³uje ¿e jej tam nie zabra³? Pewnie pu¶ci³ Ci sygna³ bo chce Ciê za¶ sprowokowaæ do takiego zachowania jak wcze¶niej. Najwidoczniej go to bawi. Olej typa i nie ³am siê czasem

Dbam o w³osy
Podciêcie koñcówek: 18.09.2012r.
31.12.2012r.
18.02.2013r.
Nie prostujê od: 18.09.2012r.
SlodkaGrzesznica90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 18:49   #802
201607050913
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 561

Facet który chce wzywaæ Policjê za drêcznie wysy³a Ci dzwonki? Albo ostro zmy¶lasz, albo on ma z Ciebie niez³± zabawê.
201607050913 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 19:16   #803
shawty19
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 592
GG do shawty19

Jak najbardziej powinna¶ link do bloga podes³aæ jego dziewczynie.
Wszystkim ul¿y
Stary 2013-02-18, 19:55   #804
oliwia18
Zakorzenienie

A ja bym wyrzuci³a go z tych znajomych na tym portalu gdzie prowadzi bloga, ¿eby wiedzia³, ¿e nie mam dostêpu do tych jego wypocin i nie bawiê siê ju¿ w te gierki i pó³s³ówka. Je¶li mu w jakikolwiek sposób bêdzie zale¿a³o, zacznie komunikowaæ siê w normalny sposób. Bo jak na razie on siê bawi w przywo³ywanie Ciebie- pu¶ci sygna³ i wie, ¿e zrobisz to, czego oczekuje. Miej swoj± dumê i honor.
Stary 2013-02-18, 19:57   #805
VanOlg
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 332

Jej. Mia³am kiedy¶ podobnie... Co prawda nie w takim stopniu. I u mnie nie koncentrowa³o siê to na pisaniu sms-ów, bo nie pisa³am ich wcale, tylko na rozmy¶laniu o jakim¶ facecie. Zawsze wybiera³am kogo¶, kto by³ niedostêpny i z kim nie mia³am szansy mieæ kontaktu i tylko rozmy¶la³am o nim, marzy³am ca³ymi godzinami. Czasem utrudnia³o mi to wrêcz funkcjonowanie codzienne. I trwa³o naprawdê d³ugo, nawet, kiedy z t± osob± ju¿ siê nawet nie widzia³am, nie mówi±c o rozmowie. Potem "przerzuci³am siê" na mê¿czyzn, którzy nie byli ju¿ tacy odlegli, których widywa³am na codzieñ. Te¿ widzia³am znaki, mo¿e nie doszukiwa³am siê ich a¿ tak, ale je jednak widzia³am. Jako¶ uda³o mi siê z tego wyj¶æ. Zajê³am siê bardziej sob±, swoim poczuciem w³asnej warto¶ci. Poza tym zauwa¿y³am, ¿e zaczynam zbyt intensywnie skupiaæ siê na kim¶ innym, kiedy sama mam problemy, na przyk³ad jaki¶ stres. Po prostu zamiast prze¿yæ uczucia, czy stawiæ czo³o sytuacji pogr±¿a³am siê w marzeniach, bo to by³o przyjemniejsze. Ucieka³am od siebie. Teraz ju¿ tak nie robiê. Teraz widzê, ¿e ci faceci byli palantami i zwi±za³am siê z kim¶ naprawdê fajnym, kto jest dla mnie otwarty, dostêpny i siê o mnie stara.

Edytowane przez VanOlg
Czas edycji: 2013-02-18 o 19:58
VanOlg jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 19:57   #806
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwia18 Poka¿ wiadomo¶æ
A ja bym wyrzuci³a go z tych znajomych na tym portalu gdzie prowadzi bloga, ¿eby wiedzia³, ¿e nie mam dostêpu do tych jego wypocin i nie bawiê siê ju¿ w te gierki i pó³s³ówka. Je¶li mu w jakikolwiek sposób bêdzie zale¿a³o, zacznie komunikowaæ siê w normalny sposób. Bo jak na razie on siê bawi w przywo³ywanie Ciebie- pu¶ci sygna³ i wie, ¿e zrobisz to, czego oczekuje. Miej swoj± dumê i honor.
Popieram
Stary 2013-02-18, 20:30   #807
noubanaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 189

Cytat:
Napisane przez oliwia18 Poka¿ wiadomo¶æ
Jesli chodzi o jego bloga: ja go nie mam w znajomych, ale on ma mnie - to po pierwsze. Ju¿ dawno mia³am tego do¶æ, co mu pokaza³am wyrzucaj±c go z grona swoich znajomych. Poza tym kiedy¶ jego blog by³ publiczny, a od kiedy gra w ten sposób nikt poza tymi których doda do znajomych nie mog± zobaczyæ co tam jest. Bardzo ³atwo mo¿na zmieniæ ustawienia prywatno¶ci.

Post powy¿ej opisuje sytuacjê tak± jak± jest. Nie mam zielonego pojêcia po co to wszystko robi. Ale to siê toczy od miesiêcy i on ju¿ zna moje reakcje. Prawdopodobnie gdyby nie ca³e to forum i komentarze odezwa³abym siê do niego znowu. Natomiast faktycznie muszê siê zacz±æ szanowaæ, bo zesz³am na jakie¶ dno...
noubanaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 20:41   #808
Magdallen
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 223

Wiesz, co... Je¶li to nie jest ¶ciema z tym dzwonkiem i jego wpisem o Pary¿u, to wydaje mi siê, ¿e nam siê sytuacja odwraca i to on ma szansê staæ siê stalkerem
Magdallen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-18, 20:45   #809
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz, co... Je¶li to nie jest ¶ciema z tym dzwonkiem i jego wpisem o Pary¿u, to wydaje mi siê, ¿e nam siê sytuacja odwraca i to on ma szansê staæ siê stalkerem
I bêdzie szczê¶liwe zakoñczenie tej bajki
Stary 2013-02-18, 20:53   #810
oliwia18
Zakorzenienie

Wiesz co? Zachowaj siê jak (prawie) ka¿da kobieta, która zmienia swoje ¿ycie OD DZISIAJ: id¼ do fryzjera, posprz±taj w szafie, zrób porz±dek w pokoju (Moja mama zawsze mówi, ¿e porz±dek w ¿yciu zaczyna siê od porz±dku na pó³ce. Brzmi to trochê jak perfekcyjna pani domu, ale uwierz, ¿e dzia³a), kup sobie nowy lakier do paznokci, zacznij oszczêdzaæ na wycieczkê w ciekawe miejsce (chrzañ banalny Pary¿ i nudn± Grecjê- jed¼ do Finlandii!), zmieñ zapach który nosisz, zrób format dysku, umyj okna, przeczytaj ciekaw± ksi±¿kê i poczuj siê dobrze w swoim towarzystwie.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.