|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
|
|
|
|
#4682 |
|
Konto usunięte
|
Może trochę zmienię temat, dziwią mnie rowerzyści, którzy w taką pogodę (śnieg, wiatr) jeżdżą sobie beztrosko. Kurczę, śnieg sypie w oczy, na ulicach i chodnikach breja pomieszana z lodem, ślisko jak diabli a oni narażają zarówno siebie jak i innych. Tej zimy już widziałam 5 rowerzystów, którzy się wyłomotali.
|
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Z rzeczy które mnie wkurzają to z dzisiejszego spaceru z dzieckiem, czy ludzie nie rozumieją ze mozna bac się psów. Nie mówię tu o histerii na widok pekinczyka, ale o strachu gdy podbiega pitbull czy inny wilczur bez smyczy i kagańca? W d... mam teksty o tym że nie gryzie i chce sie tylko przywitać, ja sie takich psów zwyczajnie boję.
A rowerzystom czy biegaczom zazdorszczę silnej woli, mi sie nie chce. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2013-02-19 o 12:13 |
|
|
|
#4684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodam tylko, że mam psa wpisanego na listę ras agresywnych i żeby go mieć musiałam mieć pozwolenie z gminy Ale co tam kogo interesuje -ważne że dziecko chce pogłaskać
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze moze ja zbyt wiele widziałam ale po prostu boje sie tego co moze zrobic duzy pies i czuje sie niekomfortowo jak psy biegaja luzem. |
|
|
|
|
#4688 | |||||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
A ciocia Halina jest po operacji takiej, takiej i takiej i ma wadę wzroku - 10 dp, a Ty masz swoje humorki i będziesz chodzić do lekarza od wariatów, coś takiego. Do roboty się weź to Ci przejdzie! Mnie znowu dziwi nazywanie każdego spadku nastroju depresją Człowiek nie maszyna, czasami złoży się parę czynników- stres, nadmiar obowiązków, jakieś niemiłe zdarzenie, brak snu i nastrój taak spada na dzień, dwa czy parę.Albo parę nerwowych dni i od razu nerwica. Tylko mam ochotę wynaleźć jakiś symulator depresji i wsadzić takich na parę miesięcy, to by się zastanowili co mówią ![]() Niedługo będzie tak: nie ma lenistwa, jest tylko prokastynacja; nie ma złego dnia jest tylko depresja. Nie ma niewychowanych dzieci, są tylko zaburzone. Dyskalkulie, dysgrafie, dysmózgie ![]() Oczywiście, że nie mówię że wszyscy mają równe zdolności matematyczne itd. Niektórzy naprawdę mimo chęci nie dadzą sobie rady z pewnymi rzeczami- ale niektórzy, a nie 1/3 klasy :P Ale tutaj znowu mamy nadużywanie tych wszystkich dys-cośtamów. Jeden umie śpiewać, inny nie. Jeden ma 5 z matmy z łatwością, inny na tróje musi pracować. Czekam na jakieś dysmyciowanie- będzie usprawiedliwienie dla osób, które się nie lubią myć. Ciężko o taki system, żeby wszyscy w szkole byli równe. Jeden się nie nauczy, bo twierdzi że nie ma zdolności do czegoś tam, inny ma depresję, inny przeżywa młodzieńczy bunt nieco za ostro, następny ma chorą mamę, jeszcze inny ma siostrę, która nawija jęzorem i pouczyć w spokoju się nie da. Nie jestem za tym, żeby dzieciom mówić, że depresja to wymysł i mają się wziąć w garść, na dwór wyjść zamiasy tyle gnić przed kompem itd. Ale stety niestety trzeba też te dzieci jakoś przygotować do dorosłego życia. Pracodawcę będzie interesowało kto co umie, a nie czemu ktoś czegoś nie umie. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39297203]E tam, bez przesady, W sklepie jestem miła i uśmiecham się do ekspedientek i jeszcze nikt nie potraktował mnie jak wariatkę. Nawet parę razy zdarzyło się, że ludzie prawie siłą przepuszczali mnie w kolejkach. Wczoraj też byłam w świetnym nastroju i szczerzyłam się do ludzi którzy również odpowiadali śmiechem. A te pochmurne miny często nie są oznaką smutku czy przygnębienia, tylko po prostu są to miny neutralne lub zamyślone. W końcu nie każdy chce cały czas wietrzyć protezy, nie.[/QUOTE] Ja często chodzę z miną 'za dużo botoksu mi wstrzyknęli, sorry słabo u mnie z mimiką twarzy' A jaką mam mieć minę jak idę przez miasto i słucham muzyki na mp3? taką- ?I tak nad sobą popracowałam bo kiedyś mój główny wyraz twarzy był taki - ![]() Ale uznałyśmy z koleżanką, że chyba musimy mniej okazywać miną swój stosunek do świata i tak oto zostałam człowiekiem jak z wosku ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwBg&dur=1130 tak? ![]() czy tak? http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...16&tx=96&ty=61 ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() Pracownik to przecież i połowy nie dostaje z tego co pracodawca na niego przeznacza. Tak też w usa jest? ![]() Co oczywiście nie znaczy, że Stany to raj czy coś takiego. Chociaż tyle o nich wiem co z seriali. ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-02-19 o 14:34 |
|||||
|
|
|
#4689 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#4690 |
|
zawsze mam racje
|
A mnie znowu dziwi jak ludzie łatwo kogoś uznają za ładnego.
Dla mnie większość ludzi jest po prostu przeciętna i dalej-część z nich może cudować, a i tak będzie przeciętna, a część ma potencjał i może dobrze wyglądać.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-02-19 o 15:20 |
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Tekst White Cherry o kupie jest boski :biggrin:
|
|
|
|
#4692 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
A co do żony- może z tych, co im się spieszy na drugą stronę tęczowego mostu? Albo po prostu myśli, że mężuś taki jest sprytny, że może i z zamkniętymi oczami i złamaną ręką jeździć.
|
|
#4693 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co mnie wkurza? Poszłam po surówkę na obiad. Zawsze biorę określoną ilość bo wiem ile będzie ok. A pani zostało trochę w korytku i nałożyła mi całe pudło surówki.. Mówię, że nie o tyle prosiłam "ale została mi resztka, pani weźmie" "nie, pani nie weźmie, chyba że mi pani policzy jak za połowę" wielka sklepikarka Kleczkowska z miną jakbym jej dziecko zabiła wyjęła nadmiar surówki z opakowania (nawaliła mi tyle co na cztery osoby i by się zmarnowało, co mnie obchodzi że zostało jej trochę ) jak mnie to denerwuje...
|
|
|
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo ludzi jest ładnych wg mnie. Co innego mówienie o kimś: piękna, prześliczna- bo wtedy bywa, że myślę "bez przesady".
|
|
|
#4697 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4698 |
|
Konto usunięte
|
Ja się psów boję od czasu kiedy obskoczyły mnie trzy dzikie i zaczęły szarpać za nogawki i kurtkę. Miałam szczęście, że jakaś wiewiórka odwróciła ich uwagę. Na widok biegnącego luzem psa bez kagańca mam stan przedzawałowy.
|
|
|
|
#4699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słyszę często: nie podchodz do pieska bo pewnie ugryzie. Tak, już to widzę. To ja muszę na podwórku odganiać inne psy od niego, dzieci uwielbia i w ogóle jest bardzo ufny. Gdyby ktoś nam się włamał do mieszkania mój pies na pewno przyszedłby na głaskanie do złodzieja albo zaczął go lizać |
|
|
|
|
#4700 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Zadomowienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39329517]Ja się psów boję od czasu kiedy obskoczyły mnie trzy dzikie i zaczęły szarpać za nogawki i kurtkę. Miałam szczęście, że jakaś wiewiórka odwróciła ich uwagę. Na widok biegnącego luzem psa bez kagańca mam stan przedzawałowy.[/QUOTE]
I nadal tez nie rozumiem, czemu ludzie mi gadają,ze on Cię nie ugryzie. Pies to zwierze, nięwiadomo co mu odwali. ile razy ludzie sie dziwią, gdy idę do kogoś nowego w odwiedziny i sie pytam czy ma psa. Bo jak pózniej mam siedzieć i co chwila trzasc sie, jak pies mi szczeka pod nogami albo na mnie, to żadna mi przyjemność z takiego zaproszenia....
|
#4702 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
A jak idziesz do kogoś nowego i ten ktoś ma psa, to zgadzają się na zamknięcie go w pokoju? Z ciekawości pytam, bo ja bym nie miała nic przeciwko, i bym zamknęła
|
|
|
#4703 | |
|
Flawless
|
Cytat:
![]() serio, jak je widzę, mam ochotę uciekać, ale wmawiam sobie, ze muszę zachować zimną krew, bo jeszcze zaczną mnie gonić ![]() Ludzka psychika to dziwne stworzenie
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4705 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- No wiem, mam koleżankę, co boi się pomidorów
|
|
|
#4706 |
|
Flawless
|
|
|
#4707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie durne baby, które pakują się do zajętych przymierzalni/toalet.
|
#4709 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4710 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie rozumiem jak ludzie wbijają się do kabiny, zwłaszcza, że często widać nogi lub czubek głowy. I te tlumaczenia "o... bo pani się przebiera...." Nie kuźwa gazety sobie czytam w przymierzalni |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

Dodam tylko, że mam psa wpisanego na listę ras agresywnych i żeby go mieć musiałam mieć pozwolenie z gminy
Ale co tam kogo interesuje -ważne że dziecko chce pogłaskać 

Człowiek nie maszyna, czasami złoży się parę czynników- stres, nadmiar obowiązków, jakieś niemiłe zdarzenie, brak snu i nastrój taak spada na dzień, dwa czy parę.

ile razy ludzie sie dziwią, gdy idę do kogoś nowego w odwiedziny i sie pytam czy ma psa. Bo jak pózniej mam siedzieć i co chwila trzasc sie, jak pies mi szczeka pod nogami albo na mnie, to żadna mi przyjemność z takiego zaproszenia....