Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 13:03   #4321
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio poryczałam w kfc dziubałam sobie frytki i tak mnie naszło, żeby spróbować kanapkę M. (a on bardzo nie lubi jak mu coś zabieram z talerza... chociaż tam talerzy nie dają ).. rozwinęłam ją z papierka, ugryzłam a on spojrzał na mnie wzrokiem mordercy nic nie powiedział ale tak patrzył, że mi się zaraz łzy zebrały i po chwili grochy poleciały a on panika i mi mówi, że na kogo teraz wyszedł!! mówię mu, że na DRANIA!! nie mogłam się uspokoić, dobrze, że nie było za dużo ludzi
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:03   #4322
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

p. Basia się spóźnia...
ojj.. dla jej dobra lepiej żeby nie trafiła jak Tż przyjdzie w przerwie do domku, aż się obawiam o jego cięty język

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:05   #4323
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Czy są ciężkie i czy łatwo się składają ? No i ogólnie czy wygodnie się je prowadzi.
Do lekkich nie należą - jak wszystkie 3w1. Skąłdają się b. łatwo i super się prowadzą.
Dla mnie top 3 to:
mutsy, quinny, maclaren.
Niekoniecznie w tej kolejności ale lepszych wózków nie ma
Tylko cenowo też są nie najtańsze ale warto myślę...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:07   #4324
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
A mi raz poszedł do żabki po krówki i nie było, jeju jak mi było smutno i nie wierzyłam,że nie ma i mu mówiłam, ze przecież nie mogło nie byćcoś tam mi kupił w zamian, ale to nie było to i normalnie byłam zwyczajnie smutna, jak jakiś debil

Cytat:
Ja się ostatnio poryczałam w kfc dziubałam sobie frytki i tak mnie naszło, żeby spróbować kanapkę M. (a on bardzo nie lubi jak mu coś zabieram z talerza... chociaż tam talerzy nie dają ).. rozwinęłam ją z papierka, ugryzłam a on spojrzał na mnie wzrokiem mordercy nic nie powiedział ale tak patrzył, że mi się zaraz łzy zebrały i po chwili grochy poleciały a on panika i mi mówi, że na kogo teraz wyszedł!! mówię mu, że na DRANIA!! nie mogłam się uspokoić, dobrze, że nie było za dużo ludzi

dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam chore jazdy

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a ciasteczka oczywiście polecam są pyyycha
właśnie planuję menu na obżarstwo weekendowe, bo dziś jedziemy na zakupy, to pewnie w sobotę je zrobię
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:08   #4325
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja chcę go kupić wersję moodd...
To są bardzo dobre wózki
Ale jeszcze podoba mi się maclaren i mutsy
Mi się spodobał model buzz 4. NAwet znalazłam super ofertę i trochę sie napaliłam, ale Tż mnie uświadomił, że przednie koła są piankowe, a nie pompowane, a wolelibyśmy 4 pompowane... wiec pewnie odpadnie.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Lublana co się przejmujesz, to tylko facet Mógł słuchać a i tak zapomnieć Wiadome, kupiłabyś coś dzieciątku, ale nie ma co się gniewać Ja ostatnio wysłałam męża po chleb i mówię: kup bułki bo mam ochotę. Przyszedł z chlebem. Pytam: bułek nie było?? On,,A nie wiem nie pytałem"

Ja chyba zacznę activie wcinać, bo takie mam zaparcia, że szok
Mój jak jedzie do sklepu to połowy rzeczy nie kupi albo dzwoni do mnie po 10 razy.
Co do zaparć to bierzesz no spe?? Mi gin powiedziała, że bedziemy zmniejszać ilość do 2 dziennie z 3 bo wlasnie ona może zaparcia powodować. Ja zawsze jak wstanę, zanim coś zjem piję szklankę wody i pomaga. Nie miałam problemów.

Ubranka posegregowane. Zajęły pół szafy albo nawet więcej...
Lecę ogarnąć dom

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:09   #4326
komiksowa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
znalazłam Was całkiem niedawno i już chyba cały wątek nadrobiłam, więc skoro wiem co i jak, to się grzecznie witam
W telegraficznym skrócie:
1. Dzisiaj zaczynam 24 tydzień (5 kg do przodu, nie jest źle), tp na 19 czerwca.
2. W rodzinie pojawi się kolejny fifol (ach te słodkie sukieneczki, szkoda, szkoda).
3. Imię było wybrane już na co najmniej dwa lata, zanim zaczęliśmy się starać i będzie MIESZKO (gdzieś w wątku przewinęło się to imię w niezbyt sympatycznym kontekście, ale mam to w pompie ).
4. Mam 32 lata (dżizaz) i podczytując Was czuję się jak rasowy wapniak To moje 1-wsze dziecko.
5. Jestem na L4 od dwóch miesięcy, dojeżdżałam codziennie 100 km do pracy w jedną stronę, zajmowało mi to 4,5 godziny, a po przeprowadzce firmy 5, więc darowałam sobie.
6. Mieszkam w samym centrum naszego kraju, ale pochodzę z "Kresów", niektórzy śmieją się ze mnie, że to jak zza Buga (racja, tam kończy się świat).

A z ważniejszych rzeczy, które mi wpadły w pamięć, to:
1. Mam białe łóżeczko. Sama malowałam, było ciężko. Jeśli któraś z Was ma jeszcze ochotę na taki wyczyn, to polecam pociąć zwykły zmywak na małe kawałki i tapować powierzchnię, tak jak w technice deoupage. Ja musiałam nałożyć jakieś 5 warstw. Malowanie szczebelków to masakra. Ale malowałam tylko dlatego, że jak kupowaliśmy dom, to poprzedni właściciele zostawili nam łóżeczko w prezencie (+ całą masę mebli), więc skoro było, to je wykorzystałam.
2. Na wyprawkę wydaliśmy niewiele, bo niewiele możemy (jak na razie). Właściwie, to dopiero jakieś 50 zł poszło na ciuszki w lumpie, wszystkie firmowe (ostatnio dorwałam śliczny sweterek Nexta z metką). Badań i dojazdów do lekarza nie liczę. Zamierzamy wydać nie więcej niż 1500 (łącznie z używanym wózkiem), no dobra pewnie wyjdzie jakieś 2 tysiaki, chociaż będzie ciężko.
3. Na zaparcia polecam otręby. Ja dodaję do chleba (piekę w automacie), ponadto robię sobie prawie codziennie koktajl - banan, pół jabłka, pół jogurtu naturalnego, trochę mleka i otręby - super kopniak dla organizmu. Mój mąż, który miał niezłe zaparcia, mówi, że nie ma w ogóle, odkąd wcina mój chlebek.
4. Przeczytałam "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i polecam każdej z Was. Ciąża i baby blues bez cenzury, a uwierzcie mi (patrząc po moich koleżankach-matkach) nie jest łatwo na początku.
5. Jak na razie mocno obstajemy przeciw chrzcinom, ale może być ciężko - teściowie mimo, że sami nie za bardzo chodzą do kościoła, zaczęli naciskać już w drugim miesiącu na tę kwestię.
6. Moja teściowa jest naprawdę fajną babką. To jej pierwszy wnuk, więc już nie może się doczekać. Kupiła nam kilka rzeczy, a dzisiaj teściu przywiózł nowy karnisz do świeżo pomalowanego pokoju. Poza tym piecze pyszne ciasta, którym nikt by się nie oparł. Oczywiście ma swoje wady, ale ja też jestem twardym charakterkiem i nie dam sobie w kaszę dmuchać

I więcej nie pamiętam...pamięć mam zupełnie dziurawą od tej ciąży
Więc witam się, bo jeszcze nie jest za późno
Stary 2013-02-20, 13:11   #4327
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
lool
mój też nie lubi zabierania z talerza

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:12   #4328
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
oj dopadło Cię ale faktycznie, też jestem zła jak mnie mężu nie słucha
jak mógł

Cytat:

u mnie przyjmują bez problemu.

