Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 12:48   #4351
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hello witam sie w 29 TC!!!!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Witam się środowo
Już od rana niemam humoru- prawie cała noc niespałam, a jeszcze tż do pracy wcześniej wstawał i zdąrzyłam się z nim posprzeczać bo pyta sie mnie czego się niewyspałam- no to mu mówie- "trzeba było tak niechrapać całą noc!!"

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Czytam Was i widzę, że nie jestem sama jeśli chodzi o niezbyt zażyłe kontakty z teściami. Moi zawsze traktowali mnie jak dodatek do swojego syna, zawsze jak mają przyjść dzwonią do niego i mówią "przyjdziemy do CIEBIE", "u CIEBIE, w TWOIM mieszkaniu", "TWOJE auto" (nie wasze), "TWOJ kredyt" itd itp. Przed ciążą pytali go "kiedy TY planujesz dziecko" mimo, że siedzę zawsze obok przy takich tekstach, jakbym mieszkała w NASZYM mieszkaniu na krzywy ryj, albo przyplątała się jakoś przypadkiem i ot jestem bo jestem. Oczywiście nie oczekuję od nich chwały, czerwonych dywanów itp ale czasem mi poprostu przykro jak tak mówią.
No to niezłych masz teściów

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
No i witam sie w 27 tc
Dziś mam wizytę u gina,zobaczymy co tam u małego. Niko kopie jak szalony
Gratuluję kolejnego tygodnia i trzymam za wizytę

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
aż sprawdziłam ile nam zostało i okazuje się że u nas dziś studniówka

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
dziewczyny ale wiadomość z rana
będą nam w tym roku ocieplać budynek. i oczywiście kiedy? około kwietnia zaczną
ja pierdziele. ja tu z dwiema dziewczynami a za oknem styropian fruwający. już nie wspominam o hałasach
Współczuję

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
u mnie też dziś studniówka tylko ja rodzę jednopak

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Nuna- pępek boli bo się rozciąga i wywala go na wierzch, przechodziłam już przez ten etap
Mnie pępek nie boli, ale wydaje mi się, że jest mniejszy. Ciekawe czy w końcu wyjdzie ?

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jak masz możliwość to oblukaj w jakim jest stanie i bierz. To bardzo dobra firma, bratowa zachwalała i sama widziałam u niej, że porządne te kołderki

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 12:51   #4352
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
My z meżem też chodzimy w tym miesiącu na sr, ten temat już był, na drugich zajęciach był film przedstawiający poród. I nie żałuję że zdecydowałam się na te zajęcia, są uspokajające, przygotowują nas i mówią tak jak to faktycznie jest a nie jak to się słyszy czasem tylko o tych złych stronach porodu a są i dobre polecam każdej ciężarówce
Też mam nadzieję, że nie będziemy żałować. Jak gadałam z położną przez tel to wydawała się bardzo sympatyczną osobą

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Przyjechali do mnie rodzice i nie mam czasu na wizaz.. Przywieźli mi łóżeczko, przewijak i fotelik od jednego brata i furę ubranek od drugiego brata normalnie całe wielkie pudło W piatek Wam obfocę bo na razie rodzice są i nie mam jak
Zaległościami się nie przejmuj, pewnie do piątku będzie nowy wątek

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Sam mi dał, ja bym się o takie coś nie upominała Różowej nie dostałam bo nie mam ale za to na sr dostałam 2 razy No a w fioletowej za każdym razem gazetka, ulotki i sudocrem a tym razem bez sudocremu.
Też się nie upominałam, tak z ciekawości pytam

Cytat:
Ja się ostatnio poryczałam w kfc dziubałam sobie frytki i tak mnie naszło, żeby spróbować kanapkę M. (a on bardzo nie lubi jak mu coś zabieram z talerza... chociaż tam talerzy nie dają ).. rozwinęłam ją z papierka, ugryzłam a on spojrzał na mnie wzrokiem mordercy nic nie powiedział ale tak patrzył, że mi się zaraz łzy zebrały i po chwili grochy poleciały a on panika i mi mówi, że na kogo teraz wyszedł!! mówię mu, że na DRANIA!! nie mogłam się uspokoić, dobrze, że nie było za dużo ludzi
No nieźle

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !
Ja to jednak jestem śpioch... wstałam przed 8 na siku, zjadłam kanapkę, wypiłam herbatkę i dalej spać... do 12
Śpij i odpoczywaj póki jest okazja, bo potem nie wiadomo jak będzie

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 12:53   #4353
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Hump podziel się oscypkiem! Ale mi narobiłaś smaka
zjedliśmy wczoraj z mężem całego dużego oscypka z żurawiną, i już nic nie zostało, więc nie zapraszam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 12:55   #4354
xal
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle wg moich obliczeń to mam już 7 miesiąc ciąży, masakra ale fajnie ciekawe kiedy znów panika mi się włączy
Ja mam ostatnio tumiwisizm, jak się urodzi to będzie, jak dadzą znieczulenie będzie mniej bolało, ale przecież to nie trwa w nieskończoność, no i jakoś sobie poradzimy. To przecież też człowieczek, mały, wrzeszczący, nie idzie się z nim dogadać, ale tyle osób dało radę to ja też.
Panika mi się włączy pewnie jak zaczną się skurcze

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 12:57   #4355
metropolitan
Zadomowienie

hej laski, sorki, ale nie będę nadrabiać waszego gadulstwa, bo jadę jutro na ten egzam, no i muszę się uczyć.... ale wpadłam na chwilkę po wizycie, więc krótka relacja:

szyjka 3 cm, czyli jest ok. (dolegliwości biorą się najprawdopodobniej z tego, że mały leży mi głową tak nisko, że chyba wylezie mi zaraz normalnie, lekarz badając szyjkę powiedział: ooo, szyjki jeszcze nie widzę, a główkę już widzę... z Blanką miałam podobnie, więc pewnie do końca ciąży będę musiała się męczyć.)

żelazo muszę brać, bo hemo spadła.

dostałam ochrzan, bo schudłam kilogram, a łącznie od początku ciąży przytyłam 5 kilo. Powiedział lekarz, że jak nie mam apetytu, to żebym chociaż troszkę wmuszała w siebie, ze względu na dzidziusia.

TYLE

buziaki i miłego dnia dla was i waszych maluszków!!!!!!

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

aha, Kubuś waży w 30 tc 1,3 kilo nie wiem czy to dużo czy mało, ale ponoć prawidłowa waga.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 12:59   #4356
xal
Zakorzenienie

Ja się zbieram do PZU bo obojętne kiedy to mi się nie będzie chciało, a jak dzisiaj podpiszę umowę to może będę mogła płacić przelewem z domu bo do końca poprzedniego dojdzie do ubezpieczyciela.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:00   #4357
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan
szyjka 3 cm, czyli jest ok. (dolegliwości biorą się najprawdopodobniej z tego, że mały leży mi głową tak nisko, że chyba wylezie mi zaraz normalnie, lekarz badając szyjkę powiedział: ooo, szyjki jeszcze nie widzę, a główkę już widzę... z Blanką miałam podobnie, więc pewnie do końca ciąży będę musiała się męczyć.)

dostałam ochrzan, bo schudłam kilogram, a łącznie od początku ciąży przytyłam 5 kilo. Powiedział lekarz, że jak nie mam apetytu, to żebym chociaż troszkę wmuszała w siebie, ze względu na dzidziusia.
za wizytę
i powodzenia na egzaminie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 13:05   #4358
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
znalazłam Was całkiem niedawno i już chyba cały wątek nadrobiłam, więc skoro wiem co i jak, to się grzecznie witam
W telegraficznym skrócie:
1. Dzisiaj zaczynam 24 tydzień (5 kg do przodu, nie jest źle), tp na 19 czerwca.
2. W rodzinie pojawi się kolejny fifol (ach te słodkie sukieneczki, szkoda, szkoda).
3. Imię było wybrane już na co najmniej dwa lata, zanim zaczęliśmy się starać i będzie MIESZKO (gdzieś w wątku przewinęło się to imię w niezbyt sympatycznym kontekście, ale mam to w pompie ).
4. Mam 32 lata (dżizaz) i podczytując Was czuję się jak rasowy wapniak To moje 1-wsze dziecko.
5. Jestem na L4 od dwóch miesięcy, dojeżdżałam codziennie 100 km do pracy w jedną stronę, zajmowało mi to 4,5 godziny, a po przeprowadzce firmy 5, więc darowałam sobie.
6. Mieszkam w samym centrum naszego kraju, ale pochodzę z "Kresów", niektórzy śmieją się ze mnie, że to jak zza Buga (racja, tam kończy się świat).

A z ważniejszych rzeczy, które mi wpadły w pamięć, to:
1. Mam białe łóżeczko. Sama malowałam, było ciężko. Jeśli któraś z Was ma jeszcze ochotę na taki wyczyn, to polecam pociąć zwykły zmywak na małe kawałki i tapować powierzchnię, tak jak w technice deoupage. Ja musiałam nałożyć jakieś 5 warstw. Malowanie szczebelków to masakra. Ale malowałam tylko dlatego, że jak kupowaliśmy dom, to poprzedni właściciele zostawili nam łóżeczko w prezencie (+ całą masę mebli), więc skoro było, to je wykorzystałam.
2. Na wyprawkę wydaliśmy niewiele, bo niewiele możemy (jak na razie). Właściwie, to dopiero jakieś 50 zł poszło na ciuszki w lumpie, wszystkie firmowe (ostatnio dorwałam śliczny sweterek Nexta z metką). Badań i dojazdów do lekarza nie liczę. Zamierzamy wydać nie więcej niż 1500 (łącznie z używanym wózkiem), no dobra pewnie wyjdzie jakieś 2 tysiaki, chociaż będzie ciężko.
3. Na zaparcia polecam otręby. Ja dodaję do chleba (piekę w automacie), ponadto robię sobie prawie codziennie koktajl - banan, pół jabłka, pół jogurtu naturalnego, trochę mleka i otręby - super kopniak dla organizmu. Mój mąż, który miał niezłe zaparcia, mówi, że nie ma w ogóle, odkąd wcina mój chlebek.
4. Przeczytałam "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i polecam każdej z Was. Ciąża i baby blues bez cenzury, a uwierzcie mi (patrząc po moich koleżankach-matkach) nie jest łatwo na początku.
5. Jak na razie mocno obstajemy przeciw chrzcinom, ale może być ciężko - teściowie mimo, że sami nie za bardzo chodzą do kościoła, zaczęli naciskać już w drugim miesiącu na tę kwestię.
6. Moja teściowa jest naprawdę fajną babką. To jej pierwszy wnuk, więc już nie może się doczekać. Kupiła nam kilka rzeczy, a dzisiaj teściu przywiózł nowy karnisz do świeżo pomalowanego pokoju. Poza tym piecze pyszne ciasta, którym nikt by się nie oparł. Oczywiście ma swoje wady, ale ja też jestem twardym charakterkiem i nie dam sobie w kaszę dmuchać

I więcej nie pamiętam...pamięć mam zupełnie dziurawą od tej ciąży
Więc witam się, bo jeszcze nie jest za późno
witaj
mi się Mieszko bardzo dobrze kojarzy
wyprawkę też tak planujemy zamknąć, zobaczymy jak wyjdzie
czeka nas końcem lata/jesienią odbiór mieszkania deweloperskiego i trochę nas wydatków w związku z tym zaleje. Rodzice chcą nam się złożyć na zestaw 3w1 jeśli chodzi o wózek i fotelik, więc może jakoś się uda (jak to na razie wygląda - wczoraj zamieszczałam naszą wyprawkę z cenami), zobaczymy

niezłe historie z tymi tż'tami i naszymi hormonami
na razie raz miałam jakiś atak histerii dziwny o to, że miałam nam robić kurczaka po chińsku, potem zmieniłam zdanie i powiedziałam, że jednak będzie z brokułem, a mąż na to, że nie bardzo ma ochotę, a ja, że chińskiego nie zjem i zaczęłam krzyczeć na niego, że nic nie robię -i tak dalej... i się skończyło na tym, że wyszedł z domu na spacer a ja stałam 10 minut w drzwiach i płakałam, żeby wrócił pierwszy raz coś takiego się nam przyplątało, mam nadzieję, że ostatni, czułam się jak totalna idiotka potem jak w przedszkolu
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:06   #4359
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

TYLE

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

aha, Kubuś waży w 30 tc 1,3 kilo nie wiem czy to dużo czy mało, ale ponoć prawidłowa waga.
prawidłowo, u nas tydzień temu w 30 tc było 1,5 kilo więc jest ok
qrde .. a mi lekarz nic nie mówi że przytyłam kilogram tylko ... zapytam dziś jeszcze o to ... ale skoro młody rośnie ładnie, to chyba wszystko ok ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:08   #4360
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87
na razie raz miałam jakiś atak histerii dziwny o to, że miałam nam robić kurczaka po chińsku, potem zmieniłam zdanie i powiedziałam, że jednak będzie z brokułem, a mąż na to, że nie bardzo ma ochotę, a ja, że chińskiego nie zjem i zaczęłam krzyczeć na niego, że nic nie robię -i tak dalej... i się skończyło na tym, że wyszedł z domu na spacer a ja stałam 10 minut w drzwiach i płakałam, żeby wrócił
Stary 2013-02-20, 13:10   #4361
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam ostatnio tumiwisizm, jak się urodzi to będzie, jak dadzą znieczulenie będzie mniej bolało, ale przecież to nie trwa w nieskończoność, no i jakoś sobie poradzimy. To przecież też człowieczek, mały, wrzeszczący, nie idzie się z nim dogadać, ale tyle osób dało radę to ja też.
Panika mi się włączy pewnie jak zaczną się skurcze
ja u mnie sinusoida totalna - raz olewka a raz panika
Cytat:
hej laski, sorki, ale nie będę nadrabiać waszego gadulstwa, bo jadę jutro na ten egzam, no i muszę się uczyć.... ale wpadłam na chwilkę po wizycie, więc krótka relacja:

TYLE

za wizytę i powodzenia na egzaminie

----

Ja sobie zgrzałam wczorajszej ogórkowej i zrobiłam sos do gołąbków

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:11   #4362
Ashyshqa
Zakorzenienie

Hej dziewczyny! Ile wyście naprodukowały od rana

Jak tak z Wami na bieżąco siedzę, to tego tak nie odczuwam, ale wystarczy, że człowiek dołączy w porze obiadowej a już do wieczora nic tylko nadrabia

Zanim Was trochę poczytam, napiszę na szybko jaki mieliśmy masakryczny dzień...

Rano zwlokłam męża, żeby pojechał ze mną oddać próbkę moczu na posiew (lab mam 3 przystanki tramwajem) i mimo, że nie bardzo był z tego powodu szczęśliwy to dobrze zrobiłam bo w drodze powrotnej zasłabłam w tramwaju Byłam po śniadaniu i w ogóle, ale jakoś od rana było mi niedobrze i czułam się słaba... Na szczęście nie zemdlałam całkiem i szybko poprosiłam, żeby ktoś mi ustąpił miejsce(wcześniej tego nie zrobiłam, głupia). Jak usiadłam to po chwili wróciłam do siebie.

