|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Agaton trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
|
#3542 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() oby do lata wtedy będzie większy wybór ![]() Cytat:
Cytat:
![]() aga_ton, marzenka1984 ![]() ![]() tamlin111 skąd bierzesz kalafiora i brokuła? Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-02-19 o 21:25 |
|||
|
|
|
#3543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm, dziwne to ![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja sie Ciebie kochana zapytam co to takiego jest w miseczce co dostaje do jedzenia Zuzia na zdjęciu na fb?
|
|||
|
|
|
#3544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze nie robiłam, mam zamiar w sobotę bo sałatkę będę robiła A kupię chyba mrożonki, bo takim świeżym marketowym nie dowierzam.Ta zumba jest zaje.bista. Jestem spocona jak świnia ale czuję ze żyję. W czwartek znów idę, już karnet wykupiłam. A teraz prysznic
|
||
|
|
|
#3545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czas troszkę nadrobić
![]() ja gotuję od jakiegoś czasu z makaronem i jest pyszna Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agaton trzymam kciuki kochana za wizytę Alanek, Jaśko , Alicja cudowne maluszki ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- aaa i jeśli chodzi i dodatkowe napoje w ciągu dnia to u nas króluje herbatka malinowa z dziką różą, tych ziołowych nie chce pić. Daję też sok marchwiowy z hippa j Jaśko już ma bardziej żółtawą buźkę a nie taką bladą więc faktycznie marchew wpływa na koloryt skóry no i wciaksm mu wodę ale on się upiera i za chiny nie chce
|
|
#3546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zosia tak sie przewracala przez 1 dzien, teraz zapimniala
|
|
|
|
|
#3547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dostałam takiego maila od Rossnę
dostałą któraś też coś takiego?? Co jest w tym zestawie bo na zdjęciu po zalogowaniu jest tylko pudełko z logo rossnę ![]() ciekawe... Cytat:
|
|
|
|
|
#3548 |
|
Wtajemniczenie
|
Agaton dzieki za odp. Chyba zacznę gotować Kubusiowi.
I kciuki za Lenkę jutro Maggie możesz dawać samą wodę przegotowaną. My też tylko pierś do picia i nie wiem kiedy wprowadzę co innego. |
|
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A zwykly rumianek? |
|
|
|
|
#3551 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
Agaton trzymam kciuki mocno,mocno! Na pewno bedzie dobrze!
U nas dzis spokojnie, maz w domu wiec troche odetchnelam ale jutro go juz nie bedzie ;( Zmykam do spania
|
|
|
|
#3553 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3554 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie o tym pisałam pare stron wcześniej. Nie odebrałam jeszcze tego, w ciągu 7 dni mają dostarczyć do mojego rosmana.
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kompot i marchewkę z ziemniakiem. Jabłka z kompotu zblenderowałam jak Tamlin doradziła. Zapakowałam do słoiczków i do lodówki. No i jadł też skrobane jabłko. Ale mu to wszystko smakowało!
|
|
|
|
|
#3556 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za kciuki, na pewno się przydadzą
stresuję się strasznie... chyba nie usnę dzisiaj.... a za tydzień kolejna wizyta tyle że u ortopedy. i znowu stres, tym razem podwójny bo obawiam się podróży. po raz pierwszy będziemy musieli przejechać z Leną ponad 400 km (w obie strony). ciekawe jak to będzie ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- zwykły rumianek może być, tylko go dobrze rozcieńcz, by herbatka miała kolor słomkowy . |
|
|
|
#3557 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cieszę się,ze Ci się podoba Nikt już nie zgłaszał do niej reklamacji,więc chyba nic już nie pomyliłam![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam humor do kitu.Kuba jest ostatnio nieznośny,że mam go naprawdę dość.Jeszcze mąż mnie nie rozumie i pierdzieli,ze to moja praca ![]() Idę spać,bo codziennie obiecuje sobie,ze pójdę przed 23 i zawsze to samo
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-02-19 o 23:13 |
||||
|
|
|
#3558 | |
|
Wtajemniczenie
|
To brawa dla wszystkich maluszków za obroty
![]() Gda pięknie. Ja właśnie muszę znaleźć jakieś dobre źródło. Ty masz z ekologicznego sklepu, a mi zamknęli ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Kinga też się raz w nocy obróciła na brzuszek, ale pewnie przypadkiem przez sen, bo w dzień próbuje i nic z tego
Ja daję do picia sok marchwiowy i marchwiowo- jabłkowy Hipp, bo nie innego nie chce, ani wody, ani herbatki koperkowej, malinowej, uspokajającej, ani soku jabłkowego 3 firm już próbowałam, musi być marchew i koniec. Tamlin- próbowałam dzisiaj sposobu na pozycję do kupki, którą opisałaś i się rewelacyjnie sprawdziła, jak się mała zaczęła prężyć to ją wzięłam i ładnie poszło, a kupa brzydka, taka o konsystencji gliny, więc dziękujemy ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3560 | ||||
|
Raczkowanie
|
Uff, nadrobiłam. Pół dnia się zbierałam i dopiero teraz mi się udało
![]() Cytat:
Cytat:
, trzymam się wersji, że Alka z tego wyjdzie.Cytat:
Cytat:
![]() Kwestia probiotyków była poruszona - małym alergikom polecam Latopic, specjalny probiotyk dla dzieci z alergią pokarmową i azs. My stosujemy .I jeszcze pochwalę się czym ostatnio Ala zajmuje się całymi dniami http://allegro.pl/oball-kule-gryzak-...970818673.html. Niby prosta rzecz, a szaleje z nią w łóżeczku, na macie, leżąc i na plecach i na brzuchu. Najśmieszniej jest jak pakuje język w dziury . Alka też na etapie przekręcania się na brzuch. Dziś ją znalazłam leżącą na brzuchu na dywanie, a zostawiłam na macie. Mało tego, dwie maty koło siebie rozłożyłam. Księżniczka chyba za mało miejsca miała ![]() aga_ton ja też stresa mam. Jutro rano do CZD jedziemy, a wieczorem do gastrologa
|
||||
|
|
|
#3561 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie, zapomniałam z czym tu przyszłam, jak myślicie, czy mogę dać Kindze kompot z morel naturalnych od mojej babci? Były zaprawiane latem i jest dosypane sporo cukru, i czy mogę dać takie owoce z kompotu? Mam też taki jabłkowy, tylko ten cukier, one są mega słodkie. W tym roku zamówię sobie wersję niesłodzoną
|
|
|
|
#3562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myslalam o tej Biogai ale czytam ulotke i pisze ze moze zawierac sladowe ilosci bialka mleka ![]() gda wiedziałas o tym ? http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p63781-Bio...la_dzieci_5_ml edit. link nie działa, kopuje ze strony apteki: Jedna dawka: 5 kropli, 25 dawek w butelce zawierającej 5 ml płynu Ilość w dawce: 100 milionów żywych, aktywnych komórek Lactobacillus reuteri Protectis* Inne składniki: Olej słonecznikowy, olej trójglicerydowy o łańcuchach średniej długości, dwutlenek silikonu. Może zawierać śladowe ilości białek mleka. |
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które były nacinane albo Tamlin..
Czy to normalne, że boli/szczypie (dość dziwne uczucie) blizna po nacięciu po takim czasie od porodu? Mam ochotę się w tym miejscu tam zadrapać
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde wlasnie dziecko nie spi od 3, bo sie przebudzilo i zauwazylo, ze tata wrocil. I tak lezal i sie gapil. I teraz zabawa na calego... |
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry Agaton!!! Kciuki za Lenke bedzie dobrze mam nadzieje ze dowiesz sie wszystkiego bo to wkoncu ja Ci go polecilsm. Lilka ja bym dała :p ale jesli boisz sie o cukier to moze lepiej sie wstrzymaj? Dzisiaj dzien gotowania i sprzatania bedzie kaczuszka faszerowana przynajmniej obiad na 3 dni. Kraven miałam sievpochwalic ale nie ma czym w makro nic nie ma a jak cos to beznadzieja kupiłam środki czystości i tacę do podawania. Dzisiaj dostanę książki na temat kawy i tez bede to studiować taki msm zamiar
|
|
|
|
|
#3566 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Spokojnie
na brzuszek jest dobra, tylko nie za mocna.Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
moje dziecko dostaje z mlekiem tyle kofeiny że chyba nie mam się co dziwić że nie śpi w dzień kaczka... mniam! ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- A ja mam dziś dzień z prasowaniem, ciekawe jak mi pójdzie Moje dziecię wstało dziś o 4:30. Pośpi jeszcze z 10 min jak znam życie, ale zdążyłam ogarnąć bobra. I klubik |
||||
|
|
|
#3567 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Znalazłam sposób na zajęcie Igi , dałam jej pampersa i tak już z 30 min go miętoli ja mam czas na wizaż Dziś w nocy budziła się dosłownie co pół godziny, nie wiem czy to może po szczepieniu taka marudna czy co Mam nadzieję że niedługo pośpi jeszcze bo też chce iść odespać. Asiuulka ty jaka z Ciebie kuchara ja bym nie wiedziała jak się za tą kaczkę zabrać![]() Colds co do rany to mnie nic nie boli ani nie szczypie. właśnie wzięło mnie przerażenie, co zrobię gdy w dniu ślubu przypadnie mi okres ![]()
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
ale jestem zmęczona dzisiejsza nocą... mały się co chwilę wiercil,chciał jeść . To jak był malutki nocy były spokojniejsze niż teraz .Jeśli chodzi o rane to mnie nic nie boli już od dawna .
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje bez nadrabiania,że na 9.30 mamy wizyte u lekarza z Fabiankiem,bo ma brzydki mokry kaszel,jest marudny i ulewać zaczął konkretnie. Ja już nie wiem co mu dolega,dopiero wybrał antybiotyk i znowu coś
. Trzymajcie kciuki żeby to nie było nic powaznego![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- No i chwalimy sie,że wczoraj Fabianek skończył 4 miesiące! |
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrabiam tylko sue pochwale, ze waga z przed ciazy wrocila
Kocham Dukana Jeszcze tylko 10kg do zrzucenia. Zrobilam na probe ta bulke dulana z mikrofali i za☠☠☠ista!!!!! Od jutra takze pyszne buleczki na sniadanie swiezuykie, cieplutkie ale pycha!!! Szkoda, ze tylko jedna dziennie mozna heheTeraz kolej na pizze dukana
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.

Jestem żonką 

wtedy będzie większy wybór 

A kupię chyba mrożonki, bo takim świeżym marketowym nie dowierzam.

bo na zdjęciu po zalogowaniu jest tylko pudełko z logo rossnę