Ludzie się zaczęli gapić to uciekłam on za mną - fajnie to musiało wyglądać.
W ramach przeprosin kazałam sobie kupić obiad i się do mnie nie odzywać.
Oczywiście po 5 min już się śmiałam a mój mąż zgłupiał jeszcze bardziej

Idę po małą do zerówki bo już tam pewnie na świetlicy po 10 min czekania na mnie jajko zniosła
jak to jak, hollywódzko - ona płacze on biegnie, ona ucieka, barykaduje się w sklepowej toalecie

Cytat:
mi też siłownia, rowerek, step... śnią się po nocach
czuję się jakbym nie ćwiczyła latami i przytyła ze 30 kg
a no i zjawisko "podobne do zaparć" też u mnie występuje
ogólnie chyba mam spowolniony metabolizm
ja też, nie 10 kg+ tylko 30+ w ogóle boje się, że jak mi brzuch zejdzie to mi będzie skóra zwisać i już mówiłam mężowi, żeby odkładał na operację usunięcia zwisającej do kolan skóry
Ja mam wszystko spowolnione, chodzenie mam spowolnione, metabolizm, przyspieszone mam tylko sikanie i zmęczenie po rundce w markeciea myślałam, że jak człowiek miał kondycję, po Tatrach biegał pod górkę to co to jest ciąża a tu zonk
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:14   #4329
humpback
Zakorzenienie

hej komiksowa
za 24tgratuluję synka i wyboru imienia
nie dajcie się z chrzcinami - jak nie wierzycie/nie chodzicie do kościoła to nie mają one sensu
Stary 2013-02-20, 13:16   #4330
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

mi też siłownia, rowerek, step... śnią się po nocach
czuję się jakbym nie ćwiczyła latami i przytyła ze 30 kg
A mi śnią się słodkości

Cytat:
Do lekkich nie należą - jak wszystkie 3w1. Skąłdają się b. łatwo i super się prowadzą.
Dla mnie top 3 to:
mutsy, quinny, maclaren.
Dzięki Trzeba się rozejrzeć za używanymi
Stary 2013-02-20, 13:17   #4331
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie top 3 to:
mutsy, quinny, maclaren.
a który model maclarena poleasz/chcesz kupić? Ja jeszcze nie dumałam nad tym za bardzo... I idźże wreszcie po to dziecko do tej zerówki

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
3. Na zaparcia polecam otręby. Ja dodaję do chleba (piekę w automacie), ponadto robię sobie prawie codziennie koktajl - banan, pół jabłka, pół jogurtu naturalnego, trochę mleka i otręby - super kopniak dla organizmu. Mój mąż, który miał niezłe zaparcia, mówi, że nie ma w ogóle, odkąd wcina mój chlebek.
cześć Cija tez dodaję otręby, też piekę chlebek z otrębami, tez robię koktajle i nic, po prostu u mnie ewidentnie coś zaczęło nawalać wraz z wkroczeniem w III trymestrale pewnie jak ktos się tak nie odżywia i nagle zacznie to mu pomoże... tylko co ma pomóc takiemu ludkowi jak ja... chyba tylko poród
Stary 2013-02-20, 13:20   #4332
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana
ale pewnie jak ktos się tak nie odżywia i nagle zacznie to mu pomoże... tylko co ma pomóc takiemu ludkowi jak ja... chyba tylko poród
Stary 2013-02-20, 13:20   #4333
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Eeej to nie było śmieszne było mi bardzo źlee

Witam nową mamę

a co do zaparć to ja chyba też nie mam typowych ale nie jest normalnie.... spoko, jeszcze 3 miesiące i myślę, że wszystko wróci do normy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:24   #4334
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie top 3 to:
mutsy, quinny, maclaren.
do tych typów dorzuciłabym jeszcze maxi cosi mura

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
właśnie planuję menu na obżarstwo weekendowe, bo dziś jedziemy na zakupy, to pewnie w sobotę je zrobię
na prawdę polecam, robi się je błyskawicznie
w zeszłym tygodniu robiłam i w tym również, w przyszłym pewnie też zrobię
potrzebujesz:
1jajko
0,5 szkl cukru
125g margaryny kasi lub masła
0,5 szkl mąki
0,5 szkl otrębów owsianych
2szkl płatków owsianych
bakalie według uznania- ja daję słonecznik, rodzynki, jak mam to żurawinkę lub kawałeczki śliwek

Cytat:
ja też, nie 10 kg+ tylko 30+ w ogóle boje się, że jak mi brzuch zejdzie to mi będzie skóra zwisać i już mówiłam mężowi, żeby odkładał na operację usunięcia zwisającej do kolan skóry
Ja mam wszystko spowolnione, chodzenie mam spowolnione, metabolizm, przyspieszone mam tylko sikanie i zmęczenie po rundce w markeciea myślałam, że jak człowiek miał kondycję, po Tatrach biegał pod górkę to co to jest ciąża a tu zonk
to mamy bardzo podobnie..
kondycję miałam super, maratony rowerowe, killerowe treningi nie były mi straszne..
a teraz masakra.. ale damy radę.
Ja to pewnie będę musiała odkłądać kasę na operację żylaków które mi wychodzą na łydkach

Cytat:
Cześć dziewczyny
znalazłam Was całkiem niedawno i już chyba cały wątek nadrobiłam, więc skoro wiem co i jak, to się grzecznie witam
Witaj
jak miło, że w końcu do nas dołączyłaś

a pani Basi dalej nie ma miała być między 12 a 13

Stary 2013-02-20, 13:24   #4335
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
a co do zaparć to ja chyba też nie mam typowych ale nie jest normalnie.... spoko, jeszcze 3 miesiące i myślę, że wszystko wróci do normy
albo już zawsze będziemy fokami bez talii z metabolizmem emerytki i histerycznym usposobieniem psycholki
Stary 2013-02-20, 13:25   #4336
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
utworzy się nowa norma z dzieciątkiem u boku
Stary 2013-02-20, 13:27   #4337
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
albo już zawsze będziemy fokami bez talii z metabolizmem emerytki i histerycznym usposobieniem psycholki
wypluj te słowa

w ogóle wg moich obliczeń to mam już 7 miesiąc ciąży, masakra ale fajnie ciekawe kiedy znów panika mi się włączy

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
utworzy się nowa norma z dzieciątkiem u boku
będzie więc tylko lepiej niż przed ciążą

kurde, już 13:30 a ja w piżamie jeszcze tylko legginsy narzuciłam i bluzę chyba poudaję przed M. kiepskie samopoczucie

Stary 2013-02-20, 13:27   #4338
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
to mamy bardzo podobnie..
kondycję miałam super, maratony rowerowe, killerowe treningi nie były mi straszne..
a teraz masakra.. ale damy radę.
Ja to pewnie będę musiała odkłądać kasę na operację żylaków które mi wychodzą na łydkach
będę Cię wspierać, ja i mój brzuch, który będę trzymała w ręce
w ogle mam nadzieję, że nawet jak mi natną krocze to mi się szybko zagoi i będę mogła jeździć na rowerze, bo zgłupieję bez roweru... nawet nie chce myśleć, że miałabym nie móc jeździć jakos długo... i tak na wiosnę na bank będe miała kryzys rolkowo-rowerowy
Stary 2013-02-20, 13:27   #4339
lonely_lady
Zakorzenienie

kurde nie lubię tak czekać
nie mogę zaplanować sobie żadnej roboty.. bo w każdej chwili położna może przyjść..
siedzę z założonymi rękami Tż wkurzy się jeszcze bardziej, jak wróci i obiad nie będzie gotowy.
Ale nie mi się oberwie tylko p. Basi
nie no bez jaj... mogłaby już przyjść, każdy ma swoje plany.. zwłaszcza w okolicach godzin obiadowych

Stary 2013-02-20, 13:30   #4340
whatIthink
Raczkowanie

hej komiksowa

ogarniam chałupę pierwsza partia ciuszków ułożona...

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:32   #4341
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
na prawdę polecam, robi się je błyskawicznie
w zeszłym tygodniu robiłam i w tym również, w przyszłym pewnie też zrobię
potrzebujesz:
1jajko
0,5 szkl cukru
125g margaryny kasi lub masła
0,5 szkl mąki
0,5 szkl otrębów owsianych
2szkl płatków owsianych
bakalie według uznania- ja daję słonecznik, rodzynki, jak mam to żurawinkę lub kawałeczki śliwek

dzięki zapisywałam już poprzednio w moim notesie ze wszystkimi ważnymi info z forum, terminami wizyt i pytaniami do gina planuję jeszcze poeksperymentować z tym przepisem i dać mąkę pełnoziarnistą, i zamiast cukru użyć miodu

a pani Basi należą się baty

Cytat:
oby nie bo o ile fokę bez talii jakoś zniosę bo będę mogła poćwiczyć, to z histerycznym usposobieniem psycholki nie poradzę sobie i zwariuję sama ze sobą a co dopiero mój biedny mąż w chwilach łagodności będę mu doradzać żeby mnie zabił
Stary 2013-02-20, 13:32   #4342
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
w ogle mam nadzieję, że nawet jak mi natną krocze to mi się szybko zagoi i będę mogła jeździć na rowerze, bo zgłupieję bez roweru... nawet nie chce myśleć, że miałabym nie móc jeździć jakos długo... i tak na wiosnę na bank będe miała kryzys rolkowo-rowerowy
myślę, że spokojnie przez te 6 tygodni połogu się zagoi na tyle abyś mogła jeździć
my już planujemy wycieczki rowerowe z Bartoszkiem choć to dopiero za rok
Cytat:
nie mogę zaplanować sobie żadnej roboty.. bo w każdej chwili położna może przyjść..
siedzę z założonymi rękami Tż wkurzy się jeszcze bardziej, jak wróci i obiad nie będzie gotowy.
nie no bez jaj... mogłaby już przyjść, każdy ma swoje plany.. zwłaszcza w okolicach godzin obiadowych
zadzwoń może do niej? bo faktycznie już długo się spóźnia

Stary 2013-02-20, 13:32   #4343
komiksowa
Raczkowanie

Właśnie dzięki przepisowi znalezionemu tutaj zrobiłam ciasteczka owsiane (u mnie + słonecznik, wiórki kokosowe i ewentualnie orzeszki, o ile nie zdążę ich zjeść wcześniej ) i tak mi zasmakowały, że dziś/jutro znów będę je robić. Są rewelacyjne!!!! Mój mąż, który nienawidzi płatków owsianych też się nimi zajada i każdemu, kto się na nie załapie, też smakują. Więc cieszę się, że trafiłam na Wasz watek, jak widać moje podniebienie też na tym skorzystało
Ja spadam uczyć się hiszpańskiego (ambitny plan na ciążowe L4 - chociaż samemu się uczyć ciężko), a męża zaraz wyganiam do Lidla po Lovelę. Byłam rano, ale nie chciałam tachać. U nas jest dużo, więc powinien się jeszcze załapać.
Stary 2013-02-20, 13:34   #4344
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Oby nie było z nią tak jak wczoraj u mnie z kurierem... Miał przyjechać między 12 a 14, a był ok 15:30

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:36   #4345
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
a ja w piżamie jeszcze tylko legginsy narzuciłam i bluzę chyba poudaję przed M. kiepskie samopoczucie

Cytat:
ja palnowałam na wiosnę kupić nowy rower ale sprawa została odłożona dopóki nie będę mogła jeździć

Cytat:
a nie masz telefonu do niej? ona też powinna zadzwonić jak się tyle spóźnia
Stary 2013-02-20, 13:37   #4346
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
W telegraficznym skrócie:
1. Dzisiaj zaczynam 24 tydzień (5 kg do przodu, nie jest źle), tp na 19 czerwca.
2. W rodzinie pojawi się kolejny fifol (ach te słodkie sukieneczki, szkoda, szkoda).
3. Imię było wybrane już na co najmniej dwa lata, zanim zaczęliśmy się starać i będzie MIESZKO (gdzieś w wątku przewinęło się to imię w niezbyt sympatycznym kontekście, ale mam to w pompie ).
4. Mam 32 lata (dżizaz) i podczytując Was czuję się jak rasowy wapniak To moje 1-wsze dziecko.
Witaj
Gratuluję synka! i życzę miłego plotkowania

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-20, 13:40   #4347
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Co do teściowej.
Kochana osoba, ale mieszka daleko.
Do mnie nie dzwoni, bo ja generalnie nie lubię gadać przez tel.
Ale pyta się TŻ.
Hmmm i na pieniądze od niej czy coś do wyprawki też nie oczekujemy, choć wiem, że dzierga wymarzony przeze mnie kocyk
Natomiast denerwuje mnie siostra TŻ. Czasami mam wrażenie, że to bluszcz kobieta.
Starsza jest o 2 lata i ma dwójkę dzieci, ale do TŻ dzwoni co 2 dni.
Nie daj Bóg jak gdzieś są promocje to wszystko wiemy.
Generalnie bardzo sympatyczna osoba, ale no
O...to mamy podobnie. Tzn. teściów mam spoko, mili, uczynni ludzie, ale daleko ( 300 km) przez co ja mam z nimi nikły kontakt, głównie rozmawiają z TŻ i dopytują się co u nas przez niego, ja sama też raczej nie mam potrzeby dzwonić.
Siostra TŻ też mnie wkurza, ale w inny sposób, bo ona zwyczajnie co miesiąc dzwoni pożyczyć pieniądze, a oboje z mężem do normalnej pracy nawet nie chcą iść ( nie tyle, że nie mogą znaleść) bo na Państwo nie chcą robić, więc robią niby coś na siebie kombinując, ale różnie im wychodzi więc co mies. chcą pieniążki.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
z kremami phenome różnie bywa... chyba niektóre są super chwalone, a inne są do bani. zdaje się, że ten z serii hipoalergicznej dobrze się sprawuje. no i parę perełek mają - więc mam nadzieję, że na taką perełkę trafiłaś
No to ja też mam nadzieje Mam od nich maskę do włosów, która jest akurat rewelacyjna i poszłam za ciosem, zastrzelę się jak kremy będą do kitu, bo zakupiłam ich kilka różnych i wydałam nieco kasy.
Inna sprawa, że ja jestem mało spostrzegawcza i może być tak, że nie będą w ogóle nic robiły a mi się będzie wydawało, że jest ok

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
on mnie ciągle opieprza
powiedział że powinnam przytyć max 20% masy ciała z przed ciąży (wychodzi 13,6kg)
i to że teraz mam za dużo to kwestia tego że duuuużo piję
wiem że nie powinnam, nawet gin mówi "upałów nie ma, 1,5-2litry starczą) a ja naprawdę piję wodę za wodą,herbatę za herbatą, 2kawki i obowiązkowo meliskę/miętę /herbę z cytryną na noc
same poranno/wieczorne picie to z litr..
ale jak nie piję to głowa mnie boli
no cóż,dziś się dowiem o co chodzi...

aaa, zważyłam się teraz, rano: 81,0
lepiej niż wczoraj wieczór, ale nadal 13 do przodu

U nas śniezyca stulecia,akurat jak mam jechać na drugi koniec poznania..busami dobrze,że ogolilam wczoraj to i owo bo znów nie ma ciepłej wody
O, jako, że ja z tego samego miasta to mam szczęście i śnieżycę przespałam a obudziło mnie już słoneczko
A ten gin co Cię opieprza, że dużo pijesz to dziwny, no mi się wydaje, że to bardzo dobrze, że tak pijesz i w takim wypadku to woda Ci odejdzie tak szybko po porodzie, że nie zauważysz, a przynajmniej organizm jest teraz dobrze nawodniony.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja się ostatnio wkurzyłam na męża jak pojechał na zakupy. powiedziałam mu, że ma mi kupić coś słodkiego. kupił ptasie mleczko i rodzynki w czekoladzie. a ja prawie w płacz, gdzie czekolada, i że przecież oczywiste że jak mówię "coś słodkiego" to ma być czekolada biedny
Hehe, to nic, mój jak jedzie na zakupy to nawet jak ma liste potrafi z niej coś dziwnego odczytać i kupić w innych ilościach albo inny produkt. Pomijając, że oczywiście dzwoni kilka razy z pytaniem co jak nie ma czegoś. Ale może to i dobrze, bo jak moja mama wysłała tatę po mąkę w święta ( zwykłą wrocławską czy poznańską) to przywiózł tortową bo tamtej nie znalazł i był szczęśliwy, że wziął inną

Wczoraj się zastanawiałam co moja Kijanka mało się tak rusza i nieco się martwiłam, ale jak wieczorem dała popis chyba z 30 min, to mój TŻ po raz pierwszy w końcu poczuł ( zawsze jak przykładał rękę to przestawała) i był bardzo zdumiony, że można tak walić i tylko powtarzał " Ej, Ty wiesz, że tatę kopiesz? Wiesz?"

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:43   #4348
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
my już planujemy wycieczki rowerowe z Bartoszkiem choć to dopiero za rok
też się tego nie mogę doczekać

Cytat:
Ja spadam uczyć się hiszpańskiego (ambitny plan na ciążowe L4 - chociaż samemu się uczyć ciężko)
podziwiam takie ambitne plany
Stary 2013-02-20, 13:43   #4349
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Jestem przeziębiona jak diabli. Siedzę z chusteczkami w nosie, bo leci mi z niego wodospad. Tylko kicham i łzawię. O dzizes, kiedy to się skończy.

Jestem po wizycie u gina. Nasz "mały" wazy już 1,5 kiloska. Szyjka zamknięta, nic się nie skraca uff!!! Brzuchol ok, czasem robi się twardy ale bez sensacji. Wg rozmiarów Bartuli z USG wskazuje na 30, 31 tydzień i termin wypadłby na 24.04, ale gin powiedział ze nie ma co się tym sugerować. Z tymi pomiarami to z tego co wiem różnie bywa, także nie przejmuję się tym. Bejbik leży sobie po lewej stronie skręcony jak paragraf, z nogami pod prawym żebrem.
Ostatnio męczyły mnie bóle krzyża, więc się spytałam, co robić żeby ulzyć sobie w cierpieniu. Gin roześmiał się i powiedział, to tylko początek. Poczekaj aż żebra zaczną ci odchodzić i spojenie łonowe się rozłazić, takie to uroki ciąży. A na razie tylko delikatne masaże kremem czy oliwką, żadnego wygrzewania termoforem.

Przed gabinetem spotkałam kumpelkę z pracy, którą widziałam niecały miesiąc temu jeszcze z brzuszkiem. Dziś była ze swoją kilkutygodniową córcią na bioderkach - jezuu jakie to śliczności, maleństwo cudne,aż się poryczałam, że takie samo u mnie w brzuchu siedzi . Aż się cieplej na sercu robi.
Zdrowiej!

Cieszę się, że wszystko ok! A z Bartka to już spory kawaler

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Siostra przyjaciółki też dostała niezbyt miłą teściową, w kościele czy przed jakoś zaciskała zęby na durne uwagi, ale jak przed salą weselną znowu zaczęła, że ona "w takiej stodole jeść nie będzie" to nie wytrzymała i powiedziała "ależ nikt mamusi nie zmusza, może mamusia już sobie iść" Ta dziewczyna ma cholernie cięty język, wszyscy się dziwili, że tak długo wytrzymała, ale teściową zatkało i weszła ponoć na salę.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a czemuz to nie masz humoruu???
Taki jakiś dziwny dzień był wczoraj, wszystko mnie wkurzało ale dziś już lepiej
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a i kochana prosze o wpisanie usg III trymestru na 06.03 a nastepna wizyta 11.03 dziekiii:roza :
Wizyty dopisane

Cytat:
no to ja nażarta oscypkami z żurawiną,
Hump podziel się oscypkiem! Ale mi narobiłaś smaka

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj kupiłam sobie lody w biedronie
Ja kupiłam ostatnio ale małe opakowanie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-20, 13:45   #4350
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Wczoraj się zastanawiałam co moja Kijanka mało się tak rusza i nieco się martwiłam, ale jak wieczorem dała popis chyba z 30 min, to mój TŻ po raz pierwszy w końcu poczuł ( zawsze jak przykładał rękę to przestawała) i był bardzo zdumiony, że można tak walić i tylko powtarzał " Ej, Ty wiesz, że tatę kopiesz? Wiesz?"
fajnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości