|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 :)
A co powiecie na Tymona?
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
A to nie prawda, że na NFZ lekarzowi to bez znaczenia, czy zrobi usg, czy samą wizytę, że niby nic z tego nie ma, bo ma kasę z konkretnych procedur, które są w określony sposób punktowane, czyli wyceniane. I mają limity takich punktów miesięcznie do wykonania, jak przekraczają, to zadłużają daną placówkę zdrowia.
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Tymek, fajne
![]() Mi się podoba Michał , Szymon i Kuba. Czyli tak standardowo i ofc Kuba nie, bo mój jakiś tam się tak nazywał ,a reszta jest w bliskiej rodzinie i nie wiem co będzie, hyba Filip2
|
|
|
|
#4144 |
|
BAN stały
|
Mi się też nie podoba, ale mężowi tak.Jednak się nie zgodzę bo mi sie kojarzy z takim kolesiem z idola.
|
|
|
|
#4145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4146 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pyyyyyyyycha Ni emiałam jakiejś szczególnej ochoty, ale jak się przyssałam do słoja z sokiem to mmmmm Cytat:
Kahunia, to ja jestem dzień przed Tobą i dziś zobaczyłam bąbelka ![]() Cytat:
I polubiłam tego lekarza, mam nadzideję, że do końca będzie ok i nie będę musiała wydawać fortuny na prywatne wizyty. Najbardziej się ciesze, że na dzisiejszą poszłam na nfz, bo prywatnie bym wybuliła a niewiele sie dowiedziałam ![]() Co do imion - myślelismy o Zuzi, teraz rozważamy Patrycję lub Kacperka ![]()
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amadeusz w miarę ok, ale jakie zdrobnienie?Mój syn to Tymek-Tymoteusz. ![]() Mi się podoba Mikołaj, Eryk, Hubert, Liliana, Matylda, Jagoda passion80 cieszę się, że u Was wszystko ok...
|
|
#4149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciała dla dziewczynki Iza
a dla chłopa Igor... tż dla dziewczynki się podoba ale niestety Igor chyba nie przejdzie ![]() w sumie z męskich mi się dużo imion podoba ale tż kręci nosem ![]() on wymyślił sobie Władysław... a to znowu z mojej strony na bank nie przejdzie ![]() będę intensywnie myśleć i negocjować jak będzie wiadomo coś o płci dziecka
|
|
#4151 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zuza tez mi sie podoba, ale Zuzanna juz mniej, a to chyba Zuzanna by musiala byc. Cytat:
![]() Michał - mąż Kuba - chrzesniak Szymon - syn kuzynki
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Never ever :P Tymoteusz jeszcze,bo ma ładne zdrobnienie ![]() Dzisiaj mam dzień bez mdłości
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kacperka mamy już w rodzinie więc odpada nie wiem ale mam taką manie żeby nie dublować imion szczególnie w bliskiej rodzinie/ w takiej z która się widujesz na co dzień
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
mi się Mikołaj podoba i Maja
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-02-19 o 19:48 |
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze bym Stasia chciała
![]() ale tż też kręci nosem
|
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z pomidorówki jestem dumna, jeszcze mi taka dobra nie wyszła chyba, a może raczej miałam taką ochotę na nią, że po prostu warta była milion dolarów |
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dominik kręci nosem bo niby jak jogurt, ale mnie to nie rusza Mikołaj i Maja. O tak. O Mikołaju nie myślałam wcześniej, ale fajne ma zdrobnienia. Maja - też w opcji ![]() Chociaż ja wolę sobie nie wkręcać póki usg nie było . |
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
A my chyba jednak zdecydujemy się na Polę
![]() oczywiście cały czas mam nadzieję,że będzie Aleksander
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam też szał na bavarię w ciąży. Jak teraz ciąża się potwierdzi to pewnie po 3 miesiącu kupię sobie na oblewanie
|
|
|
|
|
#4160 |
|
BAN stały
|
Bez zdrobnienia.Tak jak np. Mateusz.
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- A mi sie podoba |
|
|
|
#4161 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4162 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie by się dziwnie do dziecka mówiło Władziu ![]() a ja zadam takie pytanie ![]() wolałybyście chłopca czy dziewczynke ;>
|
|
|
#4164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() o męskim jeszcze nie myśleliśmy bo ja caaały czas powtarzam, ze bedzie dziewczynka ) i ogólnie na pewno nie będziemy dawać imion bo babciach, dziadkach, ani nikim z rodziny.. żeby nie było, że jakies faworyzowanie czy cos.. |
|
|
|
|
#4165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz imiona na topie z tego co zauwazylam to Zuzia, Maja, Ula, Oliwia, Natalia a dla chlopaka Mikolaj, Filip, Kacper, Oskar
|
|
#4166 |
|
Wtajemniczenie
|
A co powiecie na Maja, Marylka, Karolcia, Ewelinka, Liliana->ciężko sie zdecydować
A dla chłopca tez mi się Tymek podoba. Julian ale żadne z tych imion nie przejdzie bo tż kręci nosem na każde |
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4168 |
|
Raczkowanie
|
Witam, chętnie się dołączę do Waszej rozmowy
Słowem wstępu: kilka dni temu całkiem przypadkiem dowiedziałam się, że jestem w ciąży w dodatku w 10 tygodniu już! A wszystko dlatego, że zmieniłam lekarza bo czułam, że coś jest nie tak a mój poprzedni lekarz po badaniu palpacyjnym stwierdził, że jest ok... Trochę mi głupio bo widzę, że tu wiekszość z Was wyczekiwała dzidzi a mnie sie tak trafiło, tym bardziej że moje policystyczne jajniki w dużej mierze uniemożliwiają zajście w ciążę Póki co jestem w szoku, szybko musze całkiem zmienić swoje życie i dostosować do nowego członka Nawet mi nie przyszło do głowy pomyśleć o imieniu![]() Mam jednak nadzieję, że czytając Wasze posty odpowiednio się nastroję do bycia mamą ![]() Wspomnę, że moja pierwsza wizyta u gina (tego nowego) była płatna ponieważ zależało mi na czasie. Standardowe badania : palpacyjne, cytologia i usg sprawdzające czy jest ciąża chociaż pani doktor juz przy palpacyjnym czuła, że jest. Maleństwo ma już 3.5 cm ![]() Uwierzcie, że gdy usłyszałam słowo :ciąża gdy w ogóle się tego nie spodziewałam, było jak uderzenie w twarz. I od razu zobaczyłam bijące serduszko...nie do opisania, połączenie uciechy z obawami. Tak było w moim przypadku. Może dlatego, że nie mam TŻ Następna wizyta 15 marca, a 11 marca badania prenatalne ( u tej pani doktor to tez standardowe badanie) Mam nadzieję, że nie macie za złe, że się rozpisałam być może nie na temat ![]() Będę śledzić Wasze poczynania
Edytowane przez krwawa_jadzka Czas edycji: 2013-02-19 o 20:04 |
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
W przedszkolu w którym pracuję najwięcej Amelii i Poli
A wśród chłopców... Popularne imię to Oliwier, Karol, Michał...Aaaa no i my byśmy chcieli dziewczynkę, bardzo bardzo ale wśród ciężarnych znajomych (3) dwie już wiedzą, że będzie córeczka, to szanse statystycznie spadają
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-02-19 o 20:03 |
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym parką nie pogardziła, ale wątpię aby była dziewczynka. CHyba, że ktoś zna przypadki dziewczynki powstałej w środeczku owulki?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

,a reszta jest w bliskiej rodzinie i nie wiem co będzie, hyba Filip2

nie wiem ale mam taką manie żeby nie dublować imion
szczególnie w bliskiej rodzinie/ w takiej z która się widujesz na co dzień

A dla chłopca tez mi się Tymek podoba. Julian ale żadne z tych imion nie przejdzie bo tż kręci nosem na każde
Słowem wstępu: kilka dni temu całkiem przypadkiem dowiedziałam się, że jestem w ciąży w dodatku w 10 tygodniu już! A wszystko dlatego, że zmieniłam lekarza bo czułam, że coś jest nie tak a mój poprzedni lekarz po badaniu palpacyjnym stwierdził, że jest ok... Trochę mi głupio bo widzę, że tu wiekszość z Was wyczekiwała dzidzi a mnie sie tak trafiło, tym bardziej że moje policystyczne jajniki w dużej mierze uniemożliwiają zajście w ciążę