|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i trzymam za wizytę![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4352 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
zjedliśmy wczoraj z mężem całego dużego oscypka z żurawiną, i już nic nie zostało, więc nie zapraszam
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panika mi się włączy pewnie jak zaczną się skurcze
|
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
hej laski, sorki, ale nie będę nadrabiać waszego gadulstwa, bo jadę jutro na ten egzam, no i muszę się uczyć....
szyjka 3 cm, czyli jest ok. (dolegliwości biorą się najprawdopodobniej z tego, że mały leży mi głową tak nisko, że chyba wylezie mi zaraz normalnie, lekarz badając szyjkę powiedział: ooo, szyjki jeszcze nie widzę, a główkę już widzę... z Blanką miałam podobnie, więc pewnie do końca ciąży będę musiała się męczyć.) żelazo muszę brać, bo hemo spadła. dostałam ochrzan, bo schudłam kilogram, a łącznie od początku ciąży przytyłam 5 kilo. Powiedział lekarz, że jak nie mam apetytu, to żebym chociaż troszkę wmuszała w siebie, ze względu na dzidziusia. TYLE ![]() buziaki i miłego dnia dla was i waszych maluszków!!!!!! ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- aha, Kubuś waży w 30 tc 1,3 kilo nie wiem czy to dużo czy mało, ale ponoć prawidłowa waga.
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zbieram do PZU bo obojętne kiedy to mi się nie będzie chciało, a jak dzisiaj podpiszę umowę to może będę mogła płacić przelewem z domu bo do końca poprzedniego dojdzie do ubezpieczyciela.
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i powodzenia na egzaminie
|
|
#4358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi się Mieszko bardzo dobrze kojarzy ![]() wyprawkę też tak planujemy zamknąć, zobaczymy jak wyjdzie czeka nas końcem lata/jesienią odbiór mieszkania deweloperskiego i trochę nas wydatków w związku z tym zaleje. Rodzice chcą nam się złożyć na zestaw 3w1 jeśli chodzi o wózek i fotelik, więc może jakoś się uda (jak to na razie wygląda - wczoraj zamieszczałam naszą wyprawkę z cenami), zobaczymy ![]() niezłe historie z tymi tż'tami i naszymi hormonami na razie raz miałam jakiś atak histerii dziwny o to, że miałam nam robić kurczaka po chińsku, potem zmieniłam zdanie i powiedziałam, że jednak będzie z brokułem, a mąż na to, że nie bardzo ma ochotę, a ja, że chińskiego nie zjem i zaczęłam krzyczeć na niego, że nic nie robię -i tak dalej... i się skończyło na tym, że wyszedł z domu na spacer a ja stałam 10 minut w drzwiach i płakałam, żeby wrócił jak w przedszkolu
|
|
|
|
|
#4359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
prawidłowo, u nas tydzień temu w 30 tc było 1,5 kilo więc jest ok ![]() qrde .. a mi lekarz nic nie mówi że przytyłam kilogram tylko ... zapytam dziś jeszcze o to ... ale skoro młody rośnie ładnie, to chyba wszystko ok ... |
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę i powodzenia na egzaminie ![]() ---- Ja sobie zgrzałam wczorajszej ogórkowej i zrobiłam sos do gołąbków
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Ile wyście naprodukowały od rana
![]() Jak tak z Wami na bieżąco siedzę, to tego tak nie odczuwam, ale wystarczy, że człowiek dołączy w porze obiadowej a już do wieczora nic tylko nadrabia ![]() Zanim Was trochę poczytam, napiszę na szybko jaki mieliśmy masakryczny dzień... Rano zwlokłam męża, żeby pojechał ze mną oddać próbkę moczu na posiew (lab mam 3 przystanki tramwajem) i mimo, że nie bardzo był z tego powodu szczęśliwy to dobrze zrobiłam bo w drodze powrotnej zasłabłam w tramwaju No i stwierdziliśmy, że tego już za wiele, jedziemy na IP (tym bardziej, że skurcze mam wciąż). Na wszelki wypadek pojechaliśmy nie do tego szpitala w którym już 2 razy leżałam, tylko do tego gdzie jestem zapisana do diabetologa, bo gdyby mnie zostawili w szpitalu to przynajmniej mnie i cukrzycowo skonsultują. I dobrze zrobiliśmy. Nie zostawili mnie na szczęście w szpitalu, ale kazali przyjść w pt, tak jak jestem umówiona i powiedzieli, że nie muszę już latać za skierowaniem. Ufff. Gdybym pojechała do mojego szpitala na ank by mnie zostawili na oddziale ![]() Szyjka długa, zamknięta ![]() Co do zasłabnięć - widać taki mój urok, więc mam unikać stania. Najlepiej to po prostu cały czas leżeć ![]() Na SR mogę pójść, bo skoro szyjka się nie skraca mimo skurczy od 2 m-cy to będzie trzymać, tylko mam nie chodzić sama. W ogóle najlepiej się nie ruszać nigdzie sama... TŻ wziąż urlop na żądanie (chyba po raz pierwszy w życiu ) więc mam towarzystwo ![]() Dobra, idę Was poczytać.... |
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Ash dobrze, że byłaś z mężem
i faktycznie staraj się nigdzie nie wypuszczać sama
|
|
|
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
no o ty vil przytyłaś kilo, a ja schudłam kilo, od ostatniej wizyty...
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobrze że masz opinię z drugiego szpitala, i że szyjka zamknięta
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Witam komiksowa
MA się wam podobać a opinia innych to inna bajka![]() ciasteczka owsiane zapisane. Ashy biedna Ty Ale chociaż się nie będziesz prosić o skierowania Ale się rozsypało. Wiosno gdzie jesteś hop hop?? Brawa za udane wizyty
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Dziś dostałam wypis ze szpitala. Jestem już w domu, po 7 dobach. Zalecenie lekarza, oprócz luteiny, magnezu i fenoterolu, leżenie. Conajmniej do 33 tygodnia. Teraz mamy 27.. Nici ze szkoły rodzenia, ze ślubnego obiadu chyba też zrezygnujemy, czeka nas jeszcze przeprowadzka, ale to mało ważne. Podczas pobytu szyjka wydłużyła się 6 mm, mierzy teraz 27mm.
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że jesteś w domu, leż i niczym się nie przejmuj |
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny z zasypanego Podlasia. Tony śniegu, a pod śniegiem lód. Moja mama wczoraj takiego orła wywinęła, że boję się na dwór wychodzić.
Zła jestem bo dzwoniła kierowniczka, że piguła mi źle zwolnienie wystawiła, a od tego miesiąca mnie ZUS przejmuje i pewnie będzie opóźnienie. Zwolnienie kupę km stąd i w ciągu tygodnia powinni odesłać. Ale ono jest od 11 lutego (piguła napisała od 11.03) i teraz zanim je odeślą mi, ja pójdę je poprawić, odeśle im to minie trochę czasu. Na siebie też jestem zła bo mogłam sama sprawdzić, a ja byłam tam szczęśliwa, że będę miała córę, że wsadziłam za kiermany i do roboty się chwalić Już drugi raz mam problem ze zwolnieniem lekarskim ![]() Cytat:
Moja mała też wieczorami daje czasu, ale tatusia ręka działa na nią uspokajająco. Wystarczy, że ją położy i cisza Czasami TŻ się śmieje, że ja go okłamuję, że ona tak mocno kopie
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-02-20 o 14:44 |
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jej biedna Ty, to ładnie się należałaś ![]() Fajnie, że się wydłużyła - czyli jednak się da. Poznałaś chociaż zapewne cały personel
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze że szyjka się wydłużyła
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ash, brawa za szyjkę
połowa sukcesu, jeszcze żeby tych skurczy nie było ... qrcze, mam nadzieję że jak zmniejszysz dawkę to się nie pogorszy trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze !!!i dobrze że nie pojechaliście do "Twojego" szpitala ![]() Cytat:
czyli nie zakładali Ci nic na szyjkę? myślałam że z tym że szyjka się może wydłużyć to ściema ![]() dobra, idę piętro niżej do taty wydrukować coś i czekam na męża i jedziemy ... boję się z pessara i tak nici dziś, bo nie dojechał ...
|
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech ci szyjka też się wydłuży, i daj znać jak będziesz po
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
kurde. człowiek się prześpi 2 godziny (no dobra - 3 godziny
) i już parę stron nadrabiania![]() ja na razie miałam raz przygodę z mężem jak o 1 w nocy zachciało mi się kanapki z masłem orzechowym a on mi zrobił z serem i dżemem! ![]() a z tym ocieplaniem to naprawdę załamka. muszę zainwestować w jakieś moskitiery. bo nie wyobrażam sobie nie otwierać okna w maju ![]() i tylko dziewczynek mi żal że od razu do takiego hałasu i syfu się wprowadzą ![]() komiksowa witamy a co do actvii to sobie przeczytajcie ile ona ma cukru... 15,2g na 120g... ja już ją sobie daaawno odpuściłam. a teraz to już szczególnie. suszone śliwki, morele, otręby - lepiej i zdrowiej Ash no to miałaś dziś przygody ![]() będę ci musiała w piątek jakąś leżankę organizować bo jak tam mamy być 4 godziny to ty mi się przewrócisz ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- happy najważniejsze że jesteś w domu i szyjka już dłuższa |
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę.Cytat:
|
|
|
#4380 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 27 tc hehei brawa za duble hehehCytat:
Cytat:
dobrze ze dalas rade , opcja cytryna fakt rewelacja Cytat:
Dzieki dziewczynki za brawa za tc ![]() a od ktorego tc leciala Wam siara???
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

za wizytę

dziubałam sobie frytki i tak mnie naszło, żeby spróbować kanapkę M. (a on bardzo nie lubi jak mu coś zabieram z talerza... chociaż tam talerzy nie dają 
ale fajnie 

Ale chociaż się nie będziesz prosić o skierowania
Ale się rozsypało.
Ślub 27. X. 2012