|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
ja bym pewnie próbowała dopytać jakiejś pielęgniary albo położnej? Albo tych kobitek, co z Tobą są na sali, przecież one też to przechodziły to może Ci pomogą. Absolutnie nie przejmuj się, że babeczki spać nie mogły przez Was, do szpitala to nie przyjeżdża się na urlop a to że Dzidzio płacze to na oddziale położniczym jest przecież normalne. Nie smutaj się Kochana, przesyłam uściski dla Ciebie i dla Kubusia
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do odbijania, moja prawie wcale nie odbijała kochana przez pierwsze dwa tygodnie . Ja ja kladlam na boczku, czasem ale to czasem sie jej ulalo. Nic sie nie działo. Nie martw sie ale pogoda;/ znowu sypie ten cholerny snieg. A ja musze jechac w pare miejsc dziewczyny, pampersy w promocji od 21.02 w realu 186 sztuk za 99zl kiedys pytalam o roznice miedzy 2 a 3 - chodzi o firme pampers. Roznica jest, pampersy są szersze i troche wieksze ale szersze sa sporawo.
|
|
|
#2733 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Scotasia, gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
Myslałam że to tylko po mm możliwe a nie po cycku.Cytat:
Cytat:
Ja zapytałam w szpitalu jakim dokarmiają bo w nocy podawali wszystkim dzieciom i takie same mąż kupił. No ale jak na razie nie skorzystaliśmy po cyca je tylko.
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli nic zlego sie nie dzieje?
Fewcia, wczoraj byla zmiana wrednych suk. Pytalam, ale one strasznie opryskliwe. Dzis bedzie pani od laktacji i dalej bedziemy walczyc o mleko. Chcialabym karmic piersia, ale nie wiem czy to mozliwe i jeszcze te moje plaskie brodawki:/ narazie przystawiam laktator w systemie 7-5-3, ale postepow brak:/
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Black,kiedy Twoja Oliwcia się przekręciła?? |
|
|
|
|
#2736 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
róznie, 4h, 2h, jak się zbudzi. Ostatnio ma przerwy 5h, ale to jak jest karmiona o 20-21, to potem wstaje 1-2. I wówczas też przewijam.Cytat:
Cytat:
Dostawiaj, dostawiaj - nie masz mleka, a raczej inaczej - masz, ale bardzo maleńko, bo takiemu maluszkowi na początek to po kilka ml tylko starcza przez 1-2 dni, na jeden posiłek. A laktacja rozkręca się ok. 3 dnia i własnie dzięki przystawianiu. Jeśli chcesz karmić piersią (a polecam choćby dlatego, że wygodne to tak w ogóle) to niech i cały dzień na piersi ci wisi. Mnie Dorka rozkręciła już w 2 dobie (szok! po cc!) bo wisiała od 3:30 to 9:45 i ciumkała - nieważne, że mało co leciało, ale pierś dostawała info: produkujemy, do roboty! ![]() Cytat:
Pieluch DADAtylko. Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Nawijko, a masz nakładki na sutki? One są przydatne często przy płaskich brodawkach |
|||||
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pielęgniarkom trzeba było powiedzieć co myślisz, za to im płacą,żeby Ci pomóc. |
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, jeśli nie odbija, to kładź na boczku po prostu, po jakimś czasie samo się odbije. Moja do tej pory rzadko odbija, więc leżenie na boczku zawsze pomaga.
I walcz o mleko, na pewno się pojawi. ![]() Fewcia, w 38. lub 39. tygodniu. Bo w 37. miałam badanie, to jeszcze była głową w górze. A pytałaś jeszcze o nakładki - u nas się nie sprawdziły. Mała nie chce przez nie jeść, a piersi i tak bolały, karmię bez i już jest dobrze. Lepiej od razu, po każdym karmieniu, smarować sutki Bepanthenem (oczywiście zmywać go przed karmieniem). Bardzo pomaga.
|
|
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
NAWIJKO u mnie tez byl problem z sutkami zbyt "schowanymi",polozna polecila kapturki i mala od razu zassala.Do tej pory lecimy na kapturkach.
|
#2740 |
|
Konto usunięte
|
A jak nie chcesz maści zmywać nawijko to polecam lanomaść Ziajki - nie trzeba zmywać, działa super.
Dorka odbija i guzik mi z tego, bo ulewa jak szalona. |
|
|
|
#2741 |
|
Rozeznanie
|
Szaja jak szybko zaczyna działać biogaia?
mi kobietka poleciła s-biotic (cos nowego) i tak się zastanawiam, podałam pierwszy raz wieczorem w sobotę i kupa już troszkę żadsza ale i tek mocno prze zeby ją zrobić ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Mamy karmiące tylko mm czym przepajacie dzieciaczki i jak dużo w ciągu doby? Ja niestety przeszłam tylko na mm bo Lenka bardzo się męczyła po moim mleku, teraz jest dużo lepiej, tylko ona bardzo lubi picie i zastanawiam się czy za bardzo jej nie przepajam, jeść dużo je, rośnie więc chyba jej nie zaszkodzę.
|
#2742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39315239]Jeśli chcecie wiedzieć, JAK sobie radzę z usypianiem 2 jednocześnie, to odpowiedź brzmi: NIE radzę sobie. Ku.r.. nie rozdwoję się
[/QUOTE]ehhh skad ja to znam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2743 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
I znowu niewyspana potem się obudziła o 4 a potem o 6 Matko mam dosyć.O jaka śliczna Cytat:
przykro mi. Mam nadzieję że już będzie dobrze.Cytat:
Cytat:
A czemu nie dałaś znać smskiem?? ![]() Cytat:
I one wcale nie są drogie bo po przeliczeniu wychodzą tak samo jak babydream czy Dada bo jest ich więcej w paczce. Cytat:
TRZYMAJ SIĘ TAM DZIELNIE. A personel szpitala zasługuje na Co do ulewania to mojej się strasznie ulewa,nawet jak jej się odbije Zawsze kładę ją na boczku i zawsze pare razy jej się ulewa. czasem aż taka fontanna leci ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- A ja mam pytanko. Od kiedy dzieciaczki zaczynają się tak świadomie uśmiechać ??
|
|
#2744 |
|
Rozeznanie
|
co do pieluch, ja pampersowe miałam tylko 1 do szpitala i wykorzystałam je na samym końcu, dady dużo lepsze dla mnie (chyba że pampersowe 1 białe)
|
#2745 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym woną gotowaną mineralną przepajała, dobrze, że pije, dobry nawyk. Silver, powiedz mi ile ty za pampersy płacisz? Bo już któryś raz piszesz że taniej niż Dada wychodzą a ja jakbym liczyła to ZAWSZE sporo drożej Dady 31gr bodajże, rozmiar 3, a pampersy ten sam rozmiar min. 50 gr.
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz się normalnie wścieknę
![]() |
|
|
|
#2747 |
|
Konto usunięte
|
A uśmiechanie świadome - koło 7-8 tygodnia, mam fotkę Agatki z pierwszego dnia uśmiechania i miała wówczas półtora miesiąca, czyli ok 7 tygodni.
A na głos pierwszy raz uśmiechnęła się mając 8 tygodni. Nancy, czemu? |
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj takie maleństwo ma mały żołądeczek i musi go stopniowo zwiększać. A ulewanie to normalna sprawa. Moja odbije i jeszcze potrafi fonntannę puścić. Mojej np. dziś coś mleczko nie pod pasowało. I najpierw się jej więcej ulało to wziełam do przebrania bo cała okolica szyji mokra. Przebrałam, bo kupa jeszcze była. Zaczęłam zakładać body, znów jej poleciało tym razem bardziej. Wzięłam na ręce bo zakrztusiła się i tu fontanny 3 poszły konkretne. W efekcie ona cała w mleku, ja i pół podłogi w pokoju. I miałam zajęcie o 7.30 rano
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2013-02-19 o 10:26 |
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39319716]Różnie, 1-2 tygodnie, bo flora bakteryjna jelit musi się wzmocnić
Ja bym woną gotowaną mineralną przepajała, dobrze, że pije, dobry nawyk. Silver, powiedz mi ile ty za pampersy płacisz? Bo już któryś raz piszesz że taniej niż Dada wychodzą a ja jakbym liczyła to ZAWSZE sporo drożej Dady 31gr bodajże, rozmiar 3, a pampersy ten sam rozmiar min. 50 gr.[/QUOTE]Np pampersy 1 kosztują 20zl a babydream 14zl, a pampersów jest połowe więcej w paczce.
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I właśnie miałam szukać promocji.
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To właśnie tylko przy rozmiarze 1 się sprawdza, w większych rozmiarach pampersy dużo droższe.
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jestescie, dziekuje za wszystkie Wasze wpisy. Poryczalam sie oczywiscie
ok, wiec staram sie nie przejmowac tym ulewaniem i klasc na boczku. Kubus ma problem, zeby zlapac te moja brodawke i szybko sie denerwuje. Szajka, mam nakladki, ale one strasznie wielgachne sa, probowalam, maly ssie, ale mam wrazenie, ze tylko bawi sie ta guma.
|
|
|
|
#2754 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Nawijko, a jaki rozmiar masz? może mini trzeba? S? nie wiem jak rozmiarówka jest określana, bo różnie są. |
|||
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
Nawijko a sprawdź rozmiar, na początek S najlepszy.Mi też się duże wydawały, ale jak się Olka przyssała to tak sutka wyciągnęła, że sama w szoku byłam.
DZIEWCZYNY PONAWIAM PYTANIE O KASZAKA. Moja Ola ma gulkę za uchem, położna twierdzi, że to kaszak i nie ma się czym martwić.Miała któraś z Was lub zna podobny przypadek?
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Od 8 rano próbuję dodzwonić się do Szanownych Pań z kadr z mojej przewspaniałej firmy, od niedzieli piszę do nich maile, bo nie mam aktualnego rmua a w szpitalu muszę mieć aktualne. Na maile pańcie nie odpisują a telefonu to chyba nie umieją odebrać.
Nawijko te osłonki to S to wiem, że Baby ono i bodajże Canpol ma w swojej ofercie ale BabyOno to praktycznie w każdym większym markecie można znaleźć, ja widziałam kiedyś w tesco i auchanie |
|
|
|
#2759 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja to zapasy miałam jeszcze z czasów jak w rosmanie była promocja 20% z kartą rossnę. Ja miałam 25 % bo na karcie miałam nabite. To wtedy zrobiłam zapas pamperków i mi się opłacało. Ja staram się tylko w promocjach kupować, bo drogie jak cholera. Dady muszę wypróbować, ale mi nie po drodze do biedronki mam jakieś 150 m ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

daje mu mieszanke. Ale ile tego dawac i jak czesto? Maly strasznie ulewa. Rozumiem ze po karmieniu mam go dawac na ramie do odbicia. Ale co jak tego nie robi? Klade go na boczku, podkladam pieluche, a wtedy za jakis czas jest ulane. Tak powinno byc?

co do odbijania, moja prawie wcale nie odbijała kochana przez pierwsze dwa tygodnie . Ja ja kladlam na boczku, czasem ale to czasem sie jej ulalo. Nic sie nie działo. Nie martw sie
kiedys pytalam o roznice miedzy 2 a 3 - chodzi o firme pampers. Roznica jest, pampersy są szersze i troche wieksze ale szersze sa sporawo.

Myslałam że to tylko po mm możliwe a nie po cycku.

Myślałam, że jak wrócę to już się więcej rozpakuje. Także trzymam dziewczyny za Was mocno kciuki