|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Cytat:
|
|
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39331874]I jeszcze te zasłony, których nie da się do końca zasunąć. Komfortowe warunki, nie ma co
[/QUOTE]Właśnie wtedy najbardziej się stresuje, bo mam wrażenie, że przez tą szparę ktoś mnie podgląda Szkoda, że nie ma zamykanych normalnie przebieralni.
|
#4713 |
|
Konto usunięte
|
z takimi przykrótkimi zasłonami spotkałam się na szczęście w mniejszych sklepach, więc jak widzę, że jest szpara i nie mam mozliwości zmiany przymierzalni, to wychodzę ze sklepu.
|
|
|
|
#4714 |
|
Konto usunięte
|
Co to pakujących się dzieci to bardzo dobrze działa wywarczenie słowa "WYJDŹ". Długo nikomu nie zajrzą
Trzeba się liczyć z tym, że się rozbeczy i mamuśka dostanie piany na pysku. |
|
|
|
#4715 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Hm, nigdy mi nikt nie wlazł do przymierzalni
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakaś laska otworzyła drzwi, a ja wzięłam klamkę i tak trzasnęłam, że chyba ludzie w promieniu kilometra słyszeli.
|
|
#4717 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bez kitu, zrobię tak przy okazji. |
|
|
|
|
#4718 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a tak serio to, w takich chwilach żałuję, że nie potrafię być stanowcza tylko zachowuję się jak ciepła klucha
|
|
|
|
|
#4719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż kiedyś mały Jamnik sie na mnie rzucił ;/ drzwiami go potraktowalam ![]() Szczerze mówiąc, jeśli ktos by miał w domu psa typu buldog lub rottweiler, prosilabym o zamknięcie.
|
|
#4721 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
" i rozchylenie nóg Co do psów, po dzisiejszych spacerach znów nie ogarniam umysłem co zawierają czaszki ludzi, którzy mają małe psy chętnie biegnące do dużych psów, mogących zrobić im krzywdę nawet przez przypadek i nie trzymają ich na smyczach. Chyba średnio gramatyczne jest to zdanie ale jestem zbyt zmęczona żeby je poprawiać. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- I jeszcze jedno! Jak wszyscy wiedzą pada śnieg. Pada chamsko na chodnik, który muszę odśnieżać, bo jak ktoś sobie coś złamie przez niego to nas pozwie i będzie niefajnie. Odśnieżając robię sporo hałasu bo staram się zrobić to do gołej kostki i jestem odwrócona tyłkiem w jedną stronę i dodatkowo pochylona i kaptur mi spada na oczy. Kiedy widzę, że zbliża się jakiś przechodzień przestaję odśnieżać i robię mu miejsce do przejścia. Ale na miłość boską, oczy mam tylko z przodu, nie mam ich ani na dupie ani na plecach ani na łokciach ani na łydkach! Dlaczego ludzie zbliżający się do mnie z tyłu, których nie widzę ani nie słyszę, nie mogą powiedzieć "przepraszam"? Ok, niektórzy omijają mnie po zaśnieżonym trawniku, ich wybór. Ale jest dużo takich, którzy mają pretensje, że prawie im oka trzonkiem łopaty nie wybiłam. No sorry bardzo, następnym razem postaram się bardziej i nie będzie już "prawie". :[ |
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wam powiem, że dzisiaj dzięki "Wydarzeniom" na Polsacie dowiedziałam się, że 50 kg to jest pół tony
![]() Materiał nie był na żywo. Był to reportaż o mamie niepełnosprawnego chłopca, który właśnie waży 50 kg. Raptem dwa zdania później dziennikarz powiedział, że mama codziennie dźwiga pół tony. Ja nie wiem, czy nikt (owy prowadzący, wydawca i inni ludzie pracujący przy tym materiale) tego nie zauważyli? Bo chyba nie są tacy głupi, żeby nie wiedzieć, ile to tona. No chyba że zauważyli, ale im się nie chciało podkładać głosu do tego jednego ujęcia jeszcze raz i uznali, że to widz jest głupi i nie zauważy. |
|
|
|
#4723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w sensie, że nosi go 10 razy, więc w sumie to będzie pół tony
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Konto usunięte
|
Słuchajcie, ze 2 tyg. temu spotkała mnie dziwna sytuacja. Jestem na mieście, bardzo mocno sypie śnieg, jest wiatr, godzina 19. Stoję na przystanku tramwajowym sama, podchodzi do mnie starsza pani. Mówi, że ktoś zostawił na drugim przystanku (obok) torbę. Mi się trochę spieszyło na tramwaj, bo musiałam jeszcze kupić bagaż, ale myślę sobie - przecież ktoś pewnie teraz umiera ze strachu (mi też się zdarzyło zgubić... laptopa i na szczęście ktoś mi pomógł). To było w Wa-wie na Placu bankowym, tam nie ma żadnej policji ani niczego takiego. Pani wpadła na pomysł, żeby otworzyć przednią klapę - może jest jakiś kalendarz, nr telefonu, żeby zadzwonić i zgłosić zgubę. No więc otwieram przy tej pani torbę i rzeczywiście był jakiś kalendarz! Przeglądam, obok dużo dokumentów, świstków i szukam jakiegoś nr. Całość trwała z 4-5 minut. Wtem napada na mnie i starszą panią jakaś baba i krzyczy: czemu panie grzebią w mojej torbie! Moja mina była czymś pomiędzy:
- - . Babka nam powiedziała, że poszła do kiosku, (który chyba był już nieczynny), a że śnieg padał i przystanek był pusty (hahaha) to zostawiła torbę. Prawdopodobnie jak ona wyszła to ja wysiadłam z tramwaju (przesiadałam się). W ogóle zaczęła nas wyzywać od najgorszych, że jakim prawem jej grzebiemy i że jakim prawem podchodzimy do jej torby. Generalnie nawet po uświadomieniu jej, że tyle czasu jej nie było, a na przystanku pusto i ciemno, wokół też, nie usłyszałyśmy ani dziękuję, ani przepraszam, ani nic. Totalna żenada i ogólnie babka mnie zraziła do pomocy innym
|
|
|
|
#4725 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lol ![]() Mogli w takim razie powiedzieć że "10x dziennie nosi 50kg ciężar" ja jakbym poszła 10 razy do sklepu i za każdym razem zrobiła 5 kilogramowe zakupy, to nie powiedziałabym potem że "niosłam dziś 50 kg zakupów! jestę siłaczę " bo to by oznaczało jednorazowe wykonanie czynności. Co innego "dziś 10 razy niosłam 5 kilogramowe zakupy"
|
|
|
|
|
#4727 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#4728 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() pół tony brzmi przecież gorzej niż 10 razy po 50 kg |
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4730 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Że jak
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam program "Ciąża w tajemnicy" (masakra, co ja robię ze swoim życiem...no nie ważne) i dziwią mnie kobiety, które nie mają pieniędzy, bo np. są samotnymi matkami i już mają 3 dzieci, które mają "wpadkę" z jakimś kimś i na skutek tego są w ciąży. Dziwi mnie taki nierozsądek. Jak mnie nie stać, to idę do lekarza po antykoncepcję i tyle. Jakbym dzisiaj była w drugiej ciąży, to miałabym lekkiego doła a te babki przy 4 dziecku są takie wyluzowane. Nie ogarniam
|
|
|
|
#4732 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4734 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Też nie miała pieniędzy. Twierdziła, że jakby kupowała antykoncepcję to nie stać by ją było na dojazdy do pracy.
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie zostanę gwiazdą TLC |
|
|
|
|
#4737 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
I starsze dzieci nie mogły liczyć na żadną pomoc z jej strony, musiały same na siebie zarabiać, bo mama była zajęta płodzeniem kolejnych dzieci. Nóż się w kieszeni otwiera Z tego co pamiętam po 9. porodzie poddała się "sterylizacji".
|
|
|
#4738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam akurat doświadczenia z Holandii. |
||
|
|
|
#4739 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Jak raz właściciel nie reagował to baaaardzo głośno powiedziałam do mojego zdejmując jej kaganiec " xxxx zobacz jakie mięsko. Zjedz na obiadek bo w domku dzisiaj nie ma". Właściciel yorkopodobnego oburzony zabrał psinkę na rączki. ![]() Cytat:
Nie musiałabym się produkować, że nie wiem jak zareaguje na dziecko bo nie ma w swoim otroczeniu żadnego i nie wiem czy nie potraktuje małego człowieczka jako zabawkę. Cytat:
Cytat:
Ja swojej nigdy nie zamknę- ona jest w swoim domu, może chodzić gdzie chce. Jeśli się ktoś boi to nie musi przychodzić do mnie. Można się spotkać na mieście co by utrzymywać kontakt
Edytowane przez Kadin_ Czas edycji: 2013-02-20 o 07:42 |
||||
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
TO fakt, że niektórzy rodzice są strasznie nieodpowiedzialni jeżeli chodzi o dzieci i ich kontakt z psem. Ba! sami też maja w nosie to że pies to "tylko" pies i że może ugryźć. Rodzice mają foksteriera i jeszcze jak z nią wychodziłam to często trafiali się tacy odważni dorośli
pies idzie a oni chyc z łapą do niej. Niby foksteriery są łagodne i w ogóle, ale ta rodziców to lepiej niż nie jeden duży groźny pies gryzie i walczy My naszej córce powtarzamy za każdym razem, że duży piesek i w ogóle, ale że do pieska nei można podchodzić bo piesek może ugryźć. A najbardziej mnie wkurza jak idę z dzieckiem w wózku a z naprzeciwka idzie ktoś z dużym psem, takim co bez problemu dosięgnie pyskiem do mojego dziecka i to ja musze się odsuwać z wózkiem i dzieckiem by pies nie wymacał albo co gorsza nei ugryzł mojego dziecka, nie właściciel z psem ![]() Ostatnio poszłam z dzieckiem do sklepu, otwieram drzwi (dziecko dość sprawnie sobie radzi już z wchodzeniem i całą resztą) nagle mija nas starsza pani i po pierwsze, najpierw torbą oberwałam ja, później drzwiami moja córka. Bo pani chce kupić stanik, co tam inni ludzie.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

Szkoda, że nie ma zamykanych normalnie przebieralni.
Jakaś laska otworzyła drzwi, a ja wzięłam klamkę i tak trzasnęłam, że chyba ludzie w promieniu kilometra słyszeli. 

. Babka nam powiedziała, że poszła do kiosku, (który chyba był już nieczynny), a że śnieg padał i przystanek był pusty (hahaha) to zostawiła torbę. Prawdopodobnie jak ona wyszła to ja wysiadłam z tramwaju (przesiadałam się). W ogóle zaczęła nas wyzywać od najgorszych, że jakim prawem jej grzebiemy i że jakim prawem podchodzimy do jej torby. Generalnie nawet po uświadomieniu jej, że tyle czasu jej nie było, a na przystanku pusto i ciemno, wokół też, nie usłyszałyśmy ani dziękuję, ani przepraszam, ani nic. Totalna żenada i ogólnie babka mnie zraziła do pomocy innym
" bo to by oznaczało jednorazowe wykonanie czynności. Co innego "dziś 10 razy niosłam 5 kilogramowe zakupy"
.
. Nie zostanę gwiazdą TLC
I starsze dzieci nie mogły liczyć na żadną pomoc z jej strony, musiały same na siebie zarabiać, bo mama była zajęta płodzeniem kolejnych dzieci. Nóż się w kieszeni otwiera
Nie musiałabym się produkować, że nie wiem jak zareaguje na dziecko bo nie ma w swoim otroczeniu żadnego i nie wiem czy nie potraktuje małego człowieczka jako zabawkę.