|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
wiem o tym że nie jest wyznacznikiem posiadania pokarmu
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Deli-nie ma co z góry zakładać że ściągniesz za mało. Sprobujesz zobaczysz a wtedy jak faktycznie bedzie za mało to pomyślisz nad mlekiem modyfikowanym. Poza tym świat sie nie kończy na bebiko także uszy do góry
|
#2673 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale że on ci nie uleje???Cytat:
Cytat:
Dlatego myśmy kombiaka brali właśnie teraz Z jednym dzieckiem trudno się zmieścić, z dwójką... nierealne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A stelaż - kupiłam dzisiaj 2 obręcze styropianowe, większa i mniejszą, chcę taki układ: http://4.bp.blogspot.com/_TEcR-oNI7h...400/mobile.jpg jak z tymi kołami, ale pod spodem mniejsze będzie jeszcze. Pisz, pisz ![]() Cytat:
zawsze może być większy.Sprzedacie, i co? myśmy dobre 4mce szukali... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#2674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Drugie dziecko powiadasz Nie mam wyjścia Ewcia przy cycku a ja latam po mieszkaniu. Inaczej chodzilibyśmy brudni i głodni ![]() Little witaj w domu! Wymęczyli Cię mocno widzę Gosia co się stało? już ok wszystko? |
|
|
|
|
#2675 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zakaz oglądania! ![]() O rany, co jest? ![]() Ulewanie to przeważnie oznaka niedojrzałego ukłądu pokarmowego. Dorotka ulewa masakrycznie, chyba się skuszę na nutriton jutro: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p52843-Beb..._proszek_135_g na noc przynajmniej, bo bez względu na to, czy odbije, czy nie - potrafi uleważ i 3h po jedzeniu i zwyczajnie się męczy. Cytat:
Ulewanie jak wyżej, bobotic muszę przed, bo PO to uleje daję na smoczku 4 razy na dobę po 8 kropli.
|
||
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wsparcie- kochane jesteście
mua!
|
#2677 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
GOSIA dobrze,ze juz w domku jestescie. MAM PYTANIE:Za prawym uchem u mojej Oli wyczulam dzisiaj jakas gulke.Zadzwonilam po polozna,przyszla,pomacala i stwierdzila,ze to kaszak i ze mam sie nie martwic,przejdzie samo.Co o tym sadzicie?
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2013-02-18 o 19:23 |
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39309279]
Wrzucę ![]() A stelaż - kupiłam dzisiaj 2 obręcze styropianowe, większa i mniejszą, chcę taki układ: http://4.bp.blogspot.com/_TEcR-oNI7h...400/mobile.jpg jak z tymi kołami, ale pod spodem mniejsze będzie jeszcze. Pisz, pisz ![]() Jeśli zależy ci bardzo na ręcznym napisz do Kasi: http://kasiorkowe.blogspot.com/ dziewczyna rewelacyjne rzeczy robi, mojej bliskiej koleżance robiła np. ślubny album/pamiętnik - gdzie goście się wpisywali. Nie pamiętam kwoty, ale nie przegięła z ceną.[/QUOTE] Szaja super pomysł, strasznie jestem ciekawa jak to wyjdzie ![]() Ja będe jeszcze polowac na necie na ten album co sobie upatrzyłam ale przy wyczerpanym nakładzie cięzko będzie. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39309661] Zakaz oglądania! ![]() Ulewanie jak wyżej, bobotic muszę przed, bo PO to uleje daję na smoczku 4 razy na dobę po 8 kropli.[/QUOTE]Oglądałam bo osttanio Tż się przyznał ze oglądał żeby wiedzieć czego się spodziewać ![]() A biogaję podobnie podawać, bo nie moge sobie wyobrazić jak te kropelki odmierzać i małej do pyszczka serwować.
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Yeah! Zachwycona jestem, bo mi się w końcu udało uwiecznić na fotce uśmiech mojego dziecka!
Kij, że z beznadziejnej perspektywy (dziecko na brzuszku leży a fotka z góry) i kiepskiej jakości fota, ale jessstt. Wrzucę zaraz, a jakże ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Ojej, Gosia,co się stało?? Co do aplikowania lekarstw: ja normalnie z łyżeczki daję. Krzywi się, ale zawsze pożera cokolwiek pod dziób podstawię ![]() Co do Biogai : wczoraj miałam polew, jakie to zajefajne szybko działające lekarstwo jest..:d Bo:podchodzę z łyżeczką do Małej, raz dwa dziób otwarty, mlaska, krzywi się, łyka...po czym mina skupiona.. i bach, bąk z mega koopką przy tym. Ledwo dziecko połknęło, efekt natychmiastowy. Wiem, że przypadek ale prawie się posikałam ze śmiechu z Tżtem
|
|
|
|
#2680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Dobrze że już w domciu Cytat:
![]() za miesiąc ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39309279] Różnie, bo niektóre alergeny, np. z białka krowiego mleka, to i 2 tygodnie mogą krążyć we krwi. .[/QUOTE] Dzięki za odpowiedź |
||
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Ad ręczników - miałam 2 średnie i 1 do rąk. Ale ja nie siedziałam w wannie. Starczyło.
Foto uśmiechowe i gratisik z kąpieli. Za jakość przepraszam, i tak ledwo zdążyłam złapać uśmiecha, i jaka byłam podjarana to szok |
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
obustronne zapalenie pluc, byliśmy w szpitalu od niedzieli do dziś
|
#2684 |
|
Rozeznanie
|
Hej, wpadłam tylko szybko prosić, żebyście trzymały kciuki
Jutro idziemy na szczepienie..
|
|
|
|
#2685 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak On dzisiaj wyjedzie,to do piątku będzie cisza... Będę telefon do brzuszka przykładać![]() Po to jesteśmy, żeby wysłuchać A właściwie przeczytać![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie obejrzałam ani jednego, żeby nie chodzić ze stresu po ścianach. Nawet tych drastyczniejszych opisów porodów z naszego wątku nie czytam. Nastawienie to już 90% sukcesu. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2686 |
|
BAN stały
|
Cześć kochane
dzisiaj wróciłyśmy z Emilką do domu! Jejku..jaka ja jestem szczęśliwa i dumna że jestem mamą Opiszę Wam wszystko tylko muszę się wyspać najpierw ![]() Mała jest grzeczna ale w szpitalu dużo się działo..dzieci płakały i nawet jak chciałam to nie mogłam spać..więc jestem wymęczona. Coś nie ruszyły się za bardzo te porody Myślałam, że jak wrócę to już się więcej rozpakuje. Także trzymam dziewczyny za Was mocno kciuki
|
|
|
|
#2687 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
dawno mnie nie było.. gratuluje wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za reszte. Ja juz PO Pozdrawiam goraco |
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
O boże! JAk dobrze, że już w porządku...
Gosiu - jakie były objawy?
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wogóle to wszystkie zdjęcia maluszków sa świetne, jedno lepsze od drugiego
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2692 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39309279]Super Miś
ale że on ci nie uleje???[/QUOTE]Szajka, ja wiem że to zabrzmi nierealnie, ale on mi jeszcze ani raz nie ulał. Co więcej, w nocy wcale go nie odbijam, w dzień czasem ponoszę ale prawie nigdy nie odbija mu się. Myślę że nie łyka powietrza. Po butli owszem, beknął kiedyś jak żul spod budki z piwem Ale butlę dałam tylko kilka razy.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gosiu, współczuję, wiem co przeszłyście, nas też to spotkało. Dobrze że już w domku. Miś dziękuje za komplementy wizażowym cioteczkom
|
||||
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga Uwaga
zdjęcie Małego Nawijka w klubie
|
|
#2694 |
|
Lurker ;)
|
Dziewuszki- co pomoze na uspokojenie laktacji? I tak raczej zrezygnuje z karmienia cycem... Nie daje rady z bolem, zasypiam podczas karmienia. Tyle ze najpierw musze zniwelowac nawal. Macie jakis sprawdzony sposob?
Kurcze mala ma znowu czkawke Moge dac jej wody do napicia sie?
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz podać wode przegotowana
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuję jutro odciągnąć trochę pokarmu. Mam to robić przed karmieniem czy po ?? Mogę próbować odciągać np. co 2 godzinki i zlewać to do jednej butelki ??
|
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie kochana, wszystko się unormuje...dopiero urodziłaś..nawał też minie. Planowałaś karmić piersią czy od początku raczej nie bardzo? Trzymaj się kochana, pierwsze dni są trudne
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Little, nie rezygnuj tak łatwo. Mnie też BARDZO bolały piersi, w najgorszym momencie aż mi łzy leciały z bólu, jak mała się zasysała. Pomęcz się trochę, warto! Spróbuj okładów z zimnej, stłuczonej kapusty i smaruj sutki Bepanthenem, gwarantuję Ci, że wystarczą 2-3 dni i będzie o niebo lepiej.
Któraś z Was pytała, czy leciało z piersi przed porodem - u mnie nic się nie działo. Miałam zero pokarmu przed porodem. ZERO. Piersi takiej samej wielkości przez całą ciążę, żadnej siary, nic! A po porodzie wszystko ruszyło i teraz mam naprawdę dużo pokarmu. |
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Aga: ja bym chyba ściągała po karmieniu. Ale to też zależy jak karmisz - bo ja - jedno karmienie = jedna pierś. Więc jeśli chcę odciągnąć to odciągam z tej nie ruszonej:P
Ja ostatnio wróciłam z uczelni z pełnym biustem, Mała spała to odciągnęłam 150ml - wstawiłam do lodówki i mała miała na niedzielę (bo ja znowu na uczelni) na posiłek. A potem karmiłam ją normalnie jak się obudziła. Musiałam odciągnąć, żeby sobie ulżyć. |
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówią żeby pić szałwie,ja sobie kupiłam ale nie zdążyłam wypić nawet jednej herbaty. Ustało w miare szybko. Tylko ściągałam nadmiar mleka,po kilku dniach mleczka było coraz mniej aż w końcu całkiem zanikło. SCOTASIA-gratuluję GOSIA-od czego to zapalenie sie wzięło?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

Pieknosci nasze 

ale że on ci nie uleje???

daję na smoczku 4 razy na dobę po 8 kropli.
mua! 

22.05.2008
14.08.2011