Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 10:30   #2311
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Wiecie, kiedyś śmieszył mnie ten wyścig ślubny ale jak sama tego doznałam to przestałam się śmiać
Może to są głupie rzeczy, ale np.:martwię się czy nie będą mieli takich samych podziękowań albo zaproszeń, już nie wspomnę o np.:sukience, pierwszej piosence. Niby bzdety, no ale ... człowiek coś wymyśli, zaplanuje,a tu bach m-c przed ujrzy u kogoś innego
To jest naturalne, że się tak martwisz

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam... u nas właśnie będą jeszcze 2 pary na 2014, z tym że wśród naszych znajomych więc w najgorszym przypadku jeśli coś się powtórzy to zobaczą to tylko wspólni znajomi, ale i tak nie chciałabym żeby taka sytuacja miała miejsce.
U mnie znowu jest taka sytuacja, że moja przyjaciółka bierze ślub tydzień po mnie. Ale nie przejmuję się tym wcale. Resztę znajomych mamy innych, także nawet jak będzie coś takie same, to żaden problem W ogóle planujemy wesela w innych stylach, także będzie inaczej.

Martwi mnie tylko kupowanie kolejnych kiecek Ona ma dwudniowe wesele

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
A oto moje kokardki

Ładne

Ja to bym się bała, że albo wyblakną albo klej puści

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. U mnie od niedzieli pasmo coraz gorszych wiadomości. Z nogą gorzej niż myślałam, w skrócie lekarz, nie widzi innej drogi leczenia niż, zabiegi raz do roku, o których nie będę mogła chodzić przez 3 msc. i doradził, żebym pomyślała o przebranżowieniu, bo nie dam rady pracować w zawodzie. Jak ja znajdę pracę, jak będę chodzić raz do roku na L4 na 3 msc, przecież nikt mnie nie zatrudni w ten sposób. Jestem załamana, zastanawiam się czy nie odejść od TŻ. Jeśli nie dam rady znaleźć pracy, to nie chcę być dla niego ciężarem, on nas nie da rady utrzymać ze swojej pensji, a mi nic właściwie nie przysługuje, żadna renta nic.
Oj Głuptasie, jakie odchodzenie od tż ?
Kochana jesteście razem, powinniście się razem wspierać !

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość

Mój djo-wodzirej 1200 bez limitu, ale mój to ewenement, jest wybitnie tani w stosunku do innych dobrych dj u nas, bo to nie jedyna jego praca, jest szefuńciem na hali widowiskowo-sportowej i konferansjerem sportowym... A inni którzy mnie interesowali 2500-2800.
Ekstra kokardki.
O przypomniałaś mi !
Mój foto/video też nie ma wygórowanej ceny, ponieważ oni na codzień mają swoją firmę, która dobrze prosperuje, dlatego też stawki nie są wygórowane To też ważne porównując ceny.

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
I czasem mnie szlak trafia, że nie mogę iść do normalnej pracy i mu pomóc Teraz na szczęście podłapałam zdalną fuchę, wprawdzie za nieduże pieniądze, ale jednak coś, choć TŻ marudzi, że mi to za dużo czasu zabiera...Ale ja się cieszę i nie zrezygnuję

Cóż to za fucha?

Cytat:
Podejrzewam, że chodzi tu o rzeczy typu właśnie ozdoby, elementy do strojenia i w ogóle Ja też mam taki plan, teraz tanio znalazłam bazy do zaproszeń i w ogóle takie elementy to też zamówiłam Fajny sklep, jak chcecie to podam Wam na PW adres, żeby im reklamy tu nie robić

My jeszcze w tym roku planujemy kupić obrączki, żeby koszty nie były tak drastyczne przed samym ślubem, ale muszę najpierw się zorientować ile złota do przetopienia mamy

Ja poproszę!

Cytat:
Wrrr za 45 minut pocztę otworzą , od piątku moje buty tam utknęły, a ja je już chcę !!
Ooo a ostatnio myślałam jak tam Twoje butki Też się nad nimi mooocno zastanawiam. Wkleisz nam jakieś zdjęcia na nodze i generalnie w realu ? Byłabym bardzo wdzięczna.

