|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
Cytat:
|
|
|
#4052 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4053 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To że nigdy niepalący 50-latek umiera na raka płuc to też jest wina tych fajczacych matek w dużym stopniu. Moja teściowa i jej siostra maja jakieś guzki w płucach, co prawda nie są to zminy rakowe, same nigdy nie paliły, ale ich matka tak i w ciaży i w domu jak były dziećmi Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-19 o 14:32 |
|
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z dzieciaczkami 2-3 l. Jak to ogarniacie? My teraz wynajmujemy mieszkanie na 3 piętrze bez windy. Wtachanie małego to dla mnie taka masakra, za jak się dowlekam na samą górę to ledwo idę. Padam na łóżko i wszystko mnie boli. Dodatkowo ogólnie Filip ma teraz czas pt.MAMA i nie podoba mu się jak znikam mu z oczu. Zaraz krzyczy i płacze. Na dworze marudzi o noszenie a ja się boję o fasolkę
I to że zaraz to tak odczuwam. Jak to ogarniacie? Helppp
|
|
|
|
#4056 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Co do palenia. Ja popalałam przed 1wszą ciążą i jak tylko zaczęłam podejrzewać, że coś jest na rzeczy to rzuciłam i później już nic nie paliłam. Ja mogłam rzucić z dnia na dzień bo paliłam tylko na uczelni bardziej towarzysko niż z przymusu. Jednak nałogowcom podobno zaleca się łagodne odstawienie przez które matka może palić jeszcze kilka miesięcy- a niektóre dziewczyny mówiły i że do końca ciąży. Podobnio gwałtowne odrzucenie u nałogowca gorsze niż samo popalanie. Chociaż ja się na tym znam tyle co usłyszę. Na szczęście teraz już od porodu zapaliłam może 10 papierosów łącznie w dużych odstępach czasowych więc i teraz bólu nie było.
|
|
|
|
#4058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takim 2-3 latkom już chyba można wytłumaczyć, że mamusia w brzuszku ma małego dzidziusia i nie może teraz nic ciężkiego dźwigać. W formie zabawy dawaj maluchowi niech ci dźwiga troszkę zakupów Ja z Martynką mam taki problem, ze ona mnie cały czas kopie w brzuch jak ją przewijam ale za mała jest i nie rozumie. Jak jej mowię, że nie wolno to ona jeszcze mocniej wali
|
|
#4059 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam windę, to chociaż nosić nie muszę. Ale młody non stop rączki, kolanka, nic się nie da zrobić. Wyje jak wychodzę do drugiego pokoju, tylko ja mogę karmić, tylko ze mną siusiu. Wysiadam szczerze powiem, a młody 2 lat jeszcze nie ma, za 2,5 miesiąca skończy...
|
|
|
#4061 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moja ma 3,5 miesiaca więc lekka, a poza tym nie jest zwolenniczką noszenia na rękach |
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Filip ma dopiero póltora więc tłumaczenie mu to abstrakcja. Ma też czas mama mama i wszystkiego się wstydzę. Takie afery mi robi w sklepach czy na poczcie, że nic go nie zajmie, tylko ręce. Pierw go nie bralam, ale jak wył i ludzie już patrzyli jak na wyrodną matkę to biorę dla spokoju, ale sporo mnie to kosztuje. Na dworze czasami sam pójdzie jak się bawimy ( o ile mam jeszcze siły) ale już po schodach go wnoszę bo jak pierwszą turę schodów da radę to później się kładzie i nie da rady. Ja dziś dodatkowo przemoczyłam buty i nie mogłam długo stać i czekać aż łaskawie wstanie i wejdzie dalej
CO gorsze jeszcze musimy tu pomieszkać a coraz bardziej odczuwma brak windy i wspinaczki na 3 piętro. NIby nisko, ale z zakupami czy dzieckiem |
|
|
|
#4063 |
|
BAN stały
|
Ja mam tak słaby kręgosłup,ze nawet nie będąc w ciąży 2-latka bym już nie nosiła.
|
|
|
|
#4064 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny uciekam, do jutra
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj w pracy do 17 siedzę więc jeszcze trochę się ponudzę
jak to jest że w domu czuję się w miarę ok a w pracy non stop chce mi się rzygać
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 latek niestety nie jest zbytnio kumaty,ale wierzę,że w październiku będzie bardziej mądrzejsza i wiele zrozumie ![]() Cięzki czas nas czeka,ale damy radę mamuśki
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4070 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ramach odstresowywania nalałam sobie wody do wanny,narobiłam dużo piany,wzięłam książkę i wyleżałam się ![]() Cytat:
![]() Oj bido Ty ![]() Cytat:
Obydwoje ważyliśmy w okolicach 4kg a Natalka po urodzeniu mierzyła 55cm i ważyła 3160g.Także zupełnie w normie i bez szaleństwa ![]() Cytat:
![]() Miłego wieczoru |
||||
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. On ogólnie był bardziej ZośSamoś, ale teraz ma jakiś dziwny czas, że musi mnie widzieć, musi być blisko. Powtulać się, ale to akurat na siedząco. Jak Dominik wraca po pracy to jest zupełnie inaczej bo to wtedy on nosi i pomaga. Ale do tej 17 w tygodniu muszę radzić sobie sama - chyba, że babcia w domu i jedziemy do niej
|
|
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem,że jest Ci ciężko,bo ja też do 15:00 siedzę z małą sama i czasem sklinam pod nosem ![]() Chociaż często stwierdzam,że Maja nie jest aż tak bardzo absorbującym dzieckiem
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
całkiem prawdopodobne
mam silna alergię na pracę objawiającą się mdłościami a ciążę znoszę bardzo dobrze
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, dlatego sama się w marcu (II trymestr) wybieram na zakupy do Irlandii
![]() Cytat:
we wrześniu pojechałam do szpitala na usunięcie martwej ciąży... na IP czekałam około 1,5 h. w pewnym momencie minęła mnie młoda uśmiechnięta dziewczyna, ze ślicznym brzuszkiem - na oko 7 miesiąc. pacjentka szpitala, szła na faje... za 20 minut znowu... za 20 minut znowu.... aż nie chcialo mi się wierzyć, że można tak postępować... wylądowałam na tym samym piętrze co ona - była pacjentką patologii ciąży. I ciągle tylko gdy chowałam się po kątach i płacząc z powodu tego co mnie spotkało, widziałam jak chodziła palić Cytat:
|
||
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sądziłam że będę marzyła kiedyś o windzie ![]() Mój ma 1,5 więc może taki czas. Możliwe że zaraz mu te rączkirączki przejdą
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-02-19 o 15:19 |
|
|
|
|
#4077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do tlumaczen o drugim dziecku, to zaczelam dopiero wczoraj tak na powaznie juz jej mowic. byla wczoraj ze mna na usg, wczesniej mowilam ze jedziemy zobaczyc dzidziusia i pokazywalam palcami jaki jest malutki. na usg powiedzialam zeby popatrzyla na ekran bo tam dzidzia sobie w brzuszku mieszka. pozniej jak lekarz wpisywal wszystko w karte to chciala ogladac fotke malucha. jeszcze nie do konca do niej dociera, ale mamy czas. kupilam jej juz na poczatku ciazy ksiazeczke "obrazki dla maluchow: czekamy na dzidziusia" i co jakis czas ja oglada pytajac o to i owo. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
bajkaświetnie małej to wytłumaczyłaś
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poważnie, to ja się też w pracy gorzej czuję, może to wynika z tego, że nie mogę się czasem położyć na chwilę, albo od patrzenia w kompa... Albo na samą myśl, że jestem w pracy i nie powinnam za wiele po sobie pokazywać...I w pracy też mnie częściej boli brzuch i coraz bardziej się boje tego usg, bo plamienia mam co 3 dni średnio i bóle brzucha i pleców też, tylko na zmianę...
|
|
|
|
|
#4080 |
|
Wtajemniczenie
|
mój Adi w maju skończy 3 latka więc jaki dzidzia sie urodzi to myśle że już bedzie dość mądry i będzie pomagał. Jest bystrym dzieckiem szybko się uczy ale jest strasznie energiczny i często mu diabełek do dupki wchodzi
Własnie byłam odebrać poczte, wchodze do pokoju a piernik mi siedzi na parapecie i mówi że śnieg ogląda( podstawił sobie do kaloryfera pudełko na klocki ). Wczoraj wieszałam pranie to odwrócił kosz jak nie patrzyłam( taki dośc wysoki) i skoczył z niego. A dwa dni temu peleciał ze schodów na główke(takie koziołki robił-> dobrze że nie przy mnie tylko przy babci) a zaraz po tym dziadkowi skoczył z łóżka na głowkę. To tylko niektóre wybryki bo szkoda opowiadać Ja już jestem przyzwyczajona że to jest mały ryzykant od małego .Przygód w jego wykonania miałam juz tyle że podchodze z dystansem. Za to każdy kto chwile go obserwował to stwierdzał że chyba by zawału dostał przy nim![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Bajka1807 tez zamierzam Adiego wziąć na USG Póki co to pyta mi się czy dzidziuś rośnie---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- u mnie problemu z noszeniem nie ma ale zdarza się jak każdemu że mały tego pragnie ale to kwestia paru metrów.Przeważnie słysze" zostawiłaś mnie samego, daj mi rączkę bo będę płakał " Rozwalają mnie takie teksty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

nie wiecie czy bedzie to dopochwowe czy juz takie normalne na brzuch? bo chcialabym zabrac TZa...

I to że zaraz to tak odczuwam. Jak to ogarniacie? Helppp

2 latek niestety nie jest zbytnio kumaty,ale wierzę,że w październiku będzie bardziej mądrzejsza i wiele zrozumie