|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
oo,dokładnie tak samo mam.. identycznie ![]() tylko teścia nie mam ![]() robię listę pytań do gina i oczywiście nie pamiętam co i jak
|
|
|
|
|
#4082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
zresztą powiedziała nam wprost że ona nic dziecku nie kupi bo woli dać kasę i sami sobie zagospodarujemy. a jak byłam w szpitalu, to dzwoniła po dwa razy dziennie i pytała jak się czuje ![]() grrrr skończcie z tymi tubkami bo zaraz będę zmuszona molestować męża żeby do sklepu polazł a żal biedaka bo dopiero z pracy wrócił od 5 rano i obiadek gotuje jeszcze
|
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
nie, bo to sam cukier :P zrobilam truskawkowy koktajl, wypilam sok marchewkowy i na razie mam dosc
|
|
|
|
#4084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio jednak dostałam od niej 2 czekolady, tzn. jedną TŻ zjadł, bo myślał, że to dla niego
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka czuję się niechciana.. ![]() spadam na deserek, musze jakoś te nogi ogarnąć póxniej i jutro wizyta oby wszystko było dobrze
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
Najgorzej się czułam, gdy teściowa napisała smsa TŻowi parę dni przed ślubem, że nie wie czy się z nami cieszyć i czego nam życzyć, bo bierzemy tylko ślub cywilny..... Na prawdę było mi głupio przez to
Miałam ochotę, żeby nie przychodziła... Ona taka kościółkowa jest.;/
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwi mnie tylko,że ona taka sama jest,ani męża ani rodziny a kontaktu nie chce ![]() no cóż, bywa ![]() do pozniej! |
|
|
|
|
#4088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trudno, cieszymy sięnaszymi Maluchami A kiedy chcecie brać ślubik?
|
|
#4089 |
|
Raczkowanie
|
Jestem przeziębiona jak diabli. Siedzę z chusteczkami w nosie, bo leci mi z niego wodospad. Tylko kicham i łzawię. O dzizes, kiedy to się skończy.
Jestem po wizycie u gina. Nasz "mały" wazy już 1,5 kiloska. Szyjka zamknięta, nic się nie skraca uff!!! Brzuchol ok, czasem robi się twardy ale bez sensacji. Wg rozmiarów Bartuli z USG wskazuje na 30, 31 tydzień i termin wypadłby na 24.04, ale gin powiedział ze nie ma co się tym sugerować. Z tymi pomiarami to z tego co wiem różnie bywa, także nie przejmuję się tym. Bejbik leży sobie po lewej stronie skręcony jak paragraf, z nogami pod prawym żebrem. Ostatnio męczyły mnie bóle krzyża, więc się spytałam, co robić żeby ulzyć sobie w cierpieniu. Gin roześmiał się i powiedział, to tylko początek. Poczekaj aż żebra zaczną ci odchodzić i spojenie łonowe się rozłazić, takie to uroki ciąży. A na razie tylko delikatne masaże kremem czy oliwką, żadnego wygrzewania termoforem. Przed gabinetem spotkałam kumpelkę z pracy, którą widziałam niecały miesiąc temu jeszcze z brzuszkiem. Dziś była ze swoją kilkutygodniową córcią na bioderkach - jezuu jakie to śliczności, maleństwo cudne |
|
|
|
#4090 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to chwilę pogadamy ...Cytat:
|
|
#4091 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny
![]() jak coś to w SMYKU i Biedronce są promocje ubranek ![]() w Biedronce dziś zakupiłam body z Disneya z Minnie ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pewnie chce się podlizać żebyś pozwoliła mu cały dzień grać na xboxie Cytat:
za wizytę i dla dużego już maluszka ![]() no i zdrówka życzę .. co do kręgosłupa, mnie też boli i jest chyba coraz gorzej.. ale spodziewałam się tego.. W maju byłam u fizjoterapeuty, ponastawiał mnie- czułam się jak nowonarodzona. Ale jak zobaczył prześwietlenie mojego kręgosłupa to załamał ręce i powiedział, że w ciąży będę strasznie cierpiała
|
|||
|
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogła sobie darowaćCytat:
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam, że teściowe na tapacie, to i ja się wypowiem.
Ja swoją bardzo lubię, jest bardzo dobrą osobą. Praktycznie w każdy weekend jeździmy do nich na obiad i dostajemy jeszcze tyle jedzenia, że w poniedziałki i wtorki mogłabym nie gotować obiadów ![]() Bardzo się cieszą, że będą mieli wnuka ale podchodzą do tego z dystansem (tak jakby się bali zapeszać póki się nie urodzi) do wyprawki się nie dorzucają, ale nie wymagamy tego od nich. W sumie to ich rozumiem, jeszcze Mały się nie urodził, a oni są starej daty i boją się kupować coś dla dziecka. Z resztą podobnie moi rodzice. |
|
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
siedzi w kuchni i maluje i kombinuje jak przerobić kuchnię ale później pewnie sobie pogra
|
||
|
|
|
#4096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czasem mnie pobolewał, to fakt, ale nie pomyślałam, że tak z nim źle.. Od małego już wyrywałam się do wszystkich prac i często dźwigałam, przesilałam się- teraz mam za swoje w maju tego roku spadłam z konia, pogruchotałam się troszkę, nagorzej ucierpiał na tym kręgosłup. Poszłam do ŚWIETNEGO fizjoterapeuty, odesłał mnie z kwitkiem bo powiedział, że bez prześwietlenia nie może mi pomóc, a zaszkodzić nie chce.. Wróciłam ze zdjęciami, koleś je obejrzał i rozłożył ręce. Powiedział, że upadek z konia to jedno, a moje zwyrodnienie i zniszczony kręgosłup to drugie. Powiedział też, że gdyby nie to że mam takie silne mięśnie brzuch, że czynnie uprawiam sport to pewnie zwijałabym się z bólu. Ponastawiał mnie, ponaginał, nawet słyszałam jak kręgi wskakują na swoje miejsce przez tydzień miałam się oszczędzać i przez ten okres miało jeszcze boleć, ale później faktycznie poprawiło mi się. W ciąży pewnie tak mnie nie ponastawia, nawet nie położyłabym się na brzuchu.. ale może do niego zadzwonię i podpytam co mam robić
|
||
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
no jak się pomyli to jest fajny
|
|
|
|
#4100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie ja juz mam wiekszość wyprawki aż do 80rozmiaru więc resztę dokupię chyba używane od znajomej markowe ciuchy ma po córce. Ja juz musze przystopować bo 540zł już wydałam do tej pory na same szmatki z czego 120zł używane..
|
|
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Szybkie pytanko
Muszę zrobić glukozę. Gin powiedział, że mam iść najprędzej po skończonym 24tc (pojutrze zaczynamy 26tc) ale do 28 tc czyli to by było do 27t0d czy 28t0d ?? Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-02-19 o 19:54 |
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jenny- 28+0 |
|
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
się jeszcze pomyśli
póki co się nie śpieszy ![]() Cytat:
![]() przyszłam się pożegnać na dziś już ![]() 3majcie kciuki za wizytę moją jutro, od 13 ![]() idę kąpać się,jeść i spać! |
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powo, dobranoc |
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
--- Wczoraj wklejałam linka do czapeczek. A dziś znalazłam 2 konkursy - u jednej babeczki można wygrać czapeczkę krasnalka, u drugiej - śliczną spódniczkę tutu. Podaję linki, może któraś z Was sie skusi ![]() 1. Krasnalek 2. Tutu Chyba nie było, a przynajmniej nie kojarzę. Rejestrując się do klubu BoboVita możemy otrzymać poradnik i próbki produktów => https://www.bobovita.pl/home/rejestracja/ Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-02-19 o 20:01 |
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i żeby Zuzia pokazała ładnie buzię rodzicom
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
też tak myślałam. to trzymamy kciuki jutro
![]() tak
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj bidulka to sie kuruj , a w ktorym jestes?? bo dzidzia biggg , za wizyte![]() Cytat:
a i kochana prosze o wpisanie usg III trymestru na 06.03 a nastepna wizyta 11.03 dziekiii
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nogi ogolone? ![]() Jenny oglądałaś te wózki?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

za wizytę i dla dużego już maluszka
za wizytę i żeby Zuzia pokazała ładnie buzię rodzicom