|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
p. Basia się spóźnia...
![]() ojj.. dla jej dobra lepiej żeby nie trafiła jak Tż przyjdzie w przerwie do domku, aż się obawiam o jego cięty język
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie top 3 to: mutsy, quinny, maclaren. Niekoniecznie w tej kolejności ale lepszych wózków nie ma ![]() Tylko cenowo też są nie najtańsze ale warto myślę...
|
|
|
#4324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam chore jazdy właśnie planuję menu na obżarstwo weekendowe, bo dziś jedziemy na zakupy, to pewnie w sobotę je zrobię
|
|
#4325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do zaparć to bierzesz no spe?? Mi gin powiedziała, że bedziemy zmniejszać ilość do 2 dziennie z 3 bo wlasnie ona może zaparcia powodować. Ja zawsze jak wstanę, zanim coś zjem piję szklankę wody i pomaga. Nie miałam problemów. Ubranka posegregowane. Zajęły pół szafy albo nawet więcej... Lecę ogarnąć dom
|
|
#4326 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
znalazłam Was całkiem niedawno i już chyba cały wątek nadrobiłam, więc skoro wiem co i jak, to się grzecznie witam W telegraficznym skrócie: 1. Dzisiaj zaczynam 24 tydzień (5 kg do przodu, nie jest źle), tp na 19 czerwca. 2. W rodzinie pojawi się kolejny fifol (ach te słodkie sukieneczki, szkoda, szkoda). 3. Imię było wybrane już na co najmniej dwa lata, zanim zaczęliśmy się starać i będzie MIESZKO (gdzieś w wątku przewinęło się to imię w niezbyt sympatycznym kontekście, ale mam to w pompie ).4. Mam 32 lata (dżizaz) i podczytując Was czuję się jak rasowy wapniak To moje 1-wsze dziecko.5. Jestem na L4 od dwóch miesięcy, dojeżdżałam codziennie 100 km do pracy w jedną stronę, zajmowało mi to 4,5 godziny, a po przeprowadzce firmy 5, więc darowałam sobie. 6. Mieszkam w samym centrum naszego kraju, ale pochodzę z "Kresów", niektórzy śmieją się ze mnie, że to jak zza Buga (racja, tam kończy się świat). A z ważniejszych rzeczy, które mi wpadły w pamięć, to: 1. Mam białe łóżeczko. Sama malowałam, było ciężko. Jeśli któraś z Was ma jeszcze ochotę na taki wyczyn, to polecam pociąć zwykły zmywak na małe kawałki i tapować powierzchnię, tak jak w technice deoupage. Ja musiałam nałożyć jakieś 5 warstw. Malowanie szczebelków to masakra. Ale malowałam tylko dlatego, że jak kupowaliśmy dom, to poprzedni właściciele zostawili nam łóżeczko w prezencie (+ całą masę mebli), więc skoro było, to je wykorzystałam. 2. Na wyprawkę wydaliśmy niewiele, bo niewiele możemy (jak na razie). Właściwie, to dopiero jakieś 50 zł poszło na ciuszki w lumpie, wszystkie firmowe (ostatnio dorwałam śliczny sweterek Nexta z metką). Badań i dojazdów do lekarza nie liczę. Zamierzamy wydać nie więcej niż 1500 (łącznie z używanym wózkiem), no dobra pewnie wyjdzie jakieś 2 tysiaki, chociaż będzie ciężko.3. Na zaparcia polecam otręby. Ja dodaję do chleba (piekę w automacie), ponadto robię sobie prawie codziennie koktajl - banan, pół jabłka, pół jogurtu naturalnego, trochę mleka i otręby - super kopniak dla organizmu. Mój mąż, który miał niezłe zaparcia, mówi, że nie ma w ogóle, odkąd wcina mój chlebek. 4. Przeczytałam "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i polecam każdej z Was. Ciąża i baby blues bez cenzury, a uwierzcie mi (patrząc po moich koleżankach-matkach) nie jest łatwo na początku. 5. Jak na razie mocno obstajemy przeciw chrzcinom, ale może być ciężko - teściowie mimo, że sami nie za bardzo chodzą do kościoła, zaczęli naciskać już w drugim miesiącu na tę kwestię. 6. Moja teściowa jest naprawdę fajną babką. To jej pierwszy wnuk, więc już nie może się doczekać. Kupiła nam kilka rzeczy, a dzisiaj teściu przywiózł nowy karnisz do świeżo pomalowanego pokoju. Poza tym piecze pyszne ciasta, którym nikt by się nie oparł. Oczywiście ma swoje wady, ale ja też jestem twardym charakterkiem i nie dam sobie w kaszę dmuchać ![]() I więcej nie pamiętam...pamięć mam zupełnie dziurawą od tej ciąży Więc witam się, bo jeszcze nie jest za późno
|
#4327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój też nie lubi zabierania z talerza
|
|
|
|
|
#4328 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam wszystko spowolnione, chodzenie mam spowolnione, metabolizm, przyspieszone mam tylko sikanie i zmęczenie po rundce w markecie a myślałam, że jak człowiek miał kondycję, po Tatrach biegał pod górkę to co to jest ciąża a tu zonk
|
|||
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
hej komiksowa
za 24t gratuluję synka i wyboru imienia ![]() nie dajcie się z chrzcinami - jak nie wierzycie/nie chodzicie do kościoła to nie mają one sensu
|
#4330 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
Trzeba się rozejrzeć za używanymi
|
|
#4331 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez dodaję otręby, też piekę chlebek z otrębami, tez robię koktajle i nic, po prostu u mnie ewidentnie coś zaczęło nawalać wraz z wkroczeniem w III trymestr ale pewnie jak ktos się tak nie odżywia i nagle zacznie to mu pomoże... tylko co ma pomóc takiemu ludkowi jak ja... chyba tylko poród |
||
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Eeej to nie było śmieszne
Witam nową mamę a co do zaparć to ja chyba też nie mam typowych ale nie jest normalnie.... spoko, jeszcze 3 miesiące i myślę, że wszystko wróci do normy
|
|
|
|
#4334 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w zeszłym tygodniu robiłam i w tym również, w przyszłym pewnie też zrobię ![]() potrzebujesz: 1jajko 0,5 szkl cukru 125g margaryny kasi lub masła 0,5 szkl mąki 0,5 szkl otrębów owsianych 2szkl płatków owsianych bakalie według uznania- ja daję słonecznik, rodzynki, jak mam to żurawinkę lub kawałeczki śliwek ![]() Cytat:
kondycję miałam super, maratony rowerowe, killerowe treningi nie były mi straszne.. a teraz masakra.. ale damy radę. Ja to pewnie będę musiała odkłądać kasę na operację żylaków które mi wychodzą na łydkach Cytat:
jak miło, że w końcu do nas dołączyłaś ![]() a pani Basi dalej nie ma miała być między 12 a 13
|
||||
|
|
|
#4335 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle wg moich obliczeń to mam już 7 miesiąc ciąży, masakra ale fajnie ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- będzie więc tylko lepiej niż przed ciążą kurde, już 13:30 a ja w piżamie jeszcze tylko legginsy narzuciłam i bluzę chyba poudaję przed M. kiepskie samopoczucie
|
|
|
|
|
#4338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogle mam nadzieję, że nawet jak mi natną krocze to mi się szybko zagoi i będę mogła jeździć na rowerze, bo zgłupieję bez roweru... nawet nie chce myśleć, że miałabym nie móc jeździć jakos długo... i tak na wiosnę na bank będe miała kryzys rolkowo-rowerowy |
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
kurde nie lubię tak czekać
![]() nie mogę zaplanować sobie żadnej roboty.. bo w każdej chwili położna może przyjść.. siedzę z założonymi rękami Tż wkurzy się jeszcze bardziej, jak wróci i obiad nie będzie gotowy.Ale nie mi się oberwie tylko p. Basi nie no bez jaj... mogłaby już przyjść, każdy ma swoje plany.. zwłaszcza w okolicach godzin obiadowych |
|
|
|
#4340 |
|
Raczkowanie
|
hej komiksowa
![]() ogarniam chałupę pierwsza partia ciuszków ułożona...
|
#4341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
planuję jeszcze poeksperymentować z tym przepisem i dać mąkę pełnoziarnistą, i zamiast cukru użyć miodu ![]() a pani Basi należą się baty ![]() Cytat:
bo o ile fokę bez talii jakoś zniosę bo będę mogła poćwiczyć, to z histerycznym usposobieniem psycholki nie poradzę sobie i zwariuję sama ze sobą a co dopiero mój biedny mąż
|
|
#4342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my już planujemy wycieczki rowerowe z Bartoszkiem Cytat:
bo faktycznie już długo się spóźnia
|
||
|
|
|
#4343 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie dzięki przepisowi znalezionemu tutaj zrobiłam ciasteczka owsiane (u mnie + słonecznik, wiórki kokosowe i ewentualnie orzeszki, o ile nie zdążę ich zjeść wcześniej
) i tak mi zasmakowały, że dziś/jutro znów będę je robić. Są rewelacyjne!!!! Mój mąż, który nienawidzi płatków owsianych też się nimi zajada i każdemu, kto się na nie załapie, też smakują. Więc cieszę się, że trafiłam na Wasz watek, jak widać moje podniebienie też na tym skorzystało ![]() Ja spadam uczyć się hiszpańskiego (ambitny plan na ciążowe L4 - chociaż samemu się uczyć ciężko), a męża zaraz wyganiam do Lidla po Lovelę. Byłam rano, ale nie chciałam tachać. U nas jest dużo, więc powinien się jeszcze załapać.
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Oby nie było z nią tak jak wczoraj u mnie z kurierem... Miał przyjechać między 12 a 14, a był ok 15:30
|
|
|
|
#4345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję synka! i życzę miłego plotkowania |
|
|
|
|
#4347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. teściów mam spoko, mili, uczynni ludzie, ale daleko ( 300 km) przez co ja mam z nimi nikły kontakt, głównie rozmawiają z TŻ i dopytują się co u nas przez niego, ja sama też raczej nie mam potrzeby dzwonić. Siostra TŻ też mnie wkurza, ale w inny sposób, bo ona zwyczajnie co miesiąc dzwoni pożyczyć pieniądze, a oboje z mężem do normalnej pracy nawet nie chcą iść ( nie tyle, że nie mogą znaleść) bo na Państwo nie chcą robić, więc robią niby coś na siebie kombinując, ale różnie im wychodzi więc co mies. chcą pieniążki. Cytat:
Mam od nich maskę do włosów, która jest akurat rewelacyjna i poszłam za ciosem, zastrzelę się jak kremy będą do kitu, bo zakupiłam ich kilka różnych i wydałam nieco kasy.Inna sprawa, że ja jestem mało spostrzegawcza i może być tak, że nie będą w ogóle nic robiły a mi się będzie wydawało, że jest ok Cytat:
![]() A ten gin co Cię opieprza, że dużo pijesz to dziwny, no mi się wydaje, że to bardzo dobrze, że tak pijesz i w takim wypadku to woda Ci odejdzie tak szybko po porodzie, że nie zauważysz, a przynajmniej organizm jest teraz dobrze nawodniony. Cytat:
![]() Wczoraj się zastanawiałam co moja Kijanka mało się tak rusza i nieco się martwiłam, ale jak wieczorem dała popis chyba z 30 min, to mój TŻ po raz pierwszy w końcu poczuł ( zawsze jak przykładał rękę to przestawała) i był bardzo zdumiony, że można tak walić i tylko powtarzał " Ej, Ty wiesz, że tatę kopiesz? Wiesz?"
|
|
#4348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że wszystko ok! A z Bartka to już spory kawaler ![]() ![]() Cytat:
![]() Taki jakiś dziwny dzień był wczoraj, wszystko mnie wkurzało ale dziś już lepiej ![]() Cytat:
![]() Hump podziel się oscypkiem! Ale mi narobiłaś smaka ![]() ![]() ![]() Ja kupiłam ostatnio ale małe opakowanie
|
|||
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

dziubałam sobie frytki i tak mnie naszło, żeby spróbować kanapkę M. (a on bardzo nie lubi jak mu coś zabieram z talerza... chociaż tam talerzy nie dają 

ale warto myślę...

Wiadome, kupiłabyś coś dzieciątku, ale nie ma co się gniewać
Ślub 27. X. 2012

u mnie przyjmują bez problemu.
gratuluję synka i wyboru imienia
Trzeba się rozejrzeć za używanymi 

a ja w piżamie jeszcze

ale małe opakowanie