|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pierszy mi się najbardziej podobał. Kolejne były dużo gorsze. A te słynne erotyczne sceny w trzecim tomie już kartkowałam, bo mnie nudziły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zamawiam ![]()
![]() |
#3543 |
Wtajemniczenie
|
Sola na co szczepisz? bo mi uknelo
No i dziekujemy za wiwaty nad kupa ![]() poszlam z nia po raz kolejny do lekarza bo Duphalac nie zadzialal przez 3 dni i w kolejce nastapily famfary ![]()
#3544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie to się zmienia jak w kalejdoskopie i cały czas się zastanawiam, ale jeszcze mam trochę czasu. Chyba wezmę na krztuścia szczepionkę bezkomórkową. Wzw b gdzieś czytałam, że jest raczej bezpieczną szczepionką ( no może poza tym, że ogólnie obciąża wątrobę, ale to chyba jakakolwiek szczepionka będzie to robić) tak to może wezmę na nfz, bo chyba już jest od jakiegoś czasu bez tiomersalu - ale to muszę jeszcze doczytać. Nie wiem jeszcze jak z Hibem. ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Chciałabym nieśmiało pochwalić moją córkę, bo chyba zakumała o co chodzi w tym podnoszeniu głowy ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |||
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
my juz w domku ![]() ![]() maly lobuziak pewnie pojdzie spac gdzies o 23 ![]() bylismy w netto i kupilam 2 paczki pampers sleep&play po 58 sztuk i zaplacilam 47zl z groszami wiec bardzo fajna cena ![]() zwazylismy sie dzisiaj i moj pulpecik ma juz 6kg a 29 stycznia na szczepieniu jak go wazyli mial 5100g Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3548 | |
Zadomowienie
|
masakra, wspolczuje
![]() ale ja mialam podobna sytuacje z lekarzem, ale na szczescie tylko raz byl mnie zbadac, a pozniej juz przyszla nowa zmiana i przy samym porodzie mialam naprawde lekarza do rany przyloz, ciagle powtarzal "sloneczko, kochanie dasz rade" ![]() a ten pierwszy jak chcial mnie zbadac, to tak bolalo że się wyrywalam to on do mnie powiedział "jak ty chcesz urodzic, jak nawet zbadać się nie dasz" ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-02-19 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 |
Zadomowienie
|
akurat chodzi o inne, ale te owsiane tez sie tak nazywaja i tez sa dobre
![]() a w albumie nowe fotki Czarusia ![]() w koncu zasnal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() http://allegro.pl/karuzela-klasyczna...010195208.html o taką ![]() Cytat:
![]() I mówisz, że coś schudnąć nie możesz? ![]() Byłam na masażu ![]() Bardziej to przypominało w sumie rzeźnię niż masaż ale trochę mniej mnie plecy bolą. A pan masażysta ciacho am am ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Zaprosiłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | ||
Wtajemniczenie
|
mówicie o ciastkach? to mój ulubiony temat ostatnio ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kupowałam za 100zl w komisie Cytat:
![]() Edytowane przez natallkaa Czas edycji: 2013-02-19 o 22:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Zakorzenienie
|
![]() Ja się za to nawtryniałam właśnie biedronkowych wafelków i rozbolał mnie brzuch. Kara za grzechy ![]() Cytat:
![]() A kupowałam na alle za 90 zeta w licytacji i jeszcze okazało się, że laska mieszka rzut beretem ode mnie więc se odebrałam oszczędzając na przesyłce ![]() Moje dziecko ma jakiś kryzys żarłoka. Moje cycki nie wydolą niestety. Zjadła butlę 90ml przed 21, zasnęła na chwilę. Potem jej się maruda włączyła więc dokarmiłam cyckiem jak wróciłam z masażu. Maruda załączona była cały czas więc zaproponowałam jeszcze butlę, w poczuciu że mam puste cycki - zeżarła 70ml i usnęła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny już myślałam że już nigdy tu nie dotrę. Najpierw komp był zjechany potem problemy z netem.. masakra.
U na w miarę ok . byłyśmy już na pierwszym szczepieniu, dni po niej tez jakoś przetrzymałyśmy. Gabrysia waży już 5 kg i rośnie w oczach. Pierwsze kolki tez już mamy za sobą. Normalnie prawie tydzień wyjęty z życiorysu ale jakoś przetrwaliśmy. Byłyśmy już na długim spacerku. w Niedziele jedziemy na urodziny... Mała zaczyna śmiać się w głos i próbuje przewrócić się na bok ![]() Ze swoim raz się dogaduje a raz nie raz się śmieje a raz wyje.Na szczęście zaczął prawować. wkurzył mnie bardzo ostatnio. było trochę kasy w domu bo sprzedaliśmy byki i jałówki.... to wziął i kupił ciągnik i zostaliśmy już bez kasy. Dla Brysi trzeba ubranek kupić a nawet nie ma za co... chciałam kupić w ciucholandzie to teściowa się rozkrzyczała.
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Zakorzenienie
|
hejo lasencje
![]() mała ma chyba jakis skok,bo marudna, spanie po 5 minut i nawet w nosidelku jej zle, nigdzie nie jest dobrze ![]() drugie ma tez wyjca wlaczonego normalnie paranoja ![]() wczoraj mnie kolezanka odwiedzila to chociaz troche sie poplotkowalo ![]() aaaa bonitki peloziarniste tez kochamy ![]() wmawiam sobie ze to takie zdrowe to moza pozerac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tesciowa co ma do ciucholandow? Ja tam mam prawie wszystko dla Ewci z ciuchow i uwazam, ze mam bardzo wylansowane dziecko ![]() Cytat:
![]() ![]() Sola jaka woda dopajasz i w jakich ilosciach? Ja chyba musze sprobowac bo mloda mi czesto miele ozorem jakby jej sie pic chcialo... ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Zeby poranek byl jeszcze milszy zaczelysmy go giga kupa. A po przewinieciu zasnelo nam sie na lezaczku ![]() I oczywiscie jak ja mam czas posiedziec na forum to nikogo nie ma i se moge sama do siebie ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do ciucholandow moja tesciowa tez by nic stamtad nie wziela... ona tak ma, dobra z niej kobita, ale mysli wciaz tak samo ze jak cos jest drozsze to i lepsze mala ma pelno ciuchow z lumpa ![]() ![]() i sama tesciowa mowi jak fajne te ciuszki, ale nie wie ze to z lumpa ![]() po co mam ja uswiadamiac mala teraz wyje w lozeczku pod karuzelka lezaczka w ogole nie toleruje a na mate nie moge jej tak sobie polozyc, bo musze caly czas tam byc zeby Tomka sciagac z Matyldy bo od razu chce pokazac jak bardzo kocha swoja siostrzyczke i ja dusi... tzn naprawde ja lubi przytula i w ogole, ale nie ma wyczucia chlopak ![]() wczoraj ja zabawial grzechotka plastikowa, obydwoje zadowoleni i nagle strzelil ja z calej sily w czolo ![]() nie specjalnie po prostu mu sie zdarzylo ona w ryk i on tez ehhh brawo za kupe ![]() ![]() co do wody to mozesz dawac zwykla przegotowana albo zrodlana np zywiec ale nie mozna mineralnej Ma_Majka gdzie masz uciskac pod noskiem na ta cofnieta brodke? bo mala tez ma cofnieta.... Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-02-20 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
my wstaliśmy w dobrym humorze i od rana się uśmiechamy : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas kryzys chwilowo zazegnany bo mloda dalej spi. Blogoslawie ten lezaczek bo naprawde bez niego bym zycia nie miala. Mam wyrzuty sumienia co do kregoslupa czasem ale podkladam jej koc pod zadek wiec chyba nie jest tak zle... A mam pytanie techniczne - jak nosisz Matylde w nosidelku czy chuscie to ogarniasz swobodnie jakies prace domowe? Albo np. da sie usiasc przy stole z dzieckiem tak zapakowanym i cos porobic? Bo zastanawiam sie moze by cos sobie kupic skoro ta moja mloda tak klasycznie nie chce spac w ciagu dnia to moze by mi w chuscie na przyklad kimnela i moglabym sobie pogrzebac w tych kolczykach cus... Kochanego synka masz, wyreczac Cie chce a Ty taka na ''nie'' no ![]() Ja wczoraj mloda usypialam konikiem z fp i jak ja na chwile zostawilam to ona akurat cos wierzgnela przez sen i konik jej na glowe upadl ale niewzruszona spala dalej ![]() Rozumiem, ze ta woda nie musi byc ciepla? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | ||
Zakorzenienie
|
ciiiii
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() ![]() A propo ciuchów - muszę się wybrać i małemu kupić jakąś kurteczkę. Ale to już w przyszłym tygodniu jak mama będzie u nas i będę mogła się wyrwać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3564 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprócz tego, mówiły żeby pod główkę podkładać grubszą pieluchę flanelową złożoną w kostkę - tak żeby była tylko pod główką, nie pod ramionami, bo to że mój młody śpi z otwartą buzią to też objaw tej cofniętej bródki a w tych ćwiczeniach chodzi o to żeby w przyszłości nie było problemów z wymową ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() a na tej interwencji babka pokazała mi fajny bajer - jak zrobić "kołnierzyk" z pieluchy do noszenia w chuście żeby główka była stabilna ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
moja teściowa też chyba zawału dostanie jak to zobaczy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
![]() u nas mega zaspy więc Jasiek stoi na balkonie a ja muszę za obiad się wziąć ![]() wypróbowałam na noc pampersy i przy nich na noc zostanę ![]() dziś się Jaśkowi przysnęło od 20 do 4 rano i pielucha była ok ![]() a na dzień jak pisałam babydream żegnajcie śmierdzące dady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() A obiad na szczęście mam z wczoraj ![]()
![]() |
#3567 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby nie nosidlo Tomek by czesto glodny chodzil i ja tez ![]() Cytat:
![]() ale mam jeszcze czas Cytat:
![]() ale chodzilismy po tylu lekarzach, poradniach i nikt sie tym nie interesowal, bylismy u neurologa to mowila cos o logopedzie, ale ze nie krztusil sie w ogole przy grudkach to stwierdzila ze ma potrzeby, rehailitantka tez nic nie mowila, oni Wojta szkoleni przeciez ![]() gdybym wiedziala ze takie cos mozna robic, to moze byloby jeszcze lepiej Tomka ![]() ![]() mala nie spi z otwarta ale wrecz zasysa dolna warge, troszke inaczej to wyglada niz u Tomka, ale uroku jej nie dodaje a to odziedziczyli po tatusiu ![]() tez musial zakladac na noc aparat jak byl maly i teraz nic u niego nie widac Tomek jeszcze nie mowi, oprocz mama tata, baba, dada, pa pa, niania, kaka, gaga, nie chce itp wiec nie wiem czy to jakos wplynie na mowe na rehabilitacje chodzilismy do miejskiego osrodka rehabilitacji, jedynego w miescie i teraz nie wiem czy bardzo z tym nawalili nie mialam pojecia ze tomozna w ten sposob korygowac ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 | |
Rozeznanie
|
To pewnie się zgłoszę do ciebie bliżej maja bo szykują mi się weseliska w tym roku ;-)
![]() Cytat:
![]() U nas nieciekawe wieści z samego rana, teściowie zapowiedzieli się w niedziele... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3570 |
Zakorzenienie
|
właśnie co do chrztu - ja też chcę jakieś spodenki, koszulkę i kamizelkę czy coś w tym stylu
ale co na wierzch zakładacie? kurtka, kombinezon? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.