Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 22:21   #3211
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Gejów

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Bry

Za to strasznie bolą mnie plecy. od wczoraj, ale dziś to masakra. Mam wrażenie że się w pół złamię. Już kilka razy za czasów Tymka bolały, tak okresami, ale szybko mijało i nie było tak strasznie, jak teraz A na odpoczywanie, czy nie noszenie Tymcia nie mam szans. Smaruję jakąś maścią i leczę na cud

No i codziennie obowiązkowo musimy iść na zjeżdżalnie. Zakochał się chłopak. Najbardziej dziwi mnie, ze sami jesteśmy na placu zabaw. Ani razu przez cały ten tydzień ani jednego dziecka tam nie spotkaliśmy.
Biedny Brumciu

wpółczuję bólu, jedyne co mogę doradzić to codziennie troszkę porązciągać się. Mój kręgosłup też do niczego ale każdy ortopeda doradza ćwiczenia.

wiesz Brumciu my też dziś sami na placu zabaw
no i czemu Ty tu nie mieszkasz, razem byśmy sobie dzieciowe imprezki na placu zabaw robiły

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dzięki za magnesowe komplementy.
Najpierw inspiracją były pokazane przez Brumka zestawy naczyń Skip Hop http://allegro.pl/skip-hop-zoo-zesta...012779592.html (tak powstał piesek i sowa ). Później szukałam zrobionych z modeliny zwierzątek jakie mi przyszły do głowy- część to moja inwencja twórcza, inne podpatrzone. Jakby któraś chciała konkretnego stwora odwzorować, to mogę zrobić zdjęcie z bliska- nie wiem czy bym odszukała w necie te na których się wzorowałam.
Żaneta, Iwa, zrobiłam je z modeliny, później ugotowałam (żeby były twarde) i pomalowałam olejem by nabrały koloru. Hania jeszcze ich nie miała w łapkach, więc nie wiem czy ich żywot będzie długi - na razie schną.
Zostało mi trochę modeliny, więc zrobiłam jeszcze krokodyla, ośmiornicę, ważkę i rekina. Nawet tż obiecał Hani ulepić jednego i wywiązał się z obietnicy- powstał angry birds.

Teliczku, czekam na Twoje cv- później możemy zakładać biznes pluszowo-modelinowy.

Moja biedna mama dzisiaj się tak pechowo poślizgnęła na lodzie, że złamała rękę... Straszyli ją operacją, bo odłamowo i z przemieszczeniem, ale skończyło się na samym gipsie. Ehh..
hhhmm muszę z Twoim tztem jeszcze pogadać bo jego stwór też wymiata

współczuję mamie
prawą czy lewą rękę złamała?

padam na bimbały po pilatesie.

isia chcesz lanie?
Stary 2013-02-18, 22:29   #3212
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Humor dalej do
Ta budowa mnie wykończy...

Domek chory, kaszle brzydko, jutro idziemy do lekarza W nocy się bidulek męczył, cały ciepły był.
Czyli to przez budowę kłopoty?

A Domcio niech raz dwa zdrowieje

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Hej.
Na poczatku wiadomość dnia- Julcia przespała całą noc tylko z jedną pobudką taką na chwilęna mleko.
Druga wiadomość- byłam z Matim na usg bioderek i wszystko jest ok, nie trzeba pieluchować, ani nic, kolejna wizyta za 3 miesiące.
Trzeciej nie mam
Brawo Julka Już jej to chyba w nawy wejdzie
No i cieszę się z powodu bioderek

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. Biedny Brumciu

wpółczuję bólu, jedyne co mogę doradzić to codziennie troszkę porązciągać się. Mój kręgosłup też do niczego ale każdy ortopeda doradza ćwiczenia.

2. wiesz Brumciu my też dziś sami na placu zabaw
no i czemu Ty tu nie mieszkasz, razem byśmy sobie dzieciowe imprezki na placu zabaw robiły

3. padam na bimbały po pilatesie.
1. Spróbuję jutro, dzięki za podpowiedź. No i obiecałam sobie, że jak przez 2 dni nie przejdzie, to załatwię sobie masaże. Nie wiem tylko, jak i kiedy. Chyba po prostu do domu zamówię w czasie drzemki Tymusia...

2. Oj, chlip chlip

3. Wstyd się przyznać, ale przeczytałam po ... seksie
I się zdziwiłam, że takie śmiałe wyznania na m tu robisz
Stary 2013-02-18, 22:45   #3213
mme_audrey
Raczkowanie

Dzień dobry wieczór!
Nie mogę jakoś do rytmu wrócić po tym szpitalu i reszcie...
Dziś Heluta pierwszy raz była sobą więc mam nadzieję, że już naprawdę wszystko, co złe za nami. Taką kąpiel brałyśmy, że w łazience później pływać można było
Mam nadzieję, że szybciutko sobie wszystko poukładamy na nowo
Pozdrowienia
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:47   #3214
Kolina
Zadomowienie

my też dziś byliśmy sami na placu zabaw

dobrej nocki wszystkim
Stary 2013-02-19, 02:36   #3215
mme_audrey
Raczkowanie

spać nie mogę
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 07:38   #3216
patik87
Zakorzenienie

Cześć.

Oliweczka
super że noc dobra. U nas dzisiaj też w całości przespana

Audrey o 2 spać nie mozesz. jezzzuuuu

Brumek nie możesz TYmka babci zostawić? wgóle Tymek został kiedyś z którąś z babć sam? ciekawe jak by to przyjął. Masaże do domu to pewnie droga sprawa, ale jak tak Cię boli i ćwiczenia nie pomogą to nie ma wyjścia . A dysk na swoim miejscu?

PIERWSZA !
Stary 2013-02-19, 08:06   #3217
pieleszka
Wtajemniczenie

druga (chyba)
cześć mamole
u nas zima znowu... a mi już tak ładnie ptaszki śpiewały z rana jakby na wiosnę...a tu w nocy śniegu paskudnego napadało i nadal sypie

Brumku na bolące plecy to dobra jest wizyta na basenie (tam możesz z Tymciem wyskoczyć), jakieś bieganie, rozciąganie - ogólnie dużo ruchu- ale bez o0barczającego "słodkiego" Tymusiowego ciężaru

Iwa
rozumiem stres przed zabiegiem. dużo sił dla Ciebie życzę i dla Hani jak najmniej stresu

Oliweczko gratuluję przespanej nocki. ja się zastanawiam kiedy Hanka zacznie nocki we własnym łóżeczku przesypiać. póki co nadal z nami chrapie nocami

Natko zdrówka dla Domka!!

a walentynki od Hani to po prostu kartki: Tż-towa ma serduszka powycinane z samoprzylepnych kartek, a moja ma takie duże serduszko wyklejone kuleczkami z bibuły. niania opowiadała, że rwanie bibuły i smarowanie klejem kartki to sprawiało Hani najwięcej frajdy no i standardowe "rysunki" mojego dziecka w środku kartki. jak nie zapomnę to zrobię zdjęcia i się pochwalę
a teraz niania przytargała kolejne pomoce plastyczne, bo niebawem będą startowały z przygotowywaniem wielkanocnych kartek i gadżetów do ozdoby.. a że one robią takie prace plastyczne co kilka dni, a rodzina duża, więc trochę im czasu potrzeba żeby każdemu kartkę przygotować
ja naprawdę uwielbiam naszą nianię, a Hania też bardzo do niej przywiązana

chyba muszę si ę pracą zająć domyślcie się, jak mi się chce

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 08:47   #3218
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Karol wczoraj biegunkę dostal, nie wiem co sie stało
Uczuleniowo mi wygladała, ale mogę się mylić. Nie jadł nic nowego. Chociaz wczoraj kupiłam sok w kartonie z jabłek, moze to jeszcze spotęgowało efekt.
Od godziny 16 do 22 zrobił moze z 7 razy.
Tyłek czerwony.
Brzuszek go chyba tez bolała bo zasnął dopiero 3 godziny pozniej niz normalnie, rozdrażniony niesamowicie. Ale bez gorączki, bez kaszlu.
Dzisiaj cisza, zobaczymy....

A mnie katar łapie

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-19 o 08:49
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 08:55   #3219
83monia
Zakorzenienie

taaa, znowu fura sniegu... i po co? nawet artur juz rysuje wiosne, kwiatki, lato, plaże! nawet 5latek teskni za jakas sensowna pogoda

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 09:28   #3220
agulaaabar
Zakorzenienie

Dzień dobry!

U mnie wiosna, ptaszki śpiewają, powietrze aż chce się wdychać... a przynajmniej wczoraj tak było, dziś mgła jak ciasto

Brumku nawet w rossmannie powinny być (na dziale dziecięcym - idealny termofor dla maluchów). W aptece wydaje mi się, że też będą.

Mechanik zadzwonił, że brakuje jeszcze jakiejś części...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 09:31   #3221
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry

Natko, biedny Domek- zdrówka dla Niego.
A co to za problemy z budową?

Iwa, domyślam się, że dla Ciebie i tż to ogromny stres, ale już jutro będziecie mieć to za sobą. Hania to dzielna dziewczynka.
Co do magnesów to olej się wchłonął i nie są tłuste.

Telik, niestety prawa, do tego cały czas bardzo boli. Mama w czwartek idzie na kontrolę, boję się że skończy się to operacją..
A jak Wam idzie walka ze smokiem?

Pieleszko, świetną macie nianię, kartki musiały Was chwycić za serducho. Koniecznie się nimi pochwal.

Gdyby któraś chciała magnes dla malucha to zapraszam na pw do złożenia zamówienia.
Stary 2013-02-19, 09:39   #3222
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej hej

zaraz się poodnoszę, ale póki co pochwalę się tym co wczoraj skończyłam
tzn jeszcze chcę kupić duże kolorowe guziki po jednym do czapki i do sweterka do zapięcia, ale to już po zabiegu Hani bo od razu do jej kompletu bym kupiła (którego jeszcze nie ma)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2190259.jpg (66,4 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2190260.jpg (64,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2190261.jpg (55,9 KB, 45 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 10:02   #3223
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Oliweczko super, że Julcia tak ładnie Wam pospała
cieszę się, że z bioderkami Mateuszka wszystko gra

a Brumku miałam Ci pisać to samo co Pieleszka
że podobno na plecy rewelacyjnie basen działa

Pieleszko a ta niania Hani to jakaś młoda dziewczyna czy raczej starsza Pani?
super, że tak zaangażowana
taką ciocię to naprawdę chyba bardzo ciężko znaleźć!

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-19, 10:08   #3224
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Iwa sliczny komplet, widać że wykonany bardzo starannie, duzo Ci czasu zeszło?

A sama Hania sliczniutka urodza dziewczynka
Stary 2013-02-19, 10:12   #3225
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
- Iwa sliczny komplet, widać że wykonany bardzo starannie, duzo Ci czasu zeszło?

- A sama Hania sliczniutka urodza dziewczynka

- dzięki. no właśnie bardzo szybko poszło. nie wiem może ze 4 wieczory? myślałam, że będę długo to dłubać

- to jest Ala

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-19, 10:14   #3226
zanetaa88
Zakorzenienie

BRUMEK z kręgosłupem to nie ma nic do śmiechu. Moj maz co tydzień jezdzi na masaże. Ortopeda nic nie wyczuł i na rtg tez nic nie wyszlo, dostał skierowanie na rezonans. W domu bierze tabletki voltren bo masc nie pomaga, a tabletki maja wyleczyć stan zapalny. Dobre tez sa takie plastry ale to mu nakłada Pani od masażu.No i co weekend basen.teraz jeszcze mysle ze dobre jest tez powieszenie sie wieś trzymasz sie czegos i wisisz.

MARZENA fajne te magnesy wyglądają tam jakbyś od dawna bawiła sie modelina

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 10:27   #3227
brumek
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Kręgosłup boli niemiłosiernie. Promieniuje na biodro, więc się ruszać ledwo mogę. A cały dzień, do 20, jestem z Tymusiem sama. Mam nadzieję, że jakoś to będzie...
Najgorsze jest odkładanie go do łóżeczka, a w nocy robiłam to kilka razy, bo pobudki były, i sobie pewnie dodatkowo nadwyrężyłam.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek nie możesz TYmka babci zostawić? wgóle Tymek został kiedyś z którąś z babć sam? ciekawe jak by to przyjął. Masaże do domu to pewnie droga sprawa, ale jak tak Cię boli i ćwiczenia nie pomogą to nie ma wyjścia . A dysk na swoim miejscu?
O dyskach to ja nic nie wiem, więc nie odpowiem Ale pewnie na swoim, skoro jednak jakoś tam się ruszam...
Tymuś jeszcze nigdy z nikim poza nami nie zostawał. I na razie nie zostanie
A wiesz, że masaż do domu kosztuje tyle samo, co w gabinecie? Więc to akurat bez różnicy.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Brumku na bolące plecy to dobra jest wizyta na basenie (tam możesz z Tymciem wyskoczyć), jakieś bieganie, rozciąganie - ogólnie dużo ruchu- ale bez o0barczającego "słodkiego" Tymusiowego ciężaru
Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
a Brumku miałam Ci pisać to samo co Pieleszka
że podobno na plecy rewelacyjnie basen działa
Tyle że ja, jeżeli na basen, to wiadomo że z Tymciem i nie pływałabym wtedy, tylko się z nim pluskała. No i musiałabym go nosić jeszcze więcej, bo to tu podsadzić, to tu przenieść itp. Rozciąganie już dziś małe próbowałam robić, dzięki

Pieleszko - a rzuć jakimiś pomysłami na te ozdoby, co Hania będzie robić, co? Jak już coś zrobią. To może i my byśmy coś przed świętami podziałali

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
Karol wczoraj biegunkę dostal, nie wiem co sie stało
Uczuleniowo mi wygladała, ale mogę się mylić. Nie jadł nic nowego. Chociaz wczoraj kupiłam sok w kartonie z jabłek, moze to jeszcze spotęgowało efekt.
Od godziny 16 do 22 zrobił moze z 7 razy.
Tyłek czerwony.
Brzuszek go chyba tez bolała bo zasnął dopiero 3 godziny pozniej niz normalnie, rozdrażniony niesamowicie. Ale bez gorączki, bez kaszlu.
Dzisiaj cisza, zobaczymy....
Biedny. Ciekawe od czego?

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Brumku nawet w rossmannie powinny być (na dziale dziecięcym - idealny termofor dla maluchów). W aptece wydaje mi się, że też będą.
Nie było wczoraj w aptece Kupiłam za to plastry rozgrzewające, ponoć skuteczne...

Cytat:
zaraz się poodnoszę, ale póki co pochwalę się tym co wczoraj skończyłam
tzn jeszcze chcę kupić duże kolorowe guziki po jednym do czapki i do sweterka do zapięcia, ale to już po zabiegu Hani bo od razu do jej kompletu bym kupiła (którego jeszcze nie ma)
Ale robotę wykonałaś!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
BRUMEK z kręgosłupem to nie ma nic do śmiechu. Moj maz co tydzień jezdzi na masaże. Ortopeda nic nie wyczuł i na rtg tez nic nie wyszlo, dostał skierowanie na rezonans. W domu bierze tabletki voltren bo masc nie pomaga, a tabletki maja wyleczyć stan zapalny. Dobre tez sa takie plastry ale to mu nakłada Pani od masażu.No i co weekend basen.teraz jeszcze mysle ze dobre jest tez powieszenie sie wieś trzymasz sie czegos i wisisz.
Dzięki za rady Żanetko

Tye że u mnie wszystko na razie rozbija się o to, że my z Tymusiem całe dnie sami, tylko we dwoje. I nie nosić się go nie da, bo to typowy przytulanek i na rączkach być bardzo lubi

W każdym razie trzymajcie kciuki, żebym się na pół nie złamała
Stary 2013-02-19, 10:35   #3228
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Brumku a może chociaż w weekendy?
czy wtedy TŻ jest z Wami?
a któraś z babć by się z Wami na basen nie wybrała?
wiesz wtedy dosłownie babcia na chwilkę zostałaby z Tymciem a Ty jedna długość basenu i tak parę razy? czy to też niewykonalne?

a Tymuś z babcią nie zostaje bo Wy go nie chcecie zostawiać czy babcie nie bardzo chętne?

pytam bo z Hanią to tak miałam, że praktycznie ona sama nie zostawała z nikim
tzn jak miała prawie 2 latka to czasami szła do mojej mamy, ale to od wielkiego dzwona, ale ona też beze mnie czy TŻ nigdzie za bardzo chodzić nie chciała (a teraz jak idziemy do moich rodziców to nas wygania i chce sama zostać z dziadkami, ale np. u teściów sama nie zostanie)
natomiast teraz przy Ali to i wcześniej i częściej zostawiałam dziewczyny (jak się tylko dało bo rodzice pracują) bo i z dwójką ciężej cokolwiek zrobić czy załatwić a dwa to jednak przynajmniej ja przy drugim dziecku mam więcej luzu a i Ala jest bardziej "sprzedajna"

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-19, 10:43   #3229
pieleszka
Wtajemniczenie

Iwa śliczny komplecik wydziergałaś
a co do Twojego pytania to nasza niania w średnim wieku - ma 44 lata (ale na więcej wygląda )

Brumku no faktycznie z Tymciem na basenie się nie zrehabilitujesz...ale może mąż by znalazł godzinkę żeby cię odciążyć?? Twoje zdrowie bardzo ważne..zwłaszcza przymałym dziecku
a co do ozdób to zaczęły już robić takie większe świąteczne pisanki z balonów. tzn. najpierw nadmuchany balonik smaruje się klejem i owija nitką grubszą, włóczką, mulinką czy czym tam się chce, potem się to krochmali i zostawia do wyschnięcia. jak się porządnie usztywni to przebija się balonik wewnątrz i wyciąga i zostaje takie nitkowe jajko. no i to jajko się ozdabia. hanka uczestniczyła w każdym etapie produkcji - paćkała balon klejem, próbowała przyklejać nitki, naqwet krochmaliła łapkami a teraz czymś tam ozdabiać będą. a reszta ozdób dopiero na etapie wymyślania. na pewno jakieś pisanki będą tworzyły, ale to już bliżej świąt pewnie
no chyba jednak cyknę zdjęcia tych ich prac twórczych. mam jeszcze gdzieś ozdoby choinkowe - bo sentymentalna jestem i żal mi wyrzucać takie pierwsze cudeńka mojego dziecka

śnieg już nie sypie oby ten szybko stopniał!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:19   #3230
zanetaa88
Zakorzenienie

PIELESZKA przypomnialas mi ze moge zrobic z dama jajo tez dmucham balona ale takiego większego i obklejam go gazetami, klej robie sama i tak kilka warst na balon nakladam na wiecej niz polowe balonu, odstawiam na dzien dwa aby wyschnelo i potem przebijam balon i robie tak jakby ulamana skorupke idekoruje jajo do środka daje albo wazon z kwiatami albo pianke i robie stroik np z bazi

BRUMEK pamiętaj tylko, ze jak nie daj Boże bedzie cos działo sie gorszego z kręgosłupem i Twoim ciałem to musisz cos zorganizować zeby podejść do lekarza albo masażystą a najlepiej do jakiegos rehabilitanta.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 12:08   #3231
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
- dzięki. no właśnie bardzo szybko poszło. nie wiem może ze 4 wieczory? myślałam, że będę długo to dłubać

- to jest Ala
przepraszam, z rozpedu tak napisałam bo duzo na watku Hań.
Mogłam spojrzeć na Twój podpis i nie byłoby pomyłki

Brumku, dzis na razie tylko jeden raz zrobił koope, i to taka w miare normalna, i humor tez lepszy, zobaczymy
Co do pleców.
Oby przestał boleć, ale wiesz od czego to? Bo nie doczytałam nigdzie czy coś pisałaś.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2013-02-19 o 12:10
Stary 2013-02-19, 12:13   #3232
Marina1
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.

Wczoraj nie miałam neta. Od soboty jestem już w "stałym" miejscu, czyli domu M.
Igor dalej chory, w czw. byłam z nim prywatnie i zabuliłam 160 zł leki+wizyta. Nie pomogło. Dalej kaszle jeszcze bardziej i katar. Jutro muszę iść znowu, i znowu wizyta 60 zł. To już trwa 5 tydzień.
Ja też do lekarza dalej chora. Dzisiaj po 13 się rejestruję.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

i tak jeszcze dodam, że dość mam tego ośrodka zdrowia, tylko antybiotyki potrafią wypisywać co trochę, bez osłon na dodatek ( dobrze, że człowiek wie o osłonie, bo by całkiem dziecko wyjałowiło...)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 12:19   #3233
83monia
Zakorzenienie

w klubie cos skrobnelam...

Stary 2013-02-19, 12:21   #3234
Marina1
Zakorzenienie

a ja odpisałam
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 12:23   #3235
83monia
Zakorzenienie

a ja widziałam i tez odpisałam

Stary 2013-02-19, 12:42   #3236
mamad1
Zadomowienie

mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 12:49   #3237
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

dziewczyny Wy zamawiałyście chyba te paputki skórzane tak?
powiedzcie czy nic się z nimi nie dzieje?
zadowolone z nich jesteście?
teraz Ala śmiga w takich skarpetkach ze skórzaną podeszwą, ale robią się małe, za chwilę będzie też za ciepło na takie skarpeciochy
czy te skórzane paputki nie ślizgają się na gołych podłogach? panele i parkiet?
czy rozmiary są dobrze dobrane?
Ala ma teraz stopę 14 cm wg tego co na allegro podają to powinnam L-kę zamówić tak?

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-02-19, 12:56   #3238
mamad1
Zadomowienie

za wszystkie rękodzieła! Torty, magnesy, ubranka...

Gomra jeśli Karol wypił więcej tego soku, to może być powód biegunki

Brumek z tymi bólami kręgosłupa to Cię doskonale rozumiem. W zeszłym tygodniu miałam tak samo. I jak na złość Patryk budził się częśto w nocy i to odkładanie jego to był jeden wielki ból. Ale na szczęście przeszło - trochę gimnastyki i rozgrzewanie... Choć chwilami nie wiedziałam jak się nazywam i wszystkiego mi się odniechciewało.

Iwa_iw trzymam kciuki za Was!

My też na placach zabaw sami zwykle. Jeszcze w parku czasem kogoś spotkamy. Musimy kupić nową łopatkę, bo dwie już się rozpadły (te ulubione), ale jeszcze nie sezon na nie
Noce różne - jedna lepsza, inna gorsza... Byle do lata...

Pisałyście jeszcze o myciu ząbków - u nas z tym problem, bo Patryk nie pozwala sobie ich myć, a sam najwyżej pogryzie szczoteczkę

A... I jeszcze o większych mieszkaniach marzycie. Ja też Na razie mamy do dyspozycji w trójkę ok. 12 m2, więc szczytem marzeń jest teraz dla mnie teraz to 38 m2, czyli 2 pokoje z jasną kuchnią w dużej płycie
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 13:22   #3239
Lili 83
Zakorzenienie

Marzena jestem zachwyconą Tobą i Twoimi talentami

Ja bym Cię prosiła o dokładniejsze zdjęcia magnesików Może bym zgapiła co I z czego to wyrabiałaś?
Modelina? Gdzie kupiłaś? Jak przez internet to poproszę o link

Iwa wdzianko Alutka ma śliczne

Odkąd tż jest, to dzień leci za dniem niepostrzeżenie. Wczoraj już po niego dzwonili
Nie chcę żeby wyjeżdżał
W domu totalna dezorganizacja
Kupiłam sobie kilka ciuchów w Reserved (siostra tam pracuje, odkłada nam ciuchy i kupuje jak są największe obniżki )

Radek coś ostatnio gorzej jada.
Z myciem zębów większego problemu nie mamy, czasem jak ma taki okres to wypycha jęzorem ale generalnie nie ma co narzekać.

Ja mam problemy z kręgosłupem już od czasu ciąży. Teraz np nie mogę się pochylać dłużej jak minuta/dwie co mnie zaraz łupie. Masakra.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 13:32   #3240
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Oliweczka[/B] super że noc dobra. U nas dzisiaj też w całości przespana
Patik nie zostawiaj mnie samej na placu boju
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a walentynki od Hani to po prostu kartki: Tż-towa ma serduszka powycinane z samoprzylepnych kartek, a moja ma takie duże serduszko wyklejone kuleczkami z bibuły. niania opowiadała, że rwanie bibuły i smarowanie klejem kartki to sprawiało Hani najwięcej frajdy no i standardowe "rysunki" mojego dziecka w środku kartki. jak nie zapomnę to zrobię zdjęcia i się pochwalę
a teraz niania przytargała kolejne pomoce plastyczne, bo niebawem będą startowały z przygotowywaniem wielkanocnych kartek i gadżetów do ozdoby.. a że one robią takie prace plastyczne co kilka dni, a rodzina duża, więc trochę im czasu potrzeba żeby każdemu kartkę przygotować
ja naprawdę uwielbiam naszą nianię, a Hania też bardzo do niej przywiązana

chyba muszę si ę pracą zająć domyślcie się, jak mi się chce
taka niania to cud

o nie już wyje.....

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości