Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 16:43   #4021
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
dziewczyny ,które miały kupowac proszek lovele w lidlu- udało wam sie kupić, bo tż wczorej był w lidlu i ekspedietka powiedziała,że oni takiego proszku niemają i ona niewie o promocji na ten proszek, i niewiem czy tylko w wybranych lindlach jest ta promocja czy nie
ja kupiłam wczoraj o 10 rano, i już zostało kilka sztuk
Stary 2013-02-19, 16:44   #4022
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Axella! gdzie zamowilas probke sudocremu? zerkam na ich strone i nic.
według jej instrukcji
http://www.photoblog.pl/darmoszki/14...-recenzja.html

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:44   #4023
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
no wiem właśnie, dlatego kazałam tż by zajechał do lidla po pracy i niebyło proszku, ekspedientka nic niewiedziała.....
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:52   #4024
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
dzieki, czyli tak jak myslalam mail kontaktowy z polskiej strony www napisalam im juz rano ladnego maila i mam nadzieje, ze przysla
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 16:55   #4025
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
czyli mój plan rodzenia w wieeelkiej koszulki idzie w zapomnienie
mój też
tej położnej chodziło chyba o coś takiego http://www.swistak.pl/a52771347,Kosz...L.html#zdjecia, ja się zastanawiam czy jakiejś starej koszuli tak nie przerobić bo trochę nie opłaca się kupować
Stary 2013-02-19, 16:58   #4026
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
dzieki, czyli tak jak myslalam mail kontaktowy z polskiej strony www napisalam im juz rano ladnego maila i mam nadzieje, ze przysla
też mam nadzieję.. pisałam też do loveli,ale odpisali że juz nie mają próbek i można śledzic ich fb bo czasem coś rzucą

jutro zobaczę Pannę Zuzannę!

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
mój też
tej położnej chodziło chyba o coś takiego http://www.swistak.pl/a52771347,Kosz...L.html#zdjecia, ja się zastanawiam czy jakiejś starej koszuli tak nie przerobić bo trochę nie opłaca się kupować

kupujesz duży tshirt,nacinasz od gory do wysokości pępka, obszywasz.

a jak będzie dobry nie prujący się materiał to nie trzeba będzie obszywac a wrzucić z jeden guzik by na początku klata nie świecic i juz

taki mam plan :P

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-19, 17:01   #4027
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
też mam nadzieję.. pisałam też do loveli,ale odpisali że juz nie mają próbek i można śledzic ich fb bo czasem coś rzucą
no cos Ty. ja napisalam do loveli na fb, ze nie moge sie zarejestrowac w tym ich klubie http://www.lovela.pl/o-programie.html odpisali, ze wystarczy wyslac mail na ten adres kontaktowy. napisalam i saszetke z mleczkiem do prania mam juz w domu.
Stary 2013-02-19, 17:02   #4028
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
no cos Ty. ja napisalam do loveli na fb, ze nie moge sie zarejestrowac w tym ich klubie http://www.lovela.pl/o-programie.html odpisali, ze wystarczy wyslac mail na ten adres kontaktowy. napisalam i saszetke z mleczkiem do prania mam juz w domu.
kiedy to pisałas ?
mi formularz nie działał więc napisałm, i dziś w odpowiedzi dostałam odmowę :P

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-19, 17:03   #4029
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
W niedzielę męża ochrzaniłam bo leciał przez sklep a ja już miałam zadyszkę. Dowiedziałam się, że za duzo na kanapie siedzę i dlatego mam zadyszkę to mu nagadałam i kazałam się dostosować. Ale jak chodzę sama to też nie potrafię jak ślimak bo to nudne

Dziewczyny, oglądam kołdry, nie poszwy tylko wypełnienie no i jestem w kropce. Ceny różne, ale nie wiem na co zwrócić uwagę, czym wy się kierujecie kupując kołderkę dla bąbli?
ja kupowałam nino, wypełnienia plus pokrycie, dla mnie super są. Podusia jest fajna taka płaściutka.

Cytat:
Uwaga ! Uwaga! Chwalę się ubrankami

1.kompleciki rozmair 56, kaftaniki, czapeczki (od rodziców)
2.śpiochy r.56, koplecik welurowy r.62, pajac welurowy r. 68 (od rodziców)
3. zakupy nasze smykowe- całość 40 zł z rabatem a rozmiar śpiochów i dresu 68
4. wszystkie ciuszki jakie posiadam, głównie 56, 62 , troche na 68, 74 i 3 sztuki 80 rozmiar
super

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Witam , bylam po zwolnienie niestety nie bylo doktora tylko ta sama lekarka , oczywiscie jak ja zobaczylam to sie zdziwilam i pomyslalm ze znowu zwolnienia nie dostane, wiec zdziwona mowie " o dzien dobry a Pani dzisiaj tez ? "ona ze tak i wola kogos tam ze zwolnienie wypisze , wiec ja sie pytam wczoraj Pani nie mogal a dzisij moze a ona z taka ironia ze wczoraj nie miala pieczatki skoro ja rozliczam , na to ja ze wczoraj skwitowala Pani ze nie moze wystawic zwolnienia bo jest Pani na zastepstwie , a nie ze nie ma pani pieczatki wiec widzac pania dzisij znowu , pomyslalam ze bede musiala 3 raz przyjechac po zwolnienie - glupio jej sie zrobilo wrrrrr wzielam zwolnieni i wyszlam mam nadzieje ze juz nie bedzie wiecej na zastepstwi eheh

przyszedl mi kpl. Nexta jest piekny
http://allegro.pl/cudny-zestaw-next-...997394554.html
i wyglada jak nowy
nie doszla mi jesczcze bluza h&m - wlasnie emaila do sprzedawcy wyslalam , bo to juz 11 dni od wygranje aukcji i platnosci a oni cicho sza

szykuje obiadek podudzie kurczaczkowe ziemn iaczki i marchewka z groszkiem na gesto :P
o, jak dobrze, że jej nagadałaś, więcej powinno być takich ludzi, bo większość to lekarzy traktuje jak święte krowy i dlatego potem mają nas w dupie. Głupia pinda!

ja dzisiaj was zaniedbałam, ale to dlatego, żez małą byłam cały dzień (dla odmiany-wyrodna mamuśka hehe) no i nie miałam czasu. Sorry ale nie nadrobię! wieczorek się z wami pokoleguję
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 17:05   #4030
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
szprotka olej wszystko i wszystkich dzisiaj. nie przesadzajmy
Olałam!

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
szprocia ale o to mi właśnie chodzi. Ja rozumiem, że są dni kiedy kobieta w ciąży czuje się źle.wiem też po sobie... I wtedy jak najbardziej ma się prawo do skorzystania z kolejki. Jednak czasem można poczekać, jak nic nam nie dolega, bo jakby nie było czasem Ci ludzie też czekają w kolejce. No bo skoro mamy siły biegać po sklepach etc, to możemy też poczekać.

Tylko tu zawsze babcie są przedstawiane jako ,,moherowe berety" co to tylko szukają okazji, żeby dopiec człowiekowi Wiem, że zdarzają się takie i owszem, ale jak sobie wyobrażę moją babcię czekającą w kolejce, która jest tak oceniana, że nie ma w domu nic do roboty, to jest przykre...
Nie wiem... ja jestem jakoś nauczona, żeby szanować starsze osoby... Może czasem los da w tyłek, zdarzą się różne ,,incydenty" ale jak mówisz-nie wrzucajmy ludzi do jednego wora. Bo nie każda babinka patrzy, żeby nam tylko uprzykrzyć życie i nie każda kobieta tryska zdrowiem jak jest w ciąży.
POSTĘPOWANIE WEDŁUG WŁASNEGO SUMIENIA

Cytat:
Uwaga ! Uwaga! Chwalę się ubrankami

1.kompleciki rozmair 56, kaftaniki, czapeczki (od rodziców)
2.śpiochy r.56, koplecik welurowy r.62, pajac welurowy r. 68 (od rodziców)
3. zakupy nasze smykowe- całość 40 zł z rabatem a rozmiar śpiochów i dresu 68
4. wszystkie ciuszki jakie posiadam, głównie 56, 62 , troche na 68, 74 i 3 sztuki 80 rozmiar
Super!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Witamy się w 26 tygodniu
za 26 tc!

Cytat:
a zdjęcie pokoju zrobię jak będzie już tip top bo na razi na środku leżą drzwi i je mąż fornirem obkłada
Dobra, na zdjęcie pokoju to poczekamy, ale możesz wrzucić zdjęcie ich obecnego apartamentowca

Cytat:
jakis czas temu bylo glosno w mediach, ze cukrzykom wycofali refundacje...moze dlatego ceny sa tak wysokie? babcia na pewno placila max 10groszy za opakowanie paskow, igly tez w takiej smiesznej cenie. zmienil sie minister zdrowia, worek/koszyk refundacyjny tez
Refundacja na paski zmieniła się z początkiem roku. Do grudnia paski można było dostać nawet za 1gr, albo w ogóle za darmo. Teraz niestety już nie. Albo Ryczałt (coś koło 3-7zł w zależności od pasków), albo 30% (11-15zł), albo niestety 100% (40-60zł). Ceny nie są niestety do modyfikacji i wszędzie muszą być takie same
Podejrzewam, że nasze ciężarówki będą miały wypisane na 30%.

Cytat:

Cytat:
dziewczyny ,które miały kupowac proszek lovele w lidlu- udało wam sie kupić, bo tż wczorej był w lidlu i ekspedietka powiedziała,że oni takiego proszku niemają i ona niewie o promocji na ten proszek, i niewiem czy tylko w wybranych lindlach jest ta promocja czy nie
Tak, ja kupiłam i do białego i do koloru. Zresztą, jak były w gazetkach to powinny być i w każdym Lidlu, chyba, że Wasz nie dostał po prostu, albo kobietka była niedoinformowana

----

Dziękuję za miłe słowa!
Olewam dzisiaj wszystko i wszystkich. Pospałam, wstałam i obżarłam się pysznymi naleśniczkami z twarogiem i zastanawiam się co teraz zrobić... ale DLA SIEBIE i Młodego!

I dalej utwierdzam się w przekonaniu, że gdyby nie Wasza wirtualna obecność w moim obecnym życiu, to pewnie bym sfiksowała, bo nie miałabym się nawet komu wygadać

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-02-19 o 17:06
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 17:05   #4031
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Cię rozumiem... ale gdybym miała taką 70letnią babcię to biorę ją pod pachę i idę z nią na badania prosząc innych żeby ze względu na wiek/stan zdrowia itd. itp. nas przepuścili, myślę, że ludzie by nie robili problemu widząc taką babcię z opiekunem, który o to prosi. Ale np. ja będąc teraz w zaawansowanym 7ódmym a za niedługo 8mym miesiącu jakoś nie wyobrażam sobie stania w kolejce. Nie wyobrażam, nie dlatego, że jestem wygodnicka i mi się nie chce, tylko jest mi słabo/duszno i najzwyczajniej w świecie nie jestem w stanie godzinę czy dwie siedzieć lub stać w kolejce. Więc z całym szacunkiem dla Ciebie i osób starszych, skoro jest taki przepis, że kobiety w ciąży bez kolejki, to nie bez powodu. Jak ktoś ma siły czekać, to spoko, a jak nie to niech korzysta, bo takie jego prawo.
A tak btw. dziś w kolejce w sklepie wpieprzyła mi się babka w wieku około 40 lat, na co ja jej grzecznie zwróciłam uwagę, że przepraszam, ale Pani to chyba stała za mną, na co ona, że ja młoda, więc poczekam, bo ona już zniecierpliwiona tą kolejką..... jak jej powiedziałam, że jestem w ciąży, to słowem się nie odezwała, ale też nie zrezygnowała z tego, żeby zapłacić przede mną WTF?!
i druga sytuacja z dzisiaj, pomyślałam, że zostawię auto pod blokiem, bo nie chciało mi się odśnieżać i przejadę się mks do szpitala, niby nie daleko, może z 5 przystanków.. i już never again, autobus pełen ludzi, gorąco, duszno i śmierdząco, oczywiście nikt nie ustąpił mi miejsca...
Kurde, ale widzicie jak to jest...każda z nas ma opory by np. powiedzieć, że jest w ciąży i chce pierwszeństwa, a takie baby 40 letnie nie dość, że się wpieprzą to nawet gdy się dowiedzą o ciąży to nie odejdą. Dlatego jak to czytam to mimo, że daleko mi do wielkiej wojowniczki to naprawdę myślę, że chyba zacznę się wtryniać.

Cytat:
Ja nie kupiłam, ale akurat byłam wczoraj w jednym Lidlu i faktycznie był Lovela w promocji, bo zwróciłam uwagę

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 17:06   #4032
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
kiedy to pisałas ?
mi formularz nie działał więc napisałm, i dziś w odpowiedzi dostałam odmowę :P
7 lutego skarzylam, ze formularz na stronie nie dziala. 11 lutego juz odsylalam dane, bo napisali tak:

formularz rejestracyjny na naszej stronie internetowej nie działa prawidłowo z niezależnych od nas przyczyn technicznych. Prosimy o podanie nam Twoich danych osobowych, abyśmy mogli przesłać Ci próbkę hipoalergicznego mleczka do prania Lovela.
Pozdrawiamy serdecznie!

milo, bo sami to zaproponowali. ja chcialam tylko dolaczyc do klubu, hehe.
Stary 2013-02-19, 17:07   #4033
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja wchodze do tesciowej i od drzwi slysze "o Nelusia przyszla do babci na obiadek, juz bedziemy jesc zupke. zaraz sie witamy." no i maca i maca, a ja jestem tylko chodzacy niezauwazalny inkubator. m.in. dlatego ostatnio wrocilam w kiepskim humorze i robilam tz wielka wojne, ze nie zwrocil mamie uwagi na kilka takich dzikich sytuacji no i ma z nia odbyc pogadanke
może to macanie faktycznie nie jest najprzyjemniejsze, ale mi by się zrobiło miło jakby teściowa do mnie/Nelci tak powiedziała

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
chwal się ciuszkami i baw się dobrze na sr

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
czekamy jak zwykle na fotki
Ty dziś masz ostatnie zajęcia SR a ja dopiero jutro zaczynam
foty będą niebawem obcykane już mam tylko chce to zliczyć sztukowo i cenowo, w sensie ile wydałam.......
Stary 2013-02-19, 17:09   #4034
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
7 lutego skarzylam, ze formularz na stronie nie dziala. 11 lutego juz odsylalam dane, bo napisali tak:

formularz rejestracyjny na naszej stronie internetowej nie działa prawidłowo z niezależnych od nas przyczyn technicznych. Prosimy o podanie nam Twoich danych osobowych, abyśmy mogli przesłać Ci próbkę hipoalergicznego mleczka do prania Lovela.
Pozdrawiamy serdecznie!

milo, bo sami to zaproponowali. ja chcialam tylko dolaczyc do klubu, hehe.

mi napisali tak:
Witaj,
niestety nie prowadzimy w tej chwili rozdawnictwa próbek, jednak
zachęcamy do śledzenia naszego fanpage'a, gdzie mamy dla Was wiele
atrakcji - w tym konkursy z nagrodami w postaci produktów Loveli.

Pozdrawiamy serdecznie!

ja to mam pecha

idę po bita śmietanę i owocki

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-19, 17:09   #4035
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
może to macanie faktycznie nie jest najprzyjemniejsze, ale mi by się zrobiło miło jakby teściowa do mnie/Nelci tak powiedziała
Oj ja bym chyba pawia na nią puściła nie cierpię takiej gadki jakoś

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 17:10   #4036
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wchodze do tesciowej i od drzwi slysze "o Nelusia przyszla do babci na obiadek, juz bedziemy jesc zupke. zaraz sie witamy." no i maca i maca, a ja jestem tylko chodzacy niezauwazalny inkubator. m.in. dlatego ostatnio wrocilam w kiepskim humorze i robilam tz wielka wojne, ze nie zwrocil mamie uwagi na kilka takich dzikich sytuacji no i ma z nia odbyc pogadanke
trzeba było powiedzieć że Nelusia jeszcze chodzić nie umie

Cytat:
hurtownikiem moze wysepie jakis rabacik? hehe
no jest szansa na to

Cytat:
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 17:10   #4037
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Magiusa nie możesz odliczyć.
Odliczyć może ten kto jest na umowie, a nie ten który jest płatnikiem.
Znalazłam umowa, umowa od 01.02.2012 również jest na mnie, czy w takim razie od 01.02 mogę odliczyć?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 17:12   #4038
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
powinnaś mieć pobrane po 2h, ale mimo to wydaje mi się że masz dobry ten wynik, bo poziom glukozy dosyć niski już po 1h
lekarz na pewno będzie wiedział jak to zinterpretować
Moje wyniki były co prawda wyższe niż whatIthink, ale ten po 2h był wyższy niż po 1h Mam nadzieję, że u whatIthink lekarz oceni, że to badanie jest ważne, ale głupia pielęgniarka przez jej nieuwagę ktoś może musieć 2 razy przez to przechodzić...

Cytat:
nie ma sprawy tylko tak jak mowie, pojade tam poczatkiem marca, pomacam i jesli uznam, ze sa GODNE to dopiero Wam bede polecac i wysylac
No moja droga, Ty się szykuj na masowe wykupowanie Ale jakby były z tym problemy, to jak już je wymacasz i zaakceptujesz to możemy sobie na stronce pozamawiać
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 17:14   #4039
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
No więc właśnie, zdarzają się spokojni, mili starsi ludzie, ale niestety przeważnie to kłótliwe i chamskie zrzędy, którzy myślą że wszystko im wolno bo młody musi się podporządkować. Zresztą ja tam mam uraz do starszych ze względu na sąsiedztwo, ale to już inna sprawa (nasz 79-letni sąsiad upprzykrza nam życie rysując auto, dziurawiąc opony, niszcząc skrzynki i takie tam, bo najpierw był remont a teraz podobno za głośno chodzę po domu poza tym zdarzało mu się rzucać w nas z okna przedmiotami, ogólnie psychol i pajac, aż boję się co będzie jak mały się urodzi, wtedy to będzie miał pretekst... a niby schorowany, biedny staruszek chodzący o lasce).
Dziś na wizycie u diabetolog sama pani dr powiedziała że specjalnie umawia kobiety w ciąży przed wszystkimi wizytami i od razu jak przychodzi prosi do siebie ciężarne bo pomiędzy to niemalże wojny i awantury ze strony starszych, szczególnie panów, którzy "nie rozumieją jak to jest być w ciąży" i pań, które już "zapomniały jak to było".
masakra..... a co do sąsiada to brak słów, współczuję...
przeważnie tak jest, że te dziadki i babki, które najgłośniej krzyczą w tych kolejkach to zrzędy i marudy, szkoda mi tych starszych, którzy cierpliwie czekają i widać, że cierpią, ale takich to zawsze staram się przepuszczać sama nawet proponując pierwszeństwo, ale nie zdzierżę tego jak mi 40letnia zdrowa kobieta w sklepie spożywczym wchodzi przede mnie mówiąc, że jestem młoda i mogę sobie poczekać, bosz!!
Stary 2013-02-19, 17:15   #4040
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
milo, ale jednak jakos tak hmm wyobcowana sie poczulam. ogolnie kilka sytuacji juz takich mialam. siostra tz ma pod koniec maja bierzmowanie (chyba 28). juz kilka razy mowila mi, ze chcialaby zebym byla jej swiadkiem. mowilam, ze nie wiem jak to bedzie, bo termin 25 i moze byc tak, ze nie dam rady podczas obiadu znow padl temat bierzmowania i tesciowa oznajmila "wez sobie lepiej ciocie". no i znow poczulam sie jak wielkie NIC :P

tym bardziej, ze kiedys byl temat, ze "ona chyba nie moze, bo zyje w grzechu" wiec zrobilam tz wojne, ze ten grzech jest tak samo jego jak i moj i ja Neli grzechem nie nazywam...i ze powinien nas bronic przed glupimi uwagami swojej mamy pisalam Wam, ze hormony ciezarnej plus wizyta u przyszlej tesciowej to u mnie zla mieszanka. ogolnie drazni mnie wszystko.

ogladamy ciuszki, a tesciowa nagle mowi, ze nie mam zwyklych spiochow i kaftanikow i czapeczek wiazanych i ze ona kupi... albo ze tetra to 3 miesiecy co najmniej, bo druga synowa jej posluchala i dziecko nie miala problemow z bioderkami, ale ja zrobie jak zechce, moge nie sluchac... no i historie o rozporkach...ze ona ma gdzies w pawlaczu. jeszcze sie dziecko nie urodzilo, a juz robi z niego jakas kaleke (nie ujmujac dzieciom, ktore musza korzystac z rozporek). oj ciezko bylo :P uwierz mi.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-19 o 17:20
Stary 2013-02-19, 17:17   #4041
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
mi napisali tak:
Witaj,

Pozdrawiamy serdecznie!
mi dzisiaj napisali to samo, jeszcze się śmiałam kto jeszcze używa słowa 'rozdawnictwo'
Stary 2013-02-19, 17:17   #4042
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
mi napisali tak:
Witaj,

Pozdrawiamy serdecznie!
hehe, moze dlatego, ze ja nie pytalam o probki, tylko napisalam, ze chce dolaczyc do ich klubu i nie moge. wyzalilam sie "dotarlam na panstwa strone, chce sie zarejestrowac i NIC. prosze o wskazowki"
Stary 2013-02-19, 17:17   #4043
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
to pierwsze extra
Stary 2013-02-19, 17:20   #4044
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a mnie dotykanie brzucha przez bliskie osoby nie przeszkadza np. przyjaciółka czy teściowa. Wiem, że sie cieszą i kochają pączka więc nie widzę problemu. Jak mnie dotyka koleżanka czy znajoma to już trochę dziwnie dla mnie, ale jakoś mi nie przeszkadza Rozumiem ludzi w końcu to taki mały cud i wszyscy sie cieszą razem z nami
jak dla mnie to niech się cieszą, ale niech mnie z tej radości nie obmacują
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 17:20   #4045
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Moje wyniki były co prawda wyższe niż whatIthink, ale ten po 2h był wyższy niż po 1h Mam nadzieję, że u whatIthink lekarz oceni, że to badanie jest ważne, ale głupia pielęgniarka przez jej nieuwagę ktoś może musieć 2 razy przez to przechodzić...
no właśnie, dla mnie to nawet nie takie straszne iść drugi raz, ale wizytę u lekarza mam dopiero 11.03. i to już będzie po 28 tc, czyli niby za późno na to badanie.
Może przyśpieszę wizytę... zależy jakie będą wyniki posiewu.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 17:21   #4046
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
To nie wiedziałam, że takie coś jest możliwe

Stary 2013-02-19, 17:22   #4047
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nożyczek, obcążków, szczotki do włosów nie otwierałam, więc Ci nie powiem dokładnie ale jestem zadowolona ze wszystkiego chyba pieluszki flanelowe bardzo miłe w dotyku (lepsze i tańsze niż w tesco) ale jeden bok niewykończony
o dzięki za info
Stary 2013-02-19, 17:22   #4048
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
no właśnie, dla mnie to nawet nie takie straszne iść drugi raz, ale wizytę u lekarza mam dopiero 11.03. i to już będzie po 28 tc, czyli niby za późno na to badanie.
Może przyśpieszę wizytę... zależy jakie będą wyniki posiewu.
wedlug mojej karty ciazy 75 robi sie po 30 tyg wczesniej 50. ale chyba tylko ja tak mam.
Stary 2013-02-19, 17:24   #4049
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Znalazłam umowa, umowa od 01.02.2012 również jest na mnie, czy w takim razie od 01.02 mogę odliczyć?
Tak

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 17:25   #4050
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wedlug mojej karty ciazy 75 robi sie po 30 tyg wczesniej 50. ale chyba tylko ja tak mam.
tylko Ty

mężu przyniósł mi lody i toffifeee

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości