|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Witam w Walentynki
jak mija wam dzień zakochanych, coś nie wiele się tu ostatnio dzieje? Ja nie nastawiam się na żadne prezenty bo mój małż ma tendencje do zapominania o takich "błahych" sprawach i przypomina sobie dopiero kilka dni później... taki jego urok Natomiast ja od dziś przez cały tydzień jestem sama w biurze. Szefowa pojechała z dzieciakami na ferie Ale zaczynam się kiepsko czuć, boli mnie głowa, drapie w gardełku i powoli zatyka mi się nos... Nie nawidzę się tak czuć... Już naszpikowałam się scorbolamidem. Pewnie zajrze do was niedługo... Miłego dnia. P.S robiłam badania na helicobacter pyroli i wynik wyszedł ujemny. Czyli to nie bakteria. Dziś znów mam wizytę i gastrologa zobaczymy co powie.
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również witam was 14-tego lutego
![]() Życzę wam ogromnej dawki miłości nie tylko dziś, ale i przez cały rok. Ja wczoraj siedziałam i gotowałam bigos- wyszedł nieskromnie mówiąc super, ale zapomniałam namoczyć grzyby wcześniej więc gotuję je dopiero dzisiaj. Kupiłam za dużo kapusty wczoraj, to jeszcze zrobiłam do tego gołąbki z kapustą w środku (nie mam dużego garnka żeby ugotować ją całą) i tym sposobem obiad na co najmniej 2 tyg z głowy hahaha |
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niespecjalnie jestem fanką walentynek, bo uważam, że to trochę taki sztuczny twór komercyjny - choć od męża zawsze dostaję jakiś prezencik Sama wolę robić mężowi drobne prezenty bez okazji ![]() Ostatnio wątek tylko podczytuję bo jakoś nastrój kiepskawo i chyba mam już dość zimy, potrzebuję słoneczka - niech już będzie wiosna
|
|
#364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Powiem Ci że mnie też coś gardło boli i jakoś tak dziwnie chrypieć zaczynam- to chyba ta pogoda.... Dobrze, że nie masz bakterii ale w takim razie co jest przyczyną? ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
o matko ale bym bigosu zjadła smaka mi narobiłaś---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie poszłam na chwilkę na solarium
potrzeba słońca jest jednak bardzo silna... wychodząc była fajna pogoda - dodam że idę na solarium może 2 minuty, wychodząc wiało i zaczął padać deszcz, a teraz półgodziny później świeci słońce, ale jest chłodno - ot typowa irlandzka pogoda ![]() Zapraszam na bigosik, właśnie dorzuciłam grzybków, takich od mamy suszonych mam nadzieję, że nie będę widziała po nich żadnych różowych słoni
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was po mojej 2-tygodniowej nieobecności!
Kurcze ale ten czas zleciał! Wyobraźcie sobie, że przez 2 tyg. nie miałam internetu....masakra jakaś!! Kurcze mamy internet na jakiś limit....12 GB.....który wykorzystaliśmy juz po 2 tyg.! Mój Mężuś codziennie słuchał muzyczki na YT i chyba to nas tak dużo ściągnęło.... No a tak to chyba nie uda mi się Was nadrobić.....postaram się przeczytać co nieco.... Co do walentynek.....to my nie obchodzimy tego "święta" jakoś specjalnie....mój TŻ bedzie dopiero za godz. w domu, więc sobie posiedzimy, nigdzie się nie wybieramy...taki zwykły dzień...
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam kobietki
![]() My co roku wybieramy się z okazji walentynek na kolację do Naszej ulubionej restauracji Taki Nasz mały rytuał No i w tym roku Ja zamawiałam stolik i zapomniałam na którą godzinę zarezerwowałam stolik ![]() Ja też już potrzebuję słońca nie mam już siły i dopada mnie depresja pogodowa mam dość kurtek, szalików, rękawiczek i zimowych butów ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() Ja teraz nie mogę chodzić na solarium bo uczęszczam na zabiegi usuwania owłosienia laserem i zabiegi pielęgnacyjne na twarz przygotowuję zawsze na wiosnę twarz, żeby latem ładnie wyglądać Mikrodermabrazja i kwasy zawszę serię 4 zabiegów w odstępach 2 tyg każdy, więc do końca marca zero opalania, a tak tego potrzebuję.
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez myślałam nad usunięciem laserem wąsika ale mi kosmetyczki powiedziały że mam za słaby (moim zdaniem jest mocny ) i że szkoda kasy bo nie będzie efekty bo włoski sa cienkie ![]() Dobrze że już weekend- uf nareszcie My wczoraj siedzieliśmy w domku ale jutro lecimy do kina. Małż kupił wczoraj pyszne winko śliwkowe i sobie wypiliśmy ![]() w sumie to była nasza rocznica zaręczyn ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- a ja gotuję zupę pomidorową
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Monika - hej! dawno cię nie było
12gb w 2 tyg? i nic nie ściągaliście?? jakoś nie chce mi się wierzyć, że aż tyle limitu wam poszło... ja nie mogłabym mieć limitowanego, kiedyś nam przyszło pismo, że nam biznesowe łącze zrobią bo przekroczyliśmy 300GB w ciągu miesiąca hahah a było nas tylko dwie pary ...Justii - a jednak dziewczyny mają lepszą pamięć co dobrego jedliście?Magnusia - my rocznicę zaręczyn mamy dzisiaj Ja od kilku dobrych miesięcy mam odrzut do alkoholu, nawet po łyku piwa nie mam ochoty na więcej... może to przez to, że czas po kilku łyczkach wina zaczynała mi się migrena... hmmm nie wiem, ale w każdym bądź razie nie tęsknię
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej czy już nie ma nikogo tutaj na wątku??
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale skoro Wy w 2 pary ściągneliście 300 GB to mozliwe że my 12..... ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Faktycznie straszna cisza tutaj..... My dzisiaj bylismy u mojej znajomej/naszych znajomych, zobaczyć ich malutlką Niunię. Jejkuś, jaka ona jest cudna!!! teraz naprawdę nieźle mnie "wzięło" na dzidziusia.
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
coś się Dziewczyny pochowały
![]() My byliśmy wczoraj w kinie na Drogówce. Szczerze- film jak film, żadna rewelacja, tematyka znana i nic nowego nie pokazano, może tylko z innej trochę perspektywy. Tak czy inaczej spodziewałam się więcej
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
strasznie je lubię
|
||
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
My weekend spędzaliśmy u siostry męża
Ostatnio każdy weekend poza domem spędzamy - za tydzień jedziemy do mojej siostry ![]() Ostatnio mam okropnego lenia - nic a nic mi się nie chce. No, może poza spaniem
|
#376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
mam to samo
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#377 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochane, no ostatnio widac że taki tu spokój...Wszystkie wpadłyśmy w wir życia codziennego. Planowanie wesela było wspaniłe,ale to już mineło:-(
Ja z niecierpliwościa czekam na święta wielkanocne bo wtedy jedziemy di Polski. Brdzo się steskniłam za bliskimi... |
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Monia - pewnie, że sprawdź nawet z operatorem tak jak pisze Wika. Ja ci troszkę to zobrazuję. Jeden przeciętny film .avi zajmuje około 700MB czyli w ciągu 2 tygodni mogłabyś oglądnąć/ściągnąć 17 filmów, a przesłuchać (i tu wezmę pod uwagę jeden z większych plików muzycznych na YT czyli teledysk,który zajmuje 8mb (czasami piosenki zajmują tylko 4mb) więc takich utworów w ciągu dwóch tygodni musiałabyś przesłuchać 1500 (a jeśli są mniejsze pliki co często się zdarza to praktycznie dwa razy tyle)- normalnie net nie zżera tak wiele tzn takie przeglądanie stron - ale przypomniała mi się jeszcze jedna sprawa, jak często robi się wam update systemu? jaki macie Vistę czy inny? warto byłoby to wyłączyć, bo może się okazać, że system update-uje się wam co chwilkę.
A jeśli chodzi o zabezpieczenia to warto zmienić z WPA na WPA2 bo te pierwsze dość łatwo złamać (jak najedziesz na sieć to powinien wyświetlić ci się rodzaj zabezpieczeń) |
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
wróciłam do świata żywych. Cały weekend przeleżałam w łóżku. Miałam straszne przeziebienie ale dziś jest już o niebo lepiej. A do tego jeszcze po lekach (żadnego antybiotyku) dostałm strasznego bólu brzucha... Ale dziś w końcu dałam sobie spokój z lekami i może uda mi się jakoś przezwyciężyć ten katar i flegmę w gardle... Poza tym przez weekend zbyt wiele u nas się nie działo z racji tego że ja leżałam w łóżku. Małż ma coś gorszy humor ostatnio, muszę mu go dziś poprawić :
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda chyba troszkę dołuje, bo już człowiek czeka na słońce
chociaż u mnie dzisiaj świeci! jupi!
|
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- dokładne tak- szkoda, że już po wszystkim ![]() ja Wam powiem, że po cichu lęgną mi się takie mysli czy nie zając się organizacją takich imprez.... lubię takie akcje i zawsze mi to wychodziło
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - jeśli masz możliwość, to trzeba spełniać marzenia
|
|
|
|
#383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ten ból brzucha to może z nerwów?? ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
o? naprawdę u mnie zimno tylko było ale śniegu nie było
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc do roboty ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- U Nas też sypie śnieżek i znów jest biało ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Polecam na poprawę humoru http://www.faszynfromraszyn.pl/Dobrze, że chociaż u Was słoneczko
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-02-18 o 22:59 |
||
|
|
|
#386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten ponuro wyglądający dzień. Słoneczko chciało się przebić przez chmurki ale mu się nie udało. Znów prószy śnieg i jest mroźno, a a podobno w weekend ma być -8 w dzień... Gdzie ta wiosna.???
Cytat:
Jeśli tylko masz możliwości, chęci i wiesz jak się za to zabrać to moim zdaniem nie ma się co zastanawiać! trzeba próbować różnych rzeczy żeby czuć się w końcu spełnionym robiąc to co się lubi... ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Sama nie wiem już. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Ale "promołszyn" jest the best
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, aż brzuch mnie bolał same perełki No niestety ludzie różne gusty mają
|
|
|
|
|
#388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym samym Małżem, rzecz jasna bo gdy tak się patrzy wstecz, to nie pamięta się za bardzo stresu, tylko przyjemne chwile, no i to chyba jedne z tych najszczęśliwszych w życiu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czasem aż się wierzyć nie chce, że to nie są "pozowane" zdjęcia
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Oj tak, zima trwa już zdecydowanie zbyt długo nie lubię lutego (zaraz po znienawidzonym listopadzie ![]() W weekend dużo dyskutowaliśmy z TŻ na temat czekającego nas remontu - co, jak, kiedy... i wyszło na to, że 27. kwietnia ruszamy TŻ bierze urlop na pierwszy tydzień maja, będzie miał ciągiem 9 dni wolnego, w tym czasie zamierzamy wynosić meble, zrywać wykładzinę (w pokoju w którym będzie kuchnia), ciągnąć dodatkowy prąd, malować... a w okolicach połowy kwietnia ja muszę spakować cały dobytek do kartonów i przenieść się do swojego starego pokoju piętro niżej (teraz mieszkam sama na dużym poddaszu, które zamierzamy stuningować ). Jak ja się z tym wszystkim pomieszczę to nie wiem, już zaczęłam wyprzedawać zbędne bibeloty na All bo bez sensu kisić to w pudłach skoro i tak mi niepotrzebne. Czekają mnie upojne 4 miesiące mieszkania w warunkach polowych, wśród kartonów, w pełnym chaosie ![]() a'propos - potrzebujemy farb, które będą naprawdę porządnie kryły, bo chcemy przemalować dość ciemny fiolet na jasny szary. Polecacie coś? W sobotę byliśmy na walentynkowej kolacji w restauracji w hotelu, w którym robimy wesele - jedzenie na szczęście było przepyszne menadżerka nas rozpoznała, pogadaliśmy chyba z 15 minut, jeszcze raz obejrzeliśmy salę (na szczęście jest większa niż zapamiętałam że jest wg menadżerki nawet przy 12 okrągłych stołach zostaje jeszcze 50% powierzchni parkietu uff, to dobrze, bo liczba gości nam trochę wzrosła i martwiłam się, że będzie ciasno). Zaprosiła nas na maj na oglądanie ubranej sali, wtedy ktoś organizuje wesele podobne wielkościowo do naszego ![]() Oraz: umówiłam się na wtorek do Nabli Kilka rzeczy związanych z moją suknią nie daje mi spokoju i stwierdziłam, że lepiej to wszystko wyjaśnić / omówić teraz, niż na pierwszej przymiarce (4 tyg przed ślubem) kiedy może się okazać, że na pewne rzeczy jest już za późno. Chcę przymierzyć suknię na szerszej halce, zapytać o możliwość doszycia 2-3 dodatkowych warstw tiulu, zobaczyć jak prezentuje się bez tych tiulowych ramiączek i ewentualnie je zlikwidować. Nie ukrywam, że zamierzam też jeszcze raz zmierzyć Fill - dla spokoju ducha. Kobiety z Nabli mnie znienawidzą Do salonu idzie ze mną przyjaciółka, potem jedziemy do niej na farbowanie henną Mówiłam Wam, że jest w ciąży i ma termin porodu na 5 dni przed moim ślubem? ech... Już się z tym pogodziłam ) przedwczoraj widziałam zdjęcia usg No, to tyle u mnie, się rozpisałam Co u Was?
|
|
|
|
#390 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Miło mi wypowiedzieć się w nowej części naszego wątku Czytam Was, ale jakoś już tak trudniej coś skrobnąć... Miło jednak wiedzieć, że tu nadal jesteśmy- PMki 2012, jest do czego wracać Cytat:
![]() Jeśli chodzi o farby, to mogę doradzić Duluxa- my wymalowaliśmy nimi całe mieszkanie, m.in. też na kolor fioletowy ciemny i wszystko ładnie zakryło. Cytat:
Tak, ja też już niecierpliwością czekam na słońce i pierwsze oznaki wiosny... Wiosno, przyjdź!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

i przypomina sobie dopiero kilka dni później... taki jego urok

Sama wolę robić mężowi drobne prezenty bez okazji
16.06.2012
mam dość kurtek, szalików, rękawiczek i zimowych butów 

nie lubię lutego (zaraz po znienawidzonym listopadzie
klik!