|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() pampersy chusteczki patyczki kosm. linomag mydła żel mycia reczniczki 1raz. gruszka do nosa majtki 1raz. podpaski płatki kosm. obcinacze oscenisept sudocrem czapki niedrapki skarpetki ciuszki koszule do karm. butelki do karm. smoczek tetra wanienka ręczniki podkł.przewijania szczotka do wł termometr proszek do prania płyn do płukania rożek pościel prześcieradła kocyki laktator wkładki laktacyjne ceratka ciemne reczniki łóżeczko bujaczek fotelik do auta wózek wszystko w ilości "na start" i czy to niby dużo?
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-18 o 22:44 |
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczne ciuszki. tez mamy chyba 2 takie spiworki cieniutkie bez dolu. siostra mowila, ze sa super, bo dziecko moze sobie podkurczac nozki ile chce (i tak je trzyma najpierw jak zabka ), nie jest skrepowane, nie placze sie w materiale. w tych naszych sa jeszcze w rekawkach niedrapki i to tez jest fajne chyba Aaś wklejalam kilka takich aukcji dla dziewczyn. no i tak jak piszesz, w nocy zmiana pieluchy to bedzie pikus ![]() teraz znalazlam takie http://allegro.pl/spiworek-0-3-w-kra...032081863.html http://allegro.pl/spiworek-do-spania...034118127.html http://allegro.pl/spiworek-do-spania...034121158.html http://allegro.pl/disney-spiworek-pi...033059538.html http://allegro.pl/spiworek-pizamka-m...030775375.html http://allegro.pl/spiworek-3-6-m-dlu...036435795.html http://allegro.pl/lewis-bawelniany-s...023881361.html http://allegro.pl/spiworek-do-spania...036183094.html http://allegro.pl/spiworek-do-spania...036183606.html duuuzo ich jest przejrzalam tylko takie do 20zl. rozmiarem 50 nie sugerujcie sie, bo one sa naprawde dlugie, wedlug mnie spokojnie starczaja do 3 miesiecy.od jednej z przesylek z all dostalam gratis sweterek i tez ma dzikie cos na nozki i pieluche to chyba tyl, ale pewnosci nie mam hehe
|
|
|
|
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
|
Jenny- proszę, dopisz na pierwszej stronie imię naszego synka- Jakub.
Mąż chyba bezboleśnie uległ, bo dzisiaj kilkakrotnie zwrócił się do brzuszka "Kubuś", więc chyba tak już zostanie
|
#3725 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś przejrzeliśmy listę wyprawkową i brakuje nam jeszcze:
termometra, wanienki, łóżeczka turystycznego do salonu (jako kojec i na wyjazdy), rożka, ręczników z kapturkiem, kocyków (mamy 1, ale chcę jeszcze jeden ciepły na dwór do wózka i jeden do domu cienki), i rzeczy apteczne: aspirator do noska, coś do pępka, sól fizjologiczna, kosz na śmieci zamykany na papmpersy , i jeszcze myślę nad tym: http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...szczajacy.html jak gdzieś dorwę na allegro przy okazji powyższych zakupów. aha, i z dwie paczki pieluch jeszcze, jedną mamy, ale po trzech dniach się skończą pewnie ![]() ufff. zakupy prawie ogarnięte
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to najfajniejsza rzecz jaka mam :P |
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja tak ciagle myslalam, ze to becikowe to moze chociaz na szczepienia albo jakies pierwsze wizyty lekarskie znajoma biega teraz z bioderkami i kolejki takie, ze trzeba prywatnie...heh, pewnie z pediatra bedzie jak z ginem.
|
|
|
|
|
#3729 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy i powodzenia z magisterką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem i tak sie powinno na wyjscie dostac pampkow, cos na pepek i mokre chusteczki-bo to to ciagle jest potrzebne a jaki mily gest..a na jedno dzieko wydatek nie duzy,a jaki mily ![]() poza tym w porownaniu z tym co i ile placicmy to z pocalowaniem reki powinno byc
|
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ladna tapicerka wozkowa - meska
|
|
|
|
|
#3732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Już dopisuję. U nas też już wybrane ![]() )
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-02-18 o 22:55 |
|
|
|
|
#3734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie, nie, ciuszków jest trzy razy tyle, ale zdjęcie zrobiliśmy przed włożeniem reszty bo mąż potem prasował te co dziś wyschły a teściowa domagała się zdjęcia mebelków
|
|
|
|
|
#3735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak na trzy, to na luzaku, jak na dwie, to może być problem. Muszę dorwać wszystkie przelewy ze szkoły, zsumować, podzielić i wtedy będę wiedziała więcej, ale szczerze mówiąc- nie łudzę się, że cokolwiek dostanę od Państwa
|
|
#3736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no proszę, jacy już jesteście zaawansowani w przygotowaniach! Super!Cytat:
![]() Ale masz rację, później trzeba będzie niezłą kasę na lekarzy wykładać znów. Moja przyjaciółka musiała dziś dać 200zł za USG główki synka bo okazało się, że miał niedotlenienie okołoporodowe i jakies symptomy się pojawiły. Za pare tygodni muszą powtórzyć USG więc znów ta sama kaska... Dobrze, że do okulisty i neurologa udało jej się w miare szyko na NFZ dostać, inaczej też by bulili... |
||
|
|
|
#3737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za Wiktorka!U nas imię wybrało się samo. Ja obstawałam przy Kubusiu, Mąż przy Michałku. Ja Go bombardowałam w każdej rozmowie Kubusiem Najpierw protestował ostro, później przestał zwracać na mnie uwagę (w sumie zdziwiło mnie to), a jak dzisiaj zaczął z tym Kubusiem, to chyba skapitulował całkowicie
|
|
#3738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. bez obaw, na pewno się zmieścisz ja mam nadzieję, że się nie spóźnię ze zrobieniem sesji, skoro chce ją tak odkładać 3. fajnie, że z malutką wszystko dobrze
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tz stwierdzil, ze octenisept kosztuje 20zl http:// www. doz. pl/ apteka/ s0_0-S...lue=octenisept
a spirytus http:// www. doz. pl/apteka /p3865-S...wy_2_plyn_50_g 2zl pepek odpada miedzy 3-14 dniem (tak wyczytalismy), wiec nawet te nasaczone gaziki nie zdaza wywietrzec...ale to juz takie nasze spieranie, bo mnie wypytywal co to jest i po co. kazal mi tez wybrac albo linomag albo bepanthen albo sudocrem (do pupy ) bo mialam wszystkie 3.plyn do plukania - mysle, ze zbedny jelp jest 2x drozszy od loveli, a lovela sporo drozsza od tych platkow mydlanych dzidzius...i moze od nich mozna zaczac? bujaczka nie kupuj...jak ktos bedzie chcial wpasc odwiedzic mala to niech sie zrzuca i kupia
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-02-18 o 23:08 |
|
|
|
#3740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My dokupiliśmy do naszych mebli szafę dla małej coś takiego jak ty. Jakością szału nie robi jak większość mebli z brw, a zapłaciliśmy za nią 490zł... Cytat:
Właśnie robię listę co do szpitala musze kupić bo to chcę zakupić początkiem marca/ końcem lutego. Jadnak takie rzeczy wolę mieć wczęsniej.
|
|
#3741 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mam wrażenie że jakieś bardziej miękkie ciuszki są.
|
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=diabli;39316324]
Cytat:
bujaczek prawdopodobnie dostanę. jak i łóżeczko płyn tylko 7pln ten co chcę ![]() i mam linomag poki co, nad sudokremem mysle..poki co chyba odpuszcze,jak linomag nie pomorze to kupie
|
|
|
|
|
#3744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i zazdroszczę, że macie już wózek z głowy ![]() Cytat:
ja chodzę do znajomego gina i o ile nie ma problemu z kontaktem, bo tez pisze smsy lub oddzwania o tyle skierowań nigdy rzadnych mi nie wystawia bo chodze do niego prywatnie Cytat:
dla tatusia, że zgodził się na Kubusia ![]() mój nie chciał się zgodzić na Kubusia ![]() Cytat:
![]() a bez zdjęcia nie mam po co iść bo na zewnątrz ząbki wydają się zdrowe.. a obawiam się, że od środka pewnie już się coś dzieje |
||||
|
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam, bo zasnę na siedząco...
Dobrej nocy!
|
#3746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pisałam Wam już kiedyś, że moja gin jest jednocześnie stomatologiem - gadałam z nią o zębach, czy można robić scaling itp, bo gdzieś wyczytałam że nie, powiedziała że wszystko bez problemu, znieczulenia (specjalne), scaling itp, ale absolutnie zdjęć nie robić. a babka jest dość wyluzowana, powiedziała że wino w małych ilościach można (ale nie posłuchałam), że mogę nie jeść owoców jak nie lubię ... |
|
|
|
|
#3747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Axella- faktycznie to najpotrzebniejsze rzeczy... choć z leżaczka możesz na początku zrezygnować
![]() odpuściłabym sobie też ten płyn do płukania, ja chciałam zacząć od proszku lovella, ale teraz się zastanawiam nad tymi płatkami mydlanymi.. może kupię i jedno i drugie ![]() edit: doczytałam, że leżaczek dostaniecie Cytat:
też mi dwa zęby reagują na zimne.. obawiam się, że może coś się dziać ![]() ale nie będę ryzykowała.. dla maluszka, wolę być szczerbata.. mam jednak nadzieję, że te moje ząbki jakoś wytrzymają do czerwca ![]() Uciekam już spać, bo znowu się zasiedziałam.. |
|
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Szybkie nadrabianko z weekendu, więcej nie pamiętam
![]() Gaz rozweselający: nie chcę Kurierzy do nas przyjeżdżają teraz głównie: dhl, ups i gls i wszyscy są ok, nie mamy z nimi problemów ![]() Poród: chciałabym bez znieczulenia, ale zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Pierścionek i obrączka: jeszcze noszę i umiem bez problemu zdjąć, mimo że czasami puchną mi palce ![]() Rożek chcę kupić, chociaż zastanawiam się jeszcze nad otulaczem z motherhood => http://allegro.pl/motherhood-otulacz...002039200.html --- Pawie_oczko gratuluję 30 tc i ubranek - cudne! ![]() Happy blue trzymaj się ![]() Adunia śliczne macie zdjęcie Blaneczki i powodzenia z magisterką ![]() Angie83 gratuluję zakupu wózka i łóżeczka ![]() Motylku przytulam mocno ![]() Cloche ładne imię wybraliście ![]() Cloche, Banka, Magiusa, Gold-fish gratuluję zakupu wózków! |
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jenny mistrz nadrabiania ![]() Podziwiam się kobieto
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

podzielil tez zakupy na te pilne (szpital), srednie (apteka i kosmetyki dla malej do domu), mniej wazne (przescieradlo nr 2, okrycie kapielowe nr 2, posciel nr 2 itd.) te rzeczy mozemy kupic juz na spokojnie po powrocie do domu. zawsze to mniejsze cisnienie, ze tyyyyle kasy trzeba na juz

Jak na trzy, to na luzaku, jak na dwie, to może być problem. Muszę dorwać wszystkie przelewy ze szkoły, zsumować, podzielić i wtedy będę wiedziała więcej, ale szczerze mówiąc- nie łudzę się, że cokolwiek dostanę od Państwa
Ślub 27. X. 2012