Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 21:33   #4171
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nieee są wymienne smoczki i można dokupić też taką nasadkę do kubka niekapka
aaa, już myślałam, że starym sposobem...
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
pomiędzy 80 a 90
a jeszcze 10tygodni

boże..zaraz będzie jednocyfrowa liczba tygodni do wielkiego BOOM
to już będziesz mogła mieć stresa! ja będę miała będę się wtedy też przeprowadzać (w sensie z jednocyfrową ilością tyg do ... boom), ojjjj stresior będzie, że hej! mam nadzieję, że będę miała internet, żeby czytać relacje z waszych porodów!
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ale jestem padnięta...Myślałam, ze dzisiaj zrobię porządek w ciuszkach dla małej ale jak Tż zaczoł składać meble i przesówać te co mamy w pokoju okazało się, że za szafą ( ściana od stony balkonu) jest grzyb...
Na szczęście był tylko na farbie, a nie przeżarty przez ścianę. Tż kupił jakiś specjalny płyn i popsikał. Teraz ja nie moge tam wchodzić, ale Tż twierdzi, że będzie spoko. Parę dni wietrzenia i będzie po sprawie. Nie mam zielonego pojęcia skąd się to wzięło. Codziennie wietrzę pokój. Tż twierdzi, że to dlatego, że dużą wilgotnośc mamy ( zazwyczaj koło 50% ), a ściana od balkonu zimna no i się zrobiło. Dobrze, że zauważyliśmy i zanim się mała urodziła się tego pozbędziemy.
jak ściana w tym miejscu zimna, to grzybek może się robić woda z powietrza, chociażby jej niewiele było, skrapla się na ścianie jeśli ta ma coś koło 13 stopni chyba... a 50% to wcale nie taka wysoka wilgotność - według mnie minimalna dla dobrego samopoczucia śluzówek. no ale dobrze, że póki co grzyba się pozbyliście - oby nie wrócił!
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Pogubiłam się gdzieś po drodze, to jajka mają dużo czy mało i czy dobrze je jeść czy nie, bo ja wciągam około 10 na tydzień
jedz te jajca, jedz o ile możesz!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:34   #4172
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Moja kumpela ma i jest zadowolona
Właśnie wczoraj nam kuzynka Tż powiedziała, że ma taki i była zadowolona. Trochę ciezki ale ja w domu mieszkam wiec dla mnie to nie duzy problem. Ona twierdzi, ze to jedyna wada tego wózka.

Ja zastanwiam się nad buzz 4

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:35   #4173
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczyny zaczęły mi strasznie wypadać włosy, dosłownie garściami a już były takie ładne
a u mnie nic. zero wlosow w wannie, zero w umywalce i na szczotce fajnie tak. ciekawe co bedzie po porodzie...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:37   #4174
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aaa, już myślałam, że starym sposobem...

to już będziesz mogła mieć stresa! ja będę miała będę się wtedy też przeprowadzać (w sensie z jednocyfrową ilością tyg do ... boom), ojjjj stresior będzie, że hej! mam nadzieję, że będę miała internet, żeby czytać relacje z waszych porodów!

jak ściana w tym miejscu zimna, to grzybek może się robić woda z powietrza, chociażby jej niewiele było, skrapla się na ścianie jeśli ta ma coś koło 13 stopni chyba... a 50% to wcale nie taka wysoka wilgotność - według mnie minimalna dla dobrego samopoczucia śluzówek. no ale dobrze, że póki co grzyba się pozbyliście - oby nie wrócił!

jedz te jajca, jedz o ile możesz!!!

właśnie! musze neta załatwić bo przecież nie mogę przegapić najlepszego!

dobra! lecę! jutro trzeba rano wstać
dobranoc

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:38   #4175
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie wiem jak to ogarnąć bo szkoda mi puszczać pralki na same pieluszki
a pralka nie dopasowuje sobie ilosci wody do zawartosci? moze masz opcje "pol prania" albo jakis szybki tryb. ja jak kupowalam pralke to szukalam takiej z opcja prania dzieciecego i blokada przyciskow teraz nie wiem czy po przeprowadzce zmiesci sie do nowej lazienki...pewnie zostanie tu
Stary 2013-02-19, 21:38   #4176
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

Dla mnie też minimalna, ale normalnie w pomieszczeniach w sezonie grzewczym nie mając nawilżacza to jest dużo niższa. My zazwyczaj mamy zaparowane szyby. Odsuneliśmy szafę od ściany, zeby lepiej oddychała i będziemy obserwować. Tym sposobem bede dzisiaj spała u brata w pokoju. Nie wiem czy zasnę nie na swoim łóżku.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a u mnie nic. zero wlosow w wannie, zero w umywalce i na szczotce fajnie tak. ciekawe co bedzie po porodzie...
A u mnie po suszeniu mam dywan z włosów na podłodze. Masakra. Ale zawsze tak miałam przed ciążą też.

Laura

Stary 2013-02-19, 21:41   #4177
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Siostra przyjaciółki też dostała niezbyt miłą teściową, w kościele czy przed jakoś zaciskała zęby na durne uwagi, ale jak przed salą weselną znowu zaczęła, że ona "w takiej stodole jeść nie będzie" to nie wytrzymała i powiedziała "ależ nikt mamusi nie zmusza, może mamusia już sobie iść" Ta dziewczyna ma cholernie cięty język, wszyscy się dziwili, że tak długo wytrzymała, ale teściową zatkało i weszła ponoć na salę.

Cytat:
chociaż w tym roku bikini nie założymy
No ja na bank nie założę!
Miałam plan żeby w ciąży śmignąć chociaż z raz do Mikołajek na basen, ale przeraziłam się patrząc na to co się stało z moją dupą i moimi udami. Pomijam to, że mam całą dupę w rozstępach, przywykłam, ale mam taki kuź.wa cellulit jakiego do tej pory nie miałam. A przecież masuję się, smaruję i Gejzery po prostu
Oby później było łatwo pozbyć się tego dziadostwa

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 21:41   #4178
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Jajka na cukrzycę wpływają? Pierwsze słyszę ... no ale ja się nie znam, bo się tym nigdy nie interesowałam, tylko to trochę dziwne.
Edit:
Zapytaj się lekarza czy same jajka też odpadają czy tylko w jakimś połączeniu. Wydaje mi się, że same jajka, np. jajecznica bez żadnych dodatków by nie zaszkodziła. Jajecznica 2 jajka+2 białka to chyba taka "siłowniowa" była czyli nie może powodować wysypu cukru ...
W zaleceniach dla diety cukrzycowej są 2-3 jajka tygodniowo, więc jeść można, ale nie można przesadzać.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
i zgadnijcie co robi teraz mój mąż po powrocie z pracy? nadal pracuje
Skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
20 kilka stron do nadrabiania masakra..

Przyjechali do mnie rodzice i nie mam czasu na wizaz.. Przywieźli mi łóżeczko, przewijak i fotelik od jednego brata i furę ubranek od drugiego brata normalnie całe wielkie pudło W piatek Wam obfocę bo na razie rodzice są i nie mam jak

W ogole zabralam mame do sklepu i wpadła w szał zakupów chciała pół sklepu wykupić dla wnusia.. Na szczęście ją powstrzymałam, bo byliśmy w Smyku a tam wiadomo ceny malo promocyjne..

Axela - gratki za pracę!! tylko nie wiem o co chodzi? jaka praca i w ogóle?? chwal sie!!
No to życzę Ci przyjemnego tygodnia z rodzicami Czekamy na foty ciuszków
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:44   #4179
metropolitan
Zadomowienie

jezu, ile wy żeście naskrobały??? czy to mnie tak dzisiaj nie ma? nawet nie nadrabiam!

widzę, że temat teściowych... to ja zamilknę lepiej ostatnio jest cisza (pewnie przed burzą jak zwykle), więc nie będę wywoływać wilka z lasu.... ale o swoim klimacie z teściową już kiedyś pisałam....
zresztą z mamą też czasem mam dziwne klimaty...

mała dopiero poszła spać. a mi się kąpiel marzy, ale tak późno już...... chyba się wyprysznicuję i idę spać..

JUTRO WIZYTA!
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:47   #4180
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Miałam plan żeby w ciąży śmignąć chociaż z raz do Mikołajek na basen, ale przeraziłam się patrząc na to co się stało z moją dupą i moimi udami. Pomijam to, że mam całą dupę w rozstępach, przywykłam, ale mam taki kuź.wa cellulit jakiego do tej pory nie miałam. A przecież masuję się, smaruję i Gejzery po prostu
a mi właśnie po basenie troche zmniejszył się cellulit..tak mi się przynajmniej wydaje.. teraz przestałam chodzic i jakby znowu powrócił..

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No to życzę Ci przyjemnego tygodnia z rodzicami Czekamy na foty ciuszków

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 21:52   #4181
justyna_g4
Zakorzenienie

Nadrobilam.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja mam 75 a będę robiła w 25 ciekawe o co chodzi z tymi glukozami, że tak różnie dawane...
Ja pewnie też pójdę 25 ( to już bedzie 1 dzień 26tc ) bo jutro wizyta i na ostaniej już mi gin powiedziała, że dostanę skierowania na następne badania. Choć może 25 sobie odpuszę bo w urodziny nie chcę sobie fundować takiego początku dnia.

Cytat:
właśnie mi przypomniałaś o co miałam pytać:
jak wasze teściówki reagują na ciążę??
Moja wiadomośc przyjęła raczej z obojętnością, ale ma już 4 wnuczki wiec pewnie dlatego. Pyta czasem jak się czuję, ale nic poza tym. Jeśli chodzi o wyprawkę to też się nie zaangażowała ale to wiadomo każdego indywidualna sparawa.

Laura

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 21:56   #4182
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
wg karty ciąży w 5tc miałam 68kg...
dziś ponad 80
gin Ci nie nie mówił? bo jak nie jesz dużo to strasznie dużo Ci przybrało, pewnie za dużo wody się zbiera, nie wiem czy to nie jest groźne? gdzieś czytałam, ze jak się przytyje 2kg w tydzień to trzeba lekarzowi dac znac

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-02-19 o 21:59
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:00   #4183
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Wiecie co?? Za chwilę mogę zostać zlinczowana za to co napiszę, ale co mi tam. To jest forum od wyrażania swoich opinii. I zacytowałam Ciebie ale chodzi mi o ogół czasem.
Są babcie, które naprawdę przychodzą i figę im się dzieje. Przychodzą, żeby sobie pogadać, ponarzekać... Ale są też ludzie naprawdę chorzy... Jak ktoś idzie do labolatorium to też nie bez powodu wdg mnie... Byłam w labolatorium bo też chodzę ale jakoś czasem wolę poczekać. Dlaczego?? Przykład chociażby mojej babci... Wiem jaka jest schorowana, też ma jakąś kartę pierwszeństwa bo dziadek był w czymś tam i im się należy... Babcia ma ponad 70 lat a czasem musi czekać... I czasem jak sobie pomyślę, że ktoś może tak o niej myśleć, to najzwyczajniej w świecie mi przykro.
Według mnie jak ktoś się nie spieszy do pracy(mówię tu o nas kobietach w ciąży) to też ,,nic innego nie mamy do roboty". Co innego, jak to by byli no nie wiem... osoby koło 20 które można faktycznie ominąć, które wdg mnie powinny ustąpić starszym, kobietom w ciązy , kobietom z dzieckiem... Tylko wiecie co?? Za xx lat to my możemy być takimi,,babciami, które nie mają nic do roboty." Potrzebować naprawdę pomocy a młodzi ludzie będą nas tak traktować.
Ja mam podobne zdanie jeśli chodzi o wpychanie się do kolejki. Jednak podczas ciąży jest tyle tych badań, że chyba podczas każdej wizyty czy to w przychodni, czy w laboratorium zawsze trafi się jakaś stara lampucera, która podniesie mi ciśnienie swoim bardzo "poważnym" stanem i wpierdzieleniem się w kolejkę. I cholernie mnie wkurza, jak ktoś wchodzi do - dajmy na to - laboratorium i nie pyta kto jest ostatni w kolejce. Orientuje się po przyjściu następnej osoby - pod warunkiem, że ta zapyta kto ostatni. Jeśli jest przynajmniej trzech z rzędu, którzy się nie skapną, by o to spytać robi się istny armagedon.

I jeszcze mnie denerwuje brak orientacji i reakcji kasjerów na to kto stoi w uprzywilejowanych kolejkach. Czuję się w ciąży naprawdę nieźle i skoro się wybieram na zakupy do marketu, to widocznie mam siły zarówno na łażenie i na stanie w kolejce - jasne, buuuutttttt... Skoro kurka wodna, jakiś mądry ktoś marketingowy wymyślił sobie w danym markecie te kasy dla: płacących kartą visamonalisa, dla wielkich gabarytów, dla osób under 10 artykułów, dla niepełnosprawnych, dla osób z małymi dziećmi, dla ciężarnych i Bóg wie jakich innych cudaków, to do jasnej ciasnej tego PRZESTRZEGAM. I nie trafi do mnie żadne tłumaczenie, że pani na kasie nie zauważyła kobiety z dzieckiem, czy innego pod laską. Pracowałam 3 lata w realu na kasie i ZAWSZE rewidowałam klientów wzrokiem, jak ustawiali się do uprzywilejowanej grzecznie zwracając uwagę.

Cytat:
tak umawiasz sie na konkretny termin, tylko te terminy sa coraz bardziej odlegle, bo sporo sie ostatnio dzieci rodzi (roczniki wyżowe wziely sie za produkcje przyszlego pokolenia ). a te badania to trzeba w okreslonym czasie zrobic. jesli cos nie tak, to powtorka...znajoma dostala skierowanie do neurologa i fizjoterapeuty, bo maly ma cos nie tak z napieciem miesniowym i terminy na nfz sa za dobrych kilka miesiecy, a przeciez reagowac trzeba teraz. im szybciej tym lepiej...no i poszli prywatnie zeby chociaz dowiedziec sie jakie cwiczenia, czy basen itd.

mialam z nimi piekne dziecinstwo zebym zjadla sniadanie (odprowadzali mnie do przedszkola zanim poszli do szkoly) przywiazywali mnie skakanka do krzesla i wciskali jedzenie, bo przeciez koledzy czekaja
1)
2)

Cytat:
To się chyba będę musiała uśmiechnąć do Diabli
Do której kamery trzeba się uśmiechnąć?

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale się w☠☠☠☠.....
Czy któraś zna się na PIT-ach? Chciałam sobie wstępnie obliczyć i wszystko szło gładko aż doszłam do ulgi na internet. Postanowiłam, że skorzystam- wszystkie fv mam online, w danych Klienta jako płatnik ładnie jestem wpisana ja ( co prawa z nazwiskiem panieńskim, ale mam podwójne, więc nie ma żadnych wątpliwości) i zaczęłam sobie grzecznie te fv przeglądać by je zsumować. Nagle patrzę a tam na każdej fakturze jako nabywca wpisany jest mój tato ( był poprzednio zanim ja dostałam to mieszkanie - normalnie z aktem notarialnym). No i teraz się zastanawiam mogę czy nie mogę odliczyć?
Na fakturach tato, ale wyraźnie w danych płatnika wpisana jestem ja. Oczywiście to oni się rypnęli i już napisałam, ale nie wie jak im pójdzie ze zmianą.
Nie mam pojęcia jak to wygląda prawnie, ale ostatnie lata internet był cały czas na mamę, a na picie odliczałam go sobie ja. I nikt jeszcze mnie nie zawołał do wyjaśnień.

Czytam sobie daleeeej.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:02   #4184
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam właśnie płatki i w nich wypiorę pierwszy raz ciuszki, zobaczę jak później
a ja znalazlam to http://www.bangla.babyonline.pl/opin...dlane-dzidzius i jesli opinie faktycznie sa prawdziwe to chyba zostane przy loveli...nic nie wkurza mnie bardziej jak nierozpuszczony proszek na ciuchach :P
Stary 2013-02-19, 22:06   #4185
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Moja wiadomośc przyjęła raczej z obojętnością, ale ma już 4 wnuczki wiec pewnie dlatego. Pyta czasem jak się czuję, ale nic poza tym. Jeśli chodzi o wyprawkę to też się nie zaangażowała ale to wiadomo każdego indywidualna sparawa.
spoko u moich teściów będzie to 8 wnuk.. zapytali się tylko jaka płeć i jakie imię.. I co jakiś czas sie pytaja czy brzuch mi rośnie..

Wojtek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 22:12   #4186
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
a ja znalazlam to http://www.bangla.babyonline.pl/opin...dlane-dzidzius i jesli opinie faktycznie sa prawdziwe to chyba zostane przy loveli...nic nie wkurza mnie bardziej jak nierozpuszczony proszek na ciuchach :P
A moja koleżanka używa i chwaliła bardzo. JA w sumie jeszcze nie zdecydowałam.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
spoko u moich teściów będzie to 8 wnuk.. zapytali się tylko jaka płeć i jakie imię.. I co jakiś czas sie pytaja czy brzuch mi rośnie..
Ja tam nie "wymagam", żeby się jakoś się ekscytowała. Moja mam się nie ekscytuje zbytnio poza nadopiekuńczością. Przaz długi czas nawet nikomu nie mówiła, że będzie babcią. A pomocy od teściów nie oczekuję bo przecież jesteśmy osobną rodziną i powinniśmy sami sobie poradzić z tymi wszytskimi wydatkami, ale nie zaprzeczam, że miło by było. Zwłaszcza, że mamy budowę na głowie i jeszcze 3 komunie i na prawdę do czerwca zwaliło się na nas tyle wydatków, że dobrze, że mamy kase na oszczędnościówce.

Laura

Stary 2013-02-19, 22:20   #4187
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też nie wypadają, ale za to nie zauważyłam by tak fantastycznie szybko rosły jak wszyscy opowiadają. No i w II trymestrze zdecydowanie pogorszyła mi się cera. Raz, że wyszły mi już 2 pryszcze ( gdzie normalnie nie mam od lat) a dwa i to przede wszystkim strasznie mi się wysuszyła, więc kupiłam krem z phenome nawilżający...zobaczymy czy zdziała cuda.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:22   #4188
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
gin Ci nie nie mówił? bo jak nie jesz dużo to strasznie dużo Ci przybrało, pewnie za dużo wody się zbiera, nie wiem czy to nie jest groźne? gdzieś czytałam, ze jak się przytyje 2kg w tydzień to trzeba lekarzowi dac znac
12kg to przeciez nie jest jakos szczegolnie duzo, tym bardziej, ze do porodu juz niewiele jej zostalo ja mam 9kg, a jestem sporo za Axella. dziewczyny tez pisaly, ze juz maja ok. 10kg...

http://parenting.pl/portal/przyrosty...w-ciazy-wykres ktoras dzisiaj podala 12 kg w 29 tyg. wiec miesci sie.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-19 o 22:31
Stary 2013-02-19, 22:27   #4189
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

a ten do odkurzacza? wtedy nic wciągać nie trzeba ja na 100% kupuję ten do odkurzacza ale to chyba można od 1 m-ca używać
pewnie albo taki albo zwykłą gruszkę..

Cytat:
Napisane przez Ani@1987 Pokaż wiadomość
Hej wiosenne mamuśki daaawno sie nie odzywalam o czym przypomniała mi JennyAniołek i bardzo dobrze, dziekuje!!

Termin u mnie bez zmian 2.05 i dziewczynka w ten pt mam usg w 30 tyg i juz nie moge sie bardzo doczekac!!ogolnie dobrze sie czuje, dlugo pracowalam mimo wykonywanego zawodu (kosmetyczka) ale juz od stycznia odpoczywam kompletuje wyprawke, chodze po ciuszkach i kupuje male cudeńka
Ostatnio mocno sie przeziębiłam i lecze takimi domowymi sposobami, ale szybko nie mija nie mam goraczki wiec daje rade, ale chetnie poczytam czy macie jakeis swoje sposoby na katar i bol gardla w ciazy??

Chodze juz do szkoly rodzenia( Szpital św. rodziny na Madalinskiego, Warszawa) jutro drugie zajecia, moze jest jakas wizazanka która tez planje tam odbyc szkole i rodzic?ja tak
Ja jA!! I jak ta szkoła rodzenia?? Ja mam chodzić w marcu bo teraz mężu nie mógł.. Masz jakiegoś lekarza tam ustawionego??

Wojtek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 22:31   #4190
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
masakra..... a co do sąsiada to brak słów, współczuję...
przeważnie tak jest, że te dziadki i babki, które najgłośniej krzyczą w tych kolejkach to zrzędy i marudy, szkoda mi tych starszych, którzy cierpliwie czekają i widać, że cierpią, ale takich to zawsze staram się przepuszczać sama nawet proponując pierwszeństwo, ale nie zdzierżę tego jak mi 40letnia zdrowa kobieta w sklepie spożywczym wchodzi przede mnie mówiąc, że jestem młoda i mogę sobie poczekać, bosz!!
Przypomniało mi się jeszcze co mnie wkurza. Brak reakcji personelu/obsługi w takich przypadkach. Zawsze reagowałam, zawsze. Bardzo spokojnie i grzecznie mówiłam, że "proszę chwileczkę poczekać, bo tamta pani była przed panią" i najczęściej nikt już nie dyskutował.

Kurcze, a będąc klientem zawsze jak widziałam ciężarne, to przepuszczałam przed sobą. Nawet teraz łapię się na tym! Siedzę w labku, wchodzi brzuchatka, a ja chcę wstawać z krzesła.

Cytat:
wedlug mojej karty ciazy 75 robi sie po 30 tyg wczesniej 50. ale chyba tylko ja tak mam.
Moja karta ciąży też tak ma. Zobaczymy jak gin to wymyśli.

Cytat:
właśnie mi przypomniałaś o co miałam pytać:
jak wasze teściówki reagują na ciążę??

bo ja niby nie przepadam za teściówką ale "co słychać" "czy czegoś potrzebujesz" by się chyba zdało,nie?
bo ona nic, tak samo jak do wyprawki nie dorzuciła nawet skarpetuszek.. nic..
nie mówię,że ma wszystko mi kupić,ale ona myśli że to moi rodzice wszystko nam zapewnią?
nie czuje potrzeby by pomóc, choby się dowiedzieć czy wszystko ok?

dziwne..przykre
Moja znowu przesadza w drugą stronę. Ma już tonę ubranek, teściu skrzeczy, że całe miasto w to ubierze, nakupiła materiałów na poszewki na pościel, na prześcieradełka i nawet nie chcę wiedzieć co jeszcze... Nic nie mówię, niech szyje jak ma radochę. Pociesza mnie tylko to, że siostra tż też jest w ciąży - 2 miesiące za nami. Tak więc zawsze będzie wymówka, że to niech zostanie dla drugiego wnusia. Z drugiej strony już mi głupio, nie wiemy jak jej przetłumaczyć, że ma przestać, bo to nie kosztuje złotówkę za sztukę.

A! axella, nie wiem czemu mi nie zacytowało. Co do becikowego. Są 2 z państwa. Jedno jest państwowe, wtedy nie może przekroczyć tego 1900-coś tam netto/os. A drugie jest związane z zasiłkiem rodzinnym. Jeśli nie przekracza 500-ileś tam/os., to dostajesz dodatkowy 1000zł, czyli razem 2000zł. Jeden na drugi nie ma żadnego wpływu.

...jeszcze 3 strony.

Leon
Stary 2013-02-19, 22:38   #4191
Gwizdak
Zakorzenienie

Tak czytam jak narzekacie na złe traktowanie ciężarnych w kolejkach i powiem Wam... przyzwyczajajcie się potem jest jeszcze gorzej...

Rzadko, bo rzadko, ale zdarza mi się gdzieś jechać z córką komunikacją miejską np. Teraz najczęściej ona już na nogach, ale nie dawno jeszcze w wózku. Wejście np. na stację SKMki, którą jeżdżę z wózkiem graniczy z cudem. NIGDY mi się nie zdarzyło, żeby ktokolwiek chciał mi pomóc. Młodzi faceci przechodzą obok i za nic mają, że kobieta się szarpie z wózkiem po schodach. Zawsze się śmieję do tż, że świat to jest jednak pełen "rycerzy"

W autobusach na widok wózka ludzie robią miny takie, jakbym im wyrąbała maczetą pół rodziny.

Ostatnio byłam w sklepie spożywczym. Z brzuchem i z Młodą na rękach. Myślicie, że ktokolwiek chciał mnie przepuścić w kolejce?

No niestety, nie ma zrozumienia w naszym społeczeństwie, oj nie ma
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:39   #4192
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
12kg to przeciez nie jest jakos szczegolnie duzo, tym bardziej, ze do porodu juz niewiele jej zostalo ja mam 9kg, a jestem sporo za Axella. dziewczyny tez pisaly, ze juz maja ok. 10kg...

http://parenting.pl/portal/przyrosty...w-ciazy-wykres ktoras dzisiaj podala 12 kg w 29 tyg. wiec miesci sie.
Tylko, że Axella napisała, że jest pomiędzy 80 a 90 ale nie chciała się przyznać gdzie dokładnie Ja myślę, że u Axelli to też kwestia wzrostu... Myślę, że dziwnym byłoby gdybym ja przy 158 przytyła tyle samo co Axella z jej 180... Nie mniej jednak warto podpytać lekarza, bo Mysia ma racje, jeśli to zatrzymywanie się wody w organizmie to może to być objaw zatrucia ciążowego. Ale mam nadzieję, że żadną z nas to nie spotka...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:54   #4193
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Tak czytam jak narzekacie na złe traktowanie ciężarnych w kolejkach i powiem Wam... przyzwyczajajcie się potem jest jeszcze gorzej...

Rzadko, bo rzadko, ale zdarza mi się gdzieś jechać z córką komunikacją miejską np. Teraz najczęściej ona już na nogach, ale nie dawno jeszcze w wózku. Wejście np. na stację SKMki, którą jeżdżę z wózkiem graniczy z cudem. NIGDY mi się nie zdarzyło, żeby ktokolwiek chciał mi pomóc. Młodzi faceci przechodzą obok i za nic mają, że kobieta się szarpie z wózkiem po schodach. Zawsze się śmieję do tż, że świat to jest jednak pełen "rycerzy"

W autobusach na widok wózka ludzie robią miny takie, jakbym im wyrąbała maczetą pół rodziny.

Ostatnio byłam w sklepie spożywczym. Z brzuchem i z Młodą na rękach. Myślicie, że ktokolwiek chciał mnie przepuścić w kolejce?

No niestety, nie ma zrozumienia w naszym społeczeństwie, oj nie ma
Gwizdek, a ja dobrze kojarze, że Ty rodziłaś na Madalińskiego?? I jak? Miałaś coś załatwione? Gdzie teraz bedziesz rodzić?

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mamuśki, które rozglądają się za wózkami wiecie coś na temat wózków Mutsy?
mi kolezanka bardzo polecała.. Ona ma Mutsy Ubran Rider.. Mówiła, że super sprawuje jej się po mieście w zimie- dziecko z listopada..
Jedyna wada jaką ma (poza ceną) to ze miejsce na torbę jest nisko i ona musi owijać w siatke to co tam kładzie.. ale myśle ze to tez wina pory - zima..
Ja jutro jadę ogladać ten wózek na żywo i może będę szukała jakiegoś używanego..

Wojtek
Stary 2013-02-19, 22:58   #4194
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Tylko, że Axella napisała, że jest pomiędzy 80 a 90 ale nie chciała się przyznać gdzie dokładnie Ja myślę, że u Axelli to też kwestia wzrostu... Myślę, że dziwnym byłoby gdybym ja przy 158 przytyła tyle samo co Axella z jej 180... Nie mniej jednak warto podpytać lekarza, bo Mysia ma racje, jeśli to zatrzymywanie się wody w organizmie to może to być objaw zatrucia ciążowego. Ale mam nadzieję, że żadną z nas to nie spotka...
ok, to ja nie doczytalam bo wydawalo mi sie, ze napisala ponad 80, wiec wyobrazilam sobie 80 i pol hehe. a to, ze juz ma prawie 90 na wadze i niewiele do setki potraktowalam jako ciezarna-panikujaca
Stary 2013-02-19, 23:03   #4195
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Nacytowalam i padł intetnet w kompie

Jutro napiszę.

Axella tylko dostanie zje.bke za to, że waży się wieczorem! Ważymy się rano, po porannej toalecie!

Dobranoc!

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2013-02-19 o 23:06
Stary 2013-02-20, 06:22   #4196
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
no ale to ile miałaś przed ciążą?? tobie zostało najdłużej 10 tyg to setki nie będzie!!Nic się nie martw mi w 5 dni przybyło kilogram a dziś zanim sie przez to ograniczyć, to tyle jadłam, że chodzę cały dzień pełna
ja ostatnio jem non stop, i cały czas chodzę najedzona, bo ciągle ma na coś ochotę i ne mogę przestać jeść zwłaszcza wieczorem

Cytat:
a propo teściowej: Mąż dziś u niej był posłała mi całego pierika wąską blachę a ostatnio taką dużą szarlotki Więc chyba mnie lubi
chyba nawet na pewno

Cytat:
My z Bartoszkiem już (a właściwie dopiero) po kolacji i delektujemy się soczkiem marchwiowym
zdrowo

Cytat:
Już ja widzę to moje zrzucanie na spacerkach z bąblem do biedrony po lody

Cytat:
Ty ja do biedronki mam 7 km w jedną stronę to 7 w drugą to 14

dzień dobry
i za wszytskie wizyty dzisiaj
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 06:30   #4197
banka26
Zakorzenienie

hello witam sie w 29 TC!!!!
U NAS JEST znowuu śnieggggg ( ja chce wiosneeee
szykuje sie do szkoly a pozniej do firmy zwolnionko zawiezc....

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 06:40   #4198
Atena564
Zadomowienie

Witam się środowo
Już od rana niemam humoru- prawie cała noc niespałam, a jeszcze tż do pracy wcześniej wstawał i zdąrzyłam się z nim posprzeczać bo pyta sie mnie czego się niewyspałam- no to mu mówie- "trzeba było tak niechrapać całą noc!!"

Dyskutowałyście wczorej na temat teściów- ja już kiedyś pisałam ,że swojej teściowej tak nienawidze chyba jak nikogo innego.....teścia to tak neutralnie traktuje, niewtraca się, czasem coś zapyta, a teściowa jeśli mowa o ciązy to tylko z raz czy dwa zapytała się jak się czuje, ale czy z małą wszytsko w porzadku, czy wyprawke kompletujemy to nieinteresuje się....mam ją wogóle w

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hello witam sie w [SIZE=7][COLOR=yellow]29 ]
za 29 tc

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

obyśmy wszystko szybciutko po ciązy powróciły do "idealnych " figurek z przed ciąży
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 07:12   #4199
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hello witam sie w 29 TC!!!!
U NAS JEST znowuu śnieggggg ( ja chce wiosneeee
szykuje sie do szkoly a pozniej do firmy zwolnionko zawiezc....
za 29 tc!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

obyśmy wszystko szybciutko po ciązy powróciły do "idealnych " figurek z przed ciąży

----

Wstałam, podniosłam roletę i znowu przerażenie w oczach! Kurka wodna- po kij ten śnieg tak napierdziela Wiosna niech już idzie, prawie marzec mamy...
Poza tym, u mnie nocko z bani. Najpierw nie mogłam spać, później się wierciłam, a nad ranem złapał mnie cholerny skurcz w łydce, więc już totalnie po spaniu...
Młody siedzi sobie spokojnie, wczoraj sprzedał mi raptem kilka małych kopniaków, ale grunt, że sprzedał, więc wnioskuję, że wszystko ok...
Ogólnie coś czuję w moczu, że podobnie jak wczoraj, będzie dzisiaj "nie mój" dzień...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 07:31   #4200
szczesliwa25
Rozeznanie

Znów rano nadrabiam,
co do teściów - bardzo się cieszą z wnuka, na razie nic nie kupują bo ludzie starszej daty chyba nie chcą zapeszać, chociaż wiem, że dużo od nich nie dostaniemy - sami nie mają za wiele, ale bardzo się o mnie martwią, wypytują więc nic więcej od nich nawet nie oczekuję

Ktoś pisał o wózkach mutsy - bardzo chciałam 4rider'a - ale jakoś przekonał a mnie mura - niemniej wózek jest rewelacyjny, zwinny, duże koła, i mocno trzyma cenę,

A cellulitu jeszcze nie widzę, tzn. jakiś tam mały mam, ale zawsze miałam, rozstępów nowych też jeszcze nie odnotowałam się troszkę się w duchu cieszę, ale mam jeszcze 15 tyg żeby nadrobić..
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości