|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | ||
Kniaginia
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() TŻ zajrzał. Na szczęście wszystko w normie. Cytat:
![]() Super! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3752 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po wlaniu czesci mieszajacej nie zbil sie tak jak powinniem .. mialam wiec bardziej plynny - ale i tak zjadlam ![]() Cytat:
![]() ![]() yhmm ja tez ost zauwazylam ze sie zmienil ksztalt .... moj stal sie yhmm jakby wam to napisac - szpiczasty i lekko juz go znosi na dol ... zmiana pozycj graniczy z cudem ![]() ![]() oby do 18marca siedzial Grzecznie tam gdzie mu cieplo wilgotno .. no i raczej juz ciut nie wygodnie haha ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3753 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to już blisko... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale najważniejsze że jest dobrze i będzie dobrze Mały odskoczy na wadze na pewno ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze ![]() przeleciałam was na szybcika ![]() Jejku jejku zaczyna być napięta atmosfera bo Marzec za pasem więc pewnie niebawem się pojawią nowe Maluszki ![]() Ja próbuję ogarnąć rzeczy potrzebne do szpitala co by móc niebawem torbę spakować... A dziś zrobiłam pierwsze dzieciaczkowe pranie ![]() i kupiłam super kombinezon za bagatela 10 zł ![]() ![]() ![]() i w naprawdę super stanie.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3754 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A twój brzuszek jak trzyma się u góry to chyba dobrze tak? Jak nie jest bardzo twardy to pewnie nie ma się co martwić. Cytat:
![]() ![]() Agnjeska podziękowania za opis porodu. Dodajesz nam otuchy i nadziei że nie będzie tak strasznie na porodówce ![]() A co do budyniów to u mnie wczoraj był śmietankowy i doszłam do wniosku że te budynie to nie to samo co kiedyś. Dawniej jakieś lepsze były, a teraz to chwilę postoi na talerzu i jakaś ciapa wielka z tego jest ![]() No i liga mistrzów w piłkę czy coś takiego się zaczęło tak więc codziennie wieczorami telewizor TŻ przejmuje ![]()
![]() |
![]() |
#3755 | |
Zakorzenienie
|
brak jakichkolwiek
![]() Cytat:
![]() Co do brzucha to mój też twardy i jakiś taki spięty kwadratowy, no i nisko.. heh no ale to raczej normalne ![]() ![]() Stripii niech lepiej naprawia kompa bo obiecała nam relacje ![]() pewnie jej TŻ coś zepsół żeby już więcej nie kupowała i spędzała z nim więcej czasu puki małego nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3756 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3757 |
Zakorzenienie
|
KAsiu wiem, wiem-żarcik
![]() ![]() KTG za tydzień, miało byc 4 marca, ale jak zobaczyła na USG, ze łóżysko już dojrzałe, kazała przyjśc za tydzien, a 4 marca jak sie nic nie bedzie działo z torba na porodówke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale jesli czujesz sie na silach .. i masz chęci .. POZWALAM ci rodzic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3759 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() ja też mam grupę krwi na stare nazwisko, gin to widział, pytałam czy może być i jak najbardziej. przy pobycie w szpitalu (tam gdzie chcesz rodzić) nie było żadnych problemów z tym. mój też z ruchami jakoś dziwnie ostatnio, raz bardzo go czuję, potem pół dnia nic i tylko mnie stresuje strasznie ![]() Cytat:
przez pierwsze pół roku na kokosie, potem dowolnie, kokos albo gryka. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3760 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super opis ![]() Cytat:
babka w sklepie poleciła i powiedziała, że te są najlepsze Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
to teraz odpoczywaj, bo potem nie będzie tak łatwi zwykła kąpiel będzie zależna czy maluszek pozwoli ![]() Cytat:
![]() Kochane, komp mi się spalił, ale tż pożyczył rupcia starego od swojego brata : wizaż ładował mi się godzinę, od 4 godzin was nadrabiałam ![]() ![]() Mam nadzieję, że ten komp pożyje, bo kolejnego pożyczyć nie mamy ![]() ![]() ![]() U mnie skurcze są ale słabe i nie zwracam na nie uwagi ![]() W czwartek ktg to powiem by mi sprawdziła co i jak na samolocie, może coś postąpiło, choć wątpię. Z Julią też mało się działo i przenosiłam ![]() także jak coś to 01.03 można pytać co tam u mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3761 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Leonek ![]() Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-02-19 o 23:26 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3762 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() wczorajszy dzień był jakiś do dupala, więc mam nadzieję że dziś będzie lepiej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3763 |
Wtajemniczenie
|
no z pewnością
![]() ![]()
![]() |
#3764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj... oby się zagoiło i nie trzeba znów szyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3765 |
Zadomowienie
|
witam was zn ów ze szpitala dzis siostra podrzuciła mi tablet na chwile..u mnie zmiennie pewnie dlatego do porodu bede w szpitalu ciśnieniee podwyższone białko pojawia sie i znika ale do cesarki to za mało i tak sie meczymy mogac tylko lezec zycze wam zdrówka i szybkich porodów pozdrawiam booziaczek
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3766 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja wczoraj wykrakałam sobie noc, każdemu mówię że nic się nie dzieje i dupa do 4:00 męczyłam się ze skurczami co 30min.. do tego siku co 20min, miałam zimne poty i trzęsłam się z zimna, myślałam że już się zaczęło, ale na szczęście przeszło. Teraz siedzę tu z wami i znowu mam mokrą piżamę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3767 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czyli nie ma co panikować, podziwiam że z takim spokojem podchodzisz do tych wszystkich objawów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3768 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, myślicie, że mogę pójść na zajęcia do szkoły rodzenia z przyjaciółką zamiast męża? Pytam, bo mój nie może się zwolnić z pracy, a ja pierwszy raz dziś chciałam iść, ale jakoś samej mi się nie chce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3769 |
Zadomowienie
|
Witajcie po koszmarnej nocy kochane....
To był istny dramat, serio. Pół głowy bolało, w prawym oku miałam jakby zwiększone ciśnienie (co zdarza się u mnie gdy mam zapalenie spojówek, a to jest dziwne teraz), a o miednicy już nie wspomnę. Pierwsza pobudka, zwlokłam się z łóżka sądząc, że już chyba urodzę, bo tak miednica boli, a to 2 w nocy była ![]() ![]() Wiecie co? Ostatnio rano zauważałam, że mąż nie bierze do pracy plecaka, a przez to nie bierze też jedzenia. Wpierw wydawało mi się, że mam jakieś zwidy itd., ale wczoraj go pytam o co chodzi, a on na to, że postanowił nie brać do pracy jedzenia, to schudnie.... Ja wiedziałam, że jak Ci jego rodzice będą ciągle mówić jaki to gruby jest, to mi się zacznie w domu "niejedzenie". Tłumaczę mu by poczekał 4 tygodnie i razem zaczniemy jakaś zdrowszą dietę, że fakt niejedzenia nie pomoże mu schudnąć. Bo proszę Was- rano zje bułeczkę z czymś, wypije kawę (po godzinie 6), a potem do 17.30 nie je nic. Wraca na obiado-kolację, a to drinka sobie zrobi, czekoladę zje, chipsy zje i tak naprawdę objada się na noc. Na nic moje tłumaczenie, że źle robi i jeśli chce się odchudzać, to ja mu pomogę... Faceci. Chyba rządy twardej ręki muszę wprowadzić. No i mam pytanie dziewczyny- słyszałyście o filmie "Poród w ekstazie"? Wczoraj czytałam o tym na profilu fundacji Rodzić Po Ludzku, a dziś mówili w DDTVN. Widziałyście go może? Baaardzo chciałabym go zobaczyć ![]() http://www.rodzicpoludzku.pl/Aktualn...-ekstazie.html
![]() |
![]() |
#3770 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my także pozdrawiamy ciepło! trzymaj się dzielnie ![]() Cytat:
Witam mamusie! ja wczoraj się trochę zestresowałam.. Malutka moja strasznie nadaktywna się zrobiła.. już nawet nie jest to nieprzyjemne ale bolesne.. brzuch twardnieje.. zebrałam się i pojechałam do ginekologa.. powiedziałam mu, że się martwię, że chyba za mocno.. ale on wytłumaczył mi, że nie ma czegoś takiego jak "za mocno".. martwić się mam jak nie będzie się ruszała.. dziecina rośnie, rozpycha się, jest silniejsza i dlatego ja będę odczuwać ją coraz bardziej.. no ale na wszelki wypadek zrobił ktg.. wyszło dobrze, mam się nie martwić, nie stresować no i odpoczywać.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3771 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to moc ciepłych myśli! Cytat:
![]() ![]() najgłupsza dieta odchudzająca... mój, odkąd porzucił 'niejedzenie', schudl. 6 regularnych posiłków i 10 kg w miesiąc (a kłocil sie ze mna, nie wierzyl, wierzgal). teraz to nawyk i wcale nie unika alku czy czegos slodkiego. po prostu w koncu je. i waga stabilna, no +/- 0,5 kg.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3773 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluje udanych wczorajszych wizyt kochane ![]() Pytanko do tego aspiratora do nosa, gdyz piszecie, ze kupujecie fride czy katarek (albo oba) - i patrzylam na zdjecia, ale ja nie moge znalezc roznicy, to nie to samo? ![]() eee chyba znalazłam różnice, podłączenie do odkurzacza (????) ![]() o co chodzi, moze doswiadczone mamusie pomoga? ![]()
![]() |
#3774 |
Zakorzenienie
|
frida opiera się na sile Twoich płuc, katarek na mocy odkurzacza
![]()
![]() |
![]() |
#3775 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
katarek do odkurzacza, fridą rureczką sama odciągasz katar.
![]() |
![]() |
#3776 |
Zakorzenienie
|
Witam sie z lozka. Dzis kolejny dzien Leniucha - znowu sie w nocy nie wyspalam :-(. Tak was czytam i czytam ze Maluszki Wam sie nie ruszaja i troche sie dziwie bo moj to chyba ma jakies adhd
![]() Dzis ma przyjsc kominiarz na kontlore - eh zjadlabym cos dobrego na sniadanie - ale nie mam zadnej weny co by tu zrobic. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3777 | |||
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
i witaj Strippi! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i tego się trzymaj! Eh, po wczorajszym ciulowym dniu jeszcze mnie ciulowa noc zaatakowała. Za Chiny nie mogłam usnąć. Wierciłam się jak owsik... dlatego mam pewne obawy, że dzisiaj też dzień nie maluje się zbyt kolorowo... biorę śniadanko, owocki, zapuszczam film i idę płaszczyć się do wyrka...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3779 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() to ja chyba sie zdecyduje na ta fride.. jakos nie moge sobie wyobrazic tego odkurzacza ![]() a i mamusie, pierzecie tez zabawki pluszowe, które maluch może gryźć?
![]() |
#3780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale też podłączenia dziecka do odkurzacza... ![]() ![]() te zabawki, które mamy sa wyprane.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.