Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :) - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 14:20   #4051
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Donosiła, a jakże
i "drżała idąc na porodówkę, czy wody nie są zanieczyszczone"

A najgorsze, że ona w ogóle o siebie nie dbała w czasie ciąży, przytyła 40 kg i chodziła za mną i mówiła, że ja też NA PEWNO tyle przytyję...
Podobno nie paliła 3 dni na porodówce, a całe karmienie znów paczka dziennie...
Nie rozumiem takich kobiet. Jak Boga kocham

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:21   #4052
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
zaczął mnie pobolewać brzuch i pojawiło się lekkie plamienie. Przyjmą mnie w szpitalu?! co robić?! to dopiero 6 tc
Mnie lekarz zawsze powtarzał, jak tylko wystąpi plamienie/krwawienie a do tego broń boże jeszcze bóle brzucha i pleców to jak najszybciej do szpitala i tu nie ma znaczenia w którym jesteś tygodniu. Jesteś w ciąży.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć

co do miesiąca urodzenia ja jak już podjęliśmy decyzję, to myślałam-oby tylko nie urodziło się listopad/grudzień
ja na początku chciałam aby dziecko urodziło się na wiosnę, ale później jak zobaczyłam, że to nie takie hop siup zmieniłam zdanie i ważniejsze jest aby dziecko w ogóle było.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A ja mam wizytę w piątek i mam nadzieję, że będzie ok i że te plamienia w niczym nie zaszkodziły... Ale stresik jest
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
witaj
Dziewczyny, ja też boję się tego piątkowego usg, ale cholercia... Trzeba być dobrej myśli!!! Dobre nastawienie działa cuda!
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny dolaczam sie do piatkowych USG nie wiecie czy bedzie to dopochwowe czy juz takie normalne na brzuch? bo chcialabym zabrac TZa...
Ja też mam w piątek usg to będzie już genetyczne, jestem podniecono-zestresowano-przerażono-szczęśliwa.

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Piękna!

Kurczę, ja muszę kupić sukienkę na wesele - na 28 kwietnia. To będzie... 17-18 tydzień. Jaki duży ma się wtedy brzuch?
Zależy jaką masz sylwetkę. Jak jak nie byłam w ciąży to zdarzało mi się, że ktoś mi pogratulował (np. sąsiadka, której później unikałam). U mnie wystarczy, że dobrze pojadłam i brzusio był. A teraz nie muszę jeść i brzucho widać .
Stary 2013-02-19, 14:28   #4053
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
no wziąć taką za łeb i normalnie
my tu drżymy o każdy dzień maluszka a taka jara fajki jak lokomotywa i normalnie donosi do końca ciążę
Nawet jak normalni donosi to nie znaczy, że nie ma to konsekwencji później.Moja sąsiadka tak fajczyła całą ciąże, a jej córka w ciągu pierwszego pół roku życia miała 2 razy zapalenie płuc, ledwo ją odratowali.
To że nigdy niepalący 50-latek umiera na raka płuc to też jest wina tych fajczacych matek w dużym stopniu.
Moja teściowa i jej siostra maja jakieś guzki w płucach, co prawda nie są to zminy rakowe, same nigdy nie paliły, ale ich matka tak i w ciaży i w domu jak były dziećmi

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-02-19 o 14:32
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:31   #4054
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Nawet jak normalni donosi to nie znaczy, że nie ma to konsekwencji później.Moja sąsiadka tak fajczyła całą ciąże, a jej córka w ciągu pierwszego pół roku życia miała 2 razy zapalenie płuc, ledwo ją odratowali.
To że nigdy niepalący 50-latek umiera na raka płuc to też jest wina tych fajczacych matek w dużym stopniu.
racja... wcześniej czy później to biedne dziecko i tak swoje odczuje...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:32   #4055
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Dziewczyny z dzieciaczkami 2-3 l. Jak to ogarniacie? My teraz wynajmujemy mieszkanie na 3 piętrze bez windy. Wtachanie małego to dla mnie taka masakra, za jak się dowlekam na samą górę to ledwo idę. Padam na łóżko i wszystko mnie boli. Dodatkowo ogólnie Filip ma teraz czas pt.MAMA i nie podoba mu się jak znikam mu z oczu. Zaraz krzyczy i płacze. Na dworze marudzi o noszenie a ja się boję o fasolkę I to że zaraz to tak odczuwam. Jak to ogarniacie? Helppp

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:33   #4056
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

ja na początku chciałam aby dziecko urodziło się na wiosnę, ale później jak zobaczyłam, że to nie takie hop siup zmieniłam zdanie i ważniejsze jest aby dziecko w ogóle było.

Fakt to jest najważniejsze i ze zdrowe.
Stary 2013-02-19, 14:36   #4057
cotynato
Zakorzenienie

Co do palenia. Ja popalałam przed 1wszą ciążą i jak tylko zaczęłam podejrzewać, że coś jest na rzeczy to rzuciłam i później już nic nie paliłam. Ja mogłam rzucić z dnia na dzień bo paliłam tylko na uczelni bardziej towarzysko niż z przymusu. Jednak nałogowcom podobno zaleca się łagodne odstawienie przez które matka może palić jeszcze kilka miesięcy- a niektóre dziewczyny mówiły i że do końca ciąży. Podobnio gwałtowne odrzucenie u nałogowca gorsze niż samo popalanie. Chociaż ja się na tym znam tyle co usłyszę. Na szczęście teraz już od porodu zapaliłam może 10 papierosów łącznie w dużych odstępach czasowych więc i teraz bólu nie było.

Wymianka.
Stary 2013-02-19, 14:38   #4058
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dziewczyny z dzieciaczkami 2-3 l. Jak to ogarniacie? My teraz wynajmujemy mieszkanie na 3 piętrze bez windy. Wtachanie małego to dla mnie taka masakra, za jak się dowlekam na samą górę to ledwo idę. Padam na łóżko i wszystko mnie boli. Dodatkowo ogólnie Filip ma teraz czas pt.MAMA i nie podoba mu się jak znikam mu z oczu. Zaraz krzyczy i płacze. Na dworze marudzi o noszenie a ja się boję o fasolkę I to że zaraz to tak odczuwam. Jak to ogarniacie? Helppp
Moja ma 15 miesięcy i nie ogarniam czasem. Jeśli chodzi o noszenie, staram sie z nia bawić i jej nie nosić, choc ostatnio dźwigałam królewne chyba z 30 minut bo nie zabrałam wózka ze sobą. U mnie jest jeszcze ten problem, że Martynka sama nie chodzi tylko za rączkę i chodzić z nia cały czas w pół zgięta, to jest masakra.

Takim 2-3 latkom już chyba można wytłumaczyć, że mamusia w brzuszku ma małego dzidziusia i nie może teraz nic ciężkiego dźwigać. W formie zabawy dawaj maluchowi niech ci dźwiga troszkę zakupów

Ja z Martynką mam taki problem, ze ona mnie cały czas kopie w brzuch jak ją przewijam ale za mała jest i nie rozumie. Jak jej mowię, że nie wolno to ona jeszcze mocniej wali

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:39   #4059
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Z 2-latkiem ciężko.Ale moja kuzynka miała takie 3 letnie to dało sie wytłumaczyć.Ze mama ma w środku dzidziusia i nie może dźwigać bo dzidzia zachoruje (oczywiscie rozmowa o rodzeństwie wcześniej się odbyła).A on już jest dużym chłopcem, a duzi chłopcy chodzą na własnych nóżkach jak tata, jak wujek itp.Podziałało.
Stary 2013-02-19, 14:43   #4060
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie lekarz zawsze powtarzał, jak tylko wystąpi plamienie/krwawienie a do tego broń boże jeszcze bóle brzucha i pleców to jak najszybciej do szpitala i tu nie ma znaczenia w którym jesteś tygodniu. Jesteś w ciąży.

Ja też mam w piątek usg to będzie już genetyczne, jestem podniecono-zestresowano-przerażono-szczęśliwa.

Zależy jaką masz sylwetkę. Jak jak nie byłam w ciąży to zdarzało mi się, że ktoś mi pogratulował (np. sąsiadka, której później unikałam). U mnie wystarczy, że dobrze pojadłam i brzusio był. A teraz nie muszę jeść i brzucho widać .
Mojej koleżance, co by chciała ostatnio tak ekspedientka w sklepie wyjechała z ciążą, a ona nie jest

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Moja teściowa i jej siostra maja jakieś guzki w płucach, co prawda nie są to zminy rakowe, same nigdy nie paliły, ale ich matka tak i w ciaży i w domu jak były dziećmi
Podobno nawet 2 pokolenia wstecz mogą wyjść komplikacje!

Cytat:
Ja nie radzę sobie.
Mam windę, to chociaż nosić nie muszę.
Ale młody non stop rączki, kolanka, nic się nie da zrobić. Wyje jak wychodzę do drugiego pokoju, tylko ja mogę karmić, tylko ze mną siusiu.
Wysiadam szczerze powiem, a młody 2 lat jeszcze nie ma, za 2,5 miesiąca skończy...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:45   #4061
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość

Ja z Martynką mam taki problem, ze ona mnie cały czas kopie w brzuch jak ją przewijam ale za mała jest i nie rozumie. Jak jej mowię, że nie wolno to ona jeszcze mocniej wali
To może spróbuj ją jakość kłaść wtedy bokiem do siebie.
Moja ma 3,5 miesiaca więc lekka, a poza tym nie jest zwolenniczką noszenia na rękach
Stary 2013-02-19, 14:45   #4062
cotynato
Zakorzenienie

Mój Filip ma dopiero póltora więc tłumaczenie mu to abstrakcja. Ma też czas mama mama i wszystkiego się wstydzę. Takie afery mi robi w sklepach czy na poczcie, że nic go nie zajmie, tylko ręce. Pierw go nie bralam, ale jak wył i ludzie już patrzyli jak na wyrodną matkę to biorę dla spokoju, ale sporo mnie to kosztuje. Na dworze czasami sam pójdzie jak się bawimy ( o ile mam jeszcze siły) ale już po schodach go wnoszę bo jak pierwszą turę schodów da radę to później się kładzie i nie da rady. Ja dziś dodatkowo przemoczyłam buty i nie mogłam długo stać i czekać aż łaskawie wstanie i wejdzie dalej CO gorsze jeszcze musimy tu pomieszkać a coraz bardziej odczuwma brak windy i wspinaczki na 3 piętro. NIby nisko, ale z zakupami czy dzieckiem

Wymianka.
Stary 2013-02-19, 14:46   #4063
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja mam tak słaby kręgosłup,ze nawet nie będąc w ciąży 2-latka bym już nie nosiła.
Stary 2013-02-19, 14:47   #4064
Jova32
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
tez niby mam ta swiadomosc ze jestem w ciazy ale jakos jak mysle o sobie w ciazy nie dociera do mnie ze to sie dzieje naprawde

a ja jestem w 8 tyg i 2 dniu wiec TP mam dzien po Tobie

MAM DOKLADNIE TO SAMO od jakiegos tyg... i to tak wieczorem te mdlosci sa intensywne ze zazwyczaj z odruchami wymiotnymi co do tej pory mi sie nie zdarzalo

a co to za rooznica? to jak bedzie dopochwowe to go nie wezmiesz???

mnie w nocy budzi pragnienie

jak to dziala i ile kosztuje ?mnie polozna bardzo pocieszyla-mowi-miejmy nadzieje ze minie po 1 trymestrze
To są opaski akupresurowe, uciskają konkretny punkt na nadgarstku. Koszt ok 30 zł.
Jova32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:54   #4065
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

ja to bym im normalnie

sama paliłam i przed jedną i przed drugą ciążą, ale w ciąży po prostu bym NIE MOGŁA.
A znam laskę, która paczkę dziennie paliła całą ciążę
Moja szwagierka paliła cała ciąże. W konsekwencji czego urodziła dziecko z bardzo małą masą. Położna od razu powiedziała, co paliło się w ciaży.

Cytat:
no wziąć taką za łeb i normalnie
my tu drżymy o każdy dzień maluszka a taka jara fajki jak lokomotywa i normalnie donosi do końca ciążę
Gin mi nawet opowiadał o pacjentkach jakie przyjmuje w szpitalu. Kobiety lądują na porodówkach brudne, śmierdzące alkoholem i fajami. Blee.

Dziewczyny uciekam, do jutra
Stary 2013-02-19, 14:57   #4066
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaa... ja w drugi dzień Świąt usłyszałam od 3 osób "jestes w ciaży?!!". Zawsze mi w brzuch idzie, a dooopa chuda. Jednak bądź co bądź w ciąży teoretycznie już byłam, bo liczę o OM 26 grudnia

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 14:58   #4067
tancerka212
Zakorzenienie

ja dzisiaj w pracy do 17 siedzę więc jeszcze trochę się ponudzę
jak to jest że w domu czuję się w miarę ok a w pracy non stop chce mi się rzygać
Stary 2013-02-19, 14:59   #4068
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Maja na szczęście nie jest nauczona,żeby ją nosić,za to od 3 tygodni nie chce jeździć wózkiem i wszędzie drepcze na nogach. Ma fazy,żeby się poprzytulać,dać buziaki,ale z noszeniem na rękach nie mamy problemu. Ja to przyznam szczerze,że Tż bardzo mi pomaga. Często po kąpieli jak ją ubieram i czeszę,to nie umiem wytrzymać z bólu kręgosłupa 2 latek niestety nie jest zbytnio kumaty,ale wierzę,że w październiku będzie bardziej mądrzejsza i wiele zrozumie
Cięzki czas nas czeka,ale damy radę mamuśki

Stary 2013-02-19, 15:02   #4069
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
jak to jest że w domu czuję się w miarę ok a w pracy non stop chce mi się rzygać
Hahaha a może to alergia na pracę? Wiele osób tak ma
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:02   #4070
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ty sie nie stresuj, u ciebie masz jakas wyzsza norme z tego co mowilas, to mimo wszystko sie miescisz. to ja sie powinnam sraczkowac bo mam powyzej ale o cukrzycy nie czytam, pierdziele nie przysparzam sobie dodatkowych nerwow. lekarz mnie nie straszyl wiec jest ok, ide w przyszlym tyg na glukoze w tescie to zobacze jak sie sprawy maja.

a co do odczuc w drugiej ciazy to ja tez jakos gorzej sie czuje, jestem rozlazla, byly wymioty, energii zero, brzuch juz duzy. eh zupelnie inaczej jak w pierwszej
Tą normę wzięłam z wyników z pierwszej ciąży.Może się coś w ciągu tych kilku lat zmieniło.Bo między 100 a 115 za spora rozbieżność.Zobaczymy co mi gin jutro powie.A obiecałam sobie nie czytać niczego o cukrzycy ciążowej.Pierdzielę -nie chcę się w ciąży dodatkowo nabawić wrzodów żołądka

W ramach odstresowywania nalałam sobie wody do wanny,narobiłam dużo piany,wzięłam książkę i wyleżałam się Teraz szykuję ziemniaczki pieczone z filetem z piersi

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

ja mam wesele w czerwcu, to troche wiekszy...

oficjalnie dołaczam. po dzisiejszym usg fasola ma 17 mm, rece nogi serce na miejscu, 9 tc, termin na 23 wrzesnia (chyba z OM chociaz nie wiem).
jeszcze rodzicom nie mowilam, teraz w weekend jade
Świetne nowiny I tym samym jesteśmy już cztery z datą porodu na 23go

Cytat:

tak się czuję............
Oj bido Ty

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no, ale ja mam 173 mąż 185 ale urodziliśmy się 3500, a mąż 3100 chyba więc tacy normalni

też o niej myślę
Ja mam 183cm ,mąż 187cm Obydwoje ważyliśmy w okolicach 4kg a Natalka po urodzeniu mierzyła 55cm i ważyła 3160g.Także zupełnie w normie i bez szaleństwa

Cytat:
Gin mi nawet opowiadał o pacjentkach jakie przyjmuje w szpitalu. Kobiety lądują na porodówkach brudne, śmierdzące alkoholem i fajami. Blee.

Dziewczyny uciekam, do jutra
Za włosy takie i kopa w doopę

Miłego wieczoru
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:05   #4071
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Maja na szczęście nie jest nauczona,żeby ją nosić,za to od 3 tygodni nie chce jeździć wózkiem i wszędzie drepcze na nogach. Ma fazy,żeby się poprzytulać,dać buziaki,ale z noszeniem na rękach nie mamy problemu. Ja to przyznam szczerze,że Tż bardzo mi pomaga. Często po kąpieli jak ją ubieram i czeszę,to nie umiem wytrzymać z bólu kręgosłupa 2 latek niestety nie jest zbytnio kumaty,ale wierzę,że w październiku będzie bardziej mądrzejsza i wiele zrozumie
Cięzki czas nas czeka,ale damy radę mamuśki
Myślisz, że mój uczony na noszenie? Ja jestem sama w domu do 17 więc nie dałabym rady nosić . On ogólnie był bardziej ZośSamoś, ale teraz ma jakiś dziwny czas, że musi mnie widzieć, musi być blisko. Powtulać się, ale to akurat na siedząco. Jak Dominik wraca po pracy to jest zupełnie inaczej bo to wtedy on nosi i pomaga. Ale do tej 17 w tygodniu muszę radzić sobie sama - chyba, że babcia w domu i jedziemy do niej

Wymianka.
Stary 2013-02-19, 15:11   #4072
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Myślisz, że mój uczony na noszenie? Ja jestem sama w domu do 17 więc nie dałabym rady nosić . On ogólnie był bardziej ZośSamoś, ale teraz ma jakiś dziwny czas, że musi mnie widzieć, musi być blisko. Powtulać się, ale to akurat na siedząco. Jak Dominik wraca po pracy to jest zupełnie inaczej bo to wtedy on nosi i pomaga. Ale do tej 17 w tygodniu muszę radzić sobie sama - chyba, że babcia w domu i jedziemy do niej
A to może rzeczywiście przechodzi taki czas,że mamusia jest dla niego najważniejsza
Wiem,że jest Ci ciężko,bo ja też do 15:00 siedzę z małą sama i czasem sklinam pod nosem
Chociaż często stwierdzam,że Maja nie jest aż tak bardzo absorbującym dzieckiem

Stary 2013-02-19, 15:11   #4073
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hahaha a może to alergia na pracę? Wiele osób tak ma
całkiem prawdopodobne mam silna alergię na pracę objawiającą się mdłościami a ciążę znoszę bardzo dobrze
Stary 2013-02-19, 15:15   #4074
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Najgorsze są I i III trymest.
dokładnie, dlatego sama się w marcu (II trymestr) wybieram na zakupy do Irlandii

Cytat:
Pracuje obok szpitala często z dokumentami przechodze obok Oddziału Ginekologiczno-położniczego ile ja razy widziałam babki w zaawansowanej ciąży palące po kątach, wybaczcie ale wszystkie bym powystrzelała.
ehh, czasami nawet nie po kątaach....
we wrześniu pojechałam do szpitala na usunięcie martwej ciąży... na IP czekałam około 1,5 h. w pewnym momencie minęła mnie młoda uśmiechnięta dziewczyna, ze ślicznym brzuszkiem - na oko 7 miesiąc. pacjentka szpitala, szła na faje... za 20 minut znowu... za 20 minut znowu.... aż nie chcialo mi się wierzyć, że można tak postępować...
wylądowałam na tym samym piętrze co ona - była pacjentką patologii ciąży. I ciągle tylko gdy chowałam się po kątach i płacząc z powodu tego co mnie spotkało, widziałam jak chodziła palić nigdy tego nie zapomnę....

Cytat:
wiesz co, moja ma 2 lata i 4 miesiące i też mieszkam na 3 piętrze, tyle że z windą. Ale Marysia już się na ręce rzadko domaga, sama schodzi - wchodzi po schodach (za rękę), na dworze albo na nogach albo wózek. i generalnie bardzo dużo rozumie, sama mówi że mama ma w brzuszku dzidziusia, jak nie dopije rano mleka to przychodzi i daje dzidziusiowi

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:17   #4075
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też do 17, a jeszcze za wczoraj mam godzinę do odrobienia

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:18   #4076
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
A to może rzeczywiście przechodzi taki czas,że mamusia jest dla niego najważniejsza
Wiem,że jest Ci ciężko,bo ja też do 15:00 siedzę z małą sama i czasem sklinam pod nosem
Chociaż często stwierdzam,że Maja nie jest aż tak bardzo absorbującym dzieckiem
Ja też się cieszę, że Filip ma też chwile kiedy się super sam bawi i mama może odpocząć. Najgorsze są te wyjścia. Ostatnio nawet wózek-auto w cerfurze nie pomogło i nie chciał w nim siedzieć mimo, że zawsze działało świetnie...ALe przecież nie mogę przestać z nim na dwór wychodzić. Jejuuu już chcę mieć to nasze mieszkanie. Z windą nie sądziłam że będę marzyła kiedyś o windzie

Mój ma 1,5 więc może taki czas. Możliwe że zaraz mu te rączkirączki przejdą

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2013-02-19 o 15:19
Stary 2013-02-19, 15:18   #4077
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
oficjalnie dołaczam. po dzisiejszym usg fasola ma 17 mm, rece nogi serce na miejscu, 9 tc, termin na 23 wrzesnia (chyba z OM chociaz nie wiem).
jeszcze rodzicom nie mowilam, teraz w weekend jade
super! oficjalnie gratuluje

Cytat:
moja ma teraz 2,5 roku, bedzie miala 3 jak sie mlode urodzi. na szczescie afery o noszenie na raczkach robila mi jakis czas przed swietami wiec skutecznie wyplenilam to, ale oczywiscie nie obylo sie bez darcia paszczy i robienia scen w miejscach publicznych, ale wisialo mi to i powiewalo bo jest na tyle duza zeby juz samej chodzic, a akcje robila mi tego typu, ze ona z samochodu do zlobka na nogach nie pojdzie, tylko mamusia ma nosic, a do przejscia miala 5 m.
co do tlumaczen o drugim dziecku, to zaczelam dopiero wczoraj tak na powaznie juz jej mowic. byla wczoraj ze mna na usg, wczesniej mowilam ze jedziemy zobaczyc dzidziusia i pokazywalam palcami jaki jest malutki. na usg powiedzialam zeby popatrzyla na ekran bo tam dzidzia sobie w brzuszku mieszka. pozniej jak lekarz wpisywal wszystko w karte to chciala ogladac fotke malucha. jeszcze nie do konca do niej dociera, ale mamy czas. kupilam jej juz na poczatku ciazy ksiazeczke "obrazki dla maluchow: czekamy na dzidziusia" i co jakis czas ja oglada pytajac o to i owo.

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Taaaa... ja w drugi dzień Świąt usłyszałam od 3 osób "jestes w ciaży?!!". Zawsze mi w brzuch idzie, a dooopa chuda. Jednak bądź co bądź w ciąży teoretycznie już byłam, bo liczę o OM 26 grudnia
hehe to mnie w swieta cala rodzina pytala czy w ciazy jeste,, bo bylam strasznie wydeta i nieprzytomna. de facto dowiedzialam sie 27 grudnia
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:21   #4078
87czarna
Zakorzenienie

bajkaświetnie małej to wytłumaczyłaś

Stary 2013-02-19, 15:23   #4079
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
całkiem prawdopodobne mam silna alergię na pracę objawiającą się mdłościami a ciążę znoszę bardzo dobrze
Zdarzają się ponoć takie przypadki A tak poważnie, to ja się też w pracy gorzej czuję, może to wynika z tego, że nie mogę się czasem położyć na chwilę, albo od patrzenia w kompa... Albo na samą myśl, że jestem w pracy i nie powinnam za wiele po sobie pokazywać...I w pracy też mnie częściej boli brzuch i coraz bardziej się boje tego usg, bo plamienia mam co 3 dni średnio i bóle brzucha i pleców też, tylko na zmianę...
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 15:31   #4080
ewacia85
Wtajemniczenie

mój Adi w maju skończy 3 latka więc jaki dzidzia sie urodzi to myśle że już bedzie dość mądry i będzie pomagał. Jest bystrym dzieckiem szybko się uczy ale jest strasznie energiczny i często mu diabełek do dupki wchodzi Własnie byłam odebrać poczte, wchodze do pokoju a piernik mi siedzi na parapecie i mówi że śnieg ogląda( podstawił sobie do kaloryfera pudełko na klocki ). Wczoraj wieszałam pranie to odwrócił kosz jak nie patrzyłam( taki dośc wysoki) i skoczył z niego. A dwa dni temu peleciał ze schodów na główke(takie koziołki robił-> dobrze że nie przy mnie tylko przy babci) a zaraz po tym dziadkowi skoczył z łóżka na głowkę. To tylko niektóre wybryki bo szkoda opowiadać Ja już jestem przyzwyczajona że to jest mały ryzykant od małego .Przygód w jego wykonania miałam juz tyle że podchodze z dystansem. Za to każdy kto chwile go obserwował to stwierdzał że chyba by zawału dostał przy nim

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Bajka1807 tez zamierzam Adiego wziąć na USG Niewiem czy mi się uda jutro bo chory ale chce to zrobić jak najszybciej żeby go bardziej uświadomić Póki co to pyta mi się czy dzidziuś rośnie

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

u mnie problemu z noszeniem nie ma ale zdarza się jak każdemu że mały tego pragnie ale to kwestia paru metrów.Przeważnie słysze" zostawiłaś mnie samego, daj mi rączkę bo będę płakał " Rozwalają mnie takie teksty
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości