|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
25.02 ?
No ja też mam w pon... |
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4113 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak ja. Więc najgorzej nie masz
Dodatkowo umówiłam się na 18 żeby tż mógł iść ze mną. Aaaaah!Bolą mnie pachwiny buu. |
|
|
|
#4115 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4116 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
umiejscowiona tam gdzie trzeba ale fasolka jeszcze za mala zeby cokolwiek mierzyc no i serduszko jeszcze nie bilo... a nastepna wizyte mi ustalil dopiero na 18 marca i nie wiem jak ja do tej pory wytrzymam. Zaczelam sie nawet zastanawiac czy nie isc na nfz gdzies do lekarza (bo tak chodze prywatnie) za jakies 2 tygodnie, ale TZ doprowadzil mnie dzisiaj do porzadku, wiec jak wszystko bedzie ok to moze jakos wytrzymam ![]() Cytat:
![]() Poza tym bylam dzisiaj u mojej endokrynolog pogratulowala, przebadala, powiedziala ze mam sie nie martwic, zwiekszyla mi troche dawke leku i mamy sie zobaczyc zaraz po swietach.Macie jakis sposob zeby sie nie zamartwiac, bo generalnie to sie ciesze strasznie z tej ciazy, ale jak sobie pomysle ze cos moze byc nie tak... tfu... tfu.. tfu.. Nigdy nie bylam specjalna optmistka i teraz sie boje ze ten moj pesymizm to nam tylko zaszkodzi..
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Kahunia na NFZ ni robią USG. Dopiero w 14 tygodniu chyba pierwsze i to też nie zawsze na miejscu. Z tego co wiem i o ile się to nie zmieniło. Więc jak już kolejna wizyta to polecałabym prywatnie bo tylko na USG takie fajne rzeczy
![]() Mnie przez tel ginka pytała o OM i sama umówiła na ten 25. Ja sama planowałam iść dopiero w następnym misiącu ( ehe już to widzę, że wytrzymałabym ). Zapewniała, że już wtedy coś widać. Chociaż teraz to już sama wątpię.
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
dziś TŻ zabrał mnie na zakupy do H&M
kupił mi jeansy ciążowe i legginsy ciążowe z takim jakby szwem przez środek nogi z przodu i z tyłu już jak nosiłam normalne spodnie nawet z przeciągniętą gumką przez dziurkę i zawiniętą o guzik to gniotły... hm, to końcówka 10t a już mnie wywaliło, widać już brzuszek ciążowy...
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jakbym wczoraj poszla na nfz to nawet by mi nie powiedzial czy na pewno w ciazy jestem?? ? No bo jak, serduszko przeciez jeszcze nie bilo
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Stąd że przez to zaczęłam chodzić prywatnie. Byłam u jednej i powiedziała, że na NFZ przysługują 3 USG- przynajmniej tak było swojego czasu. Wiem jednak, że niektóe dziewczyny z poprzedniego wątku trafiały na takie gabinety gdzie USG było wykonywane normalnie.
|
|
|
|
#4122 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- No ja miałam USG dla stwierdzenia ciazy wogóle, a drugi raz prywatnie |
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ogóle nie wiem jak wygląda badanie bez usg co ten lekarz może wybadać
![]() stresowałabym się a tak co wizytę widzę, że wszystko ok
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
ja chodze na nfz jestem w 8 tygodniu a miałam już 2 razy usg i za tydzień będę mieć 3
więc to że są lekarze którzy nie robią to nie znaczy że takie badania nie są wykonywane
|
|
#4125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas od jednego usg do drugiego mogłabym przespać ![]() Cytat:
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja chodziłam do jednej lekarki na NFZ aby mieć skierowania na badania i do prywatnego. Ta na NFZ jedynie badała na fotelu i na podstawie tego twierdziła czy jest ok. W sumie tak kiedyś badali nasze mamy, babcie i prababcie, ale ja jednak czułam się lepiej jak zobaczyłam maluszka na usg. Później szukałam innych lekarzy na NFZ to albo terminy z kosmosu albo właśnie bez usg...
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie napisałam że nie są wykonywane. Zaznaczyłam, że nie jestem pewna... Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-02-19 o 18:07 |
|
|
|
|
#4129 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A teraz robi się USG i wszystko jasne.Wg mnie 3-4 w prawidłowej ciaży są wystarczające. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-02-19 o 18:18 |
|
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.sosrodzice.pl/ciaza-w-ram...lezy-za-darmo/
Tutaj w programie NFZ wypadają (chyba) 4 usg. Więc widocznie taki jest standard ( albo BYŁ?) a to czy ginek zrobi więcej to już jego wybór, stan ciąży i możliwości Może we wrocławiu wciskają kity, albo ja trafiałam do dziwnych nfztowskich ginekologów?!Na necie znalazłam jeszcze- http://40tygodni.pl/Category/007/2,3...usg-z-nfz.html więc chyba ktoś jeszcze miał przyjemność nfztowskich limitów. ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
dlatego uciekłam od mojej dziwnej Pani gin-nfz. Zresztą ona w moje największe mdłości wpierdzielała kanapkę z makrelą lub innym cudem zraz przed wizytą
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-02-19 o 18:22 |
|
|
|
|
#4131 |
|
BAN stały
|
Ja miałam USG przy pierwszej wizycie, żeby wogole stwierdzić czy jestem w ciąży czy nie.Potem byłam prywatnie i też miałam.
Niby jest trzy standardowo, ale często lekarze robią w gabinecie jak maja sprzęt. |
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takiego mam po prostu lekarza... dlatego że mam zagrożoną mam usg co 2 tygodnie... ale normalnie robi też często usg i nie jest to dopiero po 14tygodniu, a jak się mu powie że okres spóźnia się czy coś to od razu robi usg żeby było wiadomo czy tam coś jest...znam trochę osób które do niego chodzą... poza tym prywatnie każdy lekarz będzie chętny robić usg nawet co 3 dni.. czemu by nie skoro mu się za to płaci a na nfz czy zrobi czy nie to dla niego nie ma różnicy, więc to już zależy od podejścia i chęci lekarza ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- czytałam o Pani ginekolog która nie robiła badania usg bo to sprzeczne z nauką KK ![]() pierwszy raz o czymś takim słyszałam... ale nie chciałabym trafić do takiej lekarki
|
|
|
#4133 |
|
BAN stały
|
Jak u Was z porostem włosów.Ja farbowałam miesiąc temu i mam już prawie 2 cm odrosty.Włosy rosną mi szybciej też w nieporządanych miejscach.
A co sądzicie o imionach Amadeusz i Roland? |
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie zdziwiłam jak napisałaś ten post, tez jestem z Wrocławia ale za każdym razem mam robione usg do jakiego lekarza bym nie poszła na nfz, anie stać mnei na to by chodzić prywatnie;p mozliwe, że tak jest ale jestem zaskoczona tym , myślałam, że to juz standard ja chodze do przychodni na sienkiewicza, i za każdym razem mam robione usg, polecam;p
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytałam teraz o tym i widzę, że wiele osób ma na tej zasadzie, ale przecież nie każdy Sienkiewicza mówisz ? Ja chodziłam koło Galerii Dominikańskiej a później dzwoniłam w klika miejsc przed zapisem do prywatnego. Dodatkowo też nie wiadomo jak to później będzie z tym usg ja pod koniec byłam też u jednego to miał taki sprzęt że dopatrzył się u małego jakiś problmów z pęcherzem ( tylko się stresu najadłam a później nikt nie potwierdził) oby się zmieniło bo to zawsze jakaś oszczędność te 100-150zł miesięcznie mniej
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-02-19 o 18:55 |
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On czystego mleka nie lubi (kakao juz moze byc). Jak byl w przedszkolu to pani go zmusila raz zeby wypil... wypil, no i wiecej go pani nie zmuszala :PJa jeszcze za studenckich czasow we wroclawiu chodzilam do przychodni na Łowieckiej, nie wiem w sumie jak sie zajmuja ciezarnymi, ale jako wizyty kontrolne nigdy nie mialam zastrzezen Roland - oj nieee, jakos mi sie nie bardzo kojarzy Amadeusz lepsze, ale ja jakos nie lubie imion ktore tak bardzo oficjanie brzmia
|
|
#4138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4139 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/opaska-akupresurow...004322932.html tu za 7 zl 2 sztCytat:
![]() Cytat:
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2013-02-19 o 19:32 |
|||
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

jak wcześniej myślałam że to głupie to teraz serio chyba zadzwonię
to już chyba taka nasza przypadłość... zaraz będziesz analizować czy dzidzi nie za małe albo że serduszka jeszcze nie słychac a u niektórych juz biło... jak dasz radę to poczekaj

już jak nosiłam normalne spodnie nawet z przeciągniętą gumką przez dziurkę i zawiniętą o guzik to gniotły... hm, to końcówka 10t a już mnie wywaliło, widać już brzuszek ciążowy...

czas od jednego usg do drugiego mogłabym przespać
? Ja chodziłam koło Galerii Dominikańskiej a później dzwoniłam w klika miejsc przed zapisem do prywatnego. Dodatkowo też nie wiadomo jak to później będzie z tym usg ja pod koniec byłam też u jednego to miał taki sprzęt że dopatrzył się u małego jakiś problmów z pęcherzem ( tylko się stresu najadłam a później nikt nie potwierdził)