|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
dobry wieczór!
ależ dzisiaj miałyśmy tragiczny dzień moja mała po nocy obudziła się o 9 i zaczęła się nasza katorga... nie wiem co jej było, stękała, popłakiwała, leżeć nie, na rękach nie, na klacie nie, no istny cyrk... zasnęła mi krótko przed 14 pospała do 15 i od początku cyrk po 17 miałam już dość, ubrałam małą i poszłyśmy na spacer. ładnie usnęła, po 20 minutach wróciłam z nią (w końcu mrozik -2, a to jej 3 spacer... ) i tyle, co weszłyśmy do domu ta znowu w ryk i znów - mleko mm nie, cycek nie, łóżeczko nie, ręce nie nie wiem co jej było, płakałam razem z nią, mąż chciał pomóc, ale było tylko gorzej ok 19 30 ją wykąpałyśmy, potem ją nakarmiłam mm, i dopiero przy cycu zasnęła...czyli jakieś pół godziny temu ![]() reasumując: moje 16dniowe dziecko między 9 a 20 30 w sumie spała 1h 20min jestem WY-KOŃ-CZO-NA!!!Cytat:
i ja też kocham Anule całować, mąż się śmieje, że ją zacałuje na śmierć ![]() Cytat:
ojj, to się nacierpiałaś ![]() łoooj, doczytałam już, co się działo. oby teraz było tylko lepiej Cytat:
to już wiem, czemu muszę dokarmiać mm
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie sęk w tymże przebiegło bezobjawowo
W sobote zaczął się lekki kaszelek, a w niedziele doszły do tego duszności - wtedy pojechałam od razu na izbę i tam już zostałam Ponoć takie bezobjawowe zapalenie panuje teraz ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- najprawdopodobniej Wojtus ją zaraził jak był przeziębiony
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
scotasia gratulacje
![]() podczytalam Was ale maly mi jeszcze nie spi chyba zaczne wprowadzac jednak smoczek ![]() Gosia to dobrze ze juz wszystko dobrze pstryczku zawsze umiesz rozbawic
|
#2704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedzi odnośnie ręczników ![]() Masakra, współczuję, dobrze że już w domku Cytat:
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, jak dobrze, że już w domku jesteście i wszystko jest okej.
Kurczę, moja niunia ma dalej problem z zassaniem mojego sutka, mam wrażenie, że mi przez to nie dojada. |
|
|
|
#2706 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli chcecie wiedzieć, JAK sobie radzę z usypianiem 2 jednocześnie, to odpowiedź brzmi: NIE radzę sobie. Ku.r.. nie rozdwoję się
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja.
Ty na pewno sobie dasz w końcu z tym radę. No kto jak kto, ale Ty?
|
|
|
|
#2708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak wyglądają duszności u takiego maluszka?
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy naturalne (jak są cesarzowe, to są też i naturalne
) - jeśli miałyście założone szwy rozpuszczalne w kroczu, to po jakim czasie zaczęły Wam odpadać? Bo się zastanawiam, kiedy to u mnie nastąpi. Rana mnie już nie boli, nie ciągną, ani nic - nie przeszkadzają mi, ale się zastanawiam, kiedy odpadną. ![]() Nawijka, widzę Cię!
|
|
|
|
#2710 |
|
Rozeznanie
|
Black, mi ostatni wypadł w tamtym tygodniu, czyli 6 tyg. po porodzie.
|
|
|
|
#2711 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj biedactwa, dobrze, że już dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
to mój ulubiony dzieciowy rekwizyt ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39315239]Jeśli chcecie wiedzieć, JAK sobie radzę z usypianiem 2 jednocześnie, to odpowiedź brzmi: NIE radzę sobie. Ku.r.. nie rozdwoję się [/QUOTE]i dlatego podziwiam podwójne mamy Cytat:
i jaka ulga---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- a czemu nie zwykły bebilon, tylko ten kolkowy i alergiczny?
|
|
#2712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na laktację okazuje się, że najbardziej pomaga jedno - częste przystawianie dziecka. To pomogło mi najbardziej. Cytat:
To skąd będe wiedziała że chore dziecko? Boję się, że nie pojadę do lekarza bo nie będę wiedzieć, że Małej coś jest.. |
||
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
chwalę się młodym w klubie
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Black, jestem
dorwalam jakis bardzo zamulasty net w szpitalu i tak staram sie Was podczytywac dziekuje Wam kochane za wszystkie gratulacje i smsy. Na niektore pewnie nie odpisalam za co bardzo przepraszam, skurcze daly mi niezle popalic! Mam pytanie-co ile przebieracie i karmicie swoje maluszki w nocy? Wybaczcie banalnosc pytania:P |
|
|
|
#2715 |
|
Wtajemniczenie
|
Wielkie gratulacje dla nowych mamuś!
Gosia bardzo współczuję ale dobrze że już wszystko w porządku. Jestem padnieta,moje dziecko w ogóle nie chce spać, jest lekko marudna ale jeszcze da się wytrzymać z tym że przez cały dzień oczy jak 5zł i nie chce spać. Wczoraj w nocy miała coś strasznego,mi stąd mi z owad od ok 2 w nocy zaczęła płakać tak strasznie że potem się zakrztusiła i przez chwilę oddechu nie mogła złapać, zamarłam i ona też się przestraszyła ale to ja chociaż uspokoiło. Nie wiem co jej jej pio dzieje ostatnio ale często ma takie akcję że się krztusi albo przez sen albo płacząc... |
|
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
A moja ksiezniczka wstala o.1.30, zjadla, chcialam ja nakarmic dlugo ale zasnela i teraz znowu wstala o.2.30 znowu glodna bo lapala i szukala cyca, ale pojadla 5 minut moze 10 i spi. No i po co matke budzic ?
![]() Moze wiecie jak gdy dziecko zasypia rozbudzic je zeby dalej jadlo??
|
#2717 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
|
|
#2718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po bródce albo po uszku ją ruszam. I jak wytrę pieluszką buzię - to też na ni a działa. Cytat:
No mi się coś kojarzy, że na sr mówili, żeby przed karmieniem, bo jak po to zwiększasz produkcję mleka. Ja po prostu w nocy nakarmiłam ją 2 razy z jednej piersi i zaraz rano z tej drugiej odciągnęłam pokarm udało się 60 ml. Może i więcej by się dało, ale bałam się ,że odciągając tylko pobudzę laktację. Później jeszcze troszkę spróbuję
|
||
|
|
|
#2719 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
śliczności Cytat:
ale ważne, że już w domku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
serdeczne gratulacje i buziaki dla Maluszka ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39315239]Jeśli chcecie wiedzieć, JAK sobie radzę z usypianiem 2 jednocześnie, to odpowiedź brzmi: NIE radzę sobie. Ku.r.. nie rozdwoję się [/QUOTE]dasz sobie radę Kochana, Ty sobie prędzej czy później wypracujesz odpowiednią strategię działania wczoraj pomęczyły mnie skurczyki, takie małe, wieczorem przed snem pobolewał brzuch jak na okres i trochę twardniał, bolały pachwiny i co? I nic... Wiem, że termin mam na sobotę ale w sumie mogłoby się zacząć. Dzisiaj mam wizytę u lekarza, ciekawe, co mi powie może powie, że już rodzę
|
|||||||
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Część dziewczynki
![]() Nienawidzę swojej bezsenności. A jak już Zasne,na góra godzinę w ciągu całej nocy,to mam koszmary ![]() Nawijka witam z powrotem
|
|
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
WISIENKO kciuki zacisniete.LITLLE witajcie w domku.SCOTASIA gratuluje malej istotki i powrotu do domu.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2013-02-19 o 08:02 |
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2723 | |||
|
Zakorzenienie
|
zaczyba mieć problemy z oddychaniem.
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
a przebieram raz, chyba ze jest kupa
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki, u nas kolejna noc bez kupki, sie moja bida umeczyła aż płakalam, zrobił dopiero po 7 rano... a tak to sie prezył, gniótl, meczył- nie pomagało noszenie brzuszkiem do brzuszka, masowanie, kropleki, nic
nie wprowadziłam nic nowego do jedzenia, a przedtem pięknie robił kupke i czemu teraz tak sie meczy? dzisiaj mamy szczepienie to wypytam pediatry bo juz nie zniose jak znowu mi dziecko umeczy Nawijka- witaj Scotasia- gratuluje ni cytuje bo nie mam siły a ni czasu za bardzo, gotuje obiad, pranie wstawiłam maluszkowe, potem jedziemy pare rzeczy pozałatwiac w wielkim miescie powiatowym takze mleko sciągniete czeka na swój czas. I tu mam pytanie- czy moge sciągnąc jeszcze i pomieszac z tamtym wczesniejszym? |
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijka, scotasia GRATULACJE
![]() |
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, ze nie cytuje, ale caly czas jestem w szpitalu, smigam na tel, a poza tym lorzystam poki mam jeszcze zasieg z wifi.
Co za noc!! Poprzednia byla rewwelacyjna, a ta to jakas katastrofa. Maly caly czas marudzil, plakal, zasnelismy dopiero kolo 4. Myslalam, ze babki z sali nas zywcem udusza. W tym szpitalu panuje zasada radz sobie sam, takze prosze Was o rade. Nie karmie piersia, nie mam mleka daje mu mieszanke. Ale ile tego dawac i jak czesto? Maly strasznie ulewa. Rozumiem ze po karmieniu mam go dawac na ramie do odbicia. Ale co jak tego nie robi? Klade go na boczku, podkladam pieluche, a wtedy za jakis czas jest ulane. Tak powinno byc?
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Biedne jesteście dziewczyny z tym karmieniem... Przeraża mnie to, bo wiem, że mnie też to czeka. Myślicie że warto od razu zainwestować w nakładki na piersi?
I jeszcze mam pytanie - jakich pieluszek używacie? Tzn chodzi mi o firmę? Ja kupiłam na razie paczkę Pampersów, bo były w dużej promocji. Ale one są drogie w sumie. |
|
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bój się prosić o pomoc, personel po to tam jest!!Ja się nie znam jeszcze na tym, ale z tego co tu dziewczyny pisały, to chyba nic złego się nie dzieje. Musisz przystawiać do piersi,żeby laktacja się rozkręciła. A właśnie i jakie mleko mam kupić na początek? Tak na wszelki wypadek. |
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Walka o każdy oddech
My trafiliśmy do szpitala jeszcze przed takimi wątpliwymi atrakcjami, tylko dlatego, że poszliśmy na kontrolę do lekarza. Wcześniej mały miał katar. Potem doszedł kaszelek, ale nie jakiś ciągły, tylko od czasu do czasu zakaszlał.Gosiu, dobrze że już w domku, te duszności są przerażające. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

moja mała po nocy obudziła się o 9 i zaczęła się nasza katorga... nie wiem co jej było, stękała, popłakiwała, leżeć nie, na rękach nie, na klacie nie, no istny cyrk... zasnęła mi krótko przed 14
pospała do 15 i od początku cyrk
) i tyle, co weszłyśmy do domu ta znowu w ryk
i znów - mleko mm nie, cycek nie, łóżeczko nie, ręce nie
jestem WY-KOŃ-CZO-NA!!!

chyba zaczne wprowadzac jednak smoczek 
22.05.2008
14.08.2011

) - jeśli miałyście założone szwy rozpuszczalne w kroczu, to po jakim czasie zaczęły Wam odpadać? Bo się zastanawiam, kiedy to u mnie nastąpi. Rana mnie już nie boli, nie ciągną, ani nic - nie przeszkadzają mi, ale się zastanawiam, kiedy odpadną.