Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 10:11   #991
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18

Dziewczyny, weszłam sobie dzisiaj na mojego maila- takiego, którego używam do rejestracji na róznych portalach i co widzę?
Jedna wiadomość w tytule "zawiadomienie" z ciekawości weszłam tam i okazało się, że to jakieś ponaglenie zapłaty- z Pobieraczka. Wiem, że to jest oszustwo i nie ma co się przejmować, ale najbardziej mnie zaskoczyło to, że jako imię i nazwisko było podane Samara Morgan, adres co prawda nie był mój, ale z tego co się orientuję taki istnieje.
Skąd oni te dane biorą? ;>
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 10:36   #992
martynusia222
Zakorzenienie

Moje pytanie dotyczy kuriera DHL.

Czy w przypadku, gdy nie było mnie w domu kurier tej firmy zostawia jakieś awizo? Przesyłka powinna dotrzeć już pare dni
Stary 2013-02-20, 10:56   #993
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość

Czy w przypadku, gdy nie było mnie w domu kurier tej firmy zostawia jakieś awizo? Przesyłka powinna dotrzeć już pare dni
Awizo raczej nie, ale na stronie przy śledzeniu przesyłki powinnaś mieć adnotację, że była próba doręczenia. Po bodajże 2 czy 3 takich próbach paczka jest odsyłana do nadawcy
Stary 2013-02-20, 10:59   #994
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Dziewczyny, weszłam sobie dzisiaj na mojego maila- takiego, którego używam do rejestracji na róznych portalach i co widzę?
Jedna wiadomość w tytule "zawiadomienie" z ciekawości weszłam tam i okazało się, że to jakieś ponaglenie zapłaty- z Pobieraczka. Wiem, że to jest oszustwo i nie ma co się przejmować, ale najbardziej mnie zaskoczyło to, że jako imię i nazwisko było podane Samara Morgan, adres co prawda nie był mój, ale z tego co się orientuję taki istnieje.
Skąd oni te dane biorą? ;>
Niezłe pomysły mają.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 11:29   #995
tekila901
Zakorzenienie

kupiłam cień do powiek w bardzo jasnym, matowym odcieniu, ale spisuje się idealnie, jak nałożę go na korektor na cienie pod oczami. koleżanka zaczęła się śmiać z takiego zastosowania cienia, też tak robicie, czy to tylko ja tak urozmaicam?
Stary 2013-02-20, 11:50   #996
misiaa64
Raczkowanie

Wiecie, co znaczy przy opisie perfum na allegro taki zwrot: gazowy spray?
misiaa64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 12:00   #997
Delli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
kupiłam cień do powiek w bardzo jasnym, matowym odcieniu, ale spisuje się idealnie, jak nałożę go na korektor na cienie pod oczami. koleżanka zaczęła się śmiać z takiego zastosowania cienia, też tak robicie, czy to tylko ja tak urozmaicam?
Ja taki cień delikatnie nakładam niekiedy pod oczy, jak korektor
Stary 2013-02-20, 12:42   #998
Karolina :-)
Zadomowienie

Cytat:
Moja siostra też tak kiedyś robiła z cieniem My Secret 505 i jak dla mnie to było normalne, nie śmiałam się z niej
Karolina :-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:09   #999
solaola
Zakorzenienie

Wiecie coś na temat tego czy szkolenie młodzieżowych liderów, które trwa 40 godzin liczy się jakoś do CV?

Wysyłane z mojego Blade III za pomocą Tapatalk 2

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:24   #1000
kleineKrokodil
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość

Mi kiedyś przykleił informację na skrzynce, że tego i tego dnia, o tej i o tej godz. próbował dostarczyć paczkę i swój nr telefonu.
kleineKrokodil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 13:37   #1001
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Gofer ja cały czas galopuję Na Bohunie rzecz jasna!
maaatkooo tak szybko zapindalasz że konia tyłek prawie wyprzedza

Dziewczyny szukam jakichś fajnych książek do poczytania, na już
Chętnie coś w stylu Przedostatnie marzenie Angeli Becerri, czy jak to sie tam odmienia:brzydal :
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:21   #1002
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie jedna rzecz. Na jednym z działów pojawiła się jedna osoba, komentująca w wielu wątkach, merytorycznie jednak za bardzo nic nie wnosząca. Co ciekawe, w podpisie ta osoba ma link do portalu, z którego jak mniemam - czerpie zyski. Nawet bym to olała, ale to zwykłe badziewie Czy można to zgłosić? Wydaje mi się, że to po prostu nieopłacona i nieprofesjonalna kryptoreklama.
jest wątek na technicznym ,gdzie można zglaszac kryptoreklamy.możesz kliknąć w wiadomości ZGŁOS wpisując,że chodzi o reklamę
zawsze takie posty są usuwane
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 14:24   #1003
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość
Ja taki cień delikatnie nakładam niekiedy pod oczy, jak korektor
Cytat:
Napisane przez Karolina :-) Pokaż wiadomość
Moja siostra też tak kiedyś robiła z cieniem My Secret 505 i jak dla mnie to było normalne, nie śmiałam się z niej
a już myślałam, że to jestem dziwna
i czasem jeszcze nakładam korektor albo puder na usta, bo uważam, że mam zbyt czerwone
Stary 2013-02-20, 14:25   #1004
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pixies20 Pokaż wiadomość
Jeśli zarobiłam mniej niz 2000 zł pracując na umowę zlecenie to musze się rozliczac czy nie?
http://e-prawnik.pl/wiadomosci/infor...2012-roku.html

Przykład 1
Podstawa do opodatkowania wysokości 2.900 zł. Aby obliczyć podatek mnożymy ją przez 18 procent. Wynikiem jest kwota 522 zł. Po odjęciu od niej 556,02 zł otrzymujemy liczbę ujemną. Ponieważ podatek nie może być kwotą ujemną, to przyjmujemy, że należny podatek wynosi 0 zł. W tym przypadku nie zapłacimy fiskusowi ani grosza. Urząd będzie musiał natomiast zwrócić nam zaliczkę, którą pracodawca pobrał na PIT.

TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:00   #1005
agateq
goniąca własny ogon..

Czy w blogspocie da się napisać tekst OBOK obrazka?
Kiedy klikam obrazek "do lewej" albo "do prawej", to nie mogę wstawić kursora w pole obok, tylko automatycznie spada poniżej zdjęcia.

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:12   #1006
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agateq Pokaż wiadomość
Czy w blogspocie da się napisać tekst OBOK obrazka?
Kiedy klikam obrazek "do lewej" albo "do prawej", to nie mogę wstawić kursora w pole obok, tylko automatycznie spada poniżej zdjęcia.
zauważyłam u siebie w postach, że jeśli mam obrazek duży 800x800 i ustawię do prawej, to nie da rady nic napisać, ale jak biorę średnie zdjęcie, to jak mam napisany tekst, wstawiam tam obrazek i jest dobrze, obrazek obok tekstu.
Stary 2013-02-20, 15:29   #1007
NinaSimone
Zakorzenienie

Dziewczyny co byscie wybraly? 2 olejki khadi (1 do twarzy i 1 do wlosów) lub kilka olei np ze strony zsk?
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:41   #1008
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Dziewczyny co byscie wybraly? 2 olejki khadi (1 do twarzy i 1 do wlosów) lub kilka olei np ze strony zsk?
Khadi
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:45   #1009
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Khadi
a mialas jakis olej z khadi i mozesz polecic?
Stary 2013-02-20, 15:49   #1010
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
a mialas jakis olej z khadi i mozesz polecic?
Miałam, ale zabij mnie nie pamiętam jaki.
Megilounge polecała jakieś i do twarzy i włosów. Popatrz na jej blogu http://megilounge.blogspot.com/search?q=khadi
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 16:03   #1011
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Miałam, ale zabij mnie nie pamiętam jaki.
Megilounge polecała jakieś i do twarzy i włosów. Popatrz na jej blogu http://megilounge.blogspot.com/search?q=khadi

Dziekuje. Zastanawiam sie czy olej bedzie dobry na wlosy wysoko porowate i od jakiego wieku mozna stosowac ten przeciw zmarszczkowy..
Stary 2013-02-20, 16:13   #1012
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Normalna sprawa To, że coś się nazywa cień do oczu/powiek nie oznacza, że tylko do powiek służy i basta.

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
jest wątek na technicznym ,gdzie można zglaszac kryptoreklamy.możesz kliknąć w wiadomości ZGŁOS wpisując,że chodzi o reklamę
zawsze takie posty są usuwane
Zrobiłam to już wczoraj Czekam na reakcję.

Mam pytanie (już kiedyś je zadałam, ale nie znalazłam odpowiedzi). Mam jedno oko delikatnie mniejsze, na pierwszy i drugi rzut oka generalnie nie widać, ale już na zdjęciach jest to widoczne. No więc: przeszkadza mi to. Byłam u okulistki i powiedziała, że to jest sprawa chirurga plastycznego i ona się nie będzie wypowiadać na ten temat. Czy do chirurga plastycznego muszę iść tylko prywatnie? Czy może ze względu na to, że jedna powieka była opadnięta od urodzenia, taki zabieg może być refundowany? Jaki szpital/chirurg na nfz pomaga w takiej sytuacji? Szukam konkretnych rad, adresów itd. Może ktoś pomyśli, że to durnota, tym bardziej, że zdaje sobie sprawę z tego, czym są poważne choroby i np. oszpecenia, ale z drugiej strony, czemu mam tak wyglądać? W imię czego?
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 16:16   #1013
Dotka90
Zakorzenienie

Dziewczyny, miała któraś tę odżywkę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...ra-wersja.html ?
Jak ją stosować? Maluję jedną warstwę dziś, jutro zmywam i maluję kolejną i tak cały czas?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 16:23   #1014
kinga1701
Zakorzenienie

Na ostatniej wizycie u dentysty robił mi kanałowo zęba u dołu i wpychał te waciki do buzi z obu stron zęba, teraz od tych wacików zrobiły mi się bolące rany od strony wewnętrznej taka jakby starta skóra a z przodu od policzka wewnętrz taka rozciągnięta, cały policzek mi spuchł od tego czy znacie jakąś maść czy płyn który zaagodzi i pomoże szybciej wyleczyć. A swoją drogą czy to normalne?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 16:24   #1015
CATUS
Rozeznanie

Cytat:
Normalna sprawa To, że coś się nazywa cień do oczu/powiek nie oznacza, że tylko do powiek służy i basta.

Zrobiłam to już wczoraj Czekam na reakcję.

Mam pytanie (już kiedyś je zadałam, ale nie znalazłam odpowiedzi). Mam jedno oko delikatnie mniejsze, na pierwszy i drugi rzut oka generalnie nie widać, ale już na zdjęciach jest to widoczne. No więc: przeszkadza mi to. Byłam u okulistki i powiedziała, że to jest sprawa chirurga plastycznego i ona się nie będzie wypowiadać na ten temat. Czy do chirurga plastycznego muszę iść tylko prywatnie? Czy może ze względu na to, że jedna powieka była opadnięta od urodzenia, taki zabieg może być refundowany? Jaki szpital/chirurg na nfz pomaga w takiej sytuacji? Szukam konkretnych rad, adresów itd. Może ktoś pomyśli, że to durnota, tym bardziej, że zdaje sobie sprawę z tego, czym są poważne choroby i np. oszpecenia, ale z drugiej strony, czemu mam tak wyglądać? W imię czego?
Moja dorosła już siostra m delikatny rozszczep górnej wargi. Też zwlekała z chirurgiem itd. bo to pierdoła, tylko estetyczna drobna niedoskonałość, ale jej przeszkadzała. No i jak sie za to zabrała, to się okazało, że bodajże do 18 roku życia NFZ refunduje takie korekty, przynajmniej częściowo. Nie pamiętam szczegółów, ale jeśli chcesz to podpytam siostrę- w każdym razie jeśli masz mniej niż 18 lat , to czym prędzej się dowiaduj, bo może się na jakąś refundację załapiesz. Siostra ma teraz 23 lata i niestety już musi sama z wszystko płacić.
CATUS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 16:29   #1016
MoniaS93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Na ostatniej wizycie u dentysty robił mi kanałowo zęba u dołu i wpychał te waciki do buzi z obu stron zęba, teraz od tych wacików zrobiły mi się bolące rany od strony wewnętrznej taka jakby starta skóra a z przodu od policzka wewnętrz taka rozciągnięta, cały policzek mi spuchł od tego czy znacie jakąś maść czy płyn który zaagodzi i pomoże szybciej wyleczyć. A swoją drogą czy to normalne?
a ile to już trwa (tzn spuchnięty policzek) ? ja bardzo często chodzę do dentysty, kanałowe też miałam i owszem, jak wizyta trwa długo i 'dużo się dzieje' to mam czasem taki problem. nigdy nie używałam żadnej maści ani płynu bo samo szybko przechodzi.
MoniaS93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 16:45   #1017
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CATUS Pokaż wiadomość
Moja dorosła już siostra m delikatny rozszczep górnej wargi. Też zwlekała z chirurgiem itd. bo to pierdoła, tylko estetyczna drobna niedoskonałość, ale jej przeszkadzała. No i jak sie za to zabrała, to się okazało, że bodajże do 18 roku życia NFZ refunduje takie korekty, przynajmniej częściowo. Nie pamiętam szczegółów, ale jeśli chcesz to podpytam siostrę- w każdym razie jeśli masz mniej niż 18 lat , to czym prędzej się dowiaduj, bo może się na jakąś refundację załapiesz. Siostra ma teraz 23 lata i niestety już musi sama z wszystko płacić.
Ja się czuję na 12, ale fakt faktem - niewiele jestem młodsza od Twojej siostry To irracjonalne, bo przecież dzieci do 18 roku życia nie zwracają uwagi na takie detale. Teraz to owszem - czasem jak patrzę na swoje zdjęcie i mam wyjątkowo zmęczone oczy i ta różnica jest widoczna to się śmieję, że wyglądam, jakby mi ktoś przywalił z procy czy coś Myślisz, że wizyta u internisty może jakoś pomóc rozwiązać temat? Chociaż nakierować na dalsze działania.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 17:05   #1018
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaS93 Pokaż wiadomość
a ile to już trwa (tzn spuchnięty policzek) ? ja bardzo często chodzę do dentysty, kanałowe też miałam i owszem, jak wizyta trwa długo i 'dużo się dzieje' to mam czasem taki problem. nigdy nie używałam żadnej maści ani płynu bo samo szybko przechodzi.
3 dzień i nie wiedzę poprawy, wizyta trwała dosycz długo właśnie i te waciki czesto wymieniane były.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 17:08   #1019
CATUS
Rozeznanie

Cytat:
Ja się czuję na 12, ale fakt faktem - niewiele jestem młodsza od Twojej siostry To irracjonalne, bo przecież dzieci do 18 roku życia nie zwracają uwagi na takie detale. Teraz to owszem - czasem jak patrzę na swoje zdjęcie i mam wyjątkowo zmęczone oczy i ta różnica jest widoczna to się śmieję, że wyglądam, jakby mi ktoś przywalił z procy czy coś Myślisz, że wizyta u internisty może jakoś pomóc rozwiązać temat? Chociaż nakierować na dalsze działania.
To już pewnie zależy na jakiego lekarza trafisz. Napisałam do siorki, jak mi odpisze skąd ona brała info - dam Ci znać.
CATUS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 17:22   #1020
Friese
Zakorzenienie

Warszawski pub / pijalnia piwa z promocjami na piwo - gdzie ?

Pisałam w wątku warszawskim, ale może są tutaj osoby które znają w Wawie takie miejsce

Z tego co znam to:
  • Podwale 25 - promocje - w poniedziałek 1l piwa - 7, 50 zł
  • U szwejka - promocje - W każdą sobotę i niedzielę: Piwo Tyskie 1l - cena: 7,50 zł (ale powyżej 8 osób trzeba nabić rachunek 60zł na osobę)

Znacie inne miejsca?

Będę szalenie wdzięczna, bo chcę zamknąć się w 200-250 zł / na 11 osób (każdemu piwko + postawić przystawki)
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości