|
|
#1321 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar XLVIII
Cytat:
Też bym chętnie trochę urozmaiciła moje jadło... Kury to mam aktualnie w słoikach od mamy ![]() Gdzie znajdę tę odżywkę Garnier Oleo? w Rosmanach/Naturach/Jasmin jest tylko szampon
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
no can do - teścia wiozłam do szpitala - na umówiony pobyt, więc looz
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Piers do przodu
|
I do tego idealnie działa
zwłaszcza jak ma się już leciwe Futro
|
#1325 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym jednak chicken curry zrobił, po co niepotrzebnie kombinować? ![]() Z tym, że w tym względzie nieobiektywny jestem, bo curry uwielbiam zawsze i wszędzie
|
||
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale cel przyświeca temu głębszy, żeby jednak mieć taką jedną szybką orientalną potrawę opanowaną dla samych siebie, inną niż curry ja chcę coś nowego poznać, podobnież jak Melk ech wzdech mnie musi coś/ktoś zainspirować - kiedyś to była Nigella Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-02-20 o 13:53 |
|
|
|
|
#1327 |
|
Piers do przodu
|
Rejczel to zrób korwetki w sosie słodko-ostrym glazurowane mniodem do makaronu dorzuć
tanio, szybciorem i pycha
|
#1328 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jak są zainteresowani, to się podzielę. przepisem znaczy
|
|
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie wypada dać każdemu po miseczce makaronu z 4 korwetkami ![]() ![]() choć pomysł bardzo w nasze gusta (poza moim chuopinem ale on się tak jakby nie liczy i tak korwetki bedą tylko jako przystawka, bo sos mam |
|
|
|
|
#1330 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obecnie, podobnie jak Ewusia, Tż czeka na czwartego (ostatniego) pita Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kwiatki sama tworzyłaś czy gotowe? Cytat:
Dobry i spadam
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2013-02-20 o 14:07 |
|||||
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Rejczel, a na słodko może być?
Kurczaka w kawałkach moczysz w zalewie - miod ( może być sztuczny) carry, chili, można wrzucić butle/ lub mniej tobasco. Tak żeby bylo mocno - slodko ostro.można torche sezamu do tego. Jak już puści soki, najlepiej na drugi dzień /wewntualnie po kilku godzinach,dodajesz do tego mąkę, mieszasz i na patelnie. Smazysz do prawie miękkości mięsa. . Przekładasz do gara, dodajesz sok z 2-3 puszek ananasa i dusisz. 2-3 torby mrożonki chińskiej warzywnej wrzucasz do gara z mięsem i sokiem ananasowym, do tego 2-3 fixy chińskie - można więcej,z malą ilością wody ( mniej niż na opakowaniu) i powoli dusisz, ale tak zeby warzywa sie nie rozpadły tylko były lekko twardze. Dodajesz ananasy puszkowe wszystkie pokrojone w kostkę, mieszasz. Jak warzywa sa odpowiednie do konsumpcji, gotowe. Podajesz z czy masz fantazję. Ryż, makaron...może być polane po talerzu, a może być wszystko wymieszane w garze. Proste, szybkie, tanie i dobre. chociaz nic wyszukanego. morzesz dorzucić jeszcze co tam chcesz do środka , grzybki mun, doprawić bardziej ostro , albo bardziej slodko, po swojemu.. Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2013-02-20 o 14:08 |
|
|
|
#1332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kocham banany na ciepło - ale muszę rozpytać czy znajomi lubią bo wisz - to ze chadzają na sajgonki i do suszi barów to jeszcze nie musi znaczyć że jedzą wszystkie owoce na ciepło tak jak ja spadam nach marketon coś zakupić - najpierw próba na sobie ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
często robię tak ale samo miensko na soudko/ostro z ananasem i do ryża z mieszankami nie próbowąłam - skopiowane - dobrze że mam duuuużo czasu bo goście jeszcze nie określili terminu |
||
|
|
|
#1333 |
|
BAN stały
|
40 dag filetów z kurczaka
łyżeczka sezamu łyżka soku z cytryny łyżka sosu sojowego 4 łyżki oleju łyżeczka miodu banan szczypta imbiru ostra mielona papryka sól pieprz Mięso kroimy w kostkę, banana w plastry. 2 łyżki oleju mieszamy z sosem sojowym sokiem z cytryny,imbirem. miodem i sezamem, doprawiamy solą i pieprzem i papryką /odrobinę\ Mieszamy. Mięso i banany wkładamy do marynaty,przykrywamy i chłodzimy 30 minut.Następnie smażymy na pozostałym oleju. Ach, aż mnie naszła ochota. Ale u mnie problem jest jeszcze taki, że dla siebie samej, to ani mi się nie chce, ani nie opłaca tak wydziwiać... A rzadko mam okazję gotować dla kogoś.No i planuję jeszcze chociaż kasze włączyć do mojego jadłospisu, bo na ryżu i makaronie, to nie wiem, ile pociągnę
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
senkju Melk
dla mnie to nie jest wydziwianie - szybkie i proste - i dla samej siebie mi się chce jaknajbardziej bo ja sobie lubię dogadzać ![]() a my z chuopinem włączyli kasze na całego przynajmniej będziemy zdrowsi
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1336 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A jakie kasze? ![]() Ja mam tylko gryczaną na stanie, ale średnio lubię, ten jej zapach, fu, bardzo średnio. |
|
|
|
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mnie naszlo na spring rollsy
|
|
#1338 |
|
Piers do przodu
|
Melk można już nabyć gryczaną nie prażoną - polecam, nie capi i nie jest ciemna
u mnie do tego króluje jęczmienna mazurska gruba lub pęczak bo chłopy lubią grubo poza kuskusem - no i kupiłam jaglaną ale będę eksperymentować (nigdy nie jadłam)
|
#1339 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Dorwalam w Tesco. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Dla Mai i nie tylko: http://travislouie.blogspot.nl/ |
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za kciuki!
Dzisiaj nie zauważyłam żadnych zmian, stwierdzam że to jest miejsce obolałe, a nie bolące, nawet zauważyłam, że jest to trochę mniej upierdliwe niż wczoraj ?Zrobiłam dzisiaj kilka zdjęć kłaków, żeby ocenić, jaki w końcu mam kolor i okazało się, że na każdym zdjęciu inny - a wszystkie były robione w tym samym miejscu, w tym samym świetle, w takiej samej pozycji
Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2013-02-20 o 14:55 |
|
|
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
posłużę się cytatem Katty - pisze kasza gryczana biała, i takoż jadamy jak u Katty jaglana jest trudna tak to ujmę, - chuopin nie przełknie, ale ja mam to co on przełyka w poważaniu i jem se sama jaglankę |
||
|
|
|
#1343 | ||
|
To ja :)
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1344 | ||
|
BAN stały
|
![]() Brzmi pysznie Cytat:
![]() Cytat:
A te banany z kurczakiem zaintrygowały mnie
|
||
|
|
|
#1345 | ||
|
Piers do przodu
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zauważyłam, ze im bardziej dość mam swoich rudosci, tym bardziej radioaktywne wychodza na zdjeciach ![]() Chociaż to w co przeistoczyla sie ruda henna, to chyba kasztan sie nazywa ![]() I nie jestem przekonana czy do mnie pasuje
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2013-02-20 o 15:22 |
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
No kilka...naście
Taki kociol spory, ale ja nie umiem gotować mało, ani przerabiać na mniejsze porcje. ...zawsze jak bym nie kombinowala wychodzi duży gar ![]() Cytat:
Lubię takie proste, jednogarowe, zawsze się udają
|
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
o temat żarcie ![]() to ja ide piec bułeczki maślane z kruszonką a i białego goowna napadało powyżej kolan już i śnieży wciąż ![]() a i jeszcze obglądłam Amelię, całą!!!! i jestem na nie
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ustaw balans bieli na czymś białym ![]() To ja tez wrzuce, to co mi sie we wlos wzarlo W cebulki sie chyba wzarlo ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() Przy mojej aktualnej zrytej diecie, to brzmi kosmicznie
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

ale nie wiem co jak smakuje 

Też bym chętnie trochę urozmaiciła moje jadło... Kury to mam aktualnie w słoikach od mamy 
w Rosmanach/Naturach/Jasmin jest tylko szampon

ja chcę coś nowego poznać, podobnież jak Melk 

to w czym ty robisz? Jesteś może księgową
bo chłopy lubią grubo
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i śnieży wciąż