Dzień dobry
Ja od rana pracuję i zarabiam na wesele
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 10:33   #2312
niulka_1985
Zadomowienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
a co kupujesz co miesiąc? może ściągnęi też będę coś kupować już powoli
Dzięki dziewczyny
Wczoraj dostałam paczkę z wstążeczkami i tymi dżetami samoprzylepnymi w kształcie serduszek - no i go!!!! Zrobiłam 10 takich prototypów, aby "załapać" technikę, a potem, to już z górki - 38 szt. zrobiłam wieczorkiem
Jeżeli chodzi o te zakupy, to stopniowo takie drobiazgi np. poduszę pod obrączki, podwiązkę, pudełko na koperty (kupiłam białe i sama będę ozdabiała w fioletowym stylu - jak zrobię, to Wam pokażę), te kokardki (będą występowały w roli dekoracji butelek z wódką), pudełka na ciasto itp. Co miesiąc coś tam kupuję i w ostatecznym rozrachunku nie będzie to tak bolało finansowo

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Ładne

Ja to bym się bała, że albo wyblakną albo klej puści
Ale one są wiązane, a nie klejone - więc nic nie puści
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 10:44   #2313
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Wczoraj dostałam paczkę z wstążeczkami i tymi dżetami samoprzylepnymi w kształcie serduszek - no i go!!!! Zrobiłam 10 takich prototypów, aby "załapać" technikę, a potem, to już z górki - 38 szt. zrobiłam wieczorkiem
Jeżeli chodzi o te zakupy, to stopniowo takie drobiazgi np. poduszę pod obrączki, podwiązkę, pudełko na koperty (kupiłam białe i sama będę ozdabiała w fioletowym stylu - jak zrobię, to Wam pokażę), te kokardki (będą występowały w roli dekoracji butelek z wódką), pudełka na ciasto itp. Co miesiąc coś tam kupuję i w ostatecznym rozrachunku nie będzie to tak bolało finansowo

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

aaa, dałaś mi pomysł, też coś sobie zacznę kupować
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 10:47   #2314
tajik girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
ale Ci zazdroszczę, ja już siedzę w pracy i spotykam się od samego rana z ludzką głupotą, która przekracza wszelkie granice zrozumienia :/ a spać mi się chce jak cholercia... Śniegiem nas zasypało znowu... Komunikacja miejska jeździ jak chce. Masakra jednym słowem
Ja wczoraj w pracy to myślałam że już padnę. Ludzie u mnie w pracy mają czasem takie pomysły, że nie wiem co im odpowiedzieć

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
hehe dawaj go tu
Ja chciałam mieć skromne wesele, DJ, bez poprawin, a jak przyszło co do czego to poszalałam No ale cóż, wesele to przede wszystkim impreza dla gości, poza tym pierwsze w rodzinie od 18 lat, niech się wybawią i objedzą
mykam do pracy, miłego dnia
Oj chyba by uciekł z krzykiem

Cytat:
Cześć dziewczyny. U mnie od niedzieli pasmo coraz gorszych wiadomości. Z nogą gorzej niż myślałam, w skrócie lekarz, nie widzi innej drogi leczenia niż, zabiegi raz do roku, o których nie będę mogła chodzić przez 3 msc. i doradził, żebym pomyślała o przebranżowieniu, bo nie dam rady pracować w zawodzie. Jak ja znajdę pracę, jak będę chodzić raz do roku na L4 na 3 msc, przecież nikt mnie nie zatrudni w ten sposób. Jestem załamana, zastanawiam się czy nie odejść od TŻ. Jeśli nie dam rady znaleźć pracy, to nie chcę być dla niego ciężarem, on nas nie da rady utrzymać ze swojej pensji, a mi nic właściwie nie przysługuje, żadna renta nic.
Oczywiście, że to nie są dobre wieści, ale jakoś sobie poradzisz.
Zawsze jest wyjście

Edytowane przez tajik girl
Czas edycji: 2013-02-20 o 12:10
tajik girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 10:57   #2315
misiadelko
BAN stały

Dodaja poproszę TŻta to zrobi foty i wrzucę. Mam nadzieję, że będą wygodne,bo jak nie to już nie wiem gdzie ślubne kupię, a jeszcze moja mama koniecznie chce czerwone szpilki sobie kupić i mówi, że jak moje będą wygodne to też kupi w tym sklepie, spoczywa na mnie duża odpowiedzialność
A i fajnie by było jakby były wygodne to założę je sobie na 50-tkę mojego taty, bo jak już kiedyś pisałam - nie umiem tańczyć na obcasach a bardzo chcę się nauczyć, bo na płaskich wymiatam jak dancing queen

Nati, ja poproszę!!!
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:05   #2316
alloffkowa
Zakorzenienie

dziewczyny, byłam ostatnio w niedzielę w kościele i zobaczyłam takie goździki:
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...30&tx=96&ty=38

http://www.google.pl/imgres?start=14...0&tx=161&ty=96

szalenie mi się spodobały
mimo że zawsze mówiłam że chcę mieć taki kolor jak w załączniku. Wydaje mi się że bordo będzie przciemniać moją salę, a taki kolor
(nawet nie wiem jak go nazwać) by ją rozjaśnił, sala jest taka: jak w tym poście: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1464

doradzicie ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (18,5 KB, 3 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-19, 11:07   #2317
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Witam się Wczoraj już nie wchodziłam, ponieważ znów bolała mnie głowa. zaczyna mnie to niepokoić. W zeszłym tyg. 4 dni na 7 bolała mnie głowa. Wczoraj znów. Mam nadzieję, że to nie jest wina mojego ciśnienia, bo jeśli tak to będę musiała skontaktować się z moją kardiolog...

garfieldek
sala przepiękna!!!!!!!!!!!! Sprawdź tylko jak z jedzeniem...

moooniaaaa data jest piękna! A kuzyneczka - kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada. I to się sprawdza. Ty rób swoje i ciesz się tym dniem!

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
Gratulacje
Dziękuję

adziia jest możliwość pracy na siedząco i pomożemy Ci coś znaleźć . Myślałaś o jakimś biurze? Firma kosmetyczna, jako osoba odpowiedzialna za coś, ale w biurze? Albo coś swojego - poczytaj w necie, na pewno coś znajdziesz i ja postaram się pomyśleć, jak cos wymyślę to dam znać.

Nati_kk wyślij mi, wyślij mi!!! Proszę

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:11   #2318
misiadelko
BAN stały

Alloffkowa byłam na weselu gdzie te pierwsze stały w wazonach Ładnie to wyglądało (a raczej wyglądałoby gdzyby były w niższych wazonach, bo ludzie pościągali je i postawili na ziemi.. )

Ale te drugie też ładne

Poczta jednak od 12 otwarta
Stary 2013-02-19, 11:18   #2319
alloffkowa
Zakorzenienie

Misiadelko te pierwsze czyli jednokolorowe??
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-19, 11:23   #2320
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Podejrzewam, że chodzi tu o rzeczy typu właśnie ozdoby, elementy do strojenia i w ogóle Ja też mam taki plan, teraz tanio znalazłam bazy do zaproszeń i w ogóle takie elementy to też zamówiłam Fajny sklep, jak chcecie to podam Wam na PW adres, żeby im reklamy tu nie robić
Ja poproszę

adziia13 nie będziesz ciężarem dla TŻ Co za gadanie! Uraziłabyś go tym chyba mocno Znajdziesz jakąś pracę na siedząco na pewno. Nawet w salonie kosmetycznym - możesz swój założyć i na recepcji siedzieć

alloffkowa goździki prześliczne i do sali powinny pasować i jedne i drugie raczej

O kosztach pisałyście:
sala - 210/os. (będzie pewnie koło 120 os.)
tort - koło 1500
alkohol - no idea
stół wiejski - 2000
foto - 2800 (pełen pakiet z plenerem innego dnia, sesją narzeczeńską i różnymi duperelami)
wodzirej+DJ - 3500
o innych kosztach jeszcze nie myślałam, ale sukienkę bym chciała do 2000 kupić.

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:26   #2321
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Kokardki cudne! Mi mama dzwoniła wczoraj, że przyszła jakaś paczka do mnie, pewnie moje papiery i taśmy na zaproszenia, winietki i inne, teraz będę musiała się powstrzymywać, żeby nie zacząć ich robić Dobrze, że zaproszeń jeszcze nie mogę bo TŻ naszego loga jeszcze nie skończył, a i godziny w kościele jeszcze nie znamy, ale pewnie jakiś projekt zacznę niedługo robić. Zamierzam je drukować i kleić na wakacjach jak pojadę do pracy do Niemiec:)

Gdzie zamawiacie te rozne rzecz na kokardki?

bardzo ładne te fioletowe

Jak znalazlas ta prace w Niemczech? bo ja tez chcialabym wyskoczyc do pracy do Niemiec, ale nie bardzo wiem gdzie.... Mozesz polecic jakies biura w Opo?

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

śliczna sala a gdzie się znajduje?

w woj. śląskim, dzis bede dzwonic i sie dowiem czy maja cos wolnego na sierpien. jakie kolory przewodnie byscie zaproponowaly?

bo chce juz kokardki kleic

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:34   #2322
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

Domyśliłam się, że kokardki są wiązane, chodzi mi o te dżety, które są klejone

Cytat:
Dodaja poproszę TŻta to zrobi foty i wrzucę. Mam nadzieję, że będą wygodne,bo jak nie to już nie wiem gdzie ślubne kupię, a jeszcze moja mama koniecznie chce czerwone szpilki sobie kupić i mówi, że jak moje będą wygodne to też kupi w tym sklepie, spoczywa na mnie duża odpowiedzialność
A i fajnie by było jakby były wygodne to założę je sobie na 50-tkę mojego taty, bo jak już kiedyś pisałam - nie umiem tańczyć na obcasach a bardzo chcę się nauczyć, bo na płaskich wymiatam jak dancing queen

Super
Ja mam w czerwcu wesele i może bym się na takie skusiła- idealna okazja do wypróbowania. Przypomnij jaki kolor wzięłaś ?
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:36   #2323
misiadelko
BAN stały

Alloffkowa tak

Dodaja na razie z beżowej skóry, docelowo chcę zamówić fioletowe

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-02-19 o 11:37
Stary 2013-02-19, 11:39   #2324
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
Gdzie zamawiacie te rozne rzecz na kokardki?

bardzo ładne te fioletowe

bo chce juz kokardki kleic
Ja zamawiałam na all. Poszczęściło mi się, bo u jednego sprzedawcy kupiłam wszystko, co było mi potrzebne i z przesyłką zapłaciłan 42 zł

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Domyśliłam się, że kokardki są wiązane, chodzi mi o te dżety, które są klejone
One są faktycznie samoprzylepne, ale kupiłam taki spec. klej na czarną godzinę
Stary 2013-02-19, 11:53   #2325
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ... widzę że mowa o kosztach coś co mnie najbardziej dołuje
u nas to wygląda tak :
sala : 205 (gości zaproszonych będzie ok. 140 - liczę że będzie ok. 120) = 24600 zł
foto: 2350 zł (dojazdy, przygotowania, plener w inny dzień, album, fotoksiążka, albumy dla rodziców i te wszystko płytki, pokazy slajdów itd.)
video: 1700 zł (od przygotowań do oczepin + plener ... ale nie znam się na tym )
zespół: 5000
bar: 2000 zł
% : 3000 zł
stół wiejski: 1600 zł
opłaty kościelne ok. 1000 zł
autko : 800 zł
zaproszenia itd. 500 zł
suknia : 5600 zł (dodatki, makijaż, fryzura = 600 zł )
garniak itd. 3000 zł
kwiaty : 1500 zł (kościół, bukiety na każdy stół, mój bukiet, dla świadkowej, butonierka, + autko)
ciasto: 3500 zł (w tym paczki dla gości ciasto na stoły na poprawiny w domu + słodki stół)
tort: 1000 zł
owoce: 500 zł
obrączki: 3000 zł

razem daje ponad 61 tysięcy w tym nie wliczyłam noclegów i autokaru bo nie wiem jeszcze jak to rozwiązać
tylko siąść i płakać
Myśmy optymistycznie 21 tys. za wszystko przewidzieli (USC, obiad po ślubie, fotograf, impreza dla znajomych z DJ-em w takiej jednej knajpie lub wieeelkiej chacie kumpla [wtedy z cateringiem] itp.)
Mam nadzieję, że to nam wypali, na obiedzie będzie max 50 os. z nami i rodzicami licząc, a na przyjęciu z 60 os.
Realne Waszym zdaniem?

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Nie pisz tak, wszystko się ułoży. We dwoje siądziecie i przemyślicie, jakie masz opcje

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:53   #2326
misiadelko
BAN stały

Koleżanka z pracy mojego TŻta zrobiła półtora tygodnia temu wesele i z zaproszonych 150 gości przyjechało 99... Prawie cała jego rodzina dała dupy, a mieli tylko 40 km... Goście mojego TŻta ma 300, 400 i 500... Zaczynam odczuwać lekki niepokój...
Stary 2013-02-19, 11:56   #2327
misia880
Zakorzenienie

Ja się też martiwe, że przez akcje ciotki TŻ nie przyjdzie jakaś część jego rodziny... mamy 95 osób - wstepnie. 10 os. z nad morza wiec nie wiem czy przyjada

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 11:57   #2328
garfieldek
Zakorzenienie

Dzwonilam do wlasciciela sali i na przyszly rok w sierpniu zostal tylko jeden termin

23.08.2014

wstepnie zarezerwowalam termin, mamy sie okreslic w ciagu 2 tyg i podpisac umowe. zaliczka 1000zł
za osobe 2 dniowe wesele 190zł

Wymianka
Stary 2013-02-19, 12:03   #2329
Kishlaczkowa
Zadomowienie

misiadelko obawiam się, że podobnie może być od strony mojego TŻ'a... Jego rodzina ma ponad 300 km i boję się, że większość nie przyjedzie... Nie chciałabym aby później były jakieś żale, że tak daleko... Jednak czy to moja wina, że mieliśmy do siebie takie odległości na początku związku i że tak wyszło...

Cytat:
Dzwonilam do wlasciciela sali i na przyszly rok w sierpniu zostal tylko jeden termin

23.08.2014

wstepnie zarezerwowalam termin, mamy sie okreslic w ciagu 2 tyg i podpisac umowe. zaliczka 1000zł

GRATULUJĘ!!! SUPER!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 12:10   #2330
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Kobiety, drogie me, przybywam z pytaniem: które z Was będą korzystać z usług DJ'a? Mogłabym prosić o info jakiego rzędu koszt to jest przy określonej liczbie godzin grania?
Będę wdzięczna za pomoc.
Nasz upatrzony Dj bierze za dwa dni 2100 za full opcję tzn wysokiej klasy sprzęt muzyczny, sprzęt nagłośnieniowy, dużo oświetlenia, laser 3 kolorowy, dym, oraz bańki mydlane(), dojazd mamy w cenie

Za foto płacimy 3000 (Przygotowania do ślubu, błogosławieństwo, ślub, wesele (do 1:00, czasem dłużej jeśli trzeba) oraz plener (rozszerzony - kilka miejsc, możliwość również pleneru za granicą).)w tym mamy:
- album główny 150 - 200 zdjęć mix formatów od małego, poprzez kwadrat, panoramę po A4
- plenerowy (60 odbitek 15x21, 15x23, 15x27)

- 2 albumy dla rodziców (po 25 odbitek 15x21)
wszystkie odbitki w białej ramce pokryte jedwabiem
- dvd z większością zdjęć w etui fotograficznym (w oryginalnym rozmiarze) (również jedwab)

- Wielkoformatowa odbitka wysokiej jakości 60x80

Tylko tak jak pisałam wcześniej, będziemy mieć dwa plenery, jeden w Polsce, drugi w okolicach Monachium

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

rom4ntyczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 12:11   #2331
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

23.08.2014

w moje urodziny )) Gratuluje macie super cene
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 12:12   #2332
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
zazdroszczę ja jakoś nie mam daru do ćwiczeń. Od zawsze ćwicząc wyglądałam jak jakaś ofiara... :/ a przy skalpelu myślałam że mi kolana trzasną tak mnie zaczęły boleć :/
To w takim razie ja nawet nie zaczynam tych ćwiczeń. Mam problemy z kolanami, więc muszę ostrożnie z tym. Dzięki za info A Ty też najlepiej zmień te na jakieś inne ćwiczenia To ma być przyjemność a nie męczarnia...

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

Stary 2013-02-19, 12:13   #2333
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Sporo płacicie za zespół. Pochwalisz się jaki macie?

Tak, mieszkamy w Anglii, a wesele będzie w Polsce.
Ogólnie przygotowania zaczęły się w grudniu, gdy pojechałam obejrzeć 1 lokal, który mi się spodobał, więc dalej nie szukałam. Zresztą, nie było za bardzo na to czasu w okresie świątecznym. Zostawiłam rodzicom pieniądze na zaliczkę i tato podpisał w moim imieniu umowę.
Zespół zarezerwowałam drogą mailową- bez problemu (trochę się bałam, ale kontakt z zespołem od początku był bardzo dobry).
Przed Wielkanocą przyjeżdżamy z Tż, żeby zarezerwować termin w kościele i pogadać z księdzem.
Wiem, że możemy liczyć na rodziców (nie wtrącają sie przy tym) w razie czego i na moje przyjaciółki, ale dużo rzeczy można załatwić samemu...Przez telefon/e-mail. Nawet termin w kościele niektóre dziewczyny załatwiały telefonicznie.
Z terminami letnimi moze być problem w najpopularniejszych lokalach, ale jeszcze są wolne dni, tylko musielibyście się streszczać Coraz popularniejsze są wesela w piątki i niedziele, a z tymi terminami nie ma problemu.

My od początku wiedzieliśmy, że wesele będzie w PL i nie ma innej opcji. Angielskie wesela w ogóle mi się nie podobają, a kosztują o wiele więcej. Taka naciągana elegancja Francja W Polsce też można zorganizować eleganckie wesele- ja takie planuję
Jak sama pisałaś, koszt podróży dla Polaków byłby dużo większy niż dla Anglików, którzy są zresztą przyzwyczajeni do takich podróży.
Też mi się wydaje, że wypada zapewnić nocleg. Na dzień dzisiejszy nie stać nas, żeby opłacić gościom też loty, ale przewidujemy ewentualną pomoc najbliższym osobom. No ale jak już pisałam, Anglicy powinni dać sobie radę.
Teraz juz mysle, ze moze w PL. ale na pewno nie w lodzkim. Moze nad morzem albo na mazurach?

Moi rodzice sa w stanie mi zaplacic za wesele w Belgii, nawet te dzikie 40tys, ale ja tego nie moge przelknac i wydaje mi sie to "strata" pieniedzy. wiem, ze to wesele, raz w zyciu itp, ale tyle kasy mnie az mierzi. mysle ze dobilibysmy do 30 tys euro tutaj bez problemu.

Ktoras jest z was z okolic Pomorza albo Mazur?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 12:14   #2334
rom4ntyczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
tak, oczywiscie, poszukam wiecej, to byla na razie wstepna kwota.

Wlasnie, tylko to jest na odwrot. Polscy goscie przyjezdzaja do Belgii i jednak kwoty sa inne dla Polaka a inne dla Belga czy Anglika. Jakby wesele bylo w PL to by bylo duzo tansze. DUZO. I wiem, ze goscie by przyjechali sami, za samolot by sobie zaplacili (moglibysmy tylko nocleg zapewnic ewentualnie). A w druga strone to tak nie dziala. I nawet tlumaczylam mamie, ze ja nie chce prezentow, tylko chce, zeby przyjechali, uwaza, ze jak sie nie zaplaci za gosci to w ogole nie przyjada. wymawiala sie MENTALNOSCIA i ze nie wypada. Wiec problem jest inny.

Tylko problem chyba jest ze mna, bo ja bym bardzo chciala tutaj w Belgii.
Slub w kosciele jest duzo bardziej wyluzowany, spersonalizowany i taki cieply. Nie ma tasmowej roboty co przemawia w wiekszosci za decyzja. Rowniez, co moze sie okazac troche glupie dla was, ale w lodzkiem (gdzie mieszkaja moi rodzice) nie ma lokalu, ktory mi sie podoba. No i jednak kultura weselna bardziej mi pasuje tutejsza.

Z trzeciej strony to nie wyobrazam sobie, zebym w PL teraz znalazla date na przyszly rok w okresie letnim. Wszystko to jest takie skomplikowane i generalnie sama nie wiem.

Mam dzis pierwszy kryzys pod tytulem, czy warto wydawac tak ogromne pieniadze na jeden dzien???

Wenedka, mieszkacie w Anglii na codzien a wesele robicie w PL?
Kto to wszystko organizuje?

To jest kolejny problem, jakby slub byl w PL, to rodzice by mi wszystko zorganizowali, czego bardzo NIE chce. To moj dzien i sama chce to wszystko przezywaz od poczatku do konca. Ale sie nagadalam
Ja mieszkam w Niemczech i ślub robię też w Polsce... Od początku nawet nie myśleliśmy inaczej. Jak byś miała jakieś pytania to pisz My organizujemy wszystko Są maile, telefony, skype Zaliczki będą wpłacać rodzice (foto i sale załatwiliśmy będąc na święta w Pl, zostaje Dj jeszcze).

26.04.2007

12.09.2012

26.07.2014

Stary 2013-02-19, 12:19   #2335
docik10
Zakorzenienie

Trochę nadgoniłam

monikkad nie masz co się tłumaczyć przecież to normalne, że każde z nas musi mieć "swój" świat. Groziłoby nam uduszenie będąc ze sobą 24 godz. na dobę . Każde z nas potrzebuje chwili na własny relaks ty np. relaksujesz się czytając książkę a on lubi siedzieć na kompie. Całe życie mamy na bycie ze sobą więc te parę chwil w ciągu dnia możemy poświęcić na własne przyjemności. Trzeba akceptować sposób wypoczynku drugiej osoby bo przecież to małżeństwo ma być związkiem partnerskim a nie więzienie, gdzie w celi jesteś zmuszona oglądać współlokatora całą dobę Wszystko oczywiście z umiarem czas spędzony we dwoje ma być czasem dla was ale jeśli któreś coś robi samemu dla własnej satysfakcji to nie smęcić mu nad uchem Ja pisząc o tym że cieszę się, że będziemy razem mieszkać nie pisałam tego z myślą będziemy ze sobą jak rodzeństwo syjamskie

velika dałabyś pewnie radę tak jak i my, te które sie widzą ze swoimi chłopami tylko 2 razy w tygodniu. Ja też nie wierzyłam że taki związek może mieć przyszłość i że nie dam rade ale jak się lubi co się nie ma to się lubi co się ma

garfieldek /Sala bardzo ładna, taka jasna, czysta. Może będą mieli jakieś atrakcyjne ceny bo w końcu nowa sala. Spotkałam się już z tym kilka razy, że jak otworzyli nową sale to dali przez jakiś czas super ceny żeby się ludzie przyzwyczaili do tego, że coś takiego tam jest. Droga pantoflowa

Nati_kk myślałam o pończochach cielistych ale musiałabym mieć te i te bo wiem, ze kamerzysta nagrywa jak wkładam podwiązkę i nie chce żeby było widać taką brązowa gumke z pończoch. Chyba jednak zrobie tak że nakręcimy ten element a potem ja fik w pończoszki cieliste Ja mam sesje w plenerze po ślubie i wiem, że duzo osób wybiera foto książki mnie jakoś nie przekonywują mam wrażenie że wszystko inne przykuwa uwagę a nie samo zdjęcie młodych. Chce dostać te zdjęcia do ręki i wykonać sobie sama album z ulubionymi tekstami. Większą pamiątkę będę miaławidziąc że sama to zrobiłam. Może to głupie ale foto książki nie chce Tż zgodził się na mój pomysł

kroooliczek89 Mój tż też tak szaleje z tymi nadgodzinami i wiem że on będzie mógł więcej odłożyć niż ja. Policzyłam to ostatnio i bede w stanie z mojej wypłaty odłożyć do czerwca przyszłego roku 12000zł. Z lipcowej wypłaty nie chce nic brać bo jak w sierpniu pójdę mieszkać do też to też nie che mieć pustego konta Ja trochę się już do tego przyzwyczaiłam bo odkąd pamiętam to on by z tej pracy nie wyłaził bo robi to co lubi (branża motoryzacyjna)

poznanianka1990 Jeśi możecie to nie rezygnuj z fotografa i kamerzysty nawet jeśli to nie będzie zrobione w super profesjonalny sposób bo to pamiątka na całe życie a jesli ich nie weźmiesz to kiedyś jak się odkujecie to będzie Ci przykro że nie wzięłaś. Ja płacę za kamerzystę ok. 1700zł Śląsk.
Suknie ślubną kupuje też używaną śliczna koronkowa za 600zł z możliwością negocjacji ceny na czyszczenie. Mam tylko nadzieję że jak ją przymierzę to będzie dobra w sobotę się okaże. Bardzo mi na niej zależy bo w salonie cena podobnej to ok 3tys.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 12:22   #2336
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
misiadelko

GRATULUJĘ!!! SUPER!
dzieki
Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
w moje urodziny )) Gratuluje macie super cene
hihh podoba mi sie ta data
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Trochę nadgoniłam

garfieldek /Sala bardzo ładna, taka jasna, czysta. Może będą mieli jakieś atrakcyjne ceny bo w końcu nowa sala. Spotkałam się już z tym kilka razy, że jak otworzyli nową sale to dali przez jakiś czas super ceny żeby się ludzie przyzwyczaili do tego, że coś takiego tam jest. Droga pantoflowa
tak jak pisalam 190zl, + jakas promocja do wyboru, albo fotograf, albo dojazd dla gosci albo hmmm... nie wiem juz zapomnialam, jeszcze cos bylo, ale to juz sie dowiem na miejscu przy podpisywaniu umowy

Wymianka
Stary 2013-02-19, 12:24   #2337
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
wcale nie czuję się urażona decyzja o wyborze tego zespołu zapadła naprawdę po przesłuchaniu wielu innych, o różnym składzie od 2 - 5, a nawet 6 osób. I wiem, że się nie zawiodę bo nasz duet jest naprawdę sprawdzony! Też lubię "żywą" muzykę. Wiadomo, że zespół 5/6-cio osobowy ma większe możliwości w tym zakresie. Ale nasza dwójka wcale nie śpiewa/gra gorzej od zespołów 3 a nawet 4-ro osobowych. Byliśmy na koncercie jednego 5-cio osobowego zespołu, który bardzo poważnie braliśmy pod uwagę bo cena też nie była kosmiczna (jak to wcześniej wspomniane 7500zł), na dodatek dobrze wiedzieli, że będziemy na tym koncercie (bo sami nas na Niego zapraszali, żeby posłuchać ich na żywo) i byłam bardzo niemile zaskoczona. Zespół mimo iż zagrał prawie z godzinnym opóźnieniem to i tak nie był za dobrze dostrojony (a właśnie ten poślizg wykorzystali na strojenie), wokalistki nie było prawie wcale słychać ogólnie masakra. Jedyne co to perkusja bez zarzutu... Z kolei inny zespół, też 5-cio osobowy w ogóle nie innowacyjny, był na weselach mojej kuzynki i dwóch kuzynów i wciąż tak samo imprezę prowadzili, takie same konkursy organizowali itp. Co się później okazało na poprawinach w 2013/2014 już nie będą grali wcale ale za to polecają dj-a któremu trzeba dodatkowo 800 zł zapłacić, a zespół za samo wesele liczył sobie 4000 zł.
U mojej siostry było 2 facetów jako zespół i wszyscy goście mówili dwóch facetów? Ciekawe co pokażą?! A jak zaczeli grać i bawić ludzi to byli wszyscy w szoku że 2 osoby tak potrafią poprowadzić wesele. Jeśli ktoś chce zaoszczędzić to fajna alternatywa tym bardziej że jak się ma zespół 4 os jak ja to za każdą osobe muszę płacić po 200zł więc jak zespół bierze 2700zł + za jedzenie to wyniesie mnie zespół 3500zł. To są jednak wszystko pieniądze tym bardziej że sami płacimy za całe wesele.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
dzieki

hihh podoba mi sie ta data

tak jak pisalam 190zl, + jakas promocja do wyboru, albo fotograf, albo dojazd dla gosci albo hmmm... nie wiem juz zapomnialam, jeszcze cos bylo, ale to juz sie dowiem na miejscu przy podpisywaniu umowy
To bardzo fajnie ja mam 200zł za osobę w tym ciasta, tort, alkochol, owoce ale nie mam żadnego bonusu
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 12:25   #2338
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w Niemczech i ślub robię też w Polsce... Od początku nawet nie myśleliśmy inaczej. Jak byś miała jakieś pytania to pisz My organizujemy wszystko Są maile, telefony, skype Zaliczki będą wpłacać rodzice (foto i sale załatwiliśmy będąc na święta w Pl, zostaje Dj jeszcze).
Wysłałam Ci namiary na sprzedawcę. Jeżeli chodzi o te wstążeczki, to polecam kupić o szerokości 2 cm, ja kupiłam 2,5 cm i są trochę za grube
Kupiłam 2 x po 32 m wstążki 2,5 cm, 1 x po 32 m wstążki 0,6 cm (za mało i muszę dokupić jeszcze jedną szpulę), klej magic i dżety w kształcie serc samoprzylepne 100 szt.
U innego sprzedawcy nabyłam białe pudełko z wycięciem w pokrywie (na koperty) oraz taśmę z dżetami o szer. 3cm. W efekcie finalnym będzie coś takiego:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3024974139.jpg (72,4 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2013-02-19 o 12:27
Stary 2013-02-19, 12:28   #2339
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ... widzę że mowa o kosztach coś co mnie najbardziej dołuje
u nas to wygląda tak :
sala : 205 (gości zaproszonych będzie ok. 140 - liczę że będzie ok. 120) = 24600 zł
foto: 2350 zł (dojazdy, przygotowania, plener w inny dzień, album, fotoksiążka, albumy dla rodziców i te wszystko płytki, pokazy slajdów itd.)
video: 1700 zł (od przygotowań do oczepin + plener ... ale nie znam się na tym )
zespół: 5000
bar: 2000 zł
% : 3000 zł
stół wiejski: 1600 zł
opłaty kościelne ok. 1000 zł
autko : 800 zł
zaproszenia itd. 500 zł
suknia : 5600 zł (dodatki, makijaż, fryzura = 600 zł )
garniak itd. 3000 zł
kwiaty : 1500 zł (kościół, bukiety na każdy stół, mój bukiet, dla świadkowej, butonierka, + autko)
ciasto: 3500 zł (w tym paczki dla gości ciasto na stoły na poprawiny w domu + słodki stół)
tort: 1000 zł
owoce: 500 zł
obrączki: 3000 zł

razem daje ponad 61 tysięcy w tym nie wliczyłam noclegów i autokaru bo nie wiem jeszcze jak to rozwiązać
tylko siąść i płakać
jaki macie zespół z okolic Tarnowa że tak dużo płacicie?
bardzo dużo wam wyszło, ale w sumie spokojnie da się zbić koszty

Cytat:

nie gadaj bzdur!
A Ty zostawiłabyś TZ gdyby on był w takiej sytuacji?? Kopnęłabyś go w dupe bo miałby problemy ze zdrowiem??

Cytat:

23.08.2014

gratulacje

Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość
i na stałe zostajecie w Niemczech?

wiatm się !

znów mam to cholerne zapalenie pęcherza... średnio raz na dwa miesiące mnie dopada cholerstwo

dzisiaj TZobwieścił że wieczorem mnie zabiera na randke

rano obudziłam się a na poduszce obok leżał bukiet róż, wstałam a śniadanie w kuchni przygotowane

ciekawość co zbroił nie daje mi żyć

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 12:29   #2340
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Wysłałam Ci namiary na sprzedawcę. Jeżeli chodzi o te wstążeczki, to polecam kupić o szerokości 2 cm, ja kupiłam 2,5 cm i są trochę za grube
Kupiłam 2 x po 32 m wstążki 2,5 cm, 1 x po 32 m wstążki 0,6 cm (za mało i muszę dokupić jeszcze jedną szpulę), klej magic i dżety w kształcie serc samoprzylepne 100 szt.
U innego sprzedawcy nabyłam białe pudełko z wycięciem w pokrywie (na koperty) oraz taśmę z dżetami o szer. 3cm. W efekcie finalnym będzie coś takiego:
moge tez prosic o namiary?

docik noms, musze gdzies znalezc liste, o co dokladnie pytac przy podpisywaniu umowy, zeby potem nie bylo zonka

ale sie ciesze, ze juz chociaz cos ruszylo

Wymianka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości