MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 20:13   #3751
maria28
Kniaginia

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ufff
Dziewczyny właśnie wróciłam od stomatologa
ząb zrobiony ale jak weszłam do gabinetu i usłyszałam że nie mogę dostać znieczulenia myślałam że ucieknę
na szczęście nie bolało tak bardzo
To teraz poród też "pykniesz" bez znieczulenia

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zajrzałaś? jak tam????
TŻ zajrzał. Na szczęście wszystko w normie.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam, ja po wizycie własnie i....uwaga, uwaga... Szyjka zgładzona, rozwarcie na palec, łożysko III stopień.
No tak. Strippi nie ma, Dragusia się ociąga. Ale coś się będzie działo

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Z mojej dzisiejszej wizyty: szyjka długa (3cm), zamknięta i twarda. Wszystko tak jak powinno być.
Super!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 20:36   #3752
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Kasia, jak można zepsuć budyń... powiedz Ty mi to! Jak?

Eh, znów ponarzekam... ciągle mam dziwny ten brzuch... taki nabrzmiały, pełny... trzyma się u góry ładnie (zaraz mi się na nim piersi będą opierać), więc rodzić nie będę skurczy też żadnych nie widzę, nie czuję... a brzuszolek się rozpływa tylko jak zalegnę na boku.
nio wlasnie nie WIEM
po wlaniu czesci mieszajacej nie zbil sie tak jak powinniem .. mialam wiec bardziej plynny - ale i tak zjadlam

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Cześć Laski. Gratuluje Wszystkim dobrych wieści, skończonych tygodni i wszystkiego co jeszcze można gratulować klask i:Ja wczoraj miałam również kontrol. Fasolówa przybrała 400gram, ja nic Ginekolog pyta się: jak się pani czuje? Mówię mu, że świetnie, że góry moge przenosić, że zapominam ze jestem w ciązy. Po badaniu na samolocie okazało się,że mam już rozwarcie. Wysłał do domu na kanapę i kazał gór nie przenosić. Ale jak tu leżeć odłogiem jak tyle do zrobienia w domu ? Byle dociągnąć do 36t i moge rodzić teraz nie,bo jeszcze łóżeczko nie przyszło, ciuchy nie poprasowane - ogólnie wszystko w proszku. Mam tylko poprane ciuszki, pieluszki tetrowe... kupione kosmetyki, kremiki, balsamiki, cuda na kiju. I tak jak ktoś wyżej wspomniał o zmianie kształtu brzucha - odnosze ostatnio takie same wrażenie. Jest bardziej ... zwarty? Twardszy. Obniżony. Ogólnie jestem posikana ze strachu, że wszystko się rozegra wcześniej, że będę sama, że nie zdąże po nikogo zadzwonić.
za wizyte .. i Lezec nic nie robic

yhmm ja tez ost zauwazylam ze sie zmienil ksztalt .... moj stal sie yhmm jakby wam to napisac - szpiczasty i lekko juz go znosi na dol ... zmiana pozycj graniczy z cudem haha - no i czasam czuje skurcze takie trwaja ok 5-15 sekund ... wiec Emilek szykuje sie zapewne na wedrowke
oby do 18marca siedzial Grzecznie tam gdzie mu cieplo wilgotno .. no i raczej juz ciut nie wygodnie haha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 20:37   #3753
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dziewczyny ...powoli zaczynam wierzyć ,że jednak zbliża się "p" .....
no mam jeszcze całe 18 dni więc prania nie zrobiłam (proszku jeszcze nie mam ) do torby nie mam jeszcze czego włożyć (czy ja mam w ogóle torbę ????), mam ten nieszczęsny notesik w którym co nieco zapisałam sobie co mam kupić i zabrać do szpitala .....
Ale - pochwalę się - zrobiłam postęp !!! Co prawda mąż mnie zmusił -marudzł ,że już miałam dosyć - i w końcu zadzwoniłam do położnej (będzie mi pomagała podczas porodu) ,spotykam się z nią w środę ..... proszę o brawa ....

to już blisko...

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A mnie zebrało żeby zrobić opis porodu...
dzielna kobietka, ale w sumie to szybko wszystko trwało i chyba wszystkie byśmy tak chciały. No a chodzenie po ścianach to tak nie co delikatnie pewnie powiedziane, bo już sobie wyobrażam ten kosmiczny ból....

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Więc po 17stej pojechaliśmy na to ktg. Poleżałam z pół godz. Mały tym razem troszkę szalał, więc też zapis chyba lepiej oddawał co tam się u mnie dzieje...
no i po co takie zamieszanie.
Ale najważniejsze że jest dobrze i będzie dobrze Mały odskoczy na wadze na pewno

Cytat:
Byliśmy w USC. Torres jest już oficjalnie synem swojego ojca

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Tak tak roztwór z wodą, źle to ujęłam. Jednak umówiłam się do gin dziś na 17. Mam nadzieje, że coś poradzi bo się załamie totalnie!!!
Wczoraj i tak już przeżyłam załamanie wieczorem. Ryczałam jak bóbr! TŻ nie mógł mnie uspokoić - już chciał mnie wieźć na pogotowie albo do szpitala. Tak się przejęłam tymi szwami, że się rozeszły, cyckami które bolą i tym, że Miśka dalej żółtek jest, że nie wytrzymałam i musiałam się rozryczeć!!! ;(
Jutro z Miśka muszę iść na pobranie krwi...zobaczymy jaki będzie wynik.
za wyniki Misi
za krocze żeby się zgoiło
trzymaj się kochana hormony szaleją ale nie daj im się

Cytat:
Witam, ja po wizycie własnie i....uwaga, uwaga... Szyjka zgładzona, rozwarcie na palec, łożysko III stopień. JAk nic sie nie bedzie sie działom w środe na KTG, ale nie znam dnia, ani godziny.... Takze wykrakałam sobie;p Po badaniu zaczełam plamic i pobolewa mnie brzuch,ale tak dzis moze byc. Wqrzyłam się tylko, bo ginka nagle mówi, ze mam grupe krwi na stare nazwisko, a powinnam miec na nowe....Rychło wczas się kapneła. Mówiłam jej o tym dawno, to mówiła, ze ważne, aby się zgadzał pesel...Nic to jutro jade grupe zrobic. Kacpi wazy równo 3kg. Lekarka mówiła, ze moze ważyc z 200-300 gram więcej, mniej raczej nie. Takze takie to cuda moje drogie
A i mam obserwowac ruchy, jakby słąbły na IP...I tego się najbardziej boję, bo mój syn cwaniaczy i rusza się, ale wieczorem, a liczyc mam rano...KUpiłam sobie cukierki żeby go pobudzac
O proszę kolejny niecierpliwy Maluch, skoro już się zaczyna że tak powiem dziać to chyba Kacper się spieszy

Jeszcze za Ptaszysko i Natalcię.

przeleciałam was na szybcika
Jejku jejku zaczyna być napięta atmosfera bo Marzec za pasem więc pewnie niebawem się pojawią nowe Maluszki

Ja próbuję ogarnąć rzeczy potrzebne do szpitala co by móc niebawem torbę spakować...
A dziś zrobiłam pierwsze dzieciaczkowe pranie
i kupiłam super kombinezon za bagatela 10 zł ale uprałam i nie pokażę i prześcieradełko frotowe na gumce za uwaga 2 zł
i w naprawdę super stanie..
Stary 2013-02-19, 20:54   #3754
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
za druga wizytę i zgoła różne szyjki ale Twoja ma jeszcze czas....

Eh, znów ponarzekam... ciągle mam dziwny ten brzuch... taki nabrzmiały, pełny... trzyma się u góry ładnie (zaraz mi się na nim piersi będą opierać), więc rodzić nie będę skurczy też żadnych nie widzę, nie czuję... a brzuszolek się rozpływa tylko jak zalegnę na boku.
niech trzyma się zwarta i zamknięta ,bo ja to bym chciała na majówke urodzić Tomaszkowi nie śpieszno jeszcze i oby tak dalej.
A twój brzuszek jak trzyma się u góry to chyba dobrze tak? Jak nie jest bardzo twardy to pewnie nie ma się co martwić.

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
przeleciałam was na szybcika
Jejku jejku zaczyna być napięta atmosfera bo Marzec za pasem więc pewnie niebawem się pojawią nowe Maluszki

Ja próbuję ogarnąć rzeczy potrzebne do szpitala co by móc niebawem torbę spakować...
i kupiłam super kombinezon za bagatela 10 zł ale uprałam i nie pokażę i prześcieradełko frotowe na gumce za uwaga 2 zł
pokaż nam, nie bądź taka my tu lubimy wszystko co dzidziusiowe. A to prześcieradełko to po prostu przesadziłaś z ceną

Agnjeska podziękowania za opis porodu. Dodajesz nam otuchy i nadziei że nie będzie tak strasznie na porodówce

A co do budyniów to u mnie wczoraj był śmietankowy i doszłam do wniosku że te budynie to nie to samo co kiedyś. Dawniej jakieś lepsze były, a teraz to chwilę postoi na talerzu i jakaś ciapa wielka z tego jest
No i liga mistrzów w piłkę czy coś takiego się zaczęło tak więc codziennie wieczorami telewizor TŻ przejmuje
Stary 2013-02-19, 20:55   #3755
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
tuż, tuż...

a na stronie szpitala jakie są kryteria?!
brak jakichkolwiek

Cytat:
Hej kochane. Byłam jednak u gin skonsultować moje ekstra krocze...mam przykładać fazę nasaczona sola fizjologiczna i psikac neomycyna. W czwartek na kontrol i zdecyduje czy zostawiamy tak jak jest czy spowrotem na szycie do szpitala. Yh...
Mam nadzieje że wszystko będzie wporządku

Co do brzucha to mój też twardy i jakiś taki spięty kwadratowy, no i nisko.. heh no ale to raczej normalne Tylko skurcze coraz bardziej dokuczliwe

Stripii niech lepiej naprawia kompa bo obiecała nam relacje
pewnie jej TŻ coś zepsół żeby już więcej nie kupowała i spędzała z nim więcej czasu puki małego nie ma

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 21:05   #3756
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak roztwór z wodą, źle to ujęłam. Jednak umówiłam się do gin dziś na 17. Mam nadzieje, że coś poradzi bo się załamie totalnie!!!
Wczoraj i tak już przeżyłam załamanie wieczorem. Ryczałam jak bóbr! TŻ nie mógł mnie uspokoić - już chciał mnie wieźć na pogotowie albo do szpitala. Tak się przejęłam tymi szwami, że się rozeszły, cyckami które bolą i tym, że Miśka dalej żółtek jest, że nie wytrzymałam i musiałam się rozryczeć!!! ;(
Jutro z Miśka muszę iść na pobranie krwi...zobaczymy jaki będzie wynik.
, oby wszystko się ładnie zagoiło a mała była zdrowa
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
To tam spłodziliśmy nasza Hanię Hania made in Egypt

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ufff
Dziewczyny właśnie wróciłam od stomatologa
ząb zrobiony ale jak weszłam do gabinetu i usłyszałam że nie mogę dostać znieczulenia myślałam że ucieknę
na szczęście nie bolało tak bardzo a mała tak szalała że szok!!! - też nie lubi dentysty

Cytat:
Witam, ja po wizycie własnie i....uwaga, uwaga... Szyjka zgładzona, rozwarcie na palec, łożysko III stopień. JAk nic sie nie bedzie sie działom w środe na KTG, ale nie znam dnia, ani godziny.... Takze wykrakałam sobie;p Po badaniu zaczełam plamic i pobolewa mnie brzuch,ale tak dzis moze byc. Wqrzyłam się tylko, bo ginka nagle mówi, ze mam grupe krwi na stare nazwisko, a powinnam miec na nowe....Rychło wczas się kapneła. Mówiłam jej o tym dawno, to mówiła, ze ważne, aby się zgadzał pesel...Nic to jutro jade grupe zrobic. Kacpi wazy równo 3kg. Lekarka mówiła, ze moze ważyc z 200-300 gram więcej, mniej raczej nie. Takze takie to cuda moje drogie
A i mam obserwowac ruchy, jakby słąbły na IP...I tego się najbardziej boję, bo mój syn cwaniaczy i rusza się, ale wieczorem, a liczyc mam rano...KUpiłam sobie cukierki żeby go pobudzac
...no to czekamy
Cytat:
Witam
brawa za wizyty i rozpoczęte tygodnie
Z mojej dzisiejszej wizyty: szyjka długa (3cm), zamknięta i twarda. Wszystko tak jak powinno być. Dzisiaj bez usg było ale następnym razem ma mi zrobić od ostatniej wizyty przytyłam tylko 1,5kg tak więc z tej okazji cola się polała i milke całą zjadłam, a przy okazji w lidlu lovelle jeszcze znalazłam
Idę was nadrabiać

Cytat:
Hej kochane. Byłam jednak u gin skonsultować moje ekstra krocze...mam przykładać fazę nasaczona sola fizjologiczna i psikac neomycyna. W czwartek na kontrol i zdecyduje czy zostawiamy tak jak jest czy spowrotem na szycie do szpitala. Yh...
aby obyło się bez szycia . a powiedzieli dlaczego szwy wypadły - to błąd lekarza czy co?

Cytat:
Ja wczoraj miałam również kontrol. Fasolówa przybrała 400gram, ja nic Ginekolog pyta się: jak się pani czuje? Mówię mu, że świetnie, że góry moge przenosić, że zapominam ze jestem w ciązy. Po badaniu na samolocie okazało się,że mam już rozwarcie. Wysłał do domu na kanapę i kazał gór nie przenosić. Ale jak tu leżeć odłogiem jak tyle do zrobienia w domu ? Byle dociągnąć do 36t i moge rodzić teraz nie,bo jeszcze łóżeczko nie przyszło, ciuchy nie poprasowane - ogólnie wszystko w proszku. Mam tylko poprane ciuszki, pieluszki tetrowe... kupione kosmetyki, kremiki, balsamiki, cuda na kiju. I tak jak ktoś wyżej wspomniał o zmianie kształtu brzucha - odnosze ostatnio takie same wrażenie. Jest bardziej ... zwarty? Twardszy. Obniżony. Ogólnie jestem posikana ze strachu, że wszystko się rozegra wcześniej, że będę sama, że nie zdąże po nikogo zadzwonić.
Stary 2013-02-19, 21:14   #3757
klementyna1
Zakorzenienie

KAsiu wiem, wiem-żarcik. Moze mi jakiś termin wyznaczysz?;p Bp Ty tu miszcz od pozwolen na porody;p
KTG za tydzień, miało byc 4 marca, ale jak zobaczyła na USG, ze łóżysko już dojrzałe, kazała przyjśc za tydzien, a 4 marca jak sie nic nie bedzie działo z torba na porodówke tż w cięzim szoku jest;p Z jednej strony chodzi i się śmieje, z drugiej mówi, ze nie może uwierzy, ze to jujż zaraz moze byc
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-19, 21:24   #3758
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
KAsiu wiem, wiem-żarcik. Moze mi jakiś termin wyznaczysz?;p Bo Ty tu miszcz od pozwolen na porody;p
jaki tam ze mnie Mistrzu Dragusi nie udalo sie termina przewidziec chyba przeterminowana
ale jesli czujesz sie na silach .. i masz chęci .. POZWALAM ci rodzic

Stary 2013-02-19, 22:21   #3759
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
moje trzy koleżanki mają i jest OK.
do łóżeczka mieliśmy ten gratis. jak się będzie cokolwiek dziać, to kupimy inny....
też jestem tego zdania, i tak wszystkiego się nie przewidzi, a teraz uczulać może tak na prawdę wszystko

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
to już całkiem blisko u Ciebie

ja też mam grupę krwi na stare nazwisko, gin to widział, pytałam czy może być i jak najbardziej. przy pobycie w szpitalu (tam gdzie chcesz rodzić) nie było żadnych problemów z tym.

mój też z ruchami jakoś dziwnie ostatnio, raz bardzo go czuję, potem pół dnia nic i tylko mnie stresuje strasznie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też wszystkie badania mam zapisane w karcie ciąży.. i gin nic nie mówił że mam miec przy sobie a przecież najlepiej wie co wyamgają w szpitalu
może to zależy od szpitala? u nas w SR powiedzieli, że szpital nie interesuje co mamy w karcie wpisane. może nie tak dosłownie, ale na te ważniejsze badania mamy mieć świstki.

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ja mam gryka pinka kokos. Taki był w zestawie z łóżeczkiem.
Tylko zastanawiam się na której stronie maluch powinien na początku leżeć gryka czy kokos??? Orientuje się któraś co lepsze??
przez pierwsze pół roku na kokosie, potem dowolnie, kokos albo gryka.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 22:37   #3760
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A mnie zebrało żeby zrobić opis porodu...

No więc jak Wam pisałam o 5.00 poleciały mi wody, akurat do pracy wstawałam, nawet pewna nie byłam że to wody, postanowiłam jednak zadzwonię do położnej, dałam w pracy znać że nie przyjdę i czekałam. Położna przyjechała, skonsultowała się ze szpitalem, powiedzieli żebym przyjechała. Szybki telefon do tż żeby wracał z pracy (nawet nie dojechał) i pojechaliśmy. Podłączyli mnie na ktg, które wyszło książkowo, powiedzieli że mogę jeszcze trochę pochodzić w ciąży, tylko teraz jest duże ryzyko infekcji. No ale zostawili mnie na obserwacji.
Około 12 pisałam Wam jeszcze że mam skurcze co 5 min. Niby bolały, chociaż teraz twierdzę że to pikuś. No ale o 14.00 przeszło, kolejne ktg nie wykazało nic. Czyli jednak nie rodzimy. Położna jeszcze mi powiedziała że na noc mogą mi dać coś na sen żeby się wyspać w końcu.
Potem o 16.30 znowu się zaczeły, bolały trochę. Zawołałam położną, która stwierdziła że mnie przeniosą do pokoju jednoosobowego. O 17.00 skoczyłam pod prysznic. Jak wyszłam o 17.30 stwierdziliśmy z tż że on pojedzie do domu, prysznic, rzeczy zabierze i wróci. Jak tylko pojechał skurcze przybrały na sile. Przyszła ginka żeby mnie zbadać i oo 3 cm rozwarcia o 17.45
No to przenosimy się jednak do sali porodowej. Doczłapałam tam o 18.00 znowu pod ktg, wtedy już skurcze co 3-2 min. I wtedy już chciałam chodzić po ścianach i prosiłam o znieczulenie. Ginka chciała najpierw 20 min z ktg mieć, więc o 18.20 kolejne badanie i o już 6 cm rozwarcia... stwierdziła że na zzo akcja za szybko postępuje,kroplówka może być (pojęcia nie mam z czym wtedy już mało kontaktowałam), przyszła położna nr 2 zrobiła mi wkucie i kazała oddychać odpowiednio bo dostanę hiperwentylacji ... Ale szczerze za chorobę nie umiałam, ból był tym gorszy że czułam potrzebę parcia a nie mogłam. o 18.35 wróciła ginka, żeby przed podaniem kroplówki sprawdzić rozwarcie i tu zdziwienie totalne 10 cm - znieczulenia nie będzie rodzimy. W między czasie położna nr 1 telefon do mojego tż że rodzę i dziecko nie chce czekać.
Parcie przyniosło trochę ulgi - nie powiem... Ale w między czasie coś im się na ktg nie spodobało, dostałam tlen, kazali mi między parciem wdychać, dla dziecka. W końcu ginka poszła po nożyczki, szczerze powiem że na początku nie skojarzyłam po co jej one. No ale nacieła mnie i Mała wyskoczyła dokładnie o 18.53 (na wpisie ze szpitala mam napisane że faza parcia trwała 13 min).
Zaraz zapłakała, położyli mi ją na brzuchu, jak dla mnie była cudowna! Niestety po chwili musieli ją zabrać. Ja musiałam urodzić łożysko (nie wiedziałam że one takie wielkie jest!) Położna się jeszcze pyta czy ma je wyrzucić czy może chce zachować (a po chorobę mi one?!). Potem zabrała się za szycie, i w tym momencie dojechał mój tż (nie miał szans zdążyć, do teraz ciężko mu z tym... no ale kto przewidział że akcja tak szybko pójdzie?).
No i w sumie tyle... Mam nadzieję że się nie zniechęcicie (;
brawo kochana
super opis

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wzięłam się za zamawianie kolejnej partii
Wiem, że była dyskusja na temat materacy do łóżeczka, ale nie pamiętam, co z niej wynikło. Jaki materac kupiłyście/kupujecie? Piankowy czy dodatkowo z tą gryką?
mam gryka pianka kokos z nakładką oddychającą
babka w sklepie poleciła i powiedziała, że te są najlepsze

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

strippi obiecała się meldować, pewno ma inne zajęcia a jak będzie rodzić to będzie zdawać relacje na żywo

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
aaaaaaaa NO tak i wszystko Jasne .... ale jest JEDEN plus tego ..... HEHE nie bedzie miala jak dalej kupowac ciuszkow ... wiec chyba portfel wytrzyma
wariatka

Cytat:
to pewnie urodzisz przede mną

Cytat:
Cześć Laski. Gratuluje Wszystkim dobrych wieści, skończonych tygodni i wszystkiego co jeszcze można gratulować klask i:Ja wczoraj miałam również kontrol. Fasolówa przybrała 400gram, ja nic Ginekolog pyta się: jak się pani czuje? Mówię mu, że świetnie, że góry moge przenosić, że zapominam ze jestem w ciązy. Po badaniu na samolocie okazało się,że mam już rozwarcie. Wysłał do domu na kanapę i kazał gór nie przenosić. Ale jak tu leżeć odłogiem jak tyle do zrobienia w domu ? Byle dociągnąć do 36t i moge rodzić teraz nie,bo jeszcze łóżeczko nie przyszło, ciuchy nie poprasowane - ogólnie wszystko w proszku. Mam tylko poprane ciuszki, pieluszki tetrowe... kupione kosmetyki, kremiki, balsamiki, cuda na kiju. I tak jak ktoś wyżej wspomniał o zmianie kształtu brzucha - odnosze ostatnio takie same wrażenie. Jest bardziej ... zwarty? Twardszy. Obniżony. Ogólnie jestem posikana ze strachu, że wszystko się rozegra wcześniej, że będę sama, że nie zdąże po nikogo zadzwonić.
widzę kolejny maluszek się szykuje do wyjścia
to teraz odpoczywaj, bo potem nie będzie tak łatwi
zwykła kąpiel będzie zależna czy maluszek pozwoli

Cytat:
Stripii niech lepiej naprawia kompa bo obiecała nam relacje
pewnie jej TŻ coś zepsół żeby już więcej nie kupowała i spędzała z nim więcej czasu puki małego nie ma

Kochane, komp mi się spalił, ale tż pożyczył rupcia starego od swojego brata :
wizaż ładował mi się godzinę, od 4 godzin was nadrabiałam

za wszystkie wizyty i zakupy

Mam nadzieję, że ten komp pożyje, bo kolejnego pożyczyć nie mamy a na nowy muszę czekać aż kasa wpłynie za urodzenie Michałka ot takie prezent mi zrobi mój synek
U mnie skurcze są ale słabe i nie zwracam na nie uwagi
W czwartek ktg to powiem by mi sprawdziła co i jak na samolocie, może coś postąpiło, choć wątpię.
Z Julią też mało się działo i przenosiłam
także jak coś to 01.03 można pytać co tam u mnie
Stary 2013-02-19, 23:25   #3761
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
nono... w końcu jakiś ruch, bo już tydzień posucha Choć nie powiem... trochę mnie stresujesz - przeciez tydzień przede mną masz termin Może jednak lepiej te z początku marca puścić przodem?
Cytat:
Dziewczyny ja też wszystkie badania mam zapisane w karcie ciąży.. i gin nic nie mówił że mam miec przy sobie a przecież najlepiej wie co wyamgają w szpitalu
moja ginka też mi nic nie mówiła co mam brać... No bo jej to w sumie nie obchodzi, w końcu w jej szpiatu nie rodzę... Za to jak byliśmy się zapisać na poród rodzinny, to ordynator powiedział, że mam mieć ostatnie wyniki badań no i te usg z trzech trymestrów. Ale u Ciebie może inaczej? Twój gin będzie przy porodzie? I rozumiem, że chodzisz na wizyty do szpitala w którym będziesz rodzić i te Twoje wyniki w tym szpitalu są, tak?
Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość

Zauważyłam że mój brzuch zmienił kształt, jakiś taki bardziej zwarty się robi, taka piłka.
I chyba jest nieco niżej.
Jutro ktg, ciekawe co wyjdzie..
ja w sumie nie zauważyłam zmian w wyglądzie brzucha - no, może poza tym, że u mnie (w przeciwnieństwei do większości z Was) zrobił się własnie taki bardziej rozlany na boki - i w sumie często nózki małego z boku czuję. Nie wiem jak je tam wciska Ale koleżanki które dziś u mnie były od razu stwierdziły, że brzuch mi się obnizył A tego to w ogóle nie zauważyłam
Cytat:
Liwka, biedulko niech to Twoje krocze szybko wraca do formy Wiadomo, że jak jestes obolala to nic sie nie chce i najlepiej to by człowiek usiadl i płakał
Cytat:
strippi ma podobnie i juz chyba ze 4 dni chodzi, to moze i ja pociagne kilka dni
Laski, cos kiepsko u nas z pisaniem...Za tydzien marzec, trzeba rozpoczac nową częśc z nowym hasłem
a ja jak wchodziłam to właśnie pomyślałam zupełnie inaczej - że dopiero co zakładałyśmy nowy watek a już pod 4 tys postów podchodzimy W marzec na pewno wejdziemy na nowym wątku
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

brawa za zakupy
Cytat:

Cytat:
KTG za tydzień, miało byc 4 marca, ale jak zobaczyła na USG, ze łóżysko już dojrzałe, kazała przyjśc za tydzien, a 4 marca jak sie nic nie bedzie działo z torba na porodówke tż w cięzim szoku jest;p Z jednej strony chodzi i się śmieje, z drugiej mówi, ze nie może uwierzy, ze to jujż zaraz moze byc
no ja się wcale nie dziwię, że Tż w szoku Wczoraj jak jechalismy na to ktg, co ginka tak znienacka zadzwonila i kazała przyjechać, to w aucie właśnie zaczęłam się na glos zastanawiać o co jej może chodzić... I własnie mówię do Tzte, że może jak byłam w piątek to ona sobie moje ktg obejrzała dopiero pomoim wyjściu i może jakies skurcze sie tam pokazały... To Tż sie nieźle zestresował Od razu skomentował, że bez żartów.... i niech mały przynajmniej dwa tyg jeszcze poczeka A ja na to, że ja liczę, że min 4 tyg. poczeka Jak wczoraj po wizycie powiedziaąlm Tztowi, że żadnych skurczy nie ma i trzymamy się terminu 21 marca, to widziałam jaką ulgę poczuł

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2013-02-19 o 23:26
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 06:23   #3762
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dzień dobry

wczorajszy dzień był jakiś do dupala, więc mam nadzieję że dziś będzie lepiej niby nic się nie działo a jakaś nieprzytomna pół dnia łaziłam. Ale dziś nowy wspaniały świat czeka więc zobaczymy

Cytat:
Witam, ja po wizycie własnie i...

Cytat:
Z mojej dzisiejszej wizyty: szyjka długa (3cm), zamknięta i twarda. Wszystko tak jak powinno być.

Cytat:
Po badaniu na samolocie okazało się,że mam już rozwarcie. .
i odpoczywać proszę

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

Kochane, komp mi się spalił, ale tż pożyczył rupcia starego od swojego brata :
wizaż ładował mi się godzinę, od 4 godzin was nadrabiałam
No to dobrze, że było skąd pożyczyć, oby już nic się nie działo i dobrze że jesteś
Stary 2013-02-20, 06:27   #3763
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
To teraz poród też "pykniesz" bez znieczulenia
no z pewnością też o tym pomyślałam
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 06:46   #3764
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
No to P... zbliża się wielkimi krokami

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ja mam jutro wizyte,ciekawe co u mnie słychać na froncie

Cytat:
Oj... oby się zagoiło i nie trzeba znów szyć.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 06:50   #3765
booziaczek
Zadomowienie

witam was zn ów ze szpitala dzis siostra podrzuciła mi tablet na chwile..u mnie zmiennie pewnie dlatego do porodu bede w szpitalu ciśnieniee podwyższone białko pojawia sie i znika ale do cesarki to za mało i tak sie meczymy mogac tylko lezec zycze wam zdrówka i szybkich porodów pozdrawiam booziaczek
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 07:15   #3766
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

No to dobrze, że było skąd pożyczyć, oby już nic się nie działo i dobrze że jesteś
Noo, super że się udało pożyczyć i nawet instalować neta nie musiałam, bo podłączyłam i od razu był a tak to bym się musiała trudzić, bo nie umiem tego robić

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
witam was zn ów ze szpitala dzis siostra podrzuciła mi tablet na chwile..u mnie zmiennie pewnie dlatego do porodu bede w szpitalu ciśnieniee podwyższone białko pojawia sie i znika ale do cesarki to za mało i tak sie meczymy mogac tylko lezec zycze wam zdrówka i szybkich porodów pozdrawiam booziaczek
trzymajcie się tam!!!

Ja wczoraj wykrakałam sobie noc, każdemu mówię że nic się nie dzieje i dupa
do 4:00 męczyłam się ze skurczami co 30min.. do tego siku co 20min, miałam zimne poty i trzęsłam się z zimna, myślałam że już się zaczęło, ale na szczęście przeszło.
Teraz siedzę tu z wami i znowu mam mokrą piżamę bo siara leci.
Stary 2013-02-20, 07:37   #3767
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
do 4:00 męczyłam się ze skurczami co 30min.. do tego siku co 20min, miałam zimne poty i trzęsłam się z zimna, myślałam że już się zaczęło, ale na szczęście przeszło.
Witamy ponownie , a czytając twoje opisy dochodzę do wniosku że jednak ciężko przegapić by było moment że już się coś zaczyna. To moja 1 ciąża i martwiłam sie że może do szpitala nie zdążę albo nie zauważę że to się już zbliża + jeszcze TŻ który najchętniej miesiąc wcześniej do szpitala by mnie wysłał bo chłopina martwi się że jak się coś zacznie to z pracy nie zdąży dojechać żeby do szpitala mnie zawieźć.
Czyli nie ma co panikować, podziwiam że z takim spokojem podchodzisz do tych wszystkich objawów

Cytat:
dużo zdrówka dla ciebie i dzidziusia, oby wszystko było jak najlepiej

Cytat:
Dzień dobry
wczorajszy dzień był jakiś do dupala, więc mam nadzieję że dziś będzie lepiej niby nic się nie działo a jakaś nieprzytomna pół dnia łaziłam. Ale dziś nowy wspaniały świat czeka więc zobaczymy
Dziś będzie lepiej na pewno , a rano tak ładnie słoneczko świeciło prosto w okno i tak miło mi się wstawało. A teraz zastanawiam się co robić dalej. Może do teściowej (przyszłej) na ploty się przejdę bo wolne ma dzisiaj i przy okazji dokarmi ciężarną
Stary 2013-02-20, 07:45   #3768
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam za Was kciuki ze wszystkich sił

Cytat:
Przerażasz mnie swoimi opisami, bo piżamę od siary mam mokrą noc w noc, a siku co godzinę to u mnie norma A tak serio to ja bym zwariowała na Twoim miejscu tak siedzieć i czekać aż się zacznie

Dziewczyny, myślicie, że mogę pójść na zajęcia do szkoły rodzenia z przyjaciółką zamiast męża? Pytam, bo mój nie może się zwolnić z pracy, a ja pierwszy raz dziś chciałam iść, ale jakoś samej mi się nie chce

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 07:47   #3769
czarny flamaster
Zadomowienie

Witajcie po koszmarnej nocy kochane....

To był istny dramat, serio. Pół głowy bolało, w prawym oku miałam jakby zwiększone ciśnienie (co zdarza się u mnie gdy mam zapalenie spojówek, a to jest dziwne teraz), a o miednicy już nie wspomnę. Pierwsza pobudka, zwlokłam się z łóżka sądząc, że już chyba urodzę, bo tak miednica boli, a to 2 w nocy była Chyba cztery razy w sumie wstawałam. To mi zimno, to się pociłam, a co się obracałam, to ta nieszczęsna (bohaterka nocy) miednica... Powiedziałam wczoraj mężowi, że mam już dosyć tego brzucha i nigdy więcej.... Dziś jednak czuję się lepiej. Nie jest super, ale jest lepiej. Powolutku będę sprzątać pokój dla małego, bo najwyższa chyba pora.

Wiecie co? Ostatnio rano zauważałam, że mąż nie bierze do pracy plecaka, a przez to nie bierze też jedzenia. Wpierw wydawało mi się, że mam jakieś zwidy itd., ale wczoraj go pytam o co chodzi, a on na to, że postanowił nie brać do pracy jedzenia, to schudnie.... Ja wiedziałam, że jak Ci jego rodzice będą ciągle mówić jaki to gruby jest, to mi się zacznie w domu "niejedzenie". Tłumaczę mu by poczekał 4 tygodnie i razem zaczniemy jakaś zdrowszą dietę, że fakt niejedzenia nie pomoże mu schudnąć. Bo proszę Was- rano zje bułeczkę z czymś, wypije kawę (po godzinie 6), a potem do 17.30 nie je nic. Wraca na obiado-kolację, a to drinka sobie zrobi, czekoladę zje, chipsy zje i tak naprawdę objada się na noc. Na nic moje tłumaczenie, że źle robi i jeśli chce się odchudzać, to ja mu pomogę... Faceci. Chyba rządy twardej ręki muszę wprowadzić.

No i mam pytanie dziewczyny- słyszałyście o filmie "Poród w ekstazie"? Wczoraj czytałam o tym na profilu fundacji Rodzić Po Ludzku, a dziś mówili w DDTVN. Widziałyście go może? Baaardzo chciałabym go zobaczyć
http://www.rodzicpoludzku.pl/Aktualn...-ekstazie.html

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 07:56   #3770
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
bidulka
my także pozdrawiamy ciepło! trzymaj się dzielnie

Cytat:
hmm Strippi coś czuję, że się rozpakujesz za niedługo.. myślę tak do 3 dni :P

Witam mamusie!
ja wczoraj się trochę zestresowałam..
Malutka moja strasznie nadaktywna się zrobiła.. już nawet nie jest to nieprzyjemne ale bolesne.. brzuch twardnieje..
zebrałam się i pojechałam do ginekologa..
powiedziałam mu, że się martwię, że chyba za mocno.. ale on wytłumaczył mi, że nie ma czegoś takiego jak "za mocno".. martwić się mam jak nie będzie się ruszała.. dziecina rośnie, rozpycha się, jest silniejsza i dlatego ja będę odczuwać ją coraz bardziej..
no ale na wszelki wypadek zrobił ktg.. wyszło dobrze, mam się nie martwić, nie stresować no i odpoczywać..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 08:00   #3771
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie zmiennie pewnie dlatego do porodu bede w szpitalu ciśnieniee podwyższone białko pojawia sie i znika

no to moc ciepłych myśli!

Cytat:
To moja 1 ciąża i martwiłam sie że może do szpitala nie zdążę albo nie zauważę że to się już zbliża + jeszcze TŻ który najchętniej miesiąc wcześniej do szpitala by mnie wysłał bo chłopina martwi się
mam to samo

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Bo proszę Was- rano zje bułeczkę z czymś, wypije kawę (po godzinie 6), a potem do 17.30 nie je nic. Wraca na obiado-kolację, a to drinka sobie zrobi, czekoladę zje, chipsy zje
najgłupsza dieta odchudzająca... mój, odkąd porzucił 'niejedzenie', schudl. 6 regularnych posiłków i 10 kg w miesiąc (a kłocil sie ze mna, nie wierzyl, wierzgal). teraz to nawyk i wcale nie unika alku czy czegos slodkiego. po prostu w koncu je. i waga stabilna, no +/- 0,5 kg.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 08:01   #3772
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Witam mamusie!
ja wczoraj się trochę zestresowałam..
Malutka moja strasznie nadaktywna się zrobiła.. już nawet nie jest to nieprzyjemne ale bolesne.. brzuch twardnieje..
zebrałam się i pojechałam do ginekologa..
powiedziałam mu, że się martwię, że chyba za mocno.. ale on wytłumaczył mi, że nie ma czegoś takiego jak "za mocno".. martwić się mam jak nie będzie się ruszała.. dziecina rośnie, rozpycha się, jest silniejsza i dlatego ja będę odczuwać ją coraz bardziej..
no ale na wszelki wypadek zrobił ktg.. wyszło dobrze, mam się nie martwić, nie stresować no i odpoczywać..
Mój mały od kilku dni robi mi takie bolesne kuksańce. Wczoraj jak oglądałam Porodówkę tak mnie kopnął, że aż usiadłam na łóżku, po czym przestał się ruszać. O mało zawału nie dostałam, myślę sobie przestraszyłam dziecko, ale na szczęście po paru minutach zaczął szaleć od nowa

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 08:02   #3773
Moderna
Zakorzenienie

Dzień dobry

Gratuluje udanych wczorajszych wizyt kochane

Pytanko do tego aspiratora do nosa, gdyz piszecie, ze kupujecie fride czy katarek (albo oba) - i patrzylam na zdjecia, ale ja nie moge znalezc roznicy, to nie to samo?

eee chyba znalazłam różnice, podłączenie do odkurzacza (????)

o co chodzi, moze doswiadczone mamusie pomoga?
Stary 2013-02-20, 08:09   #3774
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
frida opiera się na sile Twoich płuc, katarek na mocy odkurzacza

Stary 2013-02-20, 08:16   #3775
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
No to powodzenia !

Cytat:
Nie lubię bezsennych nocy, ja ostatnio za to jestem chyba lekko podduszana przez swoją macicę, często zwłaszcza w pozycjach półleżących czy siedząc nie do końca prosto nie mogę oddychać, co któryś dzień jest gorzej i widzę że dziś jeden z tych złych dni.

Cytat:

o co chodzi, moze doswiadczone mamusie pomoga?
katarek do odkurzacza, fridą rureczką sama odciągasz katar.
Stary 2013-02-20, 08:20   #3776
kasia86bgo
Zakorzenienie

Witam sie z lozka. Dzis kolejny dzien Leniucha - znowu sie w nocy nie wyspalam :-(. Tak was czytam i czytam ze Maluszki Wam sie nie ruszaja i troche sie dziwie bo moj to chyba ma jakies adhd ciahle aktywny - pocieszam sie tym ze jak sie zacznie porod to sie uspokoi hihi.

Dzis ma przyjsc kominiarz na kontlore - eh zjadlabym cos dobrego na sniadanie - ale nie mam zadnej weny co by tu zrobic.

Stary 2013-02-20, 08:25   #3777
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie!

i witaj Strippi!

Cytat:
trzymajcie się cieplutko!

Cytat:
Może do teściowej (przyszłej) na ploty się przejdę bo wolne ma dzisiaj i przy okazji dokarmi ciężarną
dobry pomysł - szczególnie dokarmianie Ja dzisiaj jak hamerykańska żona przygotuję obiad z gotowca - mam zamrożone jakieś dania od mamusi więc je tylko TŻ przygrzeję

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, myślicie, że mogę pójść na zajęcia do szkoły rodzenia z przyjaciółką zamiast męża? Pytam, bo mój nie może się zwolnić z pracy, a ja pierwszy raz dziś chciałam iść, ale jakoś samej mi się nie chce
ja bym się nawet nie zastawiała tylko zabierała przyjaciółkę

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
wyszło dobrze, mam się nie martwić, nie stresować no i odpoczywać..
i tego się trzymaj!

Eh, po wczorajszym ciulowym dniu jeszcze mnie ciulowa noc zaatakowała. Za Chiny nie mogłam usnąć. Wierciłam się jak owsik... dlatego mam pewne obawy, że dzisiaj też dzień nie maluje się zbyt kolorowo... biorę śniadanko, owocki, zapuszczam film i idę płaszczyć się do wyrka...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 08:28   #3778
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się tam mam nadzieję że wszystko się dobrze ułoży i ciśnienie przestanie skakać
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 08:29   #3779
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
frida opiera się na sile Twoich płuc, katarek na mocy odkurzacza
Cytat:
katarek do odkurzacza, fridą rureczką sama odciągasz katar.
dzięki
to ja chyba sie zdecyduje na ta fride.. jakos nie moge sobie wyobrazic tego odkurzacza

a i mamusie, pierzecie tez zabawki pluszowe, które maluch może gryźć?
Stary 2013-02-20, 08:31   #3780
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
to ja chyba sie zdecyduje na ta fride.. jakos nie moge sobie wyobrazic tego odkurzacza
hehe ja sobie nie wyobrażam momentu zaciągu przy fridzie
ale też podłączenia dziecka do odkurzacza...

Cytat:
a i mamusie, pierzecie tez zabawki pluszowe, które maluch może gryźć?
te zabawki, które mamy sa wyprane.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości