|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
|
|||
| Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
|
1 | 1,59% |
| Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
|
33 | 52,38% |
| Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
|
1 | 1,59% |
| Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
|
0 | 0% |
| Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
|
3 | 4,76% |
| Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
|
0 | 0% |
| Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
|
23 | 36,51% |
| Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
|
0 | 0% |
| Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
|
2 | 3,17% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
ale teraz wali sie i pali,Szymon płacze a ten nic 12 h musi spać a potrafi i wiecej,jak go budzę do przedszkola to ma do mnie żale ze nie dałam mu się wyspać-helloł a kto mi przez 4 lata wstawał w nocy![]() Cytat:
Nic więcej na dzień dzisiejszy nie pragnę ofkors poza mieszkaniem,praca,zdrowie m
|
||
|
|
|
#4202 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
jak chce to jej daje.Rano je 120 ml popołudniu tak samo dopiero na noc zjada 150 ml ,a w trakcie nocy raz 120 i 90ml.Nieraz jest tak ze ledwo zjada 120 więc różnie je,a waży 8,89 schudła mi przez chorobę prawie 1 kg.
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2013-02-19 o 20:30 |
|
|
|
|
#4203 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musiałam się zawiąść i tyle, inaczej w lecie będę musiała chodzić w burce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A swoją drogą czy wszystkie Wasze dzieci jedzą w nocy? Seba już od daaaawna nie je. Jak wypija mleko wieczorem o 20.00 to następny posiłek dopiero o 7.00 rano dostaje A przeważnie budzi się wcześniej i jeszcze ok. 45min leży w łóżeczku i się bawi zanim ja wstanę i mu zrobię mleko
|
|||
|
|
|
#4204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jestem z wami myślami. I wierzę, że przyjdzie taki dzień, że spełnią się twoje pragnienia.
|
|
|
#4206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to mleko to dziecko powinno dostawać nie tylko żeby się najadało chyba? marcia głodna na pewno nie jest, nie dałaby się zagłodzić zresztą dziecko spokojnie naje się innymi posiłkami. no ale chyba chodzi też z tym mlekiem o to że ono samo w sobie jest dziecku potrzebne ze wzgl. na cenne składniki. no bo płynny to też może inne przyjmować. nie musi pić mleka żeby po prostu coś pić.
|
|
|
|
|
#4207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Maks też nie je w nocy, po 19 je ok.180ml mleka ( przestałam zagęszczać kaszką po ostatniej dyskusji tutaj) i potem rano ok. 6 ok. 210ml. Dziś gotowałam na obiad makaron świderki pelnoziarnisty i dałam kilka Maksiowi i bardzo mu smakowało bo dwa razy musiałam dokładać
|
|
#4208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wciągnęła 5 sztuk
|
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Wow! Super
![]() -Maciek ostatnio ma jakiś regres jeśli chodzi o jedzenie. I dodatkowo ta gorączka go rozwalila więc teraz ja wam zazdroszczę
|
|
#4210 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jednak jest różnica jak dziecko zje 180ml czy 210ml a 120ml... ja robie w nocy mleko jak moje dziecię się obudzi i nie może zasnąć, marudzi itp a ja wymiękam wtedy czasem to pomaga ale raczej nigdy go nie zjada tylko trochę possie smoka i to ją uspokaja.też je przed 20 i rano zanim się rozkręce to grzecznie czeka na śniadanko ![]() Moje dziecko w ogóle od jakiegoś czasu nie woła jeść, ja po prostu o stałych "porach" szykuje mleko i ona albo zje albo nie... |
||
|
|
|
#4211 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i to tylko 5 sztuk tych świderek więc szału nie ma ale cieszę się że sama sobie do buźki pakowała i troszkę żuła a resztę sama połykała Maćkowi apetyt na pewno wróci a ta gorączka to od ząbków? wyszły już? |
|
|
|
|
#4213 |
|
Rozeznanie
|
Taki trochę offtop ale.... w Rzeszowie zaginął 8 lutego 20 letni chłopak, bez śladu.... Czytam o tym i poczytałam trochę o zaginięciu Iwony Wieczorek... i to jest straszne, aż ciarki przechodzą. Że człowiek jest a nagle znika bez śladu...
Jak pomyślę, że mogłoby się to przydarzyć kiedyś komuś z mojej rodziny to nie mogę sobie wyobrazić co bym czuła...
Nasz ślub 27.08.2011r. ![]() Maksio - 31.05.2012 Edytowane przez benka99 Czas edycji: 2013-02-19 o 23:02 |
|
|
|
#4214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4215 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
Co prawda mi nie chodzi o wagę itp., ale sam fakt, że nie mogę się zebrać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja lekarka jest bardziej optymistyczna i pociesza mnie, że tylko 1,5 _agata podałam Borysowi na noc wczoraj i dziś Sab Simplexy ( bo miałam) i powiem Ci, że przynajmniej nie budzi sie z histerią, tylko po prostu, z lekkim grymasem i zasypia po podaniu smoka. Aczkolwiek wczorajszej nocy o 2 urządził pobudkę. I ze 2 godziny się kładlismy i wstawalismy, kładliśmy i wstawalismy .... ale w końcu sie zmęczył i zasnął. Bo akurat wczoraj o 2 w nocy miał ochotę na zabawę, nie chodziło o nic innego :/ A może Borys śpi za dużo w dzień ? Ma dwie drzemki po 1,5 godziny albo jedną godzinną i jedną 2 godzinną. 3 godziny snu w ciągu dnia jak na 8 miesieczne dziecko to chyba nie jest za dużo... ? Aha.. Borys uwielbia zupę ogórkową A dzisiaj zrobiłam mu pomidorówkę i też smakowało |
|
|
|
|
#4217 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
U ans dziś znowu masakra w nocy poszla Sarusia spać o 21 wstała o 23 M próbował ja uspokoić i nie podnosić z łóżeczka to taka histeria sie zrobiła że poźniej 40 min uspokajania na rękach wylądowała u nas w łożku pospała 3 h i pobudka dałam pierś i zasneła. tez już jestem padnięta w nocy to załamana jestem nie wiem co robić czy przytulić i utulić do snu, czy metoda położ podnieś. Dziś przełoze jej godzine kapania na wczesniejsza i ostatnia ddrzemke max 45 min może pomoze. |
|
|
|
#4218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj rano pojawiła się wysypka na szyi. Klasyczna trzydniówka. Gorączka zakończona wysypką ![]() Cytat:
Najważniejsze, że jest jakiś efekt Simetikon nie szkodzi, a jeśli ma pomóc... to czemu nie podawać.![]() Moim zdaniem snu w dzień nie ma za dużo, i to nie z tego wynika to nocne baraszkowanie... Musze znowu ogórkową zrobić ![]() Cytat:
A czasami tak chciałabym z nim dłużej posiedzieć, ale o 19 jest już tarcie oczu i koniec dziecka
|
|
|
#4219 |
|
Raczkowanie
|
Sara ma drzemke koło o 20 kąpilel, piers, bajka i zasypia. wcześniej jak ją kłade to i tak w łóżku się wierci. Dzis skróce jej drzemkę ostatnią i wykapiemy wczesniej.
|
|
|
|
#4220 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No u nas też problemy ze spaniem w nocy. Wczoraj go nie kładliśmy po południu, bo może za dużo drzemek, ale nic z tego. Chyba z 7 razy do niego wstawałam... No i po 5 wylądował u mnie w łóżku i spał prawie do 7. Nie jest najgorzej, ale nawet jak ząbkował, to przesypiał do 6 bez żadnej pobudki. Chyba skok... Mały śpi, a teściu zaczął wiercić...
|
||||
|
|
|
#4221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale noce były LUX a dziś o 1.00 pobudka i zasnęła o 4.15... w ogóle musiałam przez to Tż eksmitować z pokoju bo po 1) chrapie i budzi dodatkowo Agatę, nie mówiąc o budziku do pracy- młoda ma natychmiastowo oczy jak 5zł, po 2) nie mieścimy sie na łóżku w 3 bo to taka zwykła kanapa a nie duże łóżko... a kiedyś planowalismy że nasze dziecko będzie spało w łózeczku a nasze łóżko- to nasze łóżko... no cóż... ale oboje wymiękamy jak trzeba wstwać co 10 minut |
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Malwina się dzisiaj przed północą obudziła. Mąż ją próbował uspać, ale nie chciała. wydoiła cyca i zabrała się za zabawę. przed 2 udało mi się ją w końcu uspać i odłożyć do łóżeczka
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Po gorączce od wczoraj ani śladu, ale za to Macia wysypało strasznie.
|
|
#4224 |
|
Rozeznanie
|
w ogóle 3 dzień spóźnia mi się okres , od 5 mies miałam regularnie
![]() niby nie jest mozliwe że jestem w ciązy bo biorę tabsy, ale ta świadomość że się spóźnia wywołuje ciarki i dodatkowe poddenerwowanie...
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4226 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4228 |
|
Rozeznanie
|
mnie się właśnie skutecznie przypomniało
a moje dziecko odsypia noc!!!! zasnęła prze 10 i jeszcze śpi ...
|
|
|
|
#4229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pomidorówa ulubiona zupa Szymcia
Zreszta od oj jakiś 2 miesięcy pożera wszystko![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Rozeznanie
|
rinco brawo za działanie
ja się ostatnio opuściłam w ćwiczeniach ... zresztą ja nie miałam siły codziennie, bo czułam ból, teraz tak myślę że to były zakwasy, ale czułam je tylko podczas ćwiczeń... a mobilizowałam się od początku miesiąca, wczoraj poćwiczyłam i dziś nie mogę się ruszać - chyba coś źle zrobiłam ćwicząc, albo źle spałam bo dziś mnie boli znów kręgosłup w okolicach lędźwiowych.. no chyba że to nerki ale obstawiam brak rozciągania przed ćwiczeniami trzęsąca galareta - gdybym coś robiła a nie tylko to mówiła to pewnie już by jej nie było ;( masakra... nic tylko ubić za gadanie, a nie ćwiczenie...już powiedziałam mężowi, że następne dziecko może być, ale poród to ja proszę cc + plastyka brzucha, noo !! ale stwierdził że nie ważne jak wyglądam, to on mnie kocha i b. go pociągam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.

choć Alex w kwietniu kończy trzy lata i jeszcze różnie w nocy śpi.
12 h musi spać a potrafi i wiecej,jak go budzę do przedszkola to ma do mnie żale ze nie dałam mu się wyspać-helloł a kto mi przez 4 lata wstawał w nocy
albo mniej innych posiłków. Nie wiem, nie jestem specjalistą, ale mnie się wydaje że to trochę indywidualna sprawa, tak samo jak dorośli jedzą różnie- jeden mniej drugi więcej. Ważne chyba żeby kontrolować wagę, no przecież nie odmówisz dziecku mleka....
ja sobie nie wyobrażam...
podziwiam determinację.. moja determinacja skończyła sie po zakupieniu orbitreka.. użyłam ze dwa razy, a co to za ćwiczenia które wykonujesz? u mnie o mięśniach moge pomarzyć, najpierw musze pozbyć się tłuszczyku, którego mam stanowczo za dużo

wówczas do akcji wkracza tż. Wiem, że to co najmniej niestosowne, ale wiecie.. jak sie przez kilkanaście tygodni nie śpi to po prostu traci się cierpliwość i już. Zresztą, co ja będę tłumaczyć... nie ważne. No i tak sie zastanawiam, czy nie zrobiłam tym właśnie kuku. Bo już sama nie wiem, czy on nie może zasnąć z pobudzenia, czy ze strachu. Budzi się z powodu koszmarów czy zebów czy innych cudów? Może mu się śni że krzyczę , cholera nie wiem.. Może w nocy wyczuwa mój stres związany z tymi jego akcjami i mu sie udziela? Bo umowmy sie , że nie skaczę z radości cała w skowronkach gdy on nie chce zasnąć.
zasnęła prze 10 i jeszcze śpi ...
trzęsąca galareta - gdybym coś robiła a nie tylko to mówiła to pewnie już by jej nie było ;( masakra... nic tylko ubić za gadanie, a nie ćwiczenie...