No i stwierdziliśmy, że tego już za wiele, jedziemy na IP (tym bardziej, że skurcze mam wciąż). Na wszelki wypadek pojechaliśmy nie do tego szpitala w którym już 2 razy leżałam, tylko do tego gdzie jestem zapisana do diabetologa, bo gdyby mnie zostawili w szpitalu to przynajmniej mnie i cukrzycowo skonsultują. I dobrze zrobiliśmy. Nie zostawili mnie na szczęście w szpitalu, ale kazali przyjść w pt, tak jak jestem umówiona i powiedzieli, że nie muszę już latać za skierowaniem. Ufff. Gdybym pojechała do mojego szpitala na ank by mnie zostawili na oddziale
Szyjka długa, zamknięta (nawet nie wiecie jaka jestem z niej dumna, że przy tych wszystkich sensacjach ona ani drgnie ) za to dowiedziałam się, że fenoterol nie jest najlepszy przy cukrzycy ciążowej i mam zmniejszyć dawkę do 0,5tabx4 dziennie i do tego przyjmować Scopolan - też rozkurczowy, ale ziołowy
Co do zasłabnięć - widać taki mój urok, więc mam unikać stania. Najlepiej to po prostu cały czas leżeć
Na SR mogę pójść, bo skoro szyjka się nie skraca mimo skurczy od 2 m-cy to będzie trzymać, tylko mam nie chodzić sama. W ogóle najlepiej się nie ruszać nigdzie sama...
TŻ wziąż urlop na żądanie (chyba po raz pierwszy w życiu ) więc mam towarzystwo

Dobra, idę Was poczytać....
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:15   #4363
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ash dobrze, że byłaś z mężem i faktycznie staraj się nigdzie nie wypuszczać sama

Stary 2013-02-20, 13:18   #4364
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
prawidłowo, u nas tydzień temu w 30 tc było 1,5 kilo więc jest ok
qrde .. a mi lekarz nic nie mówi że przytyłam kilogram tylko ... zapytam dziś jeszcze o to ... ale skoro młody rośnie ładnie, to chyba wszystko ok ...
no o ty vil przytyłaś kilo, a ja schudłam kilo, od ostatniej wizyty...
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:22   #4365
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
No i stwierdziliśmy, że tego już za wiele, jedziemy na IP (tym bardziej, że skurcze mam wciąż). Na wszelki wypadek pojechaliśmy nie do tego szpitala w którym już 2 razy leżałam, tylko do tego gdzie jestem zapisana do diabetologa, bo gdyby mnie zostawili w szpitalu to przynajmniej mnie i cukrzycowo skonsultują. I dobrze zrobiliśmy. Nie zostawili mnie na szczęście w szpitalu, ale kazali przyjść w pt, tak jak jestem umówiona i powiedzieli, że nie muszę już latać za skierowaniem. Ufff. Gdybym pojechała do mojego szpitala na ank by mnie zostawili na oddziale
Szyjka długa, zamknięta (nawet nie wiecie jaka jestem z niej dumna, że przy tych wszystkich sensacjach ona ani drgnie ) za to dowiedziałam się, że fenoterol nie jest najlepszy przy cukrzycy ciążowej i mam zmniejszyć dawkę do 0,5tabx4 dziennie i do tego przyjmować Scopolan - też rozkurczowy, ale ziołowy
Co do zasłabnięć - widać taki mój urok, więc mam unikać stania. Najlepiej to po prostu cały czas leżeć
Na SR mogę pójść, bo skoro szyjka się nie skraca mimo skurczy od 2 m-cy to będzie trzymać, tylko mam nie chodzić sama. W ogóle najlepiej się nie ruszać nigdzie sama...
TŻ wziąż urlop na żądanie (chyba po raz pierwszy w życiu ) więc mam towarzystwo
uważaj na siebie i dobrze że masz opinię z drugiego szpitala, i że szyjka zamknięta
Stary 2013-02-20, 13:23   #4366
nuna2
Zakorzenienie

Witam komiksowa Co do imienia: jednym się podoba innym nie i zawsze tak będzie MA się wam podobać a opinia innych to inna bajka

ciasteczka owsiane zapisane.

Ashy biedna Ty Ale chociaż się nie będziesz prosić o skierowania Mi też dziś jakoś dziwnie niedobrze Ale się rozsypało.
Wiosno gdzie jesteś hop hop??

Brawa za udane wizyty
Stary 2013-02-20, 13:27   #4367
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
znalazłam Was całkiem niedawno i już chyba cały wątek nadrobiłam, więc skoro wiem co i jak, to się grzecznie witam
Witaj

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:30   #4368
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2
Wiosno gdzie jesteś hop hop??
w Krakowie jej nie ma
Stary 2013-02-20, 13:32   #4369
happy blue
Zadomowienie

Witajcie! Dziś dostałam wypis ze szpitala. Jestem już w domu, po 7 dobach. Zalecenie lekarza, oprócz luteiny, magnezu i fenoterolu, leżenie. Conajmniej do 33 tygodnia. Teraz mamy 27.. Nici ze szkoły rodzenia, ze ślubnego obiadu chyba też zrezygnujemy, czeka nas jeszcze przeprowadzka, ale to mało ważne. Podczas pobytu szyjka wydłużyła się 6 mm, mierzy teraz 27mm.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 13:33   #4370
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Witajcie! Dziś dostałam wypis ze szpitala. Jestem już w domu, po 7 dobach. Zalecenie lekarza, oprócz luteiny, magnezu i fenoterolu, leżenie. Conajmniej do 33 tygodnia. Teraz mamy 27.. Nici ze szkoły rodzenia, ze ślubnego obiadu chyba też zrezygnujemy, czeka nas jeszcze przeprowadzka, ale to mało ważne. Podczas pobytu szyjka wydłużyła się 6 mm, mierzy teraz 27mm.

Fajnie, że jesteś w domu, leż i niczym się nie przejmuj jakoś się wszystko ułoży

Stary 2013-02-20, 13:35   #4371
antoinettee
Zadomowienie

Witam dziewczyny z zasypanego Podlasia. Tony śniegu, a pod śniegiem lód. Moja mama wczoraj takiego orła wywinęła, że boję się na dwór wychodzić.
Zła jestem bo dzwoniła kierowniczka, że piguła mi źle zwolnienie wystawiła, a od tego miesiąca mnie ZUS przejmuje i pewnie będzie opóźnienie. Zwolnienie kupę km stąd i w ciągu tygodnia powinni odesłać. Ale ono jest od 11 lutego (piguła napisała od 11.03) i teraz zanim je odeślą mi, ja pójdę je poprawić, odeśle im to minie trochę czasu.
Na siebie też jestem zła bo mogłam sama sprawdzić, a ja byłam tam szczęśliwa, że będę miała córę, że wsadziłam za kiermany i do roboty się chwalić
Już drugi raz mam problem ze zwolnieniem lekarskim

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O...to mamy podobnie. Tzn. teściów mam spoko, mili, uczynni ludzie, ale daleko ( 300 km) przez co ja mam z nimi nikły kontakt, głównie rozmawiają z TŻ i dopytują się co u nas przez niego, ja sama też raczej nie mam potrzeby dzwonić.
Siostra TŻ też mnie wkurza, ale w inny sposób, bo ona zwyczajnie co miesiąc dzwoni pożyczyć pieniądze, a oboje z mężem do normalnej pracy nawet nie chcą iść ( nie tyle, że nie mogą znaleść) bo na Państwo nie chcą robić, więc robią niby coś na siebie kombinując, ale różnie im wychodzi więc co mies. chcą pieniążki.

No to ja też mam nadzieje Mam od nich maskę do włosów, która jest akurat rewelacyjna i poszłam za ciosem, zastrzelę się jak kremy będą do kitu, bo zakupiłam ich kilka różnych i wydałam nieco kasy.
Inna sprawa, że ja jestem mało spostrzegawcza i może być tak, że nie będą w ogóle nic robiły a mi się będzie wydawało, że jest ok

O, jako, że ja z tego samego miasta to mam szczęście i śnieżycę przespałam a obudziło mnie już słoneczko
A ten gin co Cię opieprza, że dużo pijesz to dziwny, no mi się wydaje, że to bardzo dobrze, że tak pijesz i w takim wypadku to woda Ci odejdzie tak szybko po porodzie, że nie zauważysz, a przynajmniej organizm jest teraz dobrze nawodniony.

Hehe, to nic, mój jak jedzie na zakupy to nawet jak ma liste potrafi z niej coś dziwnego odczytać i kupić w innych ilościach albo inny produkt. Pomijając, że oczywiście dzwoni kilka razy z pytaniem co jak nie ma czegoś. Ale może to i dobrze, bo jak moja mama wysłała tatę po mąkę w święta ( zwykłą wrocławską czy poznańską) to przywiózł tortową bo tamtej nie znalazł i był szczęśliwy, że wziął inną

Wczoraj się zastanawiałam co moja Kijanka mało się tak rusza i nieco się martwiłam, ale jak wieczorem dała popis chyba z 30 min, to mój TŻ po raz pierwszy w końcu poczuł ( zawsze jak przykładał rękę to przestawała) i był bardzo zdumiony, że można tak walić i tylko powtarzał " Ej, Ty wiesz, że tatę kopiesz? Wiesz?"
Spojrzałam na Twój suwaczek i widzę, że jesteśmy w tym samym momencie Moja mała też wieczorami daje czasu, ale tatusia ręka działa na nią uspokajająco. Wystarczy, że ją położy i cisza Czasami TŻ się śmieje, że ja go okłamuję, że ona tak mocno kopie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5123cfecc37b5.jpg (78,2 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-02-20 o 13:44
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:38   #4372
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

O jej biedna Ty, to ładnie się należałaś
Fajnie, że się wydłużyła - czyli jednak się da.
Poznałaś chociaż zapewne cały personel

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:39   #4373
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue
no to leż i nie przemęczaj się najważniejsze że szyjka się wydłużyła
Stary 2013-02-20, 13:46   #4374
vil84
Wtajemniczenie

Ash, brawa za szyjkę połowa sukcesu, jeszcze żeby tych skurczy nie było ... qrcze, mam nadzieję że jak zmniejszysz dawkę to się nie pogorszy trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze !!!
i dobrze że nie pojechaliście do "Twojego" szpitala

Cytat:
pięknie czyli nie zakładali Ci nic na szyjkę? myślałam że z tym że szyjka się może wydłużyć to ściema ja też nie mogę chodzić do szkoły rodzenia

dobra, idę piętro niżej do taty wydrukować coś i czekam na męża i jedziemy ... boję się z pessara i tak nici dziś, bo nie dojechał ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:52   #4375
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

dobra, idę piętro niżej do taty wydrukować coś i czekam na męża i jedziemy ... boję się z pessara i tak nici dziś, bo nie dojechał ...
powodzenia

Stary 2013-02-20, 13:56   #4376
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
myślałam że z tym że szyjka się może wydłużyć to ściema ja też nie mogę chodzić do szkoły rodzenia

niech ci szyjka też się wydłuży, i daj znać jak będziesz po
Stary 2013-02-20, 14:02   #4377
Aaś
Zakorzenienie

kurde. człowiek się prześpi 2 godziny (no dobra - 3 godziny ) i już parę stron nadrabiania

ja na razie miałam raz przygodę z mężem jak o 1 w nocy zachciało mi się kanapki z masłem orzechowym a on mi zrobił z serem i dżemem! bo masło orzechowe ciężkostrawne i nie będę mogła spać.. ble ble ble...

a z tym ocieplaniem to naprawdę załamka. muszę zainwestować w jakieś moskitiery. bo nie wyobrażam sobie nie otwierać okna w maju
i tylko dziewczynek mi żal że od razu do takiego hałasu i syfu się wprowadzą

komiksowa witamy

a co do actvii to sobie przeczytajcie ile ona ma cukru... 15,2g na 120g... ja już ją sobie daaawno odpuściłam. a teraz to już szczególnie. suszone śliwki, morele, otręby - lepiej i zdrowiej

Ash no to miałaś dziś przygody
będę ci musiała w piątek jakąś leżankę organizować bo jak tam mamy być 4 godziny to ty mi się przewrócisz

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

happy najważniejsze że jesteś w domu i szyjka już dłuższa
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:05   #4378
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
ja na razie miałam raz przygodę z mężem jak o 1 w nocy zachciało mi się kanapki z masłem orzechowym a on mi zrobił z serem i dżemem! bo masło orzechowe ciężkostrawne i nie będę mogła spać.. ble ble ble...
Stary 2013-02-20, 14:20   #4379
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

TYLE

Waga w normie jak na 30tc.
za wizytę.

Cytat:
Kochana to teraz musisz być dzielna i walczyć, zeby ta szyjka się nie skracała
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:26   #4380
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dzień doberek

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

kciuki za dzisiejsze wizyty

Banka za 29 tydz

Dziewczyny od czego może boleć pepek i jego okolice
mysle ze od rozciagania skory , tam jest ciensza i dlatego tak pobolewa
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
helloł,
dawno się nie odzywałam, bo przeprowadzki ciąg dalszy, w między czasie urodziny męża no i dziś jeszcze stolarz przyjdzie więc znowu sprzątanie.
No i witam sie w 27 tc
Dziś mam wizytę u gina,zobaczymy co tam u małego. Niko kopie jak szalony
Ja tam się ciesze, że szaro buro za oknem, bo i tak większość czasu leżę w łóżku i nie jest mi żal ze nie wychodzę.
Co do teściowej, hmm to trudny temat u nas, wiem że będzie z nią ciężko jak mały się urodzi, już teraz kupiła kołyskę małemu do swojego domu bo przecież będziemy do niej co chwilę jeździć (taa jasne). Zaczyna tekstami sypać żebym urodziła już co ona go weźmie a ja po porodzie od razu do pracy pójdę (xD nie wie jeszcze że planuję wychowawczy) albo że nie mam się martwić za rok pojedziemy z tż na narty a małego zostawimy na 3 tyg u niej. normalnie się boję że mi dziecko porwie
kupuje bez opamiętania i tym sposobem wszystko się dubluje, bo się dowiaduję że już kupiła 3 kocyki i czapki i inne takie pierdołki, oczywiście bez konsultacji ze mną.
Ahh ciekawe co to będzie po porodzie za armagedon xD
za 27 tc hehei brawa za duble heheh
Cytat:
dziewczyny ale wiadomość z rana
będą nam w tym roku ocieplać budynek. i oczywiście kiedy? około kwietnia zaczną
ja pierdziele. ja tu z dwiema dziewczynami a za oknem styropian fruwający. już nie wspominam o hałasach
ojj wspolczuje , jak bylam w poprzedniej ciazy to oceplali blok moich rodzicow to byla tragedia , łazili po rusztowaniach, zagladali , jeli sniadanko na moim pietrze i gapili sie , potem musialam pamietac o roletach zeby spuszczac do konca ehheheh
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ależ jestem happy

Jestem PO spotkaniu z glukozą
Dałam radę i jestem z siebie baardzo dumna

Miałyście rację co do tego kłucia - miałam 3 razy.
Najpierw przed glukozą, potem po godzinie i potem po 2h.

Przeżyłam - jak ja przeżyłam, to każdy da radę.

Opcja z cytryną wymiata - inaczej bym tego okropieństwa nie wypiła brrrrrr

A tak to soebie cytrynkę dodałam i poszło gładko

Aha-nic mi się nie działo - ani mdłości ani duszności ani słabo mi się nie robiło - poszłam w bojowym nastroju - nastawiona, ze mam to zrobić i koniec.

Tak samo wybieram się na porodówkę

Idę Was poczytać
dobrze ze dalas rade , opcja cytryna fakt rewelacja
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
cz.2
Takie mam: królik, niebieski krasnal, 2x muffinka (niebieska i chyba biała), zielony komplecik: majtusie i muszka, kocyk z frędzlami i czapeczkę do tego ale inny kolor + taki baner z napisem love

Od 6-10: z takich może coś dokupię
ale piekne , slicznee

Dzieki dziewczynki za brawa za tc
a od ktorego tc leciala Wam siara???
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości