|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
znajoma zamawia dzieciom ciuchy, zabawki, ksiazki itd. na allegro. i jej dzieci chyba wola listonosza od mikolaja...jak mlodsza zapyta sie "kto ci kupil taka ladna lalke" to mowi "pan list przyniosl prezent dla mai"
|
|
|
|
#3692 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
ale Ty za to byłaś w górnej półki |
|
|
|
|
#3693 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#3694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak mąż, bo nie będzie w pracy/na zleceniu to tak mu powiem, żeby poinformował jak już będzie po...Cytat:
![]() ![]() Cytat:
, najważniejsze że serduszko bije i z szyjką ok!
|
||||
|
|
|
#3695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż zapewne jak zakwitną kwiaty będę pełzać na plecach pod ciężarem brzucha, więc średnio estetyczne to będzie
|
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed nami jeszce z 300 zł minimum na pierdoły i wózek.. ![]() ale będzie z głowy.. chcę do końca marca mieć z głowy. i będę miała. za miesiac i trochę święta.. narobić pisaneczek na 6osób,będzie wyzwanie
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze sie pochwale, ze dzisiaj pierwszy raz slyszalam nasza mala nowa sasiadeczke
lezalam w lozku i bylo slychac ciuchutkie kwilenie a kilka dni temu nie moglam przestac sie smiac: leze sobie rano w lozku i nagle sluchac, ze cos spadlo, cos plastikowego (smoczek, grzechotka?) na to do pokoju wchodzi tata i pyta starszego brata (3latek) "co ty tu robisz?" "yyy to nie jaaaa. to ooooonaaaaa" biedny pewnie nawet nie zdazyl zapamietac jak ta jego siostra ma na imie |
|
|
|
#3698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3700 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ale to ma być pamiątka z tego magicznego okresu olać figurę <--teraz tak mówię, a pewnie jak zobaczę swoje fotki z sesji brzuszkowej w bieliźnie to schowam je na dno szuflady i nikomu nie pokażę ![]() my ostatnio mamy bardzo dużo nieprzewidzianych wydatków, ciągle idzie kasa na mecenasów.. i inne "niespodzianki" dlatego tak zwlekam z wyprawką..ale wiem, że muszę się za to wziąć ![]() Cytat:
Cytat:
2. ![]() uwielbiam patrzeć na te rzeczy Cytat:
Cytat:
masakra ![]() a jaki wózek chcecie? ustaliliście już coś? |
||||||
|
|
|
#3701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro czekam na kuriera z moim prezentem urodzinowym Tż pewnie będzie sie złościł, że otworzyłam bo on ma nocki i nie może odebrać ale przecież nie wytrzymam. Cytat:
A mój Tż nie może wziąć opieki bo wtedy zabiorą mu premię za niechorowanie, a to jakby nie patrzeć w styczniu dodatkowe 500zł. Taka praca u prywaciarza. Ale ważne, że jest. Cytat:
|
|
#3703 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To Sofcia pewnie podobne... już się nie mogę doczekąc kolejnego USG.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-18 o 21:52 |
|||||||
|
|
|
#3704 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
więc póki co palcem po mapie planuję na wrzesień/październik ![]() Cytat:
, ale po połowie z moimi rodzicami (czyt. mamą )Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam dziś. Jutro naładuje baterie do aparatu i będę porządkować rozmiarami. Tż poskłada szafę małej bo dzisiaj przywieźli wiec będę miała gdzie poukładać. To będę wam wrzucać partiami.
|
#3706 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() piszecie o kosztach wyprawek sporo kasy się z tego uzbierało, ja przestałam spisywać po tym jak walnęłam gafę u lekarki.Miałam dwa takie same notesiki, w jednym zapisywałam koszty (głównie badań i wizyt lekarskich u prywatnego gina) w drugiej wszystkie terminy, dolegliwości, zapiski wyników badań, przyjmowane leki i takie tam medyczne. I chciałam te zapiski pokazać mojej lekarce i oczywiście pomyliłam notesy i pokazałam jej jak liczę m.in to jak ona mnie kasuje.. ![]() spadam powalczyć ze zgagą
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/laktator-tommee-ti...003798280.html nowy ale jesli nie masz problemu z uzywanym to zobacz, sa nawet za 10zl http://allegro.pl/tommee-tippee-lakt...034439254.html http://allegro.pl/laktator-reczny-z-...023378612.html duzo jest takich. elektryczne jak juz pisalam wczesniej, uzywane za 100-200zl z cena kup teraz rowniez mozna kupic tansze innych firm. ja nastawilam sie na tommee, bo mam ich butelki.
|
|
|
|
|
#3708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzisz ile mamy wspólnego ![]() tą wodą to się nie przejmuję, widocznie taka mi służy i już ![]() ale na zęby to jestem zła... przesiedziałam na fotelu u dentysty "pół życia" Cytat:
![]() my czasem tylko słyszymy jak w łazience się ktoś drze ![]() Cytat:
to wolałabym mieć już kamień ![]() u mnie jest taki problem, że mam bardzo jasną kość (rzadko spotykaną) i ona jest strasznie słaba, krucha, podatna na próchnicę mam ząbki jak perełki- bardzo bialutkie, ale w każdym dziurka jak kupuję pasty do zębów to wystrzegam się tych wybielających |
|||
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
my teraz mamy swira i nasluchujemy
najpierw podsluchiwalismy czy sasiadka juz wrocila do domu. w blokach jednak slychac glosniejsze rozmowy, szczegolnie te w lazience :P teraz chcialam mala podsluchac...myslalam, ze bedzie glosniej plakala rano w bloku jest cichutko, wszystkie babcie glosno sluchaja tv albo radia, wiec idac korytarzem slyszysz jaki serial leci
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
tyyle mam rzeczy a jak spisuję czego brak to ciągle jest tego dużo
![]() a ja naprawdę nie wpisuję tam nic ponad to co niezbędne.. niech to się skończy.. to przestaje być fajne ![]() pora zjeść kolację na pocieszenie ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
zakompleksiony biedny jak 150 ![]() eh.. tak źle,tak jeszcze gorzej.. |
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3712 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I w sumie kij im w oko, obejdzie się bez ich pierdzielonej pomocy, ale jest to cholernie nie fer. Jak już nie chcą dawać kasy "bogatym" rodzinom, to niech chociaż na równi traktują wszystkie nowonarodzone maluchy i fundują np jakiś zapas pampersów, albo komplet ciuszków, albo cokolwiek! Cytat:
Cytat:
---- Mąż ululany, to mam chwilę dla siebie W sumie mogłabym zmyć naczynia, ale co ja biedna poradzę, że mi się nie chce ![]() Podgapię jak tam moje aukcje na allegro i też zacznę się szykować do spania. Muszę jutro pójść odebrać swój PIT z pracy, bo ze szkoły już mam. Oby był jakiś większy zwrot, to akurat będzie na wyprawkę
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-02-18 o 22:13 |
||||||
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podzielil tez zakupy na te pilne (szpital), srednie (apteka i kosmetyki dla malej do domu), mniej wazne (przescieradlo nr 2, okrycie kapielowe nr 2, posciel nr 2 itd.) te rzeczy mozemy kupic juz na spokojnie po powrocie do domu. zawsze to mniejsze cisnienie, ze tyyyyle kasy trzeba na juz ![]() ogolnie podoba mi sie jego podejscie, czasem mnie bawi tekstami "eee przewijak tez nie jest potrzebny juz teraz, jak ja przebierzemy kilka razy na pralce albo lozku to nic sie nie stanie" albo o wanience "a w umywalce na poczatku nie zmiesci sie?" |
|
|
|
|
#3714 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet nie wiem ile my dokładnie wydamy ![]() Już jest 3500 zł (1000 zł - wizyty + badania, 1500-1600 zł ubranka, 1000 zł du.perele). Dojdą jeszcze takie koszty: * wózek (ok 1500-2500 zł) * łóżeczko + materac (300-400 zł )* mata (100-150 zł) * pewnie ok 1000 zł (jak nie lepiej * SR 400 zł * może Cud narodzin - ok 1000 zł (ale to na razie wielka niewiadoma) * sesja ciążowa 400 zł (musimy wypożyczyć studio albo kupić z 2 tła i jakieś jeszcze gadżety) * wizyty, które zostały do porodu ok 500 zł * badania, które jeszcze będą do czasu porodu, ale to nie wiem ile ![]() Czyli jeszcze jakieś ok 5200-6400 zł (z czego mogłabym zrezygnować z SR, Cudu i sesji czyli ok 1800 zł ale to już bardziej zachcianki, które chciałabym spełnić ![]() ). A łącznie wyjdzie ok 8700 - 9900 zł Cytat:
...Cytat:
Cytat:
Nie wiem jeszcze jaki Mieliśmy dziś jechać pooglądać, ale hurtownia była zamknięta
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-02-19 o 00:12 |
||||
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko ciągle coś dochodzi,coś mi się przypomina (zapomniałam np o podpaskach do szpitala) ![]() i też mnie zastanawia,jak babka zaczyna rodzić wcześniej i nie ma torby do szpitala,to skad ma wszystkie jednorazowe gatki/podklady/koszule itd? albo jak biedna i dla dziecka nie ma .. przeciez nie puszcza jej z golym dzieckiem co wtedy
|
|
|
|
|
#3716 |
|
Wtajemniczenie
|
post chwalący się:
nowe mebelki do pokoju: (poza tym nadal graciarnia, sprzątać będziemy po malowaniu i układać rzeczy i meble w innym ułożeniu) https://picasaweb.google.com/1025024...90821641999602 i zamówiliśmy zestaw wózka z fotelikiem: http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-2013-...016230278.html kolor 249
|
|
|
|
#3717 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia ze zgagą ![]() Cytat:
![]() najchętniej jednak laktator kupiłabym już po porodzie.. jak będę wiedziała jaka jest u mnie sytuacja z mlekiem. ale pewnie kupię wcześniej, żeby mieć już na wszelki wypadek do szpitala Cytat:
i nie wiem co gorsze: brzydkie, żółte ale zdrowiutkie ząbki czy śliczne, bialutkie zęby ale strasznie psujące się ![]() Cytat:
ale na dłuższą metę pewnie by mnie to drażniło, bo lubię mieć ciszę.. zwłaszcza jak śpię/zasypiam.. muszę mieć totalną ciszę Cytat:
my też myśleliśmy o x-landerze.. myślimy jeszcze o maxi cosi mura, ostatnio quinny mi się spodobały, ale muszę je jeszcze przestudiować.. a z tańszych i fajnych wózeczków to może ten baby active elipso
|
|||||
|
|
|
#3718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie narzekam![]() Cytat:
http://pujbaby.com/products-page/bath/puj-flyte/ ------ Ginka odpisała, że mi jutro w systemie zostawi skierowanie na posiew moczu i sobie w środę zrobię. Trochę mnie uspokoiła
|
||
|
|
|
#3719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wózek (ja właśnie licytuję Jedo ) i za pokoik też (taką samą szafę planujemy kupić na ciuszki Małego)
|
|
#3720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to już chyba większość rzeczy będziesz mieć
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

chcę urodzić 5.05!!!

) przysłała nam prezencik dla Sofci: organizer na pieluchy(nie myśleliśmy o takim ale jest słodki) i komplecik tunika+legginsy 
mój ukochany TŻ kupił psa. Normalnie szlag mnie trafi. Kawalerka 33m2 sznaucer miniaturowy i kolejny pies. Do tego nie zapominajmy, że w maju rodzi nam się dziecko. I wszystko ładnie pięknie tyle że to w cholere golden retriver 

wrrrr
) pod koniec kwietnia/początkiem maja.

Ślub 27. X. 2012