|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
co do klubu to ja jestem zdania, że dostęp tylko dla udzielających się.
skoro ktoś nie ma potrzeby ani się wyżalić, ani pochwalić ani wesprzeć innej osoby to w jakim celu ma czytać co tam piszemy? z samej ciekawości ![]() i moim zdaniem każda z dziewczyn powinna wypowiedzieć się w tej kwestii, żeby nie było pretensji. |
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole musze pochwalic moje dziecie! Wczoraj spala na spaverze1h dzis2h
czyzby wozek wrocil do lask? dzis chyba ze 4km z nia zrobilam mimo padajacego sníegu. Oby tak dalej, bo mamusia uwielbia lazic. Moze stwierdzila, ze pomoze mi zrzucac kg
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z maluszkami wątek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() w takim razie ja spróbuję jutro, może się uda
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Oddam dziecko na 2h kto chetny???hehe, bo musze klub nadrobic
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole tanczyc chce
Poszlabym sobie na jakis kurs tanca
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde jeszcze dzis chodakowska
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skorka troszke mimo to sucháwa
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Witam,
Cytat:
Aż wstyd, ale ja mojemu dziecku nic nie gotuje, tykjo słoiki podaje... raz zrobiłam sama, ale nie posmakowało. Musze wziąć się za gotowanie. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- I jak zniosła ten drugi? Lepiej? Powiedz, czyścisz jakoś te ząbki? My ciągle bez ząbków i wcale mi ich nie brakuje. Edytowane przez Agnus21 Czas edycji: 2013-02-20 o 15:07 |
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszystkiego naj z okazji 4mcCytat:
dla dzielnego Antosia. Moja przy szcxepieniu slyszy cala przychodnia![]() A co do proby trakcji to nasza též pozno zaczela dzwigac glowke, fakt po reh zaczela ale Antos jeszcze "mlody" i w dodatku duzy to Moze faktyczbie tak jak lékařka mowi przez to mu trudniej Kur#a czeski slownik mi sie wlaczyl
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz rosną jak grzyby po deszczu
![]() Literówka roku była Ja tam uważam że nie ma co się tłumaczyć z tym klubem, albo ktoś pisze albo nie. Albo kogoś interesują te pierdoły albo ma je w tyłku. Ot i wszystko, nie warto drążyć tematu bo zaraz jakieś niesnaski wyjdą. U nas dziś makaron cytrynowy Afternoon
|
|
|
|
#3648 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Zgadzam się w 100% z tamlin w kwestii klubu - dziwi mnie oburzenie w momencie usunięcia, podczas gdy przedtem klub nie był potrzebny do szczęścia ![]() Dearlie, kładź Antośka jak najczęśiej na brzuchu+ noś przodem jak dziewczyny pisały, zobaczysz, tydzień, góra dwa i będzie po problemie Marta, daj sobie spokój z Dukanem na te 2 kg mi też 2 kg zostały, myślę, że taką wagę stracimy spokojnie w najbliższej perspektywie, przy dziecku jest dużo ruchu, można np. słodycze wyłączyć czy jakkiś inny rygor sobie wprowadzić |
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Mojej jakoś nie chcą zbytnio się przebijać jedyneczka dolna prześwituje ale nie wystaje tak ładnie .. witałam się tu dzisiaj ? byliśmy na ćwiczeniach dość fajnie zniosła .. moja wydzierucha mała najgłośniejsza tam jest co do klubu to również jestem za aby dostęp był dla udzielających się ... ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Iwcia kochana nie nerwuj się .. ja również uważam że jak ktoś się nie udziela a tylko podczytuje to nie ma ochoty wypowiedzieć się na temat np moich problemów .. więc niekoniecznie o nich musi wiedzieć ... zresztą tak samo z lucią chciałam by była na pierwszej stronie ale większość inaczej uznała i przyjęłam do informacji te decyzję mimo że sie nie zgadzam
|
|
#3650 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
próbą trakcji się nie przejmuj, napewno z dnia na dzień zacznie podnosić główkęgratulacje
|
||
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję Wam za wskazówki odnośnie tego trzymania główki. Ja Antka ostatnio dość często kładę na brzuszku, bo wróciły do nas problemy z kupką, ale najwidoczniej jeszcze za mało. TŻ często go nosi przodem do świata, ja już rzadziej, bo mi po prostu ciężko dźwigać w tej pozycji tego mojego klocuszka, ale skoro mówicie, że to pomaga, to będę się starała choć po kilka minut go tak nosić. Wasza pomoc jest na wagę złota, dziękuję jeszcze raz.
Cytat:
Gratulacje dla Melci! ![]() A ja dzisiaj kupiłam tę Camilię, bo pediatra nadal potwierdza, że dziąsła u nas bardzo czerwone, przez co najprawdopodobniej Antek grymasi nawet przy butli. Powiedzcie mi tylko jak to podajecie? W momencie, gdy dziecko bardzo płacze czy również zapobiegawczo?
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co jest w gazetce to tylko kręciołek wkrętarka
. I to tyle. Oprócz tego kilka grzechotek tylko![]() Cytat:
Fabianek pięknie pospał od 13 do 16 wysprzątałam mieszkanko,ugotowałam obiadek i zrobiłam sobie kawke .To mam chwilke żeby zajrzeć. Zjadł mleczko i pięknie bawi sie w kołysce
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
wpadam na chwilę bo dzisiaj mąż w domu. Rano byłam na spacerze z młodymi i koleżanką. Znalazłam sklep ekologiczny - otworzyli w piątek Warzywa będą zamawiać dopiero bo nie wiedzieli czy będzie popyt. Kupiłam młodemu kaszkę owsianą firmy Baby Sun więc jak skończę z Bobovity to tak będę dawać gluten. |
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka ciekawostek które wyczytałam w mądrych książkach (do tej pory)
Kawa nie zwalczy stresu a nwet go spotęguje.. ciekawe ja jakoś mało się stresje a wmeksyku piłam duże ilości kawy i było mi lepiej ![]() Kawa nie pomoże przy silnej migrenie, ale przy lekkim bólu głowy tak Kawa jest jak narkotyk ![]() regularne picie kawy przez dluzszy cza zapobiega chorobom sercowo-naczyniowym Kawa w zaden sposob nie zwieksza zachorowalnosci na choroby wieńcowe\ dla astmatykow kawa jest swietnym lekarstwem dzieki zawartosci kofeiny zmniejsza sie ryzyko zachorowan na marskość wąątroby. Kawa działa przeczyszczająco ![]() osoby pijące kawę dwukrotnie rzadziej zapadają i chorj,a na nowotwory ![]() chyba na tyle bo mi sie Jaś budzi. chcecie wiecej?? będzie wieczorem
|
|
|
|
#3655 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
fajnie, że dieta skutkuje |
|||
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Colds
za drugi ząbek dla Melci.Angel pisałam na fb bo chciałam się dopytać odnośnie dukana ale na 2 kilo dam sobie spokój,może jakoś zejdą ![]() Afternoon skoro mówisz że stracimy to nie będę się tak przejmować. Ja tak na szybko bo jestem u prababci i zdążyłam nadrobić a Zuzię zabawia jej praprababcia.
|
#3657 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami w�tek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Cytat:
kurcze mi brakuje mobilizacji na zumbe. najchetniej zapisalabym sie na jakies tance. boze... jak ja kocham tanczyc... niestety moj tz to straszny drewniak i jak z nim tancze to tylko sie wkurzam Cytat:
Cytat:
Cytat:
moj mysli podobnie niestety popierdzielilo im sie w glowach trzymam kciuki zeby nie. normalny okres to jeszcze ok. paczka tamponow i bez problemu. ale jak dziewczyny pisaly o pierwszym po porodzie to by musial byc tampon giga i kilka podkladow... Colds, tez mialam naciecie na 3 szwy i czasami mnie to szczypie albo pobolewa. a wszystko wygojone pieknie wiec nie wiem o co chodzi
|
|
|
#3658 |
|
Zadomowienie
|
Ej no... ja rozumiem że mnie wywaliliście bo się nie udzielałam i nie mam Wam za złe, ale żeby mówić że mam gdzieś Wasze problemy to już przesada. Jakbym miała czas to i w klubie bym się udzielała, ale nie da rady. Nie mam telefonu z internetem, mała nie lubi siedzieć przy lapsie, no nie da rady. Jakkolwiek interesuje mnie to co macie do napisania, również "pierdoły" na klubie.
|
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z maluszkami w�tek trzeci - jak ten czas nam szybko leci! Mamusie IX-X 2012
Colds brawo za ząbek.
![]() Asiulka dziękujemy za ciekawostki, prosimy o wiecej ![]() Dzwoniłam do laboratorium i powiew ujemny
|
#3660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno Paula będzie wniebowziętaCytat:
co do próby trakcji - Agaton dobrze napisała. dużo na brzuszku, noszenie przodem do świata i będzie dobrze ![]() ![]() Cytat:
mam to samo teraz bardzo bardzo często w ciągu dniaa włączam moją ulubioną muzykę do tańczenia i sobie salsujemy z Zuzanką. Oj lubi to córi, lubi ![]() Cytat:
I pewnie, że chcę więcej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

czyzby wozek wrocil do lask? dzis chyba ze 4km z nia zrobilam mimo padajacego sníegu. Oby tak dalej, bo mamusia uwielbia lazic. Moze stwierdzila, ze pomoze mi zrzucac kg

super!

A kupię chyba mrożonki, bo takim świeżym marketowym nie dowierzam.

. Kiedy to sie skończy w końcu. Gracjanek nie chorował mi wcale to Fabianek nadrabia. Oby tym razem pomogło
w poniedziałek do kontroli
i wszystkiego naj z okazji 4mc
mi też 2 kg zostały, myślę, że taką wagę stracimy spokojnie w najbliższej perspektywie, przy dziecku jest dużo ruchu, można np. słodycze wyłączyć czy jakkiś inny rygor sobie wprowadzić