|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo
W piątek wieczorem.
Fajnie w sumie ![]() ![]() Mi sie nie chce z nią babrać na wlosach, bo za dużo mam potem roboty z odplamianiem lazienki ![]() Przejdź sie po sklepach zoologicznych i popytaj, a kiedyś widzialam nawet w osiedlowym jakimś spożywczaku. W torebkach jak przyprawy i tez tania była ( nie pamiętam dokładnie ile, ale malo ) .Cytat:
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
moja dieta jest tragiczna i myślę, że to przez nią po części moje efekty są powolne.
Tzn nie jem słodyczy, fast foodów etc, ale mało białka spożywam, cieżko je jeść będąc wegetarianką i do tego nie siedząc w kuchni przy garach,... żyję na serkach, warzywach, owocach, ryżu, kilka razy w tyg jakaś bułka ciemna (chociaż to nie gwarantuje ponoć,że nie jest pszenna) i jem cholernie monotonnie. widziałyście dulgona gdzieś indziej niż w Naturze? To moje obecnie ulubione myjadło ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- a i jajecznicę jadam jeszcze :P szał |
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
ale jesteście pewne, że to ta sama substancja?
(spiru)
|
|
|
|
#2345 | |
|
Rozeznanie
|
Inspire, usmiechnieteoczy, pluskotka, versatille i kascysko: dziekuje za podpowiedzi do fructisa. Szamponu uzylam 2 razy - tak dla pewnosci, a po nim jeszcze tbs bananowego. Nie dalam drugi raz odzywki d/s tylko po plukance, jak troche podeschly, to wrzucilam na nie odzywke z silikonem wymieszana z odrobina aussiego na loczki. Wlasnie koncze wysychac i na pewno wlosy nie sa tak obciazone jak ostatnio. Jeszcze zobacze jak szybko mi sie przetluszcza.
Cytat:
Ja po prostu mam taka prace, ze jakis czas nic sie nie dzieje, a potem nagle dostaje serwery do paczowania i trzeba sie wtedy wziasc za robote. Wiec korzystam poki moge
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
a w jakiej ona jest formie? bo ja widzę tylko granulaty albo płatki
i czy to na pewno nada się na twarz (albo włosy) ?
|
#2348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że nie ma różnicy między granulkami, platkami a proszkiem. Wszytsko się rozpuści ![]() W końcu wszystko to suszone glony ![]() O, w spożywczaku doklądnie taka jak z linka https://msp.money.pl/zakladam_firme/...ak,145506.html i Używalam ( używam) z zoologicznego na twarz ( na wlosy kilka razy bo ie lubię) i niczym sie nie różni od mazidlanej ani w dzialaniu, ani w smrodku. Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2013-02-19 o 23:11 |
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2351 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2352 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hedonistka - super opowieść o fryzjerze u mnie zwykle nie jest aż tak ciekawie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
caat fajne masz te loczki i faktycznie nawilżaj je i będą piękne ![]() Cytat:
od tygodnia czekam na okres :trorba: wydaje mi się, że jedyną rzeczą, która mogła tak mnie rozregulować jest ... olej z wiesiołka chol... jak tak dalej pójdzie to mi wszystkie włosy ze stresu wylecą
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: co robię z grzywą? - układam na prostownicy
Edytowane przez caat Czas edycji: 2013-02-20 o 01:35 |
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Często się go kobietom przy PMS radzi
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wiecie, jak poszukałam objawy połączone z moimi lędźwiami, to wyszło, że w ciąży jestem No i właśnie dlatego też go jadłam a nie dawałam na włosy, chciałam mieć z TŻ jeden spokojny miesiąc
|
|
#2356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
swoją mam z wymianki, ale widziałam je w sklepie internetowym lawendowaszafa24
|
|
#2357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"taka moja natura"
|
|
#2360 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Zupa miso - japonska, bardzo smaczna moim skromnym zdaniem jesli ktos lubi algowo-rybne zapaszki Wkrajam do takiej kapuste pekinska, grzybki mun, kielki mung, algi nori, prazony sezam i paluszki krabowe, zalewam wrzatkiem i pycha. Na dodatek talerz zupy (bez nadzienia) ma okolo 20-40 kcal zaleznie od firmy Algi wlasnie nori mam na mysli, co prawda chyba trzebaby zezrec cale poletko zeby nachapac sie stosownej ilosci bialka ale zawsze cos.
|
|
|
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie na tej samej zasadzie ![]() Cytat:
Dziewczyny, zrobiłam swoja I notatkę pielęgnacyjnowłosową, tylko się nie smiejcie ![]() 19.02. O: mix przed myciem: Balsam Potters aloes, ok. 5 kropel gliceryny, maść sutkowa BD, szczypta mocznika /1,5 h M: Dulgon kokosowy O: Scandic bananowy /20 min schnięcie naturalne / prawie 3 h Włosy inne niż zazwyczaj, ciężkie do opisania, ani miękkie, ani szorstkie. Odbite u nasady, bardziej puszyste. Wieczorem wraz z upływem czasu zrobiły się bardziej miękkie. Na długości niedomyta maść. i teraz mam pytanie do tych, które prowadzą coś podobnego - czy czegoś mi brakuje? Macie więcej informacji w swoich notesikach? wydaje mi się, że wpisałam wszystko, nawet najgłupsze spostrzeżenia, ale kto wie jest czas, specyfik, efekt...
|
||
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Dinulka, wg mnie wszystko ok, nie wiem czy coś wcierasz/suplementujesz, bo to też warto spisać
i fajnie, że czas sobie zapisałaś, często tego nie piszą, a na mnie niektóre rzeczy inaczej działały nałożone na inny czas ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Hepi berzdej Paulina!
![]() Ostatnie naście ![]()
|
#2363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego ja stosuję podwójną przy tabletkach i jest git a gdzie Król Julian?! ![]() Cytat:
ej, moja mama, ktora zawsze się dosyć podśmiewywała z mojego włosomaniactwa nagle jest przerażona wizją mojej wyprowadzki za kilka miesięcy, bo... "kto będzie jej polecał odżywki i mówił, co ma stosować a czego nie?" ![]() dobranoc Wam dziewczęta
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2365 |
|
Nindżopesz
|
Wy wiecie wszystko: gdzie internetowo najlepiej oplaca sie hurtem kupic oleje arganowy, macadamia i migdalowy? Albo gdzie sa tanie stacjonarnie?
Migdalowy normalnie bywa w spozywczakach? |
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do wcierki się nie mogę zmobilizować :/dołączam się do życzen ![]() przeglądam gazetkę Sp i... dla włosomaniaczek ściąga ![]() 1) mg+b6 hasco za 3.99 (przy zakupie za 35 zł) - ciekawe czy różnią się te preparaty między sobą jakoś (akurat ostatnio kupowałam )2) do masek biovaxa jest serum a+e (szkoda,że to serum też kupiłam ostatnio, ale chyba się skuszę jeszcze jak znajdę fajną maskę biovaxa) 3) 2 opak centrum a-z za 29zł - też mam w domu , myślicie, ze mogę łączyć z suplami na włosy czy przesada? taki off przy okazji, sorry ![]() 4) skrzyp optimal - 2 opak za 8 zl 5) krem do rzęs l'biotica x2 za 15 zł 6) svr dowolny produkt do pielęgnacji + woda micel 250ml (nie włosowo, ale może się przyda )7) wax z beauty formulas + maska miodowa (nie znam tego waxu, więc w razie czego wrzuciłam, może któraś z Was lepiej w nim zorientowana) 8) maski gliss kura za 12.99 (pamiętam, że kiedyś któraś z nich była polecana, żółta chyba jest bez silikonów czy jak?) 9) pojawiło się z biovaxa odżywcze serum do paznokci - znacie? 10) hipp -25% 11) revlony za 39,99 kiedyś była dyskusja o nich 12) 2 opak tranu za 10 |
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już wiesiołka doustnie nie tknę, wolę pms król Julian miał koronę z madagaskaru 3, a to było lato, więc zmieniłam :P bo tak dziecinnie przy Was było ![]() Fajnie, że mama ma Cię za autorytet we włosowej sprawie ale niech się nie martwi, będzie mogła zadzwonić przecież ![]() Wiem, o to chodziło Dobranoc włosowych snów
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Versatille, dużo zdrowia, uśmiechu, miłości, spokoju, bezstresowego zdania matury, pięknych i idealnie dobranych staników w ilości nieprzeliczalnej i czego sobie życzysz
![]() Cytat:
A zestresowana koleżanka zawsze może dla pewności machnąć test ![]() Btw ostatnio miałam nadzieję, że będę w dwupaku... niestety, to tylko mój w cholercię rozregulowany organizm
|
|
#2369 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i to już któreś tabsy z kolei. Ale cóż, na kondomach byśmy zbankrutowali ostro z TŻ, w pianki i globulki nie wierzę więc...hormony albo szklanka wody. ![]() Cytat:
chyba będzie próbowanko jak skompletuję składniki...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

od tygodnia czekam na okres :trorba: wydaje mi się, że jedyną rzeczą, która mogła tak mnie rozregulować jest ... olej z wiesiołka
chol... jak tak dalej pójdzie to mi wszystkie włosy ze stresu wylecą

Algi wlasnie nori mam na mysli, co prawda chyba trzebaby zezrec cale poletko zeby nachapac sie stosownej ilosci bialka ale zawsze cos.
pewnie na tej samej zasadzie 

chyba będzie próbowanko jak skompletuję składniki...