|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby
Cytat:
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz mój TŻ, też z tych co jedzą non stop, więc nie odmawia mi jedzenia, ale czasem ma jakieś dziwne fochy.
|
#1713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie przejmuj sie niczym, wsio bedzie dobrze tylko szkoda ze musisz czekac tak dlugo na termin do gin bo wizyta u niego tez by cie troche uspokoila. Slyszalam ze takie bole to normalne ale ja sie nie znam... Kurcze ciesze sie ze w koncy fasolka sie pojawila... i troche zazdrosna jestem ale milo zazdrosna
|
|
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
Dobry...
Zasypało nas śniegiem. ![]() Ze spaniem, to niestety, jestem permanentnie do cna niewyspana. Psychicznie przygotowuję się, że tak będzie przez następne 2 lata. Pocieszać się mogę jedynie tym, że po urodzeniu nie będzie już tak ciężko zasypiać z powodu brzucha, po urodzeniu będę spać zanim głowa dotknie poduszki ![]() Miśka - brzuszek może pobolewać, teraz tam będzie zachodzić mnóstwo zmian. Oby Cię ominęły wymioty. Nawet nudności nie są fajne.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miśka wysłać Ci kwas ???możesz nas poprosić a nie rodzine - i wtedy sie nikt nie dowie Witam sie z Wami z rana... Pierwszy raz od miesięcy czuje sie fantastycznie,brzuch mnie nie boli,jajniki mnie nie kłują,macica mi sie nie kurczy ani nie wywraca na drugą stronę..czuje sie jak kiedyś kiedyś dawno temu. Zapomniałam ze mam narządy rodne marudziłam ze ten cykl jakiś taki suchy i nawet płodnego na zewnątrz nie ma ( gin widział w kolposkopii super szklisty płodny w duzych ilościach )owulka przesunieta wszystko jakoś nie tak a wczoraj miałam zagwozdkę w kinie..wyszłam bo siku..paczam w rajty a tam białe gęste - jakby ktoś mi łyzeczkę od herbaty sluzu tam wsadził |
||
|
|
|
#1716 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam w Pharmaton Matruelle dawkę 0,6. ![]() Cytat:
![]() Ja wypiłam już kilkadziesiąt. Sąsiadka, która haftowała dzień i noc przez całą ciążę spiła pierdyliard hektolitrów Coli, bo to było jedyne "coś", które tolerował jej organizm.No to dzień dobry!
|
||||||
|
|
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
misia33 wieeeelkie gratulacje
Hej dziewczyny u mnie dziś 35 dc i dalej nie ma @ To mój pierwszy raz gdy tyle mi się spóźnia. Mam cichą nadzieję że to TO Ale po testy jeszcze nie biegłam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Cos sie ostatnio ogarnac nie moge..nie spie w nocy ![]() Po wizycie wszystko ok, macica duza, szyjka zamknieta, bocenoza ok, cytologia też, TOXO ujemnie, krew i mocz idealne. Waga wskazała 50 kg Jestem 3,8 kg na plusie![]() Za 5 dni mamy połowę ciąży- kiedy to zleciało?? Tak jak sobie obiceałam..po każdej udanej wizycie kupuje jakis drobiazd. Teraz padło na ręczniki. Ile?? jakiej firmy??? Koleżanki polecają Feretti ale są dość drogie.. |
|
|
|
#1719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() TŻ prawdopodobnie idzie do pracy na 12 także humor mi dopisuje ![]() haha a ja zawsze! chyba że akurat w momencie kłótni TŻ robi jakiś porządny obiad to zjem bo przykro by mi było że jemu przykro ![]() Cytat:
![]() TŻ waga Na szczęście kłócimy się bardzo rzadko, więc tak źle to ze mną nie ma ![]() Cytat:
![]() a przyszła teściowa niech się wypcha, o! Zawsze są ludzie co lubią takie szczęśliwe chwile zepsuć. Cytat:
![]() ale za dwoma następnymi razami już byłam bardziej rześka i sobie pomyślałam "przynajmniej miałabym co robić a nie tylko ten TV" Ja to wogóle zawsze wieczorem obczajam sobie program TV na całą noc żeby wiedzieć co włączyć.. I tym sposobem około 1 oglądam zawsze jakieś głupoty, o 3 często jest na TLC ta baba co gada z duchami więc zdąży mnie przestraszyć tak żebym nie spała z godzine-chociaż od razu przełączam, o 4 łapią krokodyle na Animal Planet (polecam!), a o 5:30 salon sukien ślubnych na TLC więc zawsze sobie oglądam a koło 7 próbuje zasnąć ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Kocurku super wiadomości a ręczników nie kupowałam jakiejś firmy tylko zwykłe. Przynajmniej z 3 kup ![]() No i tyjże w końcu dziewczyno bo połówka już prawie a Ty przytyłaś tyle co ja do I trymestru
|
|||
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leże i płacze ze śmiechu Ja chce 2 bo pewnie z jeden ktos mi sprezentuje.. a jak nie to dokupie na allegro![]() Doktorek powiedział, ze powinnam przytyc między 10-12 kg ![]() Mam jeszcze 8 do zrobienia |
|
|
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka dziekuję za propozycję, na razie mi starczy na trzy tygodnie, a wtedy myślę, że już i tak powiemy. Bo ja powiedziałam TŻ, że możemy powiedzieć dopiero w kwietniu, ale to już bedzie widać,a nie chce przyszłej teściowej do grobu wpędzieć. Niestabilna wiesz tu chodzi o to, że ona jest strasznie wierząca i mimo, że TŻ ma 33 lata chciałaby, żeby żył po katolicku, czyli w tym momencie nie powinien nawet ze mna mieszkać, a tym bardziej "spać" w jednym łóżku czy mnie dotykać. Na szczęście TŻ się jej potrafi postawić. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Luna chyba pójdę Twoim sposobem i będę obczajać ten program. A dzisiaj tak sie na TŻ w nocy wkurzyłam, że aż sobie siadłam na skraju łóżku i nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać, leży za mną w łóżku, wygięty jak jakaś chuda strzała, głowę mi wbija w kark, kolana w kręgosłup. budze raz nic, drugi raz, słyszę 'daj mi spokój', mówię do niego 'idę spać do mamy', wstał, otrząsnął się i pyta co się stało. Masakra.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1722 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Widzę,że się spóźniłam na Twoje pyszności
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, dziś czekam na Zbuntowanych Amiszów![]() Dzień Dobry Ja właśnie wróciłam z Skarbówki i z pracy, byłam zwolnienie oddac. Isia wiem co wczoraj czułaś odśnieżając samochód bo ja dziś miałam to samo-masakra... Poza tym od 2 dni mam małpowe bóle, do tego od czasu do czasu jajnik zaboli i cycki też... trochę mi za wcześnie na @ ale jak do niedzieli nie przyjdzie to zatestuje tak czy siak, akurat w Tż urodziny ![]() P.S: Isia- piękny masz ten brzuchol!;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#1723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcę normalne, kąpielowe ręczniki, byle mięciutkie. Jeden z kapturkiem kupiła teściowa, jeden mięciutki mam z wieczoru panieńskiego, więc myślę, że jeszcze jeden kupię.
|
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to za filmik?? |
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kg to faktycznie sporo ci przybylo co do recznikow, ja bodajze mam z babyono i jestem zadowolona, z kapturem, bez tego sobie nie wyobrazam, bo jak mloda teraz duza, to zarzucam jej kaptur na glowe, okrywam i wyciagam. zwykly recznik zaraz mi ucieka a jak bedziesz kupowac z kapturem to od razu te 100x100 tzn te wieksze. bo male na krotko wystarczaja.
|
|
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie potwierdzias to samo co siostra i koleżanki. Feretti ma duże własnie erczniki i super jakość podobno... Moja siostra 6 rok uzywa.. |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje maja juz 2,5 roku i nic a nic sie z nimi nie dzieje, tyle ze ja mam wlasnie babyono.
|
|
|
|
|
#1729 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do kolacji - to bardzo dobrze powiedziałaś Cytat:
![]() Cytat:
Byczki sa ok A wagą to czasem trzeba porządnie potrząsnąć Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to kobietki moje kochane.. waga najlepiej spada...jak się ją wypi**** przez okno
|
#1731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Ja jak zwykle ostatio tylko na chwilę, się przywitać ![]() Niestety za mnie kciuków w tym cyklu nie trzymajcie ...jakośtak wyszło, że nie wyszło a już chyba po owu
|
#1733 |
|
Zadomowienie
|
Heja baby
ja też tylko na chwilę się przywitać wpadłam... u mnie co cykl "to" wychodzi ale i tak nie wychodzi... ![]() Były już nogi w górze, dupa w górze nawet cycki w górze tylko brzuch jakoś faken dupen nie chce Czekam na tą cholerną @ żeby już zacząć te antki brać... miłego ps. czytam i jestem na bieżąco
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1735 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To najważniejsze ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jem obiad i ide do gina.Pewnie wysiedze w kolejce 3-4 godziny.Bede was czytać na telefonie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#1736 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochane, za tydzień juz ma się pięknie rozpogadzać, w pierwszym tyg marca słoneczko i nawet 13 stopni, więc wszsytkim nam zacznie się w końcu cokolwiek chcieć
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba za wcześnie, ale zaliczyłam pierwsze
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
No i siedze u gina.Kobiet masa 3 godziny siedzenia jak nic...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki, żeby poszło szybciej.
misiu współczuje, ale wszystko idzie przeżyć.
|
#1740 | |
|
Zadomowienie
|
Hi hi, jeden to Ty, drugi to Niestabilna a trzeci? Zachowam to jeszcze w tajemnicy. Cytat:
, czy zamiast seksu wolisz maszynę? Bo pogrożę Ci paluszkiem!!!Luna - ale masz obczajony program TV, jestem pod wrażeniem! Ja w sypialni nie mam TV więc jak nie śpię to sięgam po książkę lub chodzę po mieszkaniu i zwiedzam ![]() Misia - jak zareagował TŻ na wieści? Czy ja wiem, czy za wcześnie na wymioty? To zależy... Kocurku - nie obijaj się tylko jedz porządnie. Nie bój się przytyć, zgubisz po porodzie.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

tylko szkoda ze musisz czekac tak dlugo na termin do gin bo wizyta u niego tez by cie troche uspokoila. Slyszalam ze takie bole to normalne ale ja sie nie znam... 
, żeby nie zapeszyć. Mam jeszcze dwa typy, zobaczymy jaka ze mnie wróżka.
)owulka przesunieta wszystko jakoś nie tak a wczoraj miałam zagwozdkę w kinie..wyszłam bo siku..paczam w rajty a tam białe gęste - jakby ktoś mi łyzeczkę od herbaty sluzu tam wsadził 

, czy zamiast seksu wolisz maszynę? Bo pogrożę Ci paluszkiem